kan je doen.quote:Op zondag 18 mei 2014 19:38 schreef ShevaJB het volgende:
Ga ik ook eens proberen! Zou het geen optie zijn om er een paar van die gepelde tomaten uit blik doorheen te koken?
tja, anders hadden mijn ouders niet in huis.quote:Op zondag 18 mei 2014 19:38 schreef Hyaenidae het volgende:
Gadver, bij het gehakt uit de supermarkt ben ik afgehaakt.
quote:De houten snijplank heb ik dus officieel niet gezien en mag ik dus ook geen commentaar meer op leveren.
tja, sorry.quote:Op zondag 18 mei 2014 19:50 schreef MMGYMCMB het volgende:
Ziet er zeer goed uit, prima gebruik van kruiden ook, maar die nagel van je jongen![]()
![]()
.
http://i.imgur.com/kRsqJJF.jpg
Oh, is dat het. Dacht dat je voor het koken je hele tuin met de hand had omgeploegd.quote:Op zondag 18 mei 2014 19:53 schreef marc0871 het volgende:
[..]
tja, sorry.
de plantsappen van de paprika trekken nogal in je huid.
na 2 keer douchen en 3 keer afwassen was het er nog niet vanaf.
ik heb nu een weekje vrij.quote:Op zondag 18 mei 2014 19:55 schreef MMGYMCMB het volgende:
[..]
Oh, is dat het. Dacht dat je voor het koken je hele tuin met de hand had omgeploegd.
zelfs mijn spaghetti was niet van honigquote:Op zondag 18 mei 2014 20:00 schreef flipsen het volgende:
SupermarktgehaktGeen verse kruiden gebruiken
Niet je eigen spaghetti maken
Kortom: waardeloos.
Deze internetheld heeft zojuist pasta gegeten met een sausje van Honig
Herstel, sausje was van Knorrrrrrquote:Op zondag 18 mei 2014 20:02 schreef marc0871 het volgende:
[..]
zelfs mijn spaghetti was niet van honig
quote:Op zondag 18 mei 2014 23:13 schreef Dandilion het volgende:
Halve rode paprika 2 uien en teentje knoflook, man wat weinig groente zeg! Mag best meer in vind ik.
tips?quote:
Dan denk ik bijvoorbeeld aan meer paprika (een stuk of 3).quote:Op zondag 18 mei 2014 23:13 schreef Dandilion het volgende:
Halve rode paprika 2 uien en teentje knoflook, man wat weinig groente zeg! Mag best meer in vind ik.
de paprika's die ik meeneem van mijn werk, zijn al gauw 300+ gram, waar die in de supermarkt ergens tussen de 160 en 180 gram zijnquote:Op maandag 19 mei 2014 11:12 schreef H.FR het volgende:
Leuk topic!
Maar:
[..]
Dan denk ik bijvoorbeeld aan meer paprika (een stuk of 3).
wortel vind ik persoonlijk niet lekker, maar zou kunnen.quote:Op maandag 19 mei 2014 11:16 schreef beeer het volgende:
Als je het niet eng vindt om te experimenteren zou je ook wortel en selderij kunnen toevoegen
zeurpieten heb je altijd.quote:Op maandag 19 mei 2014 08:31 schreef kanovinnie het volgende:
Wat een creatie weer in CUL
De snobs zullen er vast wat op aan te merken hebben, maar daar zijn het dan ook snobs voor.
Ik ga dit gerecht binnenkort proberen
Voor vanavond heb ik al rijst, kipschnitzel, snijbonen overgoten met een heerlijke pindasaus op het menu, maar het kan zomaar zijn dat ik morgen deze lekkernij klaarmaak!quote:Op maandag 19 mei 2014 12:54 schreef marc0871 het volgende:
[..]
zeurpieten heb je altijd.
zo van 'ja, maar ik zou...' en 'zou je niet beter...'.
nee. nee dat doe ik niet.
dit is hoe ik het maak, en dat wilde ik hier laten zien.
kunnen ze mee dealen, of niet.
ze zien maar.
kunnen ze beter? mogen ze het laten zien.
enne, doen.
ik ben er al een jaar of 7 erg blij mee.
laat maar weten wat je ervan vind.
Laat maar zien hoe je het moet doen ipv zo elitair te lopen roepen dat het beter kan. Jij kan zeker ook pasta a la kano niet waarderen?quote:Op maandag 19 mei 2014 13:00 schreef WJMW het volgende:
Lol dit is toch gewoon de meest basic pastasaus die er is? Verder, minder puree en ipv daarvan wat tomaat uit blik en wat fritto. Ipv zout en peper wat groentenbouillon. Is al veel beter dan. Wat witte wijn mee laten pruttelen de laatste minuten en wat parmezaan on top en je hoeft die matige kruiden uit pot ook niet meer mee te koken voor wat smaak.
Waarom is dit een topic waard? (Of ben ik te autistisch om de grap te zien?)
waarom zou 'basic' niet lekker kunnen zijn?quote:Op maandag 19 mei 2014 13:00 schreef WJMW het volgende:
Lol dit is toch gewoon de meest basic pastasaus die er is? Verder, minder puree en ipv daarvan wat tomaat uit blik en wat fritto. Ipv zout en peper wat groentenbouillon. Is al veel beter dan. Wat witte wijn mee laten pruttelen de laatste minuten en wat parmezaan on top en je hoeft die matige kruiden uit pot ook niet meer mee te koken voor wat smaak.
Waarom is dit een topic waard? (Of ben ik te autistisch om de grap te zien?)
klinkt ook goedquote:Op maandag 19 mei 2014 13:00 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Voor vanavond heb ik al rijst, kipschnitzel, snijbonen overgoten met een heerlijke pindasaus op het menu, maar het kan zomaar zijn dat ik morgen deze lekkernij klaarmaak!
pasta a la kano ziet er ook veelbelovend uit.quote:Op maandag 19 mei 2014 13:01 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Laat maar zien hoe je het moet doen ipv zo elitair te lopen roepen dat het beter kan. Jij kan zeker ook pasta a la kano niet waarderen?
Het is basic, maar men moet toch ergens beginnen. Het is best handig voor de noobs dat er plaatjes bij staan.quote:Op maandag 19 mei 2014 13:00 schreef WJMW het volgende:
Lol dit is toch gewoon de meest basic pastasaus die er is? Verder, minder puree en ipv daarvan wat tomaat uit blik en wat fritto. Ipv zout en peper wat groentenbouillon. Is al veel beter dan. Wat witte wijn mee laten pruttelen de laatste minuten en wat parmezaan on top en je hoeft die matige kruiden uit pot ook niet meer mee te koken voor wat smaak.
Waarom is dit een topic waard? (Of ben ik te autistisch om de grap te zien?)
Omdat je sausje gewoon heel erg matig is, terwijl het door andere ingrediënten te gebruiken met hetzelfde gemak veel beter kan. Je hebt er een heel stappenplan bij gemaakt terwijl dit in 4 zinnen is uit te leggen, ik dacht echt dat je grappig probeerde te zijn. Zoiets als uitgebreid uitleggen hoe je pannenkoeken of een eitje moet bakken.quote:Op maandag 19 mei 2014 13:16 schreef marc0871 het volgende:
[..]
waarom zou 'basic' niet lekker kunnen zijn?
zelfs meneer oliver kreeg in italie te horen, dat hij te veel in zijn 'italiaanse' gerechten deed.
beetje onder het mom van 'less is more'.
en of dit een grap is?
nee. dit is geen grap.
dit is om te laten zien hoe ik (IK) mijn pastasaus maak, en om mensen misschien te inspireren om de potjes en de pakjes eens te laten staan.
culinesse a gogo leek mij daar een goede plaats voor.
ga jij me nou vertellen dat ik daar helemaal fout in zit?
Het is ook gewoon een grap.quote:Op maandag 19 mei 2014 13:30 schreef WJMW het volgende:
[..]
Omdat je sausje gewoon heel erg matig is, terwijl het door andere ingrediënten te gebruiken met hetzelfde gemak veel beter kan. Je hebt er een heel stappenplan bij gemaakt terwijl dit in 4 zinnen is uit te leggen, ik dacht echt dat je grappig probeerde te zijn. Zoiets als uitgebreid uitleggen hoe je pannenkoeken of een eitje moet bakken.
nee. jij ziet echt de lol van dit soort projectjes niet in.quote:Op maandag 19 mei 2014 13:30 schreef WJMW het volgende:
[..]
Omdat je sausje gewoon heel erg matig is, terwijl het door andere ingrediënten te gebruiken met hetzelfde gemak veel beter kan. Je hebt er een heel stappenplan bij gemaakt terwijl dit in 4 zinnen is uit te leggen, ik dacht echt dat je grappig probeerde te zijn. Zoiets als uitgebreid uitleggen hoe je pannenkoeken of een eitje moet bakken.
Ik zou zeggen, maak zelf eens de nasi a la johannes en dan kan je in dat topic altijd nog je eigen creatie plaatsen voor de afwisseling. Johannes zal dat zeker kunnen waarderen!quote:Op maandag 19 mei 2014 13:24 schreef marc0871 het volgende:
[..]
pasta a la kano ziet er ook veelbelovend uit.
misschien ook eens proberen.
net als nasi a la johannes.
alhoewel ik zelf ook een mean potje nasi/ bami kan brouwen
he man, gaat zeker gebeurenquote:Op maandag 19 mei 2014 13:31 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Ik zou zeggen, maak zelf eens de nasi a la johannes en dan kan je in dat topic altijd nog je eigen creatie plaatsen voor de afwisseling. Johannes zal dat zeker kunnen waarderen!
Heb je de nasi a la johannes en de macaroni a la kano al geprobeerd?quote:Op maandag 19 mei 2014 21:25 schreef TimeJumper het volgende:
Nou ik ben er als kookkneus blij mee![]()
Dit kan ik gewoon maken![]()
Beter dan die recepten die ik eens opzoek waarin de onmogelijkste dingen staan die ik eerst weer moet gaan halen en al een godsvermogen kwijt ben voordat ik eindelijk een maaltijd op tafel kan zetten.
En dat dan vervolgens nog mislukt ook![]()
Dus ik zou zeggen, op naar het volgende topic met het volgende recept
ja, natuurlijk kan je dit gewoon maken.quote:Op maandag 19 mei 2014 21:25 schreef TimeJumper het volgende:
Nou ik ben er als kookkneus blij mee![]()
Dit kan ik gewoon maken![]()
Beter dan die recepten die ik eens opzoek waarin de onmogelijkste dingen staan die ik eerst weer moet gaan halen en al een godsvermogen kwijt ben voordat ik eindelijk een maaltijd op tafel kan zetten.
En dat dan vervolgens nog mislukt ook![]()
Dus ik zou zeggen, op naar het volgende topic met het volgende recept
laat maar zien hoe jij het doet.quote:Op maandag 19 mei 2014 21:26 schreef Spanky78 het volgende:
Dit ziet er serieus smerig uit. Wat meer groenten, wat minder van die geconcentreerde meuk. Tegen gepelde tomaten uit blik heb ik overigens niet zoveel, maar dat concentraat is niet echt lekker.
Doe me dan die nasi van johannes maar.
anders dan die verse tomaten, zie ik niet meer groenten.quote:Op maandag 19 mei 2014 22:25 schreef Spanky78 het volgende:
Prima. Ik zal je een receptje geven knul. Geen foto's want geen zin:
Nodig, pastamachine of geduld om reepjes te snijden. Een grote koekenpan (30 cm) of wok voor de saus, pan om pasta in te koken.
Maak verse pasta van ca 250g. harde pastabloem en twee eitjes. Laat rusten en maak en fetuccine van met een machientje. Neem ca 150-200 gram spekjes, bak dit licht krokant, voeg dan een gesnipperd uitje, drie tenen gesnipperde knoflook toe en smoor. Voeg twee paprika's toe, of drie. Liefst rode puntpaprika's, maar gele en oranje ook prima. Blus af met een glas witte wijn als alles samen heeft kunnen smoren. Voeg een laurierblaadje toe terwijl de wijn kookt. Neem 500 gram goed rijpe tomaten, iets van tasty tom ofzo, die je een week in het raamkozijn laat rijpen, snijd ze even in vieren en knijp de pitjes er even uit.
Laat even pruttelen tot de tomaat de saus stevigheid geeft en kook de pasta in gezouten water in 1 a twee minuten halfgaar.
Proef je saus en voeg verse salie, peper en zout naar smaak toe. Voeg dan de gekookte pasta toe en meng met de saus. Zet nog even goed aan in de pan zodat de saus goed pakt op je pasta en serveer. Bestrooi rijkelijk met grana padano in vlokken, of parmezaan.
Veel plezier ermee, net zo snel klaar als jouw receptje, alleen de pasta kun je het beste even vooraf maken.
P.S. dit is als je het handig doet net zo snel klaar als jouw recept.
Goh, en wat denk je dat er in gedroogde Italiaanse kruiden zit? O.a. peterselie en bascilicum.quote:Op dinsdag 20 mei 2014 00:26 schreef sirdanilot het volgende:
Met het gebruik van gedroogde oregano/ital kruiden is niks mis want die behouden hun smaak als ze gedroogd worden, maar gedroogde peterselie/basilicum is smakeloos.
aaah!! johannes in mijn topic.quote:Op dinsdag 20 mei 2014 00:40 schreef johannes_vermeer het volgende:
Ziet er goed uit. Een goede basis om mij ook maar eens in de Italiaanse school te verdiepen.
Neu... je moet niet lullen over dingen waar je niets van weet. Dit zijn Italiaanse kruiden:quote:Op dinsdag 20 mei 2014 00:33 schreef sirdanilot het volgende:
Ital kruiden is voornamelijk oregano. Ik zou idd ook eerder alleen oregano gebruiken en niet de ital kruiden
Babymais en een scheutje rode wijn.quote:
Jazeker!!!! normaal maakte ik dat altijd met een pakje, maar ik wil daar eens vanaf, al die toevoegingen die daarin zitten.quote:Op maandag 19 mei 2014 22:11 schreef marc0871 het volgende:
[..]
ja, natuurlijk kan je dit gewoon maken.
ik doe het ook.
simpel, makkelijk, goedkoop en lekker.
het hoeft allemaal niet zo moeilijk.
de volgende wordt net zo eenvoudig.
hou je van chili con carne?
Nee maar ga ik zeker proberenquote:Op maandag 19 mei 2014 21:27 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Heb je de nasi a la johannes en de macaroni a la kano al geprobeerd?
quote:
en lees jij de rest van het topic eens.quote:
Je bent dus een arbeider die zijn handen niet wast ?quote:Op dinsdag 20 mei 2014 16:21 schreef marc0871 het volgende:
[..]
en lees jij de rest van het topic eens.
daar staat het uitgelegd.
we hebben niet allemaal een kantoorbaantje.
en ga nou maar weer met je vriendjes spelen.quote:Op dinsdag 20 mei 2014 16:50 schreef skippy22 het volgende:
[..]
Je bent dus een arbeider die zijn handen niet wast ?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Smaak is persoonlijk.quote:
Oef, dit is gewoon mannen hap. Groente is een ingrediënt geen doel op zich. Er had wel wat meer vlees in gemogenquote:Op zondag 18 mei 2014 23:13 schreef Dandilion het volgende:
Halve rode paprika 2 uien en teentje knoflook, man wat weinig groente zeg! Mag best meer in vind ik.
Een ui, 3 paprika's en 500gr. verse tomaten.quote:Op maandag 19 mei 2014 23:51 schreef marc0871 het volgende:
[..]
anders dan die verse tomaten, zie ik niet meer groenten.
verder; waar zijn het gehakt, de oregano en italiaanse kruiden?
ik zie niet hoe een glas wijn, een laurierblaadje en een stukje kaas, meer smaak geven dan de kruiden in mijn saus.
en dan ook nog de mensen die net van de pakjes en zakjes af zijn, gaan wegjagen met zelfgemaakte pasta
Nee je basis is goedquote:Op maandag 19 mei 2014 13:16 schreef marc0871 het volgende:
[..]
waarom zou 'basic' niet lekker kunnen zijn?
zelfs meneer oliver kreeg in italie te horen, dat hij te veel in zijn 'italiaanse' gerechten deed.
beetje onder het mom van 'less is more'.
en of dit een grap is?
nee. dit is geen grap.
dit is om te laten zien hoe ik (IK) mijn pastasaus maak, en om mensen misschien te inspireren om de potjes en de pakjes eens te laten staan.
culinesse a gogo leek mij daar een goede plaats voor.
ga jij me nou vertellen dat ik daar helemaal fout in zit?
mijn naam mag misschien anders doen vermoeden, maar ik ben dan ook geen italiaanquote:Op dinsdag 20 mei 2014 20:33 schreef Thezappa het volgende:
[..]
Nee je basis is goed
Echter gebruiken die Italianen dan verse kruiden , lekker tomaten, en verse pasta..dan smaakt het al meteen goed
Je zou er een simpel basis spagetti pakket door kunnen gooienquote:Op dinsdag 20 mei 2014 20:43 schreef marc0871 het volgende:
[..]
mijn naam mag misschien anders doen vermoeden, maar ik ben dan ook geen italiaan.
verder geloof ik het meteen.
maar je moet niet meteen alles gaan verwachten, van iemand die tot voor kort zelfs nog alles uit pakjes at.
dit was zo'n 7 jaar geleden mijn eerste gerecht dat ik 'from scratch' maakte.
dit, en iets wat ik pizza noem.
quote:Op dinsdag 20 mei 2014 20:33 schreef Thezappa het volgende:
[..]
Nee je basis is goed
Echter gebruiken die Italianen dan verse kruiden , lekker tomaten, en verse pasta..dan smaakt het al meteen goed
Hate to break it for you, maar denk je echt dat huis-tuin-en-keuken italianen zelf pasta gaan lopen draaien? Die kopen ook gewoon een GOED merk gedroogde pasta en gebruiken GOEDE tomaten uit blik.quote:Op dinsdag 20 mei 2014 20:33 schreef Thezappa het volgende:
[..]
Nee je basis is goed
Echter gebruiken die Italianen dan verse kruiden , lekker tomaten, en verse pasta..dan smaakt het al meteen goed
Alleen peterselie of überhaupt kruiden uit een potje?quote:Op woensdag 21 mei 2014 00:23 schreef Adames het volgende:
Peterselie uit potje heeft werkelijk geen smaak, beetje suiker erbij zorgt voor een fijnere tomatensmaak. Verder goed verslag
peterselie, eet het maar eens. Is echt karton, maar dan nog viezerquote:Op woensdag 21 mei 2014 00:24 schreef Elan het volgende:
[..]
Alleen peterselie of überhaupt kruiden uit een potje?
Deze man weet!quote:Op dinsdag 20 mei 2014 23:09 schreef sirdanilot het volgende:
Hate to break it for you, maar denk je echt dat huis-tuin-en-keuken italianen zelf pasta gaan lopen draaien? Die kopen ook gewoon een GOED merk gedroogde pasta en gebruiken GOEDE tomaten uit blik.
Ok cursus kruiden 101quote:Op woensdag 21 mei 2014 00:24 schreef Elan het volgende:
[..]
Alleen peterselie of überhaupt kruiden uit een potje?
nee maar de smaak van tomaten , olijfolie , kaas is gewoon veel beter dan de shit hierquote:Op dinsdag 20 mei 2014 23:09 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
[..]
Hate to break it for you, maar denk je echt dat huis-tuin-en-keuken italianen zelf pasta gaan lopen draaien? Die kopen ook gewoon een GOED merk gedroogde pasta en gebruiken GOEDE tomaten uit blik.
En verse oregano is inderdaad ietsjes lekkerder dan gedroogde, maar niet dusdanig veel dat ook veel italianen niet zullen kiezen voor de gedroogde versie (want dat is natuurlijk veel makkelijker). Verse basilicum is wel een must, en echte parmigiano.
Deze manquote:Op woensdag 21 mei 2014 13:21 schreef kanovinnie het volgende:
Wat een discussie's. Marco zet een (in mijn ogen) fraai gerecht neer en dan word dat afgeschilderd als shit?
Elitair gedoe hier in CULis CUL alleen nog voor de 4 sterrenkoks?
OOooOOooo! Een FOK! CUL youtubekanaal!quote:Op woensdag 21 mei 2014 13:24 schreef Elan het volgende:
Deze man.
Het lijkt hier Geenstijl wel met al doe elitaire betweters nog even en ze willen een eigen kookzender
Wij hadden een poosje zo'n tube met knoflook (meen van Lidl) en zelfs die smaakte al anders laat staan knoflookpoeder (wist niet eens dat het bestond)quote:Op woensdag 21 mei 2014 11:14 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ok cursus kruiden 101
Wél gedroogd te gebruiken (vers is wel altijd beter):
thijm, oregano, bonenkruid, rozemarijn, laurierblaadje (vooral het hele blad, laurierpoeder heeft niet zoveel toepassingen, wel b.v. op bietensalade)
Gedroogde versie duidelijk inferieur:
knoflookpoeder (gewoon andere smaak dan knoflook maar kan soms wel), gemberpoeder (idem), salie, munt
Niet gedroogd te gebruiken (gedroogde versie is smakeloze troep of bestaat soms niet eens):
peterselie, selderijblad, basilicum, korianderblad
Specerijen die lekkerder zijn als je ze vers raspt of maalt:
Alle behalve dingen die echt moeilijk zijn zelf te malen, zoals kaneel (als je het poeder wil, heel stokje laten meetrekken kan natuurlijk wel), kurkuma, laos etc.
Posten is kritiek vragen en dmv kritiek verbeteren we onszelf. Of moeten we hier alleen veren in elkaars reet steken? Is dit OUD?quote:Op woensdag 21 mei 2014 13:21 schreef kanovinnie het volgende:
Wat een discussie's. Marco zet een (in mijn ogen) fraai gerecht neer en dan word dat afgeschilderd als shit?
Elitair gedoe hier in CULis CUL alleen nog voor de 4 sterrenkoks?
Bestaat al:quote:Op woensdag 21 mei 2014 13:25 schreef Isabeau het volgende:
[..]
OOooOOooo! Een FOK! CUL youtubekanaal!
Zeker niet, maar op de manier hoe het hier gaat hoeft het toch ook niet?quote:Op woensdag 21 mei 2014 13:27 schreef beeer het volgende:
[..]
Posten is kritiek vragen en dmv kritiek verbeteren we onszelf. Of moeten we hier alleen veren in elkaars reet steken? Is dit OUD?
Jij wilt je kritiek in een prakje met wat gele vla erdoor?quote:Op woensdag 21 mei 2014 13:29 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Zeker niet, maar op de manier hoe het hier gaat hoeft het toch ook niet?
Nee. Maar het moge duidelijk zijn dat de mensen die dit soort gerechten maken niet degene zijn die zelf pasta maken etc.quote:Op woensdag 21 mei 2014 13:30 schreef beeer het volgende:
[..]
Jij wilt je kritiek in een prakje met wat gele vla erdoor?
Misschien niet, maar dankzij dat soort commentaar ga ik mezelf iig wel afvragen waarom ik het eigenlijk niet zelf maak. Wie weet dat ik over een paar maanden mijn eigen volkorenpasta uit zo'n machine ejaculeer.quote:Op woensdag 21 mei 2014 13:32 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Nee. Maar het moge duidelijk zijn dat de mensen die dit soort gerechten maken niet degene zijn die zelf pasta maken etc.
Traditioneel gebruikt men ui, knoflook en bleekselderij, dit samen zorgvuldig fruiten zodat vooral de knoflook niet verbrand (want dat is buitengewoon vies) maar de ui wel smakelijk zoet word en de selderij lekker smaak en geur gaat uitzweten. Dan gehakt en tomantensaus erbij. paprika zou ik samen met de ui fruiten als je het wil gebruiken.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |