kan je doen.quote:Op zondag 18 mei 2014 19:38 schreef ShevaJB het volgende:
Ga ik ook eens proberen! Zou het geen optie zijn om er een paar van die gepelde tomaten uit blik doorheen te koken?
tja, anders hadden mijn ouders niet in huis.quote:Op zondag 18 mei 2014 19:38 schreef Hyaenidae het volgende:
Gadver, bij het gehakt uit de supermarkt ben ik afgehaakt.
quote:De houten snijplank heb ik dus officieel niet gezien en mag ik dus ook geen commentaar meer op leveren.
tja, sorry.quote:Op zondag 18 mei 2014 19:50 schreef MMGYMCMB het volgende:
Ziet er zeer goed uit, prima gebruik van kruiden ook, maar die nagel van je jongen![]()
![]()
.
http://i.imgur.com/kRsqJJF.jpg
Oh, is dat het. Dacht dat je voor het koken je hele tuin met de hand had omgeploegd.quote:Op zondag 18 mei 2014 19:53 schreef marc0871 het volgende:
[..]
tja, sorry.
de plantsappen van de paprika trekken nogal in je huid.
na 2 keer douchen en 3 keer afwassen was het er nog niet vanaf.
ik heb nu een weekje vrij.quote:Op zondag 18 mei 2014 19:55 schreef MMGYMCMB het volgende:
[..]
Oh, is dat het. Dacht dat je voor het koken je hele tuin met de hand had omgeploegd.
zelfs mijn spaghetti was niet van honigquote:Op zondag 18 mei 2014 20:00 schreef flipsen het volgende:
SupermarktgehaktGeen verse kruiden gebruiken
Niet je eigen spaghetti maken
Kortom: waardeloos.
Deze internetheld heeft zojuist pasta gegeten met een sausje van Honig
Herstel, sausje was van Knorrrrrrquote:Op zondag 18 mei 2014 20:02 schreef marc0871 het volgende:
[..]
zelfs mijn spaghetti was niet van honig
quote:Op zondag 18 mei 2014 23:13 schreef Dandilion het volgende:
Halve rode paprika 2 uien en teentje knoflook, man wat weinig groente zeg! Mag best meer in vind ik.
tips?quote:
Dan denk ik bijvoorbeeld aan meer paprika (een stuk of 3).quote:Op zondag 18 mei 2014 23:13 schreef Dandilion het volgende:
Halve rode paprika 2 uien en teentje knoflook, man wat weinig groente zeg! Mag best meer in vind ik.
de paprika's die ik meeneem van mijn werk, zijn al gauw 300+ gram, waar die in de supermarkt ergens tussen de 160 en 180 gram zijnquote:Op maandag 19 mei 2014 11:12 schreef H.FR het volgende:
Leuk topic!
Maar:
[..]
Dan denk ik bijvoorbeeld aan meer paprika (een stuk of 3).
wortel vind ik persoonlijk niet lekker, maar zou kunnen.quote:Op maandag 19 mei 2014 11:16 schreef beeer het volgende:
Als je het niet eng vindt om te experimenteren zou je ook wortel en selderij kunnen toevoegen
zeurpieten heb je altijd.quote:Op maandag 19 mei 2014 08:31 schreef kanovinnie het volgende:
Wat een creatie weer in CUL
De snobs zullen er vast wat op aan te merken hebben, maar daar zijn het dan ook snobs voor.
Ik ga dit gerecht binnenkort proberen
Voor vanavond heb ik al rijst, kipschnitzel, snijbonen overgoten met een heerlijke pindasaus op het menu, maar het kan zomaar zijn dat ik morgen deze lekkernij klaarmaak!quote:Op maandag 19 mei 2014 12:54 schreef marc0871 het volgende:
[..]
zeurpieten heb je altijd.
zo van 'ja, maar ik zou...' en 'zou je niet beter...'.
nee. nee dat doe ik niet.
dit is hoe ik het maak, en dat wilde ik hier laten zien.
kunnen ze mee dealen, of niet.
ze zien maar.
kunnen ze beter? mogen ze het laten zien.
enne, doen.
ik ben er al een jaar of 7 erg blij mee.
laat maar weten wat je ervan vind.
Laat maar zien hoe je het moet doen ipv zo elitair te lopen roepen dat het beter kan. Jij kan zeker ook pasta a la kano niet waarderen?quote:Op maandag 19 mei 2014 13:00 schreef WJMW het volgende:
Lol dit is toch gewoon de meest basic pastasaus die er is? Verder, minder puree en ipv daarvan wat tomaat uit blik en wat fritto. Ipv zout en peper wat groentenbouillon. Is al veel beter dan. Wat witte wijn mee laten pruttelen de laatste minuten en wat parmezaan on top en je hoeft die matige kruiden uit pot ook niet meer mee te koken voor wat smaak.
Waarom is dit een topic waard? (Of ben ik te autistisch om de grap te zien?)
waarom zou 'basic' niet lekker kunnen zijn?quote:Op maandag 19 mei 2014 13:00 schreef WJMW het volgende:
Lol dit is toch gewoon de meest basic pastasaus die er is? Verder, minder puree en ipv daarvan wat tomaat uit blik en wat fritto. Ipv zout en peper wat groentenbouillon. Is al veel beter dan. Wat witte wijn mee laten pruttelen de laatste minuten en wat parmezaan on top en je hoeft die matige kruiden uit pot ook niet meer mee te koken voor wat smaak.
Waarom is dit een topic waard? (Of ben ik te autistisch om de grap te zien?)
klinkt ook goedquote:Op maandag 19 mei 2014 13:00 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Voor vanavond heb ik al rijst, kipschnitzel, snijbonen overgoten met een heerlijke pindasaus op het menu, maar het kan zomaar zijn dat ik morgen deze lekkernij klaarmaak!
pasta a la kano ziet er ook veelbelovend uit.quote:Op maandag 19 mei 2014 13:01 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Laat maar zien hoe je het moet doen ipv zo elitair te lopen roepen dat het beter kan. Jij kan zeker ook pasta a la kano niet waarderen?
Het is basic, maar men moet toch ergens beginnen. Het is best handig voor de noobs dat er plaatjes bij staan.quote:Op maandag 19 mei 2014 13:00 schreef WJMW het volgende:
Lol dit is toch gewoon de meest basic pastasaus die er is? Verder, minder puree en ipv daarvan wat tomaat uit blik en wat fritto. Ipv zout en peper wat groentenbouillon. Is al veel beter dan. Wat witte wijn mee laten pruttelen de laatste minuten en wat parmezaan on top en je hoeft die matige kruiden uit pot ook niet meer mee te koken voor wat smaak.
Waarom is dit een topic waard? (Of ben ik te autistisch om de grap te zien?)
Omdat je sausje gewoon heel erg matig is, terwijl het door andere ingrediënten te gebruiken met hetzelfde gemak veel beter kan. Je hebt er een heel stappenplan bij gemaakt terwijl dit in 4 zinnen is uit te leggen, ik dacht echt dat je grappig probeerde te zijn. Zoiets als uitgebreid uitleggen hoe je pannenkoeken of een eitje moet bakken.quote:Op maandag 19 mei 2014 13:16 schreef marc0871 het volgende:
[..]
waarom zou 'basic' niet lekker kunnen zijn?
zelfs meneer oliver kreeg in italie te horen, dat hij te veel in zijn 'italiaanse' gerechten deed.
beetje onder het mom van 'less is more'.
en of dit een grap is?
nee. dit is geen grap.
dit is om te laten zien hoe ik (IK) mijn pastasaus maak, en om mensen misschien te inspireren om de potjes en de pakjes eens te laten staan.
culinesse a gogo leek mij daar een goede plaats voor.
ga jij me nou vertellen dat ik daar helemaal fout in zit?
Het is ook gewoon een grap.quote:Op maandag 19 mei 2014 13:30 schreef WJMW het volgende:
[..]
Omdat je sausje gewoon heel erg matig is, terwijl het door andere ingrediënten te gebruiken met hetzelfde gemak veel beter kan. Je hebt er een heel stappenplan bij gemaakt terwijl dit in 4 zinnen is uit te leggen, ik dacht echt dat je grappig probeerde te zijn. Zoiets als uitgebreid uitleggen hoe je pannenkoeken of een eitje moet bakken.
nee. jij ziet echt de lol van dit soort projectjes niet in.quote:Op maandag 19 mei 2014 13:30 schreef WJMW het volgende:
[..]
Omdat je sausje gewoon heel erg matig is, terwijl het door andere ingrediënten te gebruiken met hetzelfde gemak veel beter kan. Je hebt er een heel stappenplan bij gemaakt terwijl dit in 4 zinnen is uit te leggen, ik dacht echt dat je grappig probeerde te zijn. Zoiets als uitgebreid uitleggen hoe je pannenkoeken of een eitje moet bakken.
Ik zou zeggen, maak zelf eens de nasi a la johannes en dan kan je in dat topic altijd nog je eigen creatie plaatsen voor de afwisseling. Johannes zal dat zeker kunnen waarderen!quote:Op maandag 19 mei 2014 13:24 schreef marc0871 het volgende:
[..]
pasta a la kano ziet er ook veelbelovend uit.
misschien ook eens proberen.
net als nasi a la johannes.
alhoewel ik zelf ook een mean potje nasi/ bami kan brouwen
he man, gaat zeker gebeurenquote:Op maandag 19 mei 2014 13:31 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Ik zou zeggen, maak zelf eens de nasi a la johannes en dan kan je in dat topic altijd nog je eigen creatie plaatsen voor de afwisseling. Johannes zal dat zeker kunnen waarderen!
Heb je de nasi a la johannes en de macaroni a la kano al geprobeerd?quote:Op maandag 19 mei 2014 21:25 schreef TimeJumper het volgende:
Nou ik ben er als kookkneus blij mee![]()
Dit kan ik gewoon maken![]()
Beter dan die recepten die ik eens opzoek waarin de onmogelijkste dingen staan die ik eerst weer moet gaan halen en al een godsvermogen kwijt ben voordat ik eindelijk een maaltijd op tafel kan zetten.
En dat dan vervolgens nog mislukt ook![]()
Dus ik zou zeggen, op naar het volgende topic met het volgende recept
ja, natuurlijk kan je dit gewoon maken.quote:Op maandag 19 mei 2014 21:25 schreef TimeJumper het volgende:
Nou ik ben er als kookkneus blij mee![]()
Dit kan ik gewoon maken![]()
Beter dan die recepten die ik eens opzoek waarin de onmogelijkste dingen staan die ik eerst weer moet gaan halen en al een godsvermogen kwijt ben voordat ik eindelijk een maaltijd op tafel kan zetten.
En dat dan vervolgens nog mislukt ook![]()
Dus ik zou zeggen, op naar het volgende topic met het volgende recept
laat maar zien hoe jij het doet.quote:Op maandag 19 mei 2014 21:26 schreef Spanky78 het volgende:
Dit ziet er serieus smerig uit. Wat meer groenten, wat minder van die geconcentreerde meuk. Tegen gepelde tomaten uit blik heb ik overigens niet zoveel, maar dat concentraat is niet echt lekker.
Doe me dan die nasi van johannes maar.
anders dan die verse tomaten, zie ik niet meer groenten.quote:Op maandag 19 mei 2014 22:25 schreef Spanky78 het volgende:
Prima. Ik zal je een receptje geven knul. Geen foto's want geen zin:
Nodig, pastamachine of geduld om reepjes te snijden. Een grote koekenpan (30 cm) of wok voor de saus, pan om pasta in te koken.
Maak verse pasta van ca 250g. harde pastabloem en twee eitjes. Laat rusten en maak en fetuccine van met een machientje. Neem ca 150-200 gram spekjes, bak dit licht krokant, voeg dan een gesnipperd uitje, drie tenen gesnipperde knoflook toe en smoor. Voeg twee paprika's toe, of drie. Liefst rode puntpaprika's, maar gele en oranje ook prima. Blus af met een glas witte wijn als alles samen heeft kunnen smoren. Voeg een laurierblaadje toe terwijl de wijn kookt. Neem 500 gram goed rijpe tomaten, iets van tasty tom ofzo, die je een week in het raamkozijn laat rijpen, snijd ze even in vieren en knijp de pitjes er even uit.
Laat even pruttelen tot de tomaat de saus stevigheid geeft en kook de pasta in gezouten water in 1 a twee minuten halfgaar.
Proef je saus en voeg verse salie, peper en zout naar smaak toe. Voeg dan de gekookte pasta toe en meng met de saus. Zet nog even goed aan in de pan zodat de saus goed pakt op je pasta en serveer. Bestrooi rijkelijk met grana padano in vlokken, of parmezaan.
Veel plezier ermee, net zo snel klaar als jouw receptje, alleen de pasta kun je het beste even vooraf maken.
P.S. dit is als je het handig doet net zo snel klaar als jouw recept.
Goh, en wat denk je dat er in gedroogde Italiaanse kruiden zit? O.a. peterselie en bascilicum.quote:Op dinsdag 20 mei 2014 00:26 schreef sirdanilot het volgende:
Met het gebruik van gedroogde oregano/ital kruiden is niks mis want die behouden hun smaak als ze gedroogd worden, maar gedroogde peterselie/basilicum is smakeloos.
aaah!! johannes in mijn topic.quote:Op dinsdag 20 mei 2014 00:40 schreef johannes_vermeer het volgende:
Ziet er goed uit. Een goede basis om mij ook maar eens in de Italiaanse school te verdiepen.
Neu... je moet niet lullen over dingen waar je niets van weet. Dit zijn Italiaanse kruiden:quote:Op dinsdag 20 mei 2014 00:33 schreef sirdanilot het volgende:
Ital kruiden is voornamelijk oregano. Ik zou idd ook eerder alleen oregano gebruiken en niet de ital kruiden
Babymais en een scheutje rode wijn.quote:
Jazeker!!!! normaal maakte ik dat altijd met een pakje, maar ik wil daar eens vanaf, al die toevoegingen die daarin zitten.quote:Op maandag 19 mei 2014 22:11 schreef marc0871 het volgende:
[..]
ja, natuurlijk kan je dit gewoon maken.
ik doe het ook.
simpel, makkelijk, goedkoop en lekker.
het hoeft allemaal niet zo moeilijk.
de volgende wordt net zo eenvoudig.
hou je van chili con carne?
Nee maar ga ik zeker proberenquote:Op maandag 19 mei 2014 21:27 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Heb je de nasi a la johannes en de macaroni a la kano al geprobeerd?
quote:
en lees jij de rest van het topic eens.quote:
Je bent dus een arbeider die zijn handen niet wast ?quote:Op dinsdag 20 mei 2014 16:21 schreef marc0871 het volgende:
[..]
en lees jij de rest van het topic eens.
daar staat het uitgelegd.
we hebben niet allemaal een kantoorbaantje.
en ga nou maar weer met je vriendjes spelen.quote:Op dinsdag 20 mei 2014 16:50 schreef skippy22 het volgende:
[..]
Je bent dus een arbeider die zijn handen niet wast ?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Smaak is persoonlijk.quote:
Oef, dit is gewoon mannen hap. Groente is een ingrediënt geen doel op zich. Er had wel wat meer vlees in gemogenquote:Op zondag 18 mei 2014 23:13 schreef Dandilion het volgende:
Halve rode paprika 2 uien en teentje knoflook, man wat weinig groente zeg! Mag best meer in vind ik.
Een ui, 3 paprika's en 500gr. verse tomaten.quote:Op maandag 19 mei 2014 23:51 schreef marc0871 het volgende:
[..]
anders dan die verse tomaten, zie ik niet meer groenten.
verder; waar zijn het gehakt, de oregano en italiaanse kruiden?
ik zie niet hoe een glas wijn, een laurierblaadje en een stukje kaas, meer smaak geven dan de kruiden in mijn saus.
en dan ook nog de mensen die net van de pakjes en zakjes af zijn, gaan wegjagen met zelfgemaakte pasta
Nee je basis is goedquote:Op maandag 19 mei 2014 13:16 schreef marc0871 het volgende:
[..]
waarom zou 'basic' niet lekker kunnen zijn?
zelfs meneer oliver kreeg in italie te horen, dat hij te veel in zijn 'italiaanse' gerechten deed.
beetje onder het mom van 'less is more'.
en of dit een grap is?
nee. dit is geen grap.
dit is om te laten zien hoe ik (IK) mijn pastasaus maak, en om mensen misschien te inspireren om de potjes en de pakjes eens te laten staan.
culinesse a gogo leek mij daar een goede plaats voor.
ga jij me nou vertellen dat ik daar helemaal fout in zit?
mijn naam mag misschien anders doen vermoeden, maar ik ben dan ook geen italiaanquote:Op dinsdag 20 mei 2014 20:33 schreef Thezappa het volgende:
[..]
Nee je basis is goed
Echter gebruiken die Italianen dan verse kruiden , lekker tomaten, en verse pasta..dan smaakt het al meteen goed
Je zou er een simpel basis spagetti pakket door kunnen gooienquote:Op dinsdag 20 mei 2014 20:43 schreef marc0871 het volgende:
[..]
mijn naam mag misschien anders doen vermoeden, maar ik ben dan ook geen italiaan.
verder geloof ik het meteen.
maar je moet niet meteen alles gaan verwachten, van iemand die tot voor kort zelfs nog alles uit pakjes at.
dit was zo'n 7 jaar geleden mijn eerste gerecht dat ik 'from scratch' maakte.
dit, en iets wat ik pizza noem.
quote:Op dinsdag 20 mei 2014 20:33 schreef Thezappa het volgende:
[..]
Nee je basis is goed
Echter gebruiken die Italianen dan verse kruiden , lekker tomaten, en verse pasta..dan smaakt het al meteen goed
Hate to break it for you, maar denk je echt dat huis-tuin-en-keuken italianen zelf pasta gaan lopen draaien? Die kopen ook gewoon een GOED merk gedroogde pasta en gebruiken GOEDE tomaten uit blik.quote:Op dinsdag 20 mei 2014 20:33 schreef Thezappa het volgende:
[..]
Nee je basis is goed
Echter gebruiken die Italianen dan verse kruiden , lekker tomaten, en verse pasta..dan smaakt het al meteen goed
Alleen peterselie of überhaupt kruiden uit een potje?quote:Op woensdag 21 mei 2014 00:23 schreef Adames het volgende:
Peterselie uit potje heeft werkelijk geen smaak, beetje suiker erbij zorgt voor een fijnere tomatensmaak. Verder goed verslag
peterselie, eet het maar eens. Is echt karton, maar dan nog viezerquote:Op woensdag 21 mei 2014 00:24 schreef Elan het volgende:
[..]
Alleen peterselie of überhaupt kruiden uit een potje?
Deze man weet!quote:Op dinsdag 20 mei 2014 23:09 schreef sirdanilot het volgende:
Hate to break it for you, maar denk je echt dat huis-tuin-en-keuken italianen zelf pasta gaan lopen draaien? Die kopen ook gewoon een GOED merk gedroogde pasta en gebruiken GOEDE tomaten uit blik.
Ok cursus kruiden 101quote:Op woensdag 21 mei 2014 00:24 schreef Elan het volgende:
[..]
Alleen peterselie of überhaupt kruiden uit een potje?
nee maar de smaak van tomaten , olijfolie , kaas is gewoon veel beter dan de shit hierquote:Op dinsdag 20 mei 2014 23:09 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
[..]
Hate to break it for you, maar denk je echt dat huis-tuin-en-keuken italianen zelf pasta gaan lopen draaien? Die kopen ook gewoon een GOED merk gedroogde pasta en gebruiken GOEDE tomaten uit blik.
En verse oregano is inderdaad ietsjes lekkerder dan gedroogde, maar niet dusdanig veel dat ook veel italianen niet zullen kiezen voor de gedroogde versie (want dat is natuurlijk veel makkelijker). Verse basilicum is wel een must, en echte parmigiano.
Deze manquote:Op woensdag 21 mei 2014 13:21 schreef kanovinnie het volgende:
Wat een discussie's. Marco zet een (in mijn ogen) fraai gerecht neer en dan word dat afgeschilderd als shit?
Elitair gedoe hier in CULis CUL alleen nog voor de 4 sterrenkoks?
OOooOOooo! Een FOK! CUL youtubekanaal!quote:Op woensdag 21 mei 2014 13:24 schreef Elan het volgende:
Deze man.
Het lijkt hier Geenstijl wel met al doe elitaire betweters nog even en ze willen een eigen kookzender
Wij hadden een poosje zo'n tube met knoflook (meen van Lidl) en zelfs die smaakte al anders laat staan knoflookpoeder (wist niet eens dat het bestond)quote:Op woensdag 21 mei 2014 11:14 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ok cursus kruiden 101
Wél gedroogd te gebruiken (vers is wel altijd beter):
thijm, oregano, bonenkruid, rozemarijn, laurierblaadje (vooral het hele blad, laurierpoeder heeft niet zoveel toepassingen, wel b.v. op bietensalade)
Gedroogde versie duidelijk inferieur:
knoflookpoeder (gewoon andere smaak dan knoflook maar kan soms wel), gemberpoeder (idem), salie, munt
Niet gedroogd te gebruiken (gedroogde versie is smakeloze troep of bestaat soms niet eens):
peterselie, selderijblad, basilicum, korianderblad
Specerijen die lekkerder zijn als je ze vers raspt of maalt:
Alle behalve dingen die echt moeilijk zijn zelf te malen, zoals kaneel (als je het poeder wil, heel stokje laten meetrekken kan natuurlijk wel), kurkuma, laos etc.
Posten is kritiek vragen en dmv kritiek verbeteren we onszelf. Of moeten we hier alleen veren in elkaars reet steken? Is dit OUD?quote:Op woensdag 21 mei 2014 13:21 schreef kanovinnie het volgende:
Wat een discussie's. Marco zet een (in mijn ogen) fraai gerecht neer en dan word dat afgeschilderd als shit?
Elitair gedoe hier in CULis CUL alleen nog voor de 4 sterrenkoks?
Bestaat al:quote:Op woensdag 21 mei 2014 13:25 schreef Isabeau het volgende:
[..]
OOooOOooo! Een FOK! CUL youtubekanaal!
Zeker niet, maar op de manier hoe het hier gaat hoeft het toch ook niet?quote:Op woensdag 21 mei 2014 13:27 schreef beeer het volgende:
[..]
Posten is kritiek vragen en dmv kritiek verbeteren we onszelf. Of moeten we hier alleen veren in elkaars reet steken? Is dit OUD?
Jij wilt je kritiek in een prakje met wat gele vla erdoor?quote:Op woensdag 21 mei 2014 13:29 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Zeker niet, maar op de manier hoe het hier gaat hoeft het toch ook niet?
Nee. Maar het moge duidelijk zijn dat de mensen die dit soort gerechten maken niet degene zijn die zelf pasta maken etc.quote:Op woensdag 21 mei 2014 13:30 schreef beeer het volgende:
[..]
Jij wilt je kritiek in een prakje met wat gele vla erdoor?
Misschien niet, maar dankzij dat soort commentaar ga ik mezelf iig wel afvragen waarom ik het eigenlijk niet zelf maak. Wie weet dat ik over een paar maanden mijn eigen volkorenpasta uit zo'n machine ejaculeer.quote:Op woensdag 21 mei 2014 13:32 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Nee. Maar het moge duidelijk zijn dat de mensen die dit soort gerechten maken niet degene zijn die zelf pasta maken etc.
Traditioneel gebruikt men ui, knoflook en bleekselderij, dit samen zorgvuldig fruiten zodat vooral de knoflook niet verbrand (want dat is buitengewoon vies) maar de ui wel smakelijk zoet word en de selderij lekker smaak en geur gaat uitzweten. Dan gehakt en tomantensaus erbij. paprika zou ik samen met de ui fruiten als je het wil gebruiken.quote:
quote:Op woensdag 21 mei 2014 13:32 schreef Anyanka het volgende:
Toen ik het even vluchtig doorlas, dacht ik even dat je er limonade bij deed.
kritiek is oke, maar maak er dan opbouwende kritiek van.quote:Op woensdag 21 mei 2014 13:27 schreef beeer het volgende:
[..]
Posten is kritiek vragen en dmv kritiek verbeteren we onszelf. Of moeten we hier alleen veren in elkaars reet steken? Is dit OUD?
quote:Op woensdag 21 mei 2014 14:05 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Verder vind ik iedereen die niet afhaalt, maar gewoon kookt een held, ook als ze niet zelf pasta rollen.
quote:Op woensdag 21 mei 2014 14:05 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Verder vind ik iedereen die niet afhaalt, maar gewoon kookt een held, ook als ze niet zelf pasta rollen.
sluit ik mij volledig bij aan.quote:Op woensdag 21 mei 2014 14:13 schreef Isabeau het volgende:
[..]
En iedereen die denkt het veel beter te kunnen: kom maar op met de foto's en jouw recept!
Ook als je denkt het niet beter te kunnen, maar wel leuk foto's kunt maken
Tuurlijk bby =$.quote:
Qua timing bij mij ook het geval ongeveer, dan 'is ie wel gaar maar toch met een beetje bite, net zoals de paprikaquote:Op woensdag 21 mei 2014 22:16 schreef Yiha het volgende:
Ik doe er mijn champignons altijd op het laatste moment bij. Zo'n 10 min voor je de saus van het vuur haalt.
Ziet er wel lekker uit.
Oeps, scherp. Die 2e keer is optioneelquote:Op woensdag 21 mei 2014 22:19 schreef kanovinnie het volgende:
Gaat er 2 keer peterselie in?
Goed recept 9/10 zou zelf ook maken.
Dit is geen Bolognesse.quote:Op donderdag 22 mei 2014 10:14 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
Ik vind alles goed hoor. Ben toch geen Italië eetkenner en eet uit deze keuken ook maar 1 of 2x per jaar hooguit. Maar goed.l Wat is er zo moeilijk aan om een spaghetti Bolognese te maken. Die van mij ziet er zo uit.
Allemaal niet zo spannend zeg ik altijd.
Hoi , kan je uitleggen hoe je die spaghetti kookt?quote:Op woensdag 21 mei 2014 21:53 schreef MMGYMCMB het volgende:
It's MMG bitch.
We beginnen meteen bij het begin, dit is wat je allemaal klaar legt. Alleen het gehakt staat niet op de foto.
[ afbeelding ]
V.l.n.r. (als je niet alles kan benoemen, zoek dan 'je doet niet meer mee' op @ YouTube): zonnebloemolie, zout, peper, pastasaus (studenten die niet soms gewoon huismerk kopen), champignons, ui, 2 teentjes knoflook, blokje kippenbouillon, paprika, wortel, stukje Madame Jeanette, plukje verse peterselie.
Wat doen we als eerste? De handjes wassen natuurlijk. Vervolgens was je alle groente enz. netjes en de buitenste laag van de wortel schraap je weg met een aardappelmesje. Daarna snijd je alles fijn.
[ afbeelding ]
Nouja, niet alles. Alleen de peterselie, knoflook, ui, paprika en champignons. De wortels rasp je (peen julienne, jwz). Rijke tatta's kopen uiteraard voorgesneden onzin, maar studenten natuurlijk niet.
Eigenlijk staat de zonnebloemolie voor de show op de eerste foto, want elke klapmongool weet dat je gehakt (stond overigens niet op de eerste foto, toch een belangrijk ingrediënt) direct de pan in mietert en rul bakt. 'Rul bakken'. Wat een term. Rul bakken, rul bakken, rul bakken, rul bakken, rul bakken.
Als het gehakt niet rood meer is doe je er de knoflook, ui en peterselie bij.
[ afbeelding ]
Dit ziet er een beetje uit als de nasi van Johannes eigenlijk. Trap er niet in, dit is wat de Illuminati je wilt doen geloven.
Trouwens, als je niet weet hoe je gehakt rul bakt (ahum, CUL / Gehakt rul bakken) zoek dan op YouTube naar 'je doet niet meer mee'.
Als alles lekker gefruit is doe je er de champignons, wortel en paprika bij.
[ afbeelding ]
Zulks een kleurenpalet. Lekker roerbakken die hap, niet mokken, maar lekkâh wokken.
Als de boel enigszins geslonken is doe je er de fijngehakte Madame Jeanette en peterselie bij.
[ afbeelding ]
Blijven omscheppen zodat alles gelijk blijft garen. Ten slotte mieter je de pastasaus bij. Ik heb deze keer gekozen voor een basilicum pastasaus. Als dit begint te pruttelen kan het vuur op een laag pitje (welke homo kookt er trouwens niet op vuurje bbq't toch ook niet op gas
).
Kijk of de pasta beetgaar is (ik hoor je al denken "pasta? welke pasta?!"). Je moet het de mensen niet te makkelijk maken uiteraard. Stond niet op de eerste foto, excuus. Trouwens, die richtlijnen voor het koken van pasta kloppen bij mij voor geen meter, als ik 6 minuten aanhoud heb pasta met de textuur van winegums.
Anyways, mik de saus over de pasta. Mensen gaan dit topic wegklikken na deze onthulling, maar ik heb de spaghetti eerst door midden gebroken. Zo is de saus nou eenmaal makkelijker door de pasta te roeren en het eet ook chiller vind ik.
[ afbeelding ]
Nou denk je, dit Vliegende Spaghettimonster ziet er helemaal niet zo denderend uit eigenlijk. Dat is door de belichting, ik zweer het je. Kijk:
[ afbeelding ]
Uit onderzoek is trouwens gebleken dat wanneer je tijdens je Coca Cola Vanille zin tweemaal een merk noemt dat mensen dan eerder Coca Cola Vanille geneigd zijn dit in hun onderbewustzijn te onthouden.
Eet smakelijk.
Nice, ik doe normaal ook altijd precies paprikapoeder + cayennepeper erbij, maar m'n keuken werd verbouwd dus dat was al ingepakt. Zwarte peper + Madame Jeanette alleen waren echter wel pittig genoeg, hij was al pikant zatquote:Op donderdag 22 mei 2014 12:23 schreef Gwywen het volgende:
Ik vind 't er wel lekker uitzien van Marco.
Bijna precies zoals ik 't maak. Ik doe alleen pikante paprikapoeder erin, en een heel klein snufje cayennepeper. Verder alles hetzelfde.![]()
dank je.quote:Op donderdag 22 mei 2014 12:23 schreef Gwywen het volgende:
Ik vind 't er wel lekker uitzien van Marco.
Bijna precies zoals ik 't maak. Ik doe alleen pikante paprikapoeder erin, en een heel klein snufje cayennepeper. Verder alles hetzelfde.![]()
persoonlijk zie ik ook niet waarom de ene manier het summum zou zijn, en de andere ruk.quote:Op donderdag 22 mei 2014 17:40 schreef hhhpsycho het volgende:
/uit lurk modus
Ik vind het wel bijzonder dat een grote groep kritiek heeft op hoe iemand anders zijn pasta maakt. Ja misschien zijn er wel een aantal zaken die beter of anders zouden kunnen, maar je zou dit toch unaniem moeten toe juichen? Mensen zijn bezig met eten en proberen zich te verbeteren en/of anderen te helpen met een goed foto verslag, lijkt mij top.
Ik vind zelf dat ik redelijk kan koken maar dit is niet van de ene op de andere dag gebeurd. Veel doen, soms mislukken er dingen, dan lukt het en probeer je weer wat nieuws. Zo leer je. Volgens mij is Jonnie Boer ook niet geboren met de drie sterren in zijn achterzak en zal hij ook stap voor stap het koken geleerd hebben.
Wordt dit de WK-versie of is je foto zo oranje?quote:
Volgens recept, maar dan met blunder.quote:Op donderdag 22 mei 2014 19:40 schreef Molo het volgende:
Kook je het gehakt, ui en paprika nou in het tomatensap?
Vies zal het niet zijn hoor, maar het smaakt zoveel lekkerder als je (met name) de ui lekker had gebakken. Zo ook het gehakt, dat is veel lekkerder als je het op hoog vuur goed aan braadt.quote:Op donderdag 22 mei 2014 19:41 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Volgens recept, maar dan met blunder.
Maar zoals ik al ooit eens sprak tegen een mede FOK!ker, ik kan niet koken. Als het mislukt, eet ik het evengoed op. Daar heb ik vrede mee.
Simpele gerechten. Ik eet vaak pasta omdat het makkelijk te maken is en ik te lui ben om te koken. Of rijst met groente en iets van vlees. Soms pizza als ik geen zin heb om te koken.quote:Op donderdag 22 mei 2014 19:43 schreef Isabeau het volgende:
Wat ik me altijd afvraag hč, wat eten mensen elke avond die zeggen dat ze niet kunnen koken?
De kilobakken voer van de aldi, pizza, opgewarmde voorgekookte krieltjes met een potje peentjes en een kip krokant schnitzel?quote:Op donderdag 22 mei 2014 19:43 schreef Isabeau het volgende:
Wat ik me altijd afvraag hč, wat eten mensen elke avond die zeggen dat ze niet kunnen koken?
Dat heb ik ook gedaan hoor. En geen idee. Uit de supermarkt.quote:Op donderdag 22 mei 2014 19:43 schreef Molo het volgende:
[..]
Vies zal het niet zijn hoor, maar het smaakt zoveel lekkerder als je (met name) de ui lekker had gebakken. Zo ook het gehakt, dat is veel lekkerder als je het op hoog vuur goed aan braadt.
Is dit trouwens gewoon mager gehakt of gehakt met deels soja erdoor om het vetpercentage naar beneden te krijgen?
Zo maar gedaan: CUL / Wat eet je als je niet kan kokenquote:Op donderdag 22 mei 2014 19:44 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Simpele gerechten. Ik eet vaak pasta omdat het makkelijk te maken is en ik te lui ben om te koken. Of rijst met groente en iets van vlees. Soms pizza als ik geen zin heb om te koken.
