abonnement Unibet Coolblue
pi_146077417
quote:
0s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 15:07 schreef minilot het volgende:

[..]

Aha. Ik kende ze nog niet, kwam ze tegen in R'damse Markthal. Ik vond ze juist zo snoezig omdat ze zo klein waren! Maar er zijn dus ook grote. Ok. :)
Ik heb er natuurlijk ook wel eens wat kleintjes tussen hangen haha maar oh, wat zijn ze lekker he? :D
pi_146078329
quote:
0s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 16:11 schreef ChilllayD het volgende:

[..]

Ik heb er natuurlijk ook wel eens wat kleintjes tussen hangen haha maar oh, wat zijn ze lekker he? :D
Ooo, je kweekt ze zelf? Tof! :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_146079156
Jaaa!
Heb net de uitlopertjes allemaal weer in de grond gestoken voor volgend jaar :D mjammie!
pi_146081182
quote:
:9~ Mits lauw en niet zoals in vaak vele brasserien ijskoud.Het liefst heb ik'm zoals op onderstaand filmpje(aan het begin) van Marco.P.White. Zaaalig en zo puur!

pi_146081749
quote:
10s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 18:04 schreef Iwanius het volgende:

[..]

:9~ Mits lauw en niet zoals in vaak vele brasserien ijskoud.
Sowieso jammer dat je vrijwel alle soorten taart/gebak vaak zo koud geserveerd krijgt. Veel lekkerder op kamertemperatuur, meestal. :Y
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 29 oktober 2014 @ 19:53:04 #156
63722 z80
I fink you freaky
pi_146086349
quote:
0s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 18:22 schreef minilot het volgende:

[..]

Sowieso jammer dat je vrijwel alle soorten taart/gebak vaak zo koud geserveerd krijgt. Veel lekkerder op kamertemperatuur, meestal. :Y
welkom in Duitsland.
enige nadeel is wel dat je bijna verplicht wordt om minimaal van 2 verschillende taarten een punt te eten.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_146096340
quote:
10s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 18:04 schreef Iwanius het volgende:

[..]

:9~ Mits lauw en niet zoals in vaak vele brasserien ijskoud.Het liefst heb ik'm zoals op onderstaand filmpje(aan het begin) van Marco.P.White. Zaaalig en zo puur!

Ik heb m alleen maar in de koelkast bewaard 's nachts omdat ik m een dag van te voren gemaakt heb. Maar ruim op tijd voor het eten op kamertemperatuur laten komen. :9
Sterkheidsbaas van alles.
  zondag 2 november 2014 @ 18:25:13 #158
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_146222313
Ik zou dit elke dag kunnen eten, silken tofu simpelweg met wat sojasaus, verse lente-ui, koriander of in dit geval verse gemberbloemknoppen. Yum!

Silken Tofu met Myoga

En misschien ga ik het doen ook! Een silken tofu dieet. Jottum!!!!!!!!!!!!!
pi_146284499
Een bulgur rode bieten burger. Op zelfgemaakte hamburgerbroodjes, maar die waren iets te dun geworden. :D Al eet dat wel makkelijk.

pi_146285031
Had je ze wel "gebold" Myraela?

Mijn 2 laatste.



Orange Chicken

En



Wafels met gebakken banaan, maple syrup en gesmolten chocolade.
pi_146285112
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 november 2014 10:51 schreef n0a het volgende:
Had je ze wel "gebold" Myraela?
Ja, maar na het bollen wel weer plat geslagen zoals in het recept van Levine. Maar iets te plat denk ik dus. :D Verder wel een lekker broodje qua structuur.
pi_146285481
quote:
14s.gif Op dinsdag 4 november 2014 10:54 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ja, maar na het bollen wel weer plat geslagen zoals in het recept van Levine. Maar iets te plat denk ik dus. :D Verder wel een lekker broodje qua structuur.
Na het bollen maak ik ze ook altijd plat, maar bij het bakken rijst het wel nog flink. Hoe vaker ik ze maakte hoe boller ze wel leken te worden.
pi_146285716
Ze zijn ook een tikje wit - oven niet goed voorverwarmd misschien? Bij ons knalde ze echt in no-time omhoog in de oven.
pi_146285784
Myraela, jij had toch wat oven-issues? Op 180 graden is het beroerd broodbakken ;)
Let me see you stripped down to the bone
pi_146285811
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 november 2014 10:51 schreef n0a het volgende:
Had je ze wel "gebold" Myraela?

Mijn 2 laatste.

[ afbeelding ]

Orange Chicken

Ooo, dat ziet er goed uit!
Let me see you stripped down to the bone
pi_146285833
quote:
0s.gif Op zondag 2 november 2014 18:25 schreef RobinOok het volgende:
Ik zou dit elke dag kunnen eten, silken tofu simpelweg met wat sojasaus, verse lente-ui, koriander of in dit geval verse gemberbloemknoppen. Yum!

[ link | afbeelding ]Silken Tofu met Myoga

En misschien ga ik het doen ook! Een silken tofu dieet. Jottum!!!!!!!!!!!!!
De structuur van silken tofu is echt zo zalig!
Ik eet het te weinig - thanks voor fraaie, lekkermakende foto! :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_146322593


Kardemomchurro's met een nogal heftige maar erg lekkere saus van pure chocolade en balsamicoazijn (uti de Foodelicious-box)
Let me see you stripped down to the bone
pi_146322695
Erg mooie foto!
pi_146322751
Beetje donker -O- Maar ja, dat was het buiten ook, dus tsja.

Ze waren vooral errrrrrrg lekker!
Let me see you stripped down to the bone
pi_146325516


Zelfmaakafhaal: tjaptjoi, mét gefrituurde waterkip, mét maļssiroop en mét ve-tsin >:) :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_146354282
Ik kookte Libanees vandaag.
En ik maakte dit allemaal:


Close-up van de Baba Ghanoush:
Sterkheidsbaas van alles.
pi_146359326
quote:
2s.gif Op woensdag 5 november 2014 23:55 schreef Lonaa het volgende:
Ik kookte Libanees vandaag.
En ik maakte dit allemaal:
[ afbeelding ]

Close-up van de Baba Ghanoush:
[ afbeelding ]
Lonaaaaaaaaaa, wat goed! Op je blog reacties sturen loopt elke keer spaak (krijg jij ze wel binnen?) dus maar even hier. Wat een goeie tafel vol! O+ Ik heb zelf een jaar lang meermaals per week heel fanatiek gerechten uit deze hoek van de wereld gekookt, dus mijn hartje gaat er wel sneller van kloppen! :D
Ben het met je eens over de halloumi. Al toen ik het op die foto zo zag staan dacht ik al: neee, geen foto maken, eerst de halloumi opeten anders koelt ie af! en daarna las ik je blog pas. :+ Ik vind halloumi wel erg lekker als het echt nét uit de pan komt, maar het is dan wel dooreten: al na een paar minuten afkoelen verandert de structuur zodanig dat het voelt en klinkt alsof er in je mond piepkleine glazenwassertjes los gaan op je tanden. Squeeeek! Brrr, verschrikkelijk!

Twee vragen/tips:
- Smaakten je platbroden niet heel erg gist-achtig met een heel zakje erin en maar 20 minuten + 30 minuten laten staan? Zo te zijn zijn ze ook gewoon plat (niet erg gerezen dus, ook niet bij het bakken) en zo maak ik ze ook vaak, maar dan is gist vrij nutteloos en dat gebruik ik dus niet. Hoogstens een snuf bakpoeder voor luchtigheid.
- Als je een gasfornuis hebt: gooi de aubergines de volgende keer eens los op een pit, op hoog vuur. Met een spatel af en toe omdraaien totdat het vel helemaal zwartgeblakerd is. Het vruchtvlees wordt zo niet alleen boterzacht, maar krijgt ook een verrukkelijke heftige rooksmaak! O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_146359474
quote:
0s.gif Op donderdag 6 november 2014 09:41 schreef minilot het volgende:

[..]

Lonaaaaaaaaaa, wat goed! Op je blog reacties sturen loopt elke keer spaak (krijg jij ze wel binnen?) dus maar even hier. Wat een goeie tafel vol! O+ Ik heb zelf een jaar lang meermaals per week heel fanatiek gerechten uit deze hoek van de wereld gekookt, dus mijn hartje gaat er wel sneller van kloppen! :D
Ben het met je eens over de halloumi. Al toen ik het op die foto zo zag staan dacht ik al: neee, geen foto maken, eerst de halloumi opeten anders koelt ie af! en daarna las ik je blog pas. :+ Ik vind halloumi wel erg lekker als het echt nét uit de pan komt, maar het is dan wel dooreten: al na een paar minuten afkoelen verandert de structuur zodanig dat het voelt en klinkt alsof er in je mond piepkleine glazenwassertjes los gaan op je tanden. Squeeeek! Brrr, verschrikkelijk!

Twee vragen/tips:
- Smaakten je platbroden niet heel erg gist-achtig met een heel zakje erin en maar 20 minuten + 30 minuten laten staan? Zo te zijn zijn ze ook gewoon plat (niet erg gerezen dus, ook niet bij het bakken) en zo maak ik ze ook vaak, maar dan is gist vrij nutteloos en dat gebruik ik dus niet. Hoogstens een snuf bakpoeder voor luchtigheid.
- Als je een gasfornuis hebt: gooi de aubergines de volgende keer eens los op een pit, op hoog vuur. Met een spatel af en toe omdraaien totdat het vel helemaal zwartgeblakerd is. Het vruchtvlees wordt zo niet alleen boterzacht, maar krijgt ook een verrukkelijke heftige rooksmaak! O+
Ik heb nog halloumi over en ga het nog proberen, zo rechtstreeks uit de pan. ;) Nu waren het inderdaad kleine glazenwassertjes. De eerste hap viel nog mee, daarna niet meer. :')
- Mijn platbroden waren inderdaad vrij plat maar "poefde" wel op in de pan. Ik had dus wel af en toe net een pitabroodje, dus gist heeft wel iets gedaan. De volgende keer begin ik een dag van te voren. Dat moet ik nog een beetje leren, bij brood-dingen. :@
- Los op de pit heb ik over nagedacht, maar het logeerhondje kwam, en daar had ik m'n handen vol aan, gisterenmiddag. Poesjes vindt ie veuls te interessant, dus ik durfde dat even niet aan ivm eventueel rennende katten in paniek en Lonaa die zich er mee moet bemoeien. De oven was voor gisteren de veiligste keus. Boven gas ga ik sowieso wel proberen de volgende keer. :Y

En ik krijg vrij weinig reacties op m'n blog. Wel hier en op feestboek. Ik snap het wel, ik reageer zelf eigenlijk ook nooit op het blog zelf.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_146359591
Nee, ik bedoel dat er technisch iets niet goed gaat: ik heb al een paar keer een reactie op je blog geschreven en die lijkt ook gewoon verstuurd te worden maar vervolgens verschijnt -ie niet. Misschien krijg je eigenlijk wel veel meer reacties maar weet je het niet! :D

En bij platbrood hoef je juist niet twee dagen aan de gang te gaan. ;) Da's gewoon makkelijk, beetje yoghurt of melk of water + zout mengen met bloem en wat bakpoeder (of zelfrijzend bakmeel gebruiken), twee minuutjes kneden, kwartiertje laten staan, uitrollen en hop, in de pan ermee.

Er zijn natuurlijk wel 'platte' gistbroden met een echte rijstijd die ook erg lekker zijn (zoals naan), maar voor doordeweeks platbrood om te dippen/besmeren/vulling mee op te scheppen is juist zo'n gistloos soort platbrood echt prima en klaar in een kwartier. ^O^
Let me see you stripped down to the bone
pi_146359631
quote:
0s.gif Op donderdag 6 november 2014 09:53 schreef minilot het volgende:
Nee, ik bedoel dat er technisch iets niet goed gaat: ik heb al een paar keer een reactie op je blog geschreven en die lijkt ook gewoon verstuurd te worden maar vervolgens verschijnt -ie niet. Misschien krijg je eigenlijk wel veel meer reacties maar weet je het niet! :D

En bij platbrood hoef je juist niet twee dagen aan de gang te gaan. ;) Da's gewoon makkelijk, beetje yoghurt/melk/water en zout mengen met bloem en wat bakpoeder (of zelfrijzend bakmeel gebruiken), twee minuutjes kneden, kwartiertje laten staan, uitrollen en hop, in de pan ermee.

Er zijn natuurlijk wel 'platte' gistbroden met een echte rijstijd die ook erg lekker zijn (zoals naan), maar voor doordeweeks platbrood om te dippen/besmeren/vulling mee op te scheppen is juist zo'n gistloos soort platbrood echt prima en klaar in een kwartier. ^O^
Dank voor de tip!!

Wat gek dat er technisch iets mis gaat, daar ga ik eens even induiken vandaag dan. :Y
Sterkheidsbaas van alles.
pi_146360618
quote:
0s.gif Op donderdag 6 november 2014 09:41 schreef minilot het volgende:

[..]

Lonaaaaaaaaaa, wat goed! Op je blog reacties sturen loopt elke keer spaak (krijg jij ze wel binnen?) dus maar even hier. Wat een goeie tafel vol! O+ Ik heb zelf een jaar lang meermaals per week heel fanatiek gerechten uit deze hoek van de wereld gekookt, dus mijn hartje gaat er wel sneller van kloppen! :D
Ben het met je eens over de halloumi. Al toen ik het op die foto zo zag staan dacht ik al: neee, geen foto maken, eerst de halloumi opeten anders koelt ie af! en daarna las ik je blog pas. :+ Ik vind halloumi wel erg lekker als het echt nét uit de pan komt, maar het is dan wel dooreten: al na een paar minuten afkoelen verandert de structuur zodanig dat het voelt en klinkt alsof er in je mond piepkleine glazenwassertjes los gaan op je tanden. Squeeeek! Brrr, verschrikkelijk!
Ik vind dat rubberige juist zo lekker aan halloumi :D Vind ik ook lekker bij Mozzarella :')
pi_146360635
quote:
2s.gif Op woensdag 5 november 2014 23:55 schreef Lonaa het volgende:
Ik kookte Libanees vandaag.
En ik maakte dit allemaal:
[ afbeelding ]

Close-up van de Baba Ghanoush:
[ afbeelding ]
Ik wil dat ook allemaal eten, ik ben zó dol op Arabisch eten O+
pi_146363002
quote:
14s.gif Op donderdag 6 november 2014 10:43 schreef Selestha het volgende:

[..]

Ik vind dat rubberige juist zo lekker aan halloumi :D Vind ik ook lekker bij Mozzarella :')
Ik heb nog nooit gehad dat mozzarella in je mond piept als een harde substantie die tegen het glazuur van je tanden aanwrijft. Waar koop jij je mozzarella? :D
Let me see you stripped down to the bone
pi_146364022
quote:
0s.gif Op donderdag 6 november 2014 12:01 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik heb nog nooit gehad dat mozzarella in je mond piept als een harde substantie die tegen het glazuur van je tanden aanwrijft. Waar koop jij je mozzarella? :D
Ik bedoel dat het rubberig kan worden, een beetje als gummi. Dat kan ook met halloumi, alleen bij halloumi doet het dan ook nog ''squeak'' en dat doet mozzarella idd niet :)
pi_146364094
quote:
0s.gif Op zondag 2 november 2014 18:25 schreef RobinOok het volgende:
Ik zou dit elke dag kunnen eten, silken tofu simpelweg met wat sojasaus, verse lente-ui, koriander of in dit geval verse gemberbloemknoppen. Yum!

[ link | afbeelding ]Silken Tofu met Myoga

En misschien ga ik het doen ook! Een silken tofu dieet. Jottum!!!!!!!!!!!!!
Goeie tip en schitterende foto! :)
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
  zaterdag 8 november 2014 @ 14:32:06 #181
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_146431479
Voorbereidingen voor etentje vanavond. Heb zuurzakijs gedraaid en wil dat serveren in een brandysnap bakje. Recept van Mary Berry: 10-15 minuten in de oven, zegt ze, ha, niet dus. Na 10 minuten al verbrand.
Gelukkig bak je ze maar met 4 tegelijk, was het recept voor 16 en heb ik er uiteindelijk genoeg over gehouden. Maar ze breken al als je ernaar kijkt, dus alleen den dizze mocht op de foto. :-P



Met mini ananas en kaapse kruisbes.
  zaterdag 8 november 2014 @ 14:34:03 #182
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_146431546
Eigenlijk slaat die hele foto nergens op: de ananas kun je zo niet eten, een verdwaalde goudbes, een vies verbrand koekje en geen ijs. Hahahahhahaha. Okay, laat mij maar. Ik ga de keuken in en het echte eten voorbereiden....
pi_146433498
Robin! :D Nou ja, mooie compositie zullen we dan maar zeggen >:) Stilleventje :*
Je koekjes doen me denken aan van die tot sleutel- en sieradenbakjes omgesmolten single-elpees van ooit.
Enneh, mini-ananasjes zijn altijd goed! O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_146433566
Oh ja, ik kwam ook iets plaatsen:



Het is min of meer dit recept:
http://ladyandpups.com/20(...)feta-w-carrot-pesto/
..maar dan met betere feta en met palmsuiker in plaats van lichtbruine suiker. Erg lekker, zo samen! :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_146433870
Met wat voor camera fotograferen jullie?
pi_146434033
Ik met een Canon powershot point&click-ding. Op de auto-stand. :') (Te lui om me erin te verdiepen)
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 8 november 2014 @ 16:34:24 #187
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_146434410
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 november 2014 16:12 schreef Unites het volgende:
Met wat voor camera fotograferen jullie?
Robin heeft wel eens een post gemaakt (of het was op haar website) waarin ze vertelde hoe ze te werk ging. Was wel leuk!
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_146435407
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 november 2014 16:12 schreef Unites het volgende:
Met wat voor camera fotograferen jullie?
Styling, licht en juiste hoek is denk ik nog het belangrijkste. Op instagram bijv genoeg top foto's die gewoon met een telefoon gemaakt zijn. En vooral geen flits gebruiken.
  zaterdag 8 november 2014 @ 17:57:21 #189
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_146436640
Ikgebruik tegenwoordig een Olympus Stylus XZ10.
Daarvoor heel lang een Fuji Finepix gehad.
Ben nog steeds niet aan de spiegelreflex omdat ik nu al weet dat ik te lui ben om te leren hoe die werkt. Nu met zo'n kleintje voel ik me minder schuldig dat ik bijna alles op de automatische stand fotografeer. ;-)
pi_146437720
zoisdat en myraela O+ _O_
pi_146437752
ow en n0a :D
pi_146437759
ik heb honger nu :P
pi_146442580
Een paar van mijn laatste foto's. Geen culinaire hoogstandjes, wel overheerlijk comfortfood c_/



Mijn Turkse recepten: www.mijnmixedkitchen.nl
pi_146445392
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 november 2014 20:50 schreef Eslem het volgende:
Een paar van mijn laatste foto's. Geen culinaire hoogstandjes, wel overheerlijk comfortfood c_/

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Oeh, als ik kaas zo zie loopt het water altijd in m'n mond. :9
  zondag 9 november 2014 @ 17:17:25 #195
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_146468696
Gisteren eten gekookt voor 2 collega's van mijn lief.



1e gang. Silken tofu salade

2e gang. Geclarificeerde eendenbouillon met beukenzwammetjes en wat enoki.

3e gang. Gestoomde coquilles

4e gang. Zalm met zwarte boontjes met roerbakje van asperges, haricot verts en peultjes en wat witte rijst.



5e gang. Zuurzakijs (eigen recept) in een bakje van brandy snaps (Mary Berry’s recept) met een Kaapse kruisbes en wat honey cress (in de gescoord in de Markthal)

:P :s)

[ Bericht 1% gewijzigd door RobinOok op 09-11-2014 18:03:13 ]
pi_146470337
quote:
0s.gif Op zondag 9 november 2014 17:17 schreef RobinOok het volgende:
Gisteren eten gekookt voor 2 collega's van mijn lief.

[ link | afbeelding ]


:P :s)
eerste foto werkt niet. 5e foto ziet er om te smullen uit, erg nice :D
  zondag 9 november 2014 @ 18:04:27 #197
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_146470458
Ik
quote:
0s.gif Op zondag 9 november 2014 18:00 schreef SuperFood het volgende:

[..]

eerste foto werkt niet. 5e foto ziet er om te smullen uit, erg nice :D
Ik krijg wat van dat flickr tegenwoordig. Kutcodes met hun shithttps. Grrrrrr.
Werkt het nu wel? (er staan maar 2 foto's trouwens ;-) )

En bedankt. :-)
pi_146470476
ja ^O^ ziet er ook lekker uit!
pi_146638444
quote:
0s.gif Op zondag 9 november 2014 17:17 schreef RobinOok het volgende:
Gisteren eten gekookt voor 2 collega's van mijn lief.

[ link | afbeelding ]

1e gang. Silken tofu salade

2e gang. Geclarificeerde eendenbouillon met beukenzwammetjes en wat enoki.

3e gang. Gestoomde coquilles

4e gang. Zalm met zwarte boontjes met roerbakje van asperges, haricot verts en peultjes en wat witte rijst.

[ link | afbeelding ]

5e gang. Zuurzakijs (eigen recept) in een bakje van brandy snaps (Mary Berry’s recept) met een Kaapse kruisbes en wat honey cress (in de gescoord in de Markthal)

:P :s)
Robin, jemig, was je restaurantje aan het spelen!? O+ Wat vond iedereen ervan?
En wat zien die gestoomde coquilles er lekker uit! :9 Dat ga ik eens maken!
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')