abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_148015554
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 december 2014 11:36 schreef minilot het volgende:
Uit het kersttopic:
Wijzen-uit-het-Oostentrio van zoute karamels met goud, meringue met wierrook (sandelhout) en kaneelrolletjes vol room met mirre-extract :)
:o _O_ Wanneer begin jij een blog? ^O^
Mijn Turkse recepten: www.mijnmixedkitchen.nl
pi_148015588
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 december 2014 13:37 schreef Stimorol- het volgende:
Ik mis sucuk.. kan t niet meer eten ;(
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 december 2014 14:30 schreef Stimorol- het volgende:
Las Eslem en dacht meteen aan mixed kitchen zonder op je link te klikken :D
Haha, goed bezig ^O^ . Maar, geen sucuk meer? Dat is niet grappig. Er zijn verschillende merken, misschien is een iets mildere versie nog een oplossing?
Mijn Turkse recepten: www.mijnmixedkitchen.nl
pi_148015600
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 december 2014 17:57 schreef Eslem het volgende:

[..]

:o _O_ Wanneer begin jij een blog? ^O^
Heb al een jaar een domeinnaam (schrokop . nl! *) ) maar ben tot nu toe te lui/laks/vergeetachtig gebleken om van start te gaan. ;)
Let me see you stripped down to the bone
pi_148015614
Ik blijf hoop houden ;) en geniale URL, trouwens _O-
Mijn Turkse recepten: www.mijnmixedkitchen.nl
  zaterdag 27 december 2014 @ 18:05:07 #107
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_148015798
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 december 2014 17:58 schreef minilot het volgende:

[..]

Heb al een jaar een domeinnaam (schrokop . nl! *) ) maar ben tot nu toe te lui/laks/vergeetachtig gebleken om van start te gaan. ;)
Maar jij kan dat wel gewoon, toch? Met 2 vingers in je neus. Of heb je hulp nodig? Want ik vind het ook best zonde dat jouw kooksels niet fijn bij elkaar staan.
pi_148015977
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 december 2014 18:05 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Maar jij kan dat wel gewoon, toch? Met 2 vingers in je neus.
Kan ook wel. Uitstelgedrag enz. :z
Ik zou nog eens wat gaan zuipen met een vriend-van-vroeger die inmiddels gevierd grafisch ontwerper is en wel wat tofs voor mijn layout wilde ontwerpen en daar kwam het nog niet van.

Hulp op technisch vlak is verder niet nodig, ik heb nota bene webdesign vaak als bijbaantje voor anderen uitgevoerd. :+

Ik moet ook echt eens gaan zitten voor het inhoudelijke concept, want ik wil wel dat het wat toevoegt op het aanbod van de miljoenen foodblogs die er al zijn. Ik heb verder weinig behoefte aan een blog puur om het hebben van een blog - dat op zichzelf boeit me namelijk niet zo.

Maaaarrrr.. het is beslist een goed voornemen voor 2015. :7
Let me see you stripped down to the bone
pi_148016068
Was het dat niet ook al voor 2014 }:|
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_148016088
Yep! >:O
Let me see you stripped down to the bone
pi_148016117
Bovendien: ik kan wel in mijn upje een blog gaan zitten bestieren, maar CUL is veel gezelliger.

Zo, nu weer ontopic. :7
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 27 december 2014 @ 18:17:17 #112
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_148016162
Oh, je bent zo'n perfectionist waar nooit wat uit komt. Jaja.
pi_148016216
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 december 2014 18:16 schreef minilot het volgende:
Bovendien: ik kan wel in mijn upje een blog gaan zitten bestieren, maar CUL is veel gezelliger.

Zo, nu weer ontopic. :7
We komen daar natuurlijk óók kletsen en commentaar leveren en oooh's en aaaah's plaatsen :Y
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 27 december 2014 @ 18:20:44 #114
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_148016261
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 december 2014 11:36 schreef minilot het volgende:
Uit het kersttopic:
Wijzen-uit-het-Oostentrio van zoute karamels met goud, meringue met wierrook (sandelhout) en kaneelrolletjes vol room met mirre-extract :)
[ afbeelding ]
Gaaf zeg mini O+
pi_148084800
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 december 2014 17:50 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

Ooohh :o O+

heb je een recept van die karamels?
Dit is 'm. :)
http://lecremedelacrumb.c(...)ometer-required.html
Let me see you stripped down to the bone
pi_148084822
Had net een vrij bruut ontbijt van no-knead-broodje, whiskeycheddar, in brandy geweekte cranberries en met geitenmelk verdunde dulce de leche. *) :9

Let me see you stripped down to the bone
  maandag 29 december 2014 @ 11:34:07 #117
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_148087849
quote:
Dank! Ik hou zo van zoute caramel. En zoals jij ze hebt gemaakt met chocola en goud lijkt me heel leuk om iemand eens cadeau te doen.

Wat is trouwens de meerwaarde van maisstroop? Kan ik ook wel vervangen door wat extra suiker toch of meer gecondenseerde melk?

Spannend ontbijt trouwens, dat broodje :D
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_148087924
quote:
0s.gif Op maandag 29 december 2014 11:34 schreef -Mellow- het volgende:
Wat is trouwens de meerwaarde van maisstroop? Kan ik ook wel vervangen door wat extra suiker toch of meer gecondenseerde melk?
Eigenlijk niet.. Maissiroop zorgt er bij dit soort recepten voor dat het suikermengsel stabieler wordt: minder kans op kristalliseren dus en een egalere massa, met een prettig mondgevoel.

Ik heb een grote fles Koreaanse corn syrup van de toko in huis, kost niet veel en is superhandig. Niet alleen bij suikerwerk, maar ook bij aziatische vlees- en groentenroerbaksels: geeft een prachtige glans. O+ Tof spul!

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 29-12-2014 11:49:08 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_148088012
O, wacht.. De door mij zeer gewaarderde David Lebovitz heeft een stukje over corn syrup..

http://www.davidlebovitz.(...)to-use-or-not-use-c/

Hierin staat bevestigd dat de siroop kristallisatie voorkomt, maar biedt ook een alternatief:
If making a caramel, and a recipe calls for corn syrup, you can substitute a dash of lemon juice or cream of tartar, which performs nearly the same function.

Maar ook:
"For candy making, I strongly suggest sticking to the recipe. If a recipe calls for boiling a sugar syrup, unless specified, stick to using corn syrup. Especially ones cooked to a higher temperature. Honey, and the like, tend to burn when cooked down, so care should be taken to avoid that."

Gewoon zo'n fles halen dus. Blijft eeuwig goed buiten de koelkast.
Let me see you stripped down to the bone
pi_148088130
Oh, kijk aan, onze Robin heeft er ook nog een stukkie over!
http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/corn-syrup/

En nu ik dat zo lees bedenk ik me: je kunt in het recept voor de karamels de maïssiroop het beste vervangen door glucosestroop. Maar daar moet je waarschijnlijk toch ook de deur voor uit, dus dan kun je ook net zo goed zo'n makkelijke knijpfles Koreaanse maïssiroop kopen. :)

[ Bericht 24% gewijzigd door minilot op 29-12-2014 11:49:24 ]
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 29 december 2014 @ 11:47:02 #121
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_148088218
Aha, goed om te weten :)
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  maandag 29 december 2014 @ 11:48:04 #122
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_148088254
Ja, en tegenwoordig ook gewoon bij de Oriental supermarkten te koop. Niet meer alleen bij de Koreaanse speciaaltoko's. Ik heb ook een fles staan.
pi_148088278
quote:
0s.gif Op maandag 29 december 2014 09:38 schreef minilot het volgende:
Had net een vrij bruut ontbijt van no-knead-broodje, whiskeycheddar, in brandy geweekte cranberries en met geitenmelk verdunde dulce de leche. *) :9

[ afbeelding ]
:9~
  maandag 29 december 2014 @ 14:40:36 #124
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_148095108


Simpel erwtensoepje. Uitje fruiten, afblussen met sake, pak erwtjes uit de diepvries erbij, beetje kippenbouillon. Doorkoken, blenderen, op smaak brengen, klaar. Met wat zachtgekookte kwarteleitjes, zwart zout en erwtenscheuten.
pi_148095817
Ooo, ei met zwart zout! :9
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 29 december 2014 @ 16:18:07 #126
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_148099602
quote:
0s.gif Op maandag 29 december 2014 14:40 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]

Simpel erwtensoepje. Uitje fruiten, afblussen met sake, pak erwtjes uit de diepvries erbij, beetje kippenbouillon. Doorkoken, blenderen, op smaak brengen, klaar. Met wat zachtgekookte kwarteleitjes, zwart zout en erwtenscheuten.
Mooi! Toevallig kocht ik gisteren ook kwarteleitjes. Ik heb ze in t verleden alleen nog maar gebakken. Hoe lang kook jij ze voor zachte eitjes?
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  maandag 29 december 2014 @ 16:33:17 #127
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_148100188
Dat zoek ik ook altijd weer even op, bij mezelf, want het komt nogal nauw! :-)


Softboiled Quail Egg

Als ze uit de ijskast komen, dan 2:30 exact. In reeds kokend water du.
En als ze niet uit de ijskast komen korter. Ik deed ze laatst 2:30 terwijl ze dus op kamertemperatuur waren en dat was te lang. Nog niet geprobeerd wat het dan wel precies is, maar ik gok 2 minuten of 2:10 of zo.
pi_148100652


Bruna kakor, Zweedse koekies. In de sneeuw. *)

Deze zijn met cacao-nibs en stroop en donkerbruine suiker. :9
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 29 december 2014 @ 22:44:42 #129
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_148117476
quote:
0s.gif Op maandag 29 december 2014 16:33 schreef RobinOok het volgende:
Dat zoek ik ook altijd weer even op, bij mezelf, want het komt nogal nauw! :-)

[ link | afbeelding ]
Softboiled Quail Egg

Als ze uit de ijskast komen, dan 2:30 exact. In reeds kokend water du.
En als ze niet uit de ijskast komen korter. Ik deed ze laatst 2:30 terwijl ze dus op kamertemperatuur waren en dat was te lang. Nog niet geprobeerd wat het dan wel precies is, maar ik gok 2 minuten of 2:10 of zo.
Dankje :)
Ik raak geïnspireerd ook door je foto's. Herinner mij nu ook weer dat ik ooit nog eens die gemarmerde thee-eieren wilde maken. Vooral omdat het er zo mooi uit ziet want ik hou niet zo heel erg van hardgekookte eieren. ( Jammer dat we hier net door de grote hoeveelheid eieren heen zijn. En de kippen willen de laatste dagen ook niks leggen. Had net weer wat eieren gekocht, maar die zitten door het briochedeeg dat nu staat te rijzen).
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  maandag 29 december 2014 @ 22:46:21 #130
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_148117542
Och jeetje wat gezellig die koekjes in de sneeuw. Jij weet van geen ophouden he minilot O+
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_148127531
Eigenlijk is dit de mooiste foto's en presentatie (voor mij persoonlijk) die ik ooit heb gemaakt. Ik ben gewoon geen talent en de foto is misschien niet a la het gemiddelde niveau hier, maar goed...



(Deze stond inderdaad ook al in het kersttopic).

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 30-12-2014 07:58:50 ]
pi_148127588
Ziet er erg mooi en lekker uit!
pi_148147460
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 december 2014 08:10 schreef Zo-is-dat het volgende:
Ziet er erg mooi en lekker uit!
Dankje (a)!
pi_148150416
quote:
0s.gif Op maandag 29 december 2014 14:40 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]

Simpel erwtensoepje. Uitje fruiten, afblussen met sake, pak erwtjes uit de diepvries erbij, beetje kippenbouillon. Doorkoken, blenderen, op smaak brengen, klaar. Met wat zachtgekookte kwarteleitjes, zwart zout en erwtenscheuten.
*noteer
het ziet er eenvoudig maar heerlijk uit :Y)
pi_148237816
Japanse nieuwsjaarshap gemaakt: datemaki, zoet omeletrolletje met surimi, sake en mirin



Enneh, irish coffee fudge, met espresso en Bowmore single malt :9



Tot slot, ontbijt vanmorgen was zacht zureroom-brood met sesamkorst, deeg gisteren al gemaakt:



Een goed bestede nieuwjaarsdag dus *)

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 02-01-2015 10:39:04 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_148240792
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 07:58 schreef Unites het volgende:
Eigenlijk is dit de mooiste foto's en presentatie (voor mij persoonlijk) die ik ooit heb gemaakt. Ik ben gewoon geen talent en de foto is misschien niet a la het gemiddelde niveau hier, maar goed...

[ afbeelding ]

(Deze stond inderdaad ook al in het kersttopic).
^O^

Wat is het gele precies voor sausje? :)
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 2 januari 2015 @ 13:55:28 #137
100164 MoChe
Uncle Joe
pi_148242100
Niet zelf gemaakt maar wel zelf een foto van genomen ;)

Bietjespuree met een pecorino koekje
Pecorino cookie by modaser, on Flickr
пусть всегда будет солнце
pi_148243031
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 12:59 schreef minilot het volgende:

[..]

^O^

Wat is het gele precies voor sausje? :)
Een beurre blanc saus, weliswaar mislukt, maar de smaak was goed.
pi_148243042
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 13:55 schreef MoChe het volgende:
Niet zelf gemaakt maar wel zelf een foto van genomen ;)

Bietjespuree met een pecorino koekje
[ link | afbeelding ]Pecorino cookie by modaser, on Flickr
Leuk! Lijkt me lekker ook!
pi_148243068
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 10:31 schreef minilot het volgende:
Japanse nieuwsjaarshap gemaakt: datemaki, zoet omeletrolletje met surimi, sake en mirin

[ afbeelding ]

Enneh, irish coffee fudge, met espresso en Bowmore single malt :9

[ afbeelding ]

Tot slot, ontbijt vanmorgen was zacht zureroom-brood met sesamkorst, deeg gisteren al gemaakt:

[ afbeelding ]

Een goed bestede nieuwjaarsdag dus *)
Oeeeh! Mooi! Zou ik misschien een receptje mogen van de 'irish coffee fudge'?
pi_148243209
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 14:31 schreef Unites het volgende:

[..]

Oeeeh! Mooi! Zou ik misschien een receptje mogen van de 'irish coffee fudge'?
Heel simpel! Nauwelijks een recept te noemen eigenlijk *)

500 gram goede pure chocolade in kleine stukjes hakken. In een pannetje met dikke bodem doen, er een heel blikje gecondenseerde melk en zakje espressopoeder (ongeveer twee volle theelepels) bij doen. Eventueel een klontje boter nog erbij. Roeren tot de chocolade helemaal gemengd en gesmolten is. Pan van vuur af. Er twee eetlepels whisky en een scheutje vanilla-extract doorheen roeren. Goed mengen.
Alles in een ovenschaal gieten waar je een bakpapiertje in hebt gedaan. Eventueel versieren met strooisel/gehakte nootjes/whatever naar keuze. Paar uur laten opstijven in de koelkast en dan in blokjes snijden. :)
Ook in de koelkast bewaren.

[ Bericht 3% gewijzigd door minilot op 02-01-2015 15:34:04 ]
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 2 januari 2015 @ 14:51:05 #142
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_148243446
Blikje gecondenseerde melk of een blikje gecarameliseerde gecondenseerde melk?
pi_148243481
Blikje gecondenseerde melk.
Geen dulce de leche dus. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_148244141
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 14:38 schreef minilot het volgende:

[..]

Heel simpel! Nauwelijks een recept te noemen eigenlijk *)

500 gram goede pure chocolade in kleine stukjes hakken. In een pannetje met dikke bodem doen, er een heel blikje gecondenseerde melk en zakje espressopoeder (ongeveer twee volle theelepels) bij doen. Eventueel een klontje boter nog erbij. Roeren tot de chocolade helemaal gemengd en gesmolten is. Pan van vuur af. Er twee eetlepels whisky en een scheutje vanilla-extract doorheen roeren. Goed mengen.
Alles in een ovenschaal gieten waar je een bakpapiertje in hebt gedaan. Eventueel versieren met strooisel/gehakte nootjes/whatever naar keuze Paar uur laten opstijven en dan in blokjes snijden. :)
Super, bedankt! *O*

Ik heb al een paar keer fudge proberen te maken, maar het is nog nooit echt gelukt. Of moet ik gewoon niet verwachten dat het hetzelfde gaat smaken en aanvoelen als de fudge van Lonka? :P
pi_148244390
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 15:15 schreef Unites het volgende:
Ik heb al een paar keer fudge proberen te maken, maar het is nog nooit echt gelukt. Of moet ik gewoon niet verwachten dat het hetzelfde gaat smaken en aanvoelen als de fudge van Lonka? :P
Neeeee, da's heel ander spul. Dit is meer te vergelijken met wat je in een chocoladetruffel kunt vinden. Ik geloof dat het is wat vooral Amerikanen fudge noemen.

Het toffee-achtige van Lonka wat jij bedoelt lijkt hier niet op, daarvoor zul je toch echt suiker moeten gaan karamelliseren. Een zeer geslaagd recept dáárvoor heb ik een pagina eerder al eens eerder gepost, naar aanleiding vanmijn kerst-toffees:
http://lecremedelacrumb.c(...)ometer-required.html (en ook even naar boven bladeren in dit topic voor op- en aanvullingen :))
Let me see you stripped down to the bone
pi_148244463
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 15:22 schreef minilot het volgende:

[..]

Neeeee, da's heel ander spul. Dit is meer te vergelijken met wat je in een chocoladetruffel kunt vinden. Ik geloof dat het is wat vooral Amerikanen fudge noemen.

Het toffee-achtige van Lonka wat jij bedoelt lijkt hier niet op, daarvoor zul je toch echt suiker moeten gaan karamelliseren. Een zeer geslaagd recept dáárvoor heb ik een pagina eerder al eens eerder gepost:
http://lecremedelacrumb.c(...)ometer-required.html (en ook even naar bovenbladeren in dit topic voor op- en aanvullingen :))
Bedankt voor de uitleg :-) en voor het recept, maar ik ga eerst maar eens de irish coffee fudge maken morgen. Dat lijkt me zooooo hemels :o
  vrijdag 2 januari 2015 @ 15:25:19 #147
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_148244491
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 14:38 schreef minilot het volgende:

[..]

Heel simpel! Nauwelijks een recept te noemen eigenlijk *)

500 gram goede pure chocolade in kleine stukjes hakken. In een pannetje met dikke bodem doen, er een heel blikje gecondenseerde melk en zakje espressopoeder (ongeveer twee volle theelepels) bij doen. Eventueel een klontje boter nog erbij. Roeren tot de chocolade helemaal gemengd en gesmolten is. Pan van vuur af. Er twee eetlepels whisky en een scheutje vanilla-extract doorheen roeren. Goed mengen.
Alles in een ovenschaal gieten waar je een bakpapiertje in hebt gedaan. Eventueel versieren met strooisel/gehakte nootjes/whatever naar keuze Paar uur laten opstijven en dan in blokjes snijden. :)
Jaa zo'n soort fudgerecept zoek ik al tijden *O* Heb je meer varianten hiervan toevallig? :D
pi_148244528
Nope, had het zelf ook nog niet eerder zo gemaakt.
Maar Foodgawker staat voor zoiets altijd paraat! *)
http://foodgawker.com/?s=fudge

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 02-01-2015 15:34:13 ]
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 2 januari 2015 @ 16:05:40 #149
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_148245752
Waarvoor dank :)
pi_148291629
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 10:31 schreef minilot het volgende:
Japanse nieuwsjaarshap gemaakt: datemaki, zoet omeletrolletje met surimi, sake en mirin

[ afbeelding ]

Enneh, irish coffee fudge, met espresso en Bowmore single malt :9

[ afbeelding ]

Tot slot, ontbijt vanmorgen was zacht zureroom-brood met sesamkorst, deeg gisteren al gemaakt:

[ afbeelding ]

Een goed bestede nieuwjaarsdag dus *)
*kwijl* in het kwadraat! Fudge is zo fijn, zo simpel om te maken met geweldig resultaat. En dat brood ziet er echt heerlijk uit.
Mijn Turkse recepten: www.mijnmixedkitchen.nl
pi_148291751
Jouw partner moet een gelukkig man zijn, mini :9 :9
pi_148298069
Hier ook nog maar even een detail fotootje van een van m'n zuurdesem broden :)

  zondag 4 januari 2015 @ 00:54:23 #153
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_148305050
mooi zeg!
Hoe heb jij t gedaan met je desem? Met een klare starter of bij t begin begonnen?
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')