Las ik achteraf ook ja, leermomentje ook weer gehad.quote:Op dinsdag 14 oktober 2014 19:41 schreef applemoose het volgende:
[..]
Als je de schil lat zitten trek je het na het koken zo weg
Woah, die laatste!quote:Op zondag 19 oktober 2014 11:37 schreef Myraela het volgende:
Ik kan de foto's van gisteren hier wel gooien.
Pittige eendenbouillon met wontons gevuld met eend, lente ui, paddenstoelen en sojasaus.
[ afbeelding ]
En ragout van eend.
[ afbeelding ]
En afgelopen vrijdag maakte ik de hotdog-korst zuurkool pizza van Domino's na.
[ afbeelding ]
Wat ben je aan het bakken? Ik ga straks voor appeltaart. Foto volgt nog (mits goed gelukt).quote:Op zondag 19 oktober 2014 11:56 schreef minilot het volgende:
Lief speelt Greenday (Basket Case) en Offspring (Self Esteem) op gitaar en ik krijs heel vals (echt heel vals) mee. Tevens aan het bakken.
Zondag.
Eerst wortel/salie-scones (die zijn al op), nu hiermee bezig:quote:Op zondag 19 oktober 2014 12:03 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Wat ben je aan het bakken? Ik ga straks voor appeltaart. Foto volgt nog (mits goed gelukt).
Ah, jij had ook al ontdekt dat die stoommandjes van de toko precies overeenkomen met de gangbare kaasmaten.quote:Op donderdag 16 oktober 2014 21:08 schreef minilot het volgende:
O, en geen al te boeiende foto, maar wél bijzonder lekkere rare fusion-dip: munster (kaas), gesmolten in de oven, met agavesiroop en paarse sisho-cress.
[ afbeelding ]
Opgepeuzeld met stukken versgebakken brood, helaas niet op de foto
Haha, inderdaad ja!quote:Op zondag 19 oktober 2014 12:22 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ah, jij had ook al ontdekt dat die stoommandjes van de toko precies overeenkomen met de gangbare kaasmaten.
Ik ken het niet, maar de combinatie van Franse kaas met Aziatische smaken klinkt wel erg spannend.quote:Op zondag 19 oktober 2014 12:26 schreef minilot het volgende:
[..]
Haha, inderdaad ja!
Daarbij komt ook nog dat shiso-blad natuurlijk ook een tikkie Aziatisch is, dus het klopte extra goed!
Dankjewel!quote:Op zondag 19 oktober 2014 19:45 schreef Holyme het volgende:
Wat leuk, een eigen kookboek ! Ik vind je foto's mooi, kleurrijk eten wat er lekker uitziet, warme en uitnodigende sfeer. Een beetje zo'n "schuif maar aan!" gevoel.
Wat een leuk intitiatief van je!quote:
! Ik kom uit een hippienest, dus vat dat inderdaad op als een complimentquote:Op maandag 20 oktober 2014 10:55 schreef minilot het volgende:
[..]
Wat een leuk intitiatief van je!
En inderdaad toffe foto's! Ze doen me op een heel warme en knusse manier denken aan kookboeken uit de jaren zeventig. Begrijp me niet verkeerd, ik bedoel dat op de beste manier!
Snoezige vijgentaartjes trouwens
Hahaha, ik voelde het aan!quote:Op maandag 20 oktober 2014 11:04 schreef jerney het volgende:
[..]
! Ik kom uit een hippienest, dus vat dat inderdaad op als een compliment
Blurb.com? Enneh....mooie foto'squote:Op zondag 19 oktober 2014 19:25 schreef jerney het volgende:
Het handigst zou zijn om een fatsoenlijke Print on demand drukker te vinden, maar dat lijkt nogal lastig voor een kleurenboek.
Oh ik wel, ik hou best wel van cheesy af en toe. Deze falafelhartjes zijn geboren op valentijnsdag en dat was meteen het enige dat ik eraan gedaan had.quote:Op maandag 20 oktober 2014 11:05 schreef Myraela het volgende:
Ziet er wel heel cute uit. Al hou ik helemaal niet van vormpjes geven aan eten.
Haha thanks! Het was wel even zoeken hoor, er zijn wel een paar misbaksels aan vooraf gegaan. Gevloekt dat ik heb! En mijn preischotel heb ik vier keer op de foto moeten leggen voor het eruit zag alsof ik het op wilde eten.quote:Op maandag 20 oktober 2014 11:05 schreef minilot het volgende:
[..]
Hahaha, ik voelde het aan!
Je hebt de esthetiek ervan in elk geval goed te pakken, zonder dat het daadwerkelijk stoffig belegen wordt. Leuk hoor! En qua sfeer echt weer eens iets heel anders dan wat we hier normaal gesproken zien.
Zeker snoezig, die falafel!
Dankjewel Ik ga eens lezen daar! Heb je er zelf al eens iets laten printen?quote:
Mag ik iets vragen over de ciderazijn?quote:Op maandag 6 oktober 2014 13:03 schreef minilot het volgende:
[..]
Tsja,het is wat Nigella zegt! En ik heb het nu een paar keer gemaakt, en ik vind het ontzettend lekker. Vergeet niet dat er ook erg veel ciderazijn in gaat, en dat moet gecompenseerd worden.
quote:Op maandag 20 oktober 2014 13:46 schreef Selestha het volgende:
Mijn avondeten van gisteren
Herfstsalade van pompoen, venkel, aardappel, appel, feta. cranberries en pittenmix
[ afbeelding ]
Klinkt goed zeg! Heb je ook een grotere foto?
Haaa, tof zeg!quote:Op maandag 20 oktober 2014 17:01 schreef Myraela het volgende:
Even een crosspost uit het brood bak topic.
Brood met smeersels erin. Vlechtbrood met tomaten tapenade, olijven tapenade en pesto. Geïnspireerd voor Jacques van heel Holland bakt.
[ afbeelding ]
Appelazijn en ciderazijn zijn in principe hetzelfde product, al zitten er enorrrrrme verschillen in kwaliteit tussen de verschillende merken. Mijn ervaring met de azijnen van het Albert Heijn-huismerk is dat ze erg vlak en simpel van smaak zijn, maar da's voor zo'n jam als deze verder niet zo'n enorme ramp.quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 09:36 schreef miss_dynastie het volgende:
[..]
Mag ik iets vragen over de ciderazijn?
Als ik zoek op de site van AH komt er ook appelazijn naar voren, maar wordt dat bedoeld?
De 'gewone' ciderazijn is op de site van AH 5,16 per liter, heb jij daar anders een goedkoper alternatief voor?
Oh ik wist niet dat mijn foto zo klein wasquote:Op dinsdag 21 oktober 2014 13:23 schreef minilot het volgende:
[..]
[..]
Haaa, tof zeg!
Die van jou ziet er veeeeeeel lekkerder uit dan die van Jacques!
(Ga je je voor HHB aanmelden voor volgend jaar? )
Jaaaa, zo kunnen we er tenminste iets van zien!quote:
Die gele stukjes zijn appel hoor, de kaas is alleen het witte Leek een klein stukje in de box, maar was met zijn tweeën inderdaad ruim voldoende fetaquote:Op dinsdag 21 oktober 2014 20:51 schreef minilot het volgende:
[..]
Jaaaa, zo kunnen we er tenminste iets van zien!
Lekker veel kaas!
Weet ik. Ik herken feta nog met een blinddoek voor en een knijper op mijn neus, zonder te proeven!quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 20:53 schreef Selestha het volgende:
[..]
Die gele stukjes zijn appel hoor, de kaas is alleen het witte
Waar heb je de polenta in gebakken? Qua olie/vet bedoel ik.quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 20:54 schreef minilot het volgende:
Avondeten! (in stikdonkere keuken )
[ afbeelding ]
Gebakken driekazenpolenta - met brie, parmezaan en double gloucester. Tevens geroosterde prinsessenbonen, affillacress en een dressing met yoghurt en mosterd.
Was lekker!
In een flike scheut zonnebloemolie. Maar maakt nidt uit hoor, je kunt gewoon elke soort olie die geschikt is om in te bakken of geklaarde boter gebruikenquote:Op dinsdag 21 oktober 2014 21:18 schreef Molo het volgende:
[..]
Waar heb je de polenta in gebakken? Qua olie/vet bedoel ik.
Ik weet niet of de boer hier verderop daar wel zo blij mee is als ik dat doequote:Op dinsdag 21 oktober 2014 21:28 schreef minilot het volgende:
[..]
In een flike scheut zonnebloemolie. Maar maakt nidt uit hoor, je kunt gewoon elke soort olie die geschikt is om in te bakken of geklaarde boer gebruiken
Eh, boter dusquote:Op dinsdag 21 oktober 2014 21:36 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik weet niet of de boer hier verderop daar wel zo blij mee is als ik dat doe
Ben wel pissig op de boer hier, want de rauwe melk die ik zaterdag kocht was maandagochtend al bedorven , de vla niet te kanen (superzoet en ongare korrels maïzena, brrrrr) en de kaas verre van bijzonder (saaie meuk)
Maaruh, thanks. Dat moet lukken, alleen even kwestie van geduld hebben bij het koken. Maak jij kleine beetjes of vries jij restjes in ofzo?
Haha ja snap ik, vond je typo wel mooiquote:Op dinsdag 21 oktober 2014 21:48 schreef minilot het volgende:
[..]
Eh, boter dus
Wel balen van het spul van die boer van je, al zou ik zelf eigenlijk niet weten hoe lang rauwe melk goed blijft..
En ik maak gewoon precies zoveel polenta als ik op wil eten. Niks in te vriezen dus
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |