minilot | zaterdag 29 november 2014 @ 17:57 |
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes! Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen: Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten! ..en nu zijn we zijn alweer toe aan het éénentwintigste deel! Het idee: - Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten! - Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld. - Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc. - Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles. - Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten! - We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geïnspireerd raken om eens een beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten! Enkele (willekeurige) foto's uit deel 20: Myraela: minilot: N0a: dahippieunicorn: jerney: Eslem: RobinOok: Game on! | |
SuperFood | zaterdag 29 november 2014 @ 17:58 |
meer = beter (indien goede kwaliteit). post die van het broodje met merg er ook eens als je wilt en netjes gedaan | |
minilot | zaterdag 29 november 2014 @ 18:01 |
Nergens voor nodig, is gewoon terug te zoeken. Nieuw topic is voor nieuwe foto's! Ga maar gauw iets koken en op de foto zetten! (En de ellenlange lijst foto's in de vorige OP had nogal een onhandig lange laaddtijd. ) | |
RobinOok | zondag 30 november 2014 @ 18:35 |
Lekker bezig geweest dit weekend. Geen "postje gedaan" maar wel van alles en nog wat gekookt, geexperminteerd en gefotografeerd. Zoals deze improvisatie: Kabocha pompoen, 20 minuten geroosterd op 190C met wat olie en Deens chilizout. Met een pesto van winterpostelein, pistache nootjes, Parmezaanse kaas, olie, knoflookje, peper en zout. (shit, de citroen vergeten!) Enneh, met geitenkaas. En nog een beetje rauwe winterpostelein voor het effect. Ziet er leuk uit he? Vond het alleen niet echt superlekker. | |
Mord_Sith | zondag 30 november 2014 @ 18:35 |
Ziet er heerlijk uit! Wat was er niet zo lekker aan? | |
RobinOok | zondag 30 november 2014 @ 18:38 |
Kreeg een droge bek van de pompoen. Het leek wel of die van vorig jaar was of zo. Misschien was de pompoen stoven lekkerder geweest. Verder klopten de smaken wel, maar het was gewoon te drogig. | |
Molo | zondag 30 november 2014 @ 18:49 |
Nootjes en postelein krijg je ook stroeve bek van dus dat hielp vast ook niet Een zachte wortelachtige groente erbij (pastinaak, wortel o.i.d.) tot puree gemaakt of een romig olie/boter product erbij is vaak ook lekker. Had je er toen het uit de oven kwam of klaar was nog olie overheen gemikt? | |
RobinOok | zondag 30 november 2014 @ 18:58 |
Olie zou vast geholpen hebben, maar ik wilde niet nog meer olie toevoegen. De pesto was niet droog/stroef. | |
Eslem | zondag 30 november 2014 @ 19:36 |
Picture perfect RobinOok Zachte gevulde Turkse broodjes . Wel even een beetje gepruts, maar ideaal voor de kille zondagochtend, lekker de oven aan. En de moeite meer dan waard. | |
SuperFood | zondag 30 november 2014 @ 22:05 |
ziet er prachtig & lekker uit | |
n0a | donderdag 4 december 2014 @ 09:54 |
Een van mijn eerste baksels met de KA . Gevlochten kaneelbrood. | |
minilot | donderdag 4 december 2014 @ 13:12 |
Fraai zo met dat vlechtrandje zeg! Erg leuk! Haaa, en bevalt -ie, je KA? Vast wel! Mooi brood - altijd wel een tof effect zo met die opengesneden deegstrengen. | |
minilot | donderdag 4 december 2014 @ 13:13 |
O ja, ik had deze week ook nog wel een mooi gelukt brood: Brioche! | |
n0a | donderdag 4 december 2014 @ 13:17 |
Ja echt wel . Heb er nu een glazen kom en extra klopper (met schraap ding) bij via een actie. Hij is een stuk stiller dan mijn cheap ass mixer en hij hobbelt niet alle kanten op. | |
Riann | donderdag 4 december 2014 @ 14:42 |
Ik denk bij dit topic steeds in de facebook modus merk ik dat ik steeds denk vind ik leuk helaas zit hier geen knop vind ik leuk. | |
HaverMoutKoekje | donderdag 4 december 2014 @ 14:52 |
Daar heeft Fok! Ook opties voor | |
Zo-is-dat | donderdag 4 december 2014 @ 16:54 |
Ohhh wat een mooie broden en broodjes! | |
drakin | donderdag 4 december 2014 @ 16:55 |
In mijn kleine keukentje heb ik gelukkig de mogelijkheid en de juiste ingrediënten om af en toe heerlijke bonbonnetjes en chocolaatjes te maken(vooral omdat ik suikervrij en niet teveel extra troep in mijn eten wil), deze week kwamen deze chocolaatjes op tafel. Trouwens, supermooie broden minilot en n0a! | |
drakin | donderdag 4 december 2014 @ 16:57 |
Ik had ook nog gevulde bonbons gemaakt, maar die foto is wat minder. | |
minilot | donderdag 4 december 2014 @ 18:19 |
Zo, die zien er strak uit! Kun je iets meer over je bonbon-avonturen vertellen? Wat voor chocolade gebruik je, wat voor vulling stop je erin? | |
Lonaa | donderdag 4 december 2014 @ 19:02 |
Wat een mooie broden allemaal! En chocolaatjes. | |
#ANONIEM | zaterdag 6 december 2014 @ 01:49 |
Dit wordt voor mij een eerste in dit topic te meer ik in een eerder stadium al aangaf erg lui te zijn en thuis zo min mogelijk doe als het op eten bereiden aankomt maar op een pakjesavond zoals gisteravond met bezoek is de keuken weer mijn domein en mag mijn vriendin gastvrouwe spelen terwijl ik weer eens de handen uit de mouwen steek. De rest van het verhaal staat hier. [ Bericht 36% gewijzigd door #ANONIEM op 06-12-2014 01:58:35 ] | |
Trusten | zaterdag 6 december 2014 @ 13:29 |
Ziet er weer super uit allemaal, vooral die broden Ook een kort vraagje, een tijd geleden heb ik hier een taart voorbij zien komen welke bestond uit een browniebodem met meerdere laagjes roze erbovenop. Helemaal bovenop lagen verse frambozen , maar kan hem niet meer terugvinden. Anyone? | |
minilot | zaterdag 6 december 2014 @ 13:36 |
Welkom in het topic Iwanius! Ziet er lekker knus en homecooked uit. | |
Isabeau | zaterdag 6 december 2014 @ 14:05 |
Ik hou wel van een lekker bord winterkost (spruitjes associeer ik heel erg met kerst, dus dat is altijd goed ) Dat bestek is ook erg mooi Erfenis of gekocht? | |
#ANONIEM | zaterdag 6 december 2014 @ 17:18 |
Oh de spruitjes had ik al maanden niet geprepareerd en vond het wel weer eens tijd te meer m'n meeste gasten er erg van houden ( ik niet zo) en ik tenslotte voor mijn gasten kook en niet zo zeer voor mijzelf. V.w.b. het bestek zie ik dat u uw pappenheimers kent madam. Grappig daar de meesten geen aandacht aan het bestek besteden.. En ze zijn ooit gekocht,heeeeeel erg lang geleden.(denk aan 30-40? jaar geleden.) Heb alles ervan en het is ook tijdloos.. Ja,dank...ik dacht laat mij ook maar eens mij in dit topic melden nu ik zelf maar weer eens de keuken ben ingedoken. Zovaak vind je mij daar (keuken) tenslotte niet. | |
Zo-is-dat | zaterdag 6 december 2014 @ 18:31 |
Dat was denk een taart die ik hier CUL / Fok-Foodgawkers #19 - post hier foto's van je kookkunsten! heb gepost Recept: http://www.sugarhero.com/chocolate-raspberry-mousse-cake/ | |
minilot | zondag 7 december 2014 @ 15:54 |
Net al gepost in het uit het watetenwevandaagtopic, maar goed: Rijst, misogroenten en een zuur/pittige dressing met zwarte sesam en pinda. Zeer lekker recept uit de nieuwe Ottolenghi (Plenty More). We hebben zojuist met z'n tweeën een hoeveelheid voor vier personen soldaat gemaakt. | |
Trusten | zondag 7 december 2014 @ 17:23 |
Thanks,dat is hem idd! | |
Selestha | zondag 7 december 2014 @ 17:51 |
Zelfgemaakte appelchutney op een broodje met taleggio Het was super gelukt! Eerste keer, en dat ga ik zeker nog eens maken. Ik koop nooit meer een potje chutney Niet de mooiste foto, maar de glans van de chutney komt er zo wel mooi uit | |
RobinOok | zondag 7 december 2014 @ 18:02 |
Lijkt me lekker! | |
minilot | maandag 8 december 2014 @ 07:09 |
Mjam, taleggio! Enneh, die appelchutney klinkt goed! Zin om een recept te posten toevallig? | |
Selestha | maandag 8 december 2014 @ 07:24 |
Nou het recept is een beetje geïmproviseerd Maar wat ik gebruikt heb om het te maken: -1 flesje appelcider -3 kleine 2 middelgrote uien -1 grote elstar -3 el balsamico azijn -Veel kaneel, gerookte en gedroogde chipotle, kerrie massala, snufje zout en een lepel honing Kortom, voornamelijk op gevoel. Maar het is echt lekker geworden | |
Trusten | maandag 8 december 2014 @ 11:21 |
Ik doe ook een keertje mee Van het weekend speculaas-appeltaart gebakken: En ondanks dat het gewoon Danerolles was, vond ik mijn croissantjes ook leuk geworden: | |
-Mellow- | maandag 8 december 2014 @ 13:03 |
oehh, chutney met taleggio Deze is oud, maar wel nog steeds mooi: | |
Sangha | maandag 8 december 2014 @ 16:45 |
Ziet er goed uit, lekker ook! | |
drakin | maandag 8 december 2014 @ 17:10 |
Ehm, vertellen is lastig, het is meer doen en veel uitproberen. Op de meest simpele manier is het cacaoboter smelten, zoetstof en cacao erbij en in vormpjes gieten. Dan heb je wel chocolaatjes, maar er moet iets meer bewerkt worden voor het echt lekkere en goede chocolaatjes zijn. Afkoelen, omscheppen, temperen, weer warm maken en soms spelen met extra smaakjes. De eerste chocolaatjes die ik ooit maakte zaten pepermuntjes in, die zijn nog steeds het meest favoriet hier in huis. Bonbonnetjes maak ik door het gesmolten produkt in de vormpjes met een kwastje in te smeren, af laten koelen en dan nog 2 keer insmeren, dan een vulling maken tot 3 mm vullen en dicht maken met de weer opgewarmde chocola. Na afkoelen uit de vormpjes halen en opeten maar. | |
drakin | maandag 8 december 2014 @ 17:12 |
En nu weer een lekker tussendoortje, kh-arm flatbread met een tonijnmengsel. | |
applemoose | dinsdag 9 december 2014 @ 19:30 |
bietensoep met cocosmelk, citroengras , limoenblad en limoen. | |
vinnypassy | dinsdag 9 december 2014 @ 20:46 |
Klinkt goed! Verder nog smaakmakers gebruikt? En gewoon groentebouillon? En afgemaakt met balsamico? | |
applemoose | dinsdag 9 december 2014 @ 21:23 |
ik heb geen bouillon gebruikt maar marmite omdat ik dacht dat die smaak wel lekker zou zijn bij het aardse van de bieten. Verder nog wat gember, ui, knoflook en idd balsamico. De volgende keer wil ik er parmezaanse kaas over raspen. | |
HaverMoutKoekje | dinsdag 9 december 2014 @ 21:26 |
Ik kan dat niet helemaal plaatsen- cocosmelk, gember, limoen en dan ook balsamico en parmezaanse kaas? | |
applemoose | dinsdag 9 december 2014 @ 21:30 |
haha ja, ik snap het. Normaal zou ik dat ook nooit combineren. De soep was redelijk zoet uitgevallen door de cocos + bieten. Daar was de balans al iets fout, en ik had maar 1 limoen. De Balsamico paste er qua smaak echt heel goed bij. En ik denk dus dat die parmezaanse kaas heel lekker zou zijn. Dus dat wil ik nog wel proberen. | |
HaverMoutKoekje | dinsdag 9 december 2014 @ 21:33 |
Balsamico & parmezaanse kaas, zeker, maar ik zou die kokos en orientaalse smaken dan weglaten want dat voegt niet zoveel toe. Iets zuurs toevoegen, bijvoorbeeld appel laten meekoken? | |
RobinOok | dinsdag 9 december 2014 @ 21:38 |
Het klinkt mij echt als horror in de oren. But the proof is in the eating. | |
applemoose | dinsdag 9 december 2014 @ 21:41 |
ik heb ook wel vaker Alfredo recepten gezien met cocos en parmezaanse kaas. Anyhow, in mijn hoofd werkt het. Misschien vind ik het wel helemaal niets. Maar zoals hierboven, met een beetje balsamico, was niet verkeerd. | |
Molo | woensdag 10 december 2014 @ 06:48 |
Ja mij ook... Ik snap de smaken echt niet geloof ik | |
applemoose | woensdag 10 december 2014 @ 09:01 |
maar het plaatje is mooi! | |
RobinOok | zondag 14 december 2014 @ 01:40 |
Had idioot veel eiwit over van de lemon custard taart en geen zin in meringue. Had nog nooit omelet van eiwit gemaakt, dat leek me ook altijd vies. Maar ach, zo weggooien is ook zonde. (en bovendien, rauw eiwit in de vuilnisbak of door de goot, da's niks) Dus ik dacht, "ik zal het eerst een stijf slaan", toen wat chilizout erdoor, kurkuma voor de kleur en hoppa, de koekenpan in. Ik deed niet echt mijn best, want ik dacht dat het niet lekker zou zijn, maar dat was het wel!!! Dat ga ik gewoon keihard vaker eten! Lekker. | |
Eslem | zondag 14 december 2014 @ 14:16 |
Wat grappig RobinOok het lijkt wel gewon brood zo op de foto Akelig lekker toetje | |
#ANONIEM | zondag 14 december 2014 @ 16:51 |
| |
Zo-is-dat | zondag 14 december 2014 @ 22:30 |
Feestje vandaag met ottolenghi buffet Brood, pompoen spread, hummus, bieten puree, fattoush, spinazie dadel salade, pittige wortelsalade, geblakerde aubergine, tomaat granaatappel salade, rijst salade, bloemkool taart, gemarineerde puntpaprika en nog niet op de foto: tomaat amandel plaat taart en tomaten soep met zuurdesem En zoet maar dat kwam niet van ottolenghi [ Bericht 20% gewijzigd door Zo-is-dat op 14-12-2014 22:36:33 ] | |
FutureFairytale | zondag 14 december 2014 @ 22:43 |
Wat een arbeid zit daarin! Fantastisch Zo-is-dat! | |
Red_85 | maandag 15 december 2014 @ 13:15 |
Goeie tip wel thx. | |
Red_85 | maandag 15 december 2014 @ 13:16 |
Laat me raden. 2 dagen in de keuken gestaan en binnen 10 minuten schoon weg? | |
minilot | maandag 15 december 2014 @ 14:16 |
Wauw! WAUW! Wat lekker! Voor hoeveel mensen was dit? En wat vond iedereen ervan? | |
Molo | maandag 15 december 2014 @ 14:31 |
Dit, en: waar vind ik de recepten? Ziet er lekker uit man En wat een werk | |
MoChe | maandag 15 december 2014 @ 15:42 |
Libanese Kibbeh (gevulde bulgur hapjes) Home made kibbeh by modaser, on Flickr | |
Zo-is-dat | maandag 15 december 2014 @ 18:25 |
Anderhalve dag werk maar heel ontspannen allemaal op zichzelf niet zoveel werk en top voor te bereiden allemaal! En er is tot het laatst vanalles te eten geweest, had veel brood en veel van t lekkers voor op t brood Ongeveer 40 personen en zoveel enthousiaste reacties, heel leuk! | |
Zo-is-dat | maandag 15 december 2014 @ 18:27 |
Recepten uit Jeruzalem en plenty more van ottolenghi, de geroosterde paprika uit ottolenghi t kookboek. Als je nog nieuwe kookboeken zoekt, allemaal aanraders! | |
Red_85 | maandag 15 december 2014 @ 20:32 |
Knap hoor. 40 personen. Meesten komen niet verder dan een ketel louwe soep. | |
Molo | maandag 15 december 2014 @ 21:01 |
Precies die van Ottolenghi die ik niet heb ook echt Heerlijk ziet het eruit | |
MariaEtcetera | maandag 15 december 2014 @ 21:28 |
Jeruzalem is mijn favo kookboek Ziet er mooi en lekker uit, Zo-is-dat! En koken voor 40 man, r-e-s-p-e-c-t | |
Zonnetje1981 | maandag 15 december 2014 @ 21:32 |
Wow, wow, gewoon wow... Cul Fok!kers feestje/meet&greet??? Maken wel allemaal wat Jeetje Zo-is-dat, prachtig gewoon | |
n0a | dinsdag 16 december 2014 @ 13:31 |
Tijdje terug voor het eerst melanzane alla parmigiana gemaakt. Stom dat ik dat niet eerder heb gedaan . | |
drakin | woensdag 17 december 2014 @ 21:52 |
Rosbief in port Macademia/caramel/chocomuffin Dadel/walnoot/choladeballen | |
#ANONIEM | woensdag 17 december 2014 @ 22:11 |
Ooeh, de rosbief ziet er echt hemels uit! Maar om eerlijk te zijn word ik niet warm van de laatste twee foto's... het lijken net ballen van modder, maar het zal vast lekker zijn geweest en daar draait het natuurlijk allemaal om :-) | |
Prego | donderdag 18 december 2014 @ 01:47 |
Ik vind die foto van dat vlees er juist vies uitzien, sorry En die andere twee foto's ook | |
4EverBlackEyed | donderdag 18 december 2014 @ 07:55 |
Leuke foto's | |
Myraela | donderdag 18 december 2014 @ 08:05 |
Chocolade kreukel koekjes. Ik heb de hele tijd dat ze in de oven stonden voor de oven zitten kijken om te kijken hoe en waar ze open zouden breken. Was tof. | |
#ANONIEM | donderdag 18 december 2014 @ 17:58 |
Jaja...op de dag dat ik weer verder richting magere Heijn met de zeis wordt geduwd, zelf maar weer de keuken in.En wat nou het leuke is: Je kan lekker jezelf alvast een stukje vlees geven om te proeven en te kijken of alles zo is zoals je dat wilt. De rest is later te zien. [ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 18-12-2014 17:59:22 ] | |
egeltje1985 | donderdag 18 december 2014 @ 18:21 |
gefeliciteerd! Als ik het goed begrijp dat je jarig bent. | |
#ANONIEM | vrijdag 19 december 2014 @ 00:13 |
Dank... [ Bericht 89% gewijzigd door #ANONIEM op 19-12-2014 22:58:14 ] | |
-Mellow- | vrijdag 19 december 2014 @ 11:15 |
die zijn mooi ja en voor de oven zitten kijken hoe je baksels zich ontwikkelen is ook een van mijn favo bezigheden Jammer dat het ovenlampje hier stuk is... | |
Red_85 | vrijdag 19 december 2014 @ 12:08 |
Vet tof. Lijkt net op gehaktbal met stukjes ui/knoflook. | |
minilot | vrijdag 19 december 2014 @ 15:54 |
Zelfgebakken kerstboomdecoratie opgehangen: In de sterretjes zitten 'raampjes' van platgemepte gesmolten zuurtjes, waar dan licht doorheen schijnt. | |
minilot | vrijdag 19 december 2014 @ 15:55 |
Ahem. Dat doet mij eraan denken: de deur van de oven mag wel weer eens schoongemaakt worden. Als ik wil zien hoe mijn baksels ervoor staan moet de oven eerst open. | |
drakin | vrijdag 19 december 2014 @ 17:31 |
Ik had dus toch de kokos erover moeten doen zoals in het originele recept, voor jouw knoflook idee alleen al. Gelukkig smaakten ze wel heel goed | |
RobinOok | vrijdag 19 december 2014 @ 18:10 |
Hahaha, ik had jou niet als viespeuk ingeschat! *schudt hand* | |
minilot | zaterdag 20 december 2014 @ 07:13 |
| |
Red_85 | zondag 21 december 2014 @ 01:16 |
Van marsepein plakken maken in de vorm van sneetjes brood. Witte chocolade saus voor mayo en donkere chocoladesaus met stukjes noot voor satesaus. Broodje bal met mayo /sate maar dan anders ;-) | |
minilot | zondag 21 december 2014 @ 12:50 |
Hier dan ook nog maar even, want niet onaardig gelukt: Tropische semi-stol van briochedeeg met (o.a.) kokos, palmsuiker en gekonfijte ananas! [ Bericht 15% gewijzigd door minilot op 21-12-2014 12:55:55 ] | |
Zo-is-dat | zondag 21 december 2014 @ 13:40 |
Hmmmmm klinkt heerlijk en ziet er super kerstig uit | |
LintuxCx | vrijdag 26 december 2014 @ 20:11 |
Laat ik weer eens een post wagen, ben vandaag tevreden over het resultaat (en de foto is ook te doen): "Mincemeat" pie. Waar overigens geen vlees zit, ook met die naam. Gekke Engelsen. | |
focal | vrijdag 26 december 2014 @ 21:49 |
Crosspost uit het eten vandaag topic, maar was er blij mee. Kreeg er een asterix en obelix gevoel bij. 3.5kg lam | |
Eslem | zaterdag 27 december 2014 @ 09:21 |
Wauw Minilot, jij maakt echt prachtige dingen en dan ook nog prachtige foto's Rest ziet er ook smakelijk uit | |
Eslem | zaterdag 27 december 2014 @ 09:22 |
Biberli domatesli kaşarlı sucuk (sucuk met tomaat, paprika en kaas) Perfect ontbijt voor a snowy morning zoals deze | |
Windigo | zaterdag 27 december 2014 @ 10:10 |
Lekerrr | |
minilot | zaterdag 27 december 2014 @ 11:35 |
Da's een joekel van een lam! En Eslem, zo'n ontbijt zou ik nu ook wel lusten zeg! | |
minilot | zaterdag 27 december 2014 @ 11:36 |
Uit het kersttopic: Wijzen-uit-het-Oostentrio van zoute karamels met goud, meringue met wierrook (sandelhout) en kaneelrolletjes vol room met mirre-extract Closeup van de karamels: [ Bericht 18% gewijzigd door minilot op 29-12-2014 11:47:39 ] | |
SuperFood | zaterdag 27 december 2014 @ 11:37 |
om dat bovenste plankje | |
DancingPhoebe | zaterdag 27 december 2014 @ 11:37 |
Verkering. Met Lot. Ik wil het voor kerst. | |
minilot | zaterdag 27 december 2014 @ 13:15 |
Ben allang blij dat mijn gristen-schoonfamilie het gisteren niet oneerbiedig vond. | |
DancingPhoebe | zaterdag 27 december 2014 @ 13:18 |
Dan was je welkom in mijn kribbe! | |
minilot | zaterdag 27 december 2014 @ 13:21 |
Dank | |
Stimorol- | zaterdag 27 december 2014 @ 13:37 |
Ik mis sucuk.. kan t niet meer eten | |
FutureFairytale | zaterdag 27 december 2014 @ 14:16 |
Nooit gegeten maar lijkt me echt heerlijk! Ziet er goed uit | |
Stimorol- | zaterdag 27 december 2014 @ 14:30 |
Las Eslem en dacht meteen aan mixed kitchen zonder op je link te klikken | |
vinnypassy | zaterdag 27 december 2014 @ 14:51 |
Hier wat foto's van wat ik en mijn zus gisteren gemaakt hebben. Eerste drie zijn de hapjes, daarna foto's van het diner. Kwaliteit is niet super, want gemaakt met iPhone en er is geen briljante belichting aanwezig in de keuken. Natuurlijk alles helemaal zelf gemaakt, behalve het deeg voor de taartjes. - Soesjes met kruidenroomkaas en zalm - Witlofschuitjes met garnalencocktail - Mini-worstenbroodjes - Steak tartare - Aardapppelpreisoep - Biefstuk met bearnaisesaus, wortel en gepofte aardappel - Omgekeerd perentaartje | |
-Mellow- | zaterdag 27 december 2014 @ 17:50 |
Ooohh heb je een recept van die karamels? En hoe kom je aan dat goud? | |
minilot | zaterdag 27 december 2014 @ 17:52 |
Recept van karamels is supermakkelijk en post ik even wanneer ik weer thuis ben (nu aan het werk). Potje bladgoud had ik van hier: http://www.taartendecorat(...)igner-gold-leaf.html Was voldoende voor dertig stukjes op dertig toffees | |
minilot | zaterdag 27 december 2014 @ 17:54 |
Mooie soesjes! En leuk kwarteleitje | |
Eslem | zaterdag 27 december 2014 @ 17:57 |
Wanneer begin jij een blog? | |
Eslem | zaterdag 27 december 2014 @ 17:58 |
Haha, goed bezig . Maar, geen sucuk meer? Dat is niet grappig. Er zijn verschillende merken, misschien is een iets mildere versie nog een oplossing? | |
minilot | zaterdag 27 december 2014 @ 17:58 |
Heb al een jaar een domeinnaam (schrokop . nl! ) maar ben tot nu toe te lui/laks/vergeetachtig gebleken om van start te gaan. | |
Eslem | zaterdag 27 december 2014 @ 17:59 |
Ik blijf hoop houden en geniale URL, trouwens | |
RobinOok | zaterdag 27 december 2014 @ 18:05 |
Maar jij kan dat wel gewoon, toch? Met 2 vingers in je neus. Of heb je hulp nodig? Want ik vind het ook best zonde dat jouw kooksels niet fijn bij elkaar staan. | |
minilot | zaterdag 27 december 2014 @ 18:10 |
Kan ook wel. Uitstelgedrag enz. Ik zou nog eens wat gaan zuipen met een vriend-van-vroeger die inmiddels gevierd grafisch ontwerper is en wel wat tofs voor mijn layout wilde ontwerpen en daar kwam het nog niet van. Hulp op technisch vlak is verder niet nodig, ik heb nota bene webdesign vaak als bijbaantje voor anderen uitgevoerd. Ik moet ook echt eens gaan zitten voor het inhoudelijke concept, want ik wil wel dat het wat toevoegt op het aanbod van de miljoenen foodblogs die er al zijn. Ik heb verder weinig behoefte aan een blog puur om het hebben van een blog - dat op zichzelf boeit me namelijk niet zo. Maaaarrrr.. het is beslist een goed voornemen voor 2015. | |
Isabeau | zaterdag 27 december 2014 @ 18:13 |
Was het dat niet ook al voor 2014 | |
minilot | zaterdag 27 december 2014 @ 18:14 |
Yep! | |
minilot | zaterdag 27 december 2014 @ 18:16 |
Bovendien: ik kan wel in mijn upje een blog gaan zitten bestieren, maar CUL is veel gezelliger. Zo, nu weer ontopic. | |
RobinOok | zaterdag 27 december 2014 @ 18:17 |
Oh, je bent zo'n perfectionist waar nooit wat uit komt. Jaja. | |
Isabeau | zaterdag 27 december 2014 @ 18:19 |
We komen daar natuurlijk óók kletsen en commentaar leveren en oooh's en aaaah's plaatsen | |
Windigo | zaterdag 27 december 2014 @ 18:20 |
Gaaf zeg mini | |
minilot | maandag 29 december 2014 @ 09:37 |
Dit is 'm. http://lecremedelacrumb.c(...)ometer-required.html | |
minilot | maandag 29 december 2014 @ 09:38 |
Had net een vrij bruut ontbijt van no-knead-broodje, whiskeycheddar, in brandy geweekte cranberries en met geitenmelk verdunde dulce de leche. | |
-Mellow- | maandag 29 december 2014 @ 11:34 |
Dank! Ik hou zo van zoute caramel. En zoals jij ze hebt gemaakt met chocola en goud lijkt me heel leuk om iemand eens cadeau te doen. Wat is trouwens de meerwaarde van maisstroop? Kan ik ook wel vervangen door wat extra suiker toch of meer gecondenseerde melk? Spannend ontbijt trouwens, dat broodje | |
minilot | maandag 29 december 2014 @ 11:37 |
Eigenlijk niet.. Maissiroop zorgt er bij dit soort recepten voor dat het suikermengsel stabieler wordt: minder kans op kristalliseren dus en een egalere massa, met een prettig mondgevoel. Ik heb een grote fles Koreaanse corn syrup van de toko in huis, kost niet veel en is superhandig. Niet alleen bij suikerwerk, maar ook bij aziatische vlees- en groentenroerbaksels: geeft een prachtige glans. Tof spul! [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 29-12-2014 11:49:08 ] | |
minilot | maandag 29 december 2014 @ 11:40 |
O, wacht.. De door mij zeer gewaarderde David Lebovitz heeft een stukje over corn syrup.. http://www.davidlebovitz.(...)to-use-or-not-use-c/ Hierin staat bevestigd dat de siroop kristallisatie voorkomt, maar biedt ook een alternatief: If making a caramel, and a recipe calls for corn syrup, you can substitute a dash of lemon juice or cream of tartar, which performs nearly the same function. Maar ook: "For candy making, I strongly suggest sticking to the recipe. If a recipe calls for boiling a sugar syrup, unless specified, stick to using corn syrup. Especially ones cooked to a higher temperature. Honey, and the like, tend to burn when cooked down, so care should be taken to avoid that." Gewoon zo'n fles halen dus. Blijft eeuwig goed buiten de koelkast. | |
minilot | maandag 29 december 2014 @ 11:44 |
Oh, kijk aan, onze Robin heeft er ook nog een stukkie over! http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/corn-syrup/ En nu ik dat zo lees bedenk ik me: je kunt in het recept voor de karamels de maïssiroop het beste vervangen door glucosestroop. Maar daar moet je waarschijnlijk toch ook de deur voor uit, dus dan kun je ook net zo goed zo'n makkelijke knijpfles Koreaanse maïssiroop kopen. [ Bericht 24% gewijzigd door minilot op 29-12-2014 11:49:24 ] | |
-Mellow- | maandag 29 december 2014 @ 11:47 |
Aha, goed om te weten | |
RobinOok | maandag 29 december 2014 @ 11:48 |
Ja, en tegenwoordig ook gewoon bij de Oriental supermarkten te koop. Niet meer alleen bij de Koreaanse speciaaltoko's. Ik heb ook een fles staan. | |
dahippieunicorn | maandag 29 december 2014 @ 11:48 |
| |
RobinOok | maandag 29 december 2014 @ 14:40 |
Simpel erwtensoepje. Uitje fruiten, afblussen met sake, pak erwtjes uit de diepvries erbij, beetje kippenbouillon. Doorkoken, blenderen, op smaak brengen, klaar. Met wat zachtgekookte kwarteleitjes, zwart zout en erwtenscheuten. | |
minilot | maandag 29 december 2014 @ 14:56 |
Ooo, ei met zwart zout! | |
-Mellow- | maandag 29 december 2014 @ 16:18 |
Mooi! Toevallig kocht ik gisteren ook kwarteleitjes. Ik heb ze in t verleden alleen nog maar gebakken. Hoe lang kook jij ze voor zachte eitjes? | |
RobinOok | maandag 29 december 2014 @ 16:33 |
Dat zoek ik ook altijd weer even op, bij mezelf, want het komt nogal nauw! :-) Softboiled Quail Egg Als ze uit de ijskast komen, dan 2:30 exact. In reeds kokend water du. En als ze niet uit de ijskast komen korter. Ik deed ze laatst 2:30 terwijl ze dus op kamertemperatuur waren en dat was te lang. Nog niet geprobeerd wat het dan wel precies is, maar ik gok 2 minuten of 2:10 of zo. | |
minilot | maandag 29 december 2014 @ 16:46 |
Bruna kakor, Zweedse koekies. In de sneeuw. Deze zijn met cacao-nibs en stroop en donkerbruine suiker. | |
-Mellow- | maandag 29 december 2014 @ 22:44 |
Dankje Ik raak geïnspireerd ook door je foto's. Herinner mij nu ook weer dat ik ooit nog eens die gemarmerde thee-eieren wilde maken. Vooral omdat het er zo mooi uit ziet want ik hou niet zo heel erg van hardgekookte eieren. ( Jammer dat we hier net door de grote hoeveelheid eieren heen zijn. En de kippen willen de laatste dagen ook niks leggen. Had net weer wat eieren gekocht, maar die zitten door het briochedeeg dat nu staat te rijzen). | |
-Mellow- | maandag 29 december 2014 @ 22:46 |
Och jeetje wat gezellig die koekjes in de sneeuw. Jij weet van geen ophouden he minilot | |
#ANONIEM | dinsdag 30 december 2014 @ 07:58 |
Eigenlijk is dit de mooiste foto's en presentatie (voor mij persoonlijk) die ik ooit heb gemaakt. Ik ben gewoon geen talent en de foto is misschien niet a la het gemiddelde niveau hier, maar goed... (Deze stond inderdaad ook al in het kersttopic). [ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 30-12-2014 07:58:50 ] | |
Zo-is-dat | dinsdag 30 december 2014 @ 08:10 |
Ziet er erg mooi en lekker uit! | |
#ANONIEM | dinsdag 30 december 2014 @ 17:20 |
Dankje (a)! | |
Prego | dinsdag 30 december 2014 @ 18:17 |
*noteer het ziet er eenvoudig maar heerlijk uit | |
minilot | vrijdag 2 januari 2015 @ 10:31 |
Japanse nieuwsjaarshap gemaakt: datemaki, zoet omeletrolletje met surimi, sake en mirin Enneh, irish coffee fudge, met espresso en Bowmore single malt Tot slot, ontbijt vanmorgen was zacht zureroom-brood met sesamkorst, deeg gisteren al gemaakt: Een goed bestede nieuwjaarsdag dus [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 02-01-2015 10:39:04 ] | |
minilot | vrijdag 2 januari 2015 @ 12:59 |
Wat is het gele precies voor sausje? | |
MoChe | vrijdag 2 januari 2015 @ 13:55 |
Niet zelf gemaakt maar wel zelf een foto van genomen Bietjespuree met een pecorino koekje Pecorino cookie by modaser, on Flickr | |
#ANONIEM | vrijdag 2 januari 2015 @ 14:30 |
Een beurre blanc saus, weliswaar mislukt, maar de smaak was goed. | |
#ANONIEM | vrijdag 2 januari 2015 @ 14:30 |
Leuk! Lijkt me lekker ook! | |
#ANONIEM | vrijdag 2 januari 2015 @ 14:31 |
Oeeeh! Mooi! Zou ik misschien een receptje mogen van de 'irish coffee fudge'? | |
minilot | vrijdag 2 januari 2015 @ 14:38 |
Heel simpel! Nauwelijks een recept te noemen eigenlijk 500 gram goede pure chocolade in kleine stukjes hakken. In een pannetje met dikke bodem doen, er een heel blikje gecondenseerde melk en zakje espressopoeder (ongeveer twee volle theelepels) bij doen. Eventueel een klontje boter nog erbij. Roeren tot de chocolade helemaal gemengd en gesmolten is. Pan van vuur af. Er twee eetlepels whisky en een scheutje vanilla-extract doorheen roeren. Goed mengen. Alles in een ovenschaal gieten waar je een bakpapiertje in hebt gedaan. Eventueel versieren met strooisel/gehakte nootjes/whatever naar keuze. Paar uur laten opstijven in de koelkast en dan in blokjes snijden. Ook in de koelkast bewaren. [ Bericht 3% gewijzigd door minilot op 02-01-2015 15:34:04 ] | |
RobinOok | vrijdag 2 januari 2015 @ 14:51 |
Blikje gecondenseerde melk of een blikje gecarameliseerde gecondenseerde melk? | |
minilot | vrijdag 2 januari 2015 @ 14:52 |
Blikje gecondenseerde melk. Geen dulce de leche dus. | |
#ANONIEM | vrijdag 2 januari 2015 @ 15:15 |
Super, bedankt! Ik heb al een paar keer fudge proberen te maken, maar het is nog nooit echt gelukt. Of moet ik gewoon niet verwachten dat het hetzelfde gaat smaken en aanvoelen als de fudge van Lonka? | |
minilot | vrijdag 2 januari 2015 @ 15:22 |
Neeeee, da's heel ander spul. Dit is meer te vergelijken met wat je in een chocoladetruffel kunt vinden. Ik geloof dat het is wat vooral Amerikanen fudge noemen. Het toffee-achtige van Lonka wat jij bedoelt lijkt hier niet op, daarvoor zul je toch echt suiker moeten gaan karamelliseren. Een zeer geslaagd recept dáárvoor heb ik een pagina eerder al eens eerder gepost, naar aanleiding vanmijn kerst-toffees: http://lecremedelacrumb.c(...)ometer-required.html (en ook even naar boven bladeren in dit topic voor op- en aanvullingen ) | |
#ANONIEM | vrijdag 2 januari 2015 @ 15:24 |
Bedankt voor de uitleg :-) en voor het recept, maar ik ga eerst maar eens de irish coffee fudge maken morgen. Dat lijkt me zooooo hemels | |
Windigo | vrijdag 2 januari 2015 @ 15:25 |
Jaa zo'n soort fudgerecept zoek ik al tijden Heb je meer varianten hiervan toevallig? | |
minilot | vrijdag 2 januari 2015 @ 15:26 |
Nope, had het zelf ook nog niet eerder zo gemaakt. Maar Foodgawker staat voor zoiets altijd paraat! http://foodgawker.com/?s=fudge [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 02-01-2015 15:34:13 ] | |
Windigo | vrijdag 2 januari 2015 @ 16:05 |
Waarvoor dank | |
Eslem | zaterdag 3 januari 2015 @ 20:09 |
*kwijl* in het kwadraat! Fudge is zo fijn, zo simpel om te maken met geweldig resultaat. En dat brood ziet er echt heerlijk uit. | |
emmyemmy | zaterdag 3 januari 2015 @ 20:12 |
Jouw partner moet een gelukkig man zijn, mini | |
Zo-is-dat | zaterdag 3 januari 2015 @ 22:21 |
Hier ook nog maar even een detail fotootje van een van m'n zuurdesem broden | |
-Mellow- | zondag 4 januari 2015 @ 00:54 |
mooi zeg! Hoe heb jij t gedaan met je desem? Met een klare starter of bij t begin begonnen? | |
Isabeau | zondag 4 januari 2015 @ 00:55 |
Ik dacht een paar posts eerder echt exact hetzelfde | |
Zo-is-dat | zondag 4 januari 2015 @ 09:29 |
Ik heb ruim een jaar gebakken met een eigen gestarte desem maar die heeft veel drukte, een verhuizing en geen oven niet overleeft. Voorbeelden oude desem: Omdat ik nu in nogal een koud huis woon durfde ik een nieuwe poging niet aan en daarom heb ik deze besteld van weekend bakery, doet t super! | |
-Mellow- | dinsdag 6 januari 2015 @ 22:16 |
Verjaardagscadeautje voor een vriendin vandaag: een pasta gemaakt van o.a. gedroogde vruchten en noten, balletjes van gemaakt en gerold door kokos/ cacao/ carobe/ pistache/ amandelmeel/ kaneel/ boksdoorn/ matcha | |
RobinOok | zaterdag 10 januari 2015 @ 15:08 |
Gisteren expres wat extra jodenhaas klaargemaakt om vandaag op een vers broodje van de Turk te eten. (nou ja, broodje, best groot ding, ik heb hem gedeeld met mijn lief) Sausje erbij van mayo en creme fraiche (50:50), beetje mierikswortel uit een potje, spriets limoensap, peper, zout en verse koriander. Broodje Jodenhaas | |
stavromulabeta | zaterdag 10 januari 2015 @ 15:45 |
Ziet er heerlijk uit! Heb je toevallig een recept? | |
drakin | zaterdag 10 januari 2015 @ 21:04 |
Die plaatste ik laatst hier. alleen zonder de laatste handeling vond men ze op gehakballen met uitjes lijken. | |
RobinOok | zaterdag 10 januari 2015 @ 21:23 |
Ik vind ze er eerlijk gezegd nog steeds niet lekker uitzien of lekker klinken. *oeps* *solly* | |
drakin | zaterdag 10 januari 2015 @ 21:47 |
Het gaat hier ook meer om de foto toch? Het hoeft niet perse je smaak te zijn. | |
RobinOok | zaterdag 10 januari 2015 @ 22:06 |
Absoluut! Bovendien, smaken verschillen. | |
Myraela | zondag 11 januari 2015 @ 10:17 |
Deze hier ook nog even delen. Een sinaasappel tulband, met chocolade glazuur en gekonfijte sinaasappelschil. | |
minilot | zondag 11 januari 2015 @ 11:07 |
Mooi druipsel Myra! | |
Myraela | zondag 11 januari 2015 @ 11:08 |
Ja dat maakt mij zo blij. Druipende chocolade, genieten. | |
minilot | zondag 11 januari 2015 @ 11:08 |
Oh ja, simpel ontbijt net: Vers gesneden ananas (zo gesneden: How to Cut a Pineapple Like a Badass) met togerashi | |
SuperFood | zondag 11 januari 2015 @ 11:46 |
hoe kom je aan dat haakwerkje? is dat weer aan het inkomen of wat taart ziet er lekker uit (vooral de chocola ) | |
Myraela | zondag 11 januari 2015 @ 11:50 |
Is een plastic placemat van de Action. | |
SuperFood | zondag 11 januari 2015 @ 11:53 |
grappig. moest ff denken aan oma | |
Erasmo | zondag 11 januari 2015 @ 11:59 |
Ik dacht eerst dat het boter was | |
Sangha | zondag 11 januari 2015 @ 12:17 |
Mooi zeg, daar wil je zo een hap van nemen, zeer geslaagd dus! | |
-Mellow- | zondag 11 januari 2015 @ 15:34 |
Hmm ik weet het niet meer heel precies, maar ik heb het mengsel gemaakt van dadelstroop, gedroogde pruimen, amandelmeel, walnoten, kokosolie en cacao. Maar het maakt echt geen donder uit wat voor gedroogde vruchten en noten je erin gooit Ik kan me er overigens helemaal ongans in vreten [ Bericht 15% gewijzigd door -Mellow- op 11-01-2015 15:40:40 ] | |
minilot | maandag 12 januari 2015 @ 13:17 |
Vanmorgen gebakken voor mijn collega's: Tweehaps-taartjes. Zoet korstdeeg (met citroenschil erdoor), custardvulling en rozetten van appel. Meer info en link naar recept in het Baktopic | |
minilot | dinsdag 13 januari 2015 @ 10:26 |
Mijn lief maakte eergisteren hutspot, maar daar was nog van over. Ik maakte er burgertjes van, door ei gehaald en door panko en gebakken in kokosolie. Opgegeten met zure room met tuinkruiden erdoorheen gepureerd. Niet mooi, wel lekker! | |
Myraela | dinsdag 13 januari 2015 @ 10:42 |
Lekker. En ik lust geen eens hutspot, maar gepaneerd is alles lekker. | |
minilot | dinsdag 13 januari 2015 @ 11:39 |
Yep! Gefrituurd was nog beter geweest, maar ik bleek helemaal geen pinda- of zonnebloemolie meer te hebben, alleen nog een kwart potje kokosolie. Pan fried levert altijd een wat slordiger resultaat op. Maar ja. | |
-Mellow- | dinsdag 13 januari 2015 @ 14:04 |
Biscotti met kokos en pistache, gezoet met esdoornsiroop | |
drakin | donderdag 15 januari 2015 @ 18:19 |
Weer eens iets lekkers gemaakt. En ja helaas mobiel ivm geen fototoestel hebben. | |
Myraela | donderdag 15 januari 2015 @ 19:10 |
Wat is het? | |
drakin | donderdag 15 januari 2015 @ 19:55 |
Ow sorry, niet vermeld bij de foto, dit zijn oliebollen, maar dan in de koekenpan met voldoende olie waardoor ze dus plat blijven/anders eruit zien en ik moet zeggen, deze zijn veel lekkerder dus voortaan maak ik oliebollen zo | |
Myraela | donderdag 15 januari 2015 @ 20:04 |
Oh grappig! Geloof direct dat dat wel lekker is. | |
Dragonberry | donderdag 15 januari 2015 @ 20:06 |
Makkelijker eten lijkt me ook, als ze plat zijn en de poedersuiker valt er minder snel af. | |
dahippieunicorn | vrijdag 16 januari 2015 @ 08:49 |
Alweer een tijdje geleden dat ik hier iet geplaatst heb Dus hier een paar fotootjes Pukka Gele Curry van Jamie Oliver Steak Sandwich met Gekarameliseerde Uien . Hier heb ik zo van genoten. Geitenkaas taartjes met honing en frambozen | |
Myraela | vrijdag 16 januari 2015 @ 11:25 |
Taco's. | |
n0a | vrijdag 16 januari 2015 @ 11:49 |
Vegetarische burger gemaakt van cannellini bonen, zwarte bonen en shiitake met een mayo, semi gedroogde tomaten en sriracha saus. | |
killerkip69 | vrijdag 16 januari 2015 @ 12:13 |
Wat 'n vrouwen hier! Je zal er maar zo eentje aan de haak slaan. Ziet er lekker uit allemaal en erg mooie foto's. | |
vinnypassy | vrijdag 16 januari 2015 @ 14:26 |
Ook een favorietje van mij. Ik doe bij de ui altijd nog wat balsamico en laat die lekker indikken. En er gaat vaak toch ook nog wat kaas over de steak heen. Ik zie dat je ook goed mosterd op het broodje hebt gedaan. | |
dahippieunicorn | vrijdag 16 januari 2015 @ 16:52 |
Aan kaas had ik niet gedacht maar dat ga ik volgende keer zeker doen. En jaa dat moet wel bij zo'n broodje | |
RobinOok | zaterdag 17 januari 2015 @ 12:57 |
Japanse Custard met Shimeji Troostvoer: hartige custard met shimeji paddenstoeltjes, witte sojasaus, chili olie en lente-uitjes. PS. Lesje voor een volgende keer: het dashipoeder eerst beter oplossen in water. Want nu lag er een nogal dubieus laagje viezigheid bovenop. | |
vinnypassy | zaterdag 17 januari 2015 @ 18:51 |
Mooie foto Robin! Die van mij is iets minder mooi (want ik heb hier in het donker geen goed licht), maar het smaakte weer voortreffelijk. Vorige week heb ik bolognesesaus gemaakt en die in laten koken tot een ragout. Die heb ik nu als vulling gebruikt voor mijn zelfgemaakte ravioli. Die heb ik na het koken kort door een beetje van mij zelfgemaakte pizza-/pastasaus gehaald (en daar bovenop gelegd) en afgetopt met wat parmezaan, basilicum en extra olijfolie. Was de eerste keer dat ik zelf pasta heb gemaakt en zal ook zeker niet de laatste zijn. | |
applemoose | zaterdag 17 januari 2015 @ 20:43 |
Ik heb mezelf voorgenomen om meer tijd te besteden aan de foto's voor een mooi en clean resultaat. Want nu heb ik superlekkere dingen gemaakt, maar ik vind de foto's maar zo, zo... sowieso half afgesneden is al gek. Dus ik ga bij jullie afkijken Passievrucht taart De vulling was nog te warm om de passievrucht er overheen te smeren waardoor het niet zo ( uhum ) mooi verdeeld is pasta ( zelfgemaakt ) gevuld met ricotta - provolone - paddestoelen. Met salieboter. Nougat, de eerste poging. Helaas wat hard geworden, maar dat kwam omdat we twee soorten nougat tegelijkertijd aan het maken waren en ik langer door heb moeten kloppen. | |
dahippieunicorn | zaterdag 17 januari 2015 @ 22:06 |
Meer heb ik niet te zeggen | |
Myraela | zaterdag 17 januari 2015 @ 23:52 |
Lijkt me echt heerlijk. Nougat is wel supertof! Dat wil ik ook eens zelf proberen te maken. En met je foto's gewoon een beetje oefenen. Een rustig plekje zoeken, genoeg licht. Ik ben nog lang niet tevreden over mijn foto's, maar zie wel veel verbetering als ik het met oude foto's vergelijk. Dus dat is fijn. Ik vind de fotostijl van dahippieunicorn supertof. Alsin daar zou ik mijn hele Pinterest vol mee kunnen zetten omdat het gewoon prachtige plaatjes zijn. Ik zou ze nog net niet op mijn muur hangen. Maar de foto's van Robin vind ik ook prachtig, onwijs clean en echt een pure focus op het eten. Dus daarin moet je ook een beetje je eigen stijl vinden. | |
olskie | zondag 18 januari 2015 @ 00:52 |
Ik heb samen met broer een oude boiler omgebouwd tot een bbq / smoker, en ja die moet dus getest worden, ook al is het winter. Ik had met kerst een lamsbout van 3,1 kg er op liggen (wel voor 11 personen) Ook nog bezig geweest met een stukje spek, maar daar geen foto's van, en van de week pulled pork gemaakt. Dat rode is door het roken van het vlees, lag er op tot een kerntemperatuur van 87 graden, is dus nier rouw | |
LintuxCx | zondag 18 januari 2015 @ 10:16 |
Ha, grappige toepassing van een oude boiler. Ik heb het idee dat het lekkerder was dan de foto's overbrengen? Langzaam gekookt klinkt goed... | |
minilot | zondag 18 januari 2015 @ 11:18 |
Halfslachtige poging gedaan. Noodgedwongen andere vulling (kruidenroomkaas + ei, was te nat!) en ik had geen melk meer om de broodjes mee te bestrijken en ik liep te kloten met het gedraaide randje, maar enfin - lekker zijn ze wel! | |
minilot | zondag 18 januari 2015 @ 11:19 |
Te harde nougat, dat is me juist nog nooit gelukt! Die van mij wordt steevast te slap. En hmmm, provolone, passievrucht.. Ik wil het allemaal eten! | |
minilot | zondag 18 januari 2015 @ 11:19 |
O jemig, er is nog veel meer gepost hier waar ik op wil reageren! Maar moet eerst ontbijten nu. | |
minilot | zondag 18 januari 2015 @ 12:46 |
Had nog deeg over net. Ergo: kleine kaneelbollen met laklaagje van ahornsiroop | |
olskie | zondag 18 januari 2015 @ 17:19 |
Pulled pork ziet er op zich niet zo aantrekkelijk uit maar als je weet wat de smaak is....... Ach wat is langzaam deze deed er 12 uur over | |
TravelRose | zondag 18 januari 2015 @ 17:30 |
Ik heb geen idee of deze foto 'gawker-waardig' is, maar ik wilde hem toch laten zien. Gisteren sushi gemaakt met verse zalm, zwarte sesamzaadjes en bosuitjes. Voor erbij srirachamayo, sojasaus, wasabi en (roze) ingelegde gember. Het was een ontzettend succes! | |
RobinOok | zondag 18 januari 2015 @ 17:48 |
Wat schattig! Snij je dan gewoon een dikke plak in blokjes of is dat te simpel gedacht? | |
Molo | zondag 18 januari 2015 @ 17:50 |
Je rijst oogr wat droog, maar ziet er leuk uit zeg! Zou het zo lusten | |
vinnypassy | zondag 18 januari 2015 @ 19:14 |
Ziet er wel heel leuk uit zo. Is dat puur vanuit esthetisch oogpunt of omdat je geen sushi kunt rollen? | |
RobinOok | zondag 18 januari 2015 @ 21:09 |
Huh? Nigiri sushi wordt uberhaupt nooit gerold hoor. Alleen sushi maki, maar dat is duidelijk wat anders. Nigiri sushi wordt traditioneel blokje voor blokje met de hand gevormd. Ik gebruik stiekem een hulpstuk: Nigiri Sushi Vormpje Maar het idee van 1 grote rechthoek vormen en die in vierkantjes snijden spreekt me wel aan eigenlijk. | |
vinnypassy | zondag 18 januari 2015 @ 21:56 |
Ik dacht er een norivel onder te zien liggen, dus vandaar. | |
RobinOok | zondag 18 januari 2015 @ 21:58 |
Ik zie zwarte sesamzaadjes onderop. | |
vinnypassy | zondag 18 januari 2015 @ 22:11 |
Ja, ik kan woensdag pas mijn leesbril ophalen bij de opticien. | |
minilot | zondag 18 januari 2015 @ 22:17 |
Ik dacht ook nori onderop hoor | |
dahippieunicorn | zondag 18 januari 2015 @ 23:09 |
Witte Chocolade Cheesecake met Frambozensaus (Die blijkbaar niet Foodgawker-worthy is ) | |
Helsinki | zondag 18 januari 2015 @ 23:12 |
Maar wel drool-worthy . | |
SuperFood | zondag 18 januari 2015 @ 23:17 |
de bovenkant ziet er wat magertjes uit. verder ziet het er goed eetbaar uit heur | |
n0a | zondag 18 januari 2015 @ 23:20 |
Composition too tight zeker? Foto's in portret maken helpt nog wel eens voor FG. Dan blijft het wat duidelijker als je naar vierkant moet bijsnijden. | |
focal | maandag 19 januari 2015 @ 00:45 |
Mooi taartje! Zou hem zelf wel willen maken, maar het hoeft van mij nooit zo heel zoet. Ik vroeg me af hoe zoet hij wordt als je hem volgens dit recept maakt. | |
Prego | maandag 19 januari 2015 @ 00:50 |
is dit nou echt zo moeilijk het Nederlands? | |
n0a | maandag 19 januari 2015 @ 01:02 |
Had ik het voor je tussen aanhalingstekens moeten zetten? Het een van hun meest gebruikte redenen voor afwijzing. | |
killerkip69 | maandag 19 januari 2015 @ 01:37 |
Bij deze door de kip goedgekeurd en krijgt 'n Foodgawker-worthy sticker. pakt beetje chips | |
TravelRose | maandag 19 januari 2015 @ 13:16 |
Onderop zijn inderdaad sesamzaadjes! De rijst was niet droog, lijkt zo op de foto. En ik had voor kerst een 'rice cube' gekregen, dus die moest ik even proberen en het werkte zowaar! | |
dahippieunicorn | maandag 19 januari 2015 @ 15:08 |
Haha dank je wel allemaal. Hij is inmiddels geaccepteerd! De afwijzingen waren: - Too dark - Too dull/unsharp when reduced in size Toen heb ik hem puur uit frustratie weer donkerder gemaakt en ingestuurd en wat denk je? Geaccepteerd. Ja hij was helemaal uit de springvorm gekomen aan de bovenkant Te kleine springvorm. Gelukkig viel de schade mee toen de ovendeur openging en dat ding instortte. Ik vind het zelf wel meevallen, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk. De frambozen maken het ook ietsjes zuurder. | |
minilot | donderdag 22 januari 2015 @ 12:07 |
Deels geknipt uit het baktopic.. Ik had nog koekies! Snickerdoodles met karamelvulling Shortbread met polenta (maismeel), sinaasappel en sumak. Ik maakte dit recept.. http://www.britishlarder.(...)ld-sumac-shortbread/ ..maar ik vond ze wel erg droog en brokkelig, dus smolt ik wat cacaoboter met poedersuiker en daar heb ik ze in gedoopt. Verder, fudge-achtige rumrozijnenballetjes met jasje van kokos. Al weet ik dat jullie zoete balletjes er blijkbaar vies uit vinden zien. En tot slot, een lekkere, hartige vegan lunch van wilde rijst, worteltjes, nori en een miso/sesamdressing. | |
p_iglet | donderdag 22 januari 2015 @ 20:30 |
Oew minilot heb je een recept van die salade? Mjammie | |
dahippieunicorn | vrijdag 23 januari 2015 @ 09:44 |
Die Snickerdoodles Ik maakte nog Beurre Noisette Blondies met Kaneelsuiker | |
minilot | vrijdag 23 januari 2015 @ 09:54 |
Bruine blondies! Wat een leuk idee! | |
minilot | vrijdag 23 januari 2015 @ 09:58 |
Nou, dat was weinig bijzonders hoor. Restjes wegwerken vooral. Wilde rijst koken volgens aanwijzingen op de verpakking (50 minuten op laag vuur). Wortel in stukken snijden, tien minuten koken in zout water, afgieten, en daarna in een klontje kokosolie (of boter, indien niet vegan) opbakken. Nori in stukjes knippen (ik had nog 'snacknori' liggen). Restje koriander fijngehakt. Dressing geklopt van 2 tl witte miso, 1 tl agavesiroop, 1 el tahini, 1 tl sesamolie en 1 tl rijstazijn. Was wel reuze lekker. Wilde rijst smaakt erg notig, de nori erg hartig, de wortel lekker zoet en de dressing nogal IN YOUR FACE naar alles! [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 23-01-2015 12:59:57 ] | |
#ANONIEM | vrijdag 23 januari 2015 @ 11:02 |
Fraai hoor. Maar voor mij is minilot toch wel een beetje de favoriet qua gebak want wat ik van haar in de Op zag deed mij echt watertanden. Het is dat ze geen professionele is met een eigen winkeltje want anders liep ik de deur elke dag bij haar plat om wat te kopen. Je ziet gewoon dat ze het ook nog met heel veel liefde doet,iets dat bij mij heel hoog in het vaandel staat.(liefde voor het eten) Heeft Robin trouwens ook als zij wat bereidt. | |
dahippieunicorn | vrijdag 23 januari 2015 @ 11:14 |
Ja! ze zijn meer donkerblond, haha. Maar wat waren ze lekker <3. Thanks! Ik probeer nog een beetje mijn weg te vinden in het hele blog/eten/foodfotografie gebeuren Ik kan je wel verzekeren dat ik met heel veel liefde kook en bak dus wat dat betreft kan ik het niet meer dan met je eens zijn. Want je proeft en ziet het echt als iets met liefde is gemaakt. Bij de foto's van Minilot en Robin loopt bij mij ook regelmatig het water in de mond. | |
Isabeau | vrijdag 23 januari 2015 @ 11:38 |
Ben je nu iemands mooie stuk cheesecake aan het afkraken omdat anderen hier het beter lijken te kunnen? Zeg dan niks. | |
minilot | vrijdag 23 januari 2015 @ 13:07 |
Joh, niks van meneer slijmbal aantrekken! Ik vind jouw foto's (en die van bijv. n0a en Myraela) er tien keer professioneler uitzien dan die van mezelf! | |
FutureFairytale | vrijdag 23 januari 2015 @ 13:43 |
Ik krijg juist onwijze trek in die cheesecake. Was t maar geen foto | |
dahippieunicorn | vrijdag 23 januari 2015 @ 13:49 |
Jullie zijn lief En ik vind het juist meer een verschil in stijl minilot. Af en toe twijfel ik zelfs een beetje aan die 'vintage' look en denk ik: moet ik het niet gewoon 'clean' gaan fotograferen. | |
minilot | vrijdag 23 januari 2015 @ 13:51 |
Is bij mij geen bewust iets (nou ja, okee, die koekies in de sneeuw wel, maar ja ). Ik ben erg ongeduldig en wil wat ik gemaakt heb gewoon opeten, dus ik zet iets op een egaal oppervlak neer op de plek waar op dat moment het meeste daglicht binnenkomt, ik zet mijn cameraatje op de automatische stand, zeg 'klik' en dan ga ik gauw vreten. [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 23-01-2015 13:58:47 ] | |
dahippieunicorn | vrijdag 23 januari 2015 @ 13:53 |
Dat lukt dan vaak heel erg goed. Maar ik heb dat ook heel erg hoor. Ik bouw alles op (licht, styling e.d.) dan zet ik het eten er gauw neer (Bij avondeten bouw ik eerst en kook ik daarna). Dan begin ik met het eten te stylen, zet ik het er neer, gauw foto's maken en dan nog veel sneller opeten. Soms is het zelfs al een beetje koud | |
Myraela | vrijdag 23 januari 2015 @ 13:56 |
Ik zou je stijl lekker zo houden, ik vind het tof. | |
Myraela | vrijdag 23 januari 2015 @ 14:02 |
Zelf ben ik me wel bewust van wat er mooi uitzien op een foto, al krijg ik sommige gerechten niet mooi. Teveel styling doe ik niet aan. Vandaag bijvoorbeeld deze gnocchi met gehakt ragout online gezet. Maar dat ziet er gewoon niet uit, klontjes met bruine drap erover. Doe dan wel express de erwten er later over, maar voor de rest schiet ik met een mooi pannetje, of twintig theedoeken niets op. Met koude gerechten wil ik wel eens wat langer proberen wat er beter uitziet, maar voor de rest wil ik gewoon eten. | |
#ANONIEM | vrijdag 23 januari 2015 @ 18:54 |
Ik vind het er smakelijk uitzien Mirel. Ik vind de smaak altijd belangrijker dan hoe het eruit ziet.Graag gedaan. Succes verder. Lees jij wat ik niet gezegd heb of wat. Volgens mij ben ik juist complimenteus alleen heb ik wel een favoriet. Of is dat verboten. [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 23-01-2015 18:55:21 ] | |
Molo | vrijdag 23 januari 2015 @ 19:03 |
Subtiel passief afzeiken, lees ik er ook in | |
Mord_Sith | vrijdag 23 januari 2015 @ 19:18 |
er lijkt in jouw posts vaak een dubbele negatieve lading te zitten. Mocht je dat zelf niet doorhebben, doe er dan nu je voordeel mee. [ Bericht 0% gewijzigd door Mord_Sith op 23-01-2015 19:23:32 ] | |
LintuxCx | zaterdag 24 januari 2015 @ 00:52 |
"Mooi. Maar die en die vind ik nog mooier!" Als je dat in zo goed als één zin zegt kan dat wat bot overkomen ja. Ik vind zo goed als alles wat hier voorbij komt, vooral van de regulars, er watertandend uitzien. | |
#ANONIEM | zaterdag 24 januari 2015 @ 10:00 |
Juist ja. Helder.Dat ik vaak cynisch ben dat soms overslaat naar het ironische klopt wel. Dat van oeverloos relativeren ook maar dat is gewoon hoe ik in het leven sta. Hebben meer 'oudjes' last van. Maar wie mij een beetje kent weet dat als ik iets niet pruim zeker niet op deze wijze een compliment ga uitdelen. Maar goed: Als men iets wil vinden om er een negatieven draai aan te geven dan vindt men altijd wel wat. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 24-01-2015 10:00:28 ] | |
Isabeau | zaterdag 24 januari 2015 @ 13:10 |
Dat idd. Als je dat niet door hebt is dat ook wel sneu. En nu wil ik ook cheesecake. | |
SuperFood | zaterdag 24 januari 2015 @ 21:03 |
omg ik krijg altijd trek van dit topic | |
Zo-is-dat | zondag 25 januari 2015 @ 11:10 |
Hier ook nog maar even ons ontbijtje Zelf gebakken meergranen zuurdesem met oeuf cocotte | |
-Mellow- | zondag 25 januari 2015 @ 11:35 |
Ooh wat mooi en lekker lijkt me! Wat heb je precies met dat ei gedaan? | |
Zo-is-dat | zondag 25 januari 2015 @ 11:40 |
In de kommetjes zit zure room met roomkaas (omdat dat toevallig nog op moest) met peper en zout en verse basilicum en peterselie, erop de eitjes en dan op 180 graden in de oven tot het wit gestold is en het geel nog lekker vloeibaar het kan ook met room, crème fraiche alleen zure room of andere combinaties | |
MoChe | zondag 25 januari 2015 @ 13:52 |
Ziet er erg smakelijk uit! | |
4EverBlackEyed | zondag 25 januari 2015 @ 14:13 |
Van dit topic krijg ik weer zin om mooie dingen te maken | |
#ANONIEM | zondag 25 januari 2015 @ 15:35 |
Bruinenbonensoep! | |
minilot | maandag 26 januari 2015 @ 10:46 |
Wat een mooooooooooooi brood! | |
minilot | maandag 26 januari 2015 @ 10:48 |
Restverwerking in de vorm van laat ontbijt: Kool- en schapenkaaspierogi met gebakken rode ui en de allerlaatste krulpeterselie uit de tuin | |
Zo-is-dat | maandag 26 januari 2015 @ 11:04 |
Ben je zelf al met je zuurdesem aan de slag geweest? En jummm trwns hierboven! | |
minilot | maandag 26 januari 2015 @ 11:09 |
Nee, nog niet. Kwam nogal wat drukte tussen (softwareuitrol op mijn werk die helemaal uit de hand liep afgelopen maand, nauwelijks thuis geweest). In februari ga ik eindelijk zuurdesemen! | |
Myraela | woensdag 28 januari 2015 @ 08:39 |
Lekker kleurtje, deze pompoen hummus. | |
De_Taartjesfee | woensdag 28 januari 2015 @ 08:42 |
Oh wow dat ziet er echt heerlijk ui! | |
minilot | woensdag 28 januari 2015 @ 12:28 |
Feestelijk! | |
minilot | woensdag 28 januari 2015 @ 12:29 |
Heel kleine duimtaartjes met cajeta (geitenkaramel), ganache en anijs. Meer info in het baktopic. | |
n0a | woensdag 28 januari 2015 @ 12:48 |
Had nog 2 foto's te goed. Mokka creme caramel en tripple chocolate brownies naar recepten van Yvette van Boven. | |
minilot | woensdag 28 januari 2015 @ 12:58 |
Oe, die mokka crème caramel klinkt goed! In welk boek van Yvette staat die? | |
n0a | woensdag 28 januari 2015 @ 13:09 |
In Home Baked . | |
minilot | woensdag 28 januari 2015 @ 13:13 |
Aha! | |
AwayTL | donderdag 29 januari 2015 @ 12:34 |
Heb je recept gebruikt! Hij was heerlijk, bedankt! ik doe graag wat anders dan beschuit met muisjes en de anijssmaak van de muisjes paste er prima bij! | |
minilot | donderdag 29 januari 2015 @ 12:40 |
Vrolijk, wel. Eerste gedachte was wel: welke malloot doet er nou tomatenketchup op zijn beschuit met muisjes?! | |
AwayTL | donderdag 29 januari 2015 @ 13:03 |
misschien wel een winner combo. Het was ook meer een excuus om taart te maken. Moest ergens wat blauws kwijt. Bij de eerste heb ik blauwe kniepertjes gemaakt. Die waren ook wel geinig. | |
-Mellow- | donderdag 29 januari 2015 @ 14:13 |
Chocolademousse van avocado, met cacaonibs, kokos en pistache En boekweitcrackers met zaden, daarop een hartig smeersel van rode biet en boksdoornbessen (dat lekker smaakt, maar eigenlijk wat te vloeibaar heeft uitgepakt) [ Bericht 11% gewijzigd door -Mellow- op 29-01-2015 14:20:27 ] | |
vinnypassy | donderdag 29 januari 2015 @ 14:16 |
Avocado in plaats van room gebruikt? Hoe maakt dat? Denk dat ik dat binnenkort ook eens ga proberen. | |
-Mellow- | donderdag 29 januari 2015 @ 14:19 |
Ik heb nog nooit room gebruikt in chocolademousse. Alleen eiwit. Maar deze dus met avocado, cacao en zoetigheid. De textuur is totaal anders, meer romig dan mousse eigenlijk. Erg lekker en supermakkelijk en snel om te maken. Handig als je overrijpe avocado's kwijt moet. | |
minilot | donderdag 29 januari 2015 @ 14:22 |
Ik eet dat ook geaag, maar noem het gewoon pudding in plaats van mousse | |
Isabeau | donderdag 29 januari 2015 @ 14:27 |
Ik ging even zoeken op boksdoornbes en kwam dit tegen:Vaag Maar zijn het nou verse goji-bessen of echt boksdoorn of is het hetzelfde? edit: het is hetzelfde: http://nl.wikipedia.org/wiki/Boksdoorn | |
Isabeau | donderdag 29 januari 2015 @ 14:30 |
Mooie foto's overigens, mellow | |
-Mellow- | donderdag 29 januari 2015 @ 14:56 |
is hetzelfde ja. Maar in het Nederlands noem ik dingen graag bij de Nederlandse naam | |
-Mellow- | donderdag 29 januari 2015 @ 14:58 |
misschien wel passender ja. Hoewel ik bij pudding denk aan iets dat trilt als je er tegen aan tikt, en dat vind ik vies | |
Isabeau | donderdag 29 januari 2015 @ 15:00 |
Ja, helemaal mee eens! Maar ik wist dus niet dat de gojibes ook een Nederlandse naam had. Weer wat geleerd | |
dahippieunicorn | donderdag 29 januari 2015 @ 22:02 |
Super leuk!! Fijn dat hij lekker was | |
emmyemmy | zaterdag 31 januari 2015 @ 01:18 |
Geen mooie foto maar ik krijg er wel weer honger van Vandaag deze ribben (maar 5 euro ) gemaakt Marinade gemaakt van ketjap en honing, marinade vervolgens dik gekookt tot een siroop en in lagen er op gesmeerd terwijl het in de oven zat | |
RobinOok | zaterdag 31 januari 2015 @ 11:34 |
Tosti Pestokaas en cherry tomaatjes Zaterdag, tijd voor tostieeeeeee. | |
#ANONIEM | zaterdag 31 januari 2015 @ 12:56 |
Pannenkoeken met poedersuiker, honing, gebakken appel met kaneel en rozijnen. Yummie! | |
Eslem | zaterdag 31 januari 2015 @ 22:03 |
Beyti kebab | |
Molo | zaterdag 31 januari 2015 @ 22:20 |
Lekker! En leuke blog! [ Bericht 65% gewijzigd door Molo op 31-01-2015 22:27:53 ] | |
Isabeau | zondag 1 februari 2015 @ 00:19 |
Leuk zo'n presentatie van een pannenkoek Maar wat heb je er nou omheen gedruppeld? Het ziet er zo zwart uit. | |
n0a | zondag 1 februari 2015 @ 01:32 |
Ik denk poedersuiker op een donker bord, dat nat geworden is door de honing. | |
#ANONIEM | zondag 1 februari 2015 @ 08:30 |
Bedankt zeg! Ja, het is inderdaad honing (op een donker leisteenbord met poedersuiker). | |
Bortecinem | zondag 1 februari 2015 @ 14:24 |
Chocolade chips met een beetje falksalt. | |
Bortecinem | zondag 1 februari 2015 @ 14:25 |
| |
FutureFairytale | zondag 1 februari 2015 @ 14:52 |
Oh dit lijkt me lekker zeg! Gewoon gesmolten chocolade over chips en dan grof zout erover? | |
Bortecinem | zondag 1 februari 2015 @ 14:56 |
Precies zo ja. Ik heb wel zo'n rubberen kwastje gebruikt om de chocolade uit te smeren, de chocolade overheerst snel. (en ik heb ongeveer een 1/3 bestrooid met zout, de rest zonder. was prima zo, alle chipjes met zout was te zout geweest) | |
FutureFairytale | zondag 1 februari 2015 @ 15:59 |
Thanks voor het idee! En ik hou van (erg) zout dus als ik ze ga maken zal ik ze vast allemaal met zout bestrooien. | |
Bortecinem | zondag 1 februari 2015 @ 16:05 |
You're welcome maar ik heb het niet zelf bedacht. Lays kwam er al een jaar geleden mee (Lays wavy). | |
Eslem | zondag 1 februari 2015 @ 17:02 |
Dank je Ohhhh die chips....droomcombinatie | |
minilot | maandag 2 februari 2015 @ 15:39 |
Oooo, lekker! | |
minilot | maandag 2 februari 2015 @ 15:40 |
Vegan lunchbordje van gestoomde aubergine, bosui, gele oesterzwam, roze oesterzwam en een dressing van sojasaus, honing, zwarte azijn, gember en knoflook. | |
minilot | maandag 2 februari 2015 @ 20:18 |
Ennnn avondeten... Vietnamese crossover: bánh xèo met een hintje bánh mì. Niet op de foto: de slablaadjes om de boel in op te rollen *burp* | |
minilot | maandag 2 februari 2015 @ 20:26 |
Mijn eten van vandaag natuurlijk met dank aan RobinOok voor de niet aflatende hulp van www.aziatische-ingredienten.nl bij de boodschappen. | |
Ama | maandag 2 februari 2015 @ 20:35 |
Looking good/delicious! | |
minilot | woensdag 4 februari 2015 @ 16:45 |
Ahem, dat was me nogal een flinke lunch. Zuid-Afrikaans straatvoer 'bunny chow' een (in dit geval vegetarische) curry met veel knoffel in een uitgeholde broodkont. Niet chique, wel erg lekker. En vullend. | |
minilot | woensdag 4 februari 2015 @ 17:15 |
Bijna al te donker om foto's te maken, maar nog net gelukt voordat ze allemaal op waren. Zeer intense pâte de fruits van bloedsinaasappelpuree. | |
#ANONIEM | woensdag 4 februari 2015 @ 17:46 |
Oh my minilot O.o Mag ik hier misschien een receptje van? Dit lijkt me namelijk hemels. | |
minilot | donderdag 5 februari 2015 @ 08:00 |
Ik deed dit: http://www.gastronomixs.c(...)pjes-van-wortel.html Maar dan met een halve liter gepureerde (en gezeefde) bloeddsinaasappel in plaats van wortelsap. Een simpeler recept staat op dit blog (waar ik al vaak met succes recepten vandaan gehaald heb), toevallig ook met bloedinaasappels: http://userealbutter.com/(...)ate-de-fruit-recipe/ | |
minilot | donderdag 5 februari 2015 @ 12:09 |
Lunch! Geroosterde broccoli met furikake en tomatensambal. Ook ben ik vanmorgen p;akjes gember gekonfijt: En heb nu dus een pot vol afkoelende gembersiroop in de keuken staan. | |
NoralyZ | donderdag 5 februari 2015 @ 13:26 |
oh! die ga ik ook eens maken. kijken waar ik pectine kan vinden | |
minilot | vrijdag 6 februari 2015 @ 10:27 |
De marmerkoekjes uit de Baktopictreeks: En ik heb gisteren pepermuntkussentjes gemaakt | |
Myraela | vrijdag 6 februari 2015 @ 10:29 |
Die kussentjes! Ik maakte een appel kruimel cheesecake. | |
minilot | vrijdag 6 februari 2015 @ 11:57 |
Ik sluit 'm dan wel. Binnen een half uurtje een nieuw deel, ff geduld! |