quote:Op woensdag 21 mei 2014 13:32 schreef Anyanka het volgende:
Toen ik het even vluchtig doorlas, dacht ik even dat je er limonade bij deed.
kritiek is oke, maar maak er dan opbouwende kritiek van.quote:Op woensdag 21 mei 2014 13:27 schreef beeer het volgende:
[..]
Posten is kritiek vragen en dmv kritiek verbeteren we onszelf. Of moeten we hier alleen veren in elkaars reet steken? Is dit OUD?
quote:Op woensdag 21 mei 2014 14:05 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Verder vind ik iedereen die niet afhaalt, maar gewoon kookt een held, ook als ze niet zelf pasta rollen.
quote:Op woensdag 21 mei 2014 14:05 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Verder vind ik iedereen die niet afhaalt, maar gewoon kookt een held, ook als ze niet zelf pasta rollen.
sluit ik mij volledig bij aan.quote:Op woensdag 21 mei 2014 14:13 schreef Isabeau het volgende:
[..]
En iedereen die denkt het veel beter te kunnen: kom maar op met de foto's en jouw recept!
Ook als je denkt het niet beter te kunnen, maar wel leuk foto's kunt maken
Tuurlijk bby =$.quote:
Qua timing bij mij ook het geval ongeveer, dan 'is ie wel gaar maar toch met een beetje bite, net zoals de paprikaquote:Op woensdag 21 mei 2014 22:16 schreef Yiha het volgende:
Ik doe er mijn champignons altijd op het laatste moment bij. Zo'n 10 min voor je de saus van het vuur haalt.
Ziet er wel lekker uit.
Oeps, scherp. Die 2e keer is optioneelquote:Op woensdag 21 mei 2014 22:19 schreef kanovinnie het volgende:
Gaat er 2 keer peterselie in?
Goed recept 9/10 zou zelf ook maken.
Dit is geen Bolognesse.quote:Op donderdag 22 mei 2014 10:14 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
Ik vind alles goed hoor. Ben toch geen Italië eetkenner en eet uit deze keuken ook maar 1 of 2x per jaar hooguit. Maar goed.l Wat is er zo moeilijk aan om een spaghetti Bolognese te maken. Die van mij ziet er zo uit.
Allemaal niet zo spannend zeg ik altijd.
Hoi , kan je uitleggen hoe je die spaghetti kookt?quote:Op woensdag 21 mei 2014 21:53 schreef MMGYMCMB het volgende:
It's MMG bitch.
We beginnen meteen bij het begin, dit is wat je allemaal klaar legt. Alleen het gehakt staat niet op de foto.
[ afbeelding ]
V.l.n.r. (als je niet alles kan benoemen, zoek dan 'je doet niet meer mee' op @ YouTube): zonnebloemolie, zout, peper, pastasaus (studenten die niet soms gewoon huismerk kopen), champignons, ui, 2 teentjes knoflook, blokje kippenbouillon, paprika, wortel, stukje Madame Jeanette, plukje verse peterselie.
Wat doen we als eerste? De handjes wassen natuurlijk. Vervolgens was je alle groente enz. netjes en de buitenste laag van de wortel schraap je weg met een aardappelmesje. Daarna snijd je alles fijn.
[ afbeelding ]
Nouja, niet alles. Alleen de peterselie, knoflook, ui, paprika en champignons. De wortels rasp je (peen julienne, jwz). Rijke tatta's kopen uiteraard voorgesneden onzin, maar studenten natuurlijk niet.
Eigenlijk staat de zonnebloemolie voor de show op de eerste foto, want elke klapmongool weet dat je gehakt (stond overigens niet op de eerste foto, toch een belangrijk ingrediënt) direct de pan in mietert en rul bakt. 'Rul bakken'. Wat een term. Rul bakken, rul bakken, rul bakken, rul bakken, rul bakken.
Als het gehakt niet rood meer is doe je er de knoflook, ui en peterselie bij.
[ afbeelding ]
Dit ziet er een beetje uit als de nasi van Johannes eigenlijk. Trap er niet in, dit is wat de Illuminati je wilt doen geloven.
Trouwens, als je niet weet hoe je gehakt rul bakt (ahum, CUL / Gehakt rul bakken) zoek dan op YouTube naar 'je doet niet meer mee'.
Als alles lekker gefruit is doe je er de champignons, wortel en paprika bij.
[ afbeelding ]
Zulks een kleurenpalet. Lekker roerbakken die hap, niet mokken, maar lekkâh wokken.
Als de boel enigszins geslonken is doe je er de fijngehakte Madame Jeanette en peterselie bij.
[ afbeelding ]
Blijven omscheppen zodat alles gelijk blijft garen. Ten slotte mieter je de pastasaus bij. Ik heb deze keer gekozen voor een basilicum pastasaus. Als dit begint te pruttelen kan het vuur op een laag pitje (welke homo kookt er trouwens niet op vuurje bbq't toch ook niet op gas
).
Kijk of de pasta beetgaar is (ik hoor je al denken "pasta? welke pasta?!"). Je moet het de mensen niet te makkelijk maken uiteraard. Stond niet op de eerste foto, excuus. Trouwens, die richtlijnen voor het koken van pasta kloppen bij mij voor geen meter, als ik 6 minuten aanhoud heb pasta met de textuur van winegums.
Anyways, mik de saus over de pasta. Mensen gaan dit topic wegklikken na deze onthulling, maar ik heb de spaghetti eerst door midden gebroken. Zo is de saus nou eenmaal makkelijker door de pasta te roeren en het eet ook chiller vind ik.
[ afbeelding ]
Nou denk je, dit Vliegende Spaghettimonster ziet er helemaal niet zo denderend uit eigenlijk. Dat is door de belichting, ik zweer het je. Kijk:
[ afbeelding ]
Uit onderzoek is trouwens gebleken dat wanneer je tijdens je Coca Cola Vanille zin tweemaal een merk noemt dat mensen dan eerder Coca Cola Vanille geneigd zijn dit in hun onderbewustzijn te onthouden.
Eet smakelijk.
Nice, ik doe normaal ook altijd precies paprikapoeder + cayennepeper erbij, maar m'n keuken werd verbouwd dus dat was al ingepakt. Zwarte peper + Madame Jeanette alleen waren echter wel pittig genoeg, hij was al pikant zatquote:Op donderdag 22 mei 2014 12:23 schreef Gwywen het volgende:
Ik vind 't er wel lekker uitzien van Marco.
Bijna precies zoals ik 't maak. Ik doe alleen pikante paprikapoeder erin, en een heel klein snufje cayennepeper. Verder alles hetzelfde.![]()
dank je.quote:Op donderdag 22 mei 2014 12:23 schreef Gwywen het volgende:
Ik vind 't er wel lekker uitzien van Marco.
Bijna precies zoals ik 't maak. Ik doe alleen pikante paprikapoeder erin, en een heel klein snufje cayennepeper. Verder alles hetzelfde.![]()
persoonlijk zie ik ook niet waarom de ene manier het summum zou zijn, en de andere ruk.quote:Op donderdag 22 mei 2014 17:40 schreef hhhpsycho het volgende:
/uit lurk modus
Ik vind het wel bijzonder dat een grote groep kritiek heeft op hoe iemand anders zijn pasta maakt. Ja misschien zijn er wel een aantal zaken die beter of anders zouden kunnen, maar je zou dit toch unaniem moeten toe juichen? Mensen zijn bezig met eten en proberen zich te verbeteren en/of anderen te helpen met een goed foto verslag, lijkt mij top.
Ik vind zelf dat ik redelijk kan koken maar dit is niet van de ene op de andere dag gebeurd. Veel doen, soms mislukken er dingen, dan lukt het en probeer je weer wat nieuws. Zo leer je. Volgens mij is Jonnie Boer ook niet geboren met de drie sterren in zijn achterzak en zal hij ook stap voor stap het koken geleerd hebben.
Wordt dit de WK-versie of is je foto zo oranje?quote:
Volgens recept, maar dan met blunder.quote:Op donderdag 22 mei 2014 19:40 schreef Molo het volgende:
Kook je het gehakt, ui en paprika nou in het tomatensap?
Vies zal het niet zijn hoor, maar het smaakt zoveel lekkerder als je (met name) de ui lekker had gebakken. Zo ook het gehakt, dat is veel lekkerder als je het op hoog vuur goed aan braadt.quote:Op donderdag 22 mei 2014 19:41 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Volgens recept, maar dan met blunder.
Maar zoals ik al ooit eens sprak tegen een mede FOK!ker, ik kan niet koken. Als het mislukt, eet ik het evengoed op. Daar heb ik vrede mee.
Simpele gerechten. Ik eet vaak pasta omdat het makkelijk te maken is en ik te lui ben om te koken. Of rijst met groente en iets van vlees. Soms pizza als ik geen zin heb om te koken.quote:Op donderdag 22 mei 2014 19:43 schreef Isabeau het volgende:
Wat ik me altijd afvraag hč, wat eten mensen elke avond die zeggen dat ze niet kunnen koken?
De kilobakken voer van de aldi, pizza, opgewarmde voorgekookte krieltjes met een potje peentjes en een kip krokant schnitzel?quote:Op donderdag 22 mei 2014 19:43 schreef Isabeau het volgende:
Wat ik me altijd afvraag hč, wat eten mensen elke avond die zeggen dat ze niet kunnen koken?
Dat heb ik ook gedaan hoor. En geen idee. Uit de supermarkt.quote:Op donderdag 22 mei 2014 19:43 schreef Molo het volgende:
[..]
Vies zal het niet zijn hoor, maar het smaakt zoveel lekkerder als je (met name) de ui lekker had gebakken. Zo ook het gehakt, dat is veel lekkerder als je het op hoog vuur goed aan braadt.
Is dit trouwens gewoon mager gehakt of gehakt met deels soja erdoor om het vetpercentage naar beneden te krijgen?
Zo maar gedaan: CUL / Wat eet je als je niet kan kokenquote:Op donderdag 22 mei 2014 19:44 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Simpele gerechten. Ik eet vaak pasta omdat het makkelijk te maken is en ik te lui ben om te koken. Of rijst met groente en iets van vlees. Soms pizza als ik geen zin heb om te koken.
Dat is het eigenlijk wel
Op foto ziet het er wat soepig en bleek grijs uit, maar dat vertekent soms ook op dr foto.quote:Op donderdag 22 mei 2014 19:45 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Dat heb ik ook gedaan hoor. En geen idee. Uit de supermarkt.Was in de aanbieding.
Sorry, maar ik heb geen zin om die hele lap tekst door te lezen. Ik heb het gehakt gerult, toen de groente erbij, 5 minuutjes ofzo laten fruiten en daarna de tomaten erbij.quote:Op donderdag 22 mei 2014 19:53 schreef Molo het volgende:
[..]
Op foto ziet het er wat soepig en bleek grijs uit!, maar dat vertekent soms ook op dr foto.
Ik bedoelde een lekker bruin kleurtje voor de smaak. Voor vlees staat het hier uitgelegd, verdiept de smaak van alles enorm.
http://mobile.seriouseats(...)meat-in-recipes.html
Been there, done that, is echt niet hetzelfde en wordt het ook nooit.quote:Op donderdag 22 mei 2014 19:54 schreef kanovinnie het volgende:
Het is wel wat dun ja, maar nu toch ook wel aan het indikken.
quote:Op donderdag 22 mei 2014 19:56 schreef Molo het volgende:
[..]
Been there, done that, is echt niet hetzelfde en wordt het ook nooit.
Ik ben opgevoed door ouders die dachten dat een verantwoorde complete zelf gekookte maaltijd het open draaien en opwarmen van potjes of maken van Chicken Tonight/aardappel anders was...quote:
Ik zie een klik tussen ons. Ik hou van eten, jij van koken.quote:Op donderdag 22 mei 2014 20:07 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik ben opgevoed door ouders die dachten dat een verantwoorde complete zelf gekookte maaltijd het open draaien en opwarmen van potjes of maken van Chicken Tonight/aardappel anders was...
Dus geloof me, ik heb alle stappen tussen dat, het bakken van een slavink, zelf aardappelpuree maken en ingewikkelde vijfgangen diners voor 18 man maken doorlopen. Overal leer je weer van, als je open staat voor kritiek.
Ik heb super veel geleerd in de loop der jaren en ben nog lang niet uitgeleerd
Koken is zo onwijs leuk (en lekker)
om scheve gezichten te vermijden, omdat de een een balletje meer heeft dan de ander.quote:Op donderdag 22 mei 2014 19:40 schreef wiskundenoob het volgende:
Waarom maken jullie nooit gehaktbal van het gehakt?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Prima toch! Niks te dunquote:
Ik zie ook wel onvermogen om om te gaan met feedback. Is ook lastig. Maar leren doe je ook niet alleen door zelf rond te pielen (kan soms wel helpen).quote:Op donderdag 22 mei 2014 17:40 schreef hhhpsycho het volgende:
/uit lurk modus
Ik vind het wel bijzonder dat een grote groep kritiek heeft op hoe iemand anders zijn pasta maakt. Ja misschien zijn er wel een aantal zaken die beter of anders zouden kunnen, maar je zou dit toch unaniem moeten toe juichen? Mensen zijn bezig met eten en proberen zich te verbeteren en/of anderen te helpen met een goed foto verslag, lijkt mij top.
Ik vind zelf dat ik redelijk kan koken maar dit is niet van de ene op de andere dag gebeurd. Veel doen, soms mislukken er dingen, dan lukt het en probeer je weer wat nieuws. Zo leer je. Volgens mij is Jonnie Boer ook niet geboren met de drie sterren in zijn achterzak en zal hij ook stap voor stap het koken geleerd hebben.
Wist je dat het nog mooier bruint als je een beetje bicarbonaat (zonder het koolzur) erbij doet tijdens bakken. Dan versnel je de smaakvormende reactie enorm. Later wel een beetje extra zuur terug brengen door bijvoorbeeld wat azijn.quote:Op donderdag 22 mei 2014 19:53 schreef Molo het volgende:
[..]
Op foto ziet het er wat soepig en bleek grijs uit, maar dat vertekent soms ook op dr foto.
Ik bedoelde een lekker bruin kleurtje voor de smaak. Voor vlees staat het hier uitgelegd, verdiept de smaak van alles enorm.
http://mobile.seriouseats(...)meat-in-recipes.html
ik zou zeggen; wat let je?quote:Op donderdag 22 mei 2014 21:50 schreef wiskundenoob het volgende:
Wanneer komt het topic Traditionele Nederlandse maaltijd a la XXX?
Ik zal er aan denken wanneer ik aardappels eetquote:Op donderdag 22 mei 2014 22:34 schreef marc0871 het volgende:
[..]
ik zou zeggen; wat let je?
of wou je het ervan leren?
je ziet het idd overal; eerst een uitje en knoflook fruiten, en dan het gehakt.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 08:52 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Ik blijf er op hameren, dat je eerst de ui moet fruiten, en dan het gehakt erbij. Alleen zit je dan met een dilemma, dan moet je olie in de pan doen. Maar je gehakt kun je best zonder olie bakken, daat zit vet zat in.
Dus...eerst even het gehakt aanbraden en losmaken, dan dat naar de rand van de koekepan schuiven, en de ui in het midden in het gehaktvet bruinen tot je die lekkere zoete aangebrade maar niet verbrande smaak hebt! Ik zal er even wat plaatjes van maken dit weekend, want ik krijg heel erg veel zin in spaghetti van al jullie creaties. Dus ik zal me ook maar bloot stellen aan de kritiek, en mijn spaghetti op het interwebs gooien!
quote:Op donderdag 22 mei 2014 22:27 schreef Spanky78 het volgende:
Wist je dat het nog mooier bruint als je een beetje bicarbonaat (zonder het koolzur) erbij doet tijdens bakken. Dan versnel je de smaakvormende reactie enorm.
lekker. zuiveringszout.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 10:34 schreef minilot het volgende:
[..]![]()
Werkt ook goed als je uiensoep wilt maken en dan halverwege meer haast hebt dan je denkt. Lepeltje bicarbonaat bij de uien en hopsa: zacht en bruin!
Precies.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 11:09 schreef marc0871 het volgende:
aan de andere kant word het ook gebruikt als bakpoeder, en zit het in zelfrijzend bakmeel.
hé, als het maar lekker is. toch?quote:Op vrijdag 23 mei 2014 11:10 schreef minilot het volgende:
[..]
Precies.![]()
Trouwens, door dit topic heb ik toevallig gisteren wél helemaal spaghetti gegeten, en dat was echt al een jaar geleden ofzo. Dus dank!
De mijne was wel heel anders, maar uiteindelijk niettemin een bord spaghetti met 'rode saus' en vlees.
uh. ja.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 17:42 schreef kanovinnie het volgende:
Protip:
Als het te veel is voor 1 dag, vergeet het dan niet in de koelkast te zetten met de deksel erop. Pasta droogt uit
Je moet het later in het proces natuurlijk wel neutraliseren met zuur. Anders heb je inderdaad een wat rare smaak. Maar het bruinen gaat heel veel sneller. Je krijgt veel diepere 'gebakken' smaak.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 11:09 schreef marc0871 het volgende:
[..]
lekker. zuiveringszout.
heb je meteen geen last van brandend maagzuur, na het eten.
aan de andere kant word het ook gebruikt als bakpoeder, en zit het in zelfrijzend bakmeel.
ik vind kant en klare worst uit de supermarkt vaak veel en veel te zout. Ik koop er eigenlijk alleen nog chipolataworstjes en merguezquote:Op vrijdag 23 mei 2014 10:33 schreef minilot het volgende:
Voor wie supermarktgehakt zat is, maar toch het vleescomponent voor de pasta uit de supermarkt wil halen (en daar reken ik mezelf ook onder): koop eens varkenssaucijsjes of verse braadworsten en pluk het vlees uit het worstvelletje. In de pan verkruimelen en opbakken, en daar je saus bovenop bouwen.
![]()
Worstvlees is net zo makkelijk, maar veel smakelijker, vetter en fijner rul te bakken dan supermarktgehakt (dat er vaak wonderwel in slaagt om zowel kleddernat als kurkdroog tegelijk te zijn).
Wie tevreden is met supermarktgehakt, ook prima.
Dan liever wat specifieker. Bijvoorbeeld 'Stamppot met worst a la XXX' en 'Erwtensoep a la XXX'.quote:Op donderdag 22 mei 2014 21:50 schreef wiskundenoob het volgende:
Wanneer komt het topic Traditionele Nederlandse maaltijd a la XXX?
Dit is een protip, en doe ik ook heel vaak. De worst bevat inderdaad zout, maar dan doe je bij de rest gewoon minder zout. En spek is bijvoorbeeld ook zout (ook lekker in de pasta trouwens, maar ik houd van alles waar spek in zitquote:Op vrijdag 23 mei 2014 10:33 schreef minilot het volgende:
Voor wie supermarktgehakt zat is, maar toch het vleescomponent voor de pasta uit de supermarkt wil halen (en daar reken ik mezelf ook onder): koop eens varkenssaucijsjes of verse braadworsten en pluk het vlees uit het worstvelletje. In de pan verkruimelen en opbakken, en daar je saus bovenop bouwen.
![]()
Worstvlees is net zo makkelijk, maar veel smakelijker, vetter en fijner rul te bakken dan supermarktgehakt (dat er vaak wonderwel in slaagt om zowel kleddernat als kurkdroog tegelijk te zijn).
Wie tevreden is met supermarktgehakt, ook prima.
Ik heb nog nooit stamppot gemaakt, en kan me even niet herinneren wat er in stamppot zitquote:Op vrijdag 23 mei 2014 22:16 schreef sirdanilot het volgende:
quote:
Op donderdag 22 mei 2014 21:50 schreef wiskundenoob het volgende:
Wanneer komt het topic Traditionele Nederlandse maaltijd a la XXX?
Dan liever wat specifieker. Bijvoorbeeld 'Stamppot met worst a la XXX' en 'Erwtensoep a la XXX'.
Maar de meeste mensen maken die dingen op een beetje de zelfde manier, lijkt me.
? Ben je een allochtoon of zo?quote:Op vrijdag 23 mei 2014 22:19 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Ik heb nog nooit stamppot gemaakt, en kan me even niet herinneren wat er in stamppot zit.
Erwtensoep lijkt mij super lastig. Heb het ooit een keer willen maken, maar nadat ik een videorecept ervan heb gezien liet ik dat idee varen.
een Portugese vriendin van me maakt heerlijke (Portugese) erwtensoep, dus dat argument is invalidquote:
Ja maar Hollandse erwtensoep is heel anders natuurlijk.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 22:28 schreef Molo het volgende:
[..]
een Portugese vriendin van me maakt heerlijke (Portugese) erwtensoep, dus dat argument is invalid
Dan vind je erwtensoep en stamppot toch ook gewoon niet lekker? Mijn buitenlandse familie moet dat echt niet hoorquote:
Lol.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 22:42 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Dan vind je erwtensoep en stamppot toch ook gewoon niet lekker? Mijn buitenlandse familie moet dat echt niet hoorPannenkoeken en nasi (jawel !) vinden ze overigens heerlijk.
Als het goed is klaar gemaakt wel hoor. Maar vooral met erwtensoep wil dat nog wel eens misgaan.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 22:45 schreef Molo het volgende:
Meeste stamppot en erwtensoep is dan ook niet te vreten
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |