abonnement Unibet Coolblue
pi_147673591
Het ging hier laatst over koekjesdeeg een paar dagen in de koelkast laten liggen, maar doen jullie dat ook met deeg waar ei doorheen zit?
pi_147673619
quote:
0s.gif Op woensdag 17 december 2014 16:44 schreef Bleie het volgende:
Het ging hier laatst over koekjesdeeg een paar dagen in de koelkast laten liggen, maar doen jullie dat ook met deeg waar ei doorheen zit?
Nee, ik niet.
  Moderator woensdag 17 december 2014 @ 16:53:00 #278
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_147673868
quote:
0s.gif Op woensdag 17 december 2014 16:44 schreef Bleie het volgende:
Het ging hier laatst over koekjesdeeg een paar dagen in de koelkast laten liggen, maar doen jullie dat ook met deeg waar ei doorheen zit?
Appeltaartdeeg wel, altijd minimaal 24u.
Eieren kun je normaal gezien minstens 2 weken bewaren. Amandelspijs laat ik op het moment dat ik er ei aan toevoeg ook nog een week rijpen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zaterdag 20 december 2014 @ 21:50:24 #279
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_147787019
Ik heb deze kersthangers (koekjes) gebakken en met fondant gedecoreerd. Nog een lintje erdoor en ze kunnen de boom in!



Op deze foto zie je beter hoe groot de koekjes zijn:

  zaterdag 20 december 2014 @ 21:51:55 #280
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147787073
OMG!

Wanneer begin jij een winkel daarin? O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_147787245
quote:
7s.gif Op zaterdag 20 december 2014 21:50 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik heb deze kersthangers (koekjes) gebakken en met fondant gedecoreerd. Nog een lintje erdoor en ze kunnen de boom in!

[ link | afbeelding ]

Op deze foto zie je beter hoe groot de koekjes zijn:

[ link | afbeelding ]
Gebruik je een tooltje voor de patronen in de fondant?
  zaterdag 20 december 2014 @ 22:01:16 #282
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_147787450
Jezus wat gaaaaafffff! _O_ x 1000!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 20 december 2014 @ 22:05:33 #283
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_147787595
Haha Molo, ik ben gevleid! :D Ik neem trouwens wel af en toe taartopdrachten aan. En computergirl, ik heb verschillende reliëfmatjes gebruikt.
Dank je wel Isegrim! :)
pi_147787677
Wat mooi! O+
  zaterdag 20 december 2014 @ 22:10:53 #285
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147787756
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 december 2014 22:05 schreef Spuuglokje het volgende:
Haha Molo, ik ben gevleid! :D Ik neem trouwens wel af en toe taartopdrachten aan. En computergirl, ik heb verschillende reliëfmatjes gebruikt.
Dank je wel Isegrim! :)
Mocht ik ooit gaan scheiden en weer trouwen, mag jij de taart maken hoor! _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_147787770
Wow, wat mooi! Nou durf ik mijn doodeenvoudige zandkoekjes in kerstvormpjes niet meer te laten zien. :P
  zaterdag 20 december 2014 @ 22:43:54 #287
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147787898
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 december 2014 22:11 schreef Bleie het volgende:
Wow, wat mooi! Nou durf ik mijn doodeenvoudige zandkoekjes in kerstvormpjes niet meer te laten zien. :P
Wel, ben ik ook benieuwd naar :Y
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 20 december 2014 @ 22:48:22 #288
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_147788032
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 december 2014 22:10 schreef Molo het volgende:

[..]

Mocht ik ooit gaan scheiden en weer trouwen, mag jij de taart maken hoor! _O_
:D Leuk!

En Bleie, laat je koekjes eens gauw zien! :Y
  zondag 21 december 2014 @ 04:34:16 #289
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147793527
quote:
0s.gif Op maandag 15 december 2014 18:50 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Al roerende verwarmen klopt, maar zodra de suiker kookt mag je niet meer roeren.
Jullie zijn in de war met het karameliseren van suiker! Dan mag je inderdaad niet roeren. Bij babbelaars en borstplaat moet je absoluut 100% zeker veel roeren! Als je niet roert zal je suiker zeker verbranden. Geduld hebben tot het mengsel precies genoeg is ingekookt is wat de bedoeling is. Ik doe dat door regelmatig een druppel in een glas koud water te laten vallen. Als die zijn vorm behoudt, dan is het tijd om te storten.

Dat babbelaars mislukken is me nog nooit gebeurd. Had je het mengsel kort of lang verwarmd? Zat er wel boter in?
  User die het meest klaagt 2022 zondag 21 december 2014 @ 13:11:55 #290
414785 sirdanilot
pi_147798385
quote:
1s.gif Op zondag 21 december 2014 04:34 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Jullie zijn in de war met het karameliseren van suiker! Dan mag je inderdaad niet roeren. Bij babbelaars en borstplaat moet je absoluut 100% zeker veel roeren! Als je niet roert zal je suiker zeker verbranden. Geduld hebben tot het mengsel precies genoeg is ingekookt is wat de bedoeling is. Ik doe dat door regelmatig een druppel in een glas koud water te laten vallen. Als die zijn vorm behoudt, dan is het tijd om te storten.

Dat babbelaars mislukken is me nog nooit gebeurd. Had je het mengsel kort of lang verwarmd? Zat er wel boter in?
Vandaag heb ik het weer gemaakt en is het wel gelukt. Ik denk dat het recept dat ik eerst gebruikte, te veel water bevatte. Ik heb nu maar een heel klein beetje water gebruikt.
Ik heb niet geroerd, gewoon een half uur verwarmen tot het mooi goudgeel is en niet meer zo schuimt. Ik zou niet weten waarom het zou kunnen verbranden, mits je laag vuur gebruikt. Ik heb zelfs geen thermometer en ik doe ook niet aan zo'n druppel in een glas water want dat werkt voor mij niet dat gepiel.

Of nou ja gelukt, het mengsel is in ieder geval goed dus de smaak en structuur van de babbelaars is goed, maar het vormen van de babbelaars is toch wel erg lastig, die hete suikermassa in een draad trekken enzo, dat vereist dus nog enige oefening. De babbelaars zijn nu nogal groot geworden :P

Maar wel gelukt dus.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 zondag 21 december 2014 @ 13:15:44 #291
414785 sirdanilot
pi_147798512
Een andere reden kan zijn dat ik de vorige keer deels suiker deels stroop had gebruikt. Echter is het gebruiken van stroop zeker een geoorloofde variatie op de traditionele babbelaar (je krijgt dan van die donkere) dus dit lijkt me ook sterk.

vorige recept:
ongeveer 100 ml water (zoiets)
300 gr suiker 200 gr stroop ongeveer (misschien iets meer suiker minder stroop?)
klein beetje azijn
50 g boter
methode: roerend verwarmd, maar op den duur begon eht te kristalliseren

nu:
500 g suiker
heeeel klein beetje water
klein beetje azijn (misschien iets meer uitgeschoten dan de vorige keer)
50 g boter

Methode: gewoon roerend verwarmen tot de suiker is opgelost in de boter, daarna half uur niks doen en op laag vuur verwarmen (ja af en toe de pan swirlen that's it)

Ik benn niet zo van alles precies nauwkeurig afmeten en ik word ook altijd eigenwijs van recepten dus bakken en zoete dingen is altijd erg spannend bij mij. Soms lukt het echt geweldig, soms mislukt het finaal :P
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 21 december 2014 @ 16:01:46 #292
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_147804947
ik maak voor de kerst koekjes die ik ga vullen met botercreme...hoelang blijven die koekjes goed zodra er botercrčme op zit? Blijft het iets van een week goed in de koelkast?
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_147805951
Worden ze dan niet al veel eeeder zacht?
Kwak
  zondag 21 december 2014 @ 16:39:46 #294
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_147806753
quote:
0s.gif Op zondag 21 december 2014 16:21 schreef kwakz0r het volgende:
Worden ze dan niet al veel eeeder zacht?
het koek bedoel je of de botercreme? :s. deze koekjes worden lekkerder als ze even liggen

[ Bericht 4% gewijzigd door madeliefff op 21-12-2014 16:47:46 ]
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_147806990
Koekjes!



Eerste keer dat zoon (bijna 3) ook heeft geholpen. Hij heeft een paar sterren gemaakt. (Maar weigert ze op te eten: "Niet lekker mama" :D )
  zondag 21 december 2014 @ 18:56:08 #296
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_147811893
wat gebeurd er eigenlijk als je chocoladekoekjes maakt zonder chocolade toe te voegen en alleen maar cacaopoeder toe voegt? Word het dan te bitter?
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  zondag 21 december 2014 @ 19:12:56 #297
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_147812563
Tsjechische kerstkoekjes aan het bakken. Deze twee zijn alvast klaar:

choco/noten koek gevuld met rum botercreme


en notenkoekjes..( op een of andere manier upload hij de foto op zijn kant)



~:)

[ Bericht 10% gewijzigd door madeliefff op 21-12-2014 19:18:03 ]
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  zondag 21 december 2014 @ 19:42:29 #298
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_147813862
quote:
0s.gif Op zondag 21 december 2014 18:56 schreef madeliefff het volgende:
wat gebeurd er eigenlijk als je chocoladekoekjes maakt zonder chocolade toe te voegen en alleen maar cacaopoeder toe voegt? Word het dan te bitter?
Nee hoor. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 21 december 2014 @ 19:43:32 #299
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_147813903
@madeliefff: Recept? :) Ik ben internationale recepten voor brood en koekjes aan het verzamelen voor onze bakkerij in oprichting. :9
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 21 december 2014 @ 20:51:35 #300
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_147817197
quote:
0s.gif Op zondag 21 december 2014 19:43 schreef Isegrim het volgende:
@madeliefff: Recept? :) Ik ben internationale recepten voor brood en koekjes aan het verzamelen voor onze bakkerij in oprichting. :9
zie pm
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')