Dat klinkt echt heeeeel lekker!quote:Op zaterdag 6 september 2014 11:43 schreef djkoelkast het volgende:
Deze keer een kamut-spelt-appeltaart gemaakt met rietsuiker, palmsuiker en maple syrup, met boter en kokosolie, met appels uit eigen tuin (lekker zuur want die boom is nog niet zo oud) en krenten/rozijnen die met een vanillestokje geweekt zijn in de kirsch.
De lekkerste appeltaart ooit wat mij betreft Verse slagroom er over van een lokale biologische boer maakt het helemaal af
Oeh wat heerlijkquote:Op zondag 7 september 2014 18:03 schreef Skaai het volgende:
Rabarbertaart! Oma had nog een zooi staan in de tuin dus dat heb ik vrijdag gesnoeid!
[ afbeelding ]
Hij moet alleen een uur lang op 220 graden en hij werd na 20 minuten al heel snel bruin, dus ik heb de temperatuur wat lager gedaan en doe hem wat langer in de oven.
En van het restje rabarber maak ik nu lekker compote
-Disclaimer- op de foto moet ie de oven nog in
1 uur op 220? Dat lijkt me veel te hoog voor eigenlijk elk deeg.quote:Op zondag 7 september 2014 18:03 schreef Skaai het volgende:
Rabarbertaart! Oma had nog een zooi staan in de tuin dus dat heb ik vrijdag gesnoeid!
[ afbeelding ]
Hij moet alleen een uur lang op 220 graden en hij werd na 20 minuten al heel snel bruin, dus ik heb de temperatuur wat lager gedaan en doe hem wat langer in de oven.
En van het restje rabarber maak ik nu lekker compote
-Disclaimer- op de foto moet ie de oven nog in
Bladerdeeg bak ik zelf ook op 180 graden, eigenlijk bak ik zelf alleen pizza's op een hogere temperatuur en brood in het begin, later zak ik dan naar 180. Kan me even niets voor de geest halen wat echt speciaal hoger moet qua gebak.quote:Op zondag 7 september 2014 20:50 schreef Skaai het volgende:
Ja dat doe ik volgende keer ook met dat deeg. Veel zwartgeblakerd ei bovenop, zonde. Het is geen mooie taart. Smaak is goed (ik hou wel van zuur, en dan heb ik de citroen zelfs door sinaasappel vervangen) en het deeg op de bodem is gelukkig ook gaar. Nouja volgende keer beter.
Deeg heeft trouwens een beetje de textuur van bladerdeeg.
Lekker!quote:Op zondag 7 september 2014 18:03 schreef Skaai het volgende:
Rabarbertaart! Oma had nog een zooi staan in de tuin dus dat heb ik vrijdag gesnoeid!
[ afbeelding ]
Hij moet alleen een uur lang op 220 graden en hij werd na 20 minuten al heel snel bruin, dus ik heb de temperatuur wat lager gedaan en doe hem wat langer in de oven.
En van het restje rabarber maak ik nu lekker compote
-Disclaimer- op de foto moet ie de oven nog in
Jep, ik heb gekeken. Vorig jaar steeds naar aanleiding van het programma zelf aan het bakken gegaan. Deze keer keek vriend mee, zelf hij zei dat er samen moeten gaan bakken deze week. Maar die krullen zullen het niet worden.quote:Op maandag 8 september 2014 14:17 schreef Joosie200 het volgende:
Nog meer hier die naar Heel Holland Bakt kijken? Die amandeltuiles/krullen vragen erom om nagemaakt te worden En ik wil weleens aan de slag met een eigen bavarois
Ze waren in deel 1 al streng.quote:Op maandag 8 september 2014 15:51 schreef djkoelkast het volgende:
Ik kijk eerst The Great British Bake Off af, anders loopt alles zo door elkaar. HHB neem ik op. Ik vind wel de jury erg matig, vooral die man. Zij heeft nog best veel verstand van dingen, maar die vent lijkt alles wel lekker te vinden.
Ook hoop ik dat ze dit jaar wat strenger zijn op gekochte toevoegingen als fondant en marsepein. Zelf maken of niet gebruiken. Het is wel een wedstrijd.
Aflevering 1 dan.quote:
Dit!quote:Op maandag 15 september 2014 11:32 schreef Skaai het volgende:
Ze zien er prachtig uit . Ik krijg er trek van
* ViviRAWRS noteert Ben's Cookiesquote:Op maandag 15 september 2014 11:31 schreef MonkNL het volgende:
Al een tijdje niet meer in Londen geweest, maar als ik er ben haal ik altijd een tas koekjes bij ben's cookies!
quote:Op maandag 15 september 2014 20:35 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
* robuust89 noteert Ben's Cookies
Over 2 maanden een weekendje naar Londen
Perentaart?quote:Op vrijdag 19 september 2014 21:22 schreef Njosnavelin het volgende:
Hij is erg vochtig, denk niet dat dat normaal is
Waarschijnlijk karamel niet goed gemaakt?
En hij is aan 1 kant een beetje ingezakt, ging niet zo lekker met omdraaien.
Maar wel erg lekker vind ik zelf. En deeg is ook aardig gelukt, was voor het eerst dat ik zelf deeg maakte haha.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dank!quote:
Ja, tarte tatin met peer en appel.quote:
Wel goed gelukt. Ik zou je zo van twee punten af kunnen helpen mocht dat nodig zijn.quote:Op zaterdag 20 september 2014 01:25 schreef Njosnavelin het volgende:
[..]
Ja, tarte tatin met peer en appel.
Dankjewel! Er zijn toevallig nog twee punten over maar die gaan bij de koffie wel op denk ikquote:Op zaterdag 20 september 2014 01:26 schreef Jellereppe het volgende:
[..]
Wel goed gelukt. Ik zou je zo van twee punten af kunnen helpen mocht dat nodig zijn.
Wat zien die er lekker uit zeg!quote:Op zaterdag 20 september 2014 11:28 schreef MonkNL het volgende:
Heb de smaak wel een beetje te pakken, flink wat geëxperimenteerd met verhoudingen/smaken en temperaturen. Deze 8 koeken zijn voor mijn ex manager die een soort van koekjes en chocolade verslaving heeft..
[ afbeelding ]
Smaken: Extra dark choco, White Choco en de Milk Choco Hazelnut Praline.
Sowieso, gekaramelliseerde witte chocoladequote:Op zaterdag 20 september 2014 12:09 schreef Isegrim het volgende:
Leuk met dat gecarameliseerde blokje witte chocola.
Zeker doen! Het is wel even een werkje, maar zeer de moeite waardquote:Op zaterdag 20 september 2014 13:42 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb wel Callebaut liggen, ga ik zeker proberen!
Wees gerust, een tarte tatin is meestal nogal vochtig. Geeft niks. Ziet er hartstikke lekker uit!quote:Op zaterdag 20 september 2014 01:25 schreef Njosnavelin het volgende:
[..]
Ja, tarte tatin met peer en appel.
Wauw, dankje!quote:Op zaterdag 20 september 2014 13:50 schreef minilot het volgende:
[..]
Wees gerust, een tarte tatin is meestal nogal vochtig. Geeft niks. Ziet er hartstikke lekker uit!
Dankjewel voor de tip! Zal er de volgende keer aan denken. Ik had juist de meest zachte peren uitgekozen.quote:Op zaterdag 20 september 2014 13:51 schreef djkoelkast het volgende:
Peren wat langer in de pan op het vuur bakken kan wel eens helpen. Ook geen zachte peren gebruiken. Maar ik vind peren niet zo lekker dus ik doe het altijd met appel.
quote:Op zaterdag 20 september 2014 11:28 schreef MonkNL het volgende:
Heb de smaak wel een beetje te pakken, flink wat geëxperimenteerd met verhoudingen/smaken en temperaturen. Deze 8 koeken zijn voor mijn ex manager die een soort van koekjes en chocolade verslaving heeft..
[ afbeelding ]
Smaken: Extra dark choco, White Choco en de Milk Choco Hazelnut Praline.
Ziet er allemaal goed uitquote:Op zaterdag 20 september 2014 13:43 schreef minilot het volgende:
O, en ik had ook nog een bakfoto van vanmorgen:
[ afbeelding ]
Flaky buttermilk biscuits, naar dit recept:
http://www.myrecipes.com/(...)uits-10000001853981/
Alleen wel een klein deel speltmeel gebruikt in plaats van gewone bloem. En ik stopte een extra klont boter in het deeg.
Was errrrrrrg lekker als ontbijt vanmorgen!
Ah kijk, dan komt het daar door. Je gaat die peren gaar koken en bakken, dus dan moet je juist wat hardere hebben, anders wordt het snot. Qua structuur zijn ze ook lekkerder als ze iets harder zijn.quote:Op zaterdag 20 september 2014 14:41 schreef Njosnavelin het volgende:
[..]
Wauw, dankje!
[..]
Dankjewel voor de tip! Zal er de volgende keer aan denken. Ik had juist de meest zachte peren uitgekozen.
Eerlijk gezegd heb ik ze niet in de pan gebakkenquote:Op zaterdag 20 september 2014 14:52 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ah kijk, dan komt het daar door. Je gaat die peren gaar koken en bakken, dus dan moet je juist wat hardere hebben, anders wordt het snot. Qua structuur zijn ze ook lekkerder als ze iets harder zijn.
Tarte Tatin bak je eerst in de pan, appels (/peren) met suiker tot je caramel hebt. Daarna doe je het deeg er op en gaat dit als geheel in de oven. Je hebt dus een ovenvaste pan nodig.quote:Op zaterdag 20 september 2014 14:58 schreef Njosnavelin het volgende:
[..]
Eerlijk gezegd heb ik ze niet in de pan gebakken
Ik heb ze gewoon rauw in de taartvorm gelegd, samen met de appel. In het recept dat ik volgde werd alleen appel gebruikt, en heb voor de peer gewoon hetzelfde gedaan. Maar die had ik dus eerst moeten in de pan moeten voorbakken?
Ah oké. Ik heb de karamel gewoon apart gemaakt en in de vorm gegoten, daarna appels en peren erin gelegd en deeg erover. Dat was volgens een allerhande recept. Geeft het echt een verschil in smaak met jouw manier?quote:Op zaterdag 20 september 2014 16:26 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Tarte Tatin bak je eerst in de pan, appels (/peren) met suiker tot je caramel hebt. Daarna doe je het deeg er op en gaat dit als geheel in de oven. Je hebt dus een ovenvaste pan nodig.
Het smaakt anders en het ziet er heel anders uit. Bovendien is dat de juiste manier, eerst caramel maken en alles apart bakken is wat praktischer, want lang niet iedereen heeft een ovenvaste pan, maar dan is het een op de kop gebakken appeltaart en geen tarte tatin als je 't mij vraagtquote:Op zaterdag 20 september 2014 17:34 schreef Njosnavelin het volgende:
[..]
Ah oké. Ik heb de karamel gewoon apart gemaakt en in de vorm gegoten, daarna appels en peren erin gelegd en deeg erover. Dat was volgens een allerhande recept. Geeft het echt een verschil in smaak met jouw manier?
Aha okee, dankje voor het recept. Volgende keer eens proberen.quote:Op zaterdag 20 september 2014 18:21 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het smaakt anders en het ziet er heel anders uit. Bovendien is dat de juiste manier, eerst caramel maken en alles apart bakken is wat praktischer, want lang niet iedereen heeft een ovenvaste pan, maar dan is het een op de kop gebakken appeltaart en geen tarte tatin als je 't mij vraagt
Ik heb niet het hele recept doorgekeken, maar qua bereiding lijkt deze er wel heel erg op: http://www.okokorecepten.(...)tarte-tatin-de-echte
Er moet ook nagenoeg geen suiker in het deeg, al het suiker zit bovenop (onderop als je hem bakt)
Dat ziet er heerlijk uit! Gecarameliseerde witte chocolade, nog nooit van gehoord. Hoe heb je dat gemaakt?quote:Op zondag 21 september 2014 11:34 schreef minilot het volgende:
Vanmorgen wederom aan het bakken geslagen (naar aanleiding van de hierboven genoemde witte chocolade ):
[ afbeelding ]
Een vegan korstdeegje (met kokosolie gemaakt), gekaramelliseerde witte chocolade en een stel frambozen.
Klinkt bewerkelijk, maar het korstdeeg had ik nog in de vriezer liggen, de gekaramelliseerde chocolade had ik zelfs al maanden geleden gemaakt en al die tijd bewaard in een potje. Zo gebeurd dus.
Zien er goed uit!quote:Op zaterdag 20 september 2014 11:28 schreef MonkNL het volgende:
Heb de smaak wel een beetje te pakken, flink wat geëxperimenteerd met verhoudingen/smaken en temperaturen. Deze 8 koeken zijn voor mijn ex manager die een soort van koekjes en chocolade verslaving heeft..
[ afbeelding ]
Smaken: Extra dark choco, White Choco en de Milk Choco Hazelnut Praline.
O ik wil juist een donker knapperig randje.. Het deeg in het koekje is zacht en smeuīg, aan de rand iets harder/knapperig, geeft juist een goede mix als je er een hap van neemt. Maar thanks voor de info, probeer het wel eens een keer, kijken hoeveel verschil het geeft.quote:Op zondag 21 september 2014 22:08 schreef Piger het volgende:
[..]
Zien er goed uit!
Alleen bij de rechter 2/4 zie je dat het deeg iets te lang gemixt is. Dan krijg je zo'n randje.
Ik weet niet wat een clafoutis is, maar ik zal ernaar kijken, dan wordt het dat of een tarte tatinquote:Op zondag 21 september 2014 20:22 schreef Oceanonix het volgende:
Heb je aan een clafoutis gedacht? Pruimen zijn daar heel erg geschikt voor.
http://www.davidlebovitz.com/2009/06/caramelized-white-chocolate/quote:Op zondag 21 september 2014 18:52 schreef Taartje het volgende:
[..]
Dat ziet er heerlijk uit! Gecarameliseerde witte chocolade, nog nooit van gehoord. Hoe heb je dat gemaakt?
Wat voor een chocolade had je gebruikt?quote:Op maandag 22 september 2014 13:17 schreef minilot het volgende:
[..]
http://www.davidlebovitz.com/2009/06/caramelized-white-chocolate/
Nou, zoasl hierboven al in een eerdere post genoemd, normaal gesproken neem ik altijd Callebaut-callets van de groothandel als ik witte chocolade wil verwerken.quote:Op maandag 22 september 2014 13:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat voor een chocolade had je gebruikt?
Jij daar met die bakkerij: neem anders koekjes met gekaramelliseerde witte chocolade op in je assortiment! Zo lekker!quote:
Boterkoek is ook lekker.quote:Op maandag 22 september 2014 14:07 schreef Isegrim het volgende:
Was het maar vast een bakkerij. Dat duurt nog ff.
Maar ik ga er zeker een keer iets mee maken, ben wittechocolaverslaafde.
Vandaag ga ik gewoon ouderwetsche boterkoek bakken.
En naar die aangepaste versie ben ik dan weer heeeeel erg benieuwdquote:Op dinsdag 23 september 2014 23:34 schreef Isegrim het volgende:
Thanks! Ik was toevallig ook zoekende naar een goed recept voor cinnamon rolls. Ga hem aanpassen voor zuurdesem en dan een poging wagen.
Nee, was op zich zo gebeurd.. Maar ik was wél een essentiële stap vergeten, namelijk het met olie inkwasten van het uitgerolde deeg. Daardoor zijn de laagjes bij de tweede rijs weer helemaal aan elkaar gegroeid en ik had ik nu dus een veel compacter broodje dan dat wat eigenlijk de bedoeling was, te weten:quote:Op woensdag 24 september 2014 17:10 schreef Isegrim het volgende:
Ze zien er ook heel erg leuk uit! Het ziet eruit alsof je heel veel moeite in vorm hebt gestoken, maar dat is juist niet zo?
Half stronkje broccoli in stukjes gesneden, paar minuten geblancheerd. In een keukenmachine gegooid, samen met een handje pistachenootjes, twee knoflooktenen, twee handjes oude kaas, een stuk of twintig flinke basilicumblaadjes, paar snufjes zout en ik schat ongeveer zes eetlepels olijfolie. Gepureerd tot smeuīg.quote:
Ja, vond ik ook. Het was alleen nog leuker geweest als ik het recept ook daarwerkelijk gevolgd had.quote:
Zien eruit als leuke broodjes voor pasen! Misschien kan er een vulling in?quote:Op donderdag 25 september 2014 10:43 schreef minilot het volgende:
Nou, tweemaal scheepsrecht. Al zijn ze nog steeds niet zo mooi als die op de foto in het gelinkte recept:
[ afbeelding ]
Dit keer met grof zout en venkelzaadjes. En een boel alpenkaas.
Wauw, zien er echt goed uit.quote:Op donderdag 25 september 2014 10:43 schreef minilot het volgende:
Nou, tweemaal scheepsrecht. Al zijn ze nog steeds niet zo mooi als die op de foto in het gelinkte recept:
[ afbeelding ]
Dit keer met grof zout en venkelzaadjes. En een boel alpenkaas.
Nou ja, je kunt natuurlijk een vulling over de lap deeg uitsmneren vorodat je 'm oprolt (zie het recept ), maar dat moet dan niet al te vochtig zijn of met grote stukjes, anders druipt/valt het allemaal weer uit de inkepingen.quote:Op donderdag 25 september 2014 10:45 schreef robuust89 het volgende:
[..]
Zien eruit als leuke broodjes voor pasen! Misschien kan er een vulling in?
Heerlijk! En alpenkaas ook he?quote:Op donderdag 25 september 2014 10:43 schreef minilot het volgende:
Nou, tweemaal scheepsrecht. Al zijn ze nog steeds niet zo mooi als die op de foto in het gelinkte recept:
[ afbeelding ]
Dit keer met grof zout en venkelzaadjes. En een boel alpenkaas.
Ja, nou, niet die fantastisch uitziende die jij laatst plaatste (was jij toch?), maar gewoon een pakje goedkope alpenkaas uit het Oktoberfest-assortiment van de Lidl!quote:
Klopt was ik. Heb meerdere soorten meegenomen uit de Zwitserse bergen, vond de Berner hobelkaas uiteindelijk het lekkerste, maar de 'gewone' alpenkaas gaat ook wel hard thuis, beetje te zoetig voor mij maar prima geschikt voor warme gerechten waar je normaal Emmentaler ofzo voor zou gebruiken.quote:Op donderdag 25 september 2014 14:44 schreef minilot het volgende:
[..]
Ja, nou, niet die fantastisch uitziende die jij laatst plaatste (was jij toch?), maar gewoon een pakje goedkope alpenkaas uit het Oktoberfest-assortiment van de Lidl!
Beetje kaneel door je clafoutis beslag doen, hmmmmquote:Op donderdag 25 september 2014 17:07 schreef sirdanilot het volgende:
Ik maak nu de pruimen clafoutis/flaugnarde. Eens kijken of het wat wordt.
Heb ik ook gedaan (wel echt klein beetje zodat het niet te kaneelderig wordt) en ook beetje citroenquote:Op donderdag 25 september 2014 17:11 schreef Molo het volgende:
[..]
Beetje kaneel door je clafoutis beslag doen, hmmmm
Klinkt goed! Enjoy!quote:Op donderdag 25 september 2014 17:16 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Heb ik ook gedaan (wel echt klein beetje zodat het niet te kaneelderig wordt) en ook beetje citroen
Hij is helemaal opgesteden tot aan de de rand van de ovenschaal, dat had ik niet verwacht, gelukkig loopt het er nog net niet uit
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |