abonnement Unibet Coolblue
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 25 december 2014 @ 01:29:56 #51
414785 sirdanilot
pi_147941938
Ik vind het nooit zo lekker als er allemaal verschillende dingen in zitten. Roomkaas, limoen, annanas, banaan, noten, nou nou een hele maaltijd in je cake. Dan vind ik een lekkere combinatie van twee van die dingen veel lekkerder, anders is het veel te 'druk'.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_147944204
Even crosspost met het kersttopic:

Ik wil voor het toetje vanavond versimpelde peren-tarte tatins maken (kleintjes), en die warm serveren. Bodem is van bladerdeeg. Kan ik die vanmiddag al maken en dan vanavond nog even opwarmen, of wordt dat niks?h
  donderdag 25 december 2014 @ 08:53:49 #53
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_147944319
quote:
0s.gif Op donderdag 25 december 2014 01:29 schreef sirdanilot het volgende:
Ik vind het nooit zo lekker als er allemaal verschillende dingen in zitten. Roomkaas, limoen, annanas, banaan, noten, nou nou een hele maaltijd in je cake. Dan vind ik een lekkere combinatie van twee van die dingen veel lekkerder, anders is het veel te 'druk'.
Vind het voor een keer prima, maar wat jij zegt heeft normaal ook mijn voorkeur
.
  donderdag 25 december 2014 @ 10:36:41 #54
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147945194
quote:
1s.gif Op donderdag 25 december 2014 08:27 schreef Bleie het volgende:
Even crosspost met het kersttopic:

Ik wil voor het toetje vanavond versimpelde peren-tarte tatins maken (kleintjes), en die warm serveren. Bodem is van bladerdeeg. Kan ik die vanmiddag al maken en dan vanavond nog even opwarmen, of wordt dat niks?h
Ik zou het niet erop wagen. Wordt vaak zo snel zompig.
Je kunt wel al karamel maken en de peren bakken, maar dan nog zonder bladerdeeg deksel wegzetten. Dan hoef je dat 's avonds er alleen nog op te doen en te bakken, de peren zijn dan in de oven ook zo weer warm zat.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_147945278
quote:
1s.gif Op donderdag 25 december 2014 10:36 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik zou het niet erop wagen. Wordt vaak zo snel zompig.
Je kunt wel al karamel maken en de peren bakken, maar dan nog zonder bladerdeeg deksel wegzetten. Dan hoef je dat 's avonds er alleen nog op te doen en te bakken, de peren zijn dan in de oven ook zo weer warm zat.
Dank je!
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 25 december 2014 @ 11:05:48 #56
414785 sirdanilot
pi_147945552
Ik kreeg laatst een afgekoelde peren tarte tatin geserveerd bij iemand.

Ik vind het persoonlijk helemaal niet erg, maar als je het knapperig wil moet je het inderdaad niet laten afkoelen.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 25 december 2014 @ 12:01:05 #57
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147946562
Bladerdeeg kan er volgens mij ook al best op. Dat je ze dus echt alleen nog de oven in hoeft te schuiven. Ik zou daar zeker voor gaan.
pi_147951635
Vandaag weer even lekker gebakken. Cinnamon rolls/ cinnamon buns:
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_147953213
quote:
0s.gif Op donderdag 25 december 2014 15:19 schreef Tinuviel het volgende:
Vandaag weer even lekker gebakken. Cinnamon rolls/ cinnamon buns:
[ afbeelding ]
Die zijn best bleekjes, waren ze wel helemaal goed?
pi_147958455
quote:
14s.gif Op donderdag 25 december 2014 16:42 schreef Myraela het volgende:

[..]

Die zijn best bleekjes, waren ze wel helemaal goed?
Ja ze waren helemaal gaar, niet zo cross aan de buitenkant maar heerlijk zacht. Heb voor het eerst in de nieuwe oven gebakken en dacht liver te licht, dan dat ze te droog zijn. Ook zit er nog suikerglazuur op, wat ze bleker laat lijken.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  † In Memoriam † vrijdag 26 december 2014 @ 14:16:27 #61
37843 lady-wrb
kortaf
pi_147974405
ik had gister een uurtje over en heb mijn nieuwste koekjesuitstekers uitgeprobeerd.
het was lekker snel klaar want uit mijn deeg haalde ik maar 8 koekjes


SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_147974762
Mooi geworden lady-wrb!
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_147975778
Mooi geworden lady! Grote koekjes inderdaad.

Mijn perentaartjes gisteren waren heerlijk geworden.

  † In Memoriam † vrijdag 26 december 2014 @ 15:26:27 #64
37843 lady-wrb
kortaf
pi_147975946
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2014 15:18 schreef Bleie het volgende:
Mooi geworden lady! Grote koekjes inderdaad.

Mijn perentaartjes gisteren waren heerlijk geworden.

[ afbeelding ]
mooi! wat voor peren heb je gebruikt?
en ligt er ijs naast? :~
pi_147976587
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2014 15:26 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

mooi! wat voor peren heb je gebruikt?
en ligt er ijs naast? :~
Doodgewone conference. Waren nog redelijk hard, maar dat schijnt juist goed te werken voor taart. En ijs, inderdaad. Chocolade van AH huismerk. Lekker ijs.
pi_148037584
En het toetje van Tweede Kerstdag:

  Moderator zondag 28 december 2014 @ 18:56:04 #67
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_148059147
Ik heb met kerst een boek gekregen over taart bakken. Beetje raar boek ('3 eetlepels boter' zeg verdomme hoeveel gram) waarin bewust een verschil tussen bloem en cakemeel wordt gemaakt. Het enige wat er over stond was dat dit was omdat cakemeel fijner is.

Patentbloem / type 405 kan toch ook? En wat is cakemeel? Een mix van bloem, suiker en bakpoeder?
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zondag 28 december 2014 @ 19:09:41 #68
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_148059927
Nee, gaat om t glutenpercentage. Je hebt broodmeel en cakemeel en daar zit geloof ik nog iets tussen. Met broodmeel is het slecht cake bakken en andersom.
pi_148060197
Volgens mij heb ik weleens gelezen dat je voor cakemeel een deel van de bloem kan vervangen met maizena. Dan is het inderdaad fijner denk ik?
pi_148060419
quote:
0s.gif Op zondag 28 december 2014 19:09 schreef RobinOok het volgende:
Nee, gaat om t glutenpercentage. Je hebt broodmeel en cakemeel en daar zit geloof ik nog iets tussen. Met broodmeel is het slecht cake bakken en andersom.
kan niets anders vinden dan dat cakemeel fijner gemalen is en meer toevoegingen heeft - niets over gluten percentage dat afwijkt?
pi_148060429
quote:
0s.gif Op zondag 28 december 2014 18:56 schreef derLudolf het volgende:
Ik heb met kerst een boek gekregen over taart bakken. Beetje raar boek ('3 eetlepels boter' zeg verdomme hoeveel gram) waarin bewust een verschil tussen bloem en cakemeel wordt gemaakt. Het enige wat er over stond was dat dit was omdat cakemeel fijner is.

Patentbloem / type 405 kan toch ook? En wat is cakemeel? Een mix van bloem, suiker en bakpoeder?
Vertaling uit t engels/amerikaans dan denk ik? Online kun je die maten wel omrekenen. Of van die maatschepjes kopen.
Kwak
pi_148060465
quote:
0s.gif Op zondag 28 december 2014 19:18 schreef SuperFood het volgende:

[..]

kan niets anders vinden dan dat cakemeel fijner gemalen is en meer toevoegingen heeft - niets over gluten percentage dat afwijkt?
Cakemeel in Amerika/Engeland is anders dan cakemeel wat je hier bij de super koopt in elk geval.
Kwak
  Moderator zondag 28 december 2014 @ 19:21:14 #73
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_148060566
quote:
0s.gif Op zondag 28 december 2014 18:56 schreef derLudolf het volgende:
Ik heb met kerst een boek gekregen over taart bakken. Beetje raar boek ('3 eetlepels boter' zeg verdomme hoeveel gram) waarin bewust een verschil tussen bloem en cakemeel wordt gemaakt. Het enige wat er over stond was dat dit was omdat cakemeel fijner is.

Patentbloem / type 405 kan toch ook? En wat is cakemeel? Een mix van bloem, suiker en bakpoeder?
Voor cake kun je 405 pakken
Voor bloem 550
en voor brood 1050
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_148060577
quote:
0s.gif Op zondag 28 december 2014 18:56 schreef derLudolf het volgende:
Ik heb met kerst een boek gekregen over taart bakken. Beetje raar boek ('3 eetlepels boter' zeg verdomme hoeveel gram) waarin bewust een verschil tussen bloem en cakemeel wordt gemaakt. Het enige wat er over stond was dat dit was omdat cakemeel fijner is.

Patentbloem / type 405 kan toch ook? En wat is cakemeel? Een mix van bloem, suiker en bakpoeder?
Handig zeg, drie eetlepels...Amerikaanse eetlepels zijn 20 ml, Britse zijn 15 en in de rest van de wereld mag je raden.... :+
Boter weegt 0,86 gram per cm3....dus rekenen maar! :D
Professioneel gifmenger.
  Moderator zondag 28 december 2014 @ 19:21:26 #75
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_148060578
quote:
0s.gif Op zondag 28 december 2014 19:09 schreef RobinOok het volgende:
Nee, gaat om t glutenpercentage. Je hebt broodmeel en cakemeel en daar zit geloof ik nog iets tussen. Met broodmeel is het slecht cake bakken en andersom.
Ik zie het, 5.7% tegen 10.7% eiwit. Vind nog een pak Koopmans cakemeel in de kast. Cakemeel is bloem met extra tarwezetmeel. Hmm toch maar de duurdere Koopman meel kopen ipv goedkopere bloem
Kranplätze müssen verdichtet sein
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')