abonnement Unibet Coolblue
pi_144707140
Hij is erg vochtig, denk niet dat dat normaal is :+
Waarschijnlijk karamel niet goed gemaakt?
En hij is aan 1 kant een beetje ingezakt, ging niet zo lekker met omdraaien.

Maar wel erg lekker vind ik zelf. En deeg is ook aardig gelukt, was voor het eerst dat ik zelf deeg maakte haha.



But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
  zaterdag 20 september 2014 @ 00:00:36 #227
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144711335
Ziet er goddelijk lekker uit!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_144713542
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 september 2014 21:22 schreef Njosnavelin het volgende:
Hij is erg vochtig, denk niet dat dat normaal is :+
Waarschijnlijk karamel niet goed gemaakt?
En hij is aan 1 kant een beetje ingezakt, ging niet zo lekker met omdraaien.

Maar wel erg lekker vind ik zelf. En deeg is ook aardig gelukt, was voor het eerst dat ik zelf deeg maakte haha.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Perentaart?
pi_144713601
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 september 2014 00:00 schreef Molo het volgende:
Ziet er goddelijk lekker uit!
Dank!
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_144713607
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 01:22 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Perentaart?
Ja, tarte tatin met peer en appel.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_144713647
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 september 2014 01:25 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Ja, tarte tatin met peer en appel.
Wel goed gelukt. :) Ik zou je zo van twee punten af kunnen helpen mocht dat nodig zijn.
pi_144717092
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 01:26 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Wel goed gelukt. :) Ik zou je zo van twee punten af kunnen helpen mocht dat nodig zijn.
Dankjewel! Er zijn toevallig nog twee punten over maar die gaan bij de koffie wel op denk ik :P
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_144718058
Heb de smaak wel een beetje te pakken, flink wat geëxperimenteerd met verhoudingen/smaken en temperaturen. Deze 8 koeken zijn voor mijn ex manager die een soort van koekjes en chocolade verslaving heeft..



Smaken: Extra dark choco, White Choco en de Milk Choco Hazelnut Praline.
  zaterdag 20 september 2014 @ 12:09:24 #234
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_144719027
Leuk met dat gecarameliseerde blokje witte chocola. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_144721466
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 11:28 schreef MonkNL het volgende:
Heb de smaak wel een beetje te pakken, flink wat geëxperimenteerd met verhoudingen/smaken en temperaturen. Deze 8 koeken zijn voor mijn ex manager die een soort van koekjes en chocolade verslaving heeft..

[ afbeelding ]

Smaken: Extra dark choco, White Choco en de Milk Choco Hazelnut Praline.
Wat zien die er lekker uit zeg! ^O^ :9

quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 12:09 schreef Isegrim het volgende:
Leuk met dat gecarameliseerde blokje witte chocola. :)
Sowieso, gekaramelliseerde witte chocolade O+

David Lebovitz plaatste er ooit eens een boeiend artikel met uitgebreide instructive voor:

http://www.davidlebovitz.com/2009/06/caramelized-white-chocolate/



Ik heb naar aanleiding daarvan ik denk inmiddels wel vijf grote zakken Callebaut witte chocolade-callets tot bruine smurrie gekaramelliseerd - ik vind het echt fantastisch spul! :9 *)
Aanrader dus.
(Je moet er wel een beetje kwalitatieve chocolade voor hebben: het lukt niet met de allergoedkoopste repen uit de supermarkt)
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 20 september 2014 @ 13:42:42 #236
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_144721532
Ik heb wel Callebaut liggen, ga ik zeker proberen!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_144721540
O, en ik had ook nog een bakfoto van vanmorgen:



Flaky buttermilk biscuits, naar dit recept:
http://www.myrecipes.com/(...)uits-10000001853981/

Alleen wel een klein deel speltmeel gebruikt in plaats van gewone bloem. En ik stopte een extra klont boter in het deeg. :)
Was errrrrrrg lekker als ontbijt vanmorgen! :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_144721557
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 13:42 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb wel Callebaut liggen, ga ik zeker proberen!
Zeker doen! Het is wel even een werkje, maar zeer de moeite waard O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_144721748
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 september 2014 01:25 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Ja, tarte tatin met peer en appel.
Wees gerust, een tarte tatin is meestal nogal vochtig. Geeft niks. Ziet er hartstikke lekker uit! :9
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator zaterdag 20 september 2014 @ 13:51:47 #240
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_144721774
Peren wat langer in de pan op het vuur bakken kan wel eens helpen. Ook geen zachte peren gebruiken. Maar ik vind peren niet zo lekker dus ik doe het altijd met appel.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_144722871
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 13:50 schreef minilot het volgende:

[..]

Wees gerust, een tarte tatin is meestal nogal vochtig. Geeft niks. Ziet er hartstikke lekker uit! :9
Wauw, dankje!
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 13:51 schreef djkoelkast het volgende:
Peren wat langer in de pan op het vuur bakken kan wel eens helpen. Ook geen zachte peren gebruiken. Maar ik vind peren niet zo lekker dus ik doe het altijd met appel.
Dankjewel voor de tip! Zal er de volgende keer aan denken. Ik had juist de meest zachte peren uitgekozen.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_144722926
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 11:28 schreef MonkNL het volgende:
Heb de smaak wel een beetje te pakken, flink wat geëxperimenteerd met verhoudingen/smaken en temperaturen. Deze 8 koeken zijn voor mijn ex manager die een soort van koekjes en chocolade verslaving heeft..

[ afbeelding ]

Smaken: Extra dark choco, White Choco en de Milk Choco Hazelnut Praline.
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 13:43 schreef minilot het volgende:
O, en ik had ook nog een bakfoto van vanmorgen:

[ afbeelding ]

Flaky buttermilk biscuits, naar dit recept:
http://www.myrecipes.com/(...)uits-10000001853981/

Alleen wel een klein deel speltmeel gebruikt in plaats van gewone bloem. En ik stopte een extra klont boter in het deeg. :)
Was errrrrrrg lekker als ontbijt vanmorgen! :9
Ziet er allemaal goed uit :9~
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
  Moderator zaterdag 20 september 2014 @ 14:52:03 #243
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_144723079
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 14:41 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Wauw, dankje!

[..]

Dankjewel voor de tip! Zal er de volgende keer aan denken. Ik had juist de meest zachte peren uitgekozen.
Ah kijk, dan komt het daar door. Je gaat die peren gaar koken en bakken, dus dan moet je juist wat hardere hebben, anders wordt het snot. Qua structuur zijn ze ook lekkerder als ze iets harder zijn.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_144723223
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 14:52 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ah kijk, dan komt het daar door. Je gaat die peren gaar koken en bakken, dus dan moet je juist wat hardere hebben, anders wordt het snot. Qua structuur zijn ze ook lekkerder als ze iets harder zijn.
Eerlijk gezegd heb ik ze niet in de pan gebakken :+
Ik heb ze gewoon rauw in de taartvorm gelegd, samen met de appel. In het recept dat ik volgde werd alleen appel gebruikt, en heb voor de peer gewoon hetzelfde gedaan. Maar die had ik dus eerst moeten in de pan moeten voorbakken?
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
  Moderator zaterdag 20 september 2014 @ 16:26:52 #245
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_144725523
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 14:58 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Eerlijk gezegd heb ik ze niet in de pan gebakken :+
Ik heb ze gewoon rauw in de taartvorm gelegd, samen met de appel. In het recept dat ik volgde werd alleen appel gebruikt, en heb voor de peer gewoon hetzelfde gedaan. Maar die had ik dus eerst moeten in de pan moeten voorbakken?
Tarte Tatin bak je eerst in de pan, appels (/peren) met suiker tot je caramel hebt. Daarna doe je het deeg er op en gaat dit als geheel in de oven. Je hebt dus een ovenvaste pan nodig.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_144727243
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 16:26 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Tarte Tatin bak je eerst in de pan, appels (/peren) met suiker tot je caramel hebt. Daarna doe je het deeg er op en gaat dit als geheel in de oven. Je hebt dus een ovenvaste pan nodig.
Ah oké. Ik heb de karamel gewoon apart gemaakt en in de vorm gegoten, daarna appels en peren erin gelegd en deeg erover. Dat was volgens een allerhande recept. Geeft het echt een verschil in smaak met jouw manier?
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_144728003
Dank allen voor de complimenten. Blokje witte chocolade erop was een gokje, wilde dat je van de buitenkant kon zien dat het er ook witte chocolade in zat. Was erg geslaagd, kreeg erg positieve feedback.
  Moderator zaterdag 20 september 2014 @ 18:21:32 #248
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_144728258
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 september 2014 17:34 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Ah oké. Ik heb de karamel gewoon apart gemaakt en in de vorm gegoten, daarna appels en peren erin gelegd en deeg erover. Dat was volgens een allerhande recept. Geeft het echt een verschil in smaak met jouw manier?
Het smaakt anders en het ziet er heel anders uit. Bovendien is dat de juiste manier, eerst caramel maken en alles apart bakken is wat praktischer, want lang niet iedereen heeft een ovenvaste pan, maar dan is het een op de kop gebakken appeltaart en geen tarte tatin als je 't mij vraagt :P

Ik heb niet het hele recept doorgekeken, maar qua bereiding lijkt deze er wel heel erg op: http://www.okokorecepten.(...)tarte-tatin-de-echte

Er moet ook nagenoeg geen suiker in het deeg, al het suiker zit bovenop (onderop als je hem bakt)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_144728422
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 18:21 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Het smaakt anders en het ziet er heel anders uit. Bovendien is dat de juiste manier, eerst caramel maken en alles apart bakken is wat praktischer, want lang niet iedereen heeft een ovenvaste pan, maar dan is het een op de kop gebakken appeltaart en geen tarte tatin als je 't mij vraagt :P

Ik heb niet het hele recept doorgekeken, maar qua bereiding lijkt deze er wel heel erg op: http://www.okokorecepten.(...)tarte-tatin-de-echte

Er moet ook nagenoeg geen suiker in het deeg, al het suiker zit bovenop (onderop als je hem bakt)
Aha okee, dankje voor het recept. Volgende keer eens proberen.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_144747199
Vanmorgen wederom aan het bakken geslagen (naar aanleiding van de hierboven genoemde witte chocolade :)):



Een vegan korstdeegje (met kokosolie gemaakt), ganache van gekaramelliseerde witte chocolade en een stel frambozen. :9

Klinkt bewerkelijk, maar het korstdeeg had ik nog in de vriezer liggen, de gekaramelliseerde chocolade had ik zelfs al maanden geleden gemaakt en al die tijd bewaard in een potje. Zo gebeurd dus. :)

[ Bericht 2% gewijzigd door minilot op 21-09-2014 20:28:29 ]
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')