abonnement Unibet Coolblue
pi_144662958
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes!
Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen: :Y) Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten!
..en nu zijn we zijn alweer toe aan het twintigste deel!

Het idee:

- Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten!
- Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld.
- Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc.
- Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles.
- Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten!
- We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geïnspireerd raken om eens een beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten!

Enkele (willekeurige) foto's uit deel 19:

raulbouli:



dahippieunicorn:



Bluezz:


Bienelientjee:


Minilot:




Sararaats:


n0a:





DjinN:


Zakschijt:


RobinOok:




TheMagnificent:


Regnavetto:



applemoose:


gcjoel:


Lonaa:




Zo-is-dat:




Selestha:


Myraela:




>:)

Game on!
Let me see you stripped down to the bone
pi_144663324
nevermind
Sterkheidsbaas van alles.
pi_144716723
Nou, zal ik dan maar beginnen?



Flaky biscuits van speltmeel, gewone bloem, karnemelk, zout, honing, bakpoeder en heel veel boter :)

Zojuist lekker warm opgegeten met zoute boter, kazen en frambozenjam :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_144793374
Nog maar eentje dan, uit het Baktopic: :P



Gisteren gemaakt, van restjes uit vriezer en voorraadkast. Taartjesdeeg met kokosolie, gekaramelliseerde witte chocolade en een stel frambozen.

Waar blijven jullie?! Kom op met die foto's!
Let me see you stripped down to the bone
pi_144794300
Aargh! Rustig mini!

Vanavond is niet zo interessant, morgen wel een mooie foto van mijn salade waar ik nu al zin in heb. En dan is het al weer woensdag. :Y

En ik wil nog allerlei kaaskoekjes/scones/biscuits en weet ik t wat allemaal bakken maar het komt er niet van!
Sterkheidsbaas van alles.
pi_144794378
Ik vond nog een foto van de risotto van laatst, vergeten blog te typen.
Met erwtjes, spek en citroen.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_144832104
Ik maakte vandaag deze soep:

En deze goddelijke salade:

Sterkheidsbaas van alles.
pi_144922759
quote:
0s.gif Op maandag 22 september 2014 16:53 schreef minilot het volgende:
Nog maar eentje dan, uit het Baktopic: :P

[ afbeelding ]

Gisteren gemaakt, van restjes uit vriezer en voorraadkast. Taartjesdeeg met kokosolie, gekaramelliseerde witte chocolade en een stel frambozen.

Waar blijven jullie?! Kom op met die foto's!
Ziet er erg lekker uit!
пусть всегда будет солнце
pi_144988868
quote:
2s.gif Op dinsdag 23 september 2014 19:39 schreef Lonaa het volgende:
Ik maakte vandaag deze soep:
[ afbeelding ]
En deze goddelijke salade:

[ afbeelding ]
Die salade schijnt wel heel erg lekker hè? ga 'm gauw ook eens maken! :9

Dank voor al je foto's! O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_144988917
O ja, ik had er zelf ook nog eentje. Toetje van vanavond:



Citroengras-panna cotta gemaakt, er bovenop een laagje van (eveneens zelfgemaakte natuurlijk) kiwiconfituur en getoaste kokosnoot :9
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 28 september 2014 @ 18:09:07 #11
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144989001
Die kiwi lijkt me niks. (in dit gerecht)
De rest lijkt me geweldig! :9
pi_144989661
quote:
0s.gif Op zondag 28 september 2014 18:05 schreef minilot het volgende:

[..]

Die salade schijnt wel heel erg lekker hè? ga 'm gauw ook eens maken! :9

Dank voor al je foto's! O+
Ja! Hij is echt lekker!

En dankjewel. O+ Wat lief
Sterkheidsbaas van alles.
pi_144989676
Lijkt mij wel lekker, trouwens.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_144991013
quote:
0s.gif Op zondag 28 september 2014 18:09 schreef RobinOok het volgende:
Die kiwi lijkt me niks. (in dit gerecht)
De rest lijkt me geweldig! :9
Kiwi was er juist wel lekker bij. Iets scherps, fruitigs met stukjes tegenover een nogal flinke portie zeer romige en flubberzachte panna cotta. :Y

Plus, het was het enige fruit dat ik nog in huis had :+
(Want ja, een tropischer soort vrucht was logischer geweest)
Let me see you stripped down to the bone
pi_145104826
Iers!

Met Irish Stew met Guinness

En sodabread
Sterkheidsbaas van alles.
  donderdag 2 oktober 2014 @ 14:49:34 #17
38920 dutchdevil
Bunny phone home
pi_145126522

Zwangerschapsverlof dus ik verveel me een beetje. Dacht 'ik ga wel wat bakken'. Dus nu het recept van de las vegas appeltaart van 24 kitchen uitgeprobeerd http://www.24kitchen.nl/recepten/las-vegas-appeltaart . Best goed gelukt al zeg ik het zelf. Nu wachten totdat hij is afgekoeld
pi_145152610


Pearl meatballs: heerlijke juicy gehaktballetjes met kleefrijst aan de buitenkant.
pi_145166237
Sterkheidsbaas van alles.
pi_145187937
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 oktober 2014 12:43 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]

Pearl meatballs: heerlijke juicy gehaktballetjes met kleefrijst aan de buitenkant.
Wat een ontzettend leuk recept is dit! *O* Opgeslagen en snel eens zelf maken :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_145187968
quote:
0s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 14:49 schreef dutchdevil het volgende:
[ afbeelding ]
Zwangerschapsverlof dus ik verveel me een beetje. Dacht 'ik ga wel wat bakken'. Dus nu het recept van de las vegas appeltaart van 24 kitchen uitgeprobeerd http://www.24kitchen.nl/recepten/las-vegas-appeltaart . Best goed gelukt al zeg ik het zelf. Nu wachten totdat hij is afgekoeld
Woah, met Snickers en Mars erin?! :D Was het te eten?
Let me see you stripped down to the bone
pi_145188014
Oja, nog twee van mij uit het Baktopic..

Pretzelbroodjes met grof zout:


Treacle tart met zeer dike clotted cream:
Let me see you stripped down to the bone
pi_145188039
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 oktober 2014 15:43 schreef minilot het volgende:
Oja, nog twee van mij uit het Baktopic..

Pretzelbroodjes met grof zout:
[ afbeelding ]

Treacle tart met zeer dike clotted cream
[ afbeelding ]
Die treacle tart lijkt me echt goddelijk!

Ik zag vannacht trouwens een foto op Instagram langskomen, van Jamies Magazine geloof ik, en ik dacht dat die van jou was, die baumkuchen,. Hij leek voor mijn gevoel als twee druppels water op die mooie die jij gemaakt had!
Mokkel met stuntstok
pi_145188137
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 oktober 2014 15:44 schreef Mord_Sith het volgende:
Ik zag vannacht trouwens een foto op Instagram langskomen, van Jamies Magazine geloof ik, en ik dacht dat die van jou was, die baumkuchen,. Hij leek voor mijn gevoel als twee druppels water op die mooie die jij gemaakt had!
Haha, ik zie het ja! Leuk! Morgen eens gauw GBBO terugkijken (daar werd -ie in gemaakt). Ik zat in Engeland afgelopen woensdag en heb nota bene daardoor niet kunnen kijken! :+
Let me see you stripped down to the bone
pi_145188905
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 oktober 2014 15:43 schreef minilot het volgende:
Oja, nog twee van mij uit het Baktopic..

Pretzelbroodjes met grof zout:
[ afbeelding ]

Treacle tart met zeer dike clotted cream:
[ afbeelding ]
Oef die treacle tart! Heb je de clotted cream zelf gemaakt?
pi_145188993
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 oktober 2014 16:28 schreef n0a het volgende:

[..]

Oef die treacle tart! Heb je de clotted cream zelf gemaakt?
Nope, eergisteren meegesleurd uit Dover (Marks & Spencer ingehold tijdens het wachten op de veerpont)

Wel eerder gedaan hoor: slagroom en volle boerenmelk in de oven heel lang en heel zachtjes verwarmen en weer terugkoelen en dan het bovenste laagje eraf schrapen. Is lekker. :9
Ik weet wel dat mensen zeggen dat je met het mengen van crème fraiche en mascarpone in uiteenlopende verhoudingen clotted cream kunt maken, maar dat lijkt wat mij betreft voor geen meter op het daadwerkelijke product.
Let me see you stripped down to the bone
pi_145189150
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 oktober 2014 16:32 schreef minilot het volgende:

[..]

Nope, eergisteren meegesleurd uit Dover (Marks & Spencer ingehold tijdens het wachten op de veerpont)

Wel eerder gedaan hoor: slagroom en volle boerenmelk in de oven heel lang en heel zachtjes verwarmen en weer terugkoelen en dan het bovenste laagje eraf schrapen. Is lekker. :9
Ik weet wel dat mensen zeggen dat je met het mengen van crème fraiche en mascarpone in uiteenlopende verhoudingen clotted cream kunt maken, maar dat lijkt wat mij betreft voor geen meter op het daadwerkelijke product.
Ik heb het ook eens geprobeerd, maar uiteindelijk was de oven toch te heet. Ik koop heel soms een kuipje van Rodda's maar liefst heb ik zo'n grotere bak zoals in de UK :).
pi_145196492
Nog een baksel!

Niet mooi, maar wél erg lekker (bij de soep): vlugbrood met balsamico-uien en Wensleydalekaas:


Receptje:
http://roswensian.wordpre(...)alsamic-onion-bread/
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 4 oktober 2014 @ 21:58:54 #30
38920 dutchdevil
Bunny phone home
pi_145198243
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 oktober 2014 15:41 schreef minilot het volgende:

[..]

Woah, met Snickers en Mars erin?! :D Was het te eten?
Zeker! :9 Alleen de volgende keer laat ik de pecannoten eruit. En las ook al ergens een variant met twix ipv mars of snickers. Krijg je meer crunch. Nog wat lekkerder dan denk ik :)
pi_145208847
Ontbijt 😋 stokbroodje roerei en tijm champignons. En je ziet et denk ik niet, broodje eerst besmeerd met rode peper jam.

  zondag 5 oktober 2014 @ 11:25:07 #32
38920 dutchdevil
Bunny phone home
pi_145209840
quote:
0s.gif Op zondag 5 oktober 2014 10:30 schreef regnavetto het volgende:
Ontbijt 😋 stokbroodje roerei en tijm champignons. En je ziet et denk ik niet, broodje eerst besmeerd met rode peper jam.

[ afbeelding ]
Rode peper jam? Klinkt goed! Waar heb je dat vandaan? Of zelf gemaakt?
pi_145210502
quote:
1s.gif Op zondag 5 oktober 2014 11:25 schreef dutchdevil het volgende:

[..]

Rode peper jam? Klinkt goed! Waar heb je dat vandaan? Of zelf gemaakt?
Zelfgemaakt! Hijs nog niet hoe ik hem wil hebben, alsie getweaked is post ik een recept.
pi_145210596
Misschien kunnen mensen je juist tweaktips geven als je het nu post :)
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_145228552
Gado Gado voor de zondagsmaaltijd O+

Uiteraard met zelfgemaakte pindasaus..

  zondag 5 oktober 2014 @ 19:44:53 #36
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_145228700
quote:
0s.gif Op zondag 5 oktober 2014 12:00 schreef DancingPhoebe het volgende:
Misschien kunnen mensen je juist tweaktips geven als je het nu post :)
http://kokrobin.wordpress.com/2010/04/17/tomato-chilli-jam/. :-P
pi_145244530
En eentje zonder tomaten, recept van Nigella. Ik vind het zelf enorm lekker! :9

Nodig voor anderhalve liter:

150 gram chilipepers, desgewenst zaden en zaadlijsten eruit (doe ik wel) en in stukken gesneden
150 gram rode paprika, zaden en zaadlisjten eruit en in stukken gesneden
1 kilo geleisuiker
600 ml ciderazijn
Gesteriliseerde potten om het in te doen


- Chilipepers en paprika's fijnhakken in keukenmachine
- Geleisuiker in een grote pan doen, ciderazijn erover gieten. Vuur lag zetten en suiker in azijn laten oplossen (roeren hoeft niet)
- Zodra de suiker is opgelost: gehakte pepers en paprika toevoegen in de pan en alles aan de kook brengen.
- Paar minuutjes laten doorkoken tot het mengsel 110 graden is.
- Pan van het vuur halen, zo'n veertig minuten laten afkoelen (zonder roeren), waarbij het spul vanzelf indikt.
- In potten gieten en tot een jaar bewaren in je voorraadkast.

Minder maken kan natuurlijk ook. :7
Let me see you stripped down to the bone
pi_145247399
quote:
0s.gif Op maandag 6 oktober 2014 07:50 schreef minilot het volgende:
En eentje zonder tomaten, recept van Nigella. Ik vind het zelf enorm lekker! :9

Nodig voor anderhalve liter:

150 gram chilipepers, desgewenst zaden en zaadlijsten eruit (doe ik wel) en in stukken gesneden
150 gram rode paprika, zaden en zaadlisjten eruit en in stukken gesneden
1 kilo geleisuiker
600 ml ciderazijn
Gesteriliseerde potten om het in te doen


- Chilipepers en paprika's fijnhakken in keukenmachine
- Geleisuiker in een grote pan doen, ciderazijn erover gieten. Vuur lag zetten en suiker in azijn laten oplossen (roeren hoeft niet)
- Zodra de suiker is opgelost: gehakte pepers en paprika toevoegen in de pan en alles aan de kook brengen.
- Paar minuutjes laten doorkoken tot het mengsel 110 graden is.
- Pan van het vuur halen, zo'n veertig minuten laten afkoelen (zonder roeren), waarbij het spul vanzelf indikt.
- In potten gieten en tot een jaar bewaren in je voorraadkast.

Minder maken kan natuurlijk ook. :7
Wat enorm veel suiker t.o.v. Groente!!!
pi_145247419
quote:
0s.gif Op maandag 6 oktober 2014 07:50 schreef minilot het volgende:
En eentje zonder tomaten, recept van Nigella. Ik vind het zelf enorm lekker! :9

Nodig voor anderhalve liter:

150 gram chilipepers, desgewenst zaden en zaadlijsten eruit (doe ik wel) en in stukken gesneden
150 gram rode paprika, zaden en zaadlisjten eruit en in stukken gesneden
1 kilo geleisuiker
600 ml ciderazijn
Gesteriliseerde potten om het in te doen


- Chilipepers en paprika's fijnhakken in keukenmachine
- Geleisuiker in een grote pan doen, ciderazijn erover gieten. Vuur lag zetten en suiker in azijn laten oplossen (roeren hoeft niet)
- Zodra de suiker is opgelost: gehakte pepers en paprika toevoegen in de pan en alles aan de kook brengen.
- Paar minuutjes laten doorkoken tot het mengsel 110 graden is.
- Pan van het vuur halen, zo'n veertig minuten laten afkoelen (zonder roeren), waarbij het spul vanzelf indikt.
- In potten gieten en tot een jaar bewaren in je voorraadkast.

Minder maken kan natuurlijk ook. :7
Ik lees hem nog eens, is het niet de bedoeling warm spul in warme potten te gieten? Dat is vgm de hele bedoeling van conserveren.
pi_145250843
quote:
1s.gif Op maandag 6 oktober 2014 10:48 schreef regnavetto het volgende:

[..]

Ik lees hem nog eens, is het niet de bedoeling warm spul in warme potten te gieten? Dat is vgm de hele bedoeling van conserveren.
Het is wat Nigella zegt! En ik heb het nu een paar keer gemaakt, en ik vind het ontzettend lekker. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_145250896
quote:
1s.gif Op maandag 6 oktober 2014 10:47 schreef regnavetto het volgende:

[..]

Wat enorm veel suiker t.o.v. Groente!!!
Tsja,het is wat Nigella zegt! En ik heb het nu een paar keer gemaakt, en ik vind het ontzettend lekker. :) Vergeet niet dat er ook erg veel ciderazijn in gaat, en dat moet gecompenseerd worden.

quote:
1s.gif Op maandag 6 oktober 2014 10:48 schreef regnavetto het volgende:

[..]

Ik lees hem nog eens, is het niet de bedoeling warm spul in warme potten te gieten? Dat is vgm de hele bedoeling van conserveren.
Het is nog steeds flink heet na veertig minuten. :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_145287353
Het lijkt gewoon maïs, maar neeeeee, deze is net gestoofd in de oven met boter en witte miso O+ :9

Let me see you stripped down to the bone
pi_145289995
Mais :9~
pi_145348121
Mais met miso is heerlijk. :9

Net als mijn suikerbrood trouwens! Geen prachtfoto's, want het was al donker maar:

Sterkheidsbaas van alles.
pi_145348258
Suikerbrood. :9~

Ik maakte laatste Nutella chocolademelk. :D Geen culinair hoogstandje, maar als ik het zie krijg ik er wel weer trek in. :9

pi_145348370
Niet alles hoeft een culinair hoogstandje te zijn. :9

Ik had al tijden zin in suikerbrood en eindelijk gemaakt. Hij is al voor 1 derde op denk ik. :@
Sterkheidsbaas van alles.
pi_145423570
Hoera voor suikerbrood en Myra: wat een tof idee om Nutella door je warme chocolademelk te gooien! ^O^

Ik maakte ook iets zoets:



Chaipeer (peer laten trekken in chaithee en suikerwater), geitenslagroom en blobjes gemaakt van de frambozenazijn uit de Foodeliciousbox, volgens dit principe:
http://www.sprinklebakes.com/2012/07/dessert-caviar-minus-molecular.html
(Maar dan geen balletjes :))
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 12 oktober 2014 @ 19:17:23 #48
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_145463727
Ah, na jaren heb ik dit hoekje eindelijk gevonden. Steeds over het hoofd gezien. :P

Vandaag pompoensoep gemaakt. Erg lekker! Behalve het schillen van de pompoen (kutwerk) is het behoorlijk simpel. Foto is niet super omdat het al donker werd en ik geen goede verlichting voor een goede foto heb.



Schil de pompoen en snijdt in blokjes. Leg in een ovenschaal. Kruid peper en zout en fijngehakte rozemarijn, tijm en salie (bij elkaar ongeveer twee eetlepels, niet teveel). Meng met een scheut olijfolie, zodat elk stukje bedekt is. Doe er een grote (of twee kleinere) hele ui bij, samen met twee grote knoflooktenen en zet een minuut of 35 op 200 graden in de oven. Zet ondertussen een liter water op het vuur met twee bouillonblokjes (groenten of kip).

Haal de ui en knoflook uit de schil, doe samen met de pompoen in een pan en giet er zo'n 6dl bouillon bij. Laat 10-15 minuten zachtjes pruttelen en pureer dan tot een soep. Naar smaak kun je de soep dunner maken met meer bouillon of juist lekker dik laten en natuurlijk extra kruiden indien nodig. Omdat ik een fetisj heb voor honing, heb ik er ook nog een beetje honing door gedaan.

Ik heb er 'croutons' bij geserveerd van mediterraans brood met geitenkaas en uitgebakken spek (en natuurlijk een ietsiepietsie honing). Ook lekker om een beetje geitenkaas en spek door de soep te doen, samen met wat gebakken salie (als je over hebt). Zonder is het ook prima te doen.
pi_145542167
quote:
0s.gif Op zondag 12 oktober 2014 19:17 schreef vinnypassy het volgende:
Ah, na jaren heb ik dit hoekje eindelijk gevonden. Steeds over het hoofd gezien. :P

Vandaag pompoensoep gemaakt. Erg lekker! Behalve het schillen van de pompoen (kutwerk) is het behoorlijk simpel. Foto is niet super omdat het al donker werd en ik geen goede verlichting voor een goede foto heb.

[ afbeelding ]

Schil de pompoen en snijdt in blokjes. Leg in een ovenschaal. Kruid peper en zout en fijngehakte rozemarijn, tijm en salie (bij elkaar ongeveer twee eetlepels, niet teveel). Meng met een scheut olijfolie, zodat elk stukje bedekt is. Doe er een grote (of twee kleinere) hele ui bij, samen met twee grote knoflooktenen en zet een minuut of 35 op 200 graden in de oven. Zet ondertussen een liter water op het vuur met twee bouillonblokjes (groenten of kip).

Haal de ui en knoflook uit de schil, doe samen met de pompoen in een pan en giet er zo'n 6dl bouillon bij. Laat 10-15 minuten zachtjes pruttelen en pureer dan tot een soep. Naar smaak kun je de soep dunner maken met meer bouillon of juist lekker dik laten en natuurlijk extra kruiden indien nodig. Omdat ik een fetisj heb voor honing, heb ik er ook nog een beetje honing door gedaan.

Ik heb er 'croutons' bij geserveerd van mediterraans brood met geitenkaas en uitgebakken spek (en natuurlijk een ietsiepietsie honing). Ook lekker om een beetje geitenkaas en spek door de soep te doen, samen met wat gebakken salie (als je over hebt). Zonder is het ook prima te doen.
Als je de schil lat zitten trek je het na het koken zo weg
  dinsdag 14 oktober 2014 @ 20:42:33 #51
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_145544982
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 oktober 2014 19:41 schreef applemoose het volgende:
[..]
Als je de schil lat zitten trek je het na het koken zo weg
Las ik achteraf ook ja, leermomentje ook weer gehad. ;)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')