Dat is het eigenlijk wel
Op foto ziet het er wat soepig en bleek grijs uit, maar dat vertekent soms ook op dr foto.quote:Op donderdag 22 mei 2014 19:45 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Dat heb ik ook gedaan hoor. En geen idee. Uit de supermarkt.Was in de aanbieding.
Sorry, maar ik heb geen zin om die hele lap tekst door te lezen. Ik heb het gehakt gerult, toen de groente erbij, 5 minuutjes ofzo laten fruiten en daarna de tomaten erbij.quote:Op donderdag 22 mei 2014 19:53 schreef Molo het volgende:
[..]
Op foto ziet het er wat soepig en bleek grijs uit!, maar dat vertekent soms ook op dr foto.
Ik bedoelde een lekker bruin kleurtje voor de smaak. Voor vlees staat het hier uitgelegd, verdiept de smaak van alles enorm.
http://mobile.seriouseats(...)meat-in-recipes.html
Been there, done that, is echt niet hetzelfde en wordt het ook nooit.quote:Op donderdag 22 mei 2014 19:54 schreef kanovinnie het volgende:
Het is wel wat dun ja, maar nu toch ook wel aan het indikken.
quote:Op donderdag 22 mei 2014 19:56 schreef Molo het volgende:
[..]
Been there, done that, is echt niet hetzelfde en wordt het ook nooit.
Ik ben opgevoed door ouders die dachten dat een verantwoorde complete zelf gekookte maaltijd het open draaien en opwarmen van potjes of maken van Chicken Tonight/aardappel anders was...quote:
Ik zie een klik tussen ons. Ik hou van eten, jij van koken.quote:Op donderdag 22 mei 2014 20:07 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik ben opgevoed door ouders die dachten dat een verantwoorde complete zelf gekookte maaltijd het open draaien en opwarmen van potjes of maken van Chicken Tonight/aardappel anders was...
Dus geloof me, ik heb alle stappen tussen dat, het bakken van een slavink, zelf aardappelpuree maken en ingewikkelde vijfgangen diners voor 18 man maken doorlopen. Overal leer je weer van, als je open staat voor kritiek.
Ik heb super veel geleerd in de loop der jaren en ben nog lang niet uitgeleerd
Koken is zo onwijs leuk (en lekker)
om scheve gezichten te vermijden, omdat de een een balletje meer heeft dan de ander.quote:Op donderdag 22 mei 2014 19:40 schreef wiskundenoob het volgende:
Waarom maken jullie nooit gehaktbal van het gehakt?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Prima toch! Niks te dunquote:
Ik zie ook wel onvermogen om om te gaan met feedback. Is ook lastig. Maar leren doe je ook niet alleen door zelf rond te pielen (kan soms wel helpen).quote:Op donderdag 22 mei 2014 17:40 schreef hhhpsycho het volgende:
/uit lurk modus
Ik vind het wel bijzonder dat een grote groep kritiek heeft op hoe iemand anders zijn pasta maakt. Ja misschien zijn er wel een aantal zaken die beter of anders zouden kunnen, maar je zou dit toch unaniem moeten toe juichen? Mensen zijn bezig met eten en proberen zich te verbeteren en/of anderen te helpen met een goed foto verslag, lijkt mij top.
Ik vind zelf dat ik redelijk kan koken maar dit is niet van de ene op de andere dag gebeurd. Veel doen, soms mislukken er dingen, dan lukt het en probeer je weer wat nieuws. Zo leer je. Volgens mij is Jonnie Boer ook niet geboren met de drie sterren in zijn achterzak en zal hij ook stap voor stap het koken geleerd hebben.
Wist je dat het nog mooier bruint als je een beetje bicarbonaat (zonder het koolzur) erbij doet tijdens bakken. Dan versnel je de smaakvormende reactie enorm. Later wel een beetje extra zuur terug brengen door bijvoorbeeld wat azijn.quote:Op donderdag 22 mei 2014 19:53 schreef Molo het volgende:
[..]
Op foto ziet het er wat soepig en bleek grijs uit, maar dat vertekent soms ook op dr foto.
Ik bedoelde een lekker bruin kleurtje voor de smaak. Voor vlees staat het hier uitgelegd, verdiept de smaak van alles enorm.
http://mobile.seriouseats(...)meat-in-recipes.html
ik zou zeggen; wat let je?quote:Op donderdag 22 mei 2014 21:50 schreef wiskundenoob het volgende:
Wanneer komt het topic Traditionele Nederlandse maaltijd a la XXX?
Ik zal er aan denken wanneer ik aardappels eetquote:Op donderdag 22 mei 2014 22:34 schreef marc0871 het volgende:
[..]
ik zou zeggen; wat let je?
of wou je het ervan leren?
je ziet het idd overal; eerst een uitje en knoflook fruiten, en dan het gehakt.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 08:52 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Ik blijf er op hameren, dat je eerst de ui moet fruiten, en dan het gehakt erbij. Alleen zit je dan met een dilemma, dan moet je olie in de pan doen. Maar je gehakt kun je best zonder olie bakken, daat zit vet zat in.
Dus...eerst even het gehakt aanbraden en losmaken, dan dat naar de rand van de koekepan schuiven, en de ui in het midden in het gehaktvet bruinen tot je die lekkere zoete aangebrade maar niet verbrande smaak hebt! Ik zal er even wat plaatjes van maken dit weekend, want ik krijg heel erg veel zin in spaghetti van al jullie creaties. Dus ik zal me ook maar bloot stellen aan de kritiek, en mijn spaghetti op het interwebs gooien!
quote:Op donderdag 22 mei 2014 22:27 schreef Spanky78 het volgende:
Wist je dat het nog mooier bruint als je een beetje bicarbonaat (zonder het koolzur) erbij doet tijdens bakken. Dan versnel je de smaakvormende reactie enorm.
lekker. zuiveringszout.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 10:34 schreef minilot het volgende:
[..]![]()
Werkt ook goed als je uiensoep wilt maken en dan halverwege meer haast hebt dan je denkt. Lepeltje bicarbonaat bij de uien en hopsa: zacht en bruin!
Precies.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 11:09 schreef marc0871 het volgende:
aan de andere kant word het ook gebruikt als bakpoeder, en zit het in zelfrijzend bakmeel.
hé, als het maar lekker is. toch?quote:Op vrijdag 23 mei 2014 11:10 schreef minilot het volgende:
[..]
Precies.![]()
Trouwens, door dit topic heb ik toevallig gisteren wél helemaal spaghetti gegeten, en dat was echt al een jaar geleden ofzo. Dus dank!
De mijne was wel heel anders, maar uiteindelijk niettemin een bord spaghetti met 'rode saus' en vlees.
uh. ja.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 17:42 schreef kanovinnie het volgende:
Protip:
Als het te veel is voor 1 dag, vergeet het dan niet in de koelkast te zetten met de deksel erop. Pasta droogt uit
Je moet het later in het proces natuurlijk wel neutraliseren met zuur. Anders heb je inderdaad een wat rare smaak. Maar het bruinen gaat heel veel sneller. Je krijgt veel diepere 'gebakken' smaak.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 11:09 schreef marc0871 het volgende:
[..]
lekker. zuiveringszout.
heb je meteen geen last van brandend maagzuur, na het eten.
aan de andere kant word het ook gebruikt als bakpoeder, en zit het in zelfrijzend bakmeel.
ik vind kant en klare worst uit de supermarkt vaak veel en veel te zout. Ik koop er eigenlijk alleen nog chipolataworstjes en merguezquote:Op vrijdag 23 mei 2014 10:33 schreef minilot het volgende:
Voor wie supermarktgehakt zat is, maar toch het vleescomponent voor de pasta uit de supermarkt wil halen (en daar reken ik mezelf ook onder): koop eens varkenssaucijsjes of verse braadworsten en pluk het vlees uit het worstvelletje. In de pan verkruimelen en opbakken, en daar je saus bovenop bouwen.
![]()
Worstvlees is net zo makkelijk, maar veel smakelijker, vetter en fijner rul te bakken dan supermarktgehakt (dat er vaak wonderwel in slaagt om zowel kleddernat als kurkdroog tegelijk te zijn).
Wie tevreden is met supermarktgehakt, ook prima.
Dan liever wat specifieker. Bijvoorbeeld 'Stamppot met worst a la XXX' en 'Erwtensoep a la XXX'.quote:Op donderdag 22 mei 2014 21:50 schreef wiskundenoob het volgende:
Wanneer komt het topic Traditionele Nederlandse maaltijd a la XXX?
Dit is een protip, en doe ik ook heel vaak. De worst bevat inderdaad zout, maar dan doe je bij de rest gewoon minder zout. En spek is bijvoorbeeld ook zout (ook lekker in de pasta trouwens, maar ik houd van alles waar spek in zitquote:Op vrijdag 23 mei 2014 10:33 schreef minilot het volgende:
Voor wie supermarktgehakt zat is, maar toch het vleescomponent voor de pasta uit de supermarkt wil halen (en daar reken ik mezelf ook onder): koop eens varkenssaucijsjes of verse braadworsten en pluk het vlees uit het worstvelletje. In de pan verkruimelen en opbakken, en daar je saus bovenop bouwen.
![]()
Worstvlees is net zo makkelijk, maar veel smakelijker, vetter en fijner rul te bakken dan supermarktgehakt (dat er vaak wonderwel in slaagt om zowel kleddernat als kurkdroog tegelijk te zijn).
Wie tevreden is met supermarktgehakt, ook prima.
Ik heb nog nooit stamppot gemaakt, en kan me even niet herinneren wat er in stamppot zitquote:Op vrijdag 23 mei 2014 22:16 schreef sirdanilot het volgende:
quote:
Op donderdag 22 mei 2014 21:50 schreef wiskundenoob het volgende:
Wanneer komt het topic Traditionele Nederlandse maaltijd a la XXX?
Dan liever wat specifieker. Bijvoorbeeld 'Stamppot met worst a la XXX' en 'Erwtensoep a la XXX'.
Maar de meeste mensen maken die dingen op een beetje de zelfde manier, lijkt me.
? Ben je een allochtoon of zo?quote:Op vrijdag 23 mei 2014 22:19 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Ik heb nog nooit stamppot gemaakt, en kan me even niet herinneren wat er in stamppot zit.
Erwtensoep lijkt mij super lastig. Heb het ooit een keer willen maken, maar nadat ik een videorecept ervan heb gezien liet ik dat idee varen.
een Portugese vriendin van me maakt heerlijke (Portugese) erwtensoep, dus dat argument is invalidquote:
Ja maar Hollandse erwtensoep is heel anders natuurlijk.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 22:28 schreef Molo het volgende:
[..]
een Portugese vriendin van me maakt heerlijke (Portugese) erwtensoep, dus dat argument is invalid
Dan vind je erwtensoep en stamppot toch ook gewoon niet lekker? Mijn buitenlandse familie moet dat echt niet hoorquote:
Lol.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 22:42 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Dan vind je erwtensoep en stamppot toch ook gewoon niet lekker? Mijn buitenlandse familie moet dat echt niet hoorPannenkoeken en nasi (jawel !) vinden ze overigens heerlijk.
Als het goed is klaar gemaakt wel hoor. Maar vooral met erwtensoep wil dat nog wel eens misgaan.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 22:45 schreef Molo het volgende:
Meeste stamppot en erwtensoep is dan ook niet te vreten
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |