ja, natuurlijk kan je dit gewoon maken.quote:Op maandag 19 mei 2014 21:25 schreef TimeJumper het volgende:
Nou ik ben er als kookkneus blij mee![]()
Dit kan ik gewoon maken![]()
Beter dan die recepten die ik eens opzoek waarin de onmogelijkste dingen staan die ik eerst weer moet gaan halen en al een godsvermogen kwijt ben voordat ik eindelijk een maaltijd op tafel kan zetten.
En dat dan vervolgens nog mislukt ook![]()
Dus ik zou zeggen, op naar het volgende topic met het volgende recept
laat maar zien hoe jij het doet.quote:Op maandag 19 mei 2014 21:26 schreef Spanky78 het volgende:
Dit ziet er serieus smerig uit. Wat meer groenten, wat minder van die geconcentreerde meuk. Tegen gepelde tomaten uit blik heb ik overigens niet zoveel, maar dat concentraat is niet echt lekker.
Doe me dan die nasi van johannes maar.
anders dan die verse tomaten, zie ik niet meer groenten.quote:Op maandag 19 mei 2014 22:25 schreef Spanky78 het volgende:
Prima. Ik zal je een receptje geven knul. Geen foto's want geen zin:
Nodig, pastamachine of geduld om reepjes te snijden. Een grote koekenpan (30 cm) of wok voor de saus, pan om pasta in te koken.
Maak verse pasta van ca 250g. harde pastabloem en twee eitjes. Laat rusten en maak en fetuccine van met een machientje. Neem ca 150-200 gram spekjes, bak dit licht krokant, voeg dan een gesnipperd uitje, drie tenen gesnipperde knoflook toe en smoor. Voeg twee paprika's toe, of drie. Liefst rode puntpaprika's, maar gele en oranje ook prima. Blus af met een glas witte wijn als alles samen heeft kunnen smoren. Voeg een laurierblaadje toe terwijl de wijn kookt. Neem 500 gram goed rijpe tomaten, iets van tasty tom ofzo, die je een week in het raamkozijn laat rijpen, snijd ze even in vieren en knijp de pitjes er even uit.
Laat even pruttelen tot de tomaat de saus stevigheid geeft en kook de pasta in gezouten water in 1 a twee minuten halfgaar.
Proef je saus en voeg verse salie, peper en zout naar smaak toe. Voeg dan de gekookte pasta toe en meng met de saus. Zet nog even goed aan in de pan zodat de saus goed pakt op je pasta en serveer. Bestrooi rijkelijk met grana padano in vlokken, of parmezaan.
Veel plezier ermee, net zo snel klaar als jouw receptje, alleen de pasta kun je het beste even vooraf maken.
P.S. dit is als je het handig doet net zo snel klaar als jouw recept.
Goh, en wat denk je dat er in gedroogde Italiaanse kruiden zit? O.a. peterselie en bascilicum.quote:Op dinsdag 20 mei 2014 00:26 schreef sirdanilot het volgende:
Met het gebruik van gedroogde oregano/ital kruiden is niks mis want die behouden hun smaak als ze gedroogd worden, maar gedroogde peterselie/basilicum is smakeloos.
aaah!! johannes in mijn topic.quote:Op dinsdag 20 mei 2014 00:40 schreef johannes_vermeer het volgende:
Ziet er goed uit. Een goede basis om mij ook maar eens in de Italiaanse school te verdiepen.
Neu... je moet niet lullen over dingen waar je niets van weet. Dit zijn Italiaanse kruiden:quote:Op dinsdag 20 mei 2014 00:33 schreef sirdanilot het volgende:
Ital kruiden is voornamelijk oregano. Ik zou idd ook eerder alleen oregano gebruiken en niet de ital kruiden
Babymais en een scheutje rode wijn.quote:
Jazeker!!!! normaal maakte ik dat altijd met een pakje, maar ik wil daar eens vanaf, al die toevoegingen die daarin zitten.quote:Op maandag 19 mei 2014 22:11 schreef marc0871 het volgende:
[..]
ja, natuurlijk kan je dit gewoon maken.
ik doe het ook.
simpel, makkelijk, goedkoop en lekker.
het hoeft allemaal niet zo moeilijk.
de volgende wordt net zo eenvoudig.
hou je van chili con carne?
Nee maar ga ik zeker proberenquote:Op maandag 19 mei 2014 21:27 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Heb je de nasi a la johannes en de macaroni a la kano al geprobeerd?
quote:
en lees jij de rest van het topic eens.quote:
Je bent dus een arbeider die zijn handen niet wast ?quote:Op dinsdag 20 mei 2014 16:21 schreef marc0871 het volgende:
[..]
en lees jij de rest van het topic eens.
daar staat het uitgelegd.
we hebben niet allemaal een kantoorbaantje.
en ga nou maar weer met je vriendjes spelen.quote:Op dinsdag 20 mei 2014 16:50 schreef skippy22 het volgende:
[..]
Je bent dus een arbeider die zijn handen niet wast ?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Smaak is persoonlijk.quote:
Oef, dit is gewoon mannen hap. Groente is een ingrediënt geen doel op zich. Er had wel wat meer vlees in gemogenquote:Op zondag 18 mei 2014 23:13 schreef Dandilion het volgende:
Halve rode paprika 2 uien en teentje knoflook, man wat weinig groente zeg! Mag best meer in vind ik.
Een ui, 3 paprika's en 500gr. verse tomaten.quote:Op maandag 19 mei 2014 23:51 schreef marc0871 het volgende:
[..]
anders dan die verse tomaten, zie ik niet meer groenten.
verder; waar zijn het gehakt, de oregano en italiaanse kruiden?
ik zie niet hoe een glas wijn, een laurierblaadje en een stukje kaas, meer smaak geven dan de kruiden in mijn saus.
en dan ook nog de mensen die net van de pakjes en zakjes af zijn, gaan wegjagen met zelfgemaakte pasta
Nee je basis is goedquote:Op maandag 19 mei 2014 13:16 schreef marc0871 het volgende:
[..]
waarom zou 'basic' niet lekker kunnen zijn?
zelfs meneer oliver kreeg in italie te horen, dat hij te veel in zijn 'italiaanse' gerechten deed.
beetje onder het mom van 'less is more'.
en of dit een grap is?
nee. dit is geen grap.
dit is om te laten zien hoe ik (IK) mijn pastasaus maak, en om mensen misschien te inspireren om de potjes en de pakjes eens te laten staan.
culinesse a gogo leek mij daar een goede plaats voor.
ga jij me nou vertellen dat ik daar helemaal fout in zit?
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |