abonnement Unibet Coolblue
pi_145188905
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 oktober 2014 15:43 schreef minilot het volgende:
Oja, nog twee van mij uit het Baktopic..

Pretzelbroodjes met grof zout:
[ afbeelding ]

Treacle tart met zeer dike clotted cream:
[ afbeelding ]
Oef die treacle tart! Heb je de clotted cream zelf gemaakt?
pi_145188993
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 oktober 2014 16:28 schreef n0a het volgende:

[..]

Oef die treacle tart! Heb je de clotted cream zelf gemaakt?
Nope, eergisteren meegesleurd uit Dover (Marks & Spencer ingehold tijdens het wachten op de veerpont)

Wel eerder gedaan hoor: slagroom en volle boerenmelk in de oven heel lang en heel zachtjes verwarmen en weer terugkoelen en dan het bovenste laagje eraf schrapen. Is lekker. :9
Ik weet wel dat mensen zeggen dat je met het mengen van crème fraiche en mascarpone in uiteenlopende verhoudingen clotted cream kunt maken, maar dat lijkt wat mij betreft voor geen meter op het daadwerkelijke product.
Let me see you stripped down to the bone
pi_145189150
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 oktober 2014 16:32 schreef minilot het volgende:

[..]

Nope, eergisteren meegesleurd uit Dover (Marks & Spencer ingehold tijdens het wachten op de veerpont)

Wel eerder gedaan hoor: slagroom en volle boerenmelk in de oven heel lang en heel zachtjes verwarmen en weer terugkoelen en dan het bovenste laagje eraf schrapen. Is lekker. :9
Ik weet wel dat mensen zeggen dat je met het mengen van crème fraiche en mascarpone in uiteenlopende verhoudingen clotted cream kunt maken, maar dat lijkt wat mij betreft voor geen meter op het daadwerkelijke product.
Ik heb het ook eens geprobeerd, maar uiteindelijk was de oven toch te heet. Ik koop heel soms een kuipje van Rodda's maar liefst heb ik zo'n grotere bak zoals in de UK :).
pi_145196492
Nog een baksel!

Niet mooi, maar wél erg lekker (bij de soep): vlugbrood met balsamico-uien en Wensleydalekaas:


Receptje:
http://roswensian.wordpre(...)alsamic-onion-bread/
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 4 oktober 2014 @ 21:58:54 #30
38920 dutchdevil
Bunny phone home
pi_145198243
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 oktober 2014 15:41 schreef minilot het volgende:

[..]

Woah, met Snickers en Mars erin?! :D Was het te eten?
Zeker! :9 Alleen de volgende keer laat ik de pecannoten eruit. En las ook al ergens een variant met twix ipv mars of snickers. Krijg je meer crunch. Nog wat lekkerder dan denk ik :)
pi_145208847
Ontbijt 😋 stokbroodje roerei en tijm champignons. En je ziet et denk ik niet, broodje eerst besmeerd met rode peper jam.

  zondag 5 oktober 2014 @ 11:25:07 #32
38920 dutchdevil
Bunny phone home
pi_145209840
quote:
0s.gif Op zondag 5 oktober 2014 10:30 schreef regnavetto het volgende:
Ontbijt 😋 stokbroodje roerei en tijm champignons. En je ziet et denk ik niet, broodje eerst besmeerd met rode peper jam.

[ afbeelding ]
Rode peper jam? Klinkt goed! Waar heb je dat vandaan? Of zelf gemaakt?
pi_145210502
quote:
1s.gif Op zondag 5 oktober 2014 11:25 schreef dutchdevil het volgende:

[..]

Rode peper jam? Klinkt goed! Waar heb je dat vandaan? Of zelf gemaakt?
Zelfgemaakt! Hijs nog niet hoe ik hem wil hebben, alsie getweaked is post ik een recept.
pi_145210596
Misschien kunnen mensen je juist tweaktips geven als je het nu post :)
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_145228552
Gado Gado voor de zondagsmaaltijd O+

Uiteraard met zelfgemaakte pindasaus..

  zondag 5 oktober 2014 @ 19:44:53 #36
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_145228700
quote:
0s.gif Op zondag 5 oktober 2014 12:00 schreef DancingPhoebe het volgende:
Misschien kunnen mensen je juist tweaktips geven als je het nu post :)
http://kokrobin.wordpress.com/2010/04/17/tomato-chilli-jam/. :-P
pi_145244530
En eentje zonder tomaten, recept van Nigella. Ik vind het zelf enorm lekker! :9

Nodig voor anderhalve liter:

150 gram chilipepers, desgewenst zaden en zaadlijsten eruit (doe ik wel) en in stukken gesneden
150 gram rode paprika, zaden en zaadlisjten eruit en in stukken gesneden
1 kilo geleisuiker
600 ml ciderazijn
Gesteriliseerde potten om het in te doen


- Chilipepers en paprika's fijnhakken in keukenmachine
- Geleisuiker in een grote pan doen, ciderazijn erover gieten. Vuur lag zetten en suiker in azijn laten oplossen (roeren hoeft niet)
- Zodra de suiker is opgelost: gehakte pepers en paprika toevoegen in de pan en alles aan de kook brengen.
- Paar minuutjes laten doorkoken tot het mengsel 110 graden is.
- Pan van het vuur halen, zo'n veertig minuten laten afkoelen (zonder roeren), waarbij het spul vanzelf indikt.
- In potten gieten en tot een jaar bewaren in je voorraadkast.

Minder maken kan natuurlijk ook. :7
Let me see you stripped down to the bone
pi_145247399
quote:
0s.gif Op maandag 6 oktober 2014 07:50 schreef minilot het volgende:
En eentje zonder tomaten, recept van Nigella. Ik vind het zelf enorm lekker! :9

Nodig voor anderhalve liter:

150 gram chilipepers, desgewenst zaden en zaadlijsten eruit (doe ik wel) en in stukken gesneden
150 gram rode paprika, zaden en zaadlisjten eruit en in stukken gesneden
1 kilo geleisuiker
600 ml ciderazijn
Gesteriliseerde potten om het in te doen


- Chilipepers en paprika's fijnhakken in keukenmachine
- Geleisuiker in een grote pan doen, ciderazijn erover gieten. Vuur lag zetten en suiker in azijn laten oplossen (roeren hoeft niet)
- Zodra de suiker is opgelost: gehakte pepers en paprika toevoegen in de pan en alles aan de kook brengen.
- Paar minuutjes laten doorkoken tot het mengsel 110 graden is.
- Pan van het vuur halen, zo'n veertig minuten laten afkoelen (zonder roeren), waarbij het spul vanzelf indikt.
- In potten gieten en tot een jaar bewaren in je voorraadkast.

Minder maken kan natuurlijk ook. :7
Wat enorm veel suiker t.o.v. Groente!!!
pi_145247419
quote:
0s.gif Op maandag 6 oktober 2014 07:50 schreef minilot het volgende:
En eentje zonder tomaten, recept van Nigella. Ik vind het zelf enorm lekker! :9

Nodig voor anderhalve liter:

150 gram chilipepers, desgewenst zaden en zaadlijsten eruit (doe ik wel) en in stukken gesneden
150 gram rode paprika, zaden en zaadlisjten eruit en in stukken gesneden
1 kilo geleisuiker
600 ml ciderazijn
Gesteriliseerde potten om het in te doen


- Chilipepers en paprika's fijnhakken in keukenmachine
- Geleisuiker in een grote pan doen, ciderazijn erover gieten. Vuur lag zetten en suiker in azijn laten oplossen (roeren hoeft niet)
- Zodra de suiker is opgelost: gehakte pepers en paprika toevoegen in de pan en alles aan de kook brengen.
- Paar minuutjes laten doorkoken tot het mengsel 110 graden is.
- Pan van het vuur halen, zo'n veertig minuten laten afkoelen (zonder roeren), waarbij het spul vanzelf indikt.
- In potten gieten en tot een jaar bewaren in je voorraadkast.

Minder maken kan natuurlijk ook. :7
Ik lees hem nog eens, is het niet de bedoeling warm spul in warme potten te gieten? Dat is vgm de hele bedoeling van conserveren.
pi_145250843
quote:
1s.gif Op maandag 6 oktober 2014 10:48 schreef regnavetto het volgende:

[..]

Ik lees hem nog eens, is het niet de bedoeling warm spul in warme potten te gieten? Dat is vgm de hele bedoeling van conserveren.
Het is wat Nigella zegt! En ik heb het nu een paar keer gemaakt, en ik vind het ontzettend lekker. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_145250896
quote:
1s.gif Op maandag 6 oktober 2014 10:47 schreef regnavetto het volgende:

[..]

Wat enorm veel suiker t.o.v. Groente!!!
Tsja,het is wat Nigella zegt! En ik heb het nu een paar keer gemaakt, en ik vind het ontzettend lekker. :) Vergeet niet dat er ook erg veel ciderazijn in gaat, en dat moet gecompenseerd worden.

quote:
1s.gif Op maandag 6 oktober 2014 10:48 schreef regnavetto het volgende:

[..]

Ik lees hem nog eens, is het niet de bedoeling warm spul in warme potten te gieten? Dat is vgm de hele bedoeling van conserveren.
Het is nog steeds flink heet na veertig minuten. :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_145287353
Het lijkt gewoon maïs, maar neeeeee, deze is net gestoofd in de oven met boter en witte miso O+ :9

Let me see you stripped down to the bone
pi_145289995
Mais :9~
pi_145348121
Mais met miso is heerlijk. :9

Net als mijn suikerbrood trouwens! Geen prachtfoto's, want het was al donker maar:

Sterkheidsbaas van alles.
pi_145348258
Suikerbrood. :9~

Ik maakte laatste Nutella chocolademelk. :D Geen culinair hoogstandje, maar als ik het zie krijg ik er wel weer trek in. :9

pi_145348370
Niet alles hoeft een culinair hoogstandje te zijn. :9

Ik had al tijden zin in suikerbrood en eindelijk gemaakt. Hij is al voor 1 derde op denk ik. :@
Sterkheidsbaas van alles.
pi_145423570
Hoera voor suikerbrood en Myra: wat een tof idee om Nutella door je warme chocolademelk te gooien! ^O^

Ik maakte ook iets zoets:



Chaipeer (peer laten trekken in chaithee en suikerwater), geitenslagroom en blobjes gemaakt van de frambozenazijn uit de Foodeliciousbox, volgens dit principe:
http://www.sprinklebakes.com/2012/07/dessert-caviar-minus-molecular.html
(Maar dan geen balletjes :))
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 12 oktober 2014 @ 19:17:23 #48
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_145463727
Ah, na jaren heb ik dit hoekje eindelijk gevonden. Steeds over het hoofd gezien. :P

Vandaag pompoensoep gemaakt. Erg lekker! Behalve het schillen van de pompoen (kutwerk) is het behoorlijk simpel. Foto is niet super omdat het al donker werd en ik geen goede verlichting voor een goede foto heb.



Schil de pompoen en snijdt in blokjes. Leg in een ovenschaal. Kruid peper en zout en fijngehakte rozemarijn, tijm en salie (bij elkaar ongeveer twee eetlepels, niet teveel). Meng met een scheut olijfolie, zodat elk stukje bedekt is. Doe er een grote (of twee kleinere) hele ui bij, samen met twee grote knoflooktenen en zet een minuut of 35 op 200 graden in de oven. Zet ondertussen een liter water op het vuur met twee bouillonblokjes (groenten of kip).

Haal de ui en knoflook uit de schil, doe samen met de pompoen in een pan en giet er zo'n 6dl bouillon bij. Laat 10-15 minuten zachtjes pruttelen en pureer dan tot een soep. Naar smaak kun je de soep dunner maken met meer bouillon of juist lekker dik laten en natuurlijk extra kruiden indien nodig. Omdat ik een fetisj heb voor honing, heb ik er ook nog een beetje honing door gedaan.

Ik heb er 'croutons' bij geserveerd van mediterraans brood met geitenkaas en uitgebakken spek (en natuurlijk een ietsiepietsie honing). Ook lekker om een beetje geitenkaas en spek door de soep te doen, samen met wat gebakken salie (als je over hebt). Zonder is het ook prima te doen.
pi_145542167
quote:
0s.gif Op zondag 12 oktober 2014 19:17 schreef vinnypassy het volgende:
Ah, na jaren heb ik dit hoekje eindelijk gevonden. Steeds over het hoofd gezien. :P

Vandaag pompoensoep gemaakt. Erg lekker! Behalve het schillen van de pompoen (kutwerk) is het behoorlijk simpel. Foto is niet super omdat het al donker werd en ik geen goede verlichting voor een goede foto heb.

[ afbeelding ]

Schil de pompoen en snijdt in blokjes. Leg in een ovenschaal. Kruid peper en zout en fijngehakte rozemarijn, tijm en salie (bij elkaar ongeveer twee eetlepels, niet teveel). Meng met een scheut olijfolie, zodat elk stukje bedekt is. Doe er een grote (of twee kleinere) hele ui bij, samen met twee grote knoflooktenen en zet een minuut of 35 op 200 graden in de oven. Zet ondertussen een liter water op het vuur met twee bouillonblokjes (groenten of kip).

Haal de ui en knoflook uit de schil, doe samen met de pompoen in een pan en giet er zo'n 6dl bouillon bij. Laat 10-15 minuten zachtjes pruttelen en pureer dan tot een soep. Naar smaak kun je de soep dunner maken met meer bouillon of juist lekker dik laten en natuurlijk extra kruiden indien nodig. Omdat ik een fetisj heb voor honing, heb ik er ook nog een beetje honing door gedaan.

Ik heb er 'croutons' bij geserveerd van mediterraans brood met geitenkaas en uitgebakken spek (en natuurlijk een ietsiepietsie honing). Ook lekker om een beetje geitenkaas en spek door de soep te doen, samen met wat gebakken salie (als je over hebt). Zonder is het ook prima te doen.
Als je de schil lat zitten trek je het na het koken zo weg
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')