Ziet er erg lekker uit!quote:Op maandag 22 september 2014 16:53 schreef minilot het volgende:
Nog maar eentje dan, uit het Baktopic:
[ afbeelding ]
Gisteren gemaakt, van restjes uit vriezer en voorraadkast. Taartjesdeeg met kokosolie, gekaramelliseerde witte chocolade en een stel frambozen.
Waar blijven jullie?! Kom op met die foto's!
Die salade schijnt wel heel erg lekker hč? ga 'm gauw ook eens maken!quote:Op dinsdag 23 september 2014 19:39 schreef Lonaa het volgende:
Ik maakte vandaag deze soep:
[ afbeelding ]
En deze goddelijke salade:
[ afbeelding ]
Ja! Hij is echt lekker!quote:Op zondag 28 september 2014 18:05 schreef minilot het volgende:
[..]
Die salade schijnt wel heel erg lekker hč? ga 'm gauw ook eens maken!
Dank voor al je foto's!
Kiwi was er juist wel lekker bij. Iets scherps, fruitigs met stukjes tegenover een nogal flinke portie zeer romige en flubberzachte panna cotta.quote:Op zondag 28 september 2014 18:09 schreef RobinOok het volgende:
Die kiwi lijkt me niks. (in dit gerecht)
De rest lijkt me geweldig!
Wat een ontzettend leuk recept is dit! Opgeslagen en snel eens zelf makenquote:Op vrijdag 3 oktober 2014 12:43 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Pearl meatballs: heerlijke juicy gehaktballetjes met kleefrijst aan de buitenkant.
Woah, met Snickers en Mars erin?! Was het te eten?quote:Op donderdag 2 oktober 2014 14:49 schreef dutchdevil het volgende:
[ afbeelding ]
Zwangerschapsverlof dus ik verveel me een beetje. Dacht 'ik ga wel wat bakken'. Dus nu het recept van de las vegas appeltaart van 24 kitchen uitgeprobeerd http://www.24kitchen.nl/recepten/las-vegas-appeltaart . Best goed gelukt al zeg ik het zelf. Nu wachten totdat hij is afgekoeld
Die treacle tart lijkt me echt goddelijk!quote:Op zaterdag 4 oktober 2014 15:43 schreef minilot het volgende:
Oja, nog twee van mij uit het Baktopic..
Pretzelbroodjes met grof zout:
[ afbeelding ]
Treacle tart met zeer dike clotted cream
[ afbeelding ]
Haha, ik zie het ja! Leuk! Morgen eens gauw GBBO terugkijken (daar werd -ie in gemaakt). Ik zat in Engeland afgelopen woensdag en heb nota bene daardoor niet kunnen kijken!quote:Op zaterdag 4 oktober 2014 15:44 schreef Mord_Sith het volgende:
Ik zag vannacht trouwens een foto op Instagram langskomen, van Jamies Magazine geloof ik, en ik dacht dat die van jou was, die baumkuchen,. Hij leek voor mijn gevoel als twee druppels water op die mooie die jij gemaakt had!
Oef die treacle tart! Heb je de clotted cream zelf gemaakt?quote:Op zaterdag 4 oktober 2014 15:43 schreef minilot het volgende:
Oja, nog twee van mij uit het Baktopic..
Pretzelbroodjes met grof zout:
[ afbeelding ]
Treacle tart met zeer dike clotted cream:
[ afbeelding ]
Nope, eergisteren meegesleurd uit Dover (Marks & Spencer ingehold tijdens het wachten op de veerpont)quote:Op zaterdag 4 oktober 2014 16:28 schreef n0a het volgende:
[..]
Oef die treacle tart! Heb je de clotted cream zelf gemaakt?
Ik heb het ook eens geprobeerd, maar uiteindelijk was de oven toch te heet. Ik koop heel soms een kuipje van Rodda's maar liefst heb ik zo'n grotere bak zoals in de UK .quote:Op zaterdag 4 oktober 2014 16:32 schreef minilot het volgende:
[..]
Nope, eergisteren meegesleurd uit Dover (Marks & Spencer ingehold tijdens het wachten op de veerpont)
Wel eerder gedaan hoor: slagroom en volle boerenmelk in de oven heel lang en heel zachtjes verwarmen en weer terugkoelen en dan het bovenste laagje eraf schrapen. Is lekker.
Ik weet wel dat mensen zeggen dat je met het mengen van crčme fraiche en mascarpone in uiteenlopende verhoudingen clotted cream kunt maken, maar dat lijkt wat mij betreft voor geen meter op het daadwerkelijke product.
Zeker! Alleen de volgende keer laat ik de pecannoten eruit. En las ook al ergens een variant met twix ipv mars of snickers. Krijg je meer crunch. Nog wat lekkerder dan denk ikquote:Op zaterdag 4 oktober 2014 15:41 schreef minilot het volgende:
[..]
Woah, met Snickers en Mars erin?! Was het te eten?
Rode peper jam? Klinkt goed! Waar heb je dat vandaan? Of zelf gemaakt?quote:Op zondag 5 oktober 2014 10:30 schreef regnavetto het volgende:
Ontbijt 😋 stokbroodje roerei en tijm champignons. En je ziet et denk ik niet, broodje eerst besmeerd met rode peper jam.
[ afbeelding ]
Zelfgemaakt! Hijs nog niet hoe ik hem wil hebben, alsie getweaked is post ik een recept.quote:Op zondag 5 oktober 2014 11:25 schreef dutchdevil het volgende:
[..]
Rode peper jam? Klinkt goed! Waar heb je dat vandaan? Of zelf gemaakt?
http://kokrobin.wordpress.com/2010/04/17/tomato-chilli-jam/. :-Pquote:Op zondag 5 oktober 2014 12:00 schreef DancingPhoebe het volgende:
Misschien kunnen mensen je juist tweaktips geven als je het nu post
Wat enorm veel suiker t.o.v. Groente!!!quote:Op maandag 6 oktober 2014 07:50 schreef minilot het volgende:
En eentje zonder tomaten, recept van Nigella. Ik vind het zelf enorm lekker!
Nodig voor anderhalve liter:
150 gram chilipepers, desgewenst zaden en zaadlijsten eruit (doe ik wel) en in stukken gesneden
150 gram rode paprika, zaden en zaadlisjten eruit en in stukken gesneden
1 kilo geleisuiker
600 ml ciderazijn
Gesteriliseerde potten om het in te doen
- Chilipepers en paprika's fijnhakken in keukenmachine
- Geleisuiker in een grote pan doen, ciderazijn erover gieten. Vuur lag zetten en suiker in azijn laten oplossen (roeren hoeft niet)
- Zodra de suiker is opgelost: gehakte pepers en paprika toevoegen in de pan en alles aan de kook brengen.
- Paar minuutjes laten doorkoken tot het mengsel 110 graden is.
- Pan van het vuur halen, zo'n veertig minuten laten afkoelen (zonder roeren), waarbij het spul vanzelf indikt.
- In potten gieten en tot een jaar bewaren in je voorraadkast.
Minder maken kan natuurlijk ook.
Ik lees hem nog eens, is het niet de bedoeling warm spul in warme potten te gieten? Dat is vgm de hele bedoeling van conserveren.quote:Op maandag 6 oktober 2014 07:50 schreef minilot het volgende:
En eentje zonder tomaten, recept van Nigella. Ik vind het zelf enorm lekker!
Nodig voor anderhalve liter:
150 gram chilipepers, desgewenst zaden en zaadlijsten eruit (doe ik wel) en in stukken gesneden
150 gram rode paprika, zaden en zaadlisjten eruit en in stukken gesneden
1 kilo geleisuiker
600 ml ciderazijn
Gesteriliseerde potten om het in te doen
- Chilipepers en paprika's fijnhakken in keukenmachine
- Geleisuiker in een grote pan doen, ciderazijn erover gieten. Vuur lag zetten en suiker in azijn laten oplossen (roeren hoeft niet)
- Zodra de suiker is opgelost: gehakte pepers en paprika toevoegen in de pan en alles aan de kook brengen.
- Paar minuutjes laten doorkoken tot het mengsel 110 graden is.
- Pan van het vuur halen, zo'n veertig minuten laten afkoelen (zonder roeren), waarbij het spul vanzelf indikt.
- In potten gieten en tot een jaar bewaren in je voorraadkast.
Minder maken kan natuurlijk ook.
Het is wat Nigella zegt! En ik heb het nu een paar keer gemaakt, en ik vind het ontzettend lekker.quote:Op maandag 6 oktober 2014 10:48 schreef regnavetto het volgende:
[..]
Ik lees hem nog eens, is het niet de bedoeling warm spul in warme potten te gieten? Dat is vgm de hele bedoeling van conserveren.
Tsja,het is wat Nigella zegt! En ik heb het nu een paar keer gemaakt, en ik vind het ontzettend lekker. Vergeet niet dat er ook erg veel ciderazijn in gaat, en dat moet gecompenseerd worden.quote:Op maandag 6 oktober 2014 10:47 schreef regnavetto het volgende:
[..]
Wat enorm veel suiker t.o.v. Groente!!!
Het is nog steeds flink heet na veertig minuten.quote:Op maandag 6 oktober 2014 10:48 schreef regnavetto het volgende:
[..]
Ik lees hem nog eens, is het niet de bedoeling warm spul in warme potten te gieten? Dat is vgm de hele bedoeling van conserveren.
Als je de schil lat zitten trek je het na het koken zo wegquote:Op zondag 12 oktober 2014 19:17 schreef vinnypassy het volgende:
Ah, na jaren heb ik dit hoekje eindelijk gevonden. Steeds over het hoofd gezien.
Vandaag pompoensoep gemaakt. Erg lekker! Behalve het schillen van de pompoen (kutwerk) is het behoorlijk simpel. Foto is niet super omdat het al donker werd en ik geen goede verlichting voor een goede foto heb.
[ afbeelding ]
Schil de pompoen en snijdt in blokjes. Leg in een ovenschaal. Kruid peper en zout en fijngehakte rozemarijn, tijm en salie (bij elkaar ongeveer twee eetlepels, niet teveel). Meng met een scheut olijfolie, zodat elk stukje bedekt is. Doe er een grote (of twee kleinere) hele ui bij, samen met twee grote knoflooktenen en zet een minuut of 35 op 200 graden in de oven. Zet ondertussen een liter water op het vuur met twee bouillonblokjes (groenten of kip).
Haal de ui en knoflook uit de schil, doe samen met de pompoen in een pan en giet er zo'n 6dl bouillon bij. Laat 10-15 minuten zachtjes pruttelen en pureer dan tot een soep. Naar smaak kun je de soep dunner maken met meer bouillon of juist lekker dik laten en natuurlijk extra kruiden indien nodig. Omdat ik een fetisj heb voor honing, heb ik er ook nog een beetje honing door gedaan.
Ik heb er 'croutons' bij geserveerd van mediterraans brood met geitenkaas en uitgebakken spek (en natuurlijk een ietsiepietsie honing). Ook lekker om een beetje geitenkaas en spek door de soep te doen, samen met wat gebakken salie (als je over hebt). Zonder is het ook prima te doen.
Las ik achteraf ook ja, leermomentje ook weer gehad.quote:Op dinsdag 14 oktober 2014 19:41 schreef applemoose het volgende:
[..]
Als je de schil lat zitten trek je het na het koken zo weg
Woah, die laatste!quote:Op zondag 19 oktober 2014 11:37 schreef Myraela het volgende:
Ik kan de foto's van gisteren hier wel gooien.
Pittige eendenbouillon met wontons gevuld met eend, lente ui, paddenstoelen en sojasaus.
[ afbeelding ]
En ragout van eend.
[ afbeelding ]
En afgelopen vrijdag maakte ik de hotdog-korst zuurkool pizza van Domino's na.
[ afbeelding ]
Wat ben je aan het bakken? Ik ga straks voor appeltaart. Foto volgt nog (mits goed gelukt).quote:Op zondag 19 oktober 2014 11:56 schreef minilot het volgende:
Lief speelt Greenday (Basket Case) en Offspring (Self Esteem) op gitaar en ik krijs heel vals (echt heel vals) mee. Tevens aan het bakken.
Zondag.
Eerst wortel/salie-scones (die zijn al op), nu hiermee bezig:quote:Op zondag 19 oktober 2014 12:03 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Wat ben je aan het bakken? Ik ga straks voor appeltaart. Foto volgt nog (mits goed gelukt).
Ah, jij had ook al ontdekt dat die stoommandjes van de toko precies overeenkomen met de gangbare kaasmaten.quote:Op donderdag 16 oktober 2014 21:08 schreef minilot het volgende:
O, en geen al te boeiende foto, maar wél bijzonder lekkere rare fusion-dip: munster (kaas), gesmolten in de oven, met agavesiroop en paarse sisho-cress.
[ afbeelding ]
Opgepeuzeld met stukken versgebakken brood, helaas niet op de foto
Haha, inderdaad ja!quote:Op zondag 19 oktober 2014 12:22 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ah, jij had ook al ontdekt dat die stoommandjes van de toko precies overeenkomen met de gangbare kaasmaten.
Ik ken het niet, maar de combinatie van Franse kaas met Aziatische smaken klinkt wel erg spannend.quote:Op zondag 19 oktober 2014 12:26 schreef minilot het volgende:
[..]
Haha, inderdaad ja!
Daarbij komt ook nog dat shiso-blad natuurlijk ook een tikkie Aziatisch is, dus het klopte extra goed!
Dankjewel!quote:Op zondag 19 oktober 2014 19:45 schreef Holyme het volgende:
Wat leuk, een eigen kookboek ! Ik vind je foto's mooi, kleurrijk eten wat er lekker uitziet, warme en uitnodigende sfeer. Een beetje zo'n "schuif maar aan!" gevoel.
Wat een leuk intitiatief van je!quote:
! Ik kom uit een hippienest, dus vat dat inderdaad op als een complimentquote:Op maandag 20 oktober 2014 10:55 schreef minilot het volgende:
[..]
Wat een leuk intitiatief van je!
En inderdaad toffe foto's! Ze doen me op een heel warme en knusse manier denken aan kookboeken uit de jaren zeventig. Begrijp me niet verkeerd, ik bedoel dat op de beste manier!
Snoezige vijgentaartjes trouwens
Hahaha, ik voelde het aan!quote:Op maandag 20 oktober 2014 11:04 schreef jerney het volgende:
[..]
! Ik kom uit een hippienest, dus vat dat inderdaad op als een compliment
Blurb.com? Enneh....mooie foto'squote:Op zondag 19 oktober 2014 19:25 schreef jerney het volgende:
Het handigst zou zijn om een fatsoenlijke Print on demand drukker te vinden, maar dat lijkt nogal lastig voor een kleurenboek.
Oh ik wel, ik hou best wel van cheesy af en toe. Deze falafelhartjes zijn geboren op valentijnsdag en dat was meteen het enige dat ik eraan gedaan had.quote:Op maandag 20 oktober 2014 11:05 schreef Myraela het volgende:
Ziet er wel heel cute uit. Al hou ik helemaal niet van vormpjes geven aan eten.
Haha thanks! Het was wel even zoeken hoor, er zijn wel een paar misbaksels aan vooraf gegaan. Gevloekt dat ik heb! En mijn preischotel heb ik vier keer op de foto moeten leggen voor het eruit zag alsof ik het op wilde eten.quote:Op maandag 20 oktober 2014 11:05 schreef minilot het volgende:
[..]
Hahaha, ik voelde het aan!
Je hebt de esthetiek ervan in elk geval goed te pakken, zonder dat het daadwerkelijk stoffig belegen wordt. Leuk hoor! En qua sfeer echt weer eens iets heel anders dan wat we hier normaal gesproken zien.
Zeker snoezig, die falafel!
Dankjewel Ik ga eens lezen daar! Heb je er zelf al eens iets laten printen?quote:
Mag ik iets vragen over de ciderazijn?quote:Op maandag 6 oktober 2014 13:03 schreef minilot het volgende:
[..]
Tsja,het is wat Nigella zegt! En ik heb het nu een paar keer gemaakt, en ik vind het ontzettend lekker. Vergeet niet dat er ook erg veel ciderazijn in gaat, en dat moet gecompenseerd worden.
quote:Op maandag 20 oktober 2014 13:46 schreef Selestha het volgende:
Mijn avondeten van gisteren
Herfstsalade van pompoen, venkel, aardappel, appel, feta. cranberries en pittenmix
[ afbeelding ]
Klinkt goed zeg! Heb je ook een grotere foto?
Haaa, tof zeg!quote:Op maandag 20 oktober 2014 17:01 schreef Myraela het volgende:
Even een crosspost uit het brood bak topic.
Brood met smeersels erin. Vlechtbrood met tomaten tapenade, olijven tapenade en pesto. Geļnspireerd voor Jacques van heel Holland bakt.
[ afbeelding ]
Appelazijn en ciderazijn zijn in principe hetzelfde product, al zitten er enorrrrrme verschillen in kwaliteit tussen de verschillende merken. Mijn ervaring met de azijnen van het Albert Heijn-huismerk is dat ze erg vlak en simpel van smaak zijn, maar da's voor zo'n jam als deze verder niet zo'n enorme ramp.quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 09:36 schreef miss_dynastie het volgende:
[..]
Mag ik iets vragen over de ciderazijn?
Als ik zoek op de site van AH komt er ook appelazijn naar voren, maar wordt dat bedoeld?
De 'gewone' ciderazijn is op de site van AH 5,16 per liter, heb jij daar anders een goedkoper alternatief voor?
Oh ik wist niet dat mijn foto zo klein wasquote:Op dinsdag 21 oktober 2014 13:23 schreef minilot het volgende:
[..]
[..]
Haaa, tof zeg!
Die van jou ziet er veeeeeeel lekkerder uit dan die van Jacques!
(Ga je je voor HHB aanmelden voor volgend jaar? )
Jaaaa, zo kunnen we er tenminste iets van zien!quote:
Die gele stukjes zijn appel hoor, de kaas is alleen het witte Leek een klein stukje in de box, maar was met zijn tweeėn inderdaad ruim voldoende fetaquote:Op dinsdag 21 oktober 2014 20:51 schreef minilot het volgende:
[..]
Jaaaa, zo kunnen we er tenminste iets van zien!
Lekker veel kaas!
Weet ik. Ik herken feta nog met een blinddoek voor en een knijper op mijn neus, zonder te proeven!quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 20:53 schreef Selestha het volgende:
[..]
Die gele stukjes zijn appel hoor, de kaas is alleen het witte
Waar heb je de polenta in gebakken? Qua olie/vet bedoel ik.quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 20:54 schreef minilot het volgende:
Avondeten! (in stikdonkere keuken )
[ afbeelding ]
Gebakken driekazenpolenta - met brie, parmezaan en double gloucester. Tevens geroosterde prinsessenbonen, affillacress en een dressing met yoghurt en mosterd.
Was lekker!
In een flike scheut zonnebloemolie. Maar maakt nidt uit hoor, je kunt gewoon elke soort olie die geschikt is om in te bakken of geklaarde boter gebruikenquote:Op dinsdag 21 oktober 2014 21:18 schreef Molo het volgende:
[..]
Waar heb je de polenta in gebakken? Qua olie/vet bedoel ik.
Ik weet niet of de boer hier verderop daar wel zo blij mee is als ik dat doequote:Op dinsdag 21 oktober 2014 21:28 schreef minilot het volgende:
[..]
In een flike scheut zonnebloemolie. Maar maakt nidt uit hoor, je kunt gewoon elke soort olie die geschikt is om in te bakken of geklaarde boer gebruiken
Eh, boter dusquote:Op dinsdag 21 oktober 2014 21:36 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik weet niet of de boer hier verderop daar wel zo blij mee is als ik dat doe
Ben wel pissig op de boer hier, want de rauwe melk die ik zaterdag kocht was maandagochtend al bedorven , de vla niet te kanen (superzoet en ongare korrels maļzena, brrrrr) en de kaas verre van bijzonder (saaie meuk)
Maaruh, thanks. Dat moet lukken, alleen even kwestie van geduld hebben bij het koken. Maak jij kleine beetjes of vries jij restjes in ofzo?
Haha ja snap ik, vond je typo wel mooiquote:Op dinsdag 21 oktober 2014 21:48 schreef minilot het volgende:
[..]
Eh, boter dus
Wel balen van het spul van die boer van je, al zou ik zelf eigenlijk niet weten hoe lang rauwe melk goed blijft..
En ik maak gewoon precies zoveel polenta als ik op wil eten. Niks in te vriezen dus
ik vind t weinig kaasquote:Op dinsdag 21 oktober 2014 20:53 schreef Selestha het volgende:
[..]
Die gele stukjes zijn appel hoor, de kaas is alleen het witte Leek een klein stukje in de box, maar was met zijn tweeėn inderdaad ruim voldoende feta
Ziet er lekker uit!quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 20:54 schreef minilot het volgende:
Avondeten! (in stikdonkere keuken )
[ afbeelding ]
Gebakken driekazenpolenta - met brie, parmezaan en double gloucester. Tevens geroosterde prinsessenbonen, affillacress en een dressing met yoghurt en mosterd.
Was lekker!
Lekker! Nou nog zelf pita's maken - is een eitje.quote:Op woensdag 22 oktober 2014 11:03 schreef Lonaa het volgende:
Geen prachtfoto's, wel wat foto's. Bijna geen licht in huis hier.
Comfortfood voor het uitgaan zaterdag:
Pita met kofte, sla en couscous.
[ afbeelding ]
Dat wilde ik inderdaad de volgende keer doen.quote:Op woensdag 22 oktober 2014 13:35 schreef minilot het volgende:
[..]
Lekker! Nou nog zelf pita's maken - is een eitje.
Lokquote omdat je me geholpen hebt met het recept. Dit is het geworden!quote:
Oh wow, anderhalve liter.... en ik heb een pond pepers, daar gaat dus veel te weinig in en om nou 5 liter te maken...quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 13:29 schreef minilot het volgende:
[..]
Appelazijn en ciderazijn zijn in principe hetzelfde product, al zitten er enorrrrrme verschillen in kwaliteit tussen de verschillende merken. Mijn ervaring met de azijnen van het Albert Heijn-huismerk is dat ze erg vlak en simpel van smaak zijn, maar da's voor zo'n jam als deze verder niet zo'n enorme ramp.
Ik vind overigens EUR 5,16 voor zo'n soort azijn nou niet bepaald duur. Het is qua soort product en smaak niet echt te vergelijken met gewone goedkope witte azijn.
En niet te vergeten: je maakt er wel anderhalve liter jam mee! Da's niet weinig
Ja, was het ook echt.quote:
Beestachtig! Zo hoort het !quote:Op donderdag 23 oktober 2014 11:00 schreef Lonaa het volgende:
Wereld Woensdag gaf Hongarije.
Ik maakte Csirkepaprikįs
[ afbeelding ]
Super lekker en supersimpel!
[..]
Lokquote omdat je me geholpen hebt met het recept. Dit is het geworden!
Oe, dat klinkt lekker. Room & Hongaars paprikapoeder samen zijn sowiesoquote:Op donderdag 23 oktober 2014 11:00 schreef Lonaa het volgende:
Wereld Woensdag gaf Hongarije.
Ik maakte Csirkepaprikįs
[ afbeelding ]
Super lekker en supersimpel!
Ja, mijn voorkeur ging ook uit naar dikke eiernoedels, maar die had ik niet in huis. En nog wel een kilo'tje vastkokende piepers die op moesten.quote:Op donderdag 23 oktober 2014 17:07 schreef minilot het volgende:
[..]
Oe, dat klinkt lekker. Room & Hongaars paprikapoeder samen zijn sowieso
Zou het zelf wel bij dikke eiernoedels eten denk ik, niet bij piepers. Ik sla 'm in elk geval even op.
Hier net een Turksfruit-hapje
[ afbeelding ]
Vijg met kaymak en sumak
Het ziet er weer heerlijk uitquote:Op donderdag 23 oktober 2014 17:07 schreef minilot het volgende:
[..]
Oe, dat klinkt lekker. Room & Hongaars paprikapoeder samen zijn sowieso
Zou het zelf wel bij dikke eiernoedels eten denk ik, niet bij piepers. Ik sla 'm in elk geval even op.
Hier net een Turksfruit-hapje
[ afbeelding ]
Vijg met kaymak en sumak
Klopt! In Hongarije eet men dit meestal met (zelfgemaakte) pasta. Ikzelf prefereer gepofte aardappel, temeer omdat ik een beetje een issue met pasta heb . Maar het wordt ook met aardappelen gegeten. Sterker nog, met stamppotten is het ook goed te doen (woensdag gehad met rucolastamppot).quote:Op donderdag 23 oktober 2014 17:07 schreef minilot het volgende:
[..]
Oe, dat klinkt lekker. Room & Hongaars paprikapoeder samen zijn sowieso
Zou het zelf wel bij dikke eiernoedels eten denk ik, niet bij piepers. Ik sla 'm in elk geval even op.
Hier net een Turksfruit-hapje
[ afbeelding ]
Vijg met kaymak en sumak
quote:Op vrijdag 24 oktober 2014 08:06 schreef Myraela het volgende:
Ik ben al aan het sinterklaas bakken gegaan. En deze Kruidnoten cupcakes waren echt onwijs lekker. Had 4 verschillende dingen gebakken voor de collega's van mijn vriend en juist over dit, wat in mijn ogen het simpelste was, waren ze helemaal lyrisch.
[ link | afbeelding ]
Dat kan ik me voorstellen - wat een toffe, originele Sinterklaasvariatie! Mooie toef erop ook. Enneh, zijn die garneer-kruidnootjes superklein, of zijn het flinke cupcakes?!quote:Op vrijdag 24 oktober 2014 08:06 schreef Myraela het volgende:
Ik ben al aan het sinterklaas bakken gegaan. En deze Kruidnoten cupcakes waren echt onwijs lekker. Had 4 verschillende dingen gebakken voor de collega's van mijn vriend en juist over dit, wat in mijn ogen het simpelste was, waren ze helemaal lyrisch.
[ link | afbeelding ]
Zelfgebakken kleine kruidnootjes.quote:Op vrijdag 24 oktober 2014 08:13 schreef minilot het volgende:
[..]
Dat kan ik me voorstellen - wat een toffe, originele Sinterklaasvariatie! Mooie toef erop ook. Enneh, zijn die garneer-kruidnootjes superklein, of zijn het flinke cupcakes?!
Ah, nou, dat is bemoedigend!quote:Op vrijdag 24 oktober 2014 08:27 schreef Myraela het volgende:
Ik vond de mijne ook nog niet geweldig, wel krokant, maar denk dat als ze groter waren geweest dat ze ook te hard waren geweest. Was mijn eerste keer kruidnoten, was ook niet helemaal bewust dat ze zo klein werden.
te lang in de oven?quote:Op vrijdag 24 oktober 2014 08:26 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik heb in december 2012 vele verwoede pogingen gedaan, hier is er eentje van toen..
[ afbeelding ]
..maar ze werden bij mij steevast echt kei- en keihard. Als in: er ruiten mee kunnen ingooien. Heb jij een foolproof recept?
Ja, zoals vrijwel alle koekies.quote:Op vrijdag 24 oktober 2014 10:03 schreef Elleska het volgende:
[..]
te lang in de oven?
Kruidnoten harden nog behoorlijk uit als ze afkoelen.
Lol, simpel? Enig idee hoe lekker het eruit ziet? Maar zo gaat het vaak met eigen werk, dan ben je vaak erg kritisch, maar een ander kijkt er vaak anders naar. Topfoto en ik kan me voorstellen dat het lekker smaakte.quote:Op vrijdag 24 oktober 2014 08:06 schreef Myraela het volgende:
Ik ben al aan het sinterklaas bakken gegaan. En deze Kruidnoten cupcakes waren echt onwijs lekker. Had 4 verschillende dingen gebakken voor de collega's van mijn vriend en juist over dit, wat in mijn ogen het simpelste was, waren ze helemaal lyrisch.
[ link | afbeelding ]
Lekker is dat dan he! Ik vind het ook altijd lekkerder om zelf kruidenmengsels te maken, maar ook veel leuker. Het geeft een goed gevoel als je een goed mixture hebt gemaakt en je kan een beetje met de smaken spelen door te varieren en hoeveelheden aan te passen.quote:Op vrijdag 24 oktober 2014 08:16 schreef minilot het volgende:
Ik heb trouwens voor dit sinterklaasseizoen een grote pot eigen koek/speculaaskruiden gemaakt, door zaken als kardemom, peperkorrels, kaneelstokjes, kruidnagels etc. eerst zachtjes te roosteren in de oven en daarna fijn te malen met zo'n koffiemolentje.
Slaat echt helemaal nergens meer op, zo lekker!
Ik kocht al nooit specerijenmengsels zoals 'koekkruiden', maar gebruikte gewoon los een mix van gemberpoeder, kaneelpoeder, kardemompoeder en dergelijke... Maar gemaakt van versgemalen spul maakt wel echt next-levelspeculaaskruiden
Heb jij dat beiden nog nooit geproefd Robin? Is best te doen hoor.quote:Op zondag 26 oktober 2014 16:01 schreef RobinOok het volgende:
Boterbier klinkt vies man. En pumpkin ale eigenlijk ook best wel.
Maar jij vindt het lekker? Hm...
Nee. Ik ben niet zo van de zoet. Sla dessert meestal over. Zie er het nut niet van in.quote:Op maandag 27 oktober 2014 11:19 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Heb jij dat beiden nog nooit geproefd Robin? Is best te doen hoor.
Gewoon gewenning zoals dat heet.
Ter compensatie voor het vieze boterbier heb ik vandaag je favoriete pompoen gemaakt!quote:Op maandag 27 oktober 2014 13:33 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee. Ik ben niet zo van de zoet. Sla dessert meestal over. Zie er het nut niet van in.
Ik ben ook scheel.quote:Op dinsdag 28 oktober 2014 21:31 schreef Molo het volgende:
Ik zal wel scheel zijn, maar waar bestel ik die dingen op de Pom Pom website?
Aha. Ik kende ze nog niet, kwam ze tegen in R'damse Markthal. Ik vond ze juist zo snoezig omdat ze zo klein waren! Maar er zijn dus ook grote. Ok.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 15:05 schreef ChilllayD het volgende:
Die aardbeien heb ik ook alleen die waren flink groter dan deze
Ik heb er natuurlijk ook wel eens wat kleintjes tussen hangen haha maar oh, wat zijn ze lekker he?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 15:07 schreef minilot het volgende:
[..]
Aha. Ik kende ze nog niet, kwam ze tegen in R'damse Markthal. Ik vond ze juist zo snoezig omdat ze zo klein waren! Maar er zijn dus ook grote. Ok.
Ooo, je kweekt ze zelf? Tof!quote:Op woensdag 29 oktober 2014 16:11 schreef ChilllayD het volgende:
[..]
Ik heb er natuurlijk ook wel eens wat kleintjes tussen hangen haha maar oh, wat zijn ze lekker he?
Mits lauw en niet zoals in vaak vele brasserien ijskoud.Het liefst heb ik'm zoals op onderstaand filmpje(aan het begin) van Marco.P.White. Zaaalig en zo puur!quote:
Sowieso jammer dat je vrijwel alle soorten taart/gebak vaak zo koud geserveerd krijgt. Veel lekkerder op kamertemperatuur, meestal.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 18:04 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Mits lauw en niet zoals in vaak vele brasserien ijskoud.
welkom in Duitsland.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 18:22 schreef minilot het volgende:
[..]
Sowieso jammer dat je vrijwel alle soorten taart/gebak vaak zo koud geserveerd krijgt. Veel lekkerder op kamertemperatuur, meestal.
Ik heb m alleen maar in de koelkast bewaard 's nachts omdat ik m een dag van te voren gemaakt heb. Maar ruim op tijd voor het eten op kamertemperatuur laten komen.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 18:04 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Mits lauw en niet zoals in vaak vele brasserien ijskoud.Het liefst heb ik'm zoals op onderstaand filmpje(aan het begin) van Marco.P.White. Zaaalig en zo puur!
Ja, maar na het bollen wel weer plat geslagen zoals in het recept van Levine. Maar iets te plat denk ik dus. Verder wel een lekker broodje qua structuur.quote:
Na het bollen maak ik ze ook altijd plat, maar bij het bakken rijst het wel nog flink. Hoe vaker ik ze maakte hoe boller ze wel leken te worden.quote:Op dinsdag 4 november 2014 10:54 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ja, maar na het bollen wel weer plat geslagen zoals in het recept van Levine. Maar iets te plat denk ik dus. Verder wel een lekker broodje qua structuur.
Ooo, dat ziet er goed uit!quote:Op dinsdag 4 november 2014 10:51 schreef n0a het volgende:
Had je ze wel "gebold" Myraela?
Mijn 2 laatste.
[ afbeelding ]
Orange Chicken
De structuur van silken tofu is echt zo zalig!quote:Op zondag 2 november 2014 18:25 schreef RobinOok het volgende:
Ik zou dit elke dag kunnen eten, silken tofu simpelweg met wat sojasaus, verse lente-ui, koriander of in dit geval verse gemberbloemknoppen. Yum!
[ link | afbeelding ]Silken Tofu met Myoga
En misschien ga ik het doen ook! Een silken tofu dieet. Jottum!!!!!!!!!!!!!
Lonaaaaaaaaaa, wat goed! Op je blog reacties sturen loopt elke keer spaak (krijg jij ze wel binnen?) dus maar even hier. Wat een goeie tafel vol! Ik heb zelf een jaar lang meermaals per week heel fanatiek gerechten uit deze hoek van de wereld gekookt, dus mijn hartje gaat er wel sneller van kloppen!quote:Op woensdag 5 november 2014 23:55 schreef Lonaa het volgende:
Ik kookte Libanees vandaag.
En ik maakte dit allemaal:
[ afbeelding ]
Close-up van de Baba Ghanoush:
[ afbeelding ]
Ik heb nog halloumi over en ga het nog proberen, zo rechtstreeks uit de pan. Nu waren het inderdaad kleine glazenwassertjes. De eerste hap viel nog mee, daarna niet meer.quote:Op donderdag 6 november 2014 09:41 schreef minilot het volgende:
[..]
Lonaaaaaaaaaa, wat goed! Op je blog reacties sturen loopt elke keer spaak (krijg jij ze wel binnen?) dus maar even hier. Wat een goeie tafel vol! Ik heb zelf een jaar lang meermaals per week heel fanatiek gerechten uit deze hoek van de wereld gekookt, dus mijn hartje gaat er wel sneller van kloppen!
Ben het met je eens over de halloumi. Al toen ik het op die foto zo zag staan dacht ik al: neee, geen foto maken, eerst de halloumi opeten anders koelt ie af! en daarna las ik je blog pas. Ik vind halloumi wel erg lekker als het echt nét uit de pan komt, maar het is dan wel dooreten: al na een paar minuten afkoelen verandert de structuur zodanig dat het voelt en klinkt alsof er in je mond piepkleine glazenwassertjes los gaan op je tanden. Squeeeek! Brrr, verschrikkelijk!
Twee vragen/tips:
- Smaakten je platbroden niet heel erg gist-achtig met een heel zakje erin en maar 20 minuten + 30 minuten laten staan? Zo te zijn zijn ze ook gewoon plat (niet erg gerezen dus, ook niet bij het bakken) en zo maak ik ze ook vaak, maar dan is gist vrij nutteloos en dat gebruik ik dus niet. Hoogstens een snuf bakpoeder voor luchtigheid.
- Als je een gasfornuis hebt: gooi de aubergines de volgende keer eens los op een pit, op hoog vuur. Met een spatel af en toe omdraaien totdat het vel helemaal zwartgeblakerd is. Het vruchtvlees wordt zo niet alleen boterzacht, maar krijgt ook een verrukkelijke heftige rooksmaak!
Dank voor de tip!!quote:Op donderdag 6 november 2014 09:53 schreef minilot het volgende:
Nee, ik bedoel dat er technisch iets niet goed gaat: ik heb al een paar keer een reactie op je blog geschreven en die lijkt ook gewoon verstuurd te worden maar vervolgens verschijnt -ie niet. Misschien krijg je eigenlijk wel veel meer reacties maar weet je het niet!
En bij platbrood hoef je juist niet twee dagen aan de gang te gaan. Da's gewoon makkelijk, beetje yoghurt/melk/water en zout mengen met bloem en wat bakpoeder (of zelfrijzend bakmeel gebruiken), twee minuutjes kneden, kwartiertje laten staan, uitrollen en hop, in de pan ermee.
Er zijn natuurlijk wel 'platte' gistbroden met een echte rijstijd die ook erg lekker zijn (zoals naan), maar voor doordeweeks platbrood om te dippen/besmeren/vulling mee op te scheppen is juist zo'n gistloos soort platbrood echt prima en klaar in een kwartier.
Ik vind dat rubberige juist zo lekker aan halloumi Vind ik ook lekker bij Mozzarellaquote:Op donderdag 6 november 2014 09:41 schreef minilot het volgende:
[..]
Lonaaaaaaaaaa, wat goed! Op je blog reacties sturen loopt elke keer spaak (krijg jij ze wel binnen?) dus maar even hier. Wat een goeie tafel vol! Ik heb zelf een jaar lang meermaals per week heel fanatiek gerechten uit deze hoek van de wereld gekookt, dus mijn hartje gaat er wel sneller van kloppen!
Ben het met je eens over de halloumi. Al toen ik het op die foto zo zag staan dacht ik al: neee, geen foto maken, eerst de halloumi opeten anders koelt ie af! en daarna las ik je blog pas. Ik vind halloumi wel erg lekker als het echt nét uit de pan komt, maar het is dan wel dooreten: al na een paar minuten afkoelen verandert de structuur zodanig dat het voelt en klinkt alsof er in je mond piepkleine glazenwassertjes los gaan op je tanden. Squeeeek! Brrr, verschrikkelijk!
Ik wil dat ook allemaal eten, ik ben zó dol op Arabisch etenquote:Op woensdag 5 november 2014 23:55 schreef Lonaa het volgende:
Ik kookte Libanees vandaag.
En ik maakte dit allemaal:
[ afbeelding ]
Close-up van de Baba Ghanoush:
[ afbeelding ]
Ik heb nog nooit gehad dat mozzarella in je mond piept als een harde substantie die tegen het glazuur van je tanden aanwrijft. Waar koop jij je mozzarella?quote:Op donderdag 6 november 2014 10:43 schreef Selestha het volgende:
[..]
Ik vind dat rubberige juist zo lekker aan halloumi Vind ik ook lekker bij Mozzarella
Ik bedoel dat het rubberig kan worden, een beetje als gummi. Dat kan ook met halloumi, alleen bij halloumi doet het dan ook nog ''squeak'' en dat doet mozzarella idd nietquote:Op donderdag 6 november 2014 12:01 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik heb nog nooit gehad dat mozzarella in je mond piept als een harde substantie die tegen het glazuur van je tanden aanwrijft. Waar koop jij je mozzarella?
Goeie tip en schitterende foto!quote:Op zondag 2 november 2014 18:25 schreef RobinOok het volgende:
Ik zou dit elke dag kunnen eten, silken tofu simpelweg met wat sojasaus, verse lente-ui, koriander of in dit geval verse gemberbloemknoppen. Yum!
[ link | afbeelding ]Silken Tofu met Myoga
En misschien ga ik het doen ook! Een silken tofu dieet. Jottum!!!!!!!!!!!!!
Robin heeft wel eens een post gemaakt (of het was op haar website) waarin ze vertelde hoe ze te werk ging. Was wel leuk!quote:Op zaterdag 8 november 2014 16:12 schreef Unites het volgende:
Met wat voor camera fotograferen jullie?
Styling, licht en juiste hoek is denk ik nog het belangrijkste. Op instagram bijv genoeg top foto's die gewoon met een telefoon gemaakt zijn. En vooral geen flits gebruiken.quote:Op zaterdag 8 november 2014 16:12 schreef Unites het volgende:
Met wat voor camera fotograferen jullie?
Oeh, als ik kaas zo zie loopt het water altijd in m'n mond.quote:Op zaterdag 8 november 2014 20:50 schreef Eslem het volgende:
Een paar van mijn laatste foto's. Geen culinaire hoogstandjes, wel overheerlijk comfortfood
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
eerste foto werkt niet. 5e foto ziet er om te smullen uit, erg nicequote:Op zondag 9 november 2014 17:17 schreef RobinOok het volgende:
Gisteren eten gekookt voor 2 collega's van mijn lief.
[ link | afbeelding ]
Ik krijg wat van dat flickr tegenwoordig. Kutcodes met hun shithttps. Grrrrrr.quote:Op zondag 9 november 2014 18:00 schreef SuperFood het volgende:
[..]
eerste foto werkt niet. 5e foto ziet er om te smullen uit, erg nice
Robin, jemig, was je restaurantje aan het spelen!? Wat vond iedereen ervan?quote:Op zondag 9 november 2014 17:17 schreef RobinOok het volgende:
Gisteren eten gekookt voor 2 collega's van mijn lief.
[ link | afbeelding ]
1e gang. Silken tofu salade
2e gang. Geclarificeerde eendenbouillon met beukenzwammetjes en wat enoki.
3e gang. Gestoomde coquilles
4e gang. Zalm met zwarte boontjes met roerbakje van asperges, haricot verts en peultjes en wat witte rijst.
[ link | afbeelding ]
5e gang. Zuurzakijs (eigen recept) in een bakje van brandy snaps (Mary Berry’s recept) met een Kaapse kruisbes en wat honey cress (in de gescoord in de Markthal)
Ziet er heerlijk en mooi uit. Indien tinnen bord zou ik wel oppassen met zuren zoals azijn, kans is dat je tin daardoor deels in je systeem krijgt en stapeling in je lijf krijgt in de loop der tijd.quote:Op vrijdag 14 november 2014 10:01 schreef minilot het volgende:
Fruitontbijtje:
[ afbeelding ]
Blauwe druiven, gepocheerd in bloedsinaasappelazijn & honing.
Met vanilleyoghurt.
Geen idee of het tin is eigenlijk. Maar bedankt voor de waarschuwing.quote:Op vrijdag 14 november 2014 11:31 schreef Molo het volgende:
[..]
Ziet er heerlijk en mooi uit. Indien tinnen bord zou ik wel oppassen met zuren zoals azijn, kans is dat je tin daardoor deels in je systeem krijgt en stapeling in je lijf krijgt in de loop der tijd.
Je bent wel fan van rauwe lente uitjes he?quote:Op zondag 9 november 2014 17:17 schreef RobinOok het volgende:
Gisteren eten gekookt voor 2 collega's van mijn lief.
[ link | afbeelding ]
1e gang. Silken tofu salade
2e gang. Geclarificeerde eendenbouillon met beukenzwammetjes en wat enoki.
3e gang. Gestoomde coquilles
4e gang. Zalm met zwarte boontjes met roerbakje van asperges, haricot verts en peultjes en wat witte rijst.
[ link | afbeelding ]
5e gang. Zuurzakijs (eigen recept) in een bakje van brandy snaps (Mary Berry’s recept) met een Kaapse kruisbes en wat honey cress (in de gescoord in de Markthal)
Boh, hou op! Sinds ik meermaals per week Chinees/Japans/Koraans kook besta ik volgens mij van binnen voor de helft uit bosuitjes!quote:Op vrijdag 14 november 2014 14:17 schreef rhubarb het volgende:
[..]
Je bent wel fan van rauwe lente uitjes he?
Ik geloof dat ze nogal flabbergasted waren.quote:Op vrijdag 14 november 2014 10:00 schreef minilot het volgende:
[..]
Robin, jemig, was je restaurantje aan het spelen!? Wat vond iedereen ervan?
En wat zien die gestoomde coquilles er lekker uit! Dat ga ik eens maken!
Yup! Altijd in huis. Lente uitjes en koriander. Yum!quote:Op vrijdag 14 november 2014 14:17 schreef rhubarb het volgende:
[..]
Je bent wel fan van rauwe lente uitjes he?
quote:Op vrijdag 14 november 2014 10:01 schreef minilot het volgende:
Fruitontbijtje:
[ afbeelding ]
Blauwe druiven, gepocheerd in bloedsinaasappelazijn & honing.
Met vanilleyoghurt.
Dit lijkt op een echo van een foetus.quote:Op vrijdag 14 november 2014 10:01 schreef minilot het volgende:
Fruitontbijtje:
[ afbeelding ]
Blauwe druiven, gepocheerd in bloedsinaasappelazijn & honing.
Met vanilleyoghurt.
Gave associatie wel.quote:Op zaterdag 15 november 2014 14:21 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Dit lijkt op een echo van een foetus.
Niet om af te kraken, maar daar denk ik aan.
Snap ik goed, van het in de keuken blijven Koken en borden opmaken is leuker dan gekoetjesenkalfjeskletsen aan tafel.quote:Op zaterdag 15 november 2014 14:16 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik geloof dat ze nogal flabbergasted waren.
Komt natuurlijk ook gewoon omdat ze die smaken niet kennen. Veel mensen hebben een nogal lomp idee van de Aziatische keuken in het algemeen en de Chinese in het bijzonder. Dus dan is het makkelijk scoren. En nou ja, het was ook wel enigzins "restaurantwaardig", dat maakte ook best wat indruk. Maar ja, zeg ik dan, als je al die uren Masterchef kijken bij elkaar optelt, dan mag het toch ook wel? Bijna elke dag voor de buis zitten en commentaar geven op de presentatie van kandidaten en er dan zelf met de pet naar gooien?
Het is alleen lastig dat je ook nog verwacht wordt gezellig bij de gasten te zitten, dat hoeven die kandidaten niet. Dat is een extra uitdaging, zoveel mogelijk voorbereiden en klaarzetten zodat je zo kort mogelijk in de keuken staat om het klaar te maken. En dat ging deze keer ook beter dan ooit. Geen grote puinzooi in de keuken en zelfs tijd om snel foto's te maken.
Toch lijkt het me heerlijk om in de keuken te mogen blijven. :-)
Is dat zo ja?quote:Op zaterdag 15 november 2014 14:33 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
En die mogen niet meer van Kranenburg
En toen heb je ze gebakken? Gekookt?quote:Op zondag 16 november 2014 16:58 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]
Vanuit een inmiddels donkere keuken (en heb momenteel even geen Photoshop om het bij te trekken): gyoza (homemade velletjes) met vulling van eend en bosui, met versgemaakte pruimensaus.
Beetje sesamolie en hoisinsaus erin O, en heel ragfijn gesneden chinese kool die ik even gestoomd hadquote:Op zondag 16 november 2014 17:30 schreef RobinOok het volgende:
Respect! Ze zien er prachtig uit! Vulling alleen eend & ui of nog iets smeuļgs ook?
Beide. Het zijn potstickers.quote:Op zondag 16 november 2014 18:09 schreef Lonaa het volgende:
[..]
En toen heb je ze gebakken? Gekookt?
Gewoon, wat je met gyoza doet. Gaarstomen in een beetje water in een hete pan met deksel erop, daarna deksel eraf en er een knapperig onderkantje aan bakkenquote:Op zondag 16 november 2014 18:09 schreef Lonaa het volgende:
[..]
En toen heb je ze gebakken? Gekookt?
Hmm dat ziet er goed uit!quote:Op zondag 16 november 2014 19:14 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Ik had vanmiddag op eens onbedwingbare zin in zo'n gerookt kipfiletje van de AH.
Thuis een soort kipsalade van gemaakt:
1 gerookte kipfilet in blokjes
1 nashi peer in blokjes
lente-uitje in ringetjes
Sausje
1 el mayo
2 el stijfgeslagen room
1 tl citroensap
versgemalen 4-seizoenenpeper
zout
Nashipeer deed het goed! :-)
quote:Op zondag 16 november 2014 18:53 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Beide. Het zijn potstickers.
Jiaozi kun je op 3 manieren bereiden:
* Koken in ruim water (shuǐjiǎo, 水餃)
* Stomen (zhēngjiǎo, 蒸餃)
* In een koekenpan bakken (guōtiē, 鍋貼)
Voor deze laatste zogenaamde “potstickers” bak je de dumplings eerst eventjes in een hete koekenpan met een beetje olie bruin, giet er daarna een klein laagje water bij, leg de deksel op de pan en stoom de jiaozi gaar. Laat het water verdampen. Als de onderkant een mooi bruin korstje heeft serveren.
Dank!quote:Op zondag 16 november 2014 18:54 schreef minilot het volgende:
[..]
Gewoon, wat je met gyoza doet. Gaarstomen in een beetje water in een hete pan met deksel erop, daarna deksel eraf en er een knapperig onderkantje aan bakken
Ziet er super uit!!quote:Op zondag 16 november 2014 16:58 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]
Vanuit een inmiddels donkere keuken (en heb momenteel even geen Photoshop om het bij te trekken): gyoza (homemade velletjes) met vulling van eend en bosui, met versgemaakte pruimensaus.
Die zag ik al voorbij komen, prachtig!quote:Op woensdag 19 november 2014 11:57 schreef n0a het volgende:
Vandaag ook gyoza gemaakt, maar ze smaakten gewoon niet lekker . Better luck next time.
Deze tomaten galette was iig wel gelukt.
[ afbeelding ]
Aww, jammer! Waar had je de gyzoa mee gevuld?quote:Op woensdag 19 november 2014 11:57 schreef n0a het volgende:
Vandaag ook gyoza gemaakt, maar ze smaakten gewoon niet lekker . Better luck next time.
Deze tomaten galette was iig wel gelukt.
[ afbeelding ]
Hmm.. dat ziet er lekker uit! Hoe kom je aan die gepofte gierst?quote:Op woensdag 19 november 2014 11:14 schreef minilot het volgende:
Awesome ontbijt!
[ afbeelding ]
Sinassplit-granola! Het zijn brokken gepofte gierst met een laagje van witte chocolade, mandarijntjesschil en bergamotextract. .En een kwak yoghurt erbij dus.
Online besteld bij Pit&Pit.com maar elke goed gesoorteerde biowinkel heeft het wel liggen. En anders zijn er ook genoeg andere webshops, zoek maar 'ns op 'gepofte gierst' met Google.quote:Op woensdag 19 november 2014 13:37 schreef littlepea het volgende:
[..]
Hmm.. dat ziet er lekker uit! Hoe kom je aan die gepofte gierst?
Ik hou niet zo van gevulde paprika, maar je foto is wel tof, waarschijnlijk omdat je gave retro ovenschaal onderaan oranje en bovenaan een pietsje zwart is, net als de paprika's die erin staan!quote:Op woensdag 19 november 2014 13:58 schreef drakin het volgende:
Mijn eerste bijdrage aan dit topic, ben geen fotograaf of goede opmaker om het voedsel er schitterend uit te laten zien, en heb het eten meestal ook al op voor ik denk om het eens op camera vast te leggen, maar deze keer dacht ik kom laat ik eens een kiekje schieten:
Dankjewel voor je compliment minilot, zelfs al is de foto met mijn mobiel gemaaktquote:Op woensdag 19 november 2014 14:08 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik hou niet zo van gevulde paprika, maar je foto is wel tof, waarschijnlijk omdat je gave retro ovenschaal onderaan oranje en bovenaan een pietsje zwart is, net als de paprika's die erin staan!
En welkom als deelnemer van dit topic!
Dank je .quote:Op woensdag 19 november 2014 11:58 schreef Myraela het volgende:
[..]
Die zag ik al voorbij komen, prachtig!
Tnx! Ik had de gyoza met kimchi gevuld en onder andere potato starch noodles. Moet er de volgende keer meer dingen in doen. Het was pittig en flauw tegelijk.quote:Op woensdag 19 november 2014 13:16 schreef minilot het volgende:
[..]
Aww, jammer! Waar had je de gyzoa mee gevuld?
En inderdaad een schitterende galette! Ik eet pas weer verse tomaten als de winter voorbij is, maar als ik het zo zie krijg ik er toch wel erg veel trek in!
ziet er gaaf uitquote:Op zondag 16 november 2014 15:24 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]
Semi-transparante aardappelchips gemaakt.
Bijzonder leuk om te doen! Zie:
http://www.instructables.com/id/Glass-Potato-Chips/
Opgegeten met semi-transparante tomatenketchup van Crick's
Ja, vond ik ook wel! En het grappige is, als je je ogen dichtdeed was het net of je gewoon normale aardappelchips zat te eten, qua smaak en kraak!quote:
adopteer mequote:Op zondag 23 november 2014 21:11 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Koreaanse rice cakes in pittige saus
Hmm paprika en shoarma, dat ga ik eens maken, doe ik mijn vriend denk ik een groot plezier mee.quote:Op woensdag 19 november 2014 13:58 schreef drakin het volgende:
Mijn eerste bijdrage aan dit topic, ben geen fotograaf of goede opmaker om het voedsel er schitterend uit te laten zien, en heb het eten meestal ook al op voor ik denk om het eens op camera vast te leggen, maar deze keer dacht ik kom laat ik eens een kiekje schieten:
[ afbeelding ]
Gevulde paprika met shoarma uit de oven.
nomnomnom!quote:Op woensdag 26 november 2014 15:43 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]
Sinterklaassurprisemaken-ontwijkgedrag resulteerde vandaag in een vanillepavlova met mandarijncurd en herfstfruit in siroop van bloedsinaasappelazijn en kaneel
O echt, wat lekker ziet dat er weer uit zegquote:Op woensdag 26 november 2014 15:43 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]
Sinterklaassurprisemaken-ontwijkgedrag resulteerde vandaag in een vanillepavlova met mandarijncurd en herfstfruit in siroop van bloedsinaasappelazijn en kaneel
Jacob op toastquote:
Ik vind het ook een beetje een zielig broodje, maargoed als het maar smaaktquote:Op dinsdag 25 november 2014 16:54 schreef Molo het volgende:
Kan het er niet lekker uit vinden zien, sorry.
Ham ziet er ook wat treurig uit. Probeer volgende keer ham die niet op elkaar geperst is met water en zenen en zulks, dat is echt veel lekkerder.
En tomaatjes in hete olie bakken, dan worden ze ook lekkerder
Foodgawkerstopic was ooit mijn idee, en ind eze reeks hebben we over een beetje slowchat nooit moeilijk gedaan dus kom maar op met je raadspelletjequote:Op zaterdag 29 november 2014 16:57 schreef RobinOok het volgende:
Modjes mogen het straks wel weghalen, want zit nu wel het foodgawkers topic te vervuilen.
Za'k het zeggen? Za'k het zeggen? Za'k het zeggen?
Nee, ook niet. Maar wel goed bedacht.quote:
quote:Op zaterdag 29 november 2014 17:08 schreef RobinOok het volgende:
Had gedacht dat mannen als PietVerdriet het gewoon meteen zouden zien hoor.
Niet het bot maar het merg, mevrouw 95% Vegan.quote:Op zaterdag 29 november 2014 17:18 schreef SuperFood het volgende:
wie gaat er nou een bot op een broodje leggen. echt. ik verdenk je er tevens van de meest niet op bot lijkende foto te hebben uitgezocht.
Gewoon met een klein mesje. Heb ooit bij de action minibestek gekocht, komt heel vaak van pas.quote:Op zaterdag 29 november 2014 17:21 schreef SuperFood het volgende:
hoe heb je dat er zo mooi uitgekregen? en dan is het wel een fucking fucking klein stuk broodje (en dat het 2 x zo groot was en de bovenkant was is ook een slechte hint want beenmerg loopt gewoon veel verder door normaal gesproken - mits rund waar ik dan maar vanuit ga).
Oh fuck, sorry, ik dacht dat ik op Minilot reageerde.quote:Op zaterdag 29 november 2014 17:22 schreef SuperFood het volgende:
en ik ben niet vegan ik ben een worstje
Bleh, voedselfoto's die een verhaal vertellen. Ik wil dat op foto's van eten gewoon alleen iets staat dat eruit ziet alsof ik het zo uit het beeldscherm kan pakken en in mijn mond kan steken, zonder al teveel afleiding. Al die foto's met opzetjes met props en brokken ingredienten op de achtergrond, dat vind ik niks.quote:Op zaterdag 29 november 2014 17:27 schreef SuperFood het volgende:
nou wel leuke presentatie. alhoewel je misschien iets met het bot had moetenkunnen doen omdat foto's die een verhaal vertellen ook wat waard zijn
quote:Op zaterdag 29 november 2014 17:40 schreef RobinOok het volgende:
Hooooerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr! :-)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |