Snap ik goed, van het in de keuken blijven Koken en borden opmaken is leuker dan gekoetjesenkalfjeskletsen aan tafel.quote:Op zaterdag 15 november 2014 14:16 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik geloof dat ze nogal flabbergasted waren.
Komt natuurlijk ook gewoon omdat ze die smaken niet kennen. Veel mensen hebben een nogal lomp idee van de Aziatische keuken in het algemeen en de Chinese in het bijzonder. Dus dan is het makkelijk scoren. En nou ja, het was ook wel enigzins "restaurantwaardig", dat maakte ook best wat indruk. Maar ja, zeg ik dan, als je al die uren Masterchef kijken bij elkaar optelt, dan mag het toch ook wel? Bijna elke dag voor de buis zitten en commentaar geven op de presentatie van kandidaten en er dan zelf met de pet naar gooien?
Het is alleen lastig dat je ook nog verwacht wordt gezellig bij de gasten te zitten, dat hoeven die kandidaten niet. Dat is een extra uitdaging, zoveel mogelijk voorbereiden en klaarzetten zodat je zo kort mogelijk in de keuken staat om het klaar te maken. En dat ging deze keer ook beter dan ooit. Geen grote puinzooi in de keuken en zelfs tijd om snel foto's te maken.
Toch lijkt het me heerlijk om in de keuken te mogen blijven. :-)
Is dat zo ja?quote:Op zaterdag 15 november 2014 14:33 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
En die mogen niet meer van Kranenburg
En toen heb je ze gebakken? Gekookt?quote:Op zondag 16 november 2014 16:58 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]
Vanuit een inmiddels donkere keuken (en heb momenteel even geen Photoshop om het bij te trekken): gyoza (homemade velletjes) met vulling van eend en bosui, met versgemaakte pruimensaus.
Beetje sesamolie en hoisinsaus erin O, en heel ragfijn gesneden chinese kool die ik even gestoomd hadquote:Op zondag 16 november 2014 17:30 schreef RobinOok het volgende:
Respect! Ze zien er prachtig uit! Vulling alleen eend & ui of nog iets smeuïgs ook?
Beide. Het zijn potstickers.quote:Op zondag 16 november 2014 18:09 schreef Lonaa het volgende:
[..]
En toen heb je ze gebakken? Gekookt?
Gewoon, wat je met gyoza doet. Gaarstomen in een beetje water in een hete pan met deksel erop, daarna deksel eraf en er een knapperig onderkantje aan bakkenquote:Op zondag 16 november 2014 18:09 schreef Lonaa het volgende:
[..]
En toen heb je ze gebakken? Gekookt?
Hmm dat ziet er goed uit!quote:Op zondag 16 november 2014 19:14 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Ik had vanmiddag op eens onbedwingbare zin in zo'n gerookt kipfiletje van de AH.
Thuis een soort kipsalade van gemaakt:
1 gerookte kipfilet in blokjes
1 nashi peer in blokjes
lente-uitje in ringetjes
Sausje
1 el mayo
2 el stijfgeslagen room
1 tl citroensap
versgemalen 4-seizoenenpeper
zout
Nashipeer deed het goed! :-)
quote:Op zondag 16 november 2014 18:53 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Beide. Het zijn potstickers.
Jiaozi kun je op 3 manieren bereiden:
* Koken in ruim water (shuǐjiǎo, 水餃)
* Stomen (zhēngjiǎo, 蒸餃)
* In een koekenpan bakken (guōtiē, 鍋貼)
Voor deze laatste zogenaamde “potstickers” bak je de dumplings eerst eventjes in een hete koekenpan met een beetje olie bruin, giet er daarna een klein laagje water bij, leg de deksel op de pan en stoom de jiaozi gaar. Laat het water verdampen. Als de onderkant een mooi bruin korstje heeft serveren.
Dank!quote:Op zondag 16 november 2014 18:54 schreef minilot het volgende:
[..]
Gewoon, wat je met gyoza doet. Gaarstomen in een beetje water in een hete pan met deksel erop, daarna deksel eraf en er een knapperig onderkantje aan bakken
Ziet er super uit!!quote:Op zondag 16 november 2014 16:58 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]
Vanuit een inmiddels donkere keuken (en heb momenteel even geen Photoshop om het bij te trekken): gyoza (homemade velletjes) met vulling van eend en bosui, met versgemaakte pruimensaus.
Die zag ik al voorbij komen, prachtig!quote:Op woensdag 19 november 2014 11:57 schreef n0a het volgende:
Vandaag ook gyoza gemaakt, maar ze smaakten gewoon niet lekker . Better luck next time.
Deze tomaten galette was iig wel gelukt.
[ afbeelding ]
Aww, jammer! Waar had je de gyzoa mee gevuld?quote:Op woensdag 19 november 2014 11:57 schreef n0a het volgende:
Vandaag ook gyoza gemaakt, maar ze smaakten gewoon niet lekker . Better luck next time.
Deze tomaten galette was iig wel gelukt.
[ afbeelding ]
Hmm.. dat ziet er lekker uit! Hoe kom je aan die gepofte gierst?quote:Op woensdag 19 november 2014 11:14 schreef minilot het volgende:
Awesome ontbijt!
[ afbeelding ]
Sinassplit-granola! Het zijn brokken gepofte gierst met een laagje van witte chocolade, mandarijntjesschil en bergamotextract. .En een kwak yoghurt erbij dus.
Online besteld bij Pit&Pit.com maar elke goed gesoorteerde biowinkel heeft het wel liggen. En anders zijn er ook genoeg andere webshops, zoek maar 'ns op 'gepofte gierst' met Google.quote:Op woensdag 19 november 2014 13:37 schreef littlepea het volgende:
[..]
Hmm.. dat ziet er lekker uit! Hoe kom je aan die gepofte gierst?
Ik hou niet zo van gevulde paprika, maar je foto is wel tof, waarschijnlijk omdat je gave retro ovenschaal onderaan oranje en bovenaan een pietsje zwart is, net als de paprika's die erin staan!quote:Op woensdag 19 november 2014 13:58 schreef drakin het volgende:
Mijn eerste bijdrage aan dit topic, ben geen fotograaf of goede opmaker om het voedsel er schitterend uit te laten zien, en heb het eten meestal ook al op voor ik denk om het eens op camera vast te leggen, maar deze keer dacht ik kom laat ik eens een kiekje schieten:
Dankjewel voor je compliment minilot, zelfs al is de foto met mijn mobiel gemaaktquote:Op woensdag 19 november 2014 14:08 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik hou niet zo van gevulde paprika, maar je foto is wel tof, waarschijnlijk omdat je gave retro ovenschaal onderaan oranje en bovenaan een pietsje zwart is, net als de paprika's die erin staan!
En welkom als deelnemer van dit topic!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |