abonnement Unibet Coolblue
pi_144747572
Zo gebeurd en waarschijnlijk ook zo lekker!
Krijg er gewoon spontaan honger van :'(
  Moderator zondag 21 september 2014 @ 12:01:55 #252
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_144747777
Ik heb deeg in de koelkast liggen voor appelrondo's, soort open appeltaartjes in muffinvorm waarvan de appels eerst even met wat karamel gekookt worden.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_144762468
quote:
1s.gif Op zondag 21 september 2014 11:34 schreef minilot het volgende:
Vanmorgen wederom aan het bakken geslagen (naar aanleiding van de hierboven genoemde witte chocolade :)):

[ afbeelding ]

Een vegan korstdeegje (met kokosolie gemaakt), gekaramelliseerde witte chocolade en een stel frambozen. :9

Klinkt bewerkelijk, maar het korstdeeg had ik nog in de vriezer liggen, de gekaramelliseerde chocolade had ik zelfs al maanden geleden gemaakt en al die tijd bewaard in een potje. Zo gebeurd dus. :)
Dat ziet er heerlijk uit! Gecarameliseerde witte chocolade, nog nooit van gehoord. Hoe heb je dat gemaakt?
A balanced diet is a cookie in each hand
  User die het meest klaagt 2022 zondag 21 september 2014 @ 20:17:12 #254
414785 sirdanilot
pi_144766284
Ik heb pruimen die ik om zo puur te eten niet heel erg lekker vind. En ik heb bladerdeeg in de vriezer. Zouden deze twee zaken kunnen worden gecombineerd?
Ik zat eerst te denken aan een soort 'tarte tatin' maar dan met pruimen. Maar ik heb daar niet echt de juiste vorm voor en ik vrees dat pruimen te nat zijn hiervoor.
Iets anders wat ik heb bedacht is een 'pruimenflap' (appelflap maar dan met pruim), zou dat lukken of is dat bij voorbaat al kansloos?

Misschien dat ik gewoon maar eens wat probeer morgen, maar tips/ervaringen welkom.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 zondag 21 september 2014 @ 20:18:59 #255
414785 sirdanilot
pi_144766384
Ik had eerst ook van die cactusvruchten, maar die vond ik echt ongelooflijk smerig (het aromaatje was wel lekker, maar structuur is vies, meer pit dan vruchtvlees, niet heel zoet, en de pitten zijn kei en keihard; en je krijgt van die irritante stekeltjes in je handen als je niet oplet). Ik heb er siroop van gemaakt. Die smaakt vooral naar het citroensap wat ik erbij heb gedaan en niet naar cactusvrucht...
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_144766412
Pruim is vrij nat. De flap zal daardoor lastig te maken zijn.
De tarte tatin zou wel kunnen lukken.
pi_144766543
Heb je aan een clafoutis gedacht? Pruimen zijn daar heel erg geschikt voor.
  zondag 21 september 2014 @ 20:44:43 #258
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_144767826
Van pruimen kun je goddelijke chutney maken. Maar dat heeft dan weer weinig met bakken te maken.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_144770558
Tom Poes verzin snel een list.. O-)



Zit geen gelatine in de Zwitserse room (koekte volledig vast dus links laten liggen), dus tja.. ongeacht of je het nu lang laat opstijven voor je het aanbrengt, het loopt er net zo hard weer uit eenmaal uit de koelkast. Ben wel blij met het bladerdeeg, lekker krokant en gebladerd, maar niet zoals een saucijzenbroodje. En het glazuur, al duurde het lang tot de fondant eindelijk eens zacht begon te worden.

Nu nog Tarte Tatin en daarna Parijse soezen _O_

[ Bericht 2% gewijzigd door Joosie200 op 21-09-2014 22:09:55 ]
mag het weten
pi_144771218
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 11:28 schreef MonkNL het volgende:
Heb de smaak wel een beetje te pakken, flink wat geëxperimenteerd met verhoudingen/smaken en temperaturen. Deze 8 koeken zijn voor mijn ex manager die een soort van koekjes en chocolade verslaving heeft..

[ afbeelding ]

Smaken: Extra dark choco, White Choco en de Milk Choco Hazelnut Praline.
Zien er goed uit!
Alleen bij de rechter 2/4 zie je dat het deeg iets te lang gemixt is. Dan krijg je zo'n randje.
Eerst denken, dan typen
  † In Memoriam † zondag 21 september 2014 @ 22:25:51 #261
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_144772248
Ik had trek. En 3 grote rijpe bananen. Maar geen boter en geen eieren, maar wél zonnebloemolie. Dus ik zocht een recept op voor een bananencake zonder ei. En ik had wat Gegoogled, gekeken hoe de verhoudingen zijn als ik zonnebloemolie gebruik in plaats van boter. Daarna voor een textuurtje een paar eetlepels gedroogde kokos erdoor, en iets meer bananen dan het recept aangaf.

Er kwam zojuist een lekkere zompige cake uit de oven, zo lekker dat hij al half op is (de buren hebben meegegeten). Morgen mee naar het werk :9~

Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  zondag 21 september 2014 @ 22:36:28 #262
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_144772836
Ziet er goed uit, zeker gezien de improvisatie. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  † In Memoriam † zondag 21 september 2014 @ 22:46:52 #263
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_144773495
Ja en ik had geen zelfrijzend bakmeel, dus dat heb ik zelf met bloem en bakpoeder (en een klein beetje zout) gemaakt. :P. Nog één plakje voor het slapen gaan!
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_144781652
quote:
7s.gif Op zondag 21 september 2014 22:08 schreef Piger het volgende:

[..]

Zien er goed uit!
Alleen bij de rechter 2/4 zie je dat het deeg iets te lang gemixt is. Dan krijg je zo'n randje.
O ik wil juist een donker knapperig randje.. Het deeg in het koekje is zacht en smeuïg, aan de rand iets harder/knapperig, geeft juist een goede mix als je er een hap van neemt. Maar thanks voor de info, probeer het wel eens een keer, kijken hoeveel verschil het geeft.
  User die het meest klaagt 2022 maandag 22 september 2014 @ 10:26:13 #265
414785 sirdanilot
pi_144781766
quote:
0s.gif Op zondag 21 september 2014 20:22 schreef Oceanonix het volgende:
Heb je aan een clafoutis gedacht? Pruimen zijn daar heel erg geschikt voor.
Ik weet niet wat een clafoutis is, maar ik zal ernaar kijken, dan wordt het dat of een tarte tatin :D
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 maandag 22 september 2014 @ 10:32:53 #266
414785 sirdanilot
pi_144781907
Blijkbaar is het een ovenpannenkoek met fruit erin (oorspronkelijk kers maar kan met van alles).

Het voordeel is dat ik alles al n huis heb en dat het super makkelijk is, het nadeel dat ik niet zeker weet of het wel lekker wordt.. ik sta niet meteen te juichen en te springen bij het concept. Maar misschien ga ik het toch proberen, is in ieder geval iets wat niet kan mislukken. Hoop ik.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_144786213
quote:
0s.gif Op zondag 21 september 2014 18:52 schreef Taartje het volgende:

[..]

Dat ziet er heerlijk uit! Gecarameliseerde witte chocolade, nog nooit van gehoord. Hoe heb je dat gemaakt?
http://www.davidlebovitz.com/2009/06/caramelized-white-chocolate/ :)
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 22 september 2014 @ 13:19:13 #268
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144786278
quote:
Wat voor een chocolade had je gebruikt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144786646
quote:
0s.gif Op maandag 22 september 2014 13:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat voor een chocolade had je gebruikt?
Nou, zoasl hierboven al in een eerdere post genoemd, normaal gesproken neem ik altijd Callebaut-callets van de groothandel als ik witte chocolade wil verwerken.

Maar dit potje gekaramelliseerde witte chocolade (al een paar maanden eerder gemaakt) was uit een nogal veganistische periode, dus dat was toevallig met witte chocolade van Bonvita. die gemaakt is met rijstmelk. Ik had er destijds nog wat brokjes cacaoboter aan toegevoegd voor extra romigheid. Het ging opvallend goed, herinner ik mij nog. :)

Maar goed, normaal gesproken dus Callebaut omdat dat voor mij makkelijk verkrijgbaar is :)
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 22 september 2014 @ 13:49:48 #270
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_144787039
Wel blijven opletten, Piet! o|O
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_144787247
quote:
12s.gif Op maandag 22 september 2014 13:49 schreef Isegrim het volgende:
Wel blijven opletten, Piet! o|O
Jij daar met die bakkerij: neem anders koekjes met gekaramelliseerde witte chocolade op in je assortiment! *) Zo lekker! O+
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 22 september 2014 @ 14:07:18 #272
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_144787537
Was het maar vast een bakkerij. :') Dat duurt nog ff. :P

Maar ik ga er zeker een keer iets mee maken, ben wittechocolaverslaafde.

Vandaag ga ik gewoon ouderwetsche boterkoek bakken.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 22 september 2014 @ 14:08:46 #273
365860 AdoraBelle
graag verwijderen
pi_144787572
quote:
0s.gif Op maandag 22 september 2014 14:07 schreef Isegrim het volgende:
Was het maar vast een bakkerij. :') Dat duurt nog ff. :P

Maar ik ga er zeker een keer iets mee maken, ben wittechocolaverslaafde.

Vandaag ga ik gewoon ouderwetsche boterkoek bakken.
Boterkoek is ook lekker.

Ik vind trouwens niet alle witte chocolade lekker. Heb jij dat ook? Bij sommige merken dan mist er gewoon iets...
  maandag 22 september 2014 @ 17:38:17 #274
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_144794837
Ik zweer bij de witte chocolade van Jumbo eigen merk. :Y En Callebaut heb ik altijd in huis, voor chocolate chip cookies.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  † In Memoriam † maandag 22 september 2014 @ 17:41:00 #275
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_144794920
Ik heb eens een clafoutis gemaakt. Nooit meer. Gatverdamme. Zonde van mijn dure bosbessen.
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_144837205
Weet iemand een goed cinnamon rolls recept? Het recept dat ik nu heb gebruikt is niet voor herhaling vatbaar.
  dinsdag 23 september 2014 @ 23:34:09 #278
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_144841015
^O^ Thanks! Ik was toevallig ook zoekende naar een goed recept voor cinnamon rolls. Ga hem aanpassen voor zuurdesem en dan een poging wagen. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 23 september 2014 @ 23:44:55 #279
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144841412
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 23:34 schreef Isegrim het volgende:
^O^ Thanks! Ik was toevallig ook zoekende naar een goed recept voor cinnamon rolls. Ga hem aanpassen voor zuurdesem en dan een poging wagen. :Y
En naar die aangepaste versie ben ik dan weer heeeeel erg benieuwd O+
Lijkt me heerlijk met zuurdesem :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_144854775


Lunch! Slordig gemaakte zelfgebakken karwij- en sesambroodjes met broccoli/pistachepesto :9
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 24 september 2014 @ 16:53:38 #281
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_144860366
Wow die broodjes zien er heerlijk uit :Y) :9
Ik heb je lief mijn hele leven
  woensdag 24 september 2014 @ 17:10:39 #282
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_144861051
Ze zien er ook heel erg leuk uit! Het ziet eruit alsof je heel veel moeite in vorm hebt gestoken, maar dat is juist niet zo? :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_144861248
quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 17:10 schreef Isegrim het volgende:
Ze zien er ook heel erg leuk uit! Het ziet eruit alsof je heel veel moeite in vorm hebt gestoken, maar dat is juist niet zo? :D
Nee, was op zich zo gebeurd.. Maar ik was wél een essentiële stap vergeten, namelijk het met olie inkwasten van het uitgerolde deeg. Daardoor zijn de laagjes bij de tweede rijs weer helemaal aan elkaar gegroeid en ik had ik nu dus een veel compacter broodje dan dat wat eigenlijk de bedoeling was, te weten:
http://www.soulkitchenrec(...)/twisted-snail-buns/
:')

Goede leer voor de volgende keer: als de deurbel gaat terwijl ik brooddeeg aan het vormen ben: gewoon niet open doen. }:|

Ach ja.. De broodjes smaakten goed! :+
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 24 september 2014 @ 17:30:46 #284
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_144861717
Wat een leuk recept! :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_144862100
En receptje van de pesto? :9
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_144862305
quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 17:41 schreef Syrena het volgende:
En receptje van de pesto? :9
Half stronkje broccoli in stukjes gesneden, paar minuten geblancheerd. In een keukenmachine gegooid, samen met een handje pistachenootjes, twee knoflooktenen, twee handjes oude kaas, een stuk of twintig flinke basilicumblaadjes, paar snufjes zout en ik schat ongeveer zes eetlepels olijfolie. Gepureerd tot smeuïg.
Sorry dat het niet wat preciezer is, maar ik stond niet op te letten toen ik ermee bezig was, ik wilde vooral heel snel iets groens om de broodjes in te dopen en ik had niet voldoende basilicum meer (plant is overleden ;( ) om er een bak pesto van te kunnen maken. Vandaar de broccoli. *)

quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 17:30 schreef Isegrim het volgende:
Wat een leuk recept! :)
Ja, vond ik ook. Het was alleen nog leuker geweest als ik het recept ook daarwerkelijk gevolgd had. *)

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 24-09-2014 18:04:04 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_144862782
Ik ga het eens proberen :9 thanks!
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  woensdag 24 september 2014 @ 21:31:14 #288
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_144872359
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_144885394
Nou, tweemaal scheepsrecht. Al zijn ze nog steeds niet zo mooi als die op de foto in het gelinkte recept:



}:| :)

Dit keer met grof zout en venkelzaadjes. En een boel alpenkaas. :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_144885438
quote:
0s.gif Op donderdag 25 september 2014 10:43 schreef minilot het volgende:
Nou, tweemaal scheepsrecht. Al zijn ze nog steeds niet zo mooi als die op de foto in het gelinkte recept:

[ afbeelding ]

}:| :)

Dit keer met grof zout en venkelzaadjes. En een boel alpenkaas. :9
Zien eruit als leuke broodjes voor pasen! Misschien kan er een vulling in?
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
pi_144885475
Ik ga zo een pruimen tarte tatin maken. :7
Sterkheidsbaas van alles.
pi_144885698
quote:
0s.gif Op donderdag 25 september 2014 10:43 schreef minilot het volgende:
Nou, tweemaal scheepsrecht. Al zijn ze nog steeds niet zo mooi als die op de foto in het gelinkte recept:

[ afbeelding ]

}:| :)

Dit keer met grof zout en venkelzaadjes. En een boel alpenkaas. :9
Wauw, zien er echt goed uit.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_144889446
Baal een beetje dat ik geen foto van een doorgesneden broodje heb gemaakt, want er zaten door het oprollen allemaal prachtige kleine spiraaltjes in het kruim O+

Anyway, grote aanrader dit recept. Is makkelijk te doen en ziet er leuk uit. ^O^

quote:
0s.gif Op donderdag 25 september 2014 10:45 schreef robuust89 het volgende:

[..]

Zien eruit als leuke broodjes voor pasen! Misschien kan er een vulling in?
Nou ja, je kunt natuurlijk een vulling over de lap deeg uitsmneren vorodat je 'm oprolt (zie het recept ), maar dat moet dan niet al te vochtig zijn of met grote stukjes, anders druipt/valt het allemaal weer uit de inkepingen.
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 25 september 2014 @ 14:41:26 #294
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144892312
quote:
0s.gif Op donderdag 25 september 2014 10:43 schreef minilot het volgende:
Nou, tweemaal scheepsrecht. Al zijn ze nog steeds niet zo mooi als die op de foto in het gelinkte recept:

[ afbeelding ]

}:| :)

Dit keer met grof zout en venkelzaadjes. En een boel alpenkaas. :9
Heerlijk! En alpenkaas ook he? O+

De broodjes zonder karwijzaad en zou maar met vulling van zoetige maanzaadpasta of walnotenpesto lijkt me ook lekker :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_144892387
quote:
1s.gif Op donderdag 25 september 2014 14:41 schreef Molo het volgende:

[..]

Heerlijk! En alpenkaas ook he? O+

Ja, nou, niet die fantastisch uitziende die jij laatst plaatste (was jij toch?), maar gewoon een pakje goedkope alpenkaas uit het Oktoberfest-assortiment van de Lidl! *)
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 25 september 2014 @ 14:50:21 #296
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144892594
quote:
0s.gif Op donderdag 25 september 2014 14:44 schreef minilot het volgende:

[..]

Ja, nou, niet die fantastisch uitziende die jij laatst plaatste (was jij toch?), maar gewoon een pakje goedkope alpenkaas uit het Oktoberfest-assortiment van de Lidl! *)
Klopt was ik. Heb meerdere soorten meegenomen uit de Zwitserse bergen, vond de Berner hobelkaas uiteindelijk het lekkerste, maar de 'gewone' alpenkaas gaat ook wel hard thuis, beetje te zoetig voor mij maar prima geschikt voor warme gerechten waar je normaal Emmentaler ofzo voor zou gebruiken.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 25 september 2014 @ 17:07:05 #297
414785 sirdanilot
pi_144897016
Ik maak nu de pruimen clafoutis/flaugnarde. Eens kijken of het wat wordt.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 25 september 2014 @ 17:11:02 #298
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144897141
quote:
0s.gif Op donderdag 25 september 2014 17:07 schreef sirdanilot het volgende:
Ik maak nu de pruimen clafoutis/flaugnarde. Eens kijken of het wat wordt.
Beetje kaneel door je clafoutis beslag doen, hmmmm
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 25 september 2014 @ 17:16:01 #299
414785 sirdanilot
pi_144897282
quote:
1s.gif Op donderdag 25 september 2014 17:11 schreef Molo het volgende:

[..]

Beetje kaneel door je clafoutis beslag doen, hmmmm
Heb ik ook gedaan (wel echt klein beetje zodat het niet te kaneelderig wordt) en ook beetje citroen

Hij is helemaal opgesteden tot aan de de rand van de ovenschaal, dat had ik niet verwacht, gelukkig loopt het er nog net niet uit :D
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 25 september 2014 @ 17:32:30 #300
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144897712
quote:
0s.gif Op donderdag 25 september 2014 17:16 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Heb ik ook gedaan (wel echt klein beetje zodat het niet te kaneelderig wordt) en ook beetje citroen

Hij is helemaal opgesteden tot aan de de rand van de ovenschaal, dat had ik niet verwacht, gelukkig loopt het er nog net niet uit :D
Klinkt goed! Enjoy!
Plaats je fotootje? Ben benieuwd en hoop dat 'ie lekker is :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')