Vind het voor een keer prima, maar wat jij zegt heeft normaal ook mijn voorkeurquote:Op donderdag 25 december 2014 01:29 schreef sirdanilot het volgende:
Ik vind het nooit zo lekker als er allemaal verschillende dingen in zitten. Roomkaas, limoen, annanas, banaan, noten, nou nou een hele maaltijd in je cake. Dan vind ik een lekkere combinatie van twee van die dingen veel lekkerder, anders is het veel te 'druk'.
Ik zou het niet erop wagen. Wordt vaak zo snel zompig.quote:Op donderdag 25 december 2014 08:27 schreef Bleie het volgende:
Even crosspost met het kersttopic:
Ik wil voor het toetje vanavond versimpelde peren-tarte tatins maken (kleintjes), en die warm serveren. Bodem is van bladerdeeg. Kan ik die vanmiddag al maken en dan vanavond nog even opwarmen, of wordt dat niks?h
Dank je!quote:Op donderdag 25 december 2014 10:36 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik zou het niet erop wagen. Wordt vaak zo snel zompig.
Je kunt wel al karamel maken en de peren bakken, maar dan nog zonder bladerdeeg deksel wegzetten. Dan hoef je dat 's avonds er alleen nog op te doen en te bakken, de peren zijn dan in de oven ook zo weer warm zat.
Die zijn best bleekjes, waren ze wel helemaal goed?quote:Op donderdag 25 december 2014 15:19 schreef Tinuviel het volgende:
Vandaag weer even lekker gebakken. Cinnamon rolls/ cinnamon buns:
[ afbeelding ]
Ja ze waren helemaal gaar, niet zo cross aan de buitenkant maar heerlijk zacht. Heb voor het eerst in de nieuwe oven gebakken en dacht liver te licht, dan dat ze te droog zijn. Ook zit er nog suikerglazuur op, wat ze bleker laat lijken.quote:Op donderdag 25 december 2014 16:42 schreef Myraela het volgende:
[..]
Die zijn best bleekjes, waren ze wel helemaal goed?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
mooi! wat voor peren heb je gebruikt?quote:Op vrijdag 26 december 2014 15:18 schreef Bleie het volgende:
Mooi geworden lady! Grote koekjes inderdaad.
Mijn perentaartjes gisteren waren heerlijk geworden.
[ afbeelding ]
Doodgewone conference. Waren nog redelijk hard, maar dat schijnt juist goed te werken voor taart. En ijs, inderdaad. Chocolade van AH huismerk. Lekker ijs.quote:Op vrijdag 26 december 2014 15:26 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
mooi! wat voor peren heb je gebruikt?
en ligt er ijs naast?
kan niets anders vinden dan dat cakemeel fijner gemalen is en meer toevoegingen heeft - niets over gluten percentage dat afwijkt?quote:Op zondag 28 december 2014 19:09 schreef RobinOok het volgende:
Nee, gaat om t glutenpercentage. Je hebt broodmeel en cakemeel en daar zit geloof ik nog iets tussen. Met broodmeel is het slecht cake bakken en andersom.
Vertaling uit t engels/amerikaans dan denk ik? Online kun je die maten wel omrekenen. Of van die maatschepjes kopen.quote:Op zondag 28 december 2014 18:56 schreef derLudolf het volgende:
Ik heb met kerst een boek gekregen over taart bakken. Beetje raar boek ('3 eetlepels boter' zeg verdomme hoeveel gram) waarin bewust een verschil tussen bloem en cakemeel wordt gemaakt. Het enige wat er over stond was dat dit was omdat cakemeel fijner is.
Patentbloem / type 405 kan toch ook? En wat is cakemeel? Een mix van bloem, suiker en bakpoeder?
Cakemeel in Amerika/Engeland is anders dan cakemeel wat je hier bij de super koopt in elk geval.quote:Op zondag 28 december 2014 19:18 schreef SuperFood het volgende:
[..]
kan niets anders vinden dan dat cakemeel fijner gemalen is en meer toevoegingen heeft - niets over gluten percentage dat afwijkt?
Voor cake kun je 405 pakkenquote:Op zondag 28 december 2014 18:56 schreef derLudolf het volgende:
Ik heb met kerst een boek gekregen over taart bakken. Beetje raar boek ('3 eetlepels boter' zeg verdomme hoeveel gram) waarin bewust een verschil tussen bloem en cakemeel wordt gemaakt. Het enige wat er over stond was dat dit was omdat cakemeel fijner is.
Patentbloem / type 405 kan toch ook? En wat is cakemeel? Een mix van bloem, suiker en bakpoeder?
Handig zeg, drie eetlepels...Amerikaanse eetlepels zijn 20 ml, Britse zijn 15 en in de rest van de wereld mag je raden....quote:Op zondag 28 december 2014 18:56 schreef derLudolf het volgende:
Ik heb met kerst een boek gekregen over taart bakken. Beetje raar boek ('3 eetlepels boter' zeg verdomme hoeveel gram) waarin bewust een verschil tussen bloem en cakemeel wordt gemaakt. Het enige wat er over stond was dat dit was omdat cakemeel fijner is.
Patentbloem / type 405 kan toch ook? En wat is cakemeel? Een mix van bloem, suiker en bakpoeder?
Ik zie het, 5.7% tegen 10.7% eiwit. Vind nog een pak Koopmans cakemeel in de kast. Cakemeel is bloem met extra tarwezetmeel. Hmm toch maar de duurdere Koopman meel kopen ipv goedkopere bloemquote:Op zondag 28 december 2014 19:09 schreef RobinOok het volgende:
Nee, gaat om t glutenpercentage. Je hebt broodmeel en cakemeel en daar zit geloof ik nog iets tussen. Met broodmeel is het slecht cake bakken en andersom.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |