laat maar zien hoe jij het doet.quote:Op maandag 19 mei 2014 21:26 schreef Spanky78 het volgende:
Dit ziet er serieus smerig uit. Wat meer groenten, wat minder van die geconcentreerde meuk. Tegen gepelde tomaten uit blik heb ik overigens niet zoveel, maar dat concentraat is niet echt lekker.
Doe me dan die nasi van johannes maar.
anders dan die verse tomaten, zie ik niet meer groenten.quote:Op maandag 19 mei 2014 22:25 schreef Spanky78 het volgende:
Prima. Ik zal je een receptje geven knul. Geen foto's want geen zin:
Nodig, pastamachine of geduld om reepjes te snijden. Een grote koekenpan (30 cm) of wok voor de saus, pan om pasta in te koken.
Maak verse pasta van ca 250g. harde pastabloem en twee eitjes. Laat rusten en maak en fetuccine van met een machientje. Neem ca 150-200 gram spekjes, bak dit licht krokant, voeg dan een gesnipperd uitje, drie tenen gesnipperde knoflook toe en smoor. Voeg twee paprika's toe, of drie. Liefst rode puntpaprika's, maar gele en oranje ook prima. Blus af met een glas witte wijn als alles samen heeft kunnen smoren. Voeg een laurierblaadje toe terwijl de wijn kookt. Neem 500 gram goed rijpe tomaten, iets van tasty tom ofzo, die je een week in het raamkozijn laat rijpen, snijd ze even in vieren en knijp de pitjes er even uit.
Laat even pruttelen tot de tomaat de saus stevigheid geeft en kook de pasta in gezouten water in 1 a twee minuten halfgaar.
Proef je saus en voeg verse salie, peper en zout naar smaak toe. Voeg dan de gekookte pasta toe en meng met de saus. Zet nog even goed aan in de pan zodat de saus goed pakt op je pasta en serveer. Bestrooi rijkelijk met grana padano in vlokken, of parmezaan.
Veel plezier ermee, net zo snel klaar als jouw receptje, alleen de pasta kun je het beste even vooraf maken.
P.S. dit is als je het handig doet net zo snel klaar als jouw recept.
Goh, en wat denk je dat er in gedroogde Italiaanse kruiden zit? O.a. peterselie en bascilicum.quote:Op dinsdag 20 mei 2014 00:26 schreef sirdanilot het volgende:
Met het gebruik van gedroogde oregano/ital kruiden is niks mis want die behouden hun smaak als ze gedroogd worden, maar gedroogde peterselie/basilicum is smakeloos.
aaah!! johannes in mijn topic.quote:Op dinsdag 20 mei 2014 00:40 schreef johannes_vermeer het volgende:
Ziet er goed uit. Een goede basis om mij ook maar eens in de Italiaanse school te verdiepen.
Neu... je moet niet lullen over dingen waar je niets van weet. Dit zijn Italiaanse kruiden:quote:Op dinsdag 20 mei 2014 00:33 schreef sirdanilot het volgende:
Ital kruiden is voornamelijk oregano. Ik zou idd ook eerder alleen oregano gebruiken en niet de ital kruiden
Babymais en een scheutje rode wijn.quote:
Jazeker!!!! normaal maakte ik dat altijd met een pakje, maar ik wil daar eens vanaf, al die toevoegingen die daarin zitten.quote:Op maandag 19 mei 2014 22:11 schreef marc0871 het volgende:
[..]
ja, natuurlijk kan je dit gewoon maken.
ik doe het ook.
simpel, makkelijk, goedkoop en lekker.
het hoeft allemaal niet zo moeilijk.
de volgende wordt net zo eenvoudig.
hou je van chili con carne?
Nee maar ga ik zeker proberenquote:Op maandag 19 mei 2014 21:27 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Heb je de nasi a la johannes en de macaroni a la kano al geprobeerd?
quote:
en lees jij de rest van het topic eens.quote:
Je bent dus een arbeider die zijn handen niet wast ?quote:Op dinsdag 20 mei 2014 16:21 schreef marc0871 het volgende:
[..]
en lees jij de rest van het topic eens.
daar staat het uitgelegd.
we hebben niet allemaal een kantoorbaantje.
en ga nou maar weer met je vriendjes spelen.quote:Op dinsdag 20 mei 2014 16:50 schreef skippy22 het volgende:
[..]
Je bent dus een arbeider die zijn handen niet wast ?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Smaak is persoonlijk.quote:
Oef, dit is gewoon mannen hap. Groente is een ingrediënt geen doel op zich. Er had wel wat meer vlees in gemogenquote:Op zondag 18 mei 2014 23:13 schreef Dandilion het volgende:
Halve rode paprika 2 uien en teentje knoflook, man wat weinig groente zeg! Mag best meer in vind ik.
Een ui, 3 paprika's en 500gr. verse tomaten.quote:Op maandag 19 mei 2014 23:51 schreef marc0871 het volgende:
[..]
anders dan die verse tomaten, zie ik niet meer groenten.
verder; waar zijn het gehakt, de oregano en italiaanse kruiden?
ik zie niet hoe een glas wijn, een laurierblaadje en een stukje kaas, meer smaak geven dan de kruiden in mijn saus.
en dan ook nog de mensen die net van de pakjes en zakjes af zijn, gaan wegjagen met zelfgemaakte pasta
Nee je basis is goedquote:Op maandag 19 mei 2014 13:16 schreef marc0871 het volgende:
[..]
waarom zou 'basic' niet lekker kunnen zijn?
zelfs meneer oliver kreeg in italie te horen, dat hij te veel in zijn 'italiaanse' gerechten deed.
beetje onder het mom van 'less is more'.
en of dit een grap is?
nee. dit is geen grap.
dit is om te laten zien hoe ik (IK) mijn pastasaus maak, en om mensen misschien te inspireren om de potjes en de pakjes eens te laten staan.
culinesse a gogo leek mij daar een goede plaats voor.
ga jij me nou vertellen dat ik daar helemaal fout in zit?
mijn naam mag misschien anders doen vermoeden, maar ik ben dan ook geen italiaanquote:Op dinsdag 20 mei 2014 20:33 schreef Thezappa het volgende:
[..]
Nee je basis is goed
Echter gebruiken die Italianen dan verse kruiden , lekker tomaten, en verse pasta..dan smaakt het al meteen goed
Je zou er een simpel basis spagetti pakket door kunnen gooienquote:Op dinsdag 20 mei 2014 20:43 schreef marc0871 het volgende:
[..]
mijn naam mag misschien anders doen vermoeden, maar ik ben dan ook geen italiaan.
verder geloof ik het meteen.
maar je moet niet meteen alles gaan verwachten, van iemand die tot voor kort zelfs nog alles uit pakjes at.
dit was zo'n 7 jaar geleden mijn eerste gerecht dat ik 'from scratch' maakte.
dit, en iets wat ik pizza noem.
quote:Op dinsdag 20 mei 2014 20:33 schreef Thezappa het volgende:
[..]
Nee je basis is goed
Echter gebruiken die Italianen dan verse kruiden , lekker tomaten, en verse pasta..dan smaakt het al meteen goed
Hate to break it for you, maar denk je echt dat huis-tuin-en-keuken italianen zelf pasta gaan lopen draaien? Die kopen ook gewoon een GOED merk gedroogde pasta en gebruiken GOEDE tomaten uit blik.quote:Op dinsdag 20 mei 2014 20:33 schreef Thezappa het volgende:
[..]
Nee je basis is goed
Echter gebruiken die Italianen dan verse kruiden , lekker tomaten, en verse pasta..dan smaakt het al meteen goed
Alleen peterselie of überhaupt kruiden uit een potje?quote:Op woensdag 21 mei 2014 00:23 schreef Adames het volgende:
Peterselie uit potje heeft werkelijk geen smaak, beetje suiker erbij zorgt voor een fijnere tomatensmaak. Verder goed verslag
peterselie, eet het maar eens. Is echt karton, maar dan nog viezerquote:Op woensdag 21 mei 2014 00:24 schreef Elan het volgende:
[..]
Alleen peterselie of überhaupt kruiden uit een potje?
Deze man weet!quote:Op dinsdag 20 mei 2014 23:09 schreef sirdanilot het volgende:
Hate to break it for you, maar denk je echt dat huis-tuin-en-keuken italianen zelf pasta gaan lopen draaien? Die kopen ook gewoon een GOED merk gedroogde pasta en gebruiken GOEDE tomaten uit blik.
Ok cursus kruiden 101quote:Op woensdag 21 mei 2014 00:24 schreef Elan het volgende:
[..]
Alleen peterselie of überhaupt kruiden uit een potje?
nee maar de smaak van tomaten , olijfolie , kaas is gewoon veel beter dan de shit hierquote:Op dinsdag 20 mei 2014 23:09 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
[..]
Hate to break it for you, maar denk je echt dat huis-tuin-en-keuken italianen zelf pasta gaan lopen draaien? Die kopen ook gewoon een GOED merk gedroogde pasta en gebruiken GOEDE tomaten uit blik.
En verse oregano is inderdaad ietsjes lekkerder dan gedroogde, maar niet dusdanig veel dat ook veel italianen niet zullen kiezen voor de gedroogde versie (want dat is natuurlijk veel makkelijker). Verse basilicum is wel een must, en echte parmigiano.
Deze manquote:Op woensdag 21 mei 2014 13:21 schreef kanovinnie het volgende:
Wat een discussie's. Marco zet een (in mijn ogen) fraai gerecht neer en dan word dat afgeschilderd als shit?
Elitair gedoe hier in CULis CUL alleen nog voor de 4 sterrenkoks?
OOooOOooo! Een FOK! CUL youtubekanaal!quote:Op woensdag 21 mei 2014 13:24 schreef Elan het volgende:
Deze man.
Het lijkt hier Geenstijl wel met al doe elitaire betweters nog even en ze willen een eigen kookzender
Wij hadden een poosje zo'n tube met knoflook (meen van Lidl) en zelfs die smaakte al anders laat staan knoflookpoeder (wist niet eens dat het bestond)quote:Op woensdag 21 mei 2014 11:14 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ok cursus kruiden 101
Wél gedroogd te gebruiken (vers is wel altijd beter):
thijm, oregano, bonenkruid, rozemarijn, laurierblaadje (vooral het hele blad, laurierpoeder heeft niet zoveel toepassingen, wel b.v. op bietensalade)
Gedroogde versie duidelijk inferieur:
knoflookpoeder (gewoon andere smaak dan knoflook maar kan soms wel), gemberpoeder (idem), salie, munt
Niet gedroogd te gebruiken (gedroogde versie is smakeloze troep of bestaat soms niet eens):
peterselie, selderijblad, basilicum, korianderblad
Specerijen die lekkerder zijn als je ze vers raspt of maalt:
Alle behalve dingen die echt moeilijk zijn zelf te malen, zoals kaneel (als je het poeder wil, heel stokje laten meetrekken kan natuurlijk wel), kurkuma, laos etc.
Posten is kritiek vragen en dmv kritiek verbeteren we onszelf. Of moeten we hier alleen veren in elkaars reet steken? Is dit OUD?quote:Op woensdag 21 mei 2014 13:21 schreef kanovinnie het volgende:
Wat een discussie's. Marco zet een (in mijn ogen) fraai gerecht neer en dan word dat afgeschilderd als shit?
Elitair gedoe hier in CULis CUL alleen nog voor de 4 sterrenkoks?
Bestaat al:quote:Op woensdag 21 mei 2014 13:25 schreef Isabeau het volgende:
[..]
OOooOOooo! Een FOK! CUL youtubekanaal!
Zeker niet, maar op de manier hoe het hier gaat hoeft het toch ook niet?quote:Op woensdag 21 mei 2014 13:27 schreef beeer het volgende:
[..]
Posten is kritiek vragen en dmv kritiek verbeteren we onszelf. Of moeten we hier alleen veren in elkaars reet steken? Is dit OUD?
Jij wilt je kritiek in een prakje met wat gele vla erdoor?quote:Op woensdag 21 mei 2014 13:29 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Zeker niet, maar op de manier hoe het hier gaat hoeft het toch ook niet?
Nee. Maar het moge duidelijk zijn dat de mensen die dit soort gerechten maken niet degene zijn die zelf pasta maken etc.quote:Op woensdag 21 mei 2014 13:30 schreef beeer het volgende:
[..]
Jij wilt je kritiek in een prakje met wat gele vla erdoor?
Misschien niet, maar dankzij dat soort commentaar ga ik mezelf iig wel afvragen waarom ik het eigenlijk niet zelf maak. Wie weet dat ik over een paar maanden mijn eigen volkorenpasta uit zo'n machine ejaculeer.quote:Op woensdag 21 mei 2014 13:32 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Nee. Maar het moge duidelijk zijn dat de mensen die dit soort gerechten maken niet degene zijn die zelf pasta maken etc.
Traditioneel gebruikt men ui, knoflook en bleekselderij, dit samen zorgvuldig fruiten zodat vooral de knoflook niet verbrand (want dat is buitengewoon vies) maar de ui wel smakelijk zoet word en de selderij lekker smaak en geur gaat uitzweten. Dan gehakt en tomantensaus erbij. paprika zou ik samen met de ui fruiten als je het wil gebruiken.quote:
quote:Op woensdag 21 mei 2014 13:32 schreef Anyanka het volgende:
Toen ik het even vluchtig doorlas, dacht ik even dat je er limonade bij deed.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |