abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_147817496
Laatste posts:
quote:
0s.gif Op zondag 21 december 2014 19:43 schreef Isegrim het volgende:
@madeliefff: Recept? :) Ik ben internationale recepten voor brood en koekjes aan het verzamelen voor onze bakkerij in oprichting. :9
quote:
0s.gif Op zondag 21 december 2014 20:51 schreef madeliefff het volgende:

[..]

zie pm
quote:
1s.gif Op zondag 21 december 2014 20:55 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, dat krijg je als je eigenwijs bent.
Bij mij mislukt er vrijwel nooit wat.
Babbelaars maakte ik als kind al en die zijn ook nog nooit mislukt.


[ Bericht 31% gewijzigd door Mord_Sith op 22-12-2014 00:39:57 ]
  zondag 21 december 2014 @ 21:21:18 #2
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_147818899
euh, OP even aanpassen misschien? :)
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_147818938
Weet iemand nog een leuk recept voor tomatenvlaai?
pi_147819033
@ RobinOok:

Nou, heel goed van je hoor :') Wat voor ouder laat z'n kinderen trouwens babbelaars maken, dat is toch veel te heet voor kinderen? Hooguit kun je in het laatste stadium de streng laten rollen, of de babbelaars laten uitsnijden.

Ik heb ook wel eens dingen laten mislukken omdat ik wel het recept volgde, maar het recept gewoon slecht was. Het is gewoon een kwestie van ervaring, en ook van de kwaliteit van je spullen. In mijn vorige huis had ik bijvoorbeeld een hele slechte oven en dan mislukt er wel eens wat. Bakken doe ik maar heel zelden, maar tegenwoordig heb ik een goede oven dus iets meer nu en dan lukt het ook steeds vaker gewoon.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_147819159
quote:
5s.gif Op zondag 21 december 2014 21:21 schreef hetzalallemaalwel het volgende:
Weet iemand nog een leuk recept voor tomatenvlaai?
Wat is dat?

Google leert dat het een soort hartige taart is. Maar de naam klinkt mij heel raar in de oren... :S

In Portugal hebben ze overigens tomatenjam, en dat is gewoon een zoete jam (botanisch gezien is de tomaat dan ook een vrucht en de smaak is ook enigszins zoet). Dat is erg lekker vind ik.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 21 december 2014 @ 21:28:29 #6
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_147819348
quote:
0s.gif Op zondag 21 december 2014 21:23 schreef sirdanilot het volgende:
@ RobinOok:

Nou, heel goed van je hoor :') Wat voor ouder laat z'n kinderen trouwens babbelaars maken, dat is toch veel te heet voor kinderen? Hooguit kun je in het laatste stadium de streng laten rollen, of de babbelaars laten uitsnijden.

Ik heb ook wel eens dingen laten mislukken omdat ik wel het recept volgde, maar het recept gewoon slecht was. Het is gewoon een kwestie van ervaring, en ook van de kwaliteit van je spullen. In mijn vorige huis had ik bijvoorbeeld een hele slechte oven en dan mislukt er wel eens wat. Bakken doe ik maar heel zelden, maar tegenwoordig heb ik een goede oven dus iets meer nu en dan lukt het ook steeds vaker gewoon.
Nouja, dat vind ik wel wat kort door de bocht. Hangt natuurlijk helemaal van de leeftijd van het kind af ook. En het soort kind en weet ik van wat voor factoren nog meer.

(In Nederland zijn mensen al bang als een zesjarige een botermes vasthoudt, in Ecuador lopen kleuters heel vakkundig met machetes het gras te maaien. Ik bedoel, of iets gevaarlijk is hangt toch helemaal van de situatie af.)
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_147819716
quote:
0s.gif Op zondag 21 december 2014 21:28 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

Nouja, dat vind ik wel wat kort door de bocht. Hangt natuurlijk helemaal van de leeftijd van het kind af ook. En het soort kind en weet ik van wat voor factoren nog meer.

(In Nederland zijn mensen al bang als een zesjarige een botermes vasthoudt, in Ecuador lopen kleuters heel vakkundig met machetes het gras te maaien. Ik bedoel, of iets gevaarlijk is hangt toch helemaal van de situatie af.)
Ja dat snap ik, maar heb je zelf al eens babbelaars gemaakt? Dan moet je in de weer met een hete kleverige bal suikermassa, dat vind ik zelf al lastig dus je hebt wel een wonderkind als die dat kan denk ik.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 21 december 2014 @ 21:39:37 #8
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_147819984
quote:
0s.gif Op zondag 21 december 2014 21:35 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Ja dat snap ik, maar heb je zelf al eens babbelaars gemaakt? Dan moet je in de weer met een hete kleverige bal suikermassa, dat vind ik zelf al lastig dus je hebt wel een wonderkind als die dat kan denk ik.
Nee, van het maken van babbelaars weet ik niks. Ik geloof je direct als dat een moeilijk karwei is. Maar neemt niet weg dat het ongetwijfeld best te leren is aan een (wat groter) kind.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_147820024
quote:
0s.gif Op zondag 21 december 2014 21:39 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

Nee, van het maken van babbelaars weet ik niks. Ik geloof je direct als dat een moeilijk karwei is. Maar neemt niet weg dat het ongetwijfeld best te leren is aan een (wat groter) kind.
Nou dan wil ik mijn kinderen ook leren om een kalkoen uit te benen of zo, scheelt ook weer werk *O*
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_147822906
quote:
5s.gif Op zondag 21 december 2014 21:21 schreef hetzalallemaalwel het volgende:
Weet iemand nog een leuk recept voor tomatenvlaai?
zit je te trollen ofzo..gatver
  zondag 21 december 2014 @ 22:46:29 #11
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147823530
Babbelaars maken is dus helemaal niet moeilijk. :P
Dat is het hele punt hier, ha, ik was echt geen wonderkind hoor.
Gewoon het recept volgen en vooral NIET eigenwijs zijn.
  zondag 21 december 2014 @ 22:47:56 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147823593
quote:
0s.gif Op zondag 21 december 2014 22:46 schreef RobinOok het volgende:
Babbelaars maken is dus helemaal niet moeilijk. :P
Dat is het hele punt hier, ha, ik was echt geen wonderkind hoor.
Gewoon het recept volgen en vooral NIET eigenwijs zijn.
Dat is met suikerwerk heel belangrijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147823650
quote:
0s.gif Op zondag 21 december 2014 22:46 schreef RobinOok het volgende:
Babbelaars maken is dus helemaal niet moeilijk. :P
Dat is het hele punt hier, ha, ik was echt geen wonderkind hoor.
Gewoon het recept volgen en vooral NIET eigenwijs zijn.
Hoe oud was je toen je dit deed? Zat je met 6 jaar oud al aan de gloeiend hete suikerstroop?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_147823907
Ik heb een vraagje. :D Bruine suiker die gebruikt wordt door Amerikanen vind ik er altijd heel anders uitzien dan onze bruine suiker, maar ook heel anders dan onze (licht)bruine basterdsuiker. Het plakt veel meer aan elkaar. Zit er een groot verschil in beide producten, of kan het gewoon gebruikt worden?
  zondag 21 december 2014 @ 22:57:23 #15
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147824076
In amerika kennen ze geen bruine basterdsuiker. Dus ja, groot verschil.
  zondag 21 december 2014 @ 22:58:43 #16
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147824142
quote:
0s.gif Op zondag 21 december 2014 22:49 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Hoe oud was je toen je dit deed? Zat je met 6 jaar oud al aan de gloeiend hete suikerstroop?
Nee, 6 zal ik niet geweest zijn. Denk 10, 12, zoiets.
Misschien ook wel ouder, ik weet het niet meer.
  zondag 21 december 2014 @ 23:00:05 #17
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_147824218
Babbelaars maken zal wel niks voor mij zijn dan. Ik ben stronteigenwijs en ook ietwat rebels ingesteld :+ Een recept strikt opvolgen kost mij echt moeite. Mijn bakavonturen gaan dan ook hartstikke vaak mis (en gelukkig ook hartstikke vaak goed).Op zo'n moment sta ik wel eens stampvoetend in de keuken, maar ik vind het ook heel leuk om alles lekker zellef uit te vogelen. :)

Ik moet wel zeggen, sinds ik maatschepjes heb gaat alles veel beter en zijn er aanzienlijk minder mislukkingen.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  zondag 21 december 2014 @ 23:06:06 #18
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147824513
quote:
10s.gif Op zondag 21 december 2014 22:35 schreef madeliefff het volgende:

[..]

zit je te trollen ofzo..gatver
Onzin, kan prima
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_147826789
quote:
10s.gif Op zondag 21 december 2014 22:35 schreef madeliefff het volgende:

[..]

zit je te trollen ofzo..gatver
Ik zou niet durven.. :{w
pi_147826799
quote:
1s.gif Op zondag 21 december 2014 23:06 schreef Molo het volgende:

[..]

Onzin, kan prima
Heb je nog een leuk recept dan?
  zondag 21 december 2014 @ 23:57:26 #21
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147827068
quote:
0s.gif Op zondag 21 december 2014 23:51 schreef hetzalallemaalwel het volgende:

[..]

Heb je nog een leuk recept dan?
Vlaaideeg, custard erop, klein beetje kaneel over strooien. Daarop gehalveerde lekkere (belangrijk!!) tomaatjes met de open kant leggen.
Daar rietsuiker overheen strooien, ruim, en dan op graad of 160 bakken tot de tomaatjes goed zacht en gekarameliseerd zijn. Als ze goed maar nog te licht zijn, extra beetje (verpoederde) rietsuiker eroverheen strooien en dan even op hoge temperatuur bakken tot bruin.

Stamt af van een Portugees recept
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_147827152
quote:
1s.gif Op zondag 21 december 2014 23:57 schreef Molo het volgende:

[..]

Vlaaideeg, custard erop, klein beetje kaneel over strooien. Daarop gehalveerde lekkere (belangrijk!!) tomaatjes met de open kant leggen.
Daar rietsuiker overheen strooien, ruim, en dan op graad of 160 bakken tot de tomaatjes goed zacht en gekarameliseerd zijn. Als ze goed maar nog te licht zijn, extra beetje (verpoederde) rietsuiker eroverheen strooien en dan even op hoge temperatuur bakken tot bruin.
In de oven?
  maandag 22 december 2014 @ 00:00:04 #23
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147827190
quote:
0s.gif Op zondag 21 december 2014 23:59 schreef hetzalallemaalwel het volgende:

[..]

In de oven?
Ja waar anders in?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_147827224
quote:
1s.gif Op maandag 22 december 2014 00:00 schreef Molo het volgende:

[..]

Ja waar anders in?
Magnetron?
  maandag 22 december 2014 @ 00:01:08 #25
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147827245
quote:
0s.gif Op maandag 22 december 2014 00:00 schreef hetzalallemaalwel het volgende:

[..]

Magnetron?
Rrrright :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_147827296
quote:
1s.gif Op maandag 22 december 2014 00:01 schreef Molo het volgende:

[..]

Rrrright :')
Ooh, nou sorry dat ik niet zo'n bakexpert ben
  Moderator maandag 22 december 2014 @ 00:03:43 #27
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_147827368
Mja, hetzalallemaalwel
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  maandag 22 december 2014 @ 00:04:28 #28
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147827400
quote:
0s.gif Op maandag 22 december 2014 00:02 schreef hetzalallemaalwel het volgende:

[..]

Ooh, nou sorry dat ik niet zo'n bakexpert ben
Bakexpert en vlaai in een magnetron willen maken is nogal een verschil he.
Ik zou lekker beginnen met een taart kopen bij de HEMA, misschien lukt dat je wel
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_147827427
quote:
1s.gif Op maandag 22 december 2014 00:04 schreef Molo het volgende:

[..]

Bakexpert en vlaai in een magnetron willen maken is nogal een verschil he.
Ik zou lekker beginnen met een taart kopen bij de HEMA, misschien lukt dat je wel
Die is niet meer open.
  maandag 22 december 2014 @ 00:05:56 #30
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147827470
quote:
0s.gif Op maandag 22 december 2014 00:04 schreef hetzalallemaalwel het volgende:

[..]

Die is niet meer open.
Je fontanel wel geloof ik
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_147827481
Toch jammer ik had wel zin in een lekkere tomatenvlaai
pi_147827503
quote:
1s.gif Op maandag 22 december 2014 00:05 schreef Molo het volgende:

[..]

Je fontanel wel geloof ik
Tr gemaakt. Erg gemeen dit.
pi_147827662
quote:
1s.gif Op maandag 22 december 2014 00:04 schreef Molo het volgende:

[..]

Bakexpert en vlaai in een magnetron willen maken is nogal een verschil he.
Ik zou lekker beginnen met een taart kopen bij de HEMA, misschien lukt dat je wel
Maar bij de HEMA hebben ze geen tomatenvlaai...
pi_147828430
quote:
13s.gif Op maandag 22 december 2014 00:06 schreef hetzalallemaalwel het volgende:

[..]

Tr gemaakt. Erg gemeen dit.
Je gaat zelf zitten baggeren en dan miemelen als je wat terug krijgt op je bordje?
Eet smakelijk zou ik zeggen, wil je er een vorkje bij?
Mokkel met stuntstok
pi_147828451
quote:
0s.gif Op maandag 22 december 2014 00:29 schreef Mord_Sith het volgende:

[..]

Je gaat zelf zitten baggeren en dan miemelen als je wat terug krijgt op je bordje?
Eet smakelijk zou ik zeggen, wil je er een vorkje bij?
Ik zou niet miemelen als ik een tomatenvlaai op mijn bordje terug kreeg
pi_147828597
quote:
14s.gif Op maandag 22 december 2014 00:29 schreef hetzalallemaalwel het volgende:

[..]

Ik zou niet miemelen als ik een tomatenvlaai op mijn bordje terug kreeg
Wil je er slagroom bij? :*
Mokkel met stuntstok
pi_147828624
quote:
0s.gif Op maandag 22 december 2014 00:33 schreef Mord_Sith het volgende:

[..]

Wil je er slagroom bij? :*
Als 't kan wel ja. :o
pi_147828650
quote:
0s.gif Op zondag 21 december 2014 21:21 schreef -Mellow- het volgende:
euh, OP even aanpassen misschien? :)
Maak maar een mooie
pi_147828900
OP is aangepast met de laatste paar posts.
Laten we verder ontopic gaan, speelkwartier is over.
Mokkel met stuntstok
pi_147831425
Gatver die tomatenvlaai klinkt echt heel erg goor op die manier :(
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  maandag 22 december 2014 @ 21:55:08 #41
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_147857733
Voor Kerst heb ik een machtige chocolade-cheesecake in gedachten, ā la dit recept: http://www.ah.nl/allerhan(...)-chocoladecheesecake.

Mijn vraag is: kan ik de roomkaas vervangen door mascarpone? Of 50/50? Is mascarpone sowieso een goed idee als de taart wordt gebakken?
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  maandag 22 december 2014 @ 21:59:22 #42
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147857949
quote:
0s.gif Op maandag 22 december 2014 02:07 schreef sirdanilot het volgende:
Gatver die tomatenvlaai klinkt echt heel erg goor op die manier :(
Kan, maar is het niet
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 23 december 2014 @ 11:00:39 #43
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_147873767
quote:
5s.gif Op maandag 22 december 2014 21:55 schreef Ringo het volgende:
Voor Kerst heb ik een machtige chocolade-cheesecake in gedachten, ā la dit recept: http://www.ah.nl/allerhan(...)-chocoladecheesecake.

Mijn vraag is: kan ik de roomkaas vervangen door mascarpone? Of 50/50? Is mascarpone sowieso een goed idee als de taart wordt gebakken?
Lijkt mij prima kunnen. Mascarpone is wel minder zuur/fris dan roomkaas, en ook machtiger. Maar het hangt er maar vanaf waar je zin in hebt.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_147874518
quote:
5s.gif Op maandag 22 december 2014 21:55 schreef Ringo het volgende:
Voor Kerst heb ik een machtige chocolade-cheesecake in gedachten, ā la dit recept: http://www.ah.nl/allerhan(...)-chocoladecheesecake.

Mijn vraag is: kan ik de roomkaas vervangen door mascarpone? Of 50/50? Is mascarpone sowieso een goed idee als de taart wordt gebakken?
Lijkt mij vooral te machtig. En cheesecake is al behoorlijk machtig.
  woensdag 24 december 2014 @ 10:04:35 #45
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_147911017
Hummingbird cake uit 'Comfort Food' van Jamie Oliver gemaakt"



De foto is matig, de cake is fantastisch *O*
.
pi_147911383
quote:
0s.gif Op woensdag 24 december 2014 10:04 schreef Yankee het volgende:
Hummingbird cake uit 'Comfort Food' van Jamie Oliver gemaakt"

[ afbeelding ]

De foto is matig, de cake is fantastisch *O*
Het ziet er wel superlekker uit eigenlijk. :9~
pi_147912469
Oliebollentijd dient zich weer aan. Na jarenlang hartige droge-worst-bollen en spek-ui-bollen gebakken te hebben wil ik dit jaar eens proberen om een oude-kaas-peppadew-oliebol te bakken!
  Moderator woensdag 24 december 2014 @ 11:46:37 #48
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_147913392
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  woensdag 24 december 2014 @ 12:11:19 #49
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_147914007
quote:
0s.gif Op woensdag 24 december 2014 10:04 schreef Yankee het volgende:
Hummingbird cake uit 'Comfort Food' van Jamie Oliver gemaakt"

[ afbeelding ]

De foto is matig, de cake is fantastisch *O*
ziet er lekker uit, wat zit er in? :)
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  woensdag 24 december 2014 @ 12:26:31 #50
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_147914432
quote:
0s.gif Op woensdag 24 december 2014 12:11 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

ziet er lekker uit, wat zit er in? :)
In de twee cakelagen: o.a. banaan, ananas en pecannoten.
Verder: o.a. roomkaas, limoen, poedersuiker
.
pi_147941938
Ik vind het nooit zo lekker als er allemaal verschillende dingen in zitten. Roomkaas, limoen, annanas, banaan, noten, nou nou een hele maaltijd in je cake. Dan vind ik een lekkere combinatie van twee van die dingen veel lekkerder, anders is het veel te 'druk'.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_147944204
Even crosspost met het kersttopic:

Ik wil voor het toetje vanavond versimpelde peren-tarte tatins maken (kleintjes), en die warm serveren. Bodem is van bladerdeeg. Kan ik die vanmiddag al maken en dan vanavond nog even opwarmen, of wordt dat niks?h
  donderdag 25 december 2014 @ 08:53:49 #53
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_147944319
quote:
0s.gif Op donderdag 25 december 2014 01:29 schreef sirdanilot het volgende:
Ik vind het nooit zo lekker als er allemaal verschillende dingen in zitten. Roomkaas, limoen, annanas, banaan, noten, nou nou een hele maaltijd in je cake. Dan vind ik een lekkere combinatie van twee van die dingen veel lekkerder, anders is het veel te 'druk'.
Vind het voor een keer prima, maar wat jij zegt heeft normaal ook mijn voorkeur
.
  donderdag 25 december 2014 @ 10:36:41 #54
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147945194
quote:
1s.gif Op donderdag 25 december 2014 08:27 schreef Bleie het volgende:
Even crosspost met het kersttopic:

Ik wil voor het toetje vanavond versimpelde peren-tarte tatins maken (kleintjes), en die warm serveren. Bodem is van bladerdeeg. Kan ik die vanmiddag al maken en dan vanavond nog even opwarmen, of wordt dat niks?h
Ik zou het niet erop wagen. Wordt vaak zo snel zompig.
Je kunt wel al karamel maken en de peren bakken, maar dan nog zonder bladerdeeg deksel wegzetten. Dan hoef je dat 's avonds er alleen nog op te doen en te bakken, de peren zijn dan in de oven ook zo weer warm zat.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_147945278
quote:
1s.gif Op donderdag 25 december 2014 10:36 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik zou het niet erop wagen. Wordt vaak zo snel zompig.
Je kunt wel al karamel maken en de peren bakken, maar dan nog zonder bladerdeeg deksel wegzetten. Dan hoef je dat 's avonds er alleen nog op te doen en te bakken, de peren zijn dan in de oven ook zo weer warm zat.
Dank je!
pi_147945552
Ik kreeg laatst een afgekoelde peren tarte tatin geserveerd bij iemand.

Ik vind het persoonlijk helemaal niet erg, maar als je het knapperig wil moet je het inderdaad niet laten afkoelen.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 25 december 2014 @ 12:01:05 #57
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147946562
Bladerdeeg kan er volgens mij ook al best op. Dat je ze dus echt alleen nog de oven in hoeft te schuiven. Ik zou daar zeker voor gaan.
pi_147951635
Vandaag weer even lekker gebakken. Cinnamon rolls/ cinnamon buns:
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_147953213
quote:
0s.gif Op donderdag 25 december 2014 15:19 schreef Tinuviel het volgende:
Vandaag weer even lekker gebakken. Cinnamon rolls/ cinnamon buns:
[ afbeelding ]
Die zijn best bleekjes, waren ze wel helemaal goed?
pi_147958455
quote:
14s.gif Op donderdag 25 december 2014 16:42 schreef Myraela het volgende:

[..]

Die zijn best bleekjes, waren ze wel helemaal goed?
Ja ze waren helemaal gaar, niet zo cross aan de buitenkant maar heerlijk zacht. Heb voor het eerst in de nieuwe oven gebakken en dacht liver te licht, dan dat ze te droog zijn. Ook zit er nog suikerglazuur op, wat ze bleker laat lijken.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  † In Memoriam † vrijdag 26 december 2014 @ 14:16:27 #61
37843 lady-wrb
kortaf
pi_147974405
ik had gister een uurtje over en heb mijn nieuwste koekjesuitstekers uitgeprobeerd.
het was lekker snel klaar want uit mijn deeg haalde ik maar 8 koekjes


SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_147974762
Mooi geworden lady-wrb!
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_147975778
Mooi geworden lady! Grote koekjes inderdaad.

Mijn perentaartjes gisteren waren heerlijk geworden.

  † In Memoriam † vrijdag 26 december 2014 @ 15:26:27 #64
37843 lady-wrb
kortaf
pi_147975946
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2014 15:18 schreef Bleie het volgende:
Mooi geworden lady! Grote koekjes inderdaad.

Mijn perentaartjes gisteren waren heerlijk geworden.

[ afbeelding ]
mooi! wat voor peren heb je gebruikt?
en ligt er ijs naast? :~
pi_147976587
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2014 15:26 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

mooi! wat voor peren heb je gebruikt?
en ligt er ijs naast? :~
Doodgewone conference. Waren nog redelijk hard, maar dat schijnt juist goed te werken voor taart. En ijs, inderdaad. Chocolade van AH huismerk. Lekker ijs.
pi_148037584
En het toetje van Tweede Kerstdag:

  Moderator zondag 28 december 2014 @ 18:56:04 #67
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_148059147
Ik heb met kerst een boek gekregen over taart bakken. Beetje raar boek ('3 eetlepels boter' zeg verdomme hoeveel gram) waarin bewust een verschil tussen bloem en cakemeel wordt gemaakt. Het enige wat er over stond was dat dit was omdat cakemeel fijner is.

Patentbloem / type 405 kan toch ook? En wat is cakemeel? Een mix van bloem, suiker en bakpoeder?
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zondag 28 december 2014 @ 19:09:41 #68
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_148059927
Nee, gaat om t glutenpercentage. Je hebt broodmeel en cakemeel en daar zit geloof ik nog iets tussen. Met broodmeel is het slecht cake bakken en andersom.
pi_148060197
Volgens mij heb ik weleens gelezen dat je voor cakemeel een deel van de bloem kan vervangen met maizena. Dan is het inderdaad fijner denk ik?
pi_148060419
quote:
0s.gif Op zondag 28 december 2014 19:09 schreef RobinOok het volgende:
Nee, gaat om t glutenpercentage. Je hebt broodmeel en cakemeel en daar zit geloof ik nog iets tussen. Met broodmeel is het slecht cake bakken en andersom.
kan niets anders vinden dan dat cakemeel fijner gemalen is en meer toevoegingen heeft - niets over gluten percentage dat afwijkt?
pi_148060429
quote:
0s.gif Op zondag 28 december 2014 18:56 schreef derLudolf het volgende:
Ik heb met kerst een boek gekregen over taart bakken. Beetje raar boek ('3 eetlepels boter' zeg verdomme hoeveel gram) waarin bewust een verschil tussen bloem en cakemeel wordt gemaakt. Het enige wat er over stond was dat dit was omdat cakemeel fijner is.

Patentbloem / type 405 kan toch ook? En wat is cakemeel? Een mix van bloem, suiker en bakpoeder?
Vertaling uit t engels/amerikaans dan denk ik? Online kun je die maten wel omrekenen. Of van die maatschepjes kopen.
Kwak
pi_148060465
quote:
0s.gif Op zondag 28 december 2014 19:18 schreef SuperFood het volgende:

[..]

kan niets anders vinden dan dat cakemeel fijner gemalen is en meer toevoegingen heeft - niets over gluten percentage dat afwijkt?
Cakemeel in Amerika/Engeland is anders dan cakemeel wat je hier bij de super koopt in elk geval.
Kwak
  Moderator zondag 28 december 2014 @ 19:21:14 #73
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_148060566
quote:
0s.gif Op zondag 28 december 2014 18:56 schreef derLudolf het volgende:
Ik heb met kerst een boek gekregen over taart bakken. Beetje raar boek ('3 eetlepels boter' zeg verdomme hoeveel gram) waarin bewust een verschil tussen bloem en cakemeel wordt gemaakt. Het enige wat er over stond was dat dit was omdat cakemeel fijner is.

Patentbloem / type 405 kan toch ook? En wat is cakemeel? Een mix van bloem, suiker en bakpoeder?
Voor cake kun je 405 pakken
Voor bloem 550
en voor brood 1050
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_148060577
quote:
0s.gif Op zondag 28 december 2014 18:56 schreef derLudolf het volgende:
Ik heb met kerst een boek gekregen over taart bakken. Beetje raar boek ('3 eetlepels boter' zeg verdomme hoeveel gram) waarin bewust een verschil tussen bloem en cakemeel wordt gemaakt. Het enige wat er over stond was dat dit was omdat cakemeel fijner is.

Patentbloem / type 405 kan toch ook? En wat is cakemeel? Een mix van bloem, suiker en bakpoeder?
Handig zeg, drie eetlepels...Amerikaanse eetlepels zijn 20 ml, Britse zijn 15 en in de rest van de wereld mag je raden.... :+
Boter weegt 0,86 gram per cm3....dus rekenen maar! :D
Professioneel gifmenger.
  Moderator zondag 28 december 2014 @ 19:21:26 #75
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_148060578
quote:
0s.gif Op zondag 28 december 2014 19:09 schreef RobinOok het volgende:
Nee, gaat om t glutenpercentage. Je hebt broodmeel en cakemeel en daar zit geloof ik nog iets tussen. Met broodmeel is het slecht cake bakken en andersom.
Ik zie het, 5.7% tegen 10.7% eiwit. Vind nog een pak Koopmans cakemeel in de kast. Cakemeel is bloem met extra tarwezetmeel. Hmm toch maar de duurdere Koopman meel kopen ipv goedkopere bloem
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator zondag 28 december 2014 @ 19:21:54 #76
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_148060600
Ik heb een nieuw experiment in de koeling staan: pistachespijs. Zelfde als amandelspijs, alleen dan met pistachenoten. Ik ben benieuwd :D
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator zondag 28 december 2014 @ 19:22:54 #77
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_148060656
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 19:18 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Vertaling uit t engels/amerikaans dan denk ik? Online kun je die maten wel omrekenen. Of van die maatschepjes kopen.
Inderdaad, waarschijnlijk door iemand die geen kaas heeft gegeten van bakken
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_148060865
quote:
0s.gif Op zondag 28 december 2014 19:21 schreef djkoelkast het volgende:
Ik heb een nieuw experiment in de koeling staan: pistachespijs. Zelfde als amandelspijs, alleen dan met pistachenoten. Ik ben benieuwd :D
Dat klinkt heeeeeel goed. :9
Professioneel gifmenger.
  zondag 28 december 2014 @ 19:29:12 #79
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148061016
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 19:22 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Inderdaad, waarschijnlijk door iemand die geen kaas heeft gegeten van bakken
Zonde van zo'n boek maar ik vertrouw er dan niks meer uit en flikker het lekker weg.

Kleine kans dat de recepten echt gemaakt en getest zijn, als ze al zo beroerd vertaald zijn
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 28 december 2014 @ 19:30:41 #80
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148061094
Weet iemand hoe lang sooet van korstdeeg goed blijft in de koelkast?
Is zonder ei
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_148061143
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 19:29 schreef Molo het volgende:

[..]

Zonde van zo'n boek maar ik vertrouw er dan niks meer uit en flikker het lekker weg.

Kleine kans dat de recepten echt gemaakt en getest zijn, als ze al zo beroerd vertaald zijn
Wat is er mis met letterlijk vertalen?
Ik zou gewoon een lijstje maken en dat voorin het boek plakken:
Per eetlepel per kopje
Bloem 12 gram xxx gram
Boter
Suiker

Etc.
Professioneel gifmenger.
  zondag 28 december 2014 @ 19:35:48 #82
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148061365
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 19:31 schreef Buurpoes het volgende:

[..]

Wat is er mis met letterlijk vertalen?
Ik zou gewoon een lijstje maken en dat voorin het boek plakken:
Per eetlepel per kopje
Bloem 12 gram xxx gram
Boter
Suiker

Etc.
Niet altijd aangepast aan de Nederlandse situaties, producten en wat je zelf al aan geeft, is het een Engelse eetlepel of een Amerikaanse of nog iets anders.
Slagroom met andere vetpercentages, dat soort dingen
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 28 december 2014 @ 19:39:26 #83
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_148061570
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 19:30 schreef Molo het volgende:
Weet iemand hoe lang sooet van korstdeeg goed blijft in de koelkast?
Is zonder ei
Wat moet daar staan?
The love you take is equal to the love you make.
  Moderator zondag 28 december 2014 @ 19:45:13 #84
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_148061913
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 19:29 schreef Molo het volgende:

[..]

Zonde van zo'n boek maar ik vertrouw er dan niks meer uit en flikker het lekker weg.

Kleine kans dat de recepten echt gemaakt en getest zijn, als ze al zo beroerd vertaald zijn
Tja ik zal eens wat proberen en zien wat het wordt
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zondag 28 december 2014 @ 19:46:19 #85
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148061963
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 19:39 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Wat moet daar staan?
Soort

Korstdeeg zonder ei dus.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_148062001
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 19:35 schreef Molo het volgende:

[..]

Niet altijd aangepast aan de Nederlandse situaties, producten en wat je zelf al aan geeft, is het een Engelse eetlepel of een Amerikaanse of nog iets anders.
Slagroom met andere vetpercentages, dat soort dingen
Dat zijn allemaal dingen die je zelf kunt aanpassen en uitzoeken. Ik doe dat liever zelf dan dat een vertaler er een slag naar slaat (vind dat wel een mooie puzzel). Een vertaler die recepten uitprobeert voor hij/zij ze vertaalt, lijkt me iemand die nog geen droog brood verdient.
Professioneel gifmenger.
  zondag 28 december 2014 @ 19:49:42 #87
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148062169
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 19:47 schreef Buurpoes het volgende:

[..]

Dat zijn allemaal dingen die je zelf kunt aanpassen en uitzoeken. Ik doe dat liever zelf dan dat een vertaler er een slag naar slaat (vind dat wel een mooie puzzel). Een vertaler die recepten uitprobeert voor hij/zij ze vertaalt, lijkt me iemand die nog geen droog brood verdient.
Snap wat je bedoelt. Dat zijn ook niet de boeken waar ik heel enthousiast van word, ik wil graag een boek waarin recepten echt geprobeerd zijn door de maker, niet de vertaler.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_148062254
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 19:49 schreef Molo het volgende:

[..]

Snap wat je bedoelt. Dat zijn ook niet de boeken waar ik heel enthousiast van word, ik wil graag een boek waarin recepten echt geprobeerd zijn door de maker, niet de vertaler.
Precies. En er komen steeds meer 'buitenlandse' bakproducten in de supermarkt. :9
Professioneel gifmenger.
  zondag 28 december 2014 @ 19:52:31 #89
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148062342
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 19:51 schreef Buurpoes het volgende:

[..]

Precies. En er komen steeds meer 'buitenlandse' bakproducten in de supermarkt. :9
Ik heb weleens zelf Deense en Zweedse kookboeken zitten vertalen, leuk om te doen hoor, zeker met weer zoals vandaag :D
En bij dat soort talen prima te doen ook
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_148063246
http://m.convert-me.com/en/convert/cooking/

Of deze
http://www.onlineconversion.com/weight_volume_cooking.htm

Bij allebei kun je maten/gewicht omrekenen per soort product.
Kwak
  zondag 28 december 2014 @ 20:13:00 #91
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148063414
Ja gaat mij er een beetje om dat je niet altijd kunt achterhalen of het een Engelse of een Amerikaanse eetlepel is, wat bij bakken nogal uit maakt.
En soms heb je boekjes die bestaan uit vertaalde recepten uit verschillende kookboeken, soms uit verschillende landen. Dan ga je die convertor dus niet goed kunnen gebruiken als je niet weet welke maat je om moet rekenen.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_148063520
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 19:52 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik heb weleens zelf Deense en Zweedse kookboeken zitten vertalen, leuk om te doen hoor, zeker met weer zoals vandaag :D
En bij dat soort talen prima te doen ook
Als ik een tradioneel buitenlands gerecht wil maken, google ik vaak in de betreffende taal. Dat levert ook mooie puzzels op. :+
Professioneel gifmenger.
pi_148063584
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 20:14 schreef Buurpoes het volgende:

[..]

Als ik een tradioneel buitenlands gerecht wil maken, google ik vaak in de betreffende taal. Dat levert ook mooie puzzels op. :+
hele site in google translate ^O^
pi_148063637
quote:
0s.gif Op zondag 28 december 2014 20:16 schreef SuperFood het volgende:

[..]

hele site in google translate ^O^
Dan kun je vaak lachen! ^O^
Professioneel gifmenger.
pi_148063672
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 20:17 schreef Buurpoes het volgende:

[..]

Dan kun je vaak lachen! ^O^
true. maar meestal helpt het wel bij mij
  zondag 28 december 2014 @ 20:18:43 #96
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148063719
Russische of Finse recepten heb ik wel opgegeven op die manier hoor, dat was echt geen doen _O- _O- _O-
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_148064091
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 20:18 schreef Molo het volgende:
Russische of Finse recepten heb ik wel opgegeven op die manier hoor, dat was echt geen doen _O- _O- _O-
Tsjechisch is ook een heel gedoe. :+
Professioneel gifmenger.
  zondag 28 december 2014 @ 20:27:46 #98
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148064238
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 20:25 schreef Buurpoes het volgende:

[..]

Tsjechisch is ook een heel gedoe. :+
Ja idd, die heb ik weleens via foodgawker te pakken gehad :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_148064717
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 19:21 schreef Buurpoes het volgende:

[..]

Handig zeg, drie eetlepels...Amerikaanse eetlepels zijn 20 ml, Britse zijn 15 en in de rest van de wereld mag je raden.... :+
Is dat zo? :o
Ik maak amerikaanse recepten altijd gewoon met de maatlepels die ik hier gekocht heb (met een eetlepel van 15ml dus) en dat gaat tot nu toe gewoon goed.

quote:
0s.gif Op zondag 28 december 2014 19:14 schreef Dragonberry het volgende:
Volgens mij heb ik weleens gelezen dat je voor cakemeel een deel van de bloem kan vervangen met maizena. Dan is het inderdaad fijner denk ik?
Klopt, per cup bloem 2 eetlepels vervangen door maizena (wat als ik me niet vergis 1/8 deel van de bloem is)
Spin the wheel of fortune or learn to navigate.
  Moderator zondag 28 december 2014 @ 20:37:44 #100
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_148064840
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 19:26 schreef Buurpoes het volgende:

[..]

Dat klinkt heeeeeel goed. :9
Ik laat weten hoe het is geworden :D
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')