Prima toch! Niks te dunquote:
Ik zie ook wel onvermogen om om te gaan met feedback. Is ook lastig. Maar leren doe je ook niet alleen door zelf rond te pielen (kan soms wel helpen).quote:Op donderdag 22 mei 2014 17:40 schreef hhhpsycho het volgende:
/uit lurk modus
Ik vind het wel bijzonder dat een grote groep kritiek heeft op hoe iemand anders zijn pasta maakt. Ja misschien zijn er wel een aantal zaken die beter of anders zouden kunnen, maar je zou dit toch unaniem moeten toe juichen? Mensen zijn bezig met eten en proberen zich te verbeteren en/of anderen te helpen met een goed foto verslag, lijkt mij top.
Ik vind zelf dat ik redelijk kan koken maar dit is niet van de ene op de andere dag gebeurd. Veel doen, soms mislukken er dingen, dan lukt het en probeer je weer wat nieuws. Zo leer je. Volgens mij is Jonnie Boer ook niet geboren met de drie sterren in zijn achterzak en zal hij ook stap voor stap het koken geleerd hebben.
Wist je dat het nog mooier bruint als je een beetje bicarbonaat (zonder het koolzur) erbij doet tijdens bakken. Dan versnel je de smaakvormende reactie enorm. Later wel een beetje extra zuur terug brengen door bijvoorbeeld wat azijn.quote:Op donderdag 22 mei 2014 19:53 schreef Molo het volgende:
[..]
Op foto ziet het er wat soepig en bleek grijs uit, maar dat vertekent soms ook op dr foto.
Ik bedoelde een lekker bruin kleurtje voor de smaak. Voor vlees staat het hier uitgelegd, verdiept de smaak van alles enorm.
http://mobile.seriouseats(...)meat-in-recipes.html
ik zou zeggen; wat let je?quote:Op donderdag 22 mei 2014 21:50 schreef wiskundenoob het volgende:
Wanneer komt het topic Traditionele Nederlandse maaltijd a la XXX?
Ik zal er aan denken wanneer ik aardappels eetquote:Op donderdag 22 mei 2014 22:34 schreef marc0871 het volgende:
[..]
ik zou zeggen; wat let je?
of wou je het ervan leren?
je ziet het idd overal; eerst een uitje en knoflook fruiten, en dan het gehakt.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 08:52 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Ik blijf er op hameren, dat je eerst de ui moet fruiten, en dan het gehakt erbij. Alleen zit je dan met een dilemma, dan moet je olie in de pan doen. Maar je gehakt kun je best zonder olie bakken, daat zit vet zat in.
Dus...eerst even het gehakt aanbraden en losmaken, dan dat naar de rand van de koekepan schuiven, en de ui in het midden in het gehaktvet bruinen tot je die lekkere zoete aangebrade maar niet verbrande smaak hebt! Ik zal er even wat plaatjes van maken dit weekend, want ik krijg heel erg veel zin in spaghetti van al jullie creaties. Dus ik zal me ook maar bloot stellen aan de kritiek, en mijn spaghetti op het interwebs gooien!
quote:Op donderdag 22 mei 2014 22:27 schreef Spanky78 het volgende:
Wist je dat het nog mooier bruint als je een beetje bicarbonaat (zonder het koolzur) erbij doet tijdens bakken. Dan versnel je de smaakvormende reactie enorm.
lekker. zuiveringszout.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 10:34 schreef minilot het volgende:
[..]![]()
Werkt ook goed als je uiensoep wilt maken en dan halverwege meer haast hebt dan je denkt. Lepeltje bicarbonaat bij de uien en hopsa: zacht en bruin!
Precies.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 11:09 schreef marc0871 het volgende:
aan de andere kant word het ook gebruikt als bakpoeder, en zit het in zelfrijzend bakmeel.
hé, als het maar lekker is. toch?quote:Op vrijdag 23 mei 2014 11:10 schreef minilot het volgende:
[..]
Precies.![]()
Trouwens, door dit topic heb ik toevallig gisteren wél helemaal spaghetti gegeten, en dat was echt al een jaar geleden ofzo. Dus dank!
De mijne was wel heel anders, maar uiteindelijk niettemin een bord spaghetti met 'rode saus' en vlees.
uh. ja.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 17:42 schreef kanovinnie het volgende:
Protip:
Als het te veel is voor 1 dag, vergeet het dan niet in de koelkast te zetten met de deksel erop. Pasta droogt uit
Je moet het later in het proces natuurlijk wel neutraliseren met zuur. Anders heb je inderdaad een wat rare smaak. Maar het bruinen gaat heel veel sneller. Je krijgt veel diepere 'gebakken' smaak.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 11:09 schreef marc0871 het volgende:
[..]
lekker. zuiveringszout.
heb je meteen geen last van brandend maagzuur, na het eten.
aan de andere kant word het ook gebruikt als bakpoeder, en zit het in zelfrijzend bakmeel.
ik vind kant en klare worst uit de supermarkt vaak veel en veel te zout. Ik koop er eigenlijk alleen nog chipolataworstjes en merguezquote:Op vrijdag 23 mei 2014 10:33 schreef minilot het volgende:
Voor wie supermarktgehakt zat is, maar toch het vleescomponent voor de pasta uit de supermarkt wil halen (en daar reken ik mezelf ook onder): koop eens varkenssaucijsjes of verse braadworsten en pluk het vlees uit het worstvelletje. In de pan verkruimelen en opbakken, en daar je saus bovenop bouwen.
![]()
Worstvlees is net zo makkelijk, maar veel smakelijker, vetter en fijner rul te bakken dan supermarktgehakt (dat er vaak wonderwel in slaagt om zowel kleddernat als kurkdroog tegelijk te zijn).
Wie tevreden is met supermarktgehakt, ook prima.
Dan liever wat specifieker. Bijvoorbeeld 'Stamppot met worst a la XXX' en 'Erwtensoep a la XXX'.quote:Op donderdag 22 mei 2014 21:50 schreef wiskundenoob het volgende:
Wanneer komt het topic Traditionele Nederlandse maaltijd a la XXX?
Dit is een protip, en doe ik ook heel vaak. De worst bevat inderdaad zout, maar dan doe je bij de rest gewoon minder zout. En spek is bijvoorbeeld ook zout (ook lekker in de pasta trouwens, maar ik houd van alles waar spek in zitquote:Op vrijdag 23 mei 2014 10:33 schreef minilot het volgende:
Voor wie supermarktgehakt zat is, maar toch het vleescomponent voor de pasta uit de supermarkt wil halen (en daar reken ik mezelf ook onder): koop eens varkenssaucijsjes of verse braadworsten en pluk het vlees uit het worstvelletje. In de pan verkruimelen en opbakken, en daar je saus bovenop bouwen.
![]()
Worstvlees is net zo makkelijk, maar veel smakelijker, vetter en fijner rul te bakken dan supermarktgehakt (dat er vaak wonderwel in slaagt om zowel kleddernat als kurkdroog tegelijk te zijn).
Wie tevreden is met supermarktgehakt, ook prima.
Ik heb nog nooit stamppot gemaakt, en kan me even niet herinneren wat er in stamppot zitquote:Op vrijdag 23 mei 2014 22:16 schreef sirdanilot het volgende:
quote:
Op donderdag 22 mei 2014 21:50 schreef wiskundenoob het volgende:
Wanneer komt het topic Traditionele Nederlandse maaltijd a la XXX?
Dan liever wat specifieker. Bijvoorbeeld 'Stamppot met worst a la XXX' en 'Erwtensoep a la XXX'.
Maar de meeste mensen maken die dingen op een beetje de zelfde manier, lijkt me.
? Ben je een allochtoon of zo?quote:Op vrijdag 23 mei 2014 22:19 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Ik heb nog nooit stamppot gemaakt, en kan me even niet herinneren wat er in stamppot zit.
Erwtensoep lijkt mij super lastig. Heb het ooit een keer willen maken, maar nadat ik een videorecept ervan heb gezien liet ik dat idee varen.
een Portugese vriendin van me maakt heerlijke (Portugese) erwtensoep, dus dat argument is invalidquote:
Ja maar Hollandse erwtensoep is heel anders natuurlijk.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 22:28 schreef Molo het volgende:
[..]
een Portugese vriendin van me maakt heerlijke (Portugese) erwtensoep, dus dat argument is invalid
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |