Dat ziet er heerlijk uit! Gecarameliseerde witte chocolade, nog nooit van gehoord. Hoe heb je dat gemaakt?quote:Op zondag 21 september 2014 11:34 schreef minilot het volgende:
Vanmorgen wederom aan het bakken geslagen (naar aanleiding van de hierboven genoemde witte chocolade ):
[ afbeelding ]
Een vegan korstdeegje (met kokosolie gemaakt), gekaramelliseerde witte chocolade en een stel frambozen.
Klinkt bewerkelijk, maar het korstdeeg had ik nog in de vriezer liggen, de gekaramelliseerde chocolade had ik zelfs al maanden geleden gemaakt en al die tijd bewaard in een potje. Zo gebeurd dus.
Zien er goed uit!quote:Op zaterdag 20 september 2014 11:28 schreef MonkNL het volgende:
Heb de smaak wel een beetje te pakken, flink wat geëxperimenteerd met verhoudingen/smaken en temperaturen. Deze 8 koeken zijn voor mijn ex manager die een soort van koekjes en chocolade verslaving heeft..
[ afbeelding ]
Smaken: Extra dark choco, White Choco en de Milk Choco Hazelnut Praline.
O ik wil juist een donker knapperig randje.. Het deeg in het koekje is zacht en smeuïg, aan de rand iets harder/knapperig, geeft juist een goede mix als je er een hap van neemt. Maar thanks voor de info, probeer het wel eens een keer, kijken hoeveel verschil het geeft.quote:Op zondag 21 september 2014 22:08 schreef Piger het volgende:
[..]
Zien er goed uit!
Alleen bij de rechter 2/4 zie je dat het deeg iets te lang gemixt is. Dan krijg je zo'n randje.
Ik weet niet wat een clafoutis is, maar ik zal ernaar kijken, dan wordt het dat of een tarte tatinquote:Op zondag 21 september 2014 20:22 schreef Oceanonix het volgende:
Heb je aan een clafoutis gedacht? Pruimen zijn daar heel erg geschikt voor.
http://www.davidlebovitz.com/2009/06/caramelized-white-chocolate/quote:Op zondag 21 september 2014 18:52 schreef Taartje het volgende:
[..]
Dat ziet er heerlijk uit! Gecarameliseerde witte chocolade, nog nooit van gehoord. Hoe heb je dat gemaakt?
Wat voor een chocolade had je gebruikt?quote:Op maandag 22 september 2014 13:17 schreef minilot het volgende:
[..]
http://www.davidlebovitz.com/2009/06/caramelized-white-chocolate/
Nou, zoasl hierboven al in een eerdere post genoemd, normaal gesproken neem ik altijd Callebaut-callets van de groothandel als ik witte chocolade wil verwerken.quote:Op maandag 22 september 2014 13:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat voor een chocolade had je gebruikt?
Jij daar met die bakkerij: neem anders koekjes met gekaramelliseerde witte chocolade op in je assortiment! Zo lekker!quote:
Boterkoek is ook lekker.quote:Op maandag 22 september 2014 14:07 schreef Isegrim het volgende:
Was het maar vast een bakkerij. Dat duurt nog ff.
Maar ik ga er zeker een keer iets mee maken, ben wittechocolaverslaafde.
Vandaag ga ik gewoon ouderwetsche boterkoek bakken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |