abonnement Unibet Coolblue
pi_142534022
De appeltaart, de zijkanten waren wat droog, maar de smaak was goed :9~




pi_142534220
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 juli 2014 13:41 schreef minilot het volgende:

[..]

Wat zien ze er professioneel uit, gaaf zeg! :D
En ooh, de heerlijkheid van zelfgemaakte banketbakkersroom, en ik zie daar stipjes van verse vanilla. O+
En een bijpassend rietje ook nog! *)
Ja en het was de eerste keer dat ik bladerdeeg zelf maakte! Failproof recept, van Holtie (al heb ik wel extra gekoeld en het filmpje van foodtube erbij gehad).
Hihi - jazeker, verse vanille! Rond Kerst en Pasen hebben ze altijd vanillestokjes bij de Lidl (1 of 2 in zo'n tubetje), daar sla ik altijd extra veel van in! Supergoeie kwaliteit :)
De rietjes heb ik uit China, daar zijn ze supergoedkoop (via Aliexpress). Als je een linkje wilt, poke me dan maar even ;)

So far de ongevraagde shoptips :D En wat een lekkere dingen komen er weer voorbij! Die pruimentaart ziet er echt té nom uit @Isegrim! Ik houd wel van dat soort taarten, waar je het fruit goed in kunt zien. Heeft iets rustieks!
http://www.dutchiebaking.com
pi_142551526
quote:
0s.gif Op zondag 20 juli 2014 23:04 schreef Ramonia het volgende:

[..]

Ja en het was de eerste keer dat ik bladerdeeg zelf maakte! Failproof recept, van Holtie (al heb ik wel extra gekoeld en het filmpje van foodtube erbij gehad).
Hihi - jazeker, verse vanille! Rond Kerst en Pasen hebben ze altijd vanillestokjes bij de Lidl (1 of 2 in zo'n tubetje), daar sla ik altijd extra veel van in! Supergoeie kwaliteit :)
De rietjes heb ik uit China, daar zijn ze supergoedkoop (via Aliexpress). Als je een linkje wilt, poke me dan maar even ;)

So far de ongevraagde shoptips :D E
Hihi, dank je wel hoor. :) Ik koop zelf mijn vanillestokken bij de groothandel, maar het feestdagenassortiment van Lidl is op zich een goede tip. :Y
Als je trouwens zo je best doet op het laten passen van een rietje bij je baksel, vergeet dan ook ons Foodgawkertopic niet hè?

Enneh: Holtie! *) ^O^

[ Bericht 3% gewijzigd door minilot op 21-07-2014 14:19:19 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_142551676
Over het Foodgawkertopic gesproken... Aangezien onderstaan baksel van twee zondagen geleden afgelopen weekend nog steeds superlekker was (inmiddels is het laatste stukje soldaat gemaakt) vind ik het ook wel even een dikke aanrader voor hier in het baktopic:



Duitse Baumkuchen O+
Superlekker en zoals inmiddels gebleken is dus zeer lang houdbaar :Y

Ik heb het volgende recept gebruikt voor de taart:
http://globaltableadventure.com/2011/04/28/recipe-german-tree-cake-baumtorte/
Met een tweetal wijzigingen: ik stopte in het beslag nog een extra theelepel amandelextract en een flinke snuf zout.
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator maandag 21 juli 2014 @ 13:59:29 #55
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_142551920
Ziet er beter uit dan in menig kookboek ^O^
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  maandag 21 juli 2014 @ 14:14:39 #56
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_142552463
Inderdaad! Erg mooi!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_142552717
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 juli 2014 23:06 schreef Isegrim het volgende:
Wie weet er een lekkere custard/appeltaart?

Edit: en de niet-telefoonfoto's van de pruimentaart:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Oee, fraai zeg! Veel mooier ook dan de foto op Smulweb. O+
Om de een of andere reden vertrouw ik recepten op Smulweb nooit zo (vanille-essence: bah! }:| ), maar deze was dus wel te.. hihi.. te pruimen? *)
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator maandag 21 juli 2014 @ 14:26:51 #58
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_142552928
In mijn baksels zijn alle aroma's een nogo.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  maandag 21 juli 2014 @ 14:29:42 #59
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_142553036
quote:
0s.gif Op maandag 21 juli 2014 14:21 schreef minilot het volgende:

[..]

Oee, fraai zeg! Veel mooier ook dan de foto op Smulweb. O+
Om de een of andere reden vertrouw ik recepten op Smulweb nooit zo (vanille-essence: bah! }:| ), maar deze was dus wel te.. hihi.. te pruimen? *)
Hij is heerlijk. :Y Ik had geen echte vanille in huis dus heb vanillesuiker gebruikt.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  Moderator maandag 21 juli 2014 @ 14:32:49 #60
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_142553158
quote:
1s.gif Op maandag 21 juli 2014 14:29 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Hij is heerlijk. :Y Ik had geen echte vanille in huis dus heb vanillesuiker gebruikt.
Koop een grote pot, stop daar suiker in (ongeraffineerde rietsuiker is het lekkerste) en stop in die pot voortaan elk uitgeschraapt vanillestokje wat je ooit nog gebruikt. Dit blijft echt voor altijd goed, gebruik in elk baksel 25-50g van deze suiker en vul bij met nieuwe suiker als de pot 1/3 leeg is. Zo heb je altijd èchte vanillesuiker in huis :9
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_142553351
Vanille-extract vind ik ook prima:



En wat ik stiekem ook erg handig vind om op voorraad te hebben is deze:


Vanille-extract + vanillezaadjes in een pompje. :)
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 21 juli 2014 @ 14:40:57 #62
365860 AdoraBelle
graag verwijderen
pi_142553468
quote:
0s.gif Op maandag 21 juli 2014 13:52 schreef minilot het volgende:
Over het Foodgawkertopic gesproken... Aangezien onderstaan baksel van twee zondagen geleden afgelopen weekend nog steeds superlekker was (inmiddels is het laatste stukje soldaat gemaakt) vind ik het ook wel even een dikke aanrader voor hier in het baktopic:

[ afbeelding ]

Duitse Baumkuchen O+
Superlekker en zoals inmiddels gebleken is dus zeer lang houdbaar :Y

Ik heb het volgende recept gebruikt voor de taart:
http://globaltableadventure.com/2011/04/28/recipe-german-tree-cake-baumtorte/
Met een tweetal wijzigingen: ik stopte in het beslag nog een extra theelepel amandelextract en een flinke snuf zout.
Wow, dat ziet er echt perfect uit.
pi_142554018
quote:
0s.gif Op maandag 21 juli 2014 13:52 schreef minilot het volgende:
Over het Foodgawkertopic gesproken... Aangezien onderstaan baksel van twee zondagen geleden afgelopen weekend nog steeds superlekker was (inmiddels is het laatste stukje soldaat gemaakt) vind ik het ook wel even een dikke aanrader voor hier in het baktopic:

[ afbeelding ]

Duitse Baumkuchen O+
Superlekker en zoals inmiddels gebleken is dus zeer lang houdbaar :Y

Ik heb het volgende recept gebruikt voor de taart:
http://globaltableadventure.com/2011/04/28/recipe-german-tree-cake-baumtorte/
Met een tweetal wijzigingen: ik stopte in het beslag nog een extra theelepel amandelextract en een flinke snuf zout.
Wat mooi! Wat bedoelen ze eigenlijk met de half-half in het recept?:@
  maandag 21 juli 2014 @ 14:55:21 #64
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_142554060
quote:
0s.gif Op maandag 21 juli 2014 14:32 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Koop een grote pot, stop daar suiker in (ongeraffineerde rietsuiker is het lekkerste) en stop in die pot voortaan elk uitgeschraapt vanillestokje wat je ooit nog gebruikt. Dit blijft echt voor altijd goed, gebruik in elk baksel 25-50g van deze suiker en vul bij met nieuwe suiker als de pot 1/3 leeg is. Zo heb je altijd èchte vanillesuiker in huis :9
Ik ben op de hoogte van deze mogelijkheid. :P

Maar weet je wat? Ik vind kunstmatige vanille (ook) lekker. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_142554079
quote:
0s.gif Op maandag 21 juli 2014 14:54 schreef laiveneertiekje het volgende:

[..]

Wat mooi! Wat bedoelen ze eigenlijk met de half-half in het recept?:@
Is een zuivelproduct in Amerika, vergelijkbaar met kookroom hier. Maar in plaats daarvan gewoon volvette slagroom gebruiken vind ik wel altijd lekkerder en kan prima. :Y
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator maandag 21 juli 2014 @ 15:01:21 #66
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_142554327
quote:
1s.gif Op maandag 21 juli 2014 14:55 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik ben op de hoogte van deze mogelijkheid. :P

Maar weet je wat? Ik vind kunstmatige vanille (ook) lekker. :)
Ik zeg eet smakelijk ^O^ http://nl.wikipedia.org/wiki/Ethylvanilline

Net als truffelaroma dat gemaakt wordt van een overblijfsel nadat ze benzine hebben gemaakt van aardolie.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  maandag 21 juli 2014 @ 15:02:13 #67
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_142554377
quote:
0s.gif Op maandag 21 juli 2014 15:01 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ik zeg eet smakelijk ^O^ http://nl.wikipedia.org/wiki/Ethylvanilline

Net als truffelaroma dat gemaakt wordt van een overblijfsel nadat ze benzine hebben gemaakt van aardolie.
Ik weet wat het is. Ik ben niet behept met jouw angst voor chemicaliën. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  Moderator maandag 21 juli 2014 @ 15:03:33 #68
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_142554440
quote:
1s.gif Op maandag 21 juli 2014 15:02 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik weet wat het is. Ik ben niet behept met jouw angst voor chemicaliën. :P
Ik heb geen angst voor chemicaliën, ik wil zèlf smaken maken, geen bende uit een potje halen. Als het kon zou ik zelf een vanilleplant hebben en zelf de vanillestokjes laten fermenteren, maar daar hebben we het verkeerde klimaat voor ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  maandag 21 juli 2014 @ 15:04:32 #69
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_142554487
quote:
0s.gif Op maandag 21 juli 2014 14:37 schreef minilot het volgende:
Vanille-extract vind ik ook prima:

[ afbeelding ]

En wat ik stiekem ook erg handig vind om op voorraad te hebben is deze:
[ afbeelding ]

Vanille-extract + vanillezaadjes in een pompje. :)
Oh, die ga ik ook eens halen. :) Mooie potjes sowieso.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 21 juli 2014 @ 15:12:57 #70
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_142554846
quote:
0s.gif Op maandag 21 juli 2014 15:03 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ik heb geen angst voor chemicaliën, ik wil zèlf smaken maken, geen bende uit een potje halen. Als het kon zou ik zelf een vanilleplant hebben en zelf de vanillestokjes laten fermenteren, maar daar hebben we het verkeerde klimaat voor ;)
Ik maak zelf ook vrijwel alles from scratch. Maar ik vind synthetische vanille toevalligerwijs lekker.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  Moderator maandag 21 juli 2014 @ 15:15:20 #71
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_142554959
quote:
1s.gif Op maandag 21 juli 2014 15:12 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik maak zelf ook vrijwel alles from scratch. Maar ik vind synthetische vanille toevalligerwijs lekker.
Mja, er zijn ook mensen die van die wc-verfrisser lekker vinden, brise in je stopcontact of als je voorbij loopt dingen, kerstboompjes van papier met geur in hun auto, axe, nivea, zwitsal, weet ik het. Het blijft echter gewoon dikke nep.
Maar ik beoordeel je er verder ook niet op, moet je zelf weten, maar het kan gewoon allemaal echt echt, het kost je alleen veel meer moeite ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_142555023
quote:
1s.gif Op maandag 21 juli 2014 15:12 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik maak zelf ook vrijwel alles from scratch. Maar ik vind synthetische vanille toevalligerwijs lekker.
Ik vind dingen met fabrieksmatige aardbeiensmaak vaak heel lekker en dat slaat culinair gezien écht helemaal nergens op, dus ik snap je prima. ;)
Let me see you stripped down to the bone
  Redactie Frontpage maandag 21 juli 2014 @ 15:19:09 #73
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_142555122
Ik heb ergens in april/mei zelf eens vanille-extract gemaakt, gewoon wodka en vanillestokjes bij elkaar mikken en een beetje geduld hebben.
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
  maandag 21 juli 2014 @ 16:08:12 #74
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_142557275
quote:
0s.gif Op maandag 21 juli 2014 15:19 schreef Etcetera het volgende:
Ik heb ergens in april/mei zelf eens vanille-extract gemaakt, gewoon wodka en vanillestokjes bij elkaar mikken en een beetje geduld hebben.
Hebben wij ook nog staan, alleen dan met goedkope jenever ipv vodka, hetgeen feitelijk hetzelfde is. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_142568965
quote:
0s.gif Op maandag 21 juli 2014 14:37 schreef minilot het volgende:
Vanille-extract vind ik ook prima:

[ afbeelding ]

En wat ik stiekem ook erg handig vind om op voorraad te hebben is deze:
[ afbeelding ]

Vanille-extract + vanillezaadjes in een pompje. :)
Waar koop jij deze?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')