Nope, helaas helpt dat niet. Sap loopt uit de gare peren en maakt de karamel zachter en de knapperige korst zacht/zompig.quote:Op zondag 30 november 2014 18:29 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
En terug in de oven opwarmen helpt dan niet meer?
Dan moet ik maar eens mensen uitnodigen om dat ding op te eten. Maar ik voel mij altijd vrij onzeker met dit soort dingen, als het dan mislukt is het nogal vervelend...
Ik heb anders nog nooit knapperig bladerdeeg uitgepoept, dus dat laatste waag ik te betwijfelenquote:Op zondag 30 november 2014 18:33 schreef Molo het volgende:
[..]
Nope, helaas helpt dat niet. Sap loopt uit de gare peren en maakt de karamel zachter en de knapperige korst zacht/zompig.
Dat proces kun je alleen stoppen door het op te eten
Wat ik beschrijf geldt idd alleen voor tarwrproducten dus kan kloppen. Spelt en grutten en zulks hebben andere effecten na de stoelgang.quote:Op zondag 30 november 2014 18:35 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik heb anders nog nooit knapperig bladerdeeg uitgepoept, dus dat laatste waag ik te betwijfelen
Ik, maar het is niet echt een cake. Smaak en textuur lijkt meer op dat van een Bounty. Maar het stond in het kookboek als cakequote:Op maandag 1 december 2014 00:04 schreef Negentiendertig het volgende:
Heeft hier iemand een recept voor een kokoscake waar gedroogde, geraspte kokos in gaat?
Gewoon een cakerecept pakken waar melk in zit (dus geen poundcake) en er een zakje geraspte kokos aan toevoegen? Moet werken, kokos op het laatst toevoegen, maar wel mee laten kloppen.quote:Op maandag 1 december 2014 00:04 schreef Negentiendertig het volgende:
Heeft hier iemand een recept voor een kokoscake waar gedroogde, geraspte kokos in gaat?
Botercreme of slagroomtruffel inhoud met kokosrasp overgieten met choco in de vorm van een bounty in het groot en dat afkoelen in de koelkast soms?quote:Op maandag 1 december 2014 00:18 schreef Elvi het volgende:
[..]
Ik, maar het is niet echt een cake. Smaak en textuur lijkt meer op dat van een Bounty. Maar het stond in het kookboek als cake
Nee het was een mix van gecondenseerde.melk, boter, en de kokosrasp. Kleurstof optioneel. En ik goot er dan pure choco overheenquote:Op maandag 1 december 2014 00:33 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Botercreme of slagroomtruffel inhoud met kokosrasp overgieten met choco in de vorm van een bounty in het groot en dat afkoelen in de koelkast soms?Of gewoon kokosrasp overgieten met choco en dat laten uitharden voor een knapperige chocolaag?
Deense droomcakequote:Op maandag 1 december 2014 00:04 schreef Negentiendertig het volgende:
Heeft hier iemand een recept voor een kokoscake waar gedroogde, geraspte kokos in gaat?
quote:Op maandag 1 december 2014 00:38 schreef Elleska het volgende:
[..]
Deense droomcake(heeft een mooie deense naam maar ik zit mobiel dus voor recept mag je google aanslingeren)
tosca taart?quote:Op maandag 1 december 2014 00:38 schreef Elleska het volgende:
[..]
Deense droomcake(heeft een mooie deense naam maar ik zit mobiel dus voor recept mag je google aanslingeren)
dat heeft niets met kokos te maken toch?quote:
Dat is een soort cake met een zoet kokoslaagje erbovenop:quote:Op maandag 1 december 2014 13:14 schreef Elleska het volgende:
[..]
dat heeft niets met kokos te maken toch?
ik bedoelde Drømmekage, Joosie poste er al een plaatje van.
valt hier altijd erg in de smaak bij kokos liefhebbers.
edit: dat is dus nagenoeg hetzelfdequote:recept Tosca-taart
Bodem:
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete luchtoven)
Neem een bakblik van 30x40cm en leg hierin bakpapier
- 4 eieren
- 350 gr suiker
Doe de eieren en de suiker in de kom en meng dit goed
- 200 gr meel
- 1 theelepel zout
- 1 zakje vanillesuiker (8 gr)
- 5 eetlepels cacaopoeder
- 150 gr boter
Voeg het meel al roerend toe aan het mengsel. Voeg vervolgens het zout, de vanillesuiker en het cacaopoeder toe. Smelt de boter in in pan en voeg deze vervolgens toe bij het mengels. Meng het verder tot een egaal beslag.
Stort het mengsel op de bakplaat. Smeer het uit over de bakplaat. Plaats de bakplaat in de oven en bak de bodem gaar in 10 minuten. Tijdens het bakken kan de kokoslaag gemaakt worden.
Kokoslaag:
- 50 gr boter
-150 gr geraspte kokos (conimex)
- 1dl schenkstroop
- 1,5 dl slagroom
- 175 gr suiker
Smelt de boter in een pannetje. Voeg de overige ingrediënten toe en meng het geheel. Breng het mengsel voorzichtig aan de kook en laat het 5 minuten doorkoken. Haal de bakplaat met gebakken bodem uit de oven en stort het kokosmengsel uit over deze bodem. Smeer hem uit over de gehele bakplaat. Plaats de bakplaat in de oven en bak het geheel gaar in 10 minuten.
Ditquote:Op maandag 1 december 2014 13:56 schreef Elleska het volgende:
volgens mij haal je dan 2 namen door elkaar?
de tosca taart/cake die ik ken is met een amandel laag en is bij mijn weten zweeds genaamd toscakaka
ook erg lekker trouwens, maar geen kokos.
Wat maakt dat het bij jou mislukt? Want het lijkt mij superlekker !quote:Op maandag 1 december 2014 14:09 schreef Molo het volgende:
Surinaamse bojo is ook erg lekker. Met cassave en kokos. Alleen mislukt het bij mij steeds, maar ik ben dan ook geen Surinamer
Veel te compact was het tot twee keer toe, dus nu laat ik het gewoon een Surinaamse vriendin maar makenquote:Op maandag 1 december 2014 14:20 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Wat maakt dat het bij jou mislukt? Want het lijkt mij superlekker !
Ik wil het recept wel uitproberen sirdanilotquote:Op maandag 1 december 2014 10:54 schreef sirdanilot het volgende:
Ik ken wel een Braziliaanse maiscake met kokos erin (het heet bolo de fubá, en volgens mij is het ook in spaanstalige landen bekend). Wil je daar een recept van?
Misschien ga ik dat ook een keer maken, vind het wel erg lekker.
Als ik een plaatje ervan opzoek hoort het op zich ook wel compact te zijn.quote:Op maandag 1 december 2014 14:38 schreef Molo het volgende:
[..]
Veel te compact was het tot twee keer toe, dus nu laat ik het gewoon een Surinaamse vriendin maar maken
Laat dat recept maar doorkomenquote:Op maandag 1 december 2014 00:18 schreef Elvi het volgende:
[..]
Ik, maar het is niet echt een cake. Smaak en textuur lijkt meer op dat van een Bounty. Maar het stond in het kookboek als cake
Heb ik eerder geprobeerd, maar dat werd niet zo'n succes helaas. Ben wel van plan om ooit nog eens met zo'n recept te experimenteren, maar voor nu ben ik op zoen naar 'n fool-proof receptquote:Op maandag 1 december 2014 00:29 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Gewoon een cakerecept pakken waar melk in zit (dus geen poundcake) en er een zakje geraspte kokos aan toevoegen? Moet werken, kokos op het laatst toevoegen, maar wel mee laten kloppen.
Als je bang bent dat het te droog wordt vervang je 10% van de boter voor een vloeibare olie. Zonnebloemolie, olijfolie (niet extra virgine!), rijstolie, druivenpitolie, arachideolie, verzin 't maar, zolang het maar geen smaak heeft (zoals koolzaadolie, maisolie, slaolie waar toch altijd een bijsmaakje aan zit).
Toevallig was ik hier net over aan googlen, mijn baas maakt het vaak met zijn verjaardag, hij maakt het met een eigen recept, ik zal hem eens vragenquote:Op maandag 1 december 2014 13:14 schreef Elleska het volgende:
[..]
dat heeft niets met kokos te maken toch?
ik bedoelde Drømmekage, Joosie poste er al een plaatje van.
valt hier altijd erg in de smaak bij kokos liefhebbers.
Ohja ook nog wat amandelmeel door het deeg gedaan en wat amandelspijs tussen het kruimeldek.quote:
Awwwquote:Op donderdag 11 december 2014 18:17 schreef Myraela het volgende:
Koekjes voor in mijn mini boompje gebakken.
[ afbeelding ]
OMG hoe cool! En hoe goed gelukt ook!quote:Op donderdag 11 december 2014 18:17 schreef Myraela het volgende:
Koekjes voor in mijn mini boompje gebakken.
[ afbeelding ]
Weer een oven?quote:Op donderdag 11 december 2014 18:17 schreef Myraela het volgende:
Koekjes voor in mijn mini boompje gebakken.
[ afbeelding ]
quote:Op donderdag 11 december 2014 18:17 schreef Myraela het volgende:
Koekjes voor in mijn mini boompje gebakken.
[ afbeelding ]
Ja gisteren gekregen als vroeg kerstcadeau van mijn moeder.quote:
Synthetisch (vanilline)quote:Op vrijdag 12 december 2014 10:29 schreef djkoelkast het volgende:
Ga er maar vanuit dat die zakjes vanillesuiker met aroma/vanilline zijn.
De enige keer dat ik echte vanillesuiker heb gezien is in de reformwinkel, dan is het suiker met gemalen vanillestokjes, kun je heel simpel zelf maken en de vanillestokjes zijn nu weer goedkoop bij Lidl.
Nooit gezien, maar ik loop ook meestal voorbij het Oetkerschap in de winkelquote:Op vrijdag 12 december 2014 11:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Synthetisch (vanilline)
[ afbeelding ]
Echte vanille
[ afbeelding ]
Die bovenste ligt hier, maar dan de b-merk variantquote:Op vrijdag 12 december 2014 11:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Synthetisch (vanilline)
[ afbeelding ]
Echte vanille
[ afbeelding ]
Laura Vitale?quote:Op donderdag 11 december 2014 18:17 schreef Myraela het volgende:
Koekjes voor in mijn mini boompje gebakken.
[ afbeelding ]
Haha, wat tof gedaan!quote:Op donderdag 11 december 2014 18:17 schreef Myraela het volgende:
Koekjes voor in mijn mini boompje gebakken.
[ afbeelding ]
Oh, haha. Die heeft onlangs een recept gepost met zulk soort koekjes. Met peppermint-smaak volgens mij.quote:Op zaterdag 13 december 2014 16:12 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik moesten googlen wie dat was.Dus nee.
Is een optie, maar dan is een deel van het roken en drogen eigenlijk voor niets geweest of moet opnieuw. Het is nog niet 'niet te vreten zout' maar wel te zout. Maar in stukjes snijden en spekjes van maken voor bij de gebakken aardappels of door de zuurkool is het weer heel erg geschikt voor.quote:Op maandag 15 december 2014 14:41 schreef Molo het volgende:
Je kunt de bacon gewoon even a la zoutvlees en bacalhau laten weken om het ergste zout eraf te krijgen. En dan gewoon verder verwerken
In zeeuwse babbelaars hoort geen room dus dat zit er niet in.quote:Op maandag 15 december 2014 14:29 schreef Molo het volgende:
Zat de room er toen al door? Zou kunnen dat het is gaan schiften
Denk dat het roeren het probleem is. Ik wist dit wel in mn achterhoofd, maar in het recept stond toch echt 'al roerende verwarmen', dus ik dacht dat dit misschien toch wel kon. Maar goed weer wat geleerd dusquote:Op maandag 15 december 2014 14:05 schreef djkoelkast het volgende:
Kristalliseren gebeurt bij roeren nadat de suiker is gekookt en bij pannen met anti-aanbaklagen.
Al roerende verwarmen klopt, maar zodra de suiker kookt mag je niet meer roeren.quote:Op maandag 15 december 2014 17:39 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
In zeeuwse babbelaars hoort geen room dus dat zit er niet in.
[..]
Denk dat het roeren het probleem is. Ik wist dit wel in mn achterhoofd, maar in het recept stond toch echt 'al roerende verwarmen', dus ik dacht dat dit misschien toch wel kon. Maar goed weer wat geleerd dus
Heeft geholpen, 2u in water, daarna even aan de lucht laten drogen en nogmaals roken. Het smaakt nu voor los echt nčt op het randje van bijna te zout, maar dus nu niet tč.quote:Op maandag 15 december 2014 14:41 schreef Molo het volgende:
Je kunt de bacon gewoon even a la zoutvlees en bacalhau laten weken om het ergste zout eraf te krijgen. En dan gewoon verder verwerken
Lekker stevig en groot, oh nom nom nom, hey hij is nog niet opquote:Op maandag 15 december 2014 20:37 schreef djkoelkast het volgende:
Spek nu een 2e keer gerookt, ik ben benieuwd![]()
En de gevulde koeken:
[ afbeelding ]
Ik ben bang dat ik wat minder avontuurlijk ben met baconquote:Op maandag 15 december 2014 23:22 schreef Isegrim het volgende:
Over wat je allemaal met gerookt spek kunt doen.http://www.bustle.com/art(...)to-a-whole-new-level
Zitten echt dingen bij waar ik spontaan van ga kwijlen.
