Perentaart?quote:Op vrijdag 19 september 2014 21:22 schreef Njosnavelin het volgende:
Hij is erg vochtig, denk niet dat dat normaal is
Waarschijnlijk karamel niet goed gemaakt?
En hij is aan 1 kant een beetje ingezakt, ging niet zo lekker met omdraaien.
Maar wel erg lekker vind ik zelf. En deeg is ook aardig gelukt, was voor het eerst dat ik zelf deeg maakte haha.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dank!quote:
Ja, tarte tatin met peer en appel.quote:
Wel goed gelukt. Ik zou je zo van twee punten af kunnen helpen mocht dat nodig zijn.quote:Op zaterdag 20 september 2014 01:25 schreef Njosnavelin het volgende:
[..]
Ja, tarte tatin met peer en appel.
Dankjewel! Er zijn toevallig nog twee punten over maar die gaan bij de koffie wel op denk ikquote:Op zaterdag 20 september 2014 01:26 schreef Jellereppe het volgende:
[..]
Wel goed gelukt. Ik zou je zo van twee punten af kunnen helpen mocht dat nodig zijn.
Wat zien die er lekker uit zeg!quote:Op zaterdag 20 september 2014 11:28 schreef MonkNL het volgende:
Heb de smaak wel een beetje te pakken, flink wat geëxperimenteerd met verhoudingen/smaken en temperaturen. Deze 8 koeken zijn voor mijn ex manager die een soort van koekjes en chocolade verslaving heeft..
[ afbeelding ]
Smaken: Extra dark choco, White Choco en de Milk Choco Hazelnut Praline.
Sowieso, gekaramelliseerde witte chocoladequote:Op zaterdag 20 september 2014 12:09 schreef Isegrim het volgende:
Leuk met dat gecarameliseerde blokje witte chocola.
Zeker doen! Het is wel even een werkje, maar zeer de moeite waardquote:Op zaterdag 20 september 2014 13:42 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb wel Callebaut liggen, ga ik zeker proberen!
Wees gerust, een tarte tatin is meestal nogal vochtig. Geeft niks. Ziet er hartstikke lekker uit!quote:Op zaterdag 20 september 2014 01:25 schreef Njosnavelin het volgende:
[..]
Ja, tarte tatin met peer en appel.
Wauw, dankje!quote:Op zaterdag 20 september 2014 13:50 schreef minilot het volgende:
[..]
Wees gerust, een tarte tatin is meestal nogal vochtig. Geeft niks. Ziet er hartstikke lekker uit!
Dankjewel voor de tip! Zal er de volgende keer aan denken. Ik had juist de meest zachte peren uitgekozen.quote:Op zaterdag 20 september 2014 13:51 schreef djkoelkast het volgende:
Peren wat langer in de pan op het vuur bakken kan wel eens helpen. Ook geen zachte peren gebruiken. Maar ik vind peren niet zo lekker dus ik doe het altijd met appel.
quote:Op zaterdag 20 september 2014 11:28 schreef MonkNL het volgende:
Heb de smaak wel een beetje te pakken, flink wat geëxperimenteerd met verhoudingen/smaken en temperaturen. Deze 8 koeken zijn voor mijn ex manager die een soort van koekjes en chocolade verslaving heeft..
[ afbeelding ]
Smaken: Extra dark choco, White Choco en de Milk Choco Hazelnut Praline.
Ziet er allemaal goed uitquote:Op zaterdag 20 september 2014 13:43 schreef minilot het volgende:
O, en ik had ook nog een bakfoto van vanmorgen:
[ afbeelding ]
Flaky buttermilk biscuits, naar dit recept:
http://www.myrecipes.com/(...)uits-10000001853981/
Alleen wel een klein deel speltmeel gebruikt in plaats van gewone bloem. En ik stopte een extra klont boter in het deeg.
Was errrrrrrg lekker als ontbijt vanmorgen!
Ah kijk, dan komt het daar door. Je gaat die peren gaar koken en bakken, dus dan moet je juist wat hardere hebben, anders wordt het snot. Qua structuur zijn ze ook lekkerder als ze iets harder zijn.quote:Op zaterdag 20 september 2014 14:41 schreef Njosnavelin het volgende:
[..]
Wauw, dankje!
[..]
Dankjewel voor de tip! Zal er de volgende keer aan denken. Ik had juist de meest zachte peren uitgekozen.
Eerlijk gezegd heb ik ze niet in de pan gebakkenquote:Op zaterdag 20 september 2014 14:52 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ah kijk, dan komt het daar door. Je gaat die peren gaar koken en bakken, dus dan moet je juist wat hardere hebben, anders wordt het snot. Qua structuur zijn ze ook lekkerder als ze iets harder zijn.
Tarte Tatin bak je eerst in de pan, appels (/peren) met suiker tot je caramel hebt. Daarna doe je het deeg er op en gaat dit als geheel in de oven. Je hebt dus een ovenvaste pan nodig.quote:Op zaterdag 20 september 2014 14:58 schreef Njosnavelin het volgende:
[..]
Eerlijk gezegd heb ik ze niet in de pan gebakken
Ik heb ze gewoon rauw in de taartvorm gelegd, samen met de appel. In het recept dat ik volgde werd alleen appel gebruikt, en heb voor de peer gewoon hetzelfde gedaan. Maar die had ik dus eerst moeten in de pan moeten voorbakken?
Ah oké. Ik heb de karamel gewoon apart gemaakt en in de vorm gegoten, daarna appels en peren erin gelegd en deeg erover. Dat was volgens een allerhande recept. Geeft het echt een verschil in smaak met jouw manier?quote:Op zaterdag 20 september 2014 16:26 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Tarte Tatin bak je eerst in de pan, appels (/peren) met suiker tot je caramel hebt. Daarna doe je het deeg er op en gaat dit als geheel in de oven. Je hebt dus een ovenvaste pan nodig.
Het smaakt anders en het ziet er heel anders uit. Bovendien is dat de juiste manier, eerst caramel maken en alles apart bakken is wat praktischer, want lang niet iedereen heeft een ovenvaste pan, maar dan is het een op de kop gebakken appeltaart en geen tarte tatin als je 't mij vraagtquote:Op zaterdag 20 september 2014 17:34 schreef Njosnavelin het volgende:
[..]
Ah oké. Ik heb de karamel gewoon apart gemaakt en in de vorm gegoten, daarna appels en peren erin gelegd en deeg erover. Dat was volgens een allerhande recept. Geeft het echt een verschil in smaak met jouw manier?
Aha okee, dankje voor het recept. Volgende keer eens proberen.quote:Op zaterdag 20 september 2014 18:21 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het smaakt anders en het ziet er heel anders uit. Bovendien is dat de juiste manier, eerst caramel maken en alles apart bakken is wat praktischer, want lang niet iedereen heeft een ovenvaste pan, maar dan is het een op de kop gebakken appeltaart en geen tarte tatin als je 't mij vraagt
Ik heb niet het hele recept doorgekeken, maar qua bereiding lijkt deze er wel heel erg op: http://www.okokorecepten.(...)tarte-tatin-de-echte
Er moet ook nagenoeg geen suiker in het deeg, al het suiker zit bovenop (onderop als je hem bakt)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |