Voorverpakt spul vind ik vooral naar aroma smaken. Ik heb wel eens een vlatoetje gekocht "met echt amandelspijs". Wauw!quote:Op woensdag 21 januari 2015 13:59 schreef minilot het volgende:
[..]
Ben het zeker wel met je eens als het gaat om verpakte fabrieksspullen, die smaken doorgaans erg vlak, alléén zoet of alléén zout. Voorverpakte toetjes vind ik vaak echt volkomen oneetbaar.
Maar bij zelfgemaakt mag iets van mij ook wel flink zoetig of zoutig uitpakken, als er verder ook maar voldoende smaakdiepte is.
Ik vind ook dingen snel te zout, van huis uit aten wij groenten en aardappels zonder zout en het vlees werd altijd zelf gekruid. Ook hier geldt gewenning, als je een tijd lang minder zout eet worden voorverpakte dingen al gauw te zout.quote:Op woensdag 21 januari 2015 13:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eens
Ik vind de status quo dat alles maar zoet moet zijn vreselijk. Ben regelmatig bob en eigenlijk alles zonder alcohol is zoet.
Zelfde geld voor zout trouwens.
Als ik zelf soep maak proeft je de ingredienten zoals de groenten en het vlees, als je een blik soep open trekt smaakt het mij vooral naar zout en maggie.
Je went gewoon snel aan zoet en zout, dan heb je er steeds meer van nodig.quote:Op woensdag 21 januari 2015 13:57 schreef sirdanilot het volgende:
Tsa ik ben Braziliaanse zoete dingen gewend en die zijn vaak echt héél erg zoet. Men eet het daar meestal ook in een volgorde, eerst stukje fruit en dan van wat minder extreem zoet naar super extreem zoet, als je meerdere dingen eet, en ook kleine hoeveelheden.
Ik vind het altijd lastig bij recepten, soms zijn recepten gewoon veel te zoet maar heb ook wel eens een recept gehad wat echt niet zoet genoeg was, dus tsja... bij braziliaanse recepten is de hoeveelheid suiker halveren echter altijd wel een goed idee. Ook omdat men daar wat minder pure suikers gebruikt dan hier.
Heb je die wel eens gemaakt? want ik kijk voor brood recepten vaak op haar blog, maar deze vond ik er een beetje droog uitzien.quote:Op woensdag 21 januari 2015 14:17 schreef minilot het volgende:
Deze!
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/search?q=suikerbrood
Maar misschien kun je dat beter in het broodbaktopic vragen.
In Brazilië wordt toch juist heel veel gebruik gemaakt van ongeraffineerde rietsuiker. Het komt er immers vandaan (raspadura/ panela/ jaggery... ik ben vergeten hoe ze het daar noemen). .quote:Op woensdag 21 januari 2015 13:57 schreef sirdanilot het volgende:
Ook omdat men daar wat minder pure suikers gebruikt dan hier.
Ja, die foto vertekent nogal, dat vind ik ook een beetje een misser. Brood is echt wel zoet en rijk en lekker. Verdient een andere foto!quote:Op woensdag 21 januari 2015 14:22 schreef Myraela het volgende:
[..]
Heb je die wel eens gemaakt? want ik kijk voor brood recepten vaak op haar blog, maar deze vond ik er een beetje droog uitzien.
Thnx. Die ga ik maken zaterdagquote:Op woensdag 21 januari 2015 14:17 schreef minilot het volgende:
Deze!
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/search?q=suikerbrood
Maar misschien kun je dat beter in het broodbaktopic vragen.
Ja, men gebruikt voornamelijk rietsuiker en die is iets minder geraffineerd dan onze normale suiker.quote:Op woensdag 21 januari 2015 14:25 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
In Brazilië wordt toch juist heel veel gebruik gemaakt van ongeraffineerde rietsuiker. Het komt er immers vandaan (raspadura/ panela/ jaggery... ik ben vergeten hoe ze het daar noemen). .
Of misschien is het bij baksels anders? dat weet ik dan weer niet.
Ik vind het erg lekker om "gewone" suiker te vervangen hiermee, maar dan moet je een standaard recept wel helemaal omgooien omdat het vochtgehalte bij jaggery hoger is.
jaa met limoen aguapanela noemen ze dat in Colombia. Word door heel Zuid-Amerika wel gedronken.quote:Op woensdag 21 januari 2015 16:42 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ja, men gebruikt voornamelijk rietsuiker en die is iets minder geraffineerd dan onze normale suiker.
Men heeft inderdaad ook rapadura, een ongeraffineerd suikerblok. Maar voor zover ik weet gebruikt men dat niet in baksels maar eet men het gewoon zo op, geschaafd. Het heeft een bijna drop achtige smaak. Ook drinkt men wel een soort sap rechtstreeks van suikerriet, ook zoet maar met dus complexe smaken er ook in want niet geraffineerd. Vind ik zelf alleen lekker met een limoentje erbij voor het zuur, maar dat is een typisch hollandse instelling want dat doen de mensen zelf niet.
Maar er zal vast een recept te vinden zijn met rapadure erin verwerkt maar ik ken dat zelf iig niet.
een app weet ik niet, wel deze website http://www.traditionalove(...)r_volume_weight.htmlquote:Op woensdag 21 januari 2015 16:50 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
Iemand hier een tip voor een app om hoeveelheden om te rekenen?
Ik stond gister ook het deeg te mengen voor die peanutbutter chocolate marble cookies, maar werd enigszins simpel van de eenheidsmaten die ze gebruikten in het recept.
Wel een rotdeeg trouwens om mee te werken.
Ben benieuwd naar het resultaat.
Dé tip is vooral om voor een paar euro even wat cup-maatscheppen en tl/el-maatlepels te halen bij de HEMA ofzo. Gaat een stuk sneller dan steeds weer al die Amerikaanse recepten omrekenenquote:Op woensdag 21 januari 2015 16:50 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
Iemand hier een tip voor een app om hoeveelheden om te rekenen?
Die heb ik, alleen werkt dat niet helemaal met boter.quote:Op woensdag 21 januari 2015 17:11 schreef minilot het volgende:
[..]
Dé tip is vooral om voor een paar euro even wat cup-maatscheppen en tl/el-maatlepels te halen bij de HEMA ofzo. Gaat een stuk sneller dan steeds weer al die Amerikaanse recepten omrekenen
Ja, daar heb je gelijk in. Met boter zit ik ook altijd nog even om te rekenen. Maar ik ken de conversies wel bijna uit mijn hoofd intussen:quote:Op woensdag 21 januari 2015 17:14 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
[..]
Die heb ik, alleen werkt dat niet helemaal met boter.
Er zijn alleen wel verschillen, zoals je zelf al opmerkte in bijvoorbeeld zout.quote:Op woensdag 21 januari 2015 17:11 schreef minilot het volgende:
[..]
Dé tip is vooral om voor een paar euro even wat cup-maatscheppen en tl/el-maatlepels te halen bij de HEMA ofzo. Gaat een stuk sneller dan steeds weer al die Amerikaanse recepten omrekenen
Die gebruik ik ook altijd.quote:Op woensdag 21 januari 2015 16:51 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
een app weet ik niet, wel deze website http://www.traditionalove(...)r_volume_weight.html
Was het bij jou ook zo korrelig en brekerig? Dan ligt het in elk geval niet aan mij, was al bang dat er iets was misgelopen bij omrekenen ofzo.quote:Op woensdag 21 januari 2015 16:50 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
Iemand hier een tip voor een app om hoeveelheden om te rekenen?
Ik stond gister ook het deeg te mengen voor die peanutbutter chocolate marble cookies, maar werd enigszins simpel van de eenheidsmaten die ze gebruikten in het recept.
Wel een rotdeeg trouwens om mee te werken.
Ben benieuwd naar het resultaat.
Het is echt frustrerend deeg, maar minilot vroeg om iets bewerkelijksquote:Op woensdag 21 januari 2015 20:57 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Was het bij jou ook zo korrelig en brekerig? Dan ligt het in elk geval niet aan mij, was al bang dat er iets was misgelopen bij omrekenen ofzo.
Voor amerikaanse recepten kan je dan niet beter een amerikaans cupmaatsetje gebruiken ?quote:Op woensdag 21 januari 2015 20:39 schreef Bleie het volgende:
Ik blijf die cups onhandig vinden hoor, ook met een cupsetje.
Geen idee of ik een Amerikaans setje heb. Ooit hier gekocht bij een kookwinkel geloof ik. Maar alleen al dat je daar eigenlijk rekening mee moet houden. Een gram is een gram. Ik sta vooral altijd enorm te knoeien met die cups, trouwens.quote:Op woensdag 21 januari 2015 22:44 schreef Sorella het volgende:
[..]
Voor amerikaanse recepten kan je dan niet beter een amerikaans cupmaatsetje gebruiken ?
Een 'rechthoek' ervan rollen was in elk geval vrij onmogelijk. De mijne leek meer op Denemarken.quote:Op woensdag 21 januari 2015 22:14 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Het is echt frustrerend deeg, maar minilot vroeg om iets bewerkelijks
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |