Is een optie, maar dan is een deel van het roken en drogen eigenlijk voor niets geweest of moet opnieuw. Het is nog niet 'niet te vreten zout' maar wel te zout. Maar in stukjes snijden en spekjes van maken voor bij de gebakken aardappels of door de zuurkool is het weer heel erg geschikt voor.quote:Op maandag 15 december 2014 14:41 schreef Molo het volgende:
Je kunt de bacon gewoon even a la zoutvlees en bacalhau laten weken om het ergste zout eraf te krijgen. En dan gewoon verder verwerken
In zeeuwse babbelaars hoort geen room dus dat zit er niet in.quote:Op maandag 15 december 2014 14:29 schreef Molo het volgende:
Zat de room er toen al door? Zou kunnen dat het is gaan schiften
Denk dat het roeren het probleem is. Ik wist dit wel in mn achterhoofd, maar in het recept stond toch echt 'al roerende verwarmen', dus ik dacht dat dit misschien toch wel kon. Maar goed weer wat geleerd dusquote:Op maandag 15 december 2014 14:05 schreef djkoelkast het volgende:
Kristalliseren gebeurt bij roeren nadat de suiker is gekookt en bij pannen met anti-aanbaklagen.
Al roerende verwarmen klopt, maar zodra de suiker kookt mag je niet meer roeren.quote:Op maandag 15 december 2014 17:39 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
In zeeuwse babbelaars hoort geen room dus dat zit er niet in.
[..]
Denk dat het roeren het probleem is. Ik wist dit wel in mn achterhoofd, maar in het recept stond toch echt 'al roerende verwarmen', dus ik dacht dat dit misschien toch wel kon. Maar goed weer wat geleerd dus
Heeft geholpen, 2u in water, daarna even aan de lucht laten drogen en nogmaals roken. Het smaakt nu voor los echt nčt op het randje van bijna te zout, maar dus nu niet tč.quote:Op maandag 15 december 2014 14:41 schreef Molo het volgende:
Je kunt de bacon gewoon even a la zoutvlees en bacalhau laten weken om het ergste zout eraf te krijgen. En dan gewoon verder verwerken
Lekker stevig en groot, oh nom nom nom, hey hij is nog niet opquote:Op maandag 15 december 2014 20:37 schreef djkoelkast het volgende:
Spek nu een 2e keer gerookt, ik ben benieuwd![]()
En de gevulde koeken:
[ afbeelding ]
Ik ben bang dat ik wat minder avontuurlijk ben met baconquote:Op maandag 15 december 2014 23:22 schreef Isegrim het volgende:
Over wat je allemaal met gerookt spek kunt doen.http://www.bustle.com/art(...)to-a-whole-new-level
Zitten echt dingen bij waar ik spontaan van ga kwijlen.
Nee, ik niet.quote:Op woensdag 17 december 2014 16:44 schreef Bleie het volgende:
Het ging hier laatst over koekjesdeeg een paar dagen in de koelkast laten liggen, maar doen jullie dat ook met deeg waar ei doorheen zit?
Appeltaartdeeg wel, altijd minimaal 24u.quote:Op woensdag 17 december 2014 16:44 schreef Bleie het volgende:
Het ging hier laatst over koekjesdeeg een paar dagen in de koelkast laten liggen, maar doen jullie dat ook met deeg waar ei doorheen zit?
Gebruik je een tooltje voor de patronen in de fondant?quote:Op zaterdag 20 december 2014 21:50 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik heb deze kersthangers (koekjes) gebakken en met fondant gedecoreerd. Nog een lintje erdoor en ze kunnen de boom in!
[ link | afbeelding ]
Op deze foto zie je beter hoe groot de koekjes zijn:
[ link | afbeelding ]
Mocht ik ooit gaan scheiden en weer trouwen, mag jij de taart maken hoor!quote:Op zaterdag 20 december 2014 22:05 schreef Spuuglokje het volgende:
Haha Molo, ik ben gevleid!Ik neem trouwens wel af en toe taartopdrachten aan. En computergirl, ik heb verschillende reliëfmatjes gebruikt.
Dank je wel Isegrim!
Wel, ben ik ook benieuwd naarquote:Op zaterdag 20 december 2014 22:11 schreef Bleie het volgende:
Wow, wat mooi! Nou durf ik mijn doodeenvoudige zandkoekjes in kerstvormpjes niet meer te laten zien.
quote:Op zaterdag 20 december 2014 22:10 schreef Molo het volgende:
[..]
Mocht ik ooit gaan scheiden en weer trouwen, mag jij de taart maken hoor!
Jullie zijn in de war met het karameliseren van suiker! Dan mag je inderdaad niet roeren. Bij babbelaars en borstplaat moet je absoluut 100% zeker veel roeren! Als je niet roert zal je suiker zeker verbranden. Geduld hebben tot het mengsel precies genoeg is ingekookt is wat de bedoeling is. Ik doe dat door regelmatig een druppel in een glas koud water te laten vallen. Als die zijn vorm behoudt, dan is het tijd om te storten.quote:Op maandag 15 december 2014 18:50 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Al roerende verwarmen klopt, maar zodra de suiker kookt mag je niet meer roeren.
Vandaag heb ik het weer gemaakt en is het wel gelukt. Ik denk dat het recept dat ik eerst gebruikte, te veel water bevatte. Ik heb nu maar een heel klein beetje water gebruikt.quote:Op zondag 21 december 2014 04:34 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Jullie zijn in de war met het karameliseren van suiker! Dan mag je inderdaad niet roeren. Bij babbelaars en borstplaat moet je absoluut 100% zeker veel roeren! Als je niet roert zal je suiker zeker verbranden. Geduld hebben tot het mengsel precies genoeg is ingekookt is wat de bedoeling is. Ik doe dat door regelmatig een druppel in een glas koud water te laten vallen. Als die zijn vorm behoudt, dan is het tijd om te storten.
Dat babbelaars mislukken is me nog nooit gebeurd. Had je het mengsel kort of lang verwarmd? Zat er wel boter in?
het koek bedoel je of de botercreme? :s. deze koekjes worden lekkerder als ze even liggenquote:Op zondag 21 december 2014 16:21 schreef kwakz0r het volgende:
Worden ze dan niet al veel eeeder zacht?
Nee hoor.quote:Op zondag 21 december 2014 18:56 schreef madeliefff het volgende:
wat gebeurd er eigenlijk als je chocoladekoekjes maakt zonder chocolade toe te voegen en alleen maar cacaopoeder toe voegt? Word het dan te bitter?
zie pmquote:Op zondag 21 december 2014 19:43 schreef Isegrim het volgende:
@madeliefff: Recept?Ik ben internationale recepten voor brood en koekjes aan het verzamelen voor onze bakkerij in oprichting.
Ja, dat krijg je als je eigenwijs bent.quote:Op zondag 21 december 2014 13:15 schreef sirdanilot het volgende:
Ik benn niet zo van alles precies nauwkeurig afmeten en ik word ook altijd eigenwijs van recepten dus bakken en zoete dingen is altijd erg spannend bij mij. Soms lukt het echt geweldig, soms mislukt het finaal
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |