abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_147122084
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes!
Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen: :Y) Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten!
..en nu zijn we zijn alweer toe aan het éénentwintigste deel!

Het idee:

- Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten!
- Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld.
- Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc.
- Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles.
- Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten!
- We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geīnspireerd raken om eens een beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten!

Enkele (willekeurige) foto's uit deel 20:

Myraela:


minilot:


N0a:


dahippieunicorn:


jerney:


Eslem:


RobinOok:


Game on! :Y)
Let me see you stripped down to the bone
pi_147122121
meer = beter (indien goede kwaliteit). post die van het broodje met merg er ook eens als je wilt :)
en netjes gedaan ^O^
pi_147122177
Nergens voor nodig, is gewoon terug te zoeken. Nieuw topic is voor nieuwe foto's!


Ga maar gauw iets koken en op de foto zetten! :+

(En de ellenlange lijst foto's in de vorige OP had nogal een onhandig lange laaddtijd. *) )
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 30 november 2014 @ 18:35:00 #4
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147155584
Lekker bezig geweest dit weekend. Geen "postje gedaan" maar wel van alles en nog wat gekookt, geexperminteerd en gefotografeerd. Zoals deze improvisatie:



Kabocha pompoen, 20 minuten geroosterd op 190C met wat olie en Deens chilizout.
Met een pesto van winterpostelein, pistache nootjes, Parmezaanse kaas, olie, knoflookje, peper en zout. (shit, de citroen vergeten!)
Enneh, met geitenkaas.
En nog een beetje rauwe winterpostelein voor het effect.

Ziet er leuk uit he?
Vond het alleen niet echt superlekker. :D
pi_147155612
Ziet er heerlijk uit!
Wat was er niet zo lekker aan?
Mokkel met stuntstok
  zondag 30 november 2014 @ 18:38:13 #6
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147155676
Kreeg een droge bek van de pompoen. Het leek wel of die van vorig jaar was of zo. :D
Misschien was de pompoen stoven lekkerder geweest.
Verder klopten de smaken wel, maar het was gewoon te drogig.
  zondag 30 november 2014 @ 18:49:39 #7
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147156003
Nootjes en postelein krijg je ook stroeve bek van dus dat hielp vast ook niet :D

Een zachte wortelachtige groente erbij (pastinaak, wortel o.i.d.) tot puree gemaakt of een romig olie/boter product erbij is vaak ook lekker.
Had je er toen het uit de oven kwam of klaar was nog olie overheen gemikt?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 30 november 2014 @ 18:58:49 #8
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147156298
Olie zou vast geholpen hebben, maar ik wilde niet nog meer olie toevoegen.
De pesto was niet droog/stroef.
pi_147157996
Picture perfect RobinOok :9~



Zachte gevulde Turkse broodjes O+ . Wel even een beetje gepruts, maar ideaal voor de kille zondagochtend, lekker de oven aan. En de moeite meer dan waard.
Mijn Turkse recepten: www.mijnmixedkitchen.nl
pi_147164776
quote:
0s.gif Op zondag 30 november 2014 19:36 schreef Eslem het volgende:
Picture perfect RobinOok :9~

[ afbeelding ]

Zachte gevulde Turkse broodjes O+ . Wel even een beetje gepruts, maar ideaal voor de kille zondagochtend, lekker de oven aan. En de moeite meer dan waard.
ziet er prachtig & lekker uit ^O^
pi_147271832


Een van mijn eerste baksels met de KA :). Gevlochten kaneelbrood.
pi_147276605
quote:
0s.gif Op zondag 30 november 2014 19:36 schreef Eslem het volgende:
Picture perfect RobinOok :9~

[ afbeelding ]

Zachte gevulde Turkse broodjes O+ . Wel even een beetje gepruts, maar ideaal voor de kille zondagochtend, lekker de oven aan. En de moeite meer dan waard.
Fraai zo met dat vlechtrandje zeg! O+ Erg leuk!

quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 09:54 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]

Een van mijn eerste baksels met de KA :). Gevlochten kaneelbrood.
Haaa, en bevalt -ie, je KA? :) Vast wel!
Mooi brood - altijd wel een tof effect zo met die opengesneden deegstrengen. ^O^
Let me see you stripped down to the bone
pi_147276626
O ja, ik had deze week ook nog wel een mooi gelukt brood:



Brioche! :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_147276718
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 13:12 schreef minilot het volgende:

[..]

Fraai zo met dat vlechtrandje zeg! O+ Erg leuk!

[..]

Haaa, en bevalt -ie, je KA? :) Vast wel!
Mooi brood - altijd wel een tof effect zo met die opengesneden deegstrengen. ^O^
Ja echt wel :). Heb er nu een glazen kom en extra klopper (met schraap ding) bij via een actie. Hij is een stuk stiller dan mijn cheap ass mixer en hij hobbelt niet alle kanten op.
pi_147279065
Ik denk bij dit topic steeds in de facebook modus merk ik dat ik steeds denk vind ik leuk helaas zit hier geen knop vind ik leuk.
pi_147279362
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 14:42 schreef Riann het volgende:
Ik denk bij dit topic steeds in de facebook modus merk ik dat ik steeds denk vind ik leuk helaas zit hier geen knop vind ik leuk.
^O^
Daar heeft Fok! Ook opties voor
pi_147282584
Ohhh wat een mooie broden en broodjes! O+
pi_147282618
In mijn kleine keukentje heb ik gelukkig de mogelijkheid en de juiste ingrediënten om af en toe heerlijke bonbonnetjes en chocolaatjes te maken(vooral omdat ik suikervrij en niet teveel extra troep in mijn eten wil), deze week kwamen deze chocolaatjes op tafel.



Trouwens, supermooie broden minilot en n0a! ^O^
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
pi_147282662
Ik had ook nog gevulde bonbons gemaakt, maar die foto is wat minder.
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
pi_147284908
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 16:55 schreef drakin het volgende:
In mijn kleine keukentje heb ik gelukkig de mogelijkheid en de juiste ingrediënten om af en toe heerlijke bonbonnetjes en chocolaatjes te maken(vooral omdat ik suikervrij en niet teveel extra troep in mijn eten wil), deze week kwamen deze chocolaatjes op tafel.

[ afbeelding ]

Zo, die zien er strak uit! ^O^
Kun je iets meer over je bonbon-avonturen vertellen? Wat voor chocolade gebruik je, wat voor vulling stop je erin?
Let me see you stripped down to the bone
pi_147286002
Wat een mooie broden allemaal! O+
En chocolaatjes. :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_147325802
Dit wordt voor mij een eerste in dit topic te meer ik in een eerder stadium al aangaf erg lui te zijn en thuis zo min mogelijk doe als het op eten bereiden aankomt maar op een pakjesavond zoals gisteravond met bezoek is de keuken weer mijn domein en mag mijn vriendin gastvrouwe spelen terwijl ik weer eens de handen uit de mouwen steek.





De rest van het verhaal staat hier. *)

[ Bericht 36% gewijzigd door #ANONIEM op 06-12-2014 01:58:35 ]
pi_147331259
Ziet er weer super uit allemaal, vooral die broden O+

Ook een kort vraagje, een tijd geleden heb ik hier een taart voorbij zien komen welke bestond uit een browniebodem met meerdere laagjes roze erbovenop. Helemaal bovenop lagen verse frambozen :), maar kan hem niet meer terugvinden. Anyone?
pi_147331442
quote:
2s.gif Op zaterdag 6 december 2014 01:49 schreef Iwanius het volgende:
Dit wordt voor mij een eerste in dit topic te meer ik in een eerder stadium al aangaf erg lui te zijn en thuis zo min mogelijk doe als het op eten bereiden aankomt maar op een pakjesavond zoals gisteravond met bezoek is de keuken weer mijn domein en mag mijn vriendin gastvrouwe spelen terwijl ik weer eens de handen uit de mouwen steek.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

De rest van het verhaal staat hier. *)
Welkom in het topic Iwanius! Ziet er lekker knus en homecooked uit. :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_147332065
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 december 2014 13:36 schreef minilot het volgende:

Welkom in het topic Iwanius! Ziet er lekker knus en homecooked uit. :9
:Y Ik hou wel van een lekker bord winterkost :9 (spruitjes associeer ik heel erg met kerst, dus dat is altijd goed :D ) Dat bestek is ook erg mooi :o Erfenis of gekocht?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_147335858
Oh de spruitjes had ik al maanden niet geprepareerd en vond het wel weer eens tijd te meer m'n meeste gasten er erg van houden ( ik niet zo) en ik tenslotte voor mijn gasten kook en niet zo zeer voor mijzelf.

V.w.b. het bestek zie ik dat u uw pappenheimers kent madam. Grappig daar de meesten geen aandacht aan het bestek besteden.. En ze zijn ooit gekocht,heeeeeel erg lang geleden.(denk aan 30-40? jaar geleden.) Heb alles ervan en het is ook tijdloos.. :s)

quote:
0s.gif Op zaterdag 6 december 2014 13:36 schreef minilot het volgende:

Welkom in het topic Iwanius! Ziet er lekker knus en homecooked uit. :9
Ja,dank...ik dacht laat mij ook maar eens mij in dit topic melden nu ik zelf maar weer eens de keuken ben ingedoken. Zovaak vind je mij daar (keuken) tenslotte niet.
pi_147337239
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 december 2014 13:29 schreef Trusten het volgende:
Ziet er weer super uit allemaal, vooral die broden O+

Ook een kort vraagje, een tijd geleden heb ik hier een taart voorbij zien komen welke bestond uit een browniebodem met meerdere laagjes roze erbovenop. Helemaal bovenop lagen verse frambozen :), maar kan hem niet meer terugvinden. Anyone?
Dat was denk een taart die ik hier CUL / Fok-Foodgawkers #19 - post hier foto's van je kookkunsten! heb gepost

Recept: http://www.sugarhero.com/chocolate-raspberry-mousse-cake/ :)
pi_147360876
Net al gepost in het uit het watetenwevandaagtopic, maar goed:



Rijst, misogroenten en een zuur/pittige dressing met zwarte sesam en pinda. Zeer lekker recept uit de nieuwe Ottolenghi (Plenty More). :9 :9 :9

We hebben zojuist met z'n tweeën een hoeveelheid voor vier personen soldaat gemaakt. :*
Let me see you stripped down to the bone
pi_147363819
quote:
Thanks,dat is hem idd!
pi_147364744


Zelfgemaakte appelchutney op een broodje met taleggio O+

Het was super gelukt! Eerste keer, en dat ga ik zeker nog eens maken. Ik koop nooit meer een potje chutney :)

Niet de mooiste foto, maar de glans van de chutney komt er zo wel mooi uit ;)
  zondag 7 december 2014 @ 18:02:32 #31
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147365130
Lijkt me lekker! :9
pi_147382998
quote:
0s.gif Op zondag 7 december 2014 17:51 schreef Selestha het volgende:
[ afbeelding ]

Zelfgemaakte appelchutney op een broodje met taleggio O+

Het was super gelukt! Eerste keer, en dat ga ik zeker nog eens maken. Ik koop nooit meer een potje chutney :)

Niet de mooiste foto, maar de glans van de chutney komt er zo wel mooi uit ;)
Mjam, taleggio! O+ Enneh, die appelchutney klinkt goed! Zin om een recept te posten toevallig? :s)
Let me see you stripped down to the bone
pi_147383048
quote:
0s.gif Op maandag 8 december 2014 07:09 schreef minilot het volgende:

[..]

Mjam, taleggio! O+ Enneh, die appelchutney klinkt goed! Zin om een recept te posten toevallig? :s)
Nou het recept is een beetje geīmproviseerd ;) Maar wat ik gebruikt heb om het te maken:

-1 flesje appelcider
-3 kleine 2 middelgrote uien
-1 grote elstar
-3 el balsamico azijn
-Veel kaneel, gerookte en gedroogde chipotle, kerrie massala, snufje zout en een lepel honing

Kortom, voornamelijk op gevoel. Maar het is echt lekker geworden :9
pi_147385817
Ik doe ook een keertje mee :)

Van het weekend speculaas-appeltaart gebakken:


En ondanks dat het gewoon Danerolles was, vond ik mijn croissantjes ook leuk geworden:
  maandag 8 december 2014 @ 13:03:42 #35
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_147388147
oehh, chutney met taleggio :9

Deze is oud, maar wel nog steeds mooi:

'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_147394964
quote:
0s.gif Op maandag 8 december 2014 11:21 schreef Trusten het volgende:
Ik doe ook een keertje mee :)

Van het weekend speculaas-appeltaart gebakken:
[ afbeelding ]
Ziet er goed uit, lekker ook! :Y)
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
  maandag 8 december 2014 @ 17:10:14 #37
370431 drakin
vurig typje
pi_147395850
quote:
0s.gif Op donderdag 4 december 2014 18:19 schreef minilot het volgende:

[..]

Zo, die zien er strak uit! ^O^
Kun je iets meer over je bonbon-avonturen vertellen? Wat voor chocolade gebruik je, wat voor vulling stop je erin?
Ehm, vertellen is lastig, het is meer doen en veel uitproberen. Op de meest simpele manier is het cacaoboter smelten, zoetstof en cacao erbij en in vormpjes gieten. Dan heb je wel chocolaatjes, maar er moet iets meer bewerkt worden voor het echt lekkere en goede chocolaatjes zijn. Afkoelen, omscheppen, temperen, weer warm maken en soms spelen met extra smaakjes. De eerste chocolaatjes die ik ooit maakte zaten pepermuntjes in, die zijn nog steeds het meest favoriet hier in huis.

Bonbonnetjes maak ik door het gesmolten produkt in de vormpjes met een kwastje in te smeren, af laten koelen en dan nog 2 keer insmeren, dan een vulling maken tot 3 mm vullen en dicht maken met de weer opgewarmde chocola. Na afkoelen uit de vormpjes halen en opeten maar.
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
  maandag 8 december 2014 @ 17:12:17 #38
370431 drakin
vurig typje
pi_147395912
En nu weer een lekker tussendoortje, kh-arm flatbread met een tonijnmengsel.

Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
pi_147430540


bietensoep met cocosmelk, citroengras , limoenblad en limoen.
  dinsdag 9 december 2014 @ 20:46:58 #40
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_147433337
Klinkt goed! Verder nog smaakmakers gebruikt? En gewoon groentebouillon? En afgemaakt met balsamico?
pi_147434974
ik heb geen bouillon gebruikt maar marmite omdat ik dacht dat die smaak wel lekker zou zijn bij het aardse van de bieten. Verder nog wat gember, ui, knoflook en idd balsamico.

De volgende keer wil ik er parmezaanse kaas over raspen.
pi_147435098
Ik kan dat niet helemaal plaatsen- cocosmelk, gember, limoen en dan ook balsamico en parmezaanse kaas?
pi_147435271
haha ja, ik snap het. Normaal zou ik dat ook nooit combineren. De soep was redelijk zoet uitgevallen door de cocos + bieten. Daar was de balans al iets fout, en ik had maar 1 limoen. De Balsamico paste er qua smaak echt heel goed bij.
En ik denk dus dat die parmezaanse kaas heel lekker zou zijn. Dus dat wil ik nog wel proberen.
pi_147435434
Balsamico & parmezaanse kaas, zeker, maar ik zou die kokos en orientaalse smaken dan weglaten want dat voegt niet zoveel toe.
Iets zuurs toevoegen, bijvoorbeeld appel laten meekoken?
  dinsdag 9 december 2014 @ 21:38:09 #45
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147435575
Het klinkt mij echt als horror in de oren. :)
But the proof is in the eating.
pi_147435707
ik heb ook wel vaker Alfredo recepten gezien met cocos en parmezaanse kaas.

Anyhow, in mijn hoofd werkt het. Misschien vind ik het wel helemaal niets.
Maar zoals hierboven, met een beetje balsamico, was niet verkeerd.
  woensdag 10 december 2014 @ 06:48:02 #47
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147443769
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 december 2014 21:38 schreef RobinOok het volgende:
Het klinkt mij echt als horror in de oren. :)
But the proof is in the eating.
Ja mij ook... Ik snap de smaken echt niet geloof ik
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_147444801
maar het plaatje is mooi!
  zondag 14 december 2014 @ 01:40:24 #49
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147561366


Had idioot veel eiwit over van de lemon custard taart en geen zin in meringue.
Had nog nooit omelet van eiwit gemaakt, dat leek me ook altijd vies. Maar ach, zo weggooien is ook zonde. (en bovendien, rauw eiwit in de vuilnisbak of door de goot, da's niks)
Dus ik dacht, "ik zal het eerst een stijf slaan", toen wat chilizout erdoor, kurkuma voor de kleur en hoppa, de koekenpan in. Ik deed niet echt mijn best, want ik dacht dat het niet lekker zou zijn, maar dat was het wel!!! Dat ga ik gewoon keihard vaker eten! Lekker.
pi_147568842
Wat grappig RobinOok het lijkt wel gewon brood zo op de foto :)



Akelig lekker toetje
Mijn Turkse recepten: www.mijnmixedkitchen.nl
pi_147572667
quote:
0s.gif Op zondag 14 december 2014 14:16 schreef Eslem het volgende:
Wat grappig RobinOok het lijkt wel gewon brood zo op de foto :)

[ afbeelding ]

Akelig lekker toetje
O+ :Y
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')