abonnement Unibet Coolblue
  zondag 18 januari 2015 @ 21:09:09 #205
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_148820114
Huh? Nigiri sushi wordt uberhaupt nooit gerold hoor.
Alleen sushi maki, maar dat is duidelijk wat anders.
Nigiri sushi wordt traditioneel blokje voor blokje met de hand gevormd.
Ik gebruik stiekem een hulpstuk:


Nigiri Sushi Vormpje

Maar het idee van 1 grote rechthoek vormen en die in vierkantjes snijden spreekt me wel aan eigenlijk.
  zondag 18 januari 2015 @ 21:56:35 #206
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_148822358
quote:
0s.gif Op zondag 18 januari 2015 21:09 schreef RobinOok het volgende:
Huh? Nigiri sushi wordt uberhaupt nooit gerold hoor.
Alleen sushi maki, maar dat is duidelijk wat anders.
Nigiri sushi wordt traditioneel blokje voor blokje met de hand gevormd.
Ik gebruik stiekem een hulpstuk:

[ link | afbeelding ]
Nigiri Sushi Vormpje

Maar het idee van 1 grote rechthoek vormen en die in vierkantjes snijden spreekt me wel aan eigenlijk.
Ik dacht er een norivel onder te zien liggen, dus vandaar. ;)
  zondag 18 januari 2015 @ 21:58:33 #207
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_148822445
Ik zie zwarte sesamzaadjes onderop. :)
  zondag 18 januari 2015 @ 22:11:59 #208
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_148822954
Ja, ik kan woensdag pas mijn leesbril ophalen bij de opticien. :P
pi_148823153
Ik dacht ook nori onderop hoor :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_148825141
Witte Chocolade Cheesecake met Frambozensaus (Die blijkbaar niet Foodgawker-worthy is }:| )

  zondag 18 januari 2015 @ 23:12:43 #211
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_148825305
quote:
0s.gif Op zondag 18 januari 2015 23:09 schreef dahippieunicorn het volgende:
Witte Chocolade Cheesecake met Frambozensaus (Die blijkbaar niet Foodgawker-worthy is }:| )

[ afbeelding ]
Maar wel drool-worthy :9~.
pi_148825507
quote:
0s.gif Op zondag 18 januari 2015 23:09 schreef dahippieunicorn het volgende:
Witte Chocolade Cheesecake met Frambozensaus (Die blijkbaar niet Foodgawker-worthy is }:| )

[ afbeelding ]
de bovenkant ziet er wat magertjes uit. verder ziet het er goed eetbaar uit heur :9
pi_148825612
quote:
0s.gif Op zondag 18 januari 2015 23:09 schreef dahippieunicorn het volgende:
Witte Chocolade Cheesecake met Frambozensaus (Die blijkbaar niet Foodgawker-worthy is }:| )

[ afbeelding ]
Composition too tight zeker? Foto's in portret maken helpt nog wel eens voor FG. Dan blijft het wat duidelijker als je naar vierkant moet bijsnijden.
pi_148828373
Mooi taartje! Zou hem zelf wel willen maken, maar het hoeft van mij nooit zo heel zoet. Ik vroeg me af hoe zoet hij wordt als je hem volgens dit recept maakt.
We komen hard, zo hard.
pi_148828491
quote:
0s.gif Op zondag 18 januari 2015 23:20 schreef n0a het volgende:

[..]

Composition too tight zeker?
is dit nou echt zo moeilijk het Nederlands? :') :|W
pi_148828759
quote:
1s.gif Op maandag 19 januari 2015 00:50 schreef Prego het volgende:

[..]

is dit nou echt zo moeilijk het Nederlands? :') :|W
Had ik het voor je tussen aanhalingstekens moeten zetten? Het een van hun meest gebruikte redenen voor afwijzing.
pi_148829381
quote:
0s.gif Op zondag 18 januari 2015 23:09 schreef dahippieunicorn het volgende:
Witte Chocolade Cheesecake met Frambozensaus (Die blijkbaar niet Foodgawker-worthy is }:| )


Bij deze door de kip goedgekeurd en krijgt 'n Foodgawker-worthy sticker. :9

pakt beetje chips ;(
  maandag 19 januari 2015 @ 13:16:18 #218
425665 TravelRose
Keep on dreaming
pi_148837436
Onderop zijn inderdaad sesamzaadjes! De rijst was niet droog, lijkt zo op de foto. En ik had voor kerst een 'rice cube' gekregen, dus die moest ik even proberen en het werkte zowaar!
pi_148841316
Haha dank je wel allemaal. Hij is inmiddels geaccepteerd!

De afwijzingen waren:
- Too dark
- Too dull/unsharp when reduced in size

Toen heb ik hem puur uit frustratie weer donkerder gemaakt en ingestuurd en wat denk je?
Geaccepteerd.

quote:
0s.gif Op zondag 18 januari 2015 23:17 schreef SuperFood het volgende:

[..]

de bovenkant ziet er wat magertjes uit. verder ziet het er goed eetbaar uit heur :9
Ja hij was helemaal uit de springvorm gekomen aan de bovenkant ;( Te kleine springvorm. Gelukkig viel de schade mee toen de ovendeur openging en dat ding instortte.

quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 00:45 schreef focal het volgende:
Mooi taartje! Zou hem zelf wel willen maken, maar het hoeft van mij nooit zo heel zoet. Ik vroeg me af hoe zoet hij wordt als je hem volgens dit recept maakt.
Ik vind het zelf wel meevallen, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk. De frambozen maken het ook ietsjes zuurder.
pi_148938764
Deels geknipt uit het baktopic..

Ik had nog koekies!


Snickerdoodles met karamelvulling


Shortbread met polenta (maismeel), sinaasappel en sumak. Ik maakte dit recept..
http://www.britishlarder.(...)ld-sumac-shortbread/
..maar ik vond ze wel erg droog en brokkelig, dus smolt ik wat cacaoboter met poedersuiker en daar heb ik ze in gedoopt. :)

Verder, fudge-achtige rumrozijnenballetjes met jasje van kokos. Al weet ik dat jullie zoete balletjes er blijkbaar vies uit vinden zien. *)


En tot slot, een lekkere, hartige vegan lunch van wilde rijst, worteltjes, nori en een miso/sesamdressing. :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_148955656
Oew minilot heb je een recept van die salade? Mjammie
pi_148970803
quote:
0s.gif Op donderdag 22 januari 2015 12:07 schreef minilot het volgende:
Deels geknipt uit het baktopic..

Ik had nog koekies!

[ afbeelding ]
Snickerdoodles met karamelvulling

[ afbeelding ]
Shortbread met polenta (maismeel), sinaasappel en sumak. Ik maakte dit recept..
http://www.britishlarder.(...)ld-sumac-shortbread/
..maar ik vond ze wel erg droog en brokkelig, dus smolt ik wat cacaoboter met poedersuiker en daar heb ik ze in gedoopt. :)

Verder, fudge-achtige rumrozijnenballetjes met jasje van kokos. Al weet ik dat jullie zoete balletjes er blijkbaar vies uit vinden zien. *)
[ afbeelding ]

En tot slot, een lekkere, hartige vegan lunch van wilde rijst, worteltjes, nori en een miso/sesamdressing. :9
[ afbeelding ]
Die Snickerdoodles :9~ :9~

Ik maakte nog Beurre Noisette Blondies met Kaneelsuiker

pi_148971111
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 09:44 schreef dahippieunicorn het volgende:

[..]

Die Snickerdoodles :9~ :9~

Ik maakte nog Beurre Noisette Blondies met Kaneelsuiker

[ afbeelding ]
:D Bruine blondies! Wat een leuk idee!
Let me see you stripped down to the bone
pi_148971217
quote:
0s.gif Op donderdag 22 januari 2015 20:30 schreef p_iglet het volgende:
Oew minilot heb je een recept van die salade? Mjammie
Nou, dat was weinig bijzonders hoor. Restjes wegwerken vooral.
Wilde rijst koken volgens aanwijzingen op de verpakking (50 minuten op laag vuur).
Wortel in stukken snijden, tien minuten koken in zout water, afgieten, en daarna in een klontje kokosolie (of boter, indien niet vegan) opbakken.
Nori in stukjes knippen (ik had nog 'snacknori' liggen). Restje koriander fijngehakt.
Dressing geklopt van 2 tl witte miso, 1 tl agavesiroop, 1 el tahini, 1 tl sesamolie en 1 tl rijstazijn.

Was wel reuze lekker. Wilde rijst smaakt erg notig, de nori erg hartig, de wortel lekker zoet en de dressing nogal IN YOUR FACE naar alles! :) :9

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 23-01-2015 12:59:57 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_148972740
quote:
0s.gif Op zondag 18 januari 2015 23:09 schreef dahippieunicorn het volgende:
Witte Chocolade Cheesecake met Frambozensaus (Die blijkbaar niet Foodgawker-worthy is }:| )


Fraai hoor. Maar voor mij is minilot toch wel een beetje de favoriet qua gebak want wat ik van haar in de Op zag deed mij echt watertanden. Het is dat ze geen professionele is met een eigen winkeltje want anders liep ik de deur elke dag bij haar plat om wat te kopen. Je ziet gewoon dat ze het ook nog met heel veel liefde doet,iets dat bij mij heel hoog in het vaandel staat.(liefde voor het eten)

Heeft Robin trouwens ook als zij wat bereidt.
pi_148972937
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 09:54 schreef minilot het volgende:

[..]

:D Bruine blondies! Wat een leuk idee!
Ja! ze zijn meer donkerblond, haha. Maar wat waren ze lekker <3.

quote:
6s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 11:02 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Fraai hoor. Maar voor mij is minilot toch wel een beetje de favoriet qua gebak want wat ik van haar in de Op zag deed mij echt watertanden. Het is dat ze geen professionele is met een eigen winkeltje want anders liep ik de deur elke dag bij haar plat om wat te kopen. Je ziet gewoon dat ze het ook nog met heel veel liefde doet,iets dat bij mij heel hoog in het vaandel staat.(liefde voor het eten)

Heeft Robin trouwens ook als zij wat bereidt.
Thanks! Ik probeer nog een beetje mijn weg te vinden in het hele blog/eten/foodfotografie gebeuren :) Ik kan je wel verzekeren dat ik met heel veel liefde kook en bak dus wat dat betreft kan ik het niet meer dan met je eens zijn. Want je proeft en ziet het echt als iets met liefde is gemaakt. Bij de foto's van Minilot en Robin loopt bij mij ook regelmatig het water in de mond.
pi_148973530
quote:
6s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 11:02 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Fraai hoor. Maar voor mij is minilot toch wel een beetje de favoriet qua gebak want wat ik van haar in de Op zag deed mij echt watertanden. Het is dat ze geen professionele is met een eigen winkeltje want anders liep ik de deur elke dag bij haar plat om wat te kopen. Je ziet gewoon dat ze het ook nog met heel veel liefde doet,iets dat bij mij heel hoog in het vaandel staat.(liefde voor het eten)

Heeft Robin trouwens ook als zij wat bereidt.
Ben je nu iemands mooie stuk cheesecake aan het afkraken omdat anderen hier het beter lijken te kunnen? Zeg dan niks.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_148975773
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 11:14 schreef dahippieunicorn het volgende:
Thanks! Ik probeer nog een beetje mijn weg te vinden in het hele blog/eten/foodfotografie gebeuren :)
Joh, niks van meneer slijmbal aantrekken! Ik vind jouw foto's (en die van bijv. n0a en Myraela) er tien keer professioneler uitzien dan die van mezelf! O+ _O_
Let me see you stripped down to the bone
pi_148976902
Ik krijg juist onwijze trek in die cheesecake. Was t maar geen foto ;(
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_148977080
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 13:07 schreef minilot het volgende:

[..]

Joh, niks van meneer slijmbal aantrekken! Ik vind jouw foto's (en die van bijv. n0a en Myraela) er tien keer professioneler uitzien dan die van mezelf! O+ _O_
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 13:43 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik krijg juist onwijze trek in die cheesecake. Was t maar geen foto ;(
Jullie zijn lief O+

En ik vind het juist meer een verschil in stijl minilot. :Y Af en toe twijfel ik zelfs een beetje aan die 'vintage' look en denk ik: moet ik het niet gewoon 'clean' gaan fotograferen.
pi_148977158
Is bij mij geen bewust iets (nou ja, okee, die koekies in de sneeuw wel, maar ja :)). Ik ben erg ongeduldig en wil wat ik gemaakt heb gewoon opeten, dus ik zet iets op een egaal oppervlak neer op de plek waar op dat moment het meeste daglicht binnenkomt, ik zet mijn cameraatje op de automatische stand, zeg 'klik' en dan ga ik gauw vreten. :')

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 23-01-2015 13:58:47 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_148977222
Dat lukt dan vaak heel erg goed. ;)

Maar ik heb dat ook heel erg hoor. Ik bouw alles op (licht, styling e.d.) dan zet ik het eten er gauw neer (Bij avondeten bouw ik eerst en kook ik daarna). Dan begin ik met het eten te stylen, zet ik het er neer, gauw foto's maken en dan nog veel sneller opeten. Soms is het zelfs al een beetje koud ;(
pi_148977320
Ik zou je stijl lekker zo houden, ik vind het tof.
pi_148977501
Zelf ben ik me wel bewust van wat er mooi uitzien op een foto, al krijg ik sommige gerechten niet mooi. Teveel styling doe ik niet aan. Vandaag bijvoorbeeld deze gnocchi met gehakt ragout online gezet. Maar dat ziet er gewoon niet uit, klontjes met bruine drap erover.

Doe dan wel express de erwten er later over, maar voor de rest schiet ik met een mooi pannetje, of twintig theedoeken niets op.

Met koude gerechten wil ik wel eens wat langer proberen wat er beter uitziet, maar voor de rest wil ik gewoon eten. :D

pi_148986871
Ik vind het er smakelijk uitzien Mirel. Ik vind de smaak altijd belangrijker dan hoe het eruit ziet.

quote:
0s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 11:14 schreef dahippieunicorn het volgende:

Thanks! Ik probeer nog een beetje mijn weg te vinden in het hele blog/eten/foodfotografie gebeuren :)
Graag gedaan. Succes verder.

quote:
1s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 11:38 schreef Isabeau het volgende:

Ben je nu iemands mooie stuk cheesecake aan het afkraken omdat anderen hier het beter lijken te kunnen? Zeg dan niks.
:? Lees jij wat ik niet gezegd heb of wat. Volgens mij ben ik juist complimenteus alleen heb ik wel een favoriet. Of is dat verboten. :{

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 23-01-2015 18:55:21 ]
  vrijdag 23 januari 2015 @ 19:03:49 #236
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148987111
Subtiel passief afzeiken, lees ik er ook in
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_148987545
quote:
2s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 18:54 schreef Iwanius het volgende:
Ik vind het er smakelijk uitzien Mirel. Ik vind de smaak altijd belangrijker dan hoe het eruit ziet.

[..]

Graag gedaan. Succes verder.

[..]

:? Lees jij wat ik niet gezegd heb of wat. Volgens mij ben ik juist complimenteus alleen heb ik wel een favoriet. Of is dat verboten. :{
er lijkt in jouw posts vaak een dubbele negatieve lading te zitten.
Mocht je dat zelf niet doorhebben, doe er dan nu je voordeel mee.

[ Bericht 0% gewijzigd door Mord_Sith op 23-01-2015 19:23:32 ]
Mokkel met stuntstok
pi_148999596
quote:
2s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 18:54 schreef Iwanius het volgende:
:? Lees jij wat ik niet gezegd heb of wat. Volgens mij ben ik juist complimenteus alleen heb ik wel een favoriet. Of is dat verboten. :{
"Mooi. Maar die en die vind ik nog mooier!"

Als je dat in zo goed als één zin zegt kan dat wat bot overkomen ja. :)

Ik vind zo goed als alles wat hier voorbij komt, vooral van de regulars, er watertandend uitzien. :9~
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_149003636
Juist ja. Helder.

quote:
1s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 19:18 schreef Mord_Sith het volgende:

er lijkt in jouw posts vaak een dubbele negatieve lading te zitten.
Mocht je dat zelf niet doorhebben, doe er dan nu je voordeel mee.
Dat ik vaak cynisch ben dat soms overslaat naar het ironische klopt wel. Dat van oeverloos relativeren ook maar dat is gewoon hoe ik in het leven sta. Hebben meer 'oudjes' last van. :@

Maar wie mij een beetje kent weet dat als ik iets niet pruim zeker niet op deze wijze een compliment ga uitdelen. Maar goed: Als men iets wil vinden om er een negatieven draai aan te geven dan vindt men altijd wel wat.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 24-01-2015 10:00:28 ]
pi_149007219
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 19:03 schreef Molo het volgende:
Subtiel passief afzeiken, lees ik er ook in
Dat idd. Als je dat niet door hebt is dat ook wel sneu.
En nu wil ik ook cheesecake.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_149021517
omg ik krijg altijd trek van dit topic ;(
  zondag 25 januari 2015 @ 11:10:34 #242
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_149034188
Hier ook nog maar even ons ontbijtje

Zelf gebakken meergranen zuurdesem met oeuf cocotte O+
  zondag 25 januari 2015 @ 11:35:34 #243
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_149034611
Ooh wat mooi en lekker lijkt me! Wat heb je precies met dat ei gedaan?
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  zondag 25 januari 2015 @ 11:40:04 #244
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_149034680
In de kommetjes zit zure room met roomkaas (omdat dat toevallig nog op moest) met peper en zout en verse basilicum en peterselie, erop de eitjes en dan op 180 graden in de oven tot het wit gestold is en het geel nog lekker vloeibaar :9 het kan ook met room, crème fraiche alleen zure room of andere combinaties
  zondag 25 januari 2015 @ 13:52:33 #245
100164 MoChe
Uncle Joe
pi_149038547
quote:
1s.gif Op zondag 25 januari 2015 11:10 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ] Hier ook nog maar even ons ontbijtje

Zelf gebakken meergranen zuurdesem met oeuf cocotte O+
Ziet er erg smakelijk uit! :9
пусть всегда будет солнце
pi_149039653
Van dit topic krijg ik weer zin om mooie dingen te maken :9
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_149042506


Bruinenbonensoep!
pi_149067165
quote:
1s.gif Op zondag 25 januari 2015 11:40 schreef Zo-is-dat het volgende:

Wat een mooooooooooooi brood!
Let me see you stripped down to the bone
pi_149067207
Restverwerking in de vorm van laat ontbijt:



Kool- en schapenkaaspierogi met gebakken rode ui en de allerlaatste krulpeterselie uit de tuin
Let me see you stripped down to the bone
pi_149067616
quote:
0s.gif Op maandag 26 januari 2015 10:46 schreef minilot het volgende:

[..]

Wat een mooooooooooooi brood!
:D

Ben je zelf al met je zuurdesem aan de slag geweest?

En jummm trwns hierboven! :Y)
pi_149067722
Nee, nog niet. Kwam nogal wat drukte tussen (softwareuitrol op mijn werk die helemaal uit de hand liep afgelopen maand, nauwelijks thuis geweest).
In februari ga ik eindelijk zuurdesemen! *O*
Let me see you stripped down to the bone
pi_149129683
Lekker kleurtje, deze pompoen hummus. O+

  woensdag 28 januari 2015 @ 08:42:25 #253
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_149129733
Oh wow dat ziet er echt heerlijk ui!
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_149134928
Let me see you stripped down to the bone
pi_149134951


Heel kleine duimtaartjes met cajeta (geitenkaramel), ganache en anijs. :9 Meer info in het baktopic.
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')