abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 15 november 2014 @ 14:33:02 #211
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_146680180


Mij herinnert het aan cherry tomaatjes uit de oven. En die mogen niet meer van Kranenburg dus ik vind het wel een leuk alternatief. En ik vind het er wel lekker uitzien daardoor.
pi_146680210
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 14:16 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik geloof dat ze nogal flabbergasted waren. :D
Komt natuurlijk ook gewoon omdat ze die smaken niet kennen. Veel mensen hebben een nogal lomp idee van de Aziatische keuken in het algemeen en de Chinese in het bijzonder. Dus dan is het makkelijk scoren. En nou ja, het was ook wel enigzins "restaurantwaardig", dat maakte ook best wat indruk. Maar ja, zeg ik dan, als je al die uren Masterchef kijken bij elkaar optelt, dan mag het toch ook wel? Bijna elke dag voor de buis zitten en commentaar geven op de presentatie van kandidaten en er dan zelf met de pet naar gooien?

Het is alleen lastig dat je ook nog verwacht wordt gezellig bij de gasten te zitten, dat hoeven die kandidaten niet. Dat is een extra uitdaging, zoveel mogelijk voorbereiden en klaarzetten zodat je zo kort mogelijk in de keuken staat om het klaar te maken. En dat ging deze keer ook beter dan ooit. Geen grote puinzooi in de keuken en zelfs tijd om snel foto's te maken.

Toch lijkt het me heerlijk om in de keuken te mogen blijven. :-)
Snap ik goed, van het in de keuken blijven :) Koken en borden opmaken is leuker dan gekoetjesenkalfjeskletsen aan tafel. :+

En ja, je zou verwachten dat iedereen na de overkill aan kookprogramma's de afgelopen Jaren toch niet meer zo snel onder de indruk te krijgen is van een beetje fraaie manier van eten presenteren, maar blijbaar toch. Al zal in jouw geval inderdaad wel meegespeeld hebben dat mensen niet alleen mooie borden voor zich kregen maar zo te lezen óók voor het eerst authentiek Chinees eten te eten kregen :)
*O*
Let me see you stripped down to the bone
pi_146680232
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 14:33 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
En die mogen niet meer van Kranenburg
Is dat zo ja? :D
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 15 november 2014 @ 14:41:19 #214
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_146680407
Ja, al jaaaaaaren niet meer.
  zaterdag 15 november 2014 @ 15:54:41 #215
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_146682329
Kranenborg zou ook al jaren niet meer mogen als het aan mij lag
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_146682837
Ik mag Kranenborg al jaren niet.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 15 november 2014 @ 17:33:46 #217
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146685041
Ongetwijfeld iemand de zeer kundig is, maar ik zap hem weg, net als U2 of Simply Red op de radio, dan gaat er een andere zender op
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_146710369


Semi-transparante aardappelchips gemaakt. *O* *O* *O*
Bijzonder leuk om te doen! Zie:
http://www.instructables.com/id/Glass-Potato-Chips/

Opgegeten met semi-transparante tomatenketchup van Crick's
Let me see you stripped down to the bone
pi_146713038


Vanuit een inmiddels donkere keuken (en heb momenteel even geen Photoshop om het bij te trekken): gyoza (homemade velletjes) met vulling van eend en bosui, met versgemaakte pruimensaus.
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 16 november 2014 @ 17:00:37 #220
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_146713104
Ohhhhhh gyoza, zooo lekker :9 Zag net op twitter je vellen al voorbij komen, zag er al goed uit :)

En die doorzichtige chips, wat gaaf!
I`m not weird. I`m limited edition.
  zondag 16 november 2014 @ 17:30:31 #221
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_146714082
Respect! Ze zien er prachtig uit! Vulling alleen eend & ui of nog iets smeuïgs ook?
pi_146715450
quote:
0s.gif Op zondag 16 november 2014 16:58 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]

Vanuit een inmiddels donkere keuken (en heb momenteel even geen Photoshop om het bij te trekken): gyoza (homemade velletjes) met vulling van eend en bosui, met versgemaakte pruimensaus.
En toen heb je ze gebakken? Gekookt?
Sterkheidsbaas van alles.
pi_146717458
quote:
0s.gif Op zondag 16 november 2014 17:30 schreef RobinOok het volgende:
Respect! Ze zien er prachtig uit! Vulling alleen eend & ui of nog iets smeuïgs ook?
Beetje sesamolie en hoisinsaus erin :) O, en heel ragfijn gesneden chinese kool die ik even gestoomd had
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 16 november 2014 @ 18:53:19 #224
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_146717468
quote:
2s.gif Op zondag 16 november 2014 18:09 schreef Lonaa het volgende:

[..]

En toen heb je ze gebakken? Gekookt?
Beide. :) Het zijn potstickers.
Jiaozi kun je op 3 manieren bereiden:
* Koken in ruim water (shuǐjiǎo, 水餃)
* Stomen (zhēngjiǎo, 蒸餃)
* In een koekenpan bakken (guōtiē, 鍋貼)
Voor deze laatste zogenaamde “potstickers” bak je de dumplings eerst eventjes in een hete koekenpan met een beetje olie bruin, giet er daarna een klein laagje water bij, leg de deksel op de pan en stoom de jiaozi gaar. Laat het water verdampen. Als de onderkant een mooi bruin korstje heeft serveren.
pi_146717529
quote:
2s.gif Op zondag 16 november 2014 18:09 schreef Lonaa het volgende:

[..]

En toen heb je ze gebakken? Gekookt?
Gewoon, wat je met gyoza doet. Gaarstomen in een beetje water in een hete pan met deksel erop, daarna deksel eraf en er een knapperig onderkantje aan bakken :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_146717545
Ahem, spuitelf (ga niet zo rap op mobiel), maar derde manier van Robin dus :)
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 16 november 2014 @ 19:14:04 #227
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_146718231


Ik had vanmiddag op eens onbedwingbare zin in zo'n gerookt kipfiletje van de AH.
Thuis een soort kipsalade van gemaakt:
1 gerookte kipfilet in blokjes
1 nashi peer in blokjes
lente-uitje in ringetjes

Sausje
1 el mayo
1 el stijfgeslagen room
1 tl citroensap
versgemalen 4-seizoenenpeper
zout

Nashipeer deed het goed! :-)

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 16-11-2014 20:17:47 ]
  zondag 16 november 2014 @ 19:30:25 #228
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_146718934
quote:
0s.gif Op zondag 16 november 2014 19:14 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]

Ik had vanmiddag op eens onbedwingbare zin in zo'n gerookt kipfiletje van de AH.
Thuis een soort kipsalade van gemaakt:
1 gerookte kipfilet in blokjes
1 nashi peer in blokjes
lente-uitje in ringetjes

Sausje
1 el mayo
2 el stijfgeslagen room
1 tl citroensap
versgemalen 4-seizoenenpeper
zout

Nashipeer deed het goed! :-)
Hmm dat ziet er goed uit!

Gyozo's (let even niet op mijn spelling) ook! Ik heb nog velletjes liggen, kan prima bij mijn maaltje van morgen :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_146719596
quote:
0s.gif Op zondag 16 november 2014 18:53 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Beide. :) Het zijn potstickers.
Jiaozi kun je op 3 manieren bereiden:
* Koken in ruim water (shuǐjiǎo, 水餃)
* Stomen (zhēngjiǎo, 蒸餃)
* In een koekenpan bakken (guōtiē, 鍋貼)
Voor deze laatste zogenaamde “potstickers” bak je de dumplings eerst eventjes in een hete koekenpan met een beetje olie bruin, giet er daarna een klein laagje water bij, leg de deksel op de pan en stoom de jiaozi gaar. Laat het water verdampen. Als de onderkant een mooi bruin korstje heeft serveren.
quote:
1s.gif Op zondag 16 november 2014 18:54 schreef minilot het volgende:

[..]

Gewoon, wat je met gyoza doet. Gaarstomen in een beetje water in een hete pan met deksel erop, daarna deksel eraf en er een knapperig onderkantje aan bakken :9
Dank!
Sterkheidsbaas van alles.
  zondag 16 november 2014 @ 21:23:03 #230
100164 MoChe
Uncle Joe
pi_146724462
quote:
0s.gif Op zondag 16 november 2014 16:58 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]

Vanuit een inmiddels donkere keuken (en heb momenteel even geen Photoshop om het bij te trekken): gyoza (homemade velletjes) met vulling van eend en bosui, met versgemaakte pruimensaus.
Ziet er super uit!!
пусть всегда будет солнце
pi_146802404
Awesome ontbijt!



Sinassplit-granola! >:) Het zijn brokken gepofte gierst met een laagje van witte chocolade, mandarijntjesschil en bergamotextract. .En een kwak yoghurt erbij dus. :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_146803715
Vandaag ook gyoza gemaakt, maar ze smaakten gewoon niet lekker -O-. Better luck next time.

Deze tomaten galette was iig wel gelukt.

pi_146803753
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 11:57 schreef n0a het volgende:
Vandaag ook gyoza gemaakt, maar ze smaakten gewoon niet lekker -O-. Better luck next time.

Deze tomaten galette was iig wel gelukt.

[ afbeelding ]
Die zag ik al voorbij komen, prachtig!
pi_146806145
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 11:57 schreef n0a het volgende:
Vandaag ook gyoza gemaakt, maar ze smaakten gewoon niet lekker -O-. Better luck next time.

Deze tomaten galette was iig wel gelukt.

[ afbeelding ]
Aww, jammer! Waar had je de gyzoa mee gevuld?

En inderdaad een schitterende galette! Ik eet pas weer verse tomaten als de winter voorbij is, maar als ik het zo zie krijg ik er toch wel erg veel trek in! ^O^
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 19 november 2014 @ 13:37:12 #235
181448 littlepea
does humor belong in music?
pi_146806823
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 11:14 schreef minilot het volgende:
Awesome ontbijt!

[ afbeelding ]

Sinassplit-granola! >:) Het zijn brokken gepofte gierst met een laagje van witte chocolade, mandarijntjesschil en bergamotextract. .En een kwak yoghurt erbij dus. :9
Hmm.. dat ziet er lekker uit! Hoe kom je aan die gepofte gierst?
pi_146807157
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 13:37 schreef littlepea het volgende:

[..]

Hmm.. dat ziet er lekker uit! Hoe kom je aan die gepofte gierst?

Online besteld bij Pit&Pit.com maar elke goed gesoorteerde biowinkel heeft het wel liggen. En anders zijn er ook genoeg andere webshops, zoek maar 'ns op 'gepofte gierst' met Google.

Zelf maken kan ook, maar is wel (heel) veel meer gedoe en vond ik zelf niet zo'n succes :)
Veel lastiger dan popcorn, dat maak ik altijd gewoon zelf van maïskorrels. Zo gebeurd. Maar gierst moet je eerst weken, dan stomen, dan drogen en dan kun je het pas poffen.
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 19 november 2014 @ 13:58:02 #237
181448 littlepea
does humor belong in music?
pi_146807611
Dat klinkt inderdaad bewerkelijk.
  woensdag 19 november 2014 @ 13:58:46 #238
370431 drakin
vurig typje
pi_146807651
Mijn eerste bijdrage aan dit topic, ben geen fotograaf of goede opmaker om het voedsel er schitterend uit te laten zien, en heb het eten meestal ook al op voor ik denk om het eens op camera vast te leggen, maar deze keer dacht ik kom laat ik eens een kiekje schieten:



Gevulde paprika met shoarma uit de oven.
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
pi_146808051
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 13:58 schreef drakin het volgende:
Mijn eerste bijdrage aan dit topic, ben geen fotograaf of goede opmaker om het voedsel er schitterend uit te laten zien, en heb het eten meestal ook al op voor ik denk om het eens op camera vast te leggen, maar deze keer dacht ik kom laat ik eens een kiekje schieten:
Ik hou niet zo van gevulde paprika, maar je foto is wel tof, waarschijnlijk omdat je gave retro ovenschaal onderaan oranje en bovenaan een pietsje zwart is, net als de paprika's die erin staan! :D ^O^

En welkom als deelnemer van dit topic! *O*
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 19 november 2014 @ 14:31:53 #240
370431 drakin
vurig typje
pi_146808947
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 14:08 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik hou niet zo van gevulde paprika, maar je foto is wel tof, waarschijnlijk omdat je gave retro ovenschaal onderaan oranje en bovenaan een pietsje zwart is, net als de paprika's die erin staan! :D ^O^

En welkom als deelnemer van dit topic! *O*
Dankjewel voor je compliment minilot, zelfs al is de foto met mijn mobiel gemaakt :)
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')