Nee, ik niet.quote:Op woensdag 17 december 2014 16:44 schreef Bleie het volgende:
Het ging hier laatst over koekjesdeeg een paar dagen in de koelkast laten liggen, maar doen jullie dat ook met deeg waar ei doorheen zit?
Appeltaartdeeg wel, altijd minimaal 24u.quote:Op woensdag 17 december 2014 16:44 schreef Bleie het volgende:
Het ging hier laatst over koekjesdeeg een paar dagen in de koelkast laten liggen, maar doen jullie dat ook met deeg waar ei doorheen zit?
Gebruik je een tooltje voor de patronen in de fondant?quote:Op zaterdag 20 december 2014 21:50 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik heb deze kersthangers (koekjes) gebakken en met fondant gedecoreerd. Nog een lintje erdoor en ze kunnen de boom in!
[ link | afbeelding ]
Op deze foto zie je beter hoe groot de koekjes zijn:
[ link | afbeelding ]
Mocht ik ooit gaan scheiden en weer trouwen, mag jij de taart maken hoor!quote:Op zaterdag 20 december 2014 22:05 schreef Spuuglokje het volgende:
Haha Molo, ik ben gevleid!Ik neem trouwens wel af en toe taartopdrachten aan. En computergirl, ik heb verschillende reliëfmatjes gebruikt.
Dank je wel Isegrim!
Wel, ben ik ook benieuwd naarquote:Op zaterdag 20 december 2014 22:11 schreef Bleie het volgende:
Wow, wat mooi! Nou durf ik mijn doodeenvoudige zandkoekjes in kerstvormpjes niet meer te laten zien.
quote:Op zaterdag 20 december 2014 22:10 schreef Molo het volgende:
[..]
Mocht ik ooit gaan scheiden en weer trouwen, mag jij de taart maken hoor!
Jullie zijn in de war met het karameliseren van suiker! Dan mag je inderdaad niet roeren. Bij babbelaars en borstplaat moet je absoluut 100% zeker veel roeren! Als je niet roert zal je suiker zeker verbranden. Geduld hebben tot het mengsel precies genoeg is ingekookt is wat de bedoeling is. Ik doe dat door regelmatig een druppel in een glas koud water te laten vallen. Als die zijn vorm behoudt, dan is het tijd om te storten.quote:Op maandag 15 december 2014 18:50 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Al roerende verwarmen klopt, maar zodra de suiker kookt mag je niet meer roeren.
Vandaag heb ik het weer gemaakt en is het wel gelukt. Ik denk dat het recept dat ik eerst gebruikte, te veel water bevatte. Ik heb nu maar een heel klein beetje water gebruikt.quote:Op zondag 21 december 2014 04:34 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Jullie zijn in de war met het karameliseren van suiker! Dan mag je inderdaad niet roeren. Bij babbelaars en borstplaat moet je absoluut 100% zeker veel roeren! Als je niet roert zal je suiker zeker verbranden. Geduld hebben tot het mengsel precies genoeg is ingekookt is wat de bedoeling is. Ik doe dat door regelmatig een druppel in een glas koud water te laten vallen. Als die zijn vorm behoudt, dan is het tijd om te storten.
Dat babbelaars mislukken is me nog nooit gebeurd. Had je het mengsel kort of lang verwarmd? Zat er wel boter in?
het koek bedoel je of de botercreme? :s. deze koekjes worden lekkerder als ze even liggenquote:Op zondag 21 december 2014 16:21 schreef kwakz0r het volgende:
Worden ze dan niet al veel eeeder zacht?
Nee hoor.quote:Op zondag 21 december 2014 18:56 schreef madeliefff het volgende:
wat gebeurd er eigenlijk als je chocoladekoekjes maakt zonder chocolade toe te voegen en alleen maar cacaopoeder toe voegt? Word het dan te bitter?
zie pmquote:Op zondag 21 december 2014 19:43 schreef Isegrim het volgende:
@madeliefff: Recept?Ik ben internationale recepten voor brood en koekjes aan het verzamelen voor onze bakkerij in oprichting.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |