Nope, helaas helpt dat niet. Sap loopt uit de gare peren en maakt de karamel zachter en de knapperige korst zacht/zompig.quote:Op zondag 30 november 2014 18:29 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
En terug in de oven opwarmen helpt dan niet meer?
Dan moet ik maar eens mensen uitnodigen om dat ding op te eten. Maar ik voel mij altijd vrij onzeker met dit soort dingen, als het dan mislukt is het nogal vervelend...
Ik heb anders nog nooit knapperig bladerdeeg uitgepoept, dus dat laatste waag ik te betwijfelenquote:Op zondag 30 november 2014 18:33 schreef Molo het volgende:
[..]
Nope, helaas helpt dat niet. Sap loopt uit de gare peren en maakt de karamel zachter en de knapperige korst zacht/zompig.
Dat proces kun je alleen stoppen door het op te eten
Wat ik beschrijf geldt idd alleen voor tarwrproducten dus kan kloppen. Spelt en grutten en zulks hebben andere effecten na de stoelgang.quote:Op zondag 30 november 2014 18:35 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik heb anders nog nooit knapperig bladerdeeg uitgepoept, dus dat laatste waag ik te betwijfelen
Ik, maar het is niet echt een cake. Smaak en textuur lijkt meer op dat van een Bounty. Maar het stond in het kookboek als cakequote:Op maandag 1 december 2014 00:04 schreef Negentiendertig het volgende:
Heeft hier iemand een recept voor een kokoscake waar gedroogde, geraspte kokos in gaat?
Gewoon een cakerecept pakken waar melk in zit (dus geen poundcake) en er een zakje geraspte kokos aan toevoegen? Moet werken, kokos op het laatst toevoegen, maar wel mee laten kloppen.quote:Op maandag 1 december 2014 00:04 schreef Negentiendertig het volgende:
Heeft hier iemand een recept voor een kokoscake waar gedroogde, geraspte kokos in gaat?
Botercreme of slagroomtruffel inhoud met kokosrasp overgieten met choco in de vorm van een bounty in het groot en dat afkoelen in de koelkast soms? Of gewoon kokosrasp overgieten met choco en dat laten uitharden voor een knapperige chocolaag?quote:Op maandag 1 december 2014 00:18 schreef Elvi het volgende:
[..]
Ik, maar het is niet echt een cake. Smaak en textuur lijkt meer op dat van een Bounty. Maar het stond in het kookboek als cake
Nee het was een mix van gecondenseerde.melk, boter, en de kokosrasp. Kleurstof optioneel. En ik goot er dan pure choco overheenquote:Op maandag 1 december 2014 00:33 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Botercreme of slagroomtruffel inhoud met kokosrasp overgieten met choco in de vorm van een bounty in het groot en dat afkoelen in de koelkast soms? Of gewoon kokosrasp overgieten met choco en dat laten uitharden voor een knapperige chocolaag?
Deense droomcake (heeft een mooie deense naam maar ik zit mobiel dus voor recept mag je google aanslingeren)quote:Op maandag 1 december 2014 00:04 schreef Negentiendertig het volgende:
Heeft hier iemand een recept voor een kokoscake waar gedroogde, geraspte kokos in gaat?
quote:Op maandag 1 december 2014 00:38 schreef Elleska het volgende:
[..]
Deense droomcake (heeft een mooie deense naam maar ik zit mobiel dus voor recept mag je google aanslingeren)
tosca taart?quote:Op maandag 1 december 2014 00:38 schreef Elleska het volgende:
[..]
Deense droomcake (heeft een mooie deense naam maar ik zit mobiel dus voor recept mag je google aanslingeren)
dat heeft niets met kokos te maken toch?quote:
Dat is een soort cake met een zoet kokoslaagje erbovenop:quote:Op maandag 1 december 2014 13:14 schreef Elleska het volgende:
[..]
dat heeft niets met kokos te maken toch?
ik bedoelde Drømmekage, Joosie poste er al een plaatje van.
valt hier altijd erg in de smaak bij kokos liefhebbers.
edit: dat is dus nagenoeg hetzelfdequote:recept Tosca-taart
Bodem:
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete luchtoven)
Neem een bakblik van 30x40cm en leg hierin bakpapier
- 4 eieren
- 350 gr suiker
Doe de eieren en de suiker in de kom en meng dit goed
- 200 gr meel
- 1 theelepel zout
- 1 zakje vanillesuiker (8 gr)
- 5 eetlepels cacaopoeder
- 150 gr boter
Voeg het meel al roerend toe aan het mengsel. Voeg vervolgens het zout, de vanillesuiker en het cacaopoeder toe. Smelt de boter in in pan en voeg deze vervolgens toe bij het mengels. Meng het verder tot een egaal beslag.
Stort het mengsel op de bakplaat. Smeer het uit over de bakplaat. Plaats de bakplaat in de oven en bak de bodem gaar in 10 minuten. Tijdens het bakken kan de kokoslaag gemaakt worden.
Kokoslaag:
- 50 gr boter
-150 gr geraspte kokos (conimex)
- 1dl schenkstroop
- 1,5 dl slagroom
- 175 gr suiker
Smelt de boter in een pannetje. Voeg de overige ingrediënten toe en meng het geheel. Breng het mengsel voorzichtig aan de kook en laat het 5 minuten doorkoken. Haal de bakplaat met gebakken bodem uit de oven en stort het kokosmengsel uit over deze bodem. Smeer hem uit over de gehele bakplaat. Plaats de bakplaat in de oven en bak het geheel gaar in 10 minuten.
Ditquote:Op maandag 1 december 2014 13:56 schreef Elleska het volgende:
volgens mij haal je dan 2 namen door elkaar?
de tosca taart/cake die ik ken is met een amandel laag en is bij mijn weten zweeds genaamd toscakaka
ook erg lekker trouwens, maar geen kokos.
Wat maakt dat het bij jou mislukt? Want het lijkt mij superlekker !quote:Op maandag 1 december 2014 14:09 schreef Molo het volgende:
Surinaamse bojo is ook erg lekker. Met cassave en kokos. Alleen mislukt het bij mij steeds, maar ik ben dan ook geen Surinamer
Veel te compact was het tot twee keer toe, dus nu laat ik het gewoon een Surinaamse vriendin maar makenquote:Op maandag 1 december 2014 14:20 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Wat maakt dat het bij jou mislukt? Want het lijkt mij superlekker !
Ik wil het recept wel uitproberen sirdanilotquote:Op maandag 1 december 2014 10:54 schreef sirdanilot het volgende:
Ik ken wel een Braziliaanse maiscake met kokos erin (het heet bolo de fubá, en volgens mij is het ook in spaanstalige landen bekend). Wil je daar een recept van?
Misschien ga ik dat ook een keer maken, vind het wel erg lekker.
Als ik een plaatje ervan opzoek hoort het op zich ook wel compact te zijn.quote:Op maandag 1 december 2014 14:38 schreef Molo het volgende:
[..]
Veel te compact was het tot twee keer toe, dus nu laat ik het gewoon een Surinaamse vriendin maar maken
Laat dat recept maar doorkomenquote:Op maandag 1 december 2014 00:18 schreef Elvi het volgende:
[..]
Ik, maar het is niet echt een cake. Smaak en textuur lijkt meer op dat van een Bounty. Maar het stond in het kookboek als cake
Heb ik eerder geprobeerd, maar dat werd niet zo'n succes helaas. Ben wel van plan om ooit nog eens met zo'n recept te experimenteren, maar voor nu ben ik op zoen naar 'n fool-proof receptquote:Op maandag 1 december 2014 00:29 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Gewoon een cakerecept pakken waar melk in zit (dus geen poundcake) en er een zakje geraspte kokos aan toevoegen? Moet werken, kokos op het laatst toevoegen, maar wel mee laten kloppen.
Als je bang bent dat het te droog wordt vervang je 10% van de boter voor een vloeibare olie. Zonnebloemolie, olijfolie (niet extra virgine!), rijstolie, druivenpitolie, arachideolie, verzin 't maar, zolang het maar geen smaak heeft (zoals koolzaadolie, maisolie, slaolie waar toch altijd een bijsmaakje aan zit).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |