quote:Op zondag 21 december 2014 19:43 schreef Isegrim het volgende:
@madeliefff: Recept?Ik ben internationale recepten voor brood en koekjes aan het verzamelen voor onze bakkerij in oprichting.
quote:
quote:Op zondag 21 december 2014 20:55 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, dat krijg je als je eigenwijs bent.
Bij mij mislukt er vrijwel nooit wat.
Babbelaars maakte ik als kind al en die zijn ook nog nooit mislukt.
Wat is dat?quote:Op zondag 21 december 2014 21:21 schreef hetzalallemaalwel het volgende:
Weet iemand nog een leuk recept voor tomatenvlaai?
Nouja, dat vind ik wel wat kort door de bocht. Hangt natuurlijk helemaal van de leeftijd van het kind af ook. En het soort kind en weet ik van wat voor factoren nog meer.quote:Op zondag 21 december 2014 21:23 schreef sirdanilot het volgende:
@ RobinOok:
Nou, heel goed van je hoorWat voor ouder laat z'n kinderen trouwens babbelaars maken, dat is toch veel te heet voor kinderen? Hooguit kun je in het laatste stadium de streng laten rollen, of de babbelaars laten uitsnijden.
Ik heb ook wel eens dingen laten mislukken omdat ik wel het recept volgde, maar het recept gewoon slecht was. Het is gewoon een kwestie van ervaring, en ook van de kwaliteit van je spullen. In mijn vorige huis had ik bijvoorbeeld een hele slechte oven en dan mislukt er wel eens wat. Bakken doe ik maar heel zelden, maar tegenwoordig heb ik een goede oven dus iets meer nu en dan lukt het ook steeds vaker gewoon.
Ja dat snap ik, maar heb je zelf al eens babbelaars gemaakt? Dan moet je in de weer met een hete kleverige bal suikermassa, dat vind ik zelf al lastig dus je hebt wel een wonderkind als die dat kan denk ik.quote:Op zondag 21 december 2014 21:28 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
Nouja, dat vind ik wel wat kort door de bocht. Hangt natuurlijk helemaal van de leeftijd van het kind af ook. En het soort kind en weet ik van wat voor factoren nog meer.
(In Nederland zijn mensen al bang als een zesjarige een botermes vasthoudt, in Ecuador lopen kleuters heel vakkundig met machetes het gras te maaien. Ik bedoel, of iets gevaarlijk is hangt toch helemaal van de situatie af.)
Nee, van het maken van babbelaars weet ik niks. Ik geloof je direct als dat een moeilijk karwei is. Maar neemt niet weg dat het ongetwijfeld best te leren is aan een (wat groter) kind.quote:Op zondag 21 december 2014 21:35 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ja dat snap ik, maar heb je zelf al eens babbelaars gemaakt? Dan moet je in de weer met een hete kleverige bal suikermassa, dat vind ik zelf al lastig dus je hebt wel een wonderkind als die dat kan denk ik.
Nou dan wil ik mijn kinderen ook leren om een kalkoen uit te benen of zo, scheelt ook weer werkquote:Op zondag 21 december 2014 21:39 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
Nee, van het maken van babbelaars weet ik niks. Ik geloof je direct als dat een moeilijk karwei is. Maar neemt niet weg dat het ongetwijfeld best te leren is aan een (wat groter) kind.
zit je te trollen ofzo..gatverquote:Op zondag 21 december 2014 21:21 schreef hetzalallemaalwel het volgende:
Weet iemand nog een leuk recept voor tomatenvlaai?
Dat is met suikerwerk heel belangrijkquote:Op zondag 21 december 2014 22:46 schreef RobinOok het volgende:
Babbelaars maken is dus helemaal niet moeilijk.
Dat is het hele punt hier, ha, ik was echt geen wonderkind hoor.
Gewoon het recept volgen en vooral NIET eigenwijs zijn.
Hoe oud was je toen je dit deed? Zat je met 6 jaar oud al aan de gloeiend hete suikerstroop?quote:Op zondag 21 december 2014 22:46 schreef RobinOok het volgende:
Babbelaars maken is dus helemaal niet moeilijk.
Dat is het hele punt hier, ha, ik was echt geen wonderkind hoor.
Gewoon het recept volgen en vooral NIET eigenwijs zijn.
Nee, 6 zal ik niet geweest zijn. Denk 10, 12, zoiets.quote:Op zondag 21 december 2014 22:49 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Hoe oud was je toen je dit deed? Zat je met 6 jaar oud al aan de gloeiend hete suikerstroop?
Vlaaideeg, custard erop, klein beetje kaneel over strooien. Daarop gehalveerde lekkere (belangrijk!!) tomaatjes met de open kant leggen.quote:Op zondag 21 december 2014 23:51 schreef hetzalallemaalwel het volgende:
[..]
Heb je nog een leuk recept dan?
In de oven?quote:Op zondag 21 december 2014 23:57 schreef Molo het volgende:
[..]
Vlaaideeg, custard erop, klein beetje kaneel over strooien. Daarop gehalveerde lekkere (belangrijk!!) tomaatjes met de open kant leggen.
Daar rietsuiker overheen strooien, ruim, en dan op graad of 160 bakken tot de tomaatjes goed zacht en gekarameliseerd zijn. Als ze goed maar nog te licht zijn, extra beetje (verpoederde) rietsuiker eroverheen strooien en dan even op hoge temperatuur bakken tot bruin.
Bakexpert en vlaai in een magnetron willen maken is nogal een verschil he.quote:Op maandag 22 december 2014 00:02 schreef hetzalallemaalwel het volgende:
[..]
Ooh, nou sorry dat ik niet zo'n bakexpert ben
Die is niet meer open.quote:Op maandag 22 december 2014 00:04 schreef Molo het volgende:
[..]
Bakexpert en vlaai in een magnetron willen maken is nogal een verschil he.
Ik zou lekker beginnen met een taart kopen bij de HEMA, misschien lukt dat je wel
Maar bij de HEMA hebben ze geen tomatenvlaai...quote:Op maandag 22 december 2014 00:04 schreef Molo het volgende:
[..]
Bakexpert en vlaai in een magnetron willen maken is nogal een verschil he.
Ik zou lekker beginnen met een taart kopen bij de HEMA, misschien lukt dat je wel
Je gaat zelf zitten baggeren en dan miemelen als je wat terug krijgt op je bordje?quote:Op maandag 22 december 2014 00:06 schreef hetzalallemaalwel het volgende:
[..]
Tr gemaakt. Erg gemeen dit.
Ik zou niet miemelen als ik een tomatenvlaai op mijn bordje terug kreegquote:Op maandag 22 december 2014 00:29 schreef Mord_Sith het volgende:
[..]
Je gaat zelf zitten baggeren en dan miemelen als je wat terug krijgt op je bordje?
Eet smakelijk zou ik zeggen, wil je er een vorkje bij?
Wil je er slagroom bij?quote:Op maandag 22 december 2014 00:29 schreef hetzalallemaalwel het volgende:
[..]
Ik zou niet miemelen als ik een tomatenvlaai op mijn bordje terug kreeg
Kan, maar is het nietquote:Op maandag 22 december 2014 02:07 schreef sirdanilot het volgende:
Gatver die tomatenvlaai klinkt echt heel erg goor op die manier
Lijkt mij prima kunnen. Mascarpone is wel minder zuur/fris dan roomkaas, en ook machtiger. Maar het hangt er maar vanaf waar je zin in hebt.quote:Op maandag 22 december 2014 21:55 schreef Ringo het volgende:
Voor Kerst heb ik een machtige chocolade-cheesecake in gedachten, ā la dit recept: http://www.ah.nl/allerhan(...)-chocoladecheesecake.
Mijn vraag is: kan ik de roomkaas vervangen door mascarpone? Of 50/50? Is mascarpone sowieso een goed idee als de taart wordt gebakken?
Lijkt mij vooral te machtig. En cheesecake is al behoorlijk machtig.quote:Op maandag 22 december 2014 21:55 schreef Ringo het volgende:
Voor Kerst heb ik een machtige chocolade-cheesecake in gedachten, ā la dit recept: http://www.ah.nl/allerhan(...)-chocoladecheesecake.
Mijn vraag is: kan ik de roomkaas vervangen door mascarpone? Of 50/50? Is mascarpone sowieso een goed idee als de taart wordt gebakken?
Het ziet er wel superlekker uit eigenlijk.quote:Op woensdag 24 december 2014 10:04 schreef Yankee het volgende:
Hummingbird cake uit 'Comfort Food' van Jamie Oliver gemaakt"
[ afbeelding ]
De foto is matig, de cake is fantastisch
ziet er lekker uit, wat zit er in?quote:Op woensdag 24 december 2014 10:04 schreef Yankee het volgende:
Hummingbird cake uit 'Comfort Food' van Jamie Oliver gemaakt"
[ afbeelding ]
De foto is matig, de cake is fantastisch
In de twee cakelagen: o.a. banaan, ananas en pecannoten.quote:Op woensdag 24 december 2014 12:11 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
ziet er lekker uit, wat zit er in?
Vind het voor een keer prima, maar wat jij zegt heeft normaal ook mijn voorkeurquote:Op donderdag 25 december 2014 01:29 schreef sirdanilot het volgende:
Ik vind het nooit zo lekker als er allemaal verschillende dingen in zitten. Roomkaas, limoen, annanas, banaan, noten, nou nou een hele maaltijd in je cake. Dan vind ik een lekkere combinatie van twee van die dingen veel lekkerder, anders is het veel te 'druk'.
Ik zou het niet erop wagen. Wordt vaak zo snel zompig.quote:Op donderdag 25 december 2014 08:27 schreef Bleie het volgende:
Even crosspost met het kersttopic:
Ik wil voor het toetje vanavond versimpelde peren-tarte tatins maken (kleintjes), en die warm serveren. Bodem is van bladerdeeg. Kan ik die vanmiddag al maken en dan vanavond nog even opwarmen, of wordt dat niks?h
Dank je!quote:Op donderdag 25 december 2014 10:36 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik zou het niet erop wagen. Wordt vaak zo snel zompig.
Je kunt wel al karamel maken en de peren bakken, maar dan nog zonder bladerdeeg deksel wegzetten. Dan hoef je dat 's avonds er alleen nog op te doen en te bakken, de peren zijn dan in de oven ook zo weer warm zat.
Die zijn best bleekjes, waren ze wel helemaal goed?quote:Op donderdag 25 december 2014 15:19 schreef Tinuviel het volgende:
Vandaag weer even lekker gebakken. Cinnamon rolls/ cinnamon buns:
[ afbeelding ]
Ja ze waren helemaal gaar, niet zo cross aan de buitenkant maar heerlijk zacht. Heb voor het eerst in de nieuwe oven gebakken en dacht liver te licht, dan dat ze te droog zijn. Ook zit er nog suikerglazuur op, wat ze bleker laat lijken.quote:Op donderdag 25 december 2014 16:42 schreef Myraela het volgende:
[..]
Die zijn best bleekjes, waren ze wel helemaal goed?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
mooi! wat voor peren heb je gebruikt?quote:Op vrijdag 26 december 2014 15:18 schreef Bleie het volgende:
Mooi geworden lady! Grote koekjes inderdaad.
Mijn perentaartjes gisteren waren heerlijk geworden.
[ afbeelding ]
Doodgewone conference. Waren nog redelijk hard, maar dat schijnt juist goed te werken voor taart. En ijs, inderdaad. Chocolade van AH huismerk. Lekker ijs.quote:Op vrijdag 26 december 2014 15:26 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
mooi! wat voor peren heb je gebruikt?
en ligt er ijs naast?
kan niets anders vinden dan dat cakemeel fijner gemalen is en meer toevoegingen heeft - niets over gluten percentage dat afwijkt?quote:Op zondag 28 december 2014 19:09 schreef RobinOok het volgende:
Nee, gaat om t glutenpercentage. Je hebt broodmeel en cakemeel en daar zit geloof ik nog iets tussen. Met broodmeel is het slecht cake bakken en andersom.
Vertaling uit t engels/amerikaans dan denk ik? Online kun je die maten wel omrekenen. Of van die maatschepjes kopen.quote:Op zondag 28 december 2014 18:56 schreef derLudolf het volgende:
Ik heb met kerst een boek gekregen over taart bakken. Beetje raar boek ('3 eetlepels boter' zeg verdomme hoeveel gram) waarin bewust een verschil tussen bloem en cakemeel wordt gemaakt. Het enige wat er over stond was dat dit was omdat cakemeel fijner is.
Patentbloem / type 405 kan toch ook? En wat is cakemeel? Een mix van bloem, suiker en bakpoeder?
Cakemeel in Amerika/Engeland is anders dan cakemeel wat je hier bij de super koopt in elk geval.quote:Op zondag 28 december 2014 19:18 schreef SuperFood het volgende:
[..]
kan niets anders vinden dan dat cakemeel fijner gemalen is en meer toevoegingen heeft - niets over gluten percentage dat afwijkt?
Voor cake kun je 405 pakkenquote:Op zondag 28 december 2014 18:56 schreef derLudolf het volgende:
Ik heb met kerst een boek gekregen over taart bakken. Beetje raar boek ('3 eetlepels boter' zeg verdomme hoeveel gram) waarin bewust een verschil tussen bloem en cakemeel wordt gemaakt. Het enige wat er over stond was dat dit was omdat cakemeel fijner is.
Patentbloem / type 405 kan toch ook? En wat is cakemeel? Een mix van bloem, suiker en bakpoeder?
Handig zeg, drie eetlepels...Amerikaanse eetlepels zijn 20 ml, Britse zijn 15 en in de rest van de wereld mag je raden....quote:Op zondag 28 december 2014 18:56 schreef derLudolf het volgende:
Ik heb met kerst een boek gekregen over taart bakken. Beetje raar boek ('3 eetlepels boter' zeg verdomme hoeveel gram) waarin bewust een verschil tussen bloem en cakemeel wordt gemaakt. Het enige wat er over stond was dat dit was omdat cakemeel fijner is.
Patentbloem / type 405 kan toch ook? En wat is cakemeel? Een mix van bloem, suiker en bakpoeder?
Ik zie het, 5.7% tegen 10.7% eiwit. Vind nog een pak Koopmans cakemeel in de kast. Cakemeel is bloem met extra tarwezetmeel. Hmm toch maar de duurdere Koopman meel kopen ipv goedkopere bloemquote:Op zondag 28 december 2014 19:09 schreef RobinOok het volgende:
Nee, gaat om t glutenpercentage. Je hebt broodmeel en cakemeel en daar zit geloof ik nog iets tussen. Met broodmeel is het slecht cake bakken en andersom.
Inderdaad, waarschijnlijk door iemand die geen kaas heeft gegeten van bakkenquote:Op zondag 28 december 2014 19:18 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
Vertaling uit t engels/amerikaans dan denk ik? Online kun je die maten wel omrekenen. Of van die maatschepjes kopen.
Dat klinkt heeeeeel goed.quote:Op zondag 28 december 2014 19:21 schreef djkoelkast het volgende:
Ik heb een nieuw experiment in de koeling staan: pistachespijs. Zelfde als amandelspijs, alleen dan met pistachenoten. Ik ben benieuwd
Zonde van zo'n boek maar ik vertrouw er dan niks meer uit en flikker het lekker weg.quote:Op zondag 28 december 2014 19:22 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Inderdaad, waarschijnlijk door iemand die geen kaas heeft gegeten van bakken
Wat is er mis met letterlijk vertalen?quote:Op zondag 28 december 2014 19:29 schreef Molo het volgende:
[..]
Zonde van zo'n boek maar ik vertrouw er dan niks meer uit en flikker het lekker weg.
Kleine kans dat de recepten echt gemaakt en getest zijn, als ze al zo beroerd vertaald zijn
Niet altijd aangepast aan de Nederlandse situaties, producten en wat je zelf al aan geeft, is het een Engelse eetlepel of een Amerikaanse of nog iets anders.quote:Op zondag 28 december 2014 19:31 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Wat is er mis met letterlijk vertalen?
Ik zou gewoon een lijstje maken en dat voorin het boek plakken:
Per eetlepel per kopje
Bloem 12 gram xxx gram
Boter
Suiker
Etc.
Wat moet daar staan?quote:Op zondag 28 december 2014 19:30 schreef Molo het volgende:
Weet iemand hoe lang sooet van korstdeeg goed blijft in de koelkast?
Is zonder ei
Tja ik zal eens wat proberen en zien wat het wordtquote:Op zondag 28 december 2014 19:29 schreef Molo het volgende:
[..]
Zonde van zo'n boek maar ik vertrouw er dan niks meer uit en flikker het lekker weg.
Kleine kans dat de recepten echt gemaakt en getest zijn, als ze al zo beroerd vertaald zijn
Dat zijn allemaal dingen die je zelf kunt aanpassen en uitzoeken. Ik doe dat liever zelf dan dat een vertaler er een slag naar slaat (vind dat wel een mooie puzzel). Een vertaler die recepten uitprobeert voor hij/zij ze vertaalt, lijkt me iemand die nog geen droog brood verdient.quote:Op zondag 28 december 2014 19:35 schreef Molo het volgende:
[..]
Niet altijd aangepast aan de Nederlandse situaties, producten en wat je zelf al aan geeft, is het een Engelse eetlepel of een Amerikaanse of nog iets anders.
Slagroom met andere vetpercentages, dat soort dingen
Snap wat je bedoelt. Dat zijn ook niet de boeken waar ik heel enthousiast van word, ik wil graag een boek waarin recepten echt geprobeerd zijn door de maker, niet de vertaler.quote:Op zondag 28 december 2014 19:47 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Dat zijn allemaal dingen die je zelf kunt aanpassen en uitzoeken. Ik doe dat liever zelf dan dat een vertaler er een slag naar slaat (vind dat wel een mooie puzzel). Een vertaler die recepten uitprobeert voor hij/zij ze vertaalt, lijkt me iemand die nog geen droog brood verdient.
Precies. En er komen steeds meer 'buitenlandse' bakproducten in de supermarkt.quote:Op zondag 28 december 2014 19:49 schreef Molo het volgende:
[..]
Snap wat je bedoelt. Dat zijn ook niet de boeken waar ik heel enthousiast van word, ik wil graag een boek waarin recepten echt geprobeerd zijn door de maker, niet de vertaler.
Ik heb weleens zelf Deense en Zweedse kookboeken zitten vertalen, leuk om te doen hoor, zeker met weer zoals vandaagquote:Op zondag 28 december 2014 19:51 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Precies. En er komen steeds meer 'buitenlandse' bakproducten in de supermarkt.
Als ik een tradioneel buitenlands gerecht wil maken, google ik vaak in de betreffende taal. Dat levert ook mooie puzzels op.quote:Op zondag 28 december 2014 19:52 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik heb weleens zelf Deense en Zweedse kookboeken zitten vertalen, leuk om te doen hoor, zeker met weer zoals vandaag
En bij dat soort talen prima te doen ook
hele site in google translatequote:Op zondag 28 december 2014 20:14 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Als ik een tradioneel buitenlands gerecht wil maken, google ik vaak in de betreffende taal. Dat levert ook mooie puzzels op.
Tsjechisch is ook een heel gedoe.quote:Op zondag 28 december 2014 20:18 schreef Molo het volgende:
Russische of Finse recepten heb ik wel opgegeven op die manier hoor, dat was echt geen doen![]()
![]()
Ja idd, die heb ik weleens via foodgawker te pakken gehadquote:Op zondag 28 december 2014 20:25 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Tsjechisch is ook een heel gedoe.
Is dat zo?quote:Op zondag 28 december 2014 19:21 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Handig zeg, drie eetlepels...Amerikaanse eetlepels zijn 20 ml, Britse zijn 15 en in de rest van de wereld mag je raden....
Klopt, per cup bloem 2 eetlepels vervangen door maizena (wat als ik me niet vergis 1/8 deel van de bloem is)quote:Op zondag 28 december 2014 19:14 schreef Dragonberry het volgende:
Volgens mij heb ik weleens gelezen dat je voor cakemeel een deel van de bloem kan vervangen met maizena. Dan is het inderdaad fijner denk ik?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |