Ja en het was de eerste keer dat ik bladerdeeg zelf maakte! Failproof recept, van Holtie (al heb ik wel extra gekoeld en het filmpje van foodtube erbij gehad).quote:Op vrijdag 18 juli 2014 13:41 schreef minilot het volgende:
[..]
Wat zien ze er professioneel uit, gaaf zeg!
En ooh, de heerlijkheid van zelfgemaakte banketbakkersroom, en ik zie daar stipjes van verse vanilla.
En een bijpassend rietje ook nog!
Hihi, dank je wel hoor. Ik koop zelf mijn vanillestokken bij de groothandel, maar het feestdagenassortiment van Lidl is op zich een goede tip.quote:Op zondag 20 juli 2014 23:04 schreef Ramonia het volgende:
[..]
Ja en het was de eerste keer dat ik bladerdeeg zelf maakte! Failproof recept, van Holtie (al heb ik wel extra gekoeld en het filmpje van foodtube erbij gehad).
Hihi - jazeker, verse vanille! Rond Kerst en Pasen hebben ze altijd vanillestokjes bij de Lidl (1 of 2 in zo'n tubetje), daar sla ik altijd extra veel van in! Supergoeie kwaliteit
De rietjes heb ik uit China, daar zijn ze supergoedkoop (via Aliexpress). Als je een linkje wilt, poke me dan maar even
So far de ongevraagde shoptips E
Oee, fraai zeg! Veel mooier ook dan de foto op Smulweb.quote:Op zaterdag 19 juli 2014 23:06 schreef Isegrim het volgende:
Wie weet er een lekkere custard/appeltaart?
Edit: en de niet-telefoonfoto's van de pruimentaart:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hij is heerlijk. Ik had geen echte vanille in huis dus heb vanillesuiker gebruikt.quote:Op maandag 21 juli 2014 14:21 schreef minilot het volgende:
[..]
Oee, fraai zeg! Veel mooier ook dan de foto op Smulweb.
Om de een of andere reden vertrouw ik recepten op Smulweb nooit zo (vanille-essence: bah! ), maar deze was dus wel te.. hihi.. te pruimen?
Koop een grote pot, stop daar suiker in (ongeraffineerde rietsuiker is het lekkerste) en stop in die pot voortaan elk uitgeschraapt vanillestokje wat je ooit nog gebruikt. Dit blijft echt voor altijd goed, gebruik in elk baksel 25-50g van deze suiker en vul bij met nieuwe suiker als de pot 1/3 leeg is. Zo heb je altijd èchte vanillesuiker in huisquote:Op maandag 21 juli 2014 14:29 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Hij is heerlijk. Ik had geen echte vanille in huis dus heb vanillesuiker gebruikt.
Wow, dat ziet er echt perfect uit.quote:Op maandag 21 juli 2014 13:52 schreef minilot het volgende:
Over het Foodgawkertopic gesproken... Aangezien onderstaan baksel van twee zondagen geleden afgelopen weekend nog steeds superlekker was (inmiddels is het laatste stukje soldaat gemaakt) vind ik het ook wel even een dikke aanrader voor hier in het baktopic:
[ afbeelding ]
Duitse Baumkuchen
Superlekker en zoals inmiddels gebleken is dus zeer lang houdbaar
Ik heb het volgende recept gebruikt voor de taart:
http://globaltableadventure.com/2011/04/28/recipe-german-tree-cake-baumtorte/
Met een tweetal wijzigingen: ik stopte in het beslag nog een extra theelepel amandelextract en een flinke snuf zout.
Wat mooi! Wat bedoelen ze eigenlijk met de half-half in het recept?:@quote:Op maandag 21 juli 2014 13:52 schreef minilot het volgende:
Over het Foodgawkertopic gesproken... Aangezien onderstaan baksel van twee zondagen geleden afgelopen weekend nog steeds superlekker was (inmiddels is het laatste stukje soldaat gemaakt) vind ik het ook wel even een dikke aanrader voor hier in het baktopic:
[ afbeelding ]
Duitse Baumkuchen
Superlekker en zoals inmiddels gebleken is dus zeer lang houdbaar
Ik heb het volgende recept gebruikt voor de taart:
http://globaltableadventure.com/2011/04/28/recipe-german-tree-cake-baumtorte/
Met een tweetal wijzigingen: ik stopte in het beslag nog een extra theelepel amandelextract en een flinke snuf zout.
Ik ben op de hoogte van deze mogelijkheid.quote:Op maandag 21 juli 2014 14:32 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Koop een grote pot, stop daar suiker in (ongeraffineerde rietsuiker is het lekkerste) en stop in die pot voortaan elk uitgeschraapt vanillestokje wat je ooit nog gebruikt. Dit blijft echt voor altijd goed, gebruik in elk baksel 25-50g van deze suiker en vul bij met nieuwe suiker als de pot 1/3 leeg is. Zo heb je altijd èchte vanillesuiker in huis
Is een zuivelproduct in Amerika, vergelijkbaar met kookroom hier. Maar in plaats daarvan gewoon volvette slagroom gebruiken vind ik wel altijd lekkerder en kan prima.quote:Op maandag 21 juli 2014 14:54 schreef laiveneertiekje het volgende:
[..]
Wat mooi! Wat bedoelen ze eigenlijk met de half-half in het recept?:@
Ik zeg eet smakelijk http://nl.wikipedia.org/wiki/Ethylvanillinequote:Op maandag 21 juli 2014 14:55 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik ben op de hoogte van deze mogelijkheid.
Maar weet je wat? Ik vind kunstmatige vanille (ook) lekker.
Ik weet wat het is. Ik ben niet behept met jouw angst voor chemicaliën.quote:Op maandag 21 juli 2014 15:01 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik zeg eet smakelijk http://nl.wikipedia.org/wiki/Ethylvanilline
Net als truffelaroma dat gemaakt wordt van een overblijfsel nadat ze benzine hebben gemaakt van aardolie.
Ik heb geen angst voor chemicaliën, ik wil zèlf smaken maken, geen bende uit een potje halen. Als het kon zou ik zelf een vanilleplant hebben en zelf de vanillestokjes laten fermenteren, maar daar hebben we het verkeerde klimaat voorquote:Op maandag 21 juli 2014 15:02 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik weet wat het is. Ik ben niet behept met jouw angst voor chemicaliën.
Oh, die ga ik ook eens halen. Mooie potjes sowieso.quote:Op maandag 21 juli 2014 14:37 schreef minilot het volgende:
Vanille-extract vind ik ook prima:
[ afbeelding ]
En wat ik stiekem ook erg handig vind om op voorraad te hebben is deze:
[ afbeelding ]
Vanille-extract + vanillezaadjes in een pompje.
Ik maak zelf ook vrijwel alles from scratch. Maar ik vind synthetische vanille toevalligerwijs lekker.quote:Op maandag 21 juli 2014 15:03 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik heb geen angst voor chemicaliën, ik wil zèlf smaken maken, geen bende uit een potje halen. Als het kon zou ik zelf een vanilleplant hebben en zelf de vanillestokjes laten fermenteren, maar daar hebben we het verkeerde klimaat voor
Mja, er zijn ook mensen die van die wc-verfrisser lekker vinden, brise in je stopcontact of als je voorbij loopt dingen, kerstboompjes van papier met geur in hun auto, axe, nivea, zwitsal, weet ik het. Het blijft echter gewoon dikke nep.quote:Op maandag 21 juli 2014 15:12 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik maak zelf ook vrijwel alles from scratch. Maar ik vind synthetische vanille toevalligerwijs lekker.
Ik vind dingen met fabrieksmatige aardbeiensmaak vaak heel lekker en dat slaat culinair gezien écht helemaal nergens op, dus ik snap je prima.quote:Op maandag 21 juli 2014 15:12 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik maak zelf ook vrijwel alles from scratch. Maar ik vind synthetische vanille toevalligerwijs lekker.
Hebben wij ook nog staan, alleen dan met goedkope jenever ipv vodka, hetgeen feitelijk hetzelfde is.quote:Op maandag 21 juli 2014 15:19 schreef Etcetera het volgende:
Ik heb ergens in april/mei zelf eens vanille-extract gemaakt, gewoon wodka en vanillestokjes bij elkaar mikken en een beetje geduld hebben.
Waar koop jij deze?quote:Op maandag 21 juli 2014 14:37 schreef minilot het volgende:
Vanille-extract vind ik ook prima:
[ afbeelding ]
En wat ik stiekem ook erg handig vind om op voorraad te hebben is deze:
[ afbeelding ]
Vanille-extract + vanillezaadjes in een pompje.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |