Zeg zeur, de sluiter heeft niet geopend dus heb ik dat mr gedaan. Wijzig het later goed.quote:Op dinsdag 8 juli 2014 16:12 schreef djkoelkast het volgende:
Zonde, haal dan ook echt foto's uit het vorige topic als je een nieuwe opent. Nu staan er steeds dezelfde, plus de bovenste werkt niet meer.
Dat kan maar een beperkte tijd. Als je een topic opent steek dan ook wat werk in de OP, zo gek is dat toch niet.quote:Op dinsdag 8 juli 2014 16:16 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Zeg zeur, de sluiter heeft niet geopend dus heb ik dat mr gedaan. Wijzig het later goed.
Zo.quote:Op dinsdag 8 juli 2014 16:22 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat kan maar een beperkte tijd. Als je een topic opent steek dan ook wat werk in de OP, zo gek is dat toch niet.
Nooit gedacht dat dat zo simpel zou zijn.. Leuk!quote:Op donderdag 10 juli 2014 22:50 schreef Isegrim het volgende:
http://m.nrc.nl/koken/201(...)s-van-cees-holtkamp/
Dat wil ik eens gaan proberen! Zijn van die koekjes die je gedachteloos bij de super koopt, maar ze zijn vast veel lekkerder als je ze zelf maakt.
CUL / Eigen inmaak en andere conserveringquote:Op zaterdag 12 juli 2014 21:58 schreef PM-girl het volgende:
Vraag, ik lees hier wel eens dat jullie bij de bakprojecten werken met ingemaakt fruit. Is er in cul een topic over fruit inmaken?
Dankjewel!quote:Op zaterdag 12 juli 2014 22:57 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
CUL / Eigen inmaak en andere conservering
(niet alleen fruit)
Kopen bij toko, zo duur is het daar niet.quote:Op woensdag 16 juli 2014 23:25 schreef Sorella het volgende:
vraagje, ik heb een recept waar 100 gr kokosolie in gaat maar om nu een kapitaal uit te geven voor deze ene keer, liever niet, iemand enig idee waar ik het mee kan vervangen ?
3 nog wat valt wel mee, bij de tuinen is het een stuk duurder, nooit aan de toko gedacht.quote:Op woensdag 16 juli 2014 23:42 schreef djkoelkast het volgende:
3 nogwat voor een potje van 500g bij de toko, is in verhouding niet heel goedkoop, maar je kunt er dan wel 5x je recept mee maken
Ja da's een overdreven dure nepnew-agewinkelquote:Op woensdag 16 juli 2014 23:44 schreef Sorella het volgende:
[..]
3 nog wat valt wel mee, bij de tuinen is het een stuk duurder, nooit aan de toko gedacht.
Heel goedquote:Op donderdag 17 juli 2014 15:37 schreef Ramonia het volgende:
[ afbeelding ]
Mini Roze Koeken!
(@djkoelkast, dat is frambozensap hoor )
Ja staat op mijn blog (in sig) ! Je hoeft er maar een handjevol frambozen voor dusseh, dat komt wel goedquote:Op donderdag 17 juli 2014 15:47 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Heel goed
Nog wat te wit naar mijn smaak (ik maak zowat alles volkoren ) maar ze zien er schitterend uit, ik zou eerder dit eten dan die dingen uit de supermarkt (die eet ik sowieso niet).
Heb je een recept? Ik heb nog genoeg frambozen in de tuin hangen
Leuk, ik ga er eens een eigen draai aan geven binnenkortquote:Op donderdag 17 juli 2014 16:30 schreef Ramonia het volgende:
[..]
Ja staat op mijn blog (in sig) ! Je hoeft er maar een handjevol frambozen voor dusseh, dat komt wel goed
Hhhhmmm die zien er lekker uitquote:Op donderdag 17 juli 2014 15:37 schreef Ramonia het volgende:
[ afbeelding ]
Mini Roze Koeken!
(@djkoelkast, dat is frambozensap hoor )
Ik zou zeggen: neem het op met de organisatie van banketbakkers ofzo Je kunt ze trouwens ook Moesselientjes noemen (naar Mussolini).quote:Op donderdag 17 juli 2014 17:58 schreef djkoelkast het volgende:
Ik heb alleen wel iets tegen die benaming 'roze koeken' want die koeken zijn helemaal niet roze en het zijn ook nog eens geen koeken maar cakejes.
Platte cakes met roze glazuur of gewoon zoals die dingen gedoopt zijn: glacés
p.s. Kun je ze dan ook aanspreken over bokkepootjes (geen geit in zicht!), koffiekoeken, portugeesjes en bruidsmeisjes?quote:Op donderdag 17 juli 2014 17:58 schreef djkoelkast het volgende:
Ik heb alleen wel iets tegen die benaming 'roze koeken' want die koeken zijn helemaal niet roze en het zijn ook nog eens geen koeken maar cakejes.
Platte cakes met roze glazuur of gewoon zoals die dingen gedoopt zijn: glacés
Bokkepootjes lijken op poten van een bok, koffiekoeken eet je bij de koffie etc.quote:Op donderdag 17 juli 2014 21:26 schreef Ramonia het volgende:
[..]
p.s. Kun je ze dan ook aanspreken over bokkepootjes (geen geit in zicht!), koffiekoeken, portugeesjes en bruidsmeisjes?
Bruidsmeisjes lopen voor de bruid? De glazuur is roze man Daarom zijn het toch ook oranje tompoezen of chocolade soezen?quote:Op donderdag 17 juli 2014 21:34 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Bokkepootjes lijken op poten van een bok, koffiekoeken eet je bij de koffie etc.
Maar roze koeken zijn niet roze en eet je niet bij iets roze.
quote:Op donderdag 17 juli 2014 22:06 schreef loecje het volgende:
misschien dan beter om die mening voor je te houden wanneer je geen reacties wenst.
Wat snap jij niet aan 'je hoéft er niet op in te gaan hoor' ?quote:Op donderdag 17 juli 2014 22:38 schreef loecje het volgende:
ehm, je begon zelf over dat je iets hebt tegen de benaming...
Wat zien ze er professioneel uit, gaaf zeg!quote:Op zaterdag 12 juli 2014 20:46 schreef Ramonia het volgende:
Yum @ Carrot Cupcakes! Ik ben doel op wortel(mini)taart!
Deze tompoezen heb ik dinsdag gebakken, was er nog niet aan toe gekomen om ze hier te posten. Was de eerste keer dat ik bladerdeeg heb gemaakt ("echt" bladerdeeg, ik heb wel eens rough puff gemaakt) - moet zeggen dat ik er niet ontevreden mee ben! Ze waren echt superlekker! Nu nog een taart bedenken voor een taartenbakwestrijd...
[ afbeelding ]
.quote:Op vrijdag 18 juli 2014 12:48 schreef Sorella het volgende:
[ link | afbeelding ]
Triple chocolate cheesecake met aardbeien coulis.
https://au.tv.yahoo.com/m(...)te-cheesecake/#page1
Ja en het was de eerste keer dat ik bladerdeeg zelf maakte! Failproof recept, van Holtie (al heb ik wel extra gekoeld en het filmpje van foodtube erbij gehad).quote:Op vrijdag 18 juli 2014 13:41 schreef minilot het volgende:
[..]
Wat zien ze er professioneel uit, gaaf zeg!
En ooh, de heerlijkheid van zelfgemaakte banketbakkersroom, en ik zie daar stipjes van verse vanilla.
En een bijpassend rietje ook nog!
Hihi, dank je wel hoor. Ik koop zelf mijn vanillestokken bij de groothandel, maar het feestdagenassortiment van Lidl is op zich een goede tip.quote:Op zondag 20 juli 2014 23:04 schreef Ramonia het volgende:
[..]
Ja en het was de eerste keer dat ik bladerdeeg zelf maakte! Failproof recept, van Holtie (al heb ik wel extra gekoeld en het filmpje van foodtube erbij gehad).
Hihi - jazeker, verse vanille! Rond Kerst en Pasen hebben ze altijd vanillestokjes bij de Lidl (1 of 2 in zo'n tubetje), daar sla ik altijd extra veel van in! Supergoeie kwaliteit
De rietjes heb ik uit China, daar zijn ze supergoedkoop (via Aliexpress). Als je een linkje wilt, poke me dan maar even
So far de ongevraagde shoptips E
Oee, fraai zeg! Veel mooier ook dan de foto op Smulweb.quote:Op zaterdag 19 juli 2014 23:06 schreef Isegrim het volgende:
Wie weet er een lekkere custard/appeltaart?
Edit: en de niet-telefoonfoto's van de pruimentaart:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hij is heerlijk. Ik had geen echte vanille in huis dus heb vanillesuiker gebruikt.quote:Op maandag 21 juli 2014 14:21 schreef minilot het volgende:
[..]
Oee, fraai zeg! Veel mooier ook dan de foto op Smulweb.
Om de een of andere reden vertrouw ik recepten op Smulweb nooit zo (vanille-essence: bah! ), maar deze was dus wel te.. hihi.. te pruimen?
Koop een grote pot, stop daar suiker in (ongeraffineerde rietsuiker is het lekkerste) en stop in die pot voortaan elk uitgeschraapt vanillestokje wat je ooit nog gebruikt. Dit blijft echt voor altijd goed, gebruik in elk baksel 25-50g van deze suiker en vul bij met nieuwe suiker als de pot 1/3 leeg is. Zo heb je altijd èchte vanillesuiker in huisquote:Op maandag 21 juli 2014 14:29 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Hij is heerlijk. Ik had geen echte vanille in huis dus heb vanillesuiker gebruikt.
Wow, dat ziet er echt perfect uit.quote:Op maandag 21 juli 2014 13:52 schreef minilot het volgende:
Over het Foodgawkertopic gesproken... Aangezien onderstaan baksel van twee zondagen geleden afgelopen weekend nog steeds superlekker was (inmiddels is het laatste stukje soldaat gemaakt) vind ik het ook wel even een dikke aanrader voor hier in het baktopic:
[ afbeelding ]
Duitse Baumkuchen
Superlekker en zoals inmiddels gebleken is dus zeer lang houdbaar
Ik heb het volgende recept gebruikt voor de taart:
http://globaltableadventure.com/2011/04/28/recipe-german-tree-cake-baumtorte/
Met een tweetal wijzigingen: ik stopte in het beslag nog een extra theelepel amandelextract en een flinke snuf zout.
Wat mooi! Wat bedoelen ze eigenlijk met de half-half in het recept?:@quote:Op maandag 21 juli 2014 13:52 schreef minilot het volgende:
Over het Foodgawkertopic gesproken... Aangezien onderstaan baksel van twee zondagen geleden afgelopen weekend nog steeds superlekker was (inmiddels is het laatste stukje soldaat gemaakt) vind ik het ook wel even een dikke aanrader voor hier in het baktopic:
[ afbeelding ]
Duitse Baumkuchen
Superlekker en zoals inmiddels gebleken is dus zeer lang houdbaar
Ik heb het volgende recept gebruikt voor de taart:
http://globaltableadventure.com/2011/04/28/recipe-german-tree-cake-baumtorte/
Met een tweetal wijzigingen: ik stopte in het beslag nog een extra theelepel amandelextract en een flinke snuf zout.
Ik ben op de hoogte van deze mogelijkheid.quote:Op maandag 21 juli 2014 14:32 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Koop een grote pot, stop daar suiker in (ongeraffineerde rietsuiker is het lekkerste) en stop in die pot voortaan elk uitgeschraapt vanillestokje wat je ooit nog gebruikt. Dit blijft echt voor altijd goed, gebruik in elk baksel 25-50g van deze suiker en vul bij met nieuwe suiker als de pot 1/3 leeg is. Zo heb je altijd èchte vanillesuiker in huis
Is een zuivelproduct in Amerika, vergelijkbaar met kookroom hier. Maar in plaats daarvan gewoon volvette slagroom gebruiken vind ik wel altijd lekkerder en kan prima.quote:Op maandag 21 juli 2014 14:54 schreef laiveneertiekje het volgende:
[..]
Wat mooi! Wat bedoelen ze eigenlijk met de half-half in het recept?:@
Ik zeg eet smakelijk http://nl.wikipedia.org/wiki/Ethylvanillinequote:Op maandag 21 juli 2014 14:55 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik ben op de hoogte van deze mogelijkheid.
Maar weet je wat? Ik vind kunstmatige vanille (ook) lekker.
Ik weet wat het is. Ik ben niet behept met jouw angst voor chemicaliën.quote:Op maandag 21 juli 2014 15:01 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik zeg eet smakelijk http://nl.wikipedia.org/wiki/Ethylvanilline
Net als truffelaroma dat gemaakt wordt van een overblijfsel nadat ze benzine hebben gemaakt van aardolie.
Ik heb geen angst voor chemicaliën, ik wil zèlf smaken maken, geen bende uit een potje halen. Als het kon zou ik zelf een vanilleplant hebben en zelf de vanillestokjes laten fermenteren, maar daar hebben we het verkeerde klimaat voorquote:Op maandag 21 juli 2014 15:02 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik weet wat het is. Ik ben niet behept met jouw angst voor chemicaliën.
Oh, die ga ik ook eens halen. Mooie potjes sowieso.quote:Op maandag 21 juli 2014 14:37 schreef minilot het volgende:
Vanille-extract vind ik ook prima:
[ afbeelding ]
En wat ik stiekem ook erg handig vind om op voorraad te hebben is deze:
[ afbeelding ]
Vanille-extract + vanillezaadjes in een pompje.
Ik maak zelf ook vrijwel alles from scratch. Maar ik vind synthetische vanille toevalligerwijs lekker.quote:Op maandag 21 juli 2014 15:03 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik heb geen angst voor chemicaliën, ik wil zèlf smaken maken, geen bende uit een potje halen. Als het kon zou ik zelf een vanilleplant hebben en zelf de vanillestokjes laten fermenteren, maar daar hebben we het verkeerde klimaat voor
Mja, er zijn ook mensen die van die wc-verfrisser lekker vinden, brise in je stopcontact of als je voorbij loopt dingen, kerstboompjes van papier met geur in hun auto, axe, nivea, zwitsal, weet ik het. Het blijft echter gewoon dikke nep.quote:Op maandag 21 juli 2014 15:12 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik maak zelf ook vrijwel alles from scratch. Maar ik vind synthetische vanille toevalligerwijs lekker.
Ik vind dingen met fabrieksmatige aardbeiensmaak vaak heel lekker en dat slaat culinair gezien écht helemaal nergens op, dus ik snap je prima.quote:Op maandag 21 juli 2014 15:12 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik maak zelf ook vrijwel alles from scratch. Maar ik vind synthetische vanille toevalligerwijs lekker.
Hebben wij ook nog staan, alleen dan met goedkope jenever ipv vodka, hetgeen feitelijk hetzelfde is.quote:Op maandag 21 juli 2014 15:19 schreef Etcetera het volgende:
Ik heb ergens in april/mei zelf eens vanille-extract gemaakt, gewoon wodka en vanillestokjes bij elkaar mikken en een beetje geduld hebben.
Waar koop jij deze?quote:Op maandag 21 juli 2014 14:37 schreef minilot het volgende:
Vanille-extract vind ik ook prima:
[ afbeelding ]
En wat ik stiekem ook erg handig vind om op voorraad te hebben is deze:
[ afbeelding ]
Vanille-extract + vanillezaadjes in een pompje.
De betere kookwinkel heeft zulk spul wel, DOK, Kookpunt, Oldenhof, Duikelman enzo. En taartenbak winkels, zeker onlinequote:
De bovenste kun je gewoon bij Dille & Kamille krijgen, het superhandige pompje van Nomu heb ik tot nu toe alleen bij de groothandels (Sligro, Hanos) gezien.quote:
Tsja, wat is er niet leuk. Ik hou van een lekkere aardbeientaart. Harde bodem, banketbakkersroom en verse aardbeien.quote:Op dinsdag 22 juli 2014 09:23 schreef Stimorol- het volgende:
Ik wil 2 taarten maken voor collega's. Heeft iemand enig idee wat leuk is? Dacht aan notentaart, want dat is simpel, maar verder kom ik niet..
Ik kan redelijk bakken, maar qua inspiratie kom ik niet heel ver
Oh jaaaaaaa aardbeientaart Als ik dat een dag van tevoren maak is dat prima te eten de volgende ochtend toch?quote:Op dinsdag 22 juli 2014 10:13 schreef Myraela het volgende:
[..]
Tsja, wat is er niet leuk. Ik hou van een lekkere aardbeientaart. Harde bodem, banketbakkersroom en verse aardbeien.
Verder gaat er hier eigenlijk nooit een verjaardag voorbij zonder een chocoladetaart. Ik hou van een chocolade truffel taart.
Tuurlijk.quote:Op dinsdag 22 juli 2014 10:15 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Oh jaaaaaaa aardbeientaart Als ik dat een dag van tevoren maak is dat prima te eten de volgende ochtend toch?
Niet per se, want bij goedkope jenever bestaat er de kans dat ze jeneverbessen gebruikt hebben. Dat heb je bij wodka nietquote:Op maandag 21 juli 2014 16:08 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Hebben wij ook nog staan, alleen dan met goedkope jenever ipv vodka, hetgeen feitelijk hetzelfde is.
Jenever wordt toch vrijwel altijd van graan gemaakt? Gin wordt gemaakt met jeneverbessen en dat heeft ook een echt bijsmaakje. Wodka is het meest neutraal, op het poolse Spirytus wat gewoon pure alcohol (96% is puur want 100% alcohol zou direct verdampen als ik goed geïnformeerd ben) is.quote:Op dinsdag 22 juli 2014 11:31 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Niet per se, want bij goedkope jenever bestaat er de kans dat ze jeneverbessen gebruikt hebben. Dat heb je bij wodka niet
De eisen rondom jonge jenever in Nederland zijn vrij beperkt. Die zijn eerder beperkt tot maximale hoeveelheden die er in mogen zitten dan minimale hoeveelheden. Als je het een beetje slim aanpakt kan je in Nederland exact hetzelfde drankje als jonge jenever en als wodka verkopen zonder een regel te overtreden. Je moet dan wel opletten met het opstellen van je etiket: als je daar graanjenever op zet, dan moet het ook van een bepaald percentage graan gemaakt zijn. Zet je dat er niet op dan mag je het ook van iets anders maken.quote:Op dinsdag 22 juli 2014 12:51 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Jenever wordt toch vrijwel altijd van graan gemaakt? Gin wordt gemaakt met jeneverbessen en dat heeft ook een echt bijsmaakje. Wodka is het meest neutraal, op het poolse Spirytus wat gewoon pure alcohol (96% is puur want 100% alcohol zou direct verdampen als ik goed geïnformeerd ben) is.
[ afbeelding ]
Ik heb een flesje 95% staan, erg geschikt om zelf parfums mee te maken of vanille-extract. Ik gebruik het om videokoppen te reinigen overigens, laat het iemand uit Polen meenemen, want daar kost het geen drol. Hier ben je al een tientje aan accijns kwijt voor een klein flesje.
Je maakt het hoe dan ook niet alleen van jeneverbessen Als het er al in zit is het puur een smaakmaker, waar je maar een heel klein beetje van nodig hebtquote:Op dinsdag 22 juli 2014 13:16 schreef djkoelkast het volgende:
Die heb ik gezien, maar lijkt mij veel te duur om het van jeneverbessen te maken.
scheef of niet, ziet er lekker uit johquote:Op zaterdag 2 augustus 2014 15:52 schreef Bortecinem het volgende:
Mijn scheef aangesneden cheesecake:
[ afbeelding ]
Thanks!quote:Op zaterdag 2 augustus 2014 15:54 schreef sararaats het volgende:
[..]
scheef of niet, ziet er lekker uit joh
Wow, die bovenkant!quote:Op zaterdag 2 augustus 2014 15:52 schreef Bortecinem het volgende:
Mijn scheef aangesneden cheesecake:
[ afbeelding ]
Heel tof! Kleurstof er doorheen gehaald?quote:Op zaterdag 2 augustus 2014 15:52 schreef Bortecinem het volgende:
Mijn scheef aangesneden cheesecake:
[ afbeelding ]
Oh dat klinkt echt heerlijk met die bessen! En toffe taart om te zienquote:Op zaterdag 2 augustus 2014 17:01 schreef Bortecinem het volgende:
Haha nee, het is een instagram foto dus de kleuren zijn wat versterkt door een filter. Maar die vraag is mij gisteren ook gesteld toen ik de taart serveerde.
Het is iig ingekookte blauwe bessen puree/saus.
http://backtothecuttingbo(...)h-oreo-cookie-crust/quote:
Mwhaha, volgens mij zijn thuisbakkers stiekem allemaal feeders! Macarons zijn zo lastig -_-. Ik heb ze nog steeds niet onder de knie!quote:Op zondag 3 augustus 2014 17:01 schreef Syrena het volgende:
Wat een prachtige baksels weer
Hier een mislukt experiment met macarons (uit een pakje ook nog, maar was de eerste keer, ik weet nu waar ik op moet letten).
En de roze koeken gemaakt. Die waren niet gaar, dus die moet ik nog een keer doen. Maar doen als de vakantie om is, dan kan ik ze aan collega's voeren
Klinkt goed! Recept?quote:Op zondag 3 augustus 2014 12:53 schreef Ramonia het volgende:
Daar was ik weer (scriptie drama).
@Minilot - wat een fan-tas-tische taart (Baumkuchen). Echt zo uit een konditorei lijkt wel!
@Bortecinem - die cheesecake ziet er echt heerlijk uit, en supermooi patroontje zo aan de bovenkant!
Donderdag is de taartenwedstrijd in Sleen, ik doe mee met een aardbeien/pistachetaart. Pate sablée met amandel-pistachevulling, aardbeienjam+verse aardbeien bovenop en dan nog een witte chocolade pistacheroom als extraatje. Duurde even voordat ik dat bedacht had, heb me laten inspireren door Michalak. Oh en een fotootje ervan (want ik heb 'm natuurlijk wel eerst even uitgeprobeerd):
[ afbeelding ]
Zet gewoon hier joh, das toch veel leuker?quote:
Alstu!:quote:Op maandag 4 augustus 2014 19:29 schreef Molo het volgende:
[..]
Zet gewoon hier joh, das toch veel leuker?
Ik had 'm nu toevallig in het Nederlands liggen want ik moest het opsturen naar de organisatie v/d bakwedstrijd Normaal alleen in het Engels. Dus je hebt geluk haha!quote:
Ik denk dat het lastig gaat worden om de oortjes niet te verbranden en het hoofd in midden gaar te krijgen?quote:Op dinsdag 5 augustus 2014 19:26 schreef djkoelkast het volgende:
Witte chocolade heeft eigenlijk niet echt smaak, het is cacaoboter met poedersuiker, dus dat gaat nooit echt smaak geven in een cake.
Je Mickeycake is wel erg donker, bijna verbrand, misschien de oven wat lager de volgende keer
Lagere temperatuur en wat langer bakken dan.quote:Op dinsdag 5 augustus 2014 20:44 schreef computergirl het volgende:
[..]
Ik denk dat het lastig gaat worden om de oortjes niet te verbranden en het hoofd in midden gaar te krijgen?
.quote:Op dinsdag 5 augustus 2014 11:26 schreef FranticDJ het volgende:
Kersen monchoucheesecakeding!
[ afbeelding ]
Staat nu op te stijven.. Ok er is geen oven aan te pas gekomen maar soit
Helaas de verhouding kaas/kwark niet helemaal goed, dus hij liep enorm uit na verwijderen van de springvorm..quote:
Geeft niks. Als het op mijn schoteltje komt maak ik er af en toe zelf ook een rommeltje van.quote:Op dinsdag 5 augustus 2014 21:39 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Helaas de verhouding kaas/kwark niet helemaal goed, dus hij liep enorm uit na verwijderen van de springvorm..
Smaakte desalnietteplus aardig lekkah.
180 graden zeker?quote:Op dinsdag 5 augustus 2014 21:09 schreef Vicky het volgende:
Zal m volgende keer lager bakken.
De oortjes smaakten niet verbrand hoor en het midden was idd niet helemaal gaar.
Speciaal voor jou:quote:Op dinsdag 5 augustus 2014 21:41 schreef Anne het volgende:
[..]
Geeft niks. Als het op mijn schoteltje komt maak ik er af en toe zelf ook een rommeltje van.
Ziet er nog heel netjes uit .quote:Op woensdag 6 augustus 2014 19:01 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Speciaal voor jou:
[ afbeelding ]
En als je soms een ijsje neemt eet je dan ook zèlfs het hoorntje op?quote:Op dinsdag 5 augustus 2014 21:41 schreef Anne het volgende:
[..]
Geeft niks. Als het op mijn schoteltje komt maak ik er af en toe zelf ook een rommeltje van.
Ja. En met sushi ook de rijst.quote:Op woensdag 6 augustus 2014 20:19 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
En als je soms een ijsje neemt eet je dan ook zèlfs het hoorntje op?
Ik heb een speciaal tulbandrecept ontwikkeld omdat ik hetzelfde had in het begin, een poundcake is gewoon te zwaar voor in een tulband, je moet een recept hebben met meer melk en minder boter. Ik heb het zo 1, 2, 3 niet bij de hand, maar het heeft me heel wat testen gekost om hem goed te krijgen, resultaat is nu wel elke keer een mooie hoge tulband die ook mooi hoog blijft.quote:Op maandag 11 augustus 2014 18:51 schreef Bleie het volgende:
Was kennelijk een recept voor een vrij kleine, vorm was nog niet half gevuld, oh, en hij stortte nog behoorlijk in toen ik hem uit de oven had gehaald. Maar hij is heerlijk!
Tulband hoort veel hoger te zijn en ik heb er zelf ook een paar keer mee te maken gehad (te klein of ingezakt) dus ik herkende hetquote:Op maandag 11 augustus 2014 19:23 schreef Syrena het volgende:
Ik zie een prima tulband Ben wel benieuwd naar je recept djkoelkast!
Ik heb blueberry muffins gebakken. Eerste hit op google als je erop zoekt (Brenda's keuken?). Ze smaken meer naar cupcake, zoetttt. Maar wel lekker door de crunchie laag bovenop. Alleen hele ovenbodem smerig op omdat de kruimelmix was overgelopen.
En geen foto's, ter zelfbescherming heb ik ze meteen ingevroren... nadat ik er drie had opgeknaagd in mijn eentje
Die zien er lekker uitquote:Op donderdag 14 augustus 2014 14:23 schreef Silmarwen het volgende:
Onze kindjes kijken graag naar Rudolph van Veen en ik had beloofd dat we iets van hem zouden bakken.
De citrustaart met witte chocolademouse (goddelijk overigens) en chocolade eierkoeken (super makkelijk en snel te maken!)
[ afbeelding ]
Dat is maizena (maiszetmeel). Is het een glutenvrij recept of wordt het gebruikt om een vulling in te dikken? Hoe dan ook, je kunt dus gewoon maizena pakkenquote:Op vrijdag 15 augustus 2014 16:34 schreef Tinuviel het volgende:
Ziet er heerlijk uit allemaal.
Ik wil een wijncreme taart maken, is een Duits recept en er wordt in plaats van meel "speisestärke" gebruikt. Weet iemand hoe dat hier heet of waarmee ik het kan vervangen?
Dankjewel djkoelkast. Ik zag in de commentaren, dat een iemand deel gewoon bloem en deel speisestärke heeft gebruikt.quote:Op vrijdag 15 augustus 2014 16:36 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat is maizena (maiszetmeel). Is het een glutenvrij recept of wordt het gebruikt om een vulling in te dikken? Hoe dan ook, je kunt dus gewoon maizena pakken
Alternatieven: tapiocameel en aardappelzetmeel.
Ja, dat is het ook wel een beetje denk ik. Ik ken ook mensen die weten een pan water nog aan te laten branden.quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 17:37 schreef djkoelkast het volgende:
Soufflé gemaakt laatst, vond het niet moeilijk en hij zakte niet in. Maar ik denk dat er een verschil is tussen mensen die de techniek onder de knie hebben en gevoel hebben voor koken en bakken en mensen die 'wel eens een appeltaart uit een pakje' maken, maar er eigenlijk totaal geen aanleg voor hebben.
Koken en bakken dat gaat voor een groot deel op gevoel, de rest zijn natuurlijk je recepten (en vooral de verhoudingen tussen ingrediënten, je kunt als je een bepaalde uitkomst wil niet kloten aan verhoudingen, want dan wordt de uitkomst anders) en ingrediënten.
Je moet ook een beetje gevoel voor timing hebben: wanneer stop je met kneden/mixen/kloppen etc.
Als je dat hebt zijn volgens mij al die dingen goed te doen, als je dat niet hebt dan is alles strontmoeilijk als het niet uit een pakje komt.
als je een pakje koopt is er te weinig kennis. Die pakjes zijn over het algemeen niet goedkoper als alle losse ingredienten die nodig zijn voor de maaltijd die je maakt met het pakje. En het maakt je leven over het algemeen niet zo veel makkelijker dat het prijsverschil te rechtvaardigen is.quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 19:05 schreef loecje het volgende:
als je een recept van een pakje kan lezen, kan je ook een gewoon recept lezen.
ligt eraan welke kennis je bedoeld. qua kook kennis is er evenveel kennis nodig voor een pakje als een simpel recept. namelijk de stappen lezen en dat kunnen uitvoeren.quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 19:08 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
als je een pakje koopt is er te weinig kennis. Die pakjes zijn over het algemeen niet goedkoper als alle losse ingredienten die nodig zijn voor de maaltijd die je maakt met het pakje. En het maakt je leven over het algemeen niet zo veel makkelijker dat het prijsverschil te rechtvaardigen is.
Ik ook! Ik ben nu op dieet en dan verbaas ik me echt voor hoe weinig kcal zij roomsausjes kunnen maken.quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 19:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Toch kan ik de technologie van sommige pakjespoeders en wat daar uit komt erg bewonderen, sommige producten zijn gewoon knap.
Poeder waar je slechts water of melk bij doet en schudt en in een bakblik, oven in, een cake.quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 19:24 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik ook! Ik ben nu op dieet en dan verbaas ik me echt voor hoe weinig kcal zij roomsausjes kunnen maken.
Cup-a-soup tomatensmaakquote:Op vrijdag 22 augustus 2014 19:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Toch kan ik de technologie van sommige pakjespoeders en wat daar uit komt erg bewonderen, sommige producten zijn gewoon knap.
Oh, dat van de niet-anti-aanbakpan (gewoon een aanbakpan?) wist ik ook niet. Maar ik maakte dus hopjesvla en maakte de caramel gewoon in mijn enorme pan, waar ik dan later ook de melk bij deed, dus daarom ging het goed. Ik deed het trouwens ook zonder water erbij (dat maakt alleen dat het langer duurt, heeft verder geen nut).quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 17:15 schreef djkoelkast het volgende:
Moeilijkheid in caramel is dat mensen er geen gevoel voor hebben of het niet snappen.
Je moet een pan met een dikke bodem hebben
Geen anti-aanbakpan
Niet meer roeren zodra de suiker is opgelost
Vuur in bedwang houden en geduld hebben en goed opletten
Daar gaat het meestal wel ergens fout
Zo heb ik het ook gedaan, alleen dan met peer En denk te weinig karamel in verhouding met de rest waardoor het niet zo tarte tartin lijkt...quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 11:44 schreef djkoelkast het volgende:
Het ziet er uit als een leuke appeltaart, maar dit is lijkt geen tarte tatin te zijn, of hij is niet gelukt
Je bakt de appels met de suiker in een koekenpan op het vuur, dus gecarameliseerde appels. Dan doe je het deeg er op en gaat het zo 'op de kop' dus met pan en al de oven in.
Daarna draai je hem om op een bord en dan heb je dus appels met caramel bovenop.
Meer zoiets:
[ afbeelding ]
Deze lijkt in deze vorm, met de appels aan de bovenkant gebakken. Dan is het meer een "gewone" Franse appeltaart.
Wat ligt er op de taart?quote:Op zondag 24 augustus 2014 08:37 schreef Tinuviel het volgende:
Dank vor de tips Myraela en taartje.
Ik heb de zijkanten glad gesmeerd en daar amandelschaafsel op gedaan. De taart viel zeer in de smaak:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Kaiser Natron is weer gewoon NaHCO3, owfel gewone baking soda.quote:Op donderdag 28 augustus 2014 19:47 schreef Syrena het volgende:
PM me anders je adres Tinu, ik heb nog een onaangebroken zakje Kaiser Natron liggen. Krijg ik toch nooit op.
Maakt op zich niet heel erg veel verschil hoor. Met bakpoeder zal het nog iets harder rijzen dan met alleen baking soda.quote:Op donderdag 28 augustus 2014 19:57 schreef Syrena het volgende:
Gelukkig moest er in mijn muffins inderdaad gewoon baking soda.
bij de toko kan je dat kopen.quote:Op donderdag 28 augustus 2014 20:56 schreef Tinuviel het volgende:
Ik moet de natron in water oplossen en dan de Brezeln erin dopen. Dat geeft een bruine kleur aan de buitenkant.
Waar krijg ik dat wijnsteenbakpoeder dan (Jumbo, ah) of moet ik naar een speciale winkel?
Bij onze toko niet gekregen. Heb wel baking soda gekocht, maar heb geen E500. Kan ik toch zelf Natron maken?quote:Op donderdag 28 augustus 2014 21:05 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
bij de toko kan je dat kopen.
Ik hoop maar dat je nooit de vergissing maakt om natronloog in een baksel te verwerken.quote:Op vrijdag 29 augustus 2014 17:56 schreef Tinuviel het volgende:
Dankjewel Piet. In principe kan ik het ook zonder de natronloog maken. Het is dan alleen niet precies zoals het origineel maar goed.
Dank Taartje's recept net de brownie uit de oven gehaald. Ben benieuwd naar de smaak:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
krijg je dat er nog wel een beetje fatsoenlijk uit?quote:Op vrijdag 29 augustus 2014 17:56 schreef Tinuviel het volgende:
Dankjewel Piet. In principe kan ik het ook zonder de natronloog maken. Het is dan alleen niet precies zoals het origineel maar goed.
Dank Taartje's recept net de brownie uit de oven gehaald. Ben benieuwd naar de smaak:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ja eruit halen ging prima. Schaal was gewoon ingevet.quote:Op vrijdag 29 augustus 2014 18:46 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
krijg je dat er nog wel een beetje fatsoenlijk uit?
ik doe er altijd bakpapier onder. lekker handig met schoonmaken ook, zo klaar
Dankje Bleie. Het was mijn verjaardag daarom kon ik me uitleven. Van mijn moeder had ik een cake pops boek gekregen en daar staat zoveel gaafs in zowel voor volwassenen als voor kinderen. Ook heel veel mini taartjes, alleen had ik daar geen vormen voor.quote:Op woensdag 3 september 2014 09:03 schreef Bleie het volgende:
Lekker weer Tinu! Wat ben jij toch altijd veel aan het bakken, heerlijk!
Ik mag de komende tijd ook weer los, want dochterlief wordt 5. Op school wil ze taartjes trakteren, bij haar kinderfeestje moet ook taart en als de opa's en oma's komen ook. Ik denk dat ik voor het kinderfeestje een doodgewone cake maak en ze dan allemaal een plakje laat versieren. Voor het grotemensenfeestje moet ik het nog even bedenken - en even vragen wat ze zelf wil.
ziet er mooi uitquote:Op woensdag 3 september 2014 12:25 schreef Questular het volgende:
Mijn vriendin heeft het volgende gemaakt :
http://www.24kitchen.nl/s(...)en/bananensplitvlaai
resultaat:
[ afbeelding ]
Erg lekker
Dat klinkt echt heeeeel lekker!quote:Op zaterdag 6 september 2014 11:43 schreef djkoelkast het volgende:
Deze keer een kamut-spelt-appeltaart gemaakt met rietsuiker, palmsuiker en maple syrup, met boter en kokosolie, met appels uit eigen tuin (lekker zuur want die boom is nog niet zo oud) en krenten/rozijnen die met een vanillestokje geweekt zijn in de kirsch.
De lekkerste appeltaart ooit wat mij betreft Verse slagroom er over van een lokale biologische boer maakt het helemaal af
Oeh wat heerlijkquote:Op zondag 7 september 2014 18:03 schreef Skaai het volgende:
Rabarbertaart! Oma had nog een zooi staan in de tuin dus dat heb ik vrijdag gesnoeid!
[ afbeelding ]
Hij moet alleen een uur lang op 220 graden en hij werd na 20 minuten al heel snel bruin, dus ik heb de temperatuur wat lager gedaan en doe hem wat langer in de oven.
En van het restje rabarber maak ik nu lekker compote
-Disclaimer- op de foto moet ie de oven nog in
1 uur op 220? Dat lijkt me veel te hoog voor eigenlijk elk deeg.quote:Op zondag 7 september 2014 18:03 schreef Skaai het volgende:
Rabarbertaart! Oma had nog een zooi staan in de tuin dus dat heb ik vrijdag gesnoeid!
[ afbeelding ]
Hij moet alleen een uur lang op 220 graden en hij werd na 20 minuten al heel snel bruin, dus ik heb de temperatuur wat lager gedaan en doe hem wat langer in de oven.
En van het restje rabarber maak ik nu lekker compote
-Disclaimer- op de foto moet ie de oven nog in
Bladerdeeg bak ik zelf ook op 180 graden, eigenlijk bak ik zelf alleen pizza's op een hogere temperatuur en brood in het begin, later zak ik dan naar 180. Kan me even niets voor de geest halen wat echt speciaal hoger moet qua gebak.quote:Op zondag 7 september 2014 20:50 schreef Skaai het volgende:
Ja dat doe ik volgende keer ook met dat deeg. Veel zwartgeblakerd ei bovenop, zonde. Het is geen mooie taart. Smaak is goed (ik hou wel van zuur, en dan heb ik de citroen zelfs door sinaasappel vervangen) en het deeg op de bodem is gelukkig ook gaar. Nouja volgende keer beter.
Deeg heeft trouwens een beetje de textuur van bladerdeeg.
Lekker!quote:Op zondag 7 september 2014 18:03 schreef Skaai het volgende:
Rabarbertaart! Oma had nog een zooi staan in de tuin dus dat heb ik vrijdag gesnoeid!
[ afbeelding ]
Hij moet alleen een uur lang op 220 graden en hij werd na 20 minuten al heel snel bruin, dus ik heb de temperatuur wat lager gedaan en doe hem wat langer in de oven.
En van het restje rabarber maak ik nu lekker compote
-Disclaimer- op de foto moet ie de oven nog in
Jep, ik heb gekeken. Vorig jaar steeds naar aanleiding van het programma zelf aan het bakken gegaan. Deze keer keek vriend mee, zelf hij zei dat er samen moeten gaan bakken deze week. Maar die krullen zullen het niet worden.quote:Op maandag 8 september 2014 14:17 schreef Joosie200 het volgende:
Nog meer hier die naar Heel Holland Bakt kijken? Die amandeltuiles/krullen vragen erom om nagemaakt te worden En ik wil weleens aan de slag met een eigen bavarois
Ze waren in deel 1 al streng.quote:Op maandag 8 september 2014 15:51 schreef djkoelkast het volgende:
Ik kijk eerst The Great British Bake Off af, anders loopt alles zo door elkaar. HHB neem ik op. Ik vind wel de jury erg matig, vooral die man. Zij heeft nog best veel verstand van dingen, maar die vent lijkt alles wel lekker te vinden.
Ook hoop ik dat ze dit jaar wat strenger zijn op gekochte toevoegingen als fondant en marsepein. Zelf maken of niet gebruiken. Het is wel een wedstrijd.
Aflevering 1 dan.quote:
Dit!quote:Op maandag 15 september 2014 11:32 schreef Skaai het volgende:
Ze zien er prachtig uit . Ik krijg er trek van
* ViviRAWRS noteert Ben's Cookiesquote:Op maandag 15 september 2014 11:31 schreef MonkNL het volgende:
Al een tijdje niet meer in Londen geweest, maar als ik er ben haal ik altijd een tas koekjes bij ben's cookies!
quote:Op maandag 15 september 2014 20:35 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
* robuust89 noteert Ben's Cookies
Over 2 maanden een weekendje naar Londen
Perentaart?quote:Op vrijdag 19 september 2014 21:22 schreef Njosnavelin het volgende:
Hij is erg vochtig, denk niet dat dat normaal is
Waarschijnlijk karamel niet goed gemaakt?
En hij is aan 1 kant een beetje ingezakt, ging niet zo lekker met omdraaien.
Maar wel erg lekker vind ik zelf. En deeg is ook aardig gelukt, was voor het eerst dat ik zelf deeg maakte haha.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dank!quote:
Ja, tarte tatin met peer en appel.quote:
Wel goed gelukt. Ik zou je zo van twee punten af kunnen helpen mocht dat nodig zijn.quote:Op zaterdag 20 september 2014 01:25 schreef Njosnavelin het volgende:
[..]
Ja, tarte tatin met peer en appel.
Dankjewel! Er zijn toevallig nog twee punten over maar die gaan bij de koffie wel op denk ikquote:Op zaterdag 20 september 2014 01:26 schreef Jellereppe het volgende:
[..]
Wel goed gelukt. Ik zou je zo van twee punten af kunnen helpen mocht dat nodig zijn.
Wat zien die er lekker uit zeg!quote:Op zaterdag 20 september 2014 11:28 schreef MonkNL het volgende:
Heb de smaak wel een beetje te pakken, flink wat geëxperimenteerd met verhoudingen/smaken en temperaturen. Deze 8 koeken zijn voor mijn ex manager die een soort van koekjes en chocolade verslaving heeft..
[ afbeelding ]
Smaken: Extra dark choco, White Choco en de Milk Choco Hazelnut Praline.
Sowieso, gekaramelliseerde witte chocoladequote:Op zaterdag 20 september 2014 12:09 schreef Isegrim het volgende:
Leuk met dat gecarameliseerde blokje witte chocola.
Zeker doen! Het is wel even een werkje, maar zeer de moeite waardquote:Op zaterdag 20 september 2014 13:42 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb wel Callebaut liggen, ga ik zeker proberen!
Wees gerust, een tarte tatin is meestal nogal vochtig. Geeft niks. Ziet er hartstikke lekker uit!quote:Op zaterdag 20 september 2014 01:25 schreef Njosnavelin het volgende:
[..]
Ja, tarte tatin met peer en appel.
Wauw, dankje!quote:Op zaterdag 20 september 2014 13:50 schreef minilot het volgende:
[..]
Wees gerust, een tarte tatin is meestal nogal vochtig. Geeft niks. Ziet er hartstikke lekker uit!
Dankjewel voor de tip! Zal er de volgende keer aan denken. Ik had juist de meest zachte peren uitgekozen.quote:Op zaterdag 20 september 2014 13:51 schreef djkoelkast het volgende:
Peren wat langer in de pan op het vuur bakken kan wel eens helpen. Ook geen zachte peren gebruiken. Maar ik vind peren niet zo lekker dus ik doe het altijd met appel.
quote:Op zaterdag 20 september 2014 11:28 schreef MonkNL het volgende:
Heb de smaak wel een beetje te pakken, flink wat geëxperimenteerd met verhoudingen/smaken en temperaturen. Deze 8 koeken zijn voor mijn ex manager die een soort van koekjes en chocolade verslaving heeft..
[ afbeelding ]
Smaken: Extra dark choco, White Choco en de Milk Choco Hazelnut Praline.
Ziet er allemaal goed uitquote:Op zaterdag 20 september 2014 13:43 schreef minilot het volgende:
O, en ik had ook nog een bakfoto van vanmorgen:
[ afbeelding ]
Flaky buttermilk biscuits, naar dit recept:
http://www.myrecipes.com/(...)uits-10000001853981/
Alleen wel een klein deel speltmeel gebruikt in plaats van gewone bloem. En ik stopte een extra klont boter in het deeg.
Was errrrrrrg lekker als ontbijt vanmorgen!
Ah kijk, dan komt het daar door. Je gaat die peren gaar koken en bakken, dus dan moet je juist wat hardere hebben, anders wordt het snot. Qua structuur zijn ze ook lekkerder als ze iets harder zijn.quote:Op zaterdag 20 september 2014 14:41 schreef Njosnavelin het volgende:
[..]
Wauw, dankje!
[..]
Dankjewel voor de tip! Zal er de volgende keer aan denken. Ik had juist de meest zachte peren uitgekozen.
Eerlijk gezegd heb ik ze niet in de pan gebakkenquote:Op zaterdag 20 september 2014 14:52 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ah kijk, dan komt het daar door. Je gaat die peren gaar koken en bakken, dus dan moet je juist wat hardere hebben, anders wordt het snot. Qua structuur zijn ze ook lekkerder als ze iets harder zijn.
Tarte Tatin bak je eerst in de pan, appels (/peren) met suiker tot je caramel hebt. Daarna doe je het deeg er op en gaat dit als geheel in de oven. Je hebt dus een ovenvaste pan nodig.quote:Op zaterdag 20 september 2014 14:58 schreef Njosnavelin het volgende:
[..]
Eerlijk gezegd heb ik ze niet in de pan gebakken
Ik heb ze gewoon rauw in de taartvorm gelegd, samen met de appel. In het recept dat ik volgde werd alleen appel gebruikt, en heb voor de peer gewoon hetzelfde gedaan. Maar die had ik dus eerst moeten in de pan moeten voorbakken?
Ah oké. Ik heb de karamel gewoon apart gemaakt en in de vorm gegoten, daarna appels en peren erin gelegd en deeg erover. Dat was volgens een allerhande recept. Geeft het echt een verschil in smaak met jouw manier?quote:Op zaterdag 20 september 2014 16:26 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Tarte Tatin bak je eerst in de pan, appels (/peren) met suiker tot je caramel hebt. Daarna doe je het deeg er op en gaat dit als geheel in de oven. Je hebt dus een ovenvaste pan nodig.
Het smaakt anders en het ziet er heel anders uit. Bovendien is dat de juiste manier, eerst caramel maken en alles apart bakken is wat praktischer, want lang niet iedereen heeft een ovenvaste pan, maar dan is het een op de kop gebakken appeltaart en geen tarte tatin als je 't mij vraagtquote:Op zaterdag 20 september 2014 17:34 schreef Njosnavelin het volgende:
[..]
Ah oké. Ik heb de karamel gewoon apart gemaakt en in de vorm gegoten, daarna appels en peren erin gelegd en deeg erover. Dat was volgens een allerhande recept. Geeft het echt een verschil in smaak met jouw manier?
Aha okee, dankje voor het recept. Volgende keer eens proberen.quote:Op zaterdag 20 september 2014 18:21 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het smaakt anders en het ziet er heel anders uit. Bovendien is dat de juiste manier, eerst caramel maken en alles apart bakken is wat praktischer, want lang niet iedereen heeft een ovenvaste pan, maar dan is het een op de kop gebakken appeltaart en geen tarte tatin als je 't mij vraagt
Ik heb niet het hele recept doorgekeken, maar qua bereiding lijkt deze er wel heel erg op: http://www.okokorecepten.(...)tarte-tatin-de-echte
Er moet ook nagenoeg geen suiker in het deeg, al het suiker zit bovenop (onderop als je hem bakt)
Dat ziet er heerlijk uit! Gecarameliseerde witte chocolade, nog nooit van gehoord. Hoe heb je dat gemaakt?quote:Op zondag 21 september 2014 11:34 schreef minilot het volgende:
Vanmorgen wederom aan het bakken geslagen (naar aanleiding van de hierboven genoemde witte chocolade ):
[ afbeelding ]
Een vegan korstdeegje (met kokosolie gemaakt), gekaramelliseerde witte chocolade en een stel frambozen.
Klinkt bewerkelijk, maar het korstdeeg had ik nog in de vriezer liggen, de gekaramelliseerde chocolade had ik zelfs al maanden geleden gemaakt en al die tijd bewaard in een potje. Zo gebeurd dus.
Zien er goed uit!quote:Op zaterdag 20 september 2014 11:28 schreef MonkNL het volgende:
Heb de smaak wel een beetje te pakken, flink wat geëxperimenteerd met verhoudingen/smaken en temperaturen. Deze 8 koeken zijn voor mijn ex manager die een soort van koekjes en chocolade verslaving heeft..
[ afbeelding ]
Smaken: Extra dark choco, White Choco en de Milk Choco Hazelnut Praline.
O ik wil juist een donker knapperig randje.. Het deeg in het koekje is zacht en smeuïg, aan de rand iets harder/knapperig, geeft juist een goede mix als je er een hap van neemt. Maar thanks voor de info, probeer het wel eens een keer, kijken hoeveel verschil het geeft.quote:Op zondag 21 september 2014 22:08 schreef Piger het volgende:
[..]
Zien er goed uit!
Alleen bij de rechter 2/4 zie je dat het deeg iets te lang gemixt is. Dan krijg je zo'n randje.
Ik weet niet wat een clafoutis is, maar ik zal ernaar kijken, dan wordt het dat of een tarte tatinquote:Op zondag 21 september 2014 20:22 schreef Oceanonix het volgende:
Heb je aan een clafoutis gedacht? Pruimen zijn daar heel erg geschikt voor.
http://www.davidlebovitz.com/2009/06/caramelized-white-chocolate/quote:Op zondag 21 september 2014 18:52 schreef Taartje het volgende:
[..]
Dat ziet er heerlijk uit! Gecarameliseerde witte chocolade, nog nooit van gehoord. Hoe heb je dat gemaakt?
Wat voor een chocolade had je gebruikt?quote:Op maandag 22 september 2014 13:17 schreef minilot het volgende:
[..]
http://www.davidlebovitz.com/2009/06/caramelized-white-chocolate/
Nou, zoasl hierboven al in een eerdere post genoemd, normaal gesproken neem ik altijd Callebaut-callets van de groothandel als ik witte chocolade wil verwerken.quote:Op maandag 22 september 2014 13:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat voor een chocolade had je gebruikt?
Jij daar met die bakkerij: neem anders koekjes met gekaramelliseerde witte chocolade op in je assortiment! Zo lekker!quote:
Boterkoek is ook lekker.quote:Op maandag 22 september 2014 14:07 schreef Isegrim het volgende:
Was het maar vast een bakkerij. Dat duurt nog ff.
Maar ik ga er zeker een keer iets mee maken, ben wittechocolaverslaafde.
Vandaag ga ik gewoon ouderwetsche boterkoek bakken.
En naar die aangepaste versie ben ik dan weer heeeeel erg benieuwdquote:Op dinsdag 23 september 2014 23:34 schreef Isegrim het volgende:
Thanks! Ik was toevallig ook zoekende naar een goed recept voor cinnamon rolls. Ga hem aanpassen voor zuurdesem en dan een poging wagen.
Nee, was op zich zo gebeurd.. Maar ik was wél een essentiële stap vergeten, namelijk het met olie inkwasten van het uitgerolde deeg. Daardoor zijn de laagjes bij de tweede rijs weer helemaal aan elkaar gegroeid en ik had ik nu dus een veel compacter broodje dan dat wat eigenlijk de bedoeling was, te weten:quote:Op woensdag 24 september 2014 17:10 schreef Isegrim het volgende:
Ze zien er ook heel erg leuk uit! Het ziet eruit alsof je heel veel moeite in vorm hebt gestoken, maar dat is juist niet zo?
Half stronkje broccoli in stukjes gesneden, paar minuten geblancheerd. In een keukenmachine gegooid, samen met een handje pistachenootjes, twee knoflooktenen, twee handjes oude kaas, een stuk of twintig flinke basilicumblaadjes, paar snufjes zout en ik schat ongeveer zes eetlepels olijfolie. Gepureerd tot smeuïg.quote:
Ja, vond ik ook. Het was alleen nog leuker geweest als ik het recept ook daarwerkelijk gevolgd had.quote:
Zien eruit als leuke broodjes voor pasen! Misschien kan er een vulling in?quote:Op donderdag 25 september 2014 10:43 schreef minilot het volgende:
Nou, tweemaal scheepsrecht. Al zijn ze nog steeds niet zo mooi als die op de foto in het gelinkte recept:
[ afbeelding ]
Dit keer met grof zout en venkelzaadjes. En een boel alpenkaas.
Wauw, zien er echt goed uit.quote:Op donderdag 25 september 2014 10:43 schreef minilot het volgende:
Nou, tweemaal scheepsrecht. Al zijn ze nog steeds niet zo mooi als die op de foto in het gelinkte recept:
[ afbeelding ]
Dit keer met grof zout en venkelzaadjes. En een boel alpenkaas.
Nou ja, je kunt natuurlijk een vulling over de lap deeg uitsmneren vorodat je 'm oprolt (zie het recept ), maar dat moet dan niet al te vochtig zijn of met grote stukjes, anders druipt/valt het allemaal weer uit de inkepingen.quote:Op donderdag 25 september 2014 10:45 schreef robuust89 het volgende:
[..]
Zien eruit als leuke broodjes voor pasen! Misschien kan er een vulling in?
Heerlijk! En alpenkaas ook he?quote:Op donderdag 25 september 2014 10:43 schreef minilot het volgende:
Nou, tweemaal scheepsrecht. Al zijn ze nog steeds niet zo mooi als die op de foto in het gelinkte recept:
[ afbeelding ]
Dit keer met grof zout en venkelzaadjes. En een boel alpenkaas.
Ja, nou, niet die fantastisch uitziende die jij laatst plaatste (was jij toch?), maar gewoon een pakje goedkope alpenkaas uit het Oktoberfest-assortiment van de Lidl!quote:
Klopt was ik. Heb meerdere soorten meegenomen uit de Zwitserse bergen, vond de Berner hobelkaas uiteindelijk het lekkerste, maar de 'gewone' alpenkaas gaat ook wel hard thuis, beetje te zoetig voor mij maar prima geschikt voor warme gerechten waar je normaal Emmentaler ofzo voor zou gebruiken.quote:Op donderdag 25 september 2014 14:44 schreef minilot het volgende:
[..]
Ja, nou, niet die fantastisch uitziende die jij laatst plaatste (was jij toch?), maar gewoon een pakje goedkope alpenkaas uit het Oktoberfest-assortiment van de Lidl!
Beetje kaneel door je clafoutis beslag doen, hmmmmquote:Op donderdag 25 september 2014 17:07 schreef sirdanilot het volgende:
Ik maak nu de pruimen clafoutis/flaugnarde. Eens kijken of het wat wordt.
Heb ik ook gedaan (wel echt klein beetje zodat het niet te kaneelderig wordt) en ook beetje citroenquote:Op donderdag 25 september 2014 17:11 schreef Molo het volgende:
[..]
Beetje kaneel door je clafoutis beslag doen, hmmmm
Klinkt goed! Enjoy!quote:Op donderdag 25 september 2014 17:16 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Heb ik ook gedaan (wel echt klein beetje zodat het niet te kaneelderig wordt) en ook beetje citroen
Hij is helemaal opgesteden tot aan de de rand van de ovenschaal, dat had ik niet verwacht, gelukkig loopt het er nog net niet uit
Wow!quote:Op donderdag 25 september 2014 10:43 schreef minilot het volgende:
Nou, tweemaal scheepsrecht. Al zijn ze nog steeds niet zo mooi als die op de foto in het gelinkte recept:
[ afbeelding ]
Dit keer met grof zout en venkelzaadjes. En een boel alpenkaas.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |