abonnement Unibet Coolblue
pi_145879927
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 oktober 2014 08:26 schreef minilot het volgende:

[..]

O+

Ik heb in december 2012 vele verwoede pogingen gedaan, hier is er eentje van toen..

[ afbeelding ]

..maar ze werden bij mij steevast echt kei- en keihard. Als in: er ruiten mee kunnen ingooien. :') Heb jij een foolproof recept? :)
te lang in de oven?
Kruidnoten harden nog behoorlijk uit als ze afkoelen.
pi_145880013
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 oktober 2014 10:03 schreef Elleska het volgende:

[..]

te lang in de oven?
Kruidnoten harden nog behoorlijk uit als ze afkoelen.
Ja, zoals vrijwel alle koekies. :Y
Misschien moet ik het gewoon maar weer eens proberen. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_145880684
quote:
14s.gif Op vrijdag 24 oktober 2014 08:06 schreef Myraela het volgende:
Ik ben al aan het sinterklaas bakken gegaan. :@ En deze Kruidnoten cupcakes waren echt onwijs lekker. Had 4 verschillende dingen gebakken voor de collega's van mijn vriend en juist over dit, wat in mijn ogen het simpelste was, waren ze helemaal lyrisch.

[ link | afbeelding ]
Lol, simpel? Enig idee hoe lekker het eruit ziet? :D :Y) Maar zo gaat het vaak met eigen werk, dan ben je vaak erg kritisch, maar een ander kijkt er vaak anders naar. Topfoto en ik kan me voorstellen dat het lekker smaakte. ^O^
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
pi_145880783
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 oktober 2014 08:16 schreef minilot het volgende:
Ik heb trouwens voor dit sinterklaasseizoen een grote pot eigen koek/speculaaskruiden gemaakt, door zaken als kardemom, peperkorrels, kaneelstokjes, kruidnagels etc. eerst zachtjes te roosteren in de oven en daarna fijn te malen met zo'n koffiemolentje.
Slaat echt helemaal nergens meer op, zo lekker! :D

Ik kocht al nooit specerijenmengsels zoals 'koekkruiden', maar gebruikte gewoon los een mix van gemberpoeder, kaneelpoeder, kardemompoeder en dergelijke... Maar gemaakt van versgemalen spul maakt wel echt next-levelspeculaaskruiden O+
Lekker is dat dan he! :) Ik vind het ook altijd lekkerder om zelf kruidenmengsels te maken, maar ook veel leuker. Het geeft een goed gevoel als je een goed mixture hebt gemaakt en je kan een beetje met de smaken spelen door te varieren en hoeveelheden aan te passen. ^O^
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
pi_145884910
Ziet er heerlijk uit Myraela! Ook maar 'ns kruidnootjes bakken, da's lang geleden :)
pi_145960149
Pumpkin ale (6%) met specerijen en warme, vloeibare butterscotch.. Boterbier! *)



[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 27-10-2014 12:54:24 ]
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 26 oktober 2014 @ 16:01:53 #132
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_145960826
Boterbier klinkt vies man. En pumpkin ale eigenlijk ook best wel. ~O>
Maar jij vindt het lekker? Hm...
pi_145961251
Mierzoet vooral. Heel romig en karamellig. Dat in combinatie met het bittere van het bier, het heeft wel wat. Lekker? Daar ben ik nog niet helemaal uit.. Moet er daarvoor denk ik nog eentje drinken. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_145987617
Boterbier klinkt zoooo lekker. Doet me denken aan boterbabbelaars! Dat is ook waar ik aan dacht toen ik harry potter las. Dat warme mondgevoel van boter.

Cocos-mango pudding met mango, granaatappel en meringue ( dus uiteindelijk geen veganistisch toetje ).





Ik had een recept gevonden voor veganistische panna cotta met cocosmelk en mango. Maar ik vind de textuur van Agar niet zo prettig. Ik wil kijken of ik Xanthan gom kan bestellen, misschien werkt dat beter.
Ik oefen voor als er veganistische vrienden komen eten, dan wil ik ook echt wat leuks en lekkers neerzetten in plaats van het groenvoer wat ze overal krijgen :D
pi_145989239
quote:
0s.gif Op zondag 26 oktober 2014 16:01 schreef RobinOok het volgende:
Boterbier klinkt vies man. En pumpkin ale eigenlijk ook best wel. ~O>
Maar jij vindt het lekker? Hm...
Heb jij dat beiden nog nooit geproefd Robin? Is best te doen hoor.
Gewoon gewenning zoals dat heet.
pi_145991877
Sterkheidsbaas van alles.
  maandag 27 oktober 2014 @ 13:33:43 #137
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_145992971
quote:
2s.gif Op maandag 27 oktober 2014 11:19 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Heb jij dat beiden nog nooit geproefd Robin? Is best te doen hoor.
Gewoon gewenning zoals dat heet.
Nee. Ik ben niet zo van de zoet. Sla dessert meestal over. Zie er het nut niet van in.
pi_145993280
quote:
Ooh mijn lievelingstaart O+
pi_146034942
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 13:33 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nee. Ik ben niet zo van de zoet. Sla dessert meestal over. Zie er het nut niet van in.
Ter compensatie voor het vieze boterbier heb ik vandaag je favoriete pompoen gemaakt! :+



Allemaal nootachtige smaken bij elkaar: de kabocha-pompoen, manchego, tahoonkiempjes en platgestampte cantuccini.

Wat een lekkere pompoen!! :9 O+
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 28 oktober 2014 @ 15:35:25 #140
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_146036332
*O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O*

Zeg ook effe hier: http://www.aziatische-ingredienten.nl/kabocha/
Want er zijn nog veel te weinig mensen die dat weten.
Dan plak ik je foto in je reply. Ah toe?
pi_146036830
Done! :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_146050413
Je site staat gelinkt bij pom poms robin, weet niet of je dat al gezien had :)
  dinsdag 28 oktober 2014 @ 21:31:49 #143
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_146051584
Ik zal wel scheel zijn, maar waar bestel ik die dingen op de Pom Pom website?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_146054852
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 oktober 2014 21:31 schreef Molo het volgende:
Ik zal wel scheel zijn, maar waar bestel ik die dingen op de Pom Pom website?
Ik ben ook scheel.
  dinsdag 28 oktober 2014 @ 22:55:07 #145
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_146056188
Ooooh, verkopen ze ze niet meer online?
Nou, lekker dan, dat had ze me wel even mogen vertellen. :D
(heb contact met haar via facebook, dus zal er eens naar vragen. Kan me wel voorstellen dat het eigenlijk de moeite niet loonde. Maar goed, ik ga mijn post dan wel aanpassen)

Post is al 4 jaar oud he, van 19 November 2010. Een van de eerste echte nieuwe, originele posts nadat ik op 1 november was begonnen met Aziatische-ingredienten.nl :-)
Heb ook even wat zinnen aangepast, die van "dit jaar voor het eerst, bladiebla". Haha.

En dus ja, Sorella, het linkje terug kende ik. *O*
pi_146075167
Donkere herfstdag vandaag, maar in mijn yoghurt bevindt zich nog een restje zomer: kokos en strasberries (Fragaria × ananassa, is honderd procent wild aardbeitje, maar door diepliggende zaden enigszins framboosesk in uiterlijk.)

Let me see you stripped down to the bone
pi_146075302
Die aardbeien heb ik ook alleen die waren flink groter dan deze :P
pi_146075358
quote:
0s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 15:05 schreef ChilllayD het volgende:
Die aardbeien heb ik ook alleen die waren flink groter dan deze :P
Aha. Ik kende ze nog niet, kwam ze tegen in R'damse Markthal. Ik vond ze juist zo snoezig omdat ze zo klein waren! Maar er zijn dus ook grote. Ok. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_146075888
Wat een leuke aardbeitjes. O+

Ik maakte laatst van mijn laatste stoofperen een stoofperen crumble, met kruidnoten. :D

pi_146075915
Overigens is dat dezelfde mislukte (nouja, vooral kleine) lading kruidnoten als bij de cupcakes. :') Heb het nog geen tweede keer geprobeerd.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')