abonnement Unibet Coolblue
  Moderator zaterdag 6 september 2014 @ 11:43:52 #201
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_144233957
Deze keer een kamut-spelt-appeltaart gemaakt met rietsuiker, palmsuiker en maple syrup, met boter en kokosolie, met appels uit eigen tuin (lekker zuur want die boom is nog niet zo oud) en krenten/rozijnen die met een vanillestokje geweekt zijn in de kirsch.
De lekkerste appeltaart ooit wat mij betreft :9 Verse slagroom er over van een lokale biologische boer maakt het helemaal af :D
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_144234566
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 september 2014 11:43 schreef djkoelkast het volgende:
Deze keer een kamut-spelt-appeltaart gemaakt met rietsuiker, palmsuiker en maple syrup, met boter en kokosolie, met appels uit eigen tuin (lekker zuur want die boom is nog niet zo oud) en krenten/rozijnen die met een vanillestokje geweekt zijn in de kirsch.
De lekkerste appeltaart ooit wat mij betreft :9 Verse slagroom er over van een lokale biologische boer maakt het helemaal af :D
Dat klinkt echt heeeeel lekker!
pi_144243617
Ik had zo'n zin in chocolade en zin om te bakken dus besloot ik weer mijn brownies te maken. :9 Staan nu af te koelen, hele huis ruikt nu naar brownies O+
it's the map in my mind that sends me on my way.
  † In Memoriam † zondag 7 september 2014 @ 18:03:04 #204
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_144278204
Rabarbertaart! Oma had nog een zooi staan in de tuin dus dat heb ik vrijdag gesnoeid!



Hij moet alleen een uur lang op 220 graden en hij werd na 20 minuten al heel snel bruin, dus ik heb de temperatuur wat lager gedaan en doe hem wat langer in de oven.

En van het restje rabarber maak ik nu lekker compote :9~

-Disclaimer- op de foto moet ie de oven nog in :P

[ Bericht 8% gewijzigd door Skaai op 07-09-2014 18:23:17 ]
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_144278733
Hij lijkt niet gaar?
  † In Memoriam † zondag 7 september 2014 @ 18:22:55 #206
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_144278814
Op de foto moest ie de oven nog in ;)
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_144278940
quote:
6s.gif Op zondag 7 september 2014 18:03 schreef Skaai het volgende:
Rabarbertaart! Oma had nog een zooi staan in de tuin dus dat heb ik vrijdag gesnoeid!

[ afbeelding ]

Hij moet alleen een uur lang op 220 graden en hij werd na 20 minuten al heel snel bruin, dus ik heb de temperatuur wat lager gedaan en doe hem wat langer in de oven.

En van het restje rabarber maak ik nu lekker compote :9~

-Disclaimer- op de foto moet ie de oven nog in :P
Oeh wat heerlijk :9~
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
  Moderator zondag 7 september 2014 @ 20:36:15 #208
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_144285736
quote:
6s.gif Op zondag 7 september 2014 18:03 schreef Skaai het volgende:
Rabarbertaart! Oma had nog een zooi staan in de tuin dus dat heb ik vrijdag gesnoeid!

[ afbeelding ]

Hij moet alleen een uur lang op 220 graden en hij werd na 20 minuten al heel snel bruin, dus ik heb de temperatuur wat lager gedaan en doe hem wat langer in de oven.

En van het restje rabarber maak ik nu lekker compote :9~

-Disclaimer- op de foto moet ie de oven nog in :P
1 uur op 220? Dat lijkt me veel te hoog voor eigenlijk elk deeg.
Ik zou hem dan net als een appeltaart 65-70 minuten bakken op 180 graden (hete lucht 170).
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  † In Memoriam † zondag 7 september 2014 @ 20:50:06 #209
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_144286843
Ja dat doe ik volgende keer ook met dat deeg. Veel zwartgeblakerd ei bovenop, zonde. Het is geen mooie taart. Smaak is goed (ik hou wel van zuur, en dan heb ik de citroen zelfs door sinaasappel vervangen) en het deeg op de bodem is gelukkig ook gaar. Nouja volgende keer beter.
Deeg heeft trouwens een beetje de textuur van bladerdeeg.
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  Moderator zondag 7 september 2014 @ 20:52:48 #210
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_144287059
quote:
0s.gif Op zondag 7 september 2014 20:50 schreef Skaai het volgende:
Ja dat doe ik volgende keer ook met dat deeg. Veel zwartgeblakerd ei bovenop, zonde. Het is geen mooie taart. Smaak is goed (ik hou wel van zuur, en dan heb ik de citroen zelfs door sinaasappel vervangen) en het deeg op de bodem is gelukkig ook gaar. Nouja volgende keer beter.
Deeg heeft trouwens een beetje de textuur van bladerdeeg.
Bladerdeeg bak ik zelf ook op 180 graden, eigenlijk bak ik zelf alleen pizza's op een hogere temperatuur en brood in het begin, later zak ik dan naar 180. Kan me even niets voor de geest halen wat echt speciaal hoger moet qua gebak.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_144289382
Volgende keer er wat aardbei bij. Rabarber/aardbei combi :9~
Eerst denken, dan typen
pi_144310395
quote:
6s.gif Op zondag 7 september 2014 18:03 schreef Skaai het volgende:
Rabarbertaart! Oma had nog een zooi staan in de tuin dus dat heb ik vrijdag gesnoeid!

[ afbeelding ]

Hij moet alleen een uur lang op 220 graden en hij werd na 20 minuten al heel snel bruin, dus ik heb de temperatuur wat lager gedaan en doe hem wat langer in de oven.

En van het restje rabarber maak ik nu lekker compote :9~

-Disclaimer- op de foto moet ie de oven nog in :P
Lekker!
pi_144311122
Nog meer hier die naar Heel Holland Bakt kijken? Die amandeltuiles/krullen vragen erom om nagemaakt te worden :9 En ik wil weleens aan de slag met een eigen bavarois c_/
mag het weten
pi_144313165
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 14:17 schreef Joosie200 het volgende:
Nog meer hier die naar Heel Holland Bakt kijken? Die amandeltuiles/krullen vragen erom om nagemaakt te worden :9 En ik wil weleens aan de slag met een eigen bavarois c_/
Jep, ik heb gekeken. Vorig jaar steeds naar aanleiding van het programma zelf aan het bakken gegaan. Deze keer keek vriend mee, zelf hij zei dat er samen moeten gaan bakken deze week. Maar die krullen zullen het niet worden.
  Moderator maandag 8 september 2014 @ 15:51:08 #215
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_144314470
Ik kijk eerst The Great British Bake Off af, anders loopt alles zo door elkaar. HHB neem ik op. Ik vind wel de jury erg matig, vooral die man. Zij heeft nog best veel verstand van dingen, maar die vent lijkt alles wel lekker te vinden.
Ook hoop ik dat ze dit jaar wat strenger zijn op gekochte toevoegingen als fondant en marsepein. Zelf maken of niet gebruiken. Het is wel een wedstrijd.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  maandag 8 september 2014 @ 15:59:59 #216
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_144314782
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 15:51 schreef djkoelkast het volgende:
Ik kijk eerst The Great British Bake Off af, anders loopt alles zo door elkaar. HHB neem ik op. Ik vind wel de jury erg matig, vooral die man. Zij heeft nog best veel verstand van dingen, maar die vent lijkt alles wel lekker te vinden.
Ook hoop ik dat ze dit jaar wat strenger zijn op gekochte toevoegingen als fondant en marsepein. Zelf maken of niet gebruiken. Het is wel een wedstrijd.
Ze waren in deel 1 al streng.
The love you take is equal to the love you make.
  Moderator maandag 8 september 2014 @ 16:12:15 #217
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_144315260
quote:
14s.gif Op maandag 8 september 2014 15:59 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ze waren in deel 1 al streng.
Mij niet streng genoeg :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  maandag 8 september 2014 @ 16:12:49 #218
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_144315278
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 16:12 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Mij niet streng genoeg :P
Aflevering 1 dan.
The love you take is equal to the love you make.
pi_144544911
Al een tijdje niet meer in Londen geweest, maar als ik er ben haal ik altijd een tas koekjes bij ben's cookies! Thuis maak ik ze weleens zelf, althans, iets wat er een beetje op lijkt. Idee is: vooral niet op de vorm letten, gaat om de smaak!

Deze keer deeg gemaakt met vanille, door het deeg stukken hazelnoot en pure chocolade en in het deeg stukken Lindt melkchocolade met hazelnoot praline.

  † In Memoriam † maandag 15 september 2014 @ 11:32:14 #220
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_144544931
Ze zien er prachtig uit O+. Ik krijg er trek van :9~
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  maandag 15 september 2014 @ 19:40:10 #221
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144560372
quote:
0s.gif Op maandag 15 september 2014 11:32 schreef Skaai het volgende:
Ze zien er prachtig uit O+. Ik krijg er trek van :9~
Dit!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 15 september 2014 @ 20:35:34 #222
269689 crew  Viv
pi_144562911
quote:
0s.gif Op maandag 15 september 2014 11:31 schreef MonkNL het volgende:
Al een tijdje niet meer in Londen geweest, maar als ik er ben haal ik altijd een tas koekjes bij ben's cookies!
* ViviRAWRS noteert Ben's Cookies
Volgende maand een weekendje naar Londen O+
pi_144582531
quote:
0s.gif Op maandag 15 september 2014 20:35 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

* robuust89 noteert Ben's Cookies
Over 2 maanden een weekendje naar Londen O+
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
pi_144590123
(Gedeeltelijk crosspost uit traktatie-topic in OUD)
Ik had een jarige dochter vorige week, dus veel gebakken.


Cakejes voor de klas


Koekjes voor de juffen


En chocoladetaart!

Had ook nog appeltaart, maar ben vergeten daar een foto van te maken.
pi_144704142
Wat leuk, bleie! Erg mooi gelukt.

Ik heb een tarte tatin in de oven staan. Lang geleden ook eens gemaakt, toen was het wel gelukt geloof ik. Ben benieuwd hoe het nu uitpakt, ben geen ervaren bakker :P
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_144707140
Hij is erg vochtig, denk niet dat dat normaal is :+
Waarschijnlijk karamel niet goed gemaakt?
En hij is aan 1 kant een beetje ingezakt, ging niet zo lekker met omdraaien.

Maar wel erg lekker vind ik zelf. En deeg is ook aardig gelukt, was voor het eerst dat ik zelf deeg maakte haha.



But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
  zaterdag 20 september 2014 @ 00:00:36 #227
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144711335
Ziet er goddelijk lekker uit!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_144713542
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 september 2014 21:22 schreef Njosnavelin het volgende:
Hij is erg vochtig, denk niet dat dat normaal is :+
Waarschijnlijk karamel niet goed gemaakt?
En hij is aan 1 kant een beetje ingezakt, ging niet zo lekker met omdraaien.

Maar wel erg lekker vind ik zelf. En deeg is ook aardig gelukt, was voor het eerst dat ik zelf deeg maakte haha.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Perentaart?
pi_144713601
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 september 2014 00:00 schreef Molo het volgende:
Ziet er goddelijk lekker uit!
Dank!
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_144713607
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 01:22 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Perentaart?
Ja, tarte tatin met peer en appel.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_144713647
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 september 2014 01:25 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Ja, tarte tatin met peer en appel.
Wel goed gelukt. :) Ik zou je zo van twee punten af kunnen helpen mocht dat nodig zijn.
pi_144717092
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 01:26 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Wel goed gelukt. :) Ik zou je zo van twee punten af kunnen helpen mocht dat nodig zijn.
Dankjewel! Er zijn toevallig nog twee punten over maar die gaan bij de koffie wel op denk ik :P
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_144718058
Heb de smaak wel een beetje te pakken, flink wat geëxperimenteerd met verhoudingen/smaken en temperaturen. Deze 8 koeken zijn voor mijn ex manager die een soort van koekjes en chocolade verslaving heeft..



Smaken: Extra dark choco, White Choco en de Milk Choco Hazelnut Praline.
  zaterdag 20 september 2014 @ 12:09:24 #234
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_144719027
Leuk met dat gecarameliseerde blokje witte chocola. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_144721466
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 11:28 schreef MonkNL het volgende:
Heb de smaak wel een beetje te pakken, flink wat geëxperimenteerd met verhoudingen/smaken en temperaturen. Deze 8 koeken zijn voor mijn ex manager die een soort van koekjes en chocolade verslaving heeft..

[ afbeelding ]

Smaken: Extra dark choco, White Choco en de Milk Choco Hazelnut Praline.
Wat zien die er lekker uit zeg! ^O^ :9

quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 12:09 schreef Isegrim het volgende:
Leuk met dat gecarameliseerde blokje witte chocola. :)
Sowieso, gekaramelliseerde witte chocolade O+

David Lebovitz plaatste er ooit eens een boeiend artikel met uitgebreide instructive voor:

http://www.davidlebovitz.com/2009/06/caramelized-white-chocolate/



Ik heb naar aanleiding daarvan ik denk inmiddels wel vijf grote zakken Callebaut witte chocolade-callets tot bruine smurrie gekaramelliseerd - ik vind het echt fantastisch spul! :9 *)
Aanrader dus.
(Je moet er wel een beetje kwalitatieve chocolade voor hebben: het lukt niet met de allergoedkoopste repen uit de supermarkt)
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 20 september 2014 @ 13:42:42 #236
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_144721532
Ik heb wel Callebaut liggen, ga ik zeker proberen!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_144721540
O, en ik had ook nog een bakfoto van vanmorgen:



Flaky buttermilk biscuits, naar dit recept:
http://www.myrecipes.com/(...)uits-10000001853981/

Alleen wel een klein deel speltmeel gebruikt in plaats van gewone bloem. En ik stopte een extra klont boter in het deeg. :)
Was errrrrrrg lekker als ontbijt vanmorgen! :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_144721557
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 13:42 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb wel Callebaut liggen, ga ik zeker proberen!
Zeker doen! Het is wel even een werkje, maar zeer de moeite waard O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_144721748
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 september 2014 01:25 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Ja, tarte tatin met peer en appel.
Wees gerust, een tarte tatin is meestal nogal vochtig. Geeft niks. Ziet er hartstikke lekker uit! :9
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator zaterdag 20 september 2014 @ 13:51:47 #240
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_144721774
Peren wat langer in de pan op het vuur bakken kan wel eens helpen. Ook geen zachte peren gebruiken. Maar ik vind peren niet zo lekker dus ik doe het altijd met appel.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_144722871
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 13:50 schreef minilot het volgende:

[..]

Wees gerust, een tarte tatin is meestal nogal vochtig. Geeft niks. Ziet er hartstikke lekker uit! :9
Wauw, dankje!
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 13:51 schreef djkoelkast het volgende:
Peren wat langer in de pan op het vuur bakken kan wel eens helpen. Ook geen zachte peren gebruiken. Maar ik vind peren niet zo lekker dus ik doe het altijd met appel.
Dankjewel voor de tip! Zal er de volgende keer aan denken. Ik had juist de meest zachte peren uitgekozen.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_144722926
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 11:28 schreef MonkNL het volgende:
Heb de smaak wel een beetje te pakken, flink wat geëxperimenteerd met verhoudingen/smaken en temperaturen. Deze 8 koeken zijn voor mijn ex manager die een soort van koekjes en chocolade verslaving heeft..

[ afbeelding ]

Smaken: Extra dark choco, White Choco en de Milk Choco Hazelnut Praline.
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 13:43 schreef minilot het volgende:
O, en ik had ook nog een bakfoto van vanmorgen:

[ afbeelding ]

Flaky buttermilk biscuits, naar dit recept:
http://www.myrecipes.com/(...)uits-10000001853981/

Alleen wel een klein deel speltmeel gebruikt in plaats van gewone bloem. En ik stopte een extra klont boter in het deeg. :)
Was errrrrrrg lekker als ontbijt vanmorgen! :9
Ziet er allemaal goed uit :9~
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
  Moderator zaterdag 20 september 2014 @ 14:52:03 #243
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_144723079
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 14:41 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Wauw, dankje!

[..]

Dankjewel voor de tip! Zal er de volgende keer aan denken. Ik had juist de meest zachte peren uitgekozen.
Ah kijk, dan komt het daar door. Je gaat die peren gaar koken en bakken, dus dan moet je juist wat hardere hebben, anders wordt het snot. Qua structuur zijn ze ook lekkerder als ze iets harder zijn.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_144723223
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 14:52 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ah kijk, dan komt het daar door. Je gaat die peren gaar koken en bakken, dus dan moet je juist wat hardere hebben, anders wordt het snot. Qua structuur zijn ze ook lekkerder als ze iets harder zijn.
Eerlijk gezegd heb ik ze niet in de pan gebakken :+
Ik heb ze gewoon rauw in de taartvorm gelegd, samen met de appel. In het recept dat ik volgde werd alleen appel gebruikt, en heb voor de peer gewoon hetzelfde gedaan. Maar die had ik dus eerst moeten in de pan moeten voorbakken?
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
  Moderator zaterdag 20 september 2014 @ 16:26:52 #245
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_144725523
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 14:58 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Eerlijk gezegd heb ik ze niet in de pan gebakken :+
Ik heb ze gewoon rauw in de taartvorm gelegd, samen met de appel. In het recept dat ik volgde werd alleen appel gebruikt, en heb voor de peer gewoon hetzelfde gedaan. Maar die had ik dus eerst moeten in de pan moeten voorbakken?
Tarte Tatin bak je eerst in de pan, appels (/peren) met suiker tot je caramel hebt. Daarna doe je het deeg er op en gaat dit als geheel in de oven. Je hebt dus een ovenvaste pan nodig.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_144727243
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 16:26 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Tarte Tatin bak je eerst in de pan, appels (/peren) met suiker tot je caramel hebt. Daarna doe je het deeg er op en gaat dit als geheel in de oven. Je hebt dus een ovenvaste pan nodig.
Ah oké. Ik heb de karamel gewoon apart gemaakt en in de vorm gegoten, daarna appels en peren erin gelegd en deeg erover. Dat was volgens een allerhande recept. Geeft het echt een verschil in smaak met jouw manier?
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_144728003
Dank allen voor de complimenten. Blokje witte chocolade erop was een gokje, wilde dat je van de buitenkant kon zien dat het er ook witte chocolade in zat. Was erg geslaagd, kreeg erg positieve feedback.
  Moderator zaterdag 20 september 2014 @ 18:21:32 #248
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_144728258
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 september 2014 17:34 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Ah oké. Ik heb de karamel gewoon apart gemaakt en in de vorm gegoten, daarna appels en peren erin gelegd en deeg erover. Dat was volgens een allerhande recept. Geeft het echt een verschil in smaak met jouw manier?
Het smaakt anders en het ziet er heel anders uit. Bovendien is dat de juiste manier, eerst caramel maken en alles apart bakken is wat praktischer, want lang niet iedereen heeft een ovenvaste pan, maar dan is het een op de kop gebakken appeltaart en geen tarte tatin als je 't mij vraagt :P

Ik heb niet het hele recept doorgekeken, maar qua bereiding lijkt deze er wel heel erg op: http://www.okokorecepten.(...)tarte-tatin-de-echte

Er moet ook nagenoeg geen suiker in het deeg, al het suiker zit bovenop (onderop als je hem bakt)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_144728422
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 18:21 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Het smaakt anders en het ziet er heel anders uit. Bovendien is dat de juiste manier, eerst caramel maken en alles apart bakken is wat praktischer, want lang niet iedereen heeft een ovenvaste pan, maar dan is het een op de kop gebakken appeltaart en geen tarte tatin als je 't mij vraagt :P

Ik heb niet het hele recept doorgekeken, maar qua bereiding lijkt deze er wel heel erg op: http://www.okokorecepten.(...)tarte-tatin-de-echte

Er moet ook nagenoeg geen suiker in het deeg, al het suiker zit bovenop (onderop als je hem bakt)
Aha okee, dankje voor het recept. Volgende keer eens proberen.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_144747199
Vanmorgen wederom aan het bakken geslagen (naar aanleiding van de hierboven genoemde witte chocolade :)):



Een vegan korstdeegje (met kokosolie gemaakt), ganache van gekaramelliseerde witte chocolade en een stel frambozen. :9

Klinkt bewerkelijk, maar het korstdeeg had ik nog in de vriezer liggen, de gekaramelliseerde chocolade had ik zelfs al maanden geleden gemaakt en al die tijd bewaard in een potje. Zo gebeurd dus. :)

[ Bericht 2% gewijzigd door minilot op 21-09-2014 20:28:29 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_144747572
Zo gebeurd en waarschijnlijk ook zo lekker!
Krijg er gewoon spontaan honger van :'(
  Moderator zondag 21 september 2014 @ 12:01:55 #252
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_144747777
Ik heb deeg in de koelkast liggen voor appelrondo's, soort open appeltaartjes in muffinvorm waarvan de appels eerst even met wat karamel gekookt worden.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_144762468
quote:
1s.gif Op zondag 21 september 2014 11:34 schreef minilot het volgende:
Vanmorgen wederom aan het bakken geslagen (naar aanleiding van de hierboven genoemde witte chocolade :)):

[ afbeelding ]

Een vegan korstdeegje (met kokosolie gemaakt), gekaramelliseerde witte chocolade en een stel frambozen. :9

Klinkt bewerkelijk, maar het korstdeeg had ik nog in de vriezer liggen, de gekaramelliseerde chocolade had ik zelfs al maanden geleden gemaakt en al die tijd bewaard in een potje. Zo gebeurd dus. :)
Dat ziet er heerlijk uit! Gecarameliseerde witte chocolade, nog nooit van gehoord. Hoe heb je dat gemaakt?
A balanced diet is a cookie in each hand
  User die het meest klaagt 2022 zondag 21 september 2014 @ 20:17:12 #254
414785 sirdanilot
pi_144766284
Ik heb pruimen die ik om zo puur te eten niet heel erg lekker vind. En ik heb bladerdeeg in de vriezer. Zouden deze twee zaken kunnen worden gecombineerd?
Ik zat eerst te denken aan een soort 'tarte tatin' maar dan met pruimen. Maar ik heb daar niet echt de juiste vorm voor en ik vrees dat pruimen te nat zijn hiervoor.
Iets anders wat ik heb bedacht is een 'pruimenflap' (appelflap maar dan met pruim), zou dat lukken of is dat bij voorbaat al kansloos?

Misschien dat ik gewoon maar eens wat probeer morgen, maar tips/ervaringen welkom.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 zondag 21 september 2014 @ 20:18:59 #255
414785 sirdanilot
pi_144766384
Ik had eerst ook van die cactusvruchten, maar die vond ik echt ongelooflijk smerig (het aromaatje was wel lekker, maar structuur is vies, meer pit dan vruchtvlees, niet heel zoet, en de pitten zijn kei en keihard; en je krijgt van die irritante stekeltjes in je handen als je niet oplet). Ik heb er siroop van gemaakt. Die smaakt vooral naar het citroensap wat ik erbij heb gedaan en niet naar cactusvrucht...
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_144766412
Pruim is vrij nat. De flap zal daardoor lastig te maken zijn.
De tarte tatin zou wel kunnen lukken.
pi_144766543
Heb je aan een clafoutis gedacht? Pruimen zijn daar heel erg geschikt voor.
  zondag 21 september 2014 @ 20:44:43 #258
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_144767826
Van pruimen kun je goddelijke chutney maken. Maar dat heeft dan weer weinig met bakken te maken.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_144770558
Tom Poes verzin snel een list.. O-)



Zit geen gelatine in de Zwitserse room (koekte volledig vast dus links laten liggen), dus tja.. ongeacht of je het nu lang laat opstijven voor je het aanbrengt, het loopt er net zo hard weer uit eenmaal uit de koelkast. Ben wel blij met het bladerdeeg, lekker krokant en gebladerd, maar niet zoals een saucijzenbroodje. En het glazuur, al duurde het lang tot de fondant eindelijk eens zacht begon te worden.

Nu nog Tarte Tatin en daarna Parijse soezen _O_

[ Bericht 2% gewijzigd door Joosie200 op 21-09-2014 22:09:55 ]
mag het weten
pi_144771218
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 september 2014 11:28 schreef MonkNL het volgende:
Heb de smaak wel een beetje te pakken, flink wat geëxperimenteerd met verhoudingen/smaken en temperaturen. Deze 8 koeken zijn voor mijn ex manager die een soort van koekjes en chocolade verslaving heeft..

[ afbeelding ]

Smaken: Extra dark choco, White Choco en de Milk Choco Hazelnut Praline.
Zien er goed uit!
Alleen bij de rechter 2/4 zie je dat het deeg iets te lang gemixt is. Dan krijg je zo'n randje.
Eerst denken, dan typen
  † In Memoriam † zondag 21 september 2014 @ 22:25:51 #261
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_144772248
Ik had trek. En 3 grote rijpe bananen. Maar geen boter en geen eieren, maar wél zonnebloemolie. Dus ik zocht een recept op voor een bananencake zonder ei. En ik had wat Gegoogled, gekeken hoe de verhoudingen zijn als ik zonnebloemolie gebruik in plaats van boter. Daarna voor een textuurtje een paar eetlepels gedroogde kokos erdoor, en iets meer bananen dan het recept aangaf.

Er kwam zojuist een lekkere zompige cake uit de oven, zo lekker dat hij al half op is (de buren hebben meegegeten). Morgen mee naar het werk :9~

Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  zondag 21 september 2014 @ 22:36:28 #262
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_144772836
Ziet er goed uit, zeker gezien de improvisatie. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  † In Memoriam † zondag 21 september 2014 @ 22:46:52 #263
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_144773495
Ja en ik had geen zelfrijzend bakmeel, dus dat heb ik zelf met bloem en bakpoeder (en een klein beetje zout) gemaakt. :P. Nog één plakje voor het slapen gaan!
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_144781652
quote:
7s.gif Op zondag 21 september 2014 22:08 schreef Piger het volgende:

[..]

Zien er goed uit!
Alleen bij de rechter 2/4 zie je dat het deeg iets te lang gemixt is. Dan krijg je zo'n randje.
O ik wil juist een donker knapperig randje.. Het deeg in het koekje is zacht en smeuīg, aan de rand iets harder/knapperig, geeft juist een goede mix als je er een hap van neemt. Maar thanks voor de info, probeer het wel eens een keer, kijken hoeveel verschil het geeft.
  User die het meest klaagt 2022 maandag 22 september 2014 @ 10:26:13 #265
414785 sirdanilot
pi_144781766
quote:
0s.gif Op zondag 21 september 2014 20:22 schreef Oceanonix het volgende:
Heb je aan een clafoutis gedacht? Pruimen zijn daar heel erg geschikt voor.
Ik weet niet wat een clafoutis is, maar ik zal ernaar kijken, dan wordt het dat of een tarte tatin :D
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 maandag 22 september 2014 @ 10:32:53 #266
414785 sirdanilot
pi_144781907
Blijkbaar is het een ovenpannenkoek met fruit erin (oorspronkelijk kers maar kan met van alles).

Het voordeel is dat ik alles al n huis heb en dat het super makkelijk is, het nadeel dat ik niet zeker weet of het wel lekker wordt.. ik sta niet meteen te juichen en te springen bij het concept. Maar misschien ga ik het toch proberen, is in ieder geval iets wat niet kan mislukken. Hoop ik.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_144786213
quote:
0s.gif Op zondag 21 september 2014 18:52 schreef Taartje het volgende:

[..]

Dat ziet er heerlijk uit! Gecarameliseerde witte chocolade, nog nooit van gehoord. Hoe heb je dat gemaakt?
http://www.davidlebovitz.com/2009/06/caramelized-white-chocolate/ :)
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 22 september 2014 @ 13:19:13 #268
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144786278
quote:
Wat voor een chocolade had je gebruikt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144786646
quote:
0s.gif Op maandag 22 september 2014 13:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat voor een chocolade had je gebruikt?
Nou, zoasl hierboven al in een eerdere post genoemd, normaal gesproken neem ik altijd Callebaut-callets van de groothandel als ik witte chocolade wil verwerken.

Maar dit potje gekaramelliseerde witte chocolade (al een paar maanden eerder gemaakt) was uit een nogal veganistische periode, dus dat was toevallig met witte chocolade van Bonvita. die gemaakt is met rijstmelk. Ik had er destijds nog wat brokjes cacaoboter aan toegevoegd voor extra romigheid. Het ging opvallend goed, herinner ik mij nog. :)

Maar goed, normaal gesproken dus Callebaut omdat dat voor mij makkelijk verkrijgbaar is :)
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 22 september 2014 @ 13:49:48 #270
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_144787039
Wel blijven opletten, Piet! o|O
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_144787247
quote:
12s.gif Op maandag 22 september 2014 13:49 schreef Isegrim het volgende:
Wel blijven opletten, Piet! o|O
Jij daar met die bakkerij: neem anders koekjes met gekaramelliseerde witte chocolade op in je assortiment! *) Zo lekker! O+
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 22 september 2014 @ 14:07:18 #272
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_144787537
Was het maar vast een bakkerij. :') Dat duurt nog ff. :P

Maar ik ga er zeker een keer iets mee maken, ben wittechocolaverslaafde.

Vandaag ga ik gewoon ouderwetsche boterkoek bakken.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 22 september 2014 @ 14:08:46 #273
365860 AdoraBelle
graag verwijderen
pi_144787572
quote:
0s.gif Op maandag 22 september 2014 14:07 schreef Isegrim het volgende:
Was het maar vast een bakkerij. :') Dat duurt nog ff. :P

Maar ik ga er zeker een keer iets mee maken, ben wittechocolaverslaafde.

Vandaag ga ik gewoon ouderwetsche boterkoek bakken.
Boterkoek is ook lekker.

Ik vind trouwens niet alle witte chocolade lekker. Heb jij dat ook? Bij sommige merken dan mist er gewoon iets...
  maandag 22 september 2014 @ 17:38:17 #274
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_144794837
Ik zweer bij de witte chocolade van Jumbo eigen merk. :Y En Callebaut heb ik altijd in huis, voor chocolate chip cookies.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  † In Memoriam † maandag 22 september 2014 @ 17:41:00 #275
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_144794920
Ik heb eens een clafoutis gemaakt. Nooit meer. Gatverdamme. Zonde van mijn dure bosbessen.
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_144837205
Weet iemand een goed cinnamon rolls recept? Het recept dat ik nu heb gebruikt is niet voor herhaling vatbaar.
  dinsdag 23 september 2014 @ 23:34:09 #278
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_144841015
^O^ Thanks! Ik was toevallig ook zoekende naar een goed recept voor cinnamon rolls. Ga hem aanpassen voor zuurdesem en dan een poging wagen. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 23 september 2014 @ 23:44:55 #279
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144841412
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 23:34 schreef Isegrim het volgende:
^O^ Thanks! Ik was toevallig ook zoekende naar een goed recept voor cinnamon rolls. Ga hem aanpassen voor zuurdesem en dan een poging wagen. :Y
En naar die aangepaste versie ben ik dan weer heeeeel erg benieuwd O+
Lijkt me heerlijk met zuurdesem :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_144854775


Lunch! Slordig gemaakte zelfgebakken karwij- en sesambroodjes met broccoli/pistachepesto :9
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 24 september 2014 @ 16:53:38 #281
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_144860366
Wow die broodjes zien er heerlijk uit :Y) :9
Ik heb je lief mijn hele leven
  woensdag 24 september 2014 @ 17:10:39 #282
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_144861051
Ze zien er ook heel erg leuk uit! Het ziet eruit alsof je heel veel moeite in vorm hebt gestoken, maar dat is juist niet zo? :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_144861248
quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 17:10 schreef Isegrim het volgende:
Ze zien er ook heel erg leuk uit! Het ziet eruit alsof je heel veel moeite in vorm hebt gestoken, maar dat is juist niet zo? :D
Nee, was op zich zo gebeurd.. Maar ik was wél een essentiële stap vergeten, namelijk het met olie inkwasten van het uitgerolde deeg. Daardoor zijn de laagjes bij de tweede rijs weer helemaal aan elkaar gegroeid en ik had ik nu dus een veel compacter broodje dan dat wat eigenlijk de bedoeling was, te weten:
http://www.soulkitchenrec(...)/twisted-snail-buns/
:')

Goede leer voor de volgende keer: als de deurbel gaat terwijl ik brooddeeg aan het vormen ben: gewoon niet open doen. }:|

Ach ja.. De broodjes smaakten goed! :+
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 24 september 2014 @ 17:30:46 #284
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_144861717
Wat een leuk recept! :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_144862100
En receptje van de pesto? :9
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_144862305
quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 17:41 schreef Syrena het volgende:
En receptje van de pesto? :9
Half stronkje broccoli in stukjes gesneden, paar minuten geblancheerd. In een keukenmachine gegooid, samen met een handje pistachenootjes, twee knoflooktenen, twee handjes oude kaas, een stuk of twintig flinke basilicumblaadjes, paar snufjes zout en ik schat ongeveer zes eetlepels olijfolie. Gepureerd tot smeuīg.
Sorry dat het niet wat preciezer is, maar ik stond niet op te letten toen ik ermee bezig was, ik wilde vooral heel snel iets groens om de broodjes in te dopen en ik had niet voldoende basilicum meer (plant is overleden ;( ) om er een bak pesto van te kunnen maken. Vandaar de broccoli. *)

quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 17:30 schreef Isegrim het volgende:
Wat een leuk recept! :)
Ja, vond ik ook. Het was alleen nog leuker geweest als ik het recept ook daarwerkelijk gevolgd had. *)

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 24-09-2014 18:04:04 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_144862782
Ik ga het eens proberen :9 thanks!
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  woensdag 24 september 2014 @ 21:31:14 #288
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_144872359
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_144885394
Nou, tweemaal scheepsrecht. Al zijn ze nog steeds niet zo mooi als die op de foto in het gelinkte recept:



}:| :)

Dit keer met grof zout en venkelzaadjes. En een boel alpenkaas. :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_144885438
quote:
0s.gif Op donderdag 25 september 2014 10:43 schreef minilot het volgende:
Nou, tweemaal scheepsrecht. Al zijn ze nog steeds niet zo mooi als die op de foto in het gelinkte recept:

[ afbeelding ]

}:| :)

Dit keer met grof zout en venkelzaadjes. En een boel alpenkaas. :9
Zien eruit als leuke broodjes voor pasen! Misschien kan er een vulling in?
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
pi_144885475
Ik ga zo een pruimen tarte tatin maken. :7
Sterkheidsbaas van alles.
pi_144885698
quote:
0s.gif Op donderdag 25 september 2014 10:43 schreef minilot het volgende:
Nou, tweemaal scheepsrecht. Al zijn ze nog steeds niet zo mooi als die op de foto in het gelinkte recept:

[ afbeelding ]

}:| :)

Dit keer met grof zout en venkelzaadjes. En een boel alpenkaas. :9
Wauw, zien er echt goed uit.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_144889446
Baal een beetje dat ik geen foto van een doorgesneden broodje heb gemaakt, want er zaten door het oprollen allemaal prachtige kleine spiraaltjes in het kruim O+

Anyway, grote aanrader dit recept. Is makkelijk te doen en ziet er leuk uit. ^O^

quote:
0s.gif Op donderdag 25 september 2014 10:45 schreef robuust89 het volgende:

[..]

Zien eruit als leuke broodjes voor pasen! Misschien kan er een vulling in?
Nou ja, je kunt natuurlijk een vulling over de lap deeg uitsmneren vorodat je 'm oprolt (zie het recept ), maar dat moet dan niet al te vochtig zijn of met grote stukjes, anders druipt/valt het allemaal weer uit de inkepingen.
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 25 september 2014 @ 14:41:26 #294
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144892312
quote:
0s.gif Op donderdag 25 september 2014 10:43 schreef minilot het volgende:
Nou, tweemaal scheepsrecht. Al zijn ze nog steeds niet zo mooi als die op de foto in het gelinkte recept:

[ afbeelding ]

}:| :)

Dit keer met grof zout en venkelzaadjes. En een boel alpenkaas. :9
Heerlijk! En alpenkaas ook he? O+

De broodjes zonder karwijzaad en zou maar met vulling van zoetige maanzaadpasta of walnotenpesto lijkt me ook lekker :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_144892387
quote:
1s.gif Op donderdag 25 september 2014 14:41 schreef Molo het volgende:

[..]

Heerlijk! En alpenkaas ook he? O+

Ja, nou, niet die fantastisch uitziende die jij laatst plaatste (was jij toch?), maar gewoon een pakje goedkope alpenkaas uit het Oktoberfest-assortiment van de Lidl! *)
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 25 september 2014 @ 14:50:21 #296
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144892594
quote:
0s.gif Op donderdag 25 september 2014 14:44 schreef minilot het volgende:

[..]

Ja, nou, niet die fantastisch uitziende die jij laatst plaatste (was jij toch?), maar gewoon een pakje goedkope alpenkaas uit het Oktoberfest-assortiment van de Lidl! *)
Klopt was ik. Heb meerdere soorten meegenomen uit de Zwitserse bergen, vond de Berner hobelkaas uiteindelijk het lekkerste, maar de 'gewone' alpenkaas gaat ook wel hard thuis, beetje te zoetig voor mij maar prima geschikt voor warme gerechten waar je normaal Emmentaler ofzo voor zou gebruiken.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 25 september 2014 @ 17:07:05 #297
414785 sirdanilot
pi_144897016
Ik maak nu de pruimen clafoutis/flaugnarde. Eens kijken of het wat wordt.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 25 september 2014 @ 17:11:02 #298
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144897141
quote:
0s.gif Op donderdag 25 september 2014 17:07 schreef sirdanilot het volgende:
Ik maak nu de pruimen clafoutis/flaugnarde. Eens kijken of het wat wordt.
Beetje kaneel door je clafoutis beslag doen, hmmmm
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 25 september 2014 @ 17:16:01 #299
414785 sirdanilot
pi_144897282
quote:
1s.gif Op donderdag 25 september 2014 17:11 schreef Molo het volgende:

[..]

Beetje kaneel door je clafoutis beslag doen, hmmmm
Heb ik ook gedaan (wel echt klein beetje zodat het niet te kaneelderig wordt) en ook beetje citroen

Hij is helemaal opgesteden tot aan de de rand van de ovenschaal, dat had ik niet verwacht, gelukkig loopt het er nog net niet uit :D
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 25 september 2014 @ 17:32:30 #300
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144897712
quote:
0s.gif Op donderdag 25 september 2014 17:16 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Heb ik ook gedaan (wel echt klein beetje zodat het niet te kaneelderig wordt) en ook beetje citroen

Hij is helemaal opgesteden tot aan de de rand van de ovenschaal, dat had ik niet verwacht, gelukkig loopt het er nog net niet uit :D
Klinkt goed! Enjoy!
Plaats je fotootje? Ben benieuwd en hoop dat 'ie lekker is :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')