abonnement Unibet Coolblue
  Moderator zondag 28 december 2014 @ 19:21:54 #76
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_148060600
Ik heb een nieuw experiment in de koeling staan: pistachespijs. Zelfde als amandelspijs, alleen dan met pistachenoten. Ik ben benieuwd :D
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator zondag 28 december 2014 @ 19:22:54 #77
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_148060656
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 19:18 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Vertaling uit t engels/amerikaans dan denk ik? Online kun je die maten wel omrekenen. Of van die maatschepjes kopen.
Inderdaad, waarschijnlijk door iemand die geen kaas heeft gegeten van bakken
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_148060865
quote:
0s.gif Op zondag 28 december 2014 19:21 schreef djkoelkast het volgende:
Ik heb een nieuw experiment in de koeling staan: pistachespijs. Zelfde als amandelspijs, alleen dan met pistachenoten. Ik ben benieuwd :D
Dat klinkt heeeeeel goed. :9
Professioneel gifmenger.
  zondag 28 december 2014 @ 19:29:12 #79
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148061016
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 19:22 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Inderdaad, waarschijnlijk door iemand die geen kaas heeft gegeten van bakken
Zonde van zo'n boek maar ik vertrouw er dan niks meer uit en flikker het lekker weg.

Kleine kans dat de recepten echt gemaakt en getest zijn, als ze al zo beroerd vertaald zijn
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 28 december 2014 @ 19:30:41 #80
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148061094
Weet iemand hoe lang sooet van korstdeeg goed blijft in de koelkast?
Is zonder ei
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_148061143
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 19:29 schreef Molo het volgende:

[..]

Zonde van zo'n boek maar ik vertrouw er dan niks meer uit en flikker het lekker weg.

Kleine kans dat de recepten echt gemaakt en getest zijn, als ze al zo beroerd vertaald zijn
Wat is er mis met letterlijk vertalen?
Ik zou gewoon een lijstje maken en dat voorin het boek plakken:
Per eetlepel per kopje
Bloem 12 gram xxx gram
Boter
Suiker

Etc.
Professioneel gifmenger.
  zondag 28 december 2014 @ 19:35:48 #82
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148061365
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 19:31 schreef Buurpoes het volgende:

[..]

Wat is er mis met letterlijk vertalen?
Ik zou gewoon een lijstje maken en dat voorin het boek plakken:
Per eetlepel per kopje
Bloem 12 gram xxx gram
Boter
Suiker

Etc.
Niet altijd aangepast aan de Nederlandse situaties, producten en wat je zelf al aan geeft, is het een Engelse eetlepel of een Amerikaanse of nog iets anders.
Slagroom met andere vetpercentages, dat soort dingen
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 28 december 2014 @ 19:39:26 #83
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_148061570
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 19:30 schreef Molo het volgende:
Weet iemand hoe lang sooet van korstdeeg goed blijft in de koelkast?
Is zonder ei
Wat moet daar staan?
The love you take is equal to the love you make.
  Moderator zondag 28 december 2014 @ 19:45:13 #84
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_148061913
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 19:29 schreef Molo het volgende:

[..]

Zonde van zo'n boek maar ik vertrouw er dan niks meer uit en flikker het lekker weg.

Kleine kans dat de recepten echt gemaakt en getest zijn, als ze al zo beroerd vertaald zijn
Tja ik zal eens wat proberen en zien wat het wordt
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zondag 28 december 2014 @ 19:46:19 #85
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148061963
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 19:39 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Wat moet daar staan?
Soort

Korstdeeg zonder ei dus.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_148062001
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 19:35 schreef Molo het volgende:

[..]

Niet altijd aangepast aan de Nederlandse situaties, producten en wat je zelf al aan geeft, is het een Engelse eetlepel of een Amerikaanse of nog iets anders.
Slagroom met andere vetpercentages, dat soort dingen
Dat zijn allemaal dingen die je zelf kunt aanpassen en uitzoeken. Ik doe dat liever zelf dan dat een vertaler er een slag naar slaat (vind dat wel een mooie puzzel). Een vertaler die recepten uitprobeert voor hij/zij ze vertaalt, lijkt me iemand die nog geen droog brood verdient.
Professioneel gifmenger.
  zondag 28 december 2014 @ 19:49:42 #87
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148062169
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 19:47 schreef Buurpoes het volgende:

[..]

Dat zijn allemaal dingen die je zelf kunt aanpassen en uitzoeken. Ik doe dat liever zelf dan dat een vertaler er een slag naar slaat (vind dat wel een mooie puzzel). Een vertaler die recepten uitprobeert voor hij/zij ze vertaalt, lijkt me iemand die nog geen droog brood verdient.
Snap wat je bedoelt. Dat zijn ook niet de boeken waar ik heel enthousiast van word, ik wil graag een boek waarin recepten echt geprobeerd zijn door de maker, niet de vertaler.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_148062254
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 19:49 schreef Molo het volgende:

[..]

Snap wat je bedoelt. Dat zijn ook niet de boeken waar ik heel enthousiast van word, ik wil graag een boek waarin recepten echt geprobeerd zijn door de maker, niet de vertaler.
Precies. En er komen steeds meer 'buitenlandse' bakproducten in de supermarkt. :9
Professioneel gifmenger.
  zondag 28 december 2014 @ 19:52:31 #89
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148062342
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 19:51 schreef Buurpoes het volgende:

[..]

Precies. En er komen steeds meer 'buitenlandse' bakproducten in de supermarkt. :9
Ik heb weleens zelf Deense en Zweedse kookboeken zitten vertalen, leuk om te doen hoor, zeker met weer zoals vandaag :D
En bij dat soort talen prima te doen ook
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_148063246
http://m.convert-me.com/en/convert/cooking/

Of deze
http://www.onlineconversion.com/weight_volume_cooking.htm

Bij allebei kun je maten/gewicht omrekenen per soort product.
Kwak
  zondag 28 december 2014 @ 20:13:00 #91
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148063414
Ja gaat mij er een beetje om dat je niet altijd kunt achterhalen of het een Engelse of een Amerikaanse eetlepel is, wat bij bakken nogal uit maakt.
En soms heb je boekjes die bestaan uit vertaalde recepten uit verschillende kookboeken, soms uit verschillende landen. Dan ga je die convertor dus niet goed kunnen gebruiken als je niet weet welke maat je om moet rekenen.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_148063520
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 19:52 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik heb weleens zelf Deense en Zweedse kookboeken zitten vertalen, leuk om te doen hoor, zeker met weer zoals vandaag :D
En bij dat soort talen prima te doen ook
Als ik een tradioneel buitenlands gerecht wil maken, google ik vaak in de betreffende taal. Dat levert ook mooie puzzels op. :+
Professioneel gifmenger.
pi_148063584
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 20:14 schreef Buurpoes het volgende:

[..]

Als ik een tradioneel buitenlands gerecht wil maken, google ik vaak in de betreffende taal. Dat levert ook mooie puzzels op. :+
hele site in google translate ^O^
pi_148063637
quote:
0s.gif Op zondag 28 december 2014 20:16 schreef SuperFood het volgende:

[..]

hele site in google translate ^O^
Dan kun je vaak lachen! ^O^
Professioneel gifmenger.
pi_148063672
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 20:17 schreef Buurpoes het volgende:

[..]

Dan kun je vaak lachen! ^O^
true. maar meestal helpt het wel bij mij
  zondag 28 december 2014 @ 20:18:43 #96
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148063719
Russische of Finse recepten heb ik wel opgegeven op die manier hoor, dat was echt geen doen _O- _O- _O-
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_148064091
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 20:18 schreef Molo het volgende:
Russische of Finse recepten heb ik wel opgegeven op die manier hoor, dat was echt geen doen _O- _O- _O-
Tsjechisch is ook een heel gedoe. :+
Professioneel gifmenger.
  zondag 28 december 2014 @ 20:27:46 #98
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148064238
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 20:25 schreef Buurpoes het volgende:

[..]

Tsjechisch is ook een heel gedoe. :+
Ja idd, die heb ik weleens via foodgawker te pakken gehad :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_148064717
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 19:21 schreef Buurpoes het volgende:

[..]

Handig zeg, drie eetlepels...Amerikaanse eetlepels zijn 20 ml, Britse zijn 15 en in de rest van de wereld mag je raden.... :+
Is dat zo? :o
Ik maak amerikaanse recepten altijd gewoon met de maatlepels die ik hier gekocht heb (met een eetlepel van 15ml dus) en dat gaat tot nu toe gewoon goed.

quote:
0s.gif Op zondag 28 december 2014 19:14 schreef Dragonberry het volgende:
Volgens mij heb ik weleens gelezen dat je voor cakemeel een deel van de bloem kan vervangen met maizena. Dan is het inderdaad fijner denk ik?
Klopt, per cup bloem 2 eetlepels vervangen door maizena (wat als ik me niet vergis 1/8 deel van de bloem is)
Spin the wheel of fortune or learn to navigate.
  Moderator zondag 28 december 2014 @ 20:37:44 #100
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_148064840
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 19:26 schreef Buurpoes het volgende:

[..]

Dat klinkt heeeeeel goed. :9
Ik laat weten hoe het is geworden :D
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')