abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_140203288
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 13:32 schreef Anyanka het volgende:
Toen ik het even vluchtig doorlas, dacht ik even dat je er limonade bij deed. :o
_O-
  woensdag 21 mei 2014 @ 14:05:22 #102
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_140203342
Verder vind ik iedereen die niet afhaalt, maar gewoon kookt een held, ook als ze niet zelf pasta rollen.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_140203575
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 13:27 schreef beeer het volgende:

[..]

Posten is kritiek vragen en dmv kritiek verbeteren we onszelf. Of moeten we hier alleen veren in elkaars reet steken? Is dit OUD?
kritiek is oke, maar maak er dan opbouwende kritiek van.
er zitten toch wel een paar reaguurder-achtige comments tussen.

maar er zitten ook best bruikbare tips tussen, hoor ^O^

veren hoef ik ook niet in mijn reet.
gaat zo kriebelen ;)
pi_140203585
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 14:05 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Verder vind ik iedereen die niet afhaalt, maar gewoon kookt een held, ook als ze niet zelf pasta rollen.
^O^
pi_140203586
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 14:05 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Verder vind ik iedereen die niet afhaalt, maar gewoon kookt een held, ook als ze niet zelf pasta rollen.
^O^

En iedereen die denkt het veel beter te kunnen: kom maar op met de foto's en jouw recept!
Ook als je denkt het niet beter te kunnen, maar wel leuk foto's kunt maken
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_140203680
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 14:13 schreef Isabeau het volgende:

[..]

^O^

En iedereen die denkt het veel beter te kunnen: kom maar op met de foto's en jouw recept!
Ook als je denkt het niet beter te kunnen, maar wel leuk foto's kunt maken
sluit ik mij volledig bij aan.

als je denkt dat je het beter kan, show het dan.
pics, or it didn't hapen.

SHOW ME YOUR PASTA.
pi_140212197
Goed topic.
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
pi_140221585
It's MMG bitch.

We beginnen meteen bij het begin, dit is wat je allemaal klaar legt. Alleen het gehakt staat niet op de foto.



V.l.n.r. (als je niet alles kan benoemen, zoek dan 'je doet niet meer mee' op @ YouTube): zonnebloemolie, zout, peper, pastasaus (studenten die niet soms gewoon huismerk kopen :')), champignons, ui, 2 teentjes knoflook, blokje kippenbouillon, paprika, wortel, stukje Madame Jeanette, plukje verse peterselie.

Wat doen we als eerste? De handjes wassen natuurlijk. Vervolgens was je alle groente enz. netjes en de buitenste laag van de wortel schraap je weg met een aardappelmesje. Daarna snijd je alles fijn.



Nouja, niet alles. Alleen de peterselie, knoflook, ui, paprika en champignons. De wortels rasp je (peen julienne, jwz). Rijke tatta's kopen uiteraard voorgesneden onzin, maar studenten natuurlijk niet.

Eigenlijk staat de zonnebloemolie voor de show op de eerste foto, want elke klapmongool weet dat je gehakt (stond overigens niet op de eerste foto, toch een belangrijk ingrediënt) direct de pan in mietert en rul bakt. 'Rul bakken' :'). Wat een term. Rul bakken, rul bakken, rul bakken, rul bakken, rul bakken.

Als het gehakt niet rood meer is doe je er de knoflook, ui en peterselie bij.



Dit ziet er een beetje uit als de nasi van Johannes eigenlijk. Trap er niet in, dit is wat de Illuminati je wilt doen geloven.

Trouwens, als je niet weet hoe je gehakt rul bakt (ahum, CUL / Gehakt rul bakken) zoek dan op YouTube naar 'je doet niet meer mee'.

Als alles lekker gefruit is doe je er de champignons, wortel en paprika bij.



Zulks een kleurenpalet. Lekker roerbakken die hap, niet mokken, maar lekkâh wokken.

Als de boel enigszins geslonken is doe je er de fijngehakte Madame Jeanette en peterselie bij.



Blijven omscheppen zodat alles gelijk blijft garen. Ten slotte mieter je de pastasaus bij. Ik heb deze keer gekozen voor een basilicum pastasaus. Als dit begint te pruttelen kan het vuur op een laag pitje (welke homo kookt er trouwens niet op vuur :') je bbq't toch ook niet op gas :')).

Kijk of de pasta beetgaar is (ik hoor je al denken "pasta? welke pasta?!"). Je moet het de mensen niet te makkelijk maken uiteraard. Stond niet op de eerste foto, excuus. Trouwens, die richtlijnen voor het koken van pasta kloppen bij mij voor geen meter, als ik 6 minuten aanhoud heb pasta met de textuur van winegums :').

Anyways, mik de saus over de pasta. Mensen gaan dit topic wegklikken na deze onthulling, maar ik heb de spaghetti eerst door midden gebroken :@. Zo is de saus nou eenmaal makkelijker door de pasta te roeren en het eet ook chiller vind ik.



Nou denk je, dit Vliegende Spaghettimonster ziet er helemaal niet zo denderend uit eigenlijk :o. Dat is door de belichting, ik zweer het je. Kijk:



Uit onderzoek is trouwens gebleken dat wanneer je tijdens je Coca Cola Vanille zin tweemaal een merk noemt dat mensen dan eerder Coca Cola Vanille geneigd zijn dit in hun onderbewustzijn te onthouden.

Eet smakelijk :Y).
pi_140222293
Mag ik bij je komen eten :$
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
pi_140222628
Ik doe er mijn champignons altijd op het laatste moment bij. Zo'n 10 min voor je de saus van het vuur haalt.

Ziet er wel lekker uit.
pi_140222706
Dat lijkt ook best op hoe ik pasta maak *O*
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 21 mei 2014 @ 22:19:12 #112
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_140222779
Gaat er 2 keer peterselie in?

Goed recept 9/10 zou zelf ook maken.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_140222938
quote:
1s.gif Op woensdag 21 mei 2014 22:09 schreef Mortaxx het volgende:
Mag ik bij je komen eten :$
Tuurlijk bby =$.
quote:
14s.gif Op woensdag 21 mei 2014 22:16 schreef Yiha het volgende:
Ik doe er mijn champignons altijd op het laatste moment bij. Zo'n 10 min voor je de saus van het vuur haalt.

Ziet er wel lekker uit.
Qua timing bij mij ook het geval ongeveer, dan 'is ie wel gaar maar toch met een beetje bite, net zoals de paprika :P.

Thanks ^O^.
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 22:19 schreef kanovinnie het volgende:
Gaat er 2 keer peterselie in?

Goed recept 9/10 zou zelf ook maken.
Oeps, scherp. Die 2e keer is optioneel :+.
  woensdag 21 mei 2014 @ 22:22:28 #114
371833 BlauweTijger
Doet tegen iedereen stoer
pi_140222942
Ziet er nice uit :o
En altijd het laatste woord.
pi_140224982
kijk, daar gaan we voor.

ziet er zeker niet verkeerd uit.
al zou ik persoonlijk die schimmels weglaten.
die vind ik echt niet te hachelen.

meer van zulks, mensen.
hier hebben we wat aan; minder geroeptoeter, en meer gevisualiseerde recepten.
  donderdag 22 mei 2014 @ 09:03:03 #116
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_140232416
Ik trek toch de wenkbrauwen op bij het vroege tijdstip dat de champignons aan de andere ingredienten worden voorgesteld. Persoonlijk heb ze liever net niet meer rauw, maar zeker niet te gaar. Een minuute meebakken is voor mij al genoeg.
Maar wel kudo's voor je gehakt bakken zonder extra vet, is ook mijn filosofie ^O^
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_140233702


Ik vind alles goed hoor. Ben toch geen Italië eetkenner en eet uit deze keuken ook maar 1 of 2x per jaar hooguit. Maar goed.l Wat is er zo moeilijk aan om een spaghetti Bolognese te maken. Die van mij ziet er zo uit.

Allemaal niet zo spannend zeg ik altijd.
  donderdag 22 mei 2014 @ 10:16:21 #118
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_140233750
quote:
10s.gif Op donderdag 22 mei 2014 10:14 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]

Ik vind alles goed hoor. Ben toch geen Italië eetkenner en eet uit deze keuken ook maar 1 of 2x per jaar hooguit. Maar goed.l Wat is er zo moeilijk aan om een spaghetti Bolognese te maken. Die van mij ziet er zo uit.

Allemaal niet zo spannend zeg ik altijd.
Dit is geen Bolognesse.

En deze is zelfgemaakt.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  donderdag 22 mei 2014 @ 10:16:35 #119
64831 2NutZ
Non-profit paardenstylist.
pi_140233760
quote:
99s.gif Op woensdag 21 mei 2014 21:53 schreef MMGYMCMB het volgende:
It's MMG bitch.

We beginnen meteen bij het begin, dit is wat je allemaal klaar legt. Alleen het gehakt staat niet op de foto.

[ afbeelding ]

V.l.n.r. (als je niet alles kan benoemen, zoek dan 'je doet niet meer mee' op @ YouTube): zonnebloemolie, zout, peper, pastasaus (studenten die niet soms gewoon huismerk kopen :')), champignons, ui, 2 teentjes knoflook, blokje kippenbouillon, paprika, wortel, stukje Madame Jeanette, plukje verse peterselie.

Wat doen we als eerste? De handjes wassen natuurlijk. Vervolgens was je alle groente enz. netjes en de buitenste laag van de wortel schraap je weg met een aardappelmesje. Daarna snijd je alles fijn.

[ afbeelding ]

Nouja, niet alles. Alleen de peterselie, knoflook, ui, paprika en champignons. De wortels rasp je (peen julienne, jwz). Rijke tatta's kopen uiteraard voorgesneden onzin, maar studenten natuurlijk niet.

Eigenlijk staat de zonnebloemolie voor de show op de eerste foto, want elke klapmongool weet dat je gehakt (stond overigens niet op de eerste foto, toch een belangrijk ingrediënt) direct de pan in mietert en rul bakt. 'Rul bakken' :'). Wat een term. Rul bakken, rul bakken, rul bakken, rul bakken, rul bakken.

Als het gehakt niet rood meer is doe je er de knoflook, ui en peterselie bij.

[ afbeelding ]

Dit ziet er een beetje uit als de nasi van Johannes eigenlijk. Trap er niet in, dit is wat de Illuminati je wilt doen geloven.

Trouwens, als je niet weet hoe je gehakt rul bakt (ahum, CUL / Gehakt rul bakken) zoek dan op YouTube naar 'je doet niet meer mee'.

Als alles lekker gefruit is doe je er de champignons, wortel en paprika bij.

[ afbeelding ]

Zulks een kleurenpalet. Lekker roerbakken die hap, niet mokken, maar lekkâh wokken.

Als de boel enigszins geslonken is doe je er de fijngehakte Madame Jeanette en peterselie bij.

[ afbeelding ]

Blijven omscheppen zodat alles gelijk blijft garen. Ten slotte mieter je de pastasaus bij. Ik heb deze keer gekozen voor een basilicum pastasaus. Als dit begint te pruttelen kan het vuur op een laag pitje (welke homo kookt er trouwens niet op vuur :') je bbq't toch ook niet op gas :')).

Kijk of de pasta beetgaar is (ik hoor je al denken "pasta? welke pasta?!"). Je moet het de mensen niet te makkelijk maken uiteraard. Stond niet op de eerste foto, excuus. Trouwens, die richtlijnen voor het koken van pasta kloppen bij mij voor geen meter, als ik 6 minuten aanhoud heb pasta met de textuur van winegums :').

Anyways, mik de saus over de pasta. Mensen gaan dit topic wegklikken na deze onthulling, maar ik heb de spaghetti eerst door midden gebroken :@. Zo is de saus nou eenmaal makkelijker door de pasta te roeren en het eet ook chiller vind ik.

[ afbeelding ]

Nou denk je, dit Vliegende Spaghettimonster ziet er helemaal niet zo denderend uit eigenlijk :o. Dat is door de belichting, ik zweer het je. Kijk:

[ afbeelding ]

Uit onderzoek is trouwens gebleken dat wanneer je tijdens je Coca Cola Vanille zin tweemaal een merk noemt dat mensen dan eerder Coca Cola Vanille geneigd zijn dit in hun onderbewustzijn te onthouden.

Eet smakelijk :Y).
Hoi , kan je uitleggen hoe je die spaghetti kookt?
* Je mag wel een iets normalere toon aanslaan. Realiseer je goed dat dit slechts jouw mening is.
  donderdag 22 mei 2014 @ 11:06:39 #120
269 vats
Live life to the max!
pi_140235016
Ik zie alleen maar rommel ingredienten...

begint al met supermarkt gehakt wat rommel is.. geen vers ingekookte tomaten saus.
anyway not my cup of tea deze pasta.
  donderdag 22 mei 2014 @ 12:23:47 #121
226990 Gwywen
Tuinvrouw
pi_140237223
Ik vind 't er wel lekker uitzien van Marco.
Bijna precies zoals ik 't maak. Ik doe alleen pikante paprikapoeder erin, en een heel klein snufje cayennepeper. Verder alles hetzelfde. :)
pi_140248370
/uit lurk modus

Ik vind het wel bijzonder dat een grote groep kritiek heeft op hoe iemand anders zijn pasta maakt. Ja misschien zijn er wel een aantal zaken die beter of anders zouden kunnen, maar je zou dit toch unaniem moeten toe juichen? Mensen zijn bezig met eten en proberen zich te verbeteren en/of anderen te helpen met een goed foto verslag, lijkt mij top.

Ik vind zelf dat ik redelijk kan koken maar dit is niet van de ene op de andere dag gebeurd. Veel doen, soms mislukken er dingen, dan lukt het en probeer je weer wat nieuws. Zo leer je. Volgens mij is Jonnie Boer ook niet geboren met de drie sterren in zijn achterzak en zal hij ook stap voor stap het koken geleerd hebben.
Got a sky that looks like heaven
Got an earth that looks like shit
And its getting hard to tell where
What I am ends
pi_140249101
quote:
14s.gif Op donderdag 22 mei 2014 12:23 schreef Gwywen het volgende:
Ik vind 't er wel lekker uitzien van Marco.
Bijna precies zoals ik 't maak. Ik doe alleen pikante paprikapoeder erin, en een heel klein snufje cayennepeper. Verder alles hetzelfde. :)
Nice, ik doe normaal ook altijd precies paprikapoeder + cayennepeper erbij, maar m'n keuken werd verbouwd dus dat was al ingepakt. Zwarte peper + Madame Jeanette alleen waren echter wel pittig genoeg, hij was al pikant zat :9.
pi_140249587
quote:
14s.gif Op donderdag 22 mei 2014 12:23 schreef Gwywen het volgende:
Ik vind 't er wel lekker uitzien van Marco.
Bijna precies zoals ik 't maak. Ik doe alleen pikante paprikapoeder erin, en een heel klein snufje cayennepeper. Verder alles hetzelfde. :)
dank je.
iedereen geeft er zijn eigen draai aan.
en dat is alleen maar goed.
  donderdag 22 mei 2014 @ 18:25:14 #125
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_140249760
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')