abonnement Unibet Coolblue
  zondag 18 januari 2015 @ 17:30:04 #201
425665 TravelRose
Keep on dreaming
pi_148811655
Ik heb geen idee of deze foto 'gawker-waardig' is, maar ik wilde hem toch laten zien.
Gisteren sushi gemaakt met verse zalm, zwarte sesamzaadjes en bosuitjes. Voor erbij srirachamayo, sojasaus, wasabi en (roze) ingelegde gember. Het was een ontzettend succes!

  zondag 18 januari 2015 @ 17:48:41 #202
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_148812236
Wat schattig!
Snij je dan gewoon een dikke plak in blokjes of is dat te simpel gedacht? :P
  zondag 18 januari 2015 @ 17:50:21 #203
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148812282
Je rijst oogr wat droog, maar ziet er leuk uit zeg!

Zou het zo lusten :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 18 januari 2015 @ 19:14:58 #204
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_148814881
Ziet er wel heel leuk uit zo. Is dat puur vanuit esthetisch oogpunt of omdat je geen sushi kunt rollen? :P
  zondag 18 januari 2015 @ 21:09:09 #205
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_148820114
Huh? Nigiri sushi wordt uberhaupt nooit gerold hoor.
Alleen sushi maki, maar dat is duidelijk wat anders.
Nigiri sushi wordt traditioneel blokje voor blokje met de hand gevormd.
Ik gebruik stiekem een hulpstuk:


Nigiri Sushi Vormpje

Maar het idee van 1 grote rechthoek vormen en die in vierkantjes snijden spreekt me wel aan eigenlijk.
  zondag 18 januari 2015 @ 21:56:35 #206
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_148822358
quote:
0s.gif Op zondag 18 januari 2015 21:09 schreef RobinOok het volgende:
Huh? Nigiri sushi wordt uberhaupt nooit gerold hoor.
Alleen sushi maki, maar dat is duidelijk wat anders.
Nigiri sushi wordt traditioneel blokje voor blokje met de hand gevormd.
Ik gebruik stiekem een hulpstuk:

[ link | afbeelding ]
Nigiri Sushi Vormpje

Maar het idee van 1 grote rechthoek vormen en die in vierkantjes snijden spreekt me wel aan eigenlijk.
Ik dacht er een norivel onder te zien liggen, dus vandaar. ;)
  zondag 18 januari 2015 @ 21:58:33 #207
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_148822445
Ik zie zwarte sesamzaadjes onderop. :)
  zondag 18 januari 2015 @ 22:11:59 #208
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_148822954
Ja, ik kan woensdag pas mijn leesbril ophalen bij de opticien. :P
pi_148823153
Ik dacht ook nori onderop hoor :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_148825141
Witte Chocolade Cheesecake met Frambozensaus (Die blijkbaar niet Foodgawker-worthy is }:| )

  zondag 18 januari 2015 @ 23:12:43 #211
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_148825305
quote:
0s.gif Op zondag 18 januari 2015 23:09 schreef dahippieunicorn het volgende:
Witte Chocolade Cheesecake met Frambozensaus (Die blijkbaar niet Foodgawker-worthy is }:| )

[ afbeelding ]
Maar wel drool-worthy :9~.
pi_148825507
quote:
0s.gif Op zondag 18 januari 2015 23:09 schreef dahippieunicorn het volgende:
Witte Chocolade Cheesecake met Frambozensaus (Die blijkbaar niet Foodgawker-worthy is }:| )

[ afbeelding ]
de bovenkant ziet er wat magertjes uit. verder ziet het er goed eetbaar uit heur :9
pi_148825612
quote:
0s.gif Op zondag 18 januari 2015 23:09 schreef dahippieunicorn het volgende:
Witte Chocolade Cheesecake met Frambozensaus (Die blijkbaar niet Foodgawker-worthy is }:| )

[ afbeelding ]
Composition too tight zeker? Foto's in portret maken helpt nog wel eens voor FG. Dan blijft het wat duidelijker als je naar vierkant moet bijsnijden.
pi_148828373
Mooi taartje! Zou hem zelf wel willen maken, maar het hoeft van mij nooit zo heel zoet. Ik vroeg me af hoe zoet hij wordt als je hem volgens dit recept maakt.
We komen hard, zo hard.
pi_148828491
quote:
0s.gif Op zondag 18 januari 2015 23:20 schreef n0a het volgende:

[..]

Composition too tight zeker?
is dit nou echt zo moeilijk het Nederlands? :') :|W
pi_148828759
quote:
1s.gif Op maandag 19 januari 2015 00:50 schreef Prego het volgende:

[..]

is dit nou echt zo moeilijk het Nederlands? :') :|W
Had ik het voor je tussen aanhalingstekens moeten zetten? Het een van hun meest gebruikte redenen voor afwijzing.
pi_148829381
quote:
0s.gif Op zondag 18 januari 2015 23:09 schreef dahippieunicorn het volgende:
Witte Chocolade Cheesecake met Frambozensaus (Die blijkbaar niet Foodgawker-worthy is }:| )


Bij deze door de kip goedgekeurd en krijgt 'n Foodgawker-worthy sticker. :9

pakt beetje chips ;(
  maandag 19 januari 2015 @ 13:16:18 #218
425665 TravelRose
Keep on dreaming
pi_148837436
Onderop zijn inderdaad sesamzaadjes! De rijst was niet droog, lijkt zo op de foto. En ik had voor kerst een 'rice cube' gekregen, dus die moest ik even proberen en het werkte zowaar!
pi_148841316
Haha dank je wel allemaal. Hij is inmiddels geaccepteerd!

De afwijzingen waren:
- Too dark
- Too dull/unsharp when reduced in size

Toen heb ik hem puur uit frustratie weer donkerder gemaakt en ingestuurd en wat denk je?
Geaccepteerd.

quote:
0s.gif Op zondag 18 januari 2015 23:17 schreef SuperFood het volgende:

[..]

de bovenkant ziet er wat magertjes uit. verder ziet het er goed eetbaar uit heur :9
Ja hij was helemaal uit de springvorm gekomen aan de bovenkant ;( Te kleine springvorm. Gelukkig viel de schade mee toen de ovendeur openging en dat ding instortte.

quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 00:45 schreef focal het volgende:
Mooi taartje! Zou hem zelf wel willen maken, maar het hoeft van mij nooit zo heel zoet. Ik vroeg me af hoe zoet hij wordt als je hem volgens dit recept maakt.
Ik vind het zelf wel meevallen, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk. De frambozen maken het ook ietsjes zuurder.
pi_148938764
Deels geknipt uit het baktopic..

Ik had nog koekies!


Snickerdoodles met karamelvulling


Shortbread met polenta (maismeel), sinaasappel en sumak. Ik maakte dit recept..
http://www.britishlarder.(...)ld-sumac-shortbread/
..maar ik vond ze wel erg droog en brokkelig, dus smolt ik wat cacaoboter met poedersuiker en daar heb ik ze in gedoopt. :)

Verder, fudge-achtige rumrozijnenballetjes met jasje van kokos. Al weet ik dat jullie zoete balletjes er blijkbaar vies uit vinden zien. *)


En tot slot, een lekkere, hartige vegan lunch van wilde rijst, worteltjes, nori en een miso/sesamdressing. :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_148955656
Oew minilot heb je een recept van die salade? Mjammie
pi_148970803
quote:
0s.gif Op donderdag 22 januari 2015 12:07 schreef minilot het volgende:
Deels geknipt uit het baktopic..

Ik had nog koekies!

[ afbeelding ]
Snickerdoodles met karamelvulling

[ afbeelding ]
Shortbread met polenta (maismeel), sinaasappel en sumak. Ik maakte dit recept..
http://www.britishlarder.(...)ld-sumac-shortbread/
..maar ik vond ze wel erg droog en brokkelig, dus smolt ik wat cacaoboter met poedersuiker en daar heb ik ze in gedoopt. :)

Verder, fudge-achtige rumrozijnenballetjes met jasje van kokos. Al weet ik dat jullie zoete balletjes er blijkbaar vies uit vinden zien. *)
[ afbeelding ]

En tot slot, een lekkere, hartige vegan lunch van wilde rijst, worteltjes, nori en een miso/sesamdressing. :9
[ afbeelding ]
Die Snickerdoodles :9~ :9~

Ik maakte nog Beurre Noisette Blondies met Kaneelsuiker

pi_148971111
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 09:44 schreef dahippieunicorn het volgende:

[..]

Die Snickerdoodles :9~ :9~

Ik maakte nog Beurre Noisette Blondies met Kaneelsuiker

[ afbeelding ]
:D Bruine blondies! Wat een leuk idee!
Let me see you stripped down to the bone
pi_148971217
quote:
0s.gif Op donderdag 22 januari 2015 20:30 schreef p_iglet het volgende:
Oew minilot heb je een recept van die salade? Mjammie
Nou, dat was weinig bijzonders hoor. Restjes wegwerken vooral.
Wilde rijst koken volgens aanwijzingen op de verpakking (50 minuten op laag vuur).
Wortel in stukken snijden, tien minuten koken in zout water, afgieten, en daarna in een klontje kokosolie (of boter, indien niet vegan) opbakken.
Nori in stukjes knippen (ik had nog 'snacknori' liggen). Restje koriander fijngehakt.
Dressing geklopt van 2 tl witte miso, 1 tl agavesiroop, 1 el tahini, 1 tl sesamolie en 1 tl rijstazijn.

Was wel reuze lekker. Wilde rijst smaakt erg notig, de nori erg hartig, de wortel lekker zoet en de dressing nogal IN YOUR FACE naar alles! :) :9

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 23-01-2015 12:59:57 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_148972740
quote:
0s.gif Op zondag 18 januari 2015 23:09 schreef dahippieunicorn het volgende:
Witte Chocolade Cheesecake met Frambozensaus (Die blijkbaar niet Foodgawker-worthy is }:| )


Fraai hoor. Maar voor mij is minilot toch wel een beetje de favoriet qua gebak want wat ik van haar in de Op zag deed mij echt watertanden. Het is dat ze geen professionele is met een eigen winkeltje want anders liep ik de deur elke dag bij haar plat om wat te kopen. Je ziet gewoon dat ze het ook nog met heel veel liefde doet,iets dat bij mij heel hoog in het vaandel staat.(liefde voor het eten)

Heeft Robin trouwens ook als zij wat bereidt.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')