abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_140099350
na al het nasi geweld, nu dan spaghetti.


de basis. met alvast een pilsje erbij, voor tijdens het harde werken

alvast excuus voor het gebrek aan hoofdletter. ts doet daar niet aan.

ts vind de pastasauzen uit pakjes, potjes en zakjes niet lekker, dus hij moest zijn eigen skills maar eens gebruiken.
dus maar beginnen met het opzoeken van wat pannen.


de pannen.

een middelgrote voor de saus, en een grote voor de pasta (ts kookte voor zijn ouders, die avond.).

even de overige ingrediënten in vogelvlucht.
de plaatjes spreken toch voor zich.


rundergehakt


groenten. in dit geval ui,paprika en knoflook.


kruiden, specerijen en wat olijfolie.

goed, nu we dat aan de kant hebben, kunnen we gaan koken.

maar eerst nog even aandacht voor de veiligheid.
en dan met name die voor de voetjes.

ts draagt leren slippers, voor het geval er onverhoopt voedingswaren of keukengerei naar beneden komt.



nou, daar gaat ie dan.
eerst gaat er een scheutje olijfolie in de kleinste pan.



daar gaat dan het gehakt bij, dat ik rul bak.
in dit geval zo'n 400 gram.



als dat rondom bruin is (helemaal gaar hoeft nog niet. daar krijgt het nog plenty gelegenheid voor.), gaan de groenten erbij.
2 middelgrote uien en een halve rode paprika in kleine blokjes, en 3 tenen zeer fijngehakte knoflook.



dat laat ik even meefruiten, terwijl het gehakt verder gaar wordt.

de geur die er dan al vanaf komt, is zeer aangenaam.
gebakken ui en knoflook. heerlijk.

maar we zijn er nog niet.
het volgende dat erbij gaat, zijn 1 1/2 blikje dubbel geconcentreerde tomatenpuree.



dit wordt door het mengsel geroerd, zodat het even de tijd heeft om te ontzuren.
zet ook meteen het gas wat lager, zodat je iets meer tijd hebt voor de volgende stap.
anders heb je de kans dat de puree aan gaat branden (door scha en schand, mensen.)

dan is het tijd voor de kruiden en specerijen.

eerst wat zout en peper



ik doe dat meer op gevoel, dus daar heb ik even geen precieze hoeveelheden bij.
is voor nu ook nog niet van heel er groot belang, want meestal kan er later nog wel wat bij.
zorg er alleen wel voor, dat je er niet teveel bij doet.

dan de rest van de kruiden.



van de paprikapoeder gaat er zo'n 1 1/2 tot 2 theelepels bij.



de peterselie kan wel een eetlepel hebben.



oregano; 2 theelepels.

en als laatste



een theelepel italiaanse kruiden.

roer nu alles goed door elkaar.

doe er als laatste 2 limonade, of 1 longdrink glas water bij, of iig dat het net niet onder water staat,



en roer goed door.



doe het deksel op de pan, en zet deze op het kleinste pitje dat je hebt.
zet deze op de laagste stand.
laat de saus een half uur tot 3 kwartier sudderen.
roer af en toe nog eens door, en proef in de laatste 10 minuten of er nog wat zout en/of peper bij mag.

dan de pasta.
in dit geval dus spaghetti, maar dat kan dus vanalles zijn.

eerst maar een pan water opzetten.



daar gaat een bouillonblokje bij.



in dit geval rund, maar je kan er ook groentebouillon, of zelfs ketjap voor gebruiken.
of je doet gewoon zout in het water.

als het water kookt, kan de pasta erin.
de spaghetti breek ik altijd doormidden.
vind ik makkelijker.



als de pasta gaar is, gooi je het in een vergiet om uit te lekken.



daarna meteen weer in de pan, en de saus erbij.



goed door elkaar roeren, en opscheppen.



eet smakelijk.
pi_140099447
_O_ goed topic ^O^
blablablabla
  zondag 18 mei 2014 @ 19:38:17 #4
230450 ShevaJB
Rock beat tempo 155
pi_140099660
Ga ik ook eens proberen! Zou het geen optie zijn om er een paar van die gepelde tomaten uit blik doorheen te koken?
[b]Doe'k 't now wel, doe'k 't now niet of krieg ik spiet
[/b]
[b]Op vrijdag 15 januari 2010 10:36 schreef boudemaniak het volgende:[/b]
Eindbaas ^O^
  zondag 18 mei 2014 @ 19:38:26 #5
393893 Hyaenidae
Haaien-idee
pi_140099671
Gadver, bij het gehakt uit de supermarkt ben ik afgehaakt.
De houten snijplank heb ik dus officieel niet gezien en mag ik dus ook geen commentaar meer op leveren.
pindazakje
pi_140099676
Waar is de kaas?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_140099727
en de rode wijn
  zondag 18 mei 2014 @ 19:40:30 #8
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_140099801
quote:
1s.gif Op zondag 18 mei 2014 19:38 schreef FutureFairytale het volgende:
Waar is de kaas?
pi_140100149
quote:
0s.gif Op zondag 18 mei 2014 19:38 schreef ShevaJB het volgende:
Ga ik ook eens proberen! Zou het geen optie zijn om er een paar van die gepelde tomaten uit blik doorheen te koken?
kan je doen.
misschien dan alleen het grote blikje puree gebruiken.

maar dit is hoe ik het maak.
voor de rest mag je je uitleven ;)
pi_140100236
quote:
0s.gif Op zondag 18 mei 2014 19:38 schreef Hyaenidae het volgende:
Gadver, bij het gehakt uit de supermarkt ben ik afgehaakt.
tja, anders hadden mijn ouders niet in huis.

quote:
De houten snijplank heb ik dus officieel niet gezien en mag ik dus ook geen commentaar meer op leveren.
:{w bamboe.
pi_140100288
quote:
1s.gif Op zondag 18 mei 2014 19:38 schreef FutureFairytale het volgende:
Waar is de kaas?
quote:
0s.gif Op zondag 18 mei 2014 19:40 schreef Helsinki het volgende:

[..]

mag je er lekker zelf bij doen.
pi_140100323
Ziet er zeer goed uit, prima gebruik van kruiden ook, maar die nagel van je jongen :') :r _O-.

http://i.imgur.com/kRsqJJF.jpg
pi_140100342
quote:
0s.gif Op zondag 18 mei 2014 19:39 schreef Cinderella_Man het volgende:
en de rode wijn
drink ik niet, dus ga ik ook niet erbij zetten.
pi_140100458
quote:
10s.gif Op zondag 18 mei 2014 19:50 schreef MMGYMCMB het volgende:
Ziet er zeer goed uit, prima gebruik van kruiden ook, maar die nagel van je jongen :') :r _O-.

http://i.imgur.com/kRsqJJF.jpg
tja, sorry.
de plantsappen van de paprika trekken nogal in je huid.
na 2 keer douchen en 3 keer afwassen was het er nog niet vanaf.
pi_140100560
quote:
0s.gif Op zondag 18 mei 2014 19:53 schreef marc0871 het volgende:

[..]

tja, sorry.
de plantsappen van de paprika trekken nogal in je huid.
na 2 keer douchen en 3 keer afwassen was het er nog niet vanaf.
Oh, is dat het. Dacht dat je voor het koken je hele tuin met de hand had omgeploegd.
pi_140100718
quote:
14s.gif Op zondag 18 mei 2014 19:55 schreef MMGYMCMB het volgende:

[..]

Oh, is dat het. Dacht dat je voor het koken je hele tuin met de hand had omgeploegd.
ik heb nu een weekje vrij.
ik mag hopen dat mijn handen dan net weer helemaal schoon zijn, voordat ik ze op het werk weer vuil mag maken :{ ;(
  zondag 18 mei 2014 @ 20:00:00 #17
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_140100746
Supermarktgehakt :r Geen verse kruiden gebruiken :r Niet je eigen spaghetti maken :r Kortom: waardeloos.

Deze internetheld heeft zojuist pasta gegeten met een sausje van Honig :P
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_140100822
quote:
0s.gif Op zondag 18 mei 2014 20:00 schreef flipsen het volgende:
Supermarktgehakt :r Geen verse kruiden gebruiken :r Niet je eigen spaghetti maken :r Kortom: waardeloos.

Deze internetheld heeft zojuist pasta gegeten met een sausje van Honig :P
zelfs mijn spaghetti was niet van honig ;)
  zondag 18 mei 2014 @ 20:02:38 #19
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_140100849
quote:
0s.gif Op zondag 18 mei 2014 20:02 schreef marc0871 het volgende:

[..]

zelfs mijn spaghetti was niet van honig ;)
Herstel, sausje was van Knorrrrrr
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_140100943
quote:
0s.gif Op zondag 18 mei 2014 20:02 schreef flipsen het volgende:

[..]

Herstel, sausje was van Knorrrrrr
nog erger :')
pi_140103531
Eerst ui, dan gehakt.
pi_140103639
quote:
1s.gif Op zondag 18 mei 2014 20:52 schreef computergirl het volgende:
Eerst ui, dan gehakt.
heb ik geprobeerd.
dit werkt beter.
pi_140113517
Halve rode paprika 2 uien en teentje knoflook, man wat weinig groente zeg! Mag best meer in vind ik.
Fake it baby - They won't even know!
You can make it ?
Cos everybody knows that that's the way to go
  zondag 18 mei 2014 @ 23:17:42 #24
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_140113829
Tering wat een droefheid ;(
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_140118272
quote:
0s.gif Op zondag 18 mei 2014 23:13 schreef Dandilion het volgende:
Halve rode paprika 2 uien en teentje knoflook, man wat weinig groente zeg! Mag best meer in vind ik.
quote:
0s.gif Op zondag 18 mei 2014 23:17 schreef Molo het volgende:
Tering wat een droefheid ;(
tips?
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 19 mei 2014 @ 08:19:02 #26
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_140120148
Toptiptopic *O*
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
  maandag 19 mei 2014 @ 08:31:17 #27
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_140120281
Wat een creatie weer in CUL _O_
De snobs zullen er vast wat op aan te merken hebben, maar daar zijn het dan ook snobs voor.

Ik ga dit gerecht binnenkort proberen
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_140123603
Leuk topic! :)

Maar:

quote:
0s.gif Op zondag 18 mei 2014 23:13 schreef Dandilion het volgende:
Halve rode paprika 2 uien en teentje knoflook, man wat weinig groente zeg! Mag best meer in vind ik.
Dan denk ik bijvoorbeeld aan meer paprika (een stuk of 3).
Het kan geen kwaad af en toe je mond te houden, zelfs al weet je waarover je het hebt
pi_140123724
Als je het niet eng vindt om te experimenteren zou je ook wortel en selderij kunnen toevoegen
pi_140126230
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 11:12 schreef H.FR het volgende:
Leuk topic! :)

Maar:

[..]

Dan denk ik bijvoorbeeld aan meer paprika (een stuk of 3).
de paprika's die ik meeneem van mijn werk, zijn al gauw 300+ gram, waar die in de supermarkt ergens tussen de 160 en 180 gram zijn ;)
had ik eigenlijk nog rekening mee moeten houden.
beroepsdeformatie, zullen we maar zeggen ;)
pi_140126303
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 11:16 schreef beeer het volgende:
Als je het niet eng vindt om te experimenteren zou je ook wortel en selderij kunnen toevoegen
wortel vind ik persoonlijk niet lekker, maar zou kunnen.
selderij heb ik wel eens geprobeerd.
ik was er niet gek van, maar leef je uit.
pi_140126529
quote:
14s.gif Op maandag 19 mei 2014 08:31 schreef kanovinnie het volgende:
Wat een creatie weer in CUL _O_
De snobs zullen er vast wat op aan te merken hebben, maar daar zijn het dan ook snobs voor.

Ik ga dit gerecht binnenkort proberen
zeurpieten heb je altijd.
zo van 'ja, maar ik zou...' en 'zou je niet beter...'.
nee. nee dat doe ik niet.
dit is hoe ik het maak, en dat wilde ik hier laten zien.
kunnen ze mee dealen, of niet.
ze zien maar.
kunnen ze beter? mogen ze het laten zien.

enne, doen ^O^ .
ik ben er al een jaar of 7 erg blij mee.
laat maar weten wat je ervan vind.
pi_140126712
Lol dit is toch gewoon de meest basic pastasaus die er is? Verder, minder puree en ipv daarvan wat tomaat uit blik en wat fritto. Ipv zout en peper wat groentenbouillon. Is al veel beter dan. Wat witte wijn mee laten pruttelen de laatste minuten en wat parmezaan on top en je hoeft die matige kruiden uit pot ook niet meer mee te koken voor wat smaak.

Waarom is dit een topic waard? (Of ben ik te autistisch om de grap te zien?)
buitenlanders zijn lui! en, ze nemen al onze banen in !!!!
  maandag 19 mei 2014 @ 13:00:35 #35
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_140126721
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 12:54 schreef marc0871 het volgende:

[..]

zeurpieten heb je altijd.
zo van 'ja, maar ik zou...' en 'zou je niet beter...'.
nee. nee dat doe ik niet.
dit is hoe ik het maak, en dat wilde ik hier laten zien.
kunnen ze mee dealen, of niet.
ze zien maar.
kunnen ze beter? mogen ze het laten zien.

enne, doen ^O^ .
ik ben er al een jaar of 7 erg blij mee.
laat maar weten wat je ervan vind.

Voor vanavond heb ik al rijst, kipschnitzel, snijbonen overgoten met een heerlijke pindasaus op het menu, maar het kan zomaar zijn dat ik morgen deze lekkernij klaarmaak!
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  maandag 19 mei 2014 @ 13:01:16 #36
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_140126739
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 13:00 schreef WJMW het volgende:
Lol dit is toch gewoon de meest basic pastasaus die er is? Verder, minder puree en ipv daarvan wat tomaat uit blik en wat fritto. Ipv zout en peper wat groentenbouillon. Is al veel beter dan. Wat witte wijn mee laten pruttelen de laatste minuten en wat parmezaan on top en je hoeft die matige kruiden uit pot ook niet meer mee te koken voor wat smaak.

Waarom is dit een topic waard? (Of ben ik te autistisch om de grap te zien?)
Laat maar zien hoe je het moet doen ipv zo elitair te lopen roepen dat het beter kan. Jij kan zeker ook pasta a la kano niet waarderen?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_140127145
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 13:00 schreef WJMW het volgende:
Lol dit is toch gewoon de meest basic pastasaus die er is? Verder, minder puree en ipv daarvan wat tomaat uit blik en wat fritto. Ipv zout en peper wat groentenbouillon. Is al veel beter dan. Wat witte wijn mee laten pruttelen de laatste minuten en wat parmezaan on top en je hoeft die matige kruiden uit pot ook niet meer mee te koken voor wat smaak.

Waarom is dit een topic waard? (Of ben ik te autistisch om de grap te zien?)
waarom zou 'basic' niet lekker kunnen zijn?
zelfs meneer oliver kreeg in italie te horen, dat hij te veel in zijn 'italiaanse' gerechten deed.
beetje onder het mom van 'less is more'.

en of dit een grap is?
nee. dit is geen grap.
dit is om te laten zien hoe ik (IK) mijn pastasaus maak, en om mensen misschien te inspireren om de potjes en de pakjes eens te laten staan.
culinesse a gogo leek mij daar een goede plaats voor.
ga jij me nou vertellen dat ik daar helemaal fout in zit?
pi_140127217
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 13:00 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Voor vanavond heb ik al rijst, kipschnitzel, snijbonen overgoten met een heerlijke pindasaus op het menu, maar het kan zomaar zijn dat ik morgen deze lekkernij klaarmaak!
klinkt ook goed :9~ . op de snijbonen na dan :r .
maar daar is vast wel wat op te verzinnen ;)
pi_140127359
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 13:01 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Laat maar zien hoe je het moet doen ipv zo elitair te lopen roepen dat het beter kan. Jij kan zeker ook pasta a la kano niet waarderen?
pasta a la kano ziet er ook veelbelovend uit.
misschien ook eens proberen.
net als nasi a la johannes.
alhoewel ik zelf ook een mean potje nasi/ bami kan brouwen ;)

[ Bericht 4% gewijzigd door marc0871 op 19-05-2014 14:28:30 ]
  maandag 19 mei 2014 @ 13:27:56 #40
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_140127471
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 13:00 schreef WJMW het volgende:
Lol dit is toch gewoon de meest basic pastasaus die er is? Verder, minder puree en ipv daarvan wat tomaat uit blik en wat fritto. Ipv zout en peper wat groentenbouillon. Is al veel beter dan. Wat witte wijn mee laten pruttelen de laatste minuten en wat parmezaan on top en je hoeft die matige kruiden uit pot ook niet meer mee te koken voor wat smaak.

Waarom is dit een topic waard? (Of ben ik te autistisch om de grap te zien?)
Het is basic, maar men moet toch ergens beginnen. Het is best handig voor de noobs dat er plaatjes bij staan.
The love you take is equal to the love you make.
pi_140127539
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 13:16 schreef marc0871 het volgende:

[..]

waarom zou 'basic' niet lekker kunnen zijn?
zelfs meneer oliver kreeg in italie te horen, dat hij te veel in zijn 'italiaanse' gerechten deed.
beetje onder het mom van 'less is more'.

en of dit een grap is?
nee. dit is geen grap.
dit is om te laten zien hoe ik (IK) mijn pastasaus maak, en om mensen misschien te inspireren om de potjes en de pakjes eens te laten staan.
culinesse a gogo leek mij daar een goede plaats voor.
ga jij me nou vertellen dat ik daar helemaal fout in zit?
Omdat je sausje gewoon heel erg matig is, terwijl het door andere ingrediënten te gebruiken met hetzelfde gemak veel beter kan. Je hebt er een heel stappenplan bij gemaakt terwijl dit in 4 zinnen is uit te leggen, ik dacht echt dat je grappig probeerde te zijn. Zoiets als uitgebreid uitleggen hoe je pannenkoeken of een eitje moet bakken.
buitenlanders zijn lui! en, ze nemen al onze banen in !!!!
  maandag 19 mei 2014 @ 13:31:04 #42
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_140127570
quote:
1s.gif Op maandag 19 mei 2014 13:30 schreef WJMW het volgende:

[..]

Omdat je sausje gewoon heel erg matig is, terwijl het door andere ingrediënten te gebruiken met hetzelfde gemak veel beter kan. Je hebt er een heel stappenplan bij gemaakt terwijl dit in 4 zinnen is uit te leggen, ik dacht echt dat je grappig probeerde te zijn. Zoiets als uitgebreid uitleggen hoe je pannenkoeken of een eitje moet bakken.
Het is ook gewoon een grap.
The love you take is equal to the love you make.
pi_140127591
quote:
1s.gif Op maandag 19 mei 2014 13:30 schreef WJMW het volgende:

[..]

Omdat je sausje gewoon heel erg matig is, terwijl het door andere ingrediënten te gebruiken met hetzelfde gemak veel beter kan. Je hebt er een heel stappenplan bij gemaakt terwijl dit in 4 zinnen is uit te leggen, ik dacht echt dat je grappig probeerde te zijn. Zoiets als uitgebreid uitleggen hoe je pannenkoeken of een eitje moet bakken.
nee. jij ziet echt de lol van dit soort projectjes niet in.
jammer voor jou, joh.
  maandag 19 mei 2014 @ 13:31:56 #44
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_140127600
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 13:24 schreef marc0871 het volgende:

[..]

pasta a la kano ziet er ook veelbelovend uit.
misschien ook eens proberen.
net als nasi a la johannes.
alhoewel ik zelf ook een mean potje nasi/ bami kan brouwen ;)
Ik zou zeggen, maak zelf eens de nasi a la johannes en dan kan je in dat topic altijd nog je eigen creatie plaatsen voor de afwisseling. Johannes zal dat zeker kunnen waarderen!
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_140127647
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 13:31 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Ik zou zeggen, maak zelf eens de nasi a la johannes en dan kan je in dat topic altijd nog je eigen creatie plaatsen voor de afwisseling. Johannes zal dat zeker kunnen waarderen!
he man, gaat zeker gebeuren ^O^
and then some ;)
pi_140129628
Beetje offtopic is helemaal niet erg, maar ik vond de woordenwisseling die ik verwijderd heb echt te ver gaan.

WJMW, je bent welkom om (graag met foto's) te laten zien hoe jij je spaghetti maakt.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_140129746
Mensen die doen alsof dit basic is, terwijl ondertussen half Nederland nog water laat aanbranden :').
  maandag 19 mei 2014 @ 21:25:18 #48
292060 TimeJumper
Jumping around ;)
pi_140146477
Nou ik ben er als kookkneus blij mee *O*
Dit kan ik gewoon maken :Y
Beter dan die recepten die ik eens opzoek waarin de onmogelijkste dingen staan die ik eerst weer moet gaan halen en al een godsvermogen kwijt ben voordat ik eindelijk een maaltijd op tafel kan zetten.
En dat dan vervolgens nog mislukt ook :'(

Dus ik zou zeggen, op naar het volgende topic met het volgende recept *O*
Rayen 2½ jaar!
pi_140146569
Dit ziet er serieus smerig uit. Wat meer groenten, wat minder van die geconcentreerde meuk. Tegen gepelde tomaten uit blik heb ik overigens niet zoveel, maar dat concentraat is niet echt lekker.

Doe me dan die nasi van johannes maar.
Whatever...
  maandag 19 mei 2014 @ 21:27:01 #50
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_140146580
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 21:25 schreef TimeJumper het volgende:
Nou ik ben er als kookkneus blij mee *O*
Dit kan ik gewoon maken :Y
Beter dan die recepten die ik eens opzoek waarin de onmogelijkste dingen staan die ik eerst weer moet gaan halen en al een godsvermogen kwijt ben voordat ik eindelijk een maaltijd op tafel kan zetten.
En dat dan vervolgens nog mislukt ook :'(

Dus ik zou zeggen, op naar het volgende topic met het volgende recept *O*
Heb je de nasi a la johannes en de macaroni a la kano al geprobeerd?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_140149384
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 21:25 schreef TimeJumper het volgende:
Nou ik ben er als kookkneus blij mee *O*
Dit kan ik gewoon maken :Y
Beter dan die recepten die ik eens opzoek waarin de onmogelijkste dingen staan die ik eerst weer moet gaan halen en al een godsvermogen kwijt ben voordat ik eindelijk een maaltijd op tafel kan zetten.
En dat dan vervolgens nog mislukt ook :'(

Dus ik zou zeggen, op naar het volgende topic met het volgende recept *O*
ja, natuurlijk kan je dit gewoon maken.
ik doe het ook.
simpel, makkelijk, goedkoop en lekker.
het hoeft allemaal niet zo moeilijk.

de volgende wordt net zo eenvoudig.
hou je van chili con carne?
pi_140149485
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 21:26 schreef Spanky78 het volgende:
Dit ziet er serieus smerig uit. Wat meer groenten, wat minder van die geconcentreerde meuk. Tegen gepelde tomaten uit blik heb ik overigens niet zoveel, maar dat concentraat is niet echt lekker.

Doe me dan die nasi van johannes maar.
laat maar zien hoe jij het doet.
roeptoeteren kunnen we allemaal.
pi_140150204
Prima. Ik zal je een receptje geven knul. Geen foto's want geen zin:

Nodig, pastamachine of geduld om reepjes te snijden. Een grote koekenpan (30 cm) of wok voor de saus, pan om pasta in te koken.

Maak verse pasta van ca 250g. harde pastabloem en twee eitjes. Laat rusten en maak en fetuccine van met een machientje. Neem ca 150-200 gram spekjes, bak dit licht krokant, voeg dan een gesnipperd uitje, drie tenen gesnipperde knoflook toe en smoor. Voeg twee paprika's toe, of drie. Liefst rode puntpaprika's, maar gele en oranje ook prima. Blus af met een glas witte wijn als alles samen heeft kunnen smoren. Voeg een laurierblaadje toe terwijl de wijn kookt. Neem 500 gram goed rijpe tomaten, iets van tasty tom ofzo, die je een week in het raamkozijn laat rijpen, snijd ze even in vieren en knijp de pitjes er even uit.

Laat even pruttelen tot de tomaat de saus stevigheid geeft en kook de pasta in gezouten water in 1 a twee minuten halfgaar.

Proef je saus en voeg verse salie, peper en zout naar smaak toe. Voeg dan de gekookte pasta toe en meng met de saus. Zet nog even goed aan in de pan zodat de saus goed pakt op je pasta en serveer. Bestrooi rijkelijk met grana padano in vlokken, of parmezaan.

Veel plezier ermee, net zo snel klaar als jouw receptje, alleen de pasta kun je het beste even vooraf maken.

P.S. dit is als je het handig doet net zo snel klaar als jouw recept.
Whatever...
pi_140154405
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 22:25 schreef Spanky78 het volgende:
Prima. Ik zal je een receptje geven knul. Geen foto's want geen zin:

Nodig, pastamachine of geduld om reepjes te snijden. Een grote koekenpan (30 cm) of wok voor de saus, pan om pasta in te koken.

Maak verse pasta van ca 250g. harde pastabloem en twee eitjes. Laat rusten en maak en fetuccine van met een machientje. Neem ca 150-200 gram spekjes, bak dit licht krokant, voeg dan een gesnipperd uitje, drie tenen gesnipperde knoflook toe en smoor. Voeg twee paprika's toe, of drie. Liefst rode puntpaprika's, maar gele en oranje ook prima. Blus af met een glas witte wijn als alles samen heeft kunnen smoren. Voeg een laurierblaadje toe terwijl de wijn kookt. Neem 500 gram goed rijpe tomaten, iets van tasty tom ofzo, die je een week in het raamkozijn laat rijpen, snijd ze even in vieren en knijp de pitjes er even uit.

Laat even pruttelen tot de tomaat de saus stevigheid geeft en kook de pasta in gezouten water in 1 a twee minuten halfgaar.

Proef je saus en voeg verse salie, peper en zout naar smaak toe. Voeg dan de gekookte pasta toe en meng met de saus. Zet nog even goed aan in de pan zodat de saus goed pakt op je pasta en serveer. Bestrooi rijkelijk met grana padano in vlokken, of parmezaan.

Veel plezier ermee, net zo snel klaar als jouw receptje, alleen de pasta kun je het beste even vooraf maken.

P.S. dit is als je het handig doet net zo snel klaar als jouw recept.
anders dan die verse tomaten, zie ik niet meer groenten.
verder; waar zijn het gehakt, de oregano en italiaanse kruiden?
ik zie niet hoe een glas wijn, een laurierblaadje en een stukje kaas, meer smaak geven dan de kruiden in mijn saus.

en dan ook nog de mensen die net van de pakjes en zakjes af zijn, gaan wegjagen met zelfgemaakte pasta :')
pi_140155466
Zelfgemaakte pasta heeft niet heel veel meerwaarde boven het gebruik van een GOED MERK kant en klare pasta. Ik zou het vooral maken omdat het leuk is om pasta te maken (en goedkoper dan een GOED MERK pasta), meer niet.

Verder vind ik dit basisrecept echt prima voor de beginnende koker. Nog wat tips:

- idd ingeblikte tomaat gebruiken ipv een deel van de tomatenpuree
- er kunnen allerlei groenten in. voorgesneden, maar ook vers, b.v. wortel, selderij, courgette, verse tomaat...
- geraspte kaas op het eind maakt het wel echt beter
- gebruik een KOEKENPAN of WOK voor het gehakt !
- als je verse kruiden hebt, is dat beter. vooral basilicum en/of peterselie. Met het gebruik van gedroogde oregano/ital kruiden is niks mis want die behouden hun smaak als ze gedroogd worden, maar gedroogde peterselie/basilicum is smakeloos.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_140155594
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 00:26 schreef sirdanilot het volgende:
Met het gebruik van gedroogde oregano/ital kruiden is niks mis want die behouden hun smaak als ze gedroogd worden, maar gedroogde peterselie/basilicum is smakeloos.
Goh, en wat denk je dat er in gedroogde Italiaanse kruiden zit? O.a. peterselie en bascilicum. :')

En definieer GOED MERK eens? Bertolli, Grand Italia, random supermarkt huismerk, Barilla, DeCecco, Vioello, etc.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 20-05-2014 00:36:29 ]
pi_140155634
Ital kruiden is voornamelijk oregano. Ik zou idd ook eerder alleen oregano gebruiken en niet de ital kruiden
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_140155776
Ziet er goed uit. Een goede basis om mij ook maar eens in de Italiaanse school te verdiepen.
pi_140155897
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 00:40 schreef johannes_vermeer het volgende:
Ziet er goed uit. Een goede basis om mij ook maar eens in de Italiaanse school te verdiepen.
aaah!! johannes in mijn topic.
nou heb ik het gemaakt, hoor.

enne, doen ^O^
pi_140155977
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 00:33 schreef sirdanilot het volgende:
Ital kruiden is voornamelijk oregano. Ik zou idd ook eerder alleen oregano gebruiken en niet de ital kruiden
Neu... je moet niet lullen over dingen waar je niets van weet. Dit zijn Italiaanse kruiden:

Alloro, Basilico, Dragoncello, Ginepro, Origano, Peperoncino, Prezzemolo, Rosmarino, Salvia, Sedano & Timo.
pi_140156522
Ziet er appetijtelijk uit :9
pi_140156954
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 01:18 schreef marc0871 het volgende:

[..]

[..]

tips?
Babymais en een scheutje rode wijn.
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
  dinsdag 20 mei 2014 @ 02:37:46 #63
244933 trovey
Nachtoele
pi_140157194
Niets mis mee ^O^ en iedereen heeft nou eenmaal een andere manier van dit soort dingen maken en ieders smaak is anders maar als basisidee is dit prima....kun je zelf nog van alles toevoegen of weglaten. :P
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
  dinsdag 20 mei 2014 @ 03:45:54 #64
415718 TheLostArtofGivingaFuck
The King of Trolling
pi_140157473
knal er bijv meer champignons/gewone paddestoelen in ..
Doe ook de oregano pas in de laatste minuut bij
  dinsdag 20 mei 2014 @ 09:19:00 #65
292060 TimeJumper
Jumping around ;)
pi_140159365
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 22:11 schreef marc0871 het volgende:

[..]

ja, natuurlijk kan je dit gewoon maken.
ik doe het ook.
simpel, makkelijk, goedkoop en lekker.
het hoeft allemaal niet zo moeilijk.

de volgende wordt net zo eenvoudig.
hou je van chili con carne?
Jazeker!!!! normaal maakte ik dat altijd met een pakje, maar ik wil daar eens vanaf, al die toevoegingen die daarin zitten.
Nou ik ben benieuwd.

quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 21:27 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Heb je de nasi a la johannes en de macaroni a la kano al geprobeerd?
Nee maar ga ik zeker proberen :Y
Rayen 2½ jaar!
pi_140159379
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 02:05 schreef hottentot het volgende:

[..]

Babymais
:')
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 20 mei 2014 @ 14:15:46 #67
120235 skippy22
Potente kangoeroe
pi_140167476
quote:
1s.gif Op zondag 18 mei 2014 19:38 schreef FutureFairytale het volgende:
Waar is de kaas?
En was je handen eens.
pi_140170950
quote:
9s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 14:15 schreef skippy22 het volgende:

[..]

En was je handen eens.
en lees jij de rest van het topic eens.
daar staat het uitgelegd.
we hebben niet allemaal een kantoorbaantje.
  dinsdag 20 mei 2014 @ 16:50:09 #69
120235 skippy22
Potente kangoeroe
pi_140171767
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 16:21 schreef marc0871 het volgende:

[..]

en lees jij de rest van het topic eens.
daar staat het uitgelegd.
we hebben niet allemaal een kantoorbaantje.
Je bent dus een arbeider die zijn handen niet wast ?
  dinsdag 20 mei 2014 @ 16:50:58 #70
120235 skippy22
Potente kangoeroe
pi_140171791
Een topic door lezen om te kijken waarom iemand zijn handen niet wast :') Fokkers :')
pi_140172229
quote:
9s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 16:50 schreef skippy22 het volgende:

[..]

Je bent dus een arbeider die zijn handen niet wast ?
en ga nou maar weer met je vriendjes spelen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_140172420
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 09:19 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

:')
Smaak is persoonlijk.

(En niet die dingen in een potje zuur van de supermarkt.)
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
pi_140172775
quote:
0s.gif Op zondag 18 mei 2014 23:13 schreef Dandilion het volgende:
Halve rode paprika 2 uien en teentje knoflook, man wat weinig groente zeg! Mag best meer in vind ik.
Oef, dit is gewoon mannen hap. Groente is een ingrediënt geen doel op zich. Er had wel wat meer vlees in gemogen :).
pi_140180069
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 23:51 schreef marc0871 het volgende:

[..]

anders dan die verse tomaten, zie ik niet meer groenten.
verder; waar zijn het gehakt, de oregano en italiaanse kruiden?
ik zie niet hoe een glas wijn, een laurierblaadje en een stukje kaas, meer smaak geven dan de kruiden in mijn saus.

en dan ook nog de mensen die net van de pakjes en zakjes af zijn, gaan wegjagen met zelfgemaakte pasta :')
Een ui, 3 paprika's en 500gr. verse tomaten.
En ja, dat glas wijn en de laurier geven smaak. Sterker nog, dordat je een beetje laurier voor warmte gebruikt en salie met het varkensvlees krijg je veel duidelijkere smaak, ipv de mengelmoes van italiaanse' kruiden. Italianen flikkeren zelden alles dwars door elkaar; men kiest zorgvuldig een paar ingredienten die duidelijk te proeven zijn. Maargoed. Je hoeft het niet te proberen, je hoeft het ook niet aan te nemen.

Je vroeg mij hoe het beter kan; dit is een manier. En er zijn er nog vele anderen. De pasta die jij hebt gemaakt is 'hollandse pasta' de gemiddelde italiaan zal het iet lusten, maar eerder in huilen uitbarsten.
Whatever...
  dinsdag 20 mei 2014 @ 20:33:46 #75
325896 Thezappa
Fok!dealer
pi_140180461
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 13:16 schreef marc0871 het volgende:

[..]

waarom zou 'basic' niet lekker kunnen zijn?
zelfs meneer oliver kreeg in italie te horen, dat hij te veel in zijn 'italiaanse' gerechten deed.
beetje onder het mom van 'less is more'.

en of dit een grap is?
nee. dit is geen grap.
dit is om te laten zien hoe ik (IK) mijn pastasaus maak, en om mensen misschien te inspireren om de potjes en de pakjes eens te laten staan.
culinesse a gogo leek mij daar een goede plaats voor.
ga jij me nou vertellen dat ik daar helemaal fout in zit?
Nee je basis is goed

Echter gebruiken die Italianen dan verse kruiden , lekker tomaten, en verse pasta..dan smaakt het al meteen goed
aandeel Fok! hier te krijgen , pm voor vraagprijs
pi_140180554
van mij mag je winnen, knul.
doe jij het op jou manier, dan doe ik het op mijn manier.

nog 1 ding;
ja, er zit bij jou meer groente (hoeveelheid) in, maar nog steeds niet meer groenten (soorten) ;).

lezen is ook een vak, hè?
pi_140180858
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 20:33 schreef Thezappa het volgende:

[..]

Nee je basis is goed

Echter gebruiken die Italianen dan verse kruiden , lekker tomaten, en verse pasta..dan smaakt het al meteen goed
mijn naam mag misschien anders doen vermoeden, maar ik ben dan ook geen italiaan ;).
verder geloof ik het meteen.
maar je moet niet meteen alles gaan verwachten, van iemand die tot voor kort zelfs nog alles uit pakjes at.
dit was zo'n 7 jaar geleden mijn eerste gerecht dat ik 'from scratch' maakte.
dit, en iets wat ik pizza noem.
  dinsdag 20 mei 2014 @ 20:51:53 #78
325896 Thezappa
Fok!dealer
pi_140181205
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 20:43 schreef marc0871 het volgende:

[..]

mijn naam mag misschien anders doen vermoeden, maar ik ben dan ook geen italiaan ;).
verder geloof ik het meteen.
maar je moet niet meteen alles gaan verwachten, van iemand die tot voor kort zelfs nog alles uit pakjes at.
dit was zo'n 7 jaar geleden mijn eerste gerecht dat ik 'from scratch' maakte.
dit, en iets wat ik pizza noem.
Je zou er een simpel basis spagetti pakket door kunnen gooien

Eventueel voor wat pit wat peper?

Ik zou ook het gehakt meteen wat zout en peper geven als je het bakt
aandeel Fok! hier te krijgen , pm voor vraagprijs
pi_140181717
Aandachttekort.
5 Ferrari's op videoband!
pi_140188637
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 20:33 schreef Thezappa het volgende:

[..]

Nee je basis is goed

Echter gebruiken die Italianen dan verse kruiden , lekker tomaten, en verse pasta..dan smaakt het al meteen goed
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 20:33 schreef Thezappa het volgende:

[..]

Nee je basis is goed

Echter gebruiken die Italianen dan verse kruiden , lekker tomaten, en verse pasta..dan smaakt het al meteen goed
Hate to break it for you, maar denk je echt dat huis-tuin-en-keuken italianen zelf pasta gaan lopen draaien? Die kopen ook gewoon een GOED merk gedroogde pasta en gebruiken GOEDE tomaten uit blik.

En verse oregano is inderdaad ietsjes lekkerder dan gedroogde, maar niet dusdanig veel dat ook veel italianen niet zullen kiezen voor de gedroogde versie (want dat is natuurlijk veel makkelijker). Verse basilicum is wel een must, en echte parmigiano.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_140191780
Peterselie uit potje heeft werkelijk geen smaak, beetje suiker erbij zorgt voor een fijnere tomatensmaak. Verder goed verslag
pi_140191832
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 00:23 schreef Adames het volgende:
Peterselie uit potje heeft werkelijk geen smaak, beetje suiker erbij zorgt voor een fijnere tomatensmaak. Verder goed verslag
Alleen peterselie of überhaupt kruiden uit een potje?
blablablabla
pi_140191966
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 00:24 schreef Elan het volgende:

[..]

Alleen peterselie of überhaupt kruiden uit een potje?
peterselie, eet het maar eens. Is echt karton, maar dan nog viezer
pi_140194155
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 23:09 schreef sirdanilot het volgende:
Hate to break it for you, maar denk je echt dat huis-tuin-en-keuken italianen zelf pasta gaan lopen draaien? Die kopen ook gewoon een GOED merk gedroogde pasta en gebruiken GOEDE tomaten uit blik.
Deze man weet! ^O^

Denken dat elke Italiaan 's avonds na zijn werk nog even verse pasta gaat maken :')
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_140198148
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 00:24 schreef Elan het volgende:

[..]

Alleen peterselie of überhaupt kruiden uit een potje?
Ok cursus kruiden 101

Wél gedroogd te gebruiken (vers is wel altijd beter):
thijm, oregano, bonenkruid, rozemarijn, laurierblaadje (vooral het hele blad, laurierpoeder heeft niet zoveel toepassingen, wel b.v. op bietensalade)

Gedroogde versie duidelijk inferieur:
knoflookpoeder (gewoon andere smaak dan knoflook maar kan soms wel), gemberpoeder (idem), salie, munt

Niet gedroogd te gebruiken (gedroogde versie is smakeloze troep of bestaat soms niet eens):
peterselie, selderijblad, basilicum, korianderblad

Specerijen die lekkerder zijn als je ze vers raspt of maalt:
Alle behalve dingen die echt moeilijk zijn zelf te malen, zoals kaneel (als je het poeder wil, heel stokje laten meetrekken kan natuurlijk wel), kurkuma, laos etc.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_140198200
Als je kruiden in de tuin verbouwt, kun je ze ook in een bakje doen en invriezen. Dan kun je dit toevoegen aan je gerecht. De blaadjes behouden natuurlijk niet hun vorm, maar geven wel hun verse smaak af.

Ik snap niet waarom ze niet bevroren kruiden verkopen in de supermarkt. Dit is wat wij altijd met b.v. enorme hoeveelheden munt deden uit onze tuin (dat spul is echt onkruid en neemt je hele tuin over :') )
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_140201424
Ziet er simpel doch smakelijk uit, niks mis mee.
٩๏̯͡๏)۶
  woensdag 21 mei 2014 @ 13:20:46 #88
325896 Thezappa
Fok!dealer
pi_140201756
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 23:09 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

[..]

Hate to break it for you, maar denk je echt dat huis-tuin-en-keuken italianen zelf pasta gaan lopen draaien? Die kopen ook gewoon een GOED merk gedroogde pasta en gebruiken GOEDE tomaten uit blik.

En verse oregano is inderdaad ietsjes lekkerder dan gedroogde, maar niet dusdanig veel dat ook veel italianen niet zullen kiezen voor de gedroogde versie (want dat is natuurlijk veel makkelijker). Verse basilicum is wel een must, en echte parmigiano.
nee maar de smaak van tomaten , olijfolie , kaas is gewoon veel beter dan de shit hier
aandeel Fok! hier te krijgen , pm voor vraagprijs
  woensdag 21 mei 2014 @ 13:21:36 #89
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_140201779
Wat een discussie's. Marco zet een (in mijn ogen) fraai gerecht neer en dan word dat afgeschilderd als shit?

Elitair gedoe hier in CUL :r is CUL alleen nog voor de 4 sterrenkoks?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_140201877
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 13:21 schreef kanovinnie het volgende:
Wat een discussie's. Marco zet een (in mijn ogen) fraai gerecht neer en dan word dat afgeschilderd als shit?

Elitair gedoe hier in CUL :r is CUL alleen nog voor de 4 sterrenkoks?
Deze man _O_ .
Het lijkt hier Geenstijl wel met al doe elitaire betweters nog even en ze willen een eigen kookzender :r
blablablabla
pi_140201913
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 13:24 schreef Elan het volgende:
Deze man _O_ .
Het lijkt hier Geenstijl wel met al doe elitaire betweters nog even en ze willen een eigen kookzender :r
OOooOOooo! Een FOK! CUL youtubekanaal!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_140201939
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 11:14 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Ok cursus kruiden 101

Wél gedroogd te gebruiken (vers is wel altijd beter):
thijm, oregano, bonenkruid, rozemarijn, laurierblaadje (vooral het hele blad, laurierpoeder heeft niet zoveel toepassingen, wel b.v. op bietensalade)

Gedroogde versie duidelijk inferieur:
knoflookpoeder (gewoon andere smaak dan knoflook maar kan soms wel), gemberpoeder (idem), salie, munt

Niet gedroogd te gebruiken (gedroogde versie is smakeloze troep of bestaat soms niet eens):
peterselie, selderijblad, basilicum, korianderblad

Specerijen die lekkerder zijn als je ze vers raspt of maalt:
Alle behalve dingen die echt moeilijk zijn zelf te malen, zoals kaneel (als je het poeder wil, heel stokje laten meetrekken kan natuurlijk wel), kurkuma, laos etc.
Wij hadden een poosje zo'n tube met knoflook (meen van Lidl) en zelfs die smaakte al anders laat staan knoflookpoeder (wist niet eens dat het bestond)
Beter gewoon een goede pers aanschaffen en er een paar teentjes door heen jassen :s)
blablablabla
pi_140201984
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 13:21 schreef kanovinnie het volgende:
Wat een discussie's. Marco zet een (in mijn ogen) fraai gerecht neer en dan word dat afgeschilderd als shit?

Elitair gedoe hier in CUL :r is CUL alleen nog voor de 4 sterrenkoks?
Posten is kritiek vragen en dmv kritiek verbeteren we onszelf. Of moeten we hier alleen veren in elkaars reet steken? Is dit OUD?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-05-2014 13:28:16 ]
pi_140201992
quote:
10s.gif Op woensdag 21 mei 2014 13:25 schreef Isabeau het volgende:

[..]

OOooOOooo! Een FOK! CUL youtubekanaal!
Bestaat al:


Penisbaard _O_
blablablabla
  woensdag 21 mei 2014 @ 13:29:32 #95
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_140202029
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 13:27 schreef beeer het volgende:

[..]

Posten is kritiek vragen en dmv kritiek verbeteren we onszelf. Of moeten we hier alleen veren in elkaars reet steken? Is dit OUD?
Zeker niet, maar op de manier hoe het hier gaat hoeft het toch ook niet?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_140202078
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 13:29 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Zeker niet, maar op de manier hoe het hier gaat hoeft het toch ook niet?
Jij wilt je kritiek in een prakje met wat gele vla erdoor?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-05-2014 13:31:18 ]
  woensdag 21 mei 2014 @ 13:32:04 #97
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_140202121
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 13:30 schreef beeer het volgende:

[..]

Jij wilt je kritiek in een prakje met wat gele vla erdoor?
Nee. Maar het moge duidelijk zijn dat de mensen die dit soort gerechten maken niet degene zijn die zelf pasta maken etc.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  woensdag 21 mei 2014 @ 13:32:25 #98
86021 Anyanka
Hello and goodbye...
pi_140202137
Toen ik het even vluchtig doorlas, dacht ik even dat je er limonade bij deed. :o
...as always
pi_140202212
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 13:32 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Nee. Maar het moge duidelijk zijn dat de mensen die dit soort gerechten maken niet degene zijn die zelf pasta maken etc.
Misschien niet, maar dankzij dat soort commentaar ga ik mezelf iig wel afvragen waarom ik het eigenlijk niet zelf maak. Wie weet dat ik over een paar maanden mijn eigen volkorenpasta uit zo'n machine ejaculeer.
  woensdag 21 mei 2014 @ 13:59:56 #100
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_140203157
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 01:18 schreef marc0871 het volgende:

[..]

[..]

tips?
Traditioneel gebruikt men ui, knoflook en bleekselderij, dit samen zorgvuldig fruiten zodat vooral de knoflook niet verbrand (want dat is buitengewoon vies) maar de ui wel smakelijk zoet word en de selderij lekker smaak en geur gaat uitzweten. Dan gehakt en tomantensaus erbij. paprika zou ik samen met de ui fruiten als je het wil gebruiken.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')