abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_140149384
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 21:25 schreef TimeJumper het volgende:
Nou ik ben er als kookkneus blij mee *O*
Dit kan ik gewoon maken :Y
Beter dan die recepten die ik eens opzoek waarin de onmogelijkste dingen staan die ik eerst weer moet gaan halen en al een godsvermogen kwijt ben voordat ik eindelijk een maaltijd op tafel kan zetten.
En dat dan vervolgens nog mislukt ook :'(

Dus ik zou zeggen, op naar het volgende topic met het volgende recept *O*
ja, natuurlijk kan je dit gewoon maken.
ik doe het ook.
simpel, makkelijk, goedkoop en lekker.
het hoeft allemaal niet zo moeilijk.

de volgende wordt net zo eenvoudig.
hou je van chili con carne?
pi_140149485
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 21:26 schreef Spanky78 het volgende:
Dit ziet er serieus smerig uit. Wat meer groenten, wat minder van die geconcentreerde meuk. Tegen gepelde tomaten uit blik heb ik overigens niet zoveel, maar dat concentraat is niet echt lekker.

Doe me dan die nasi van johannes maar.
laat maar zien hoe jij het doet.
roeptoeteren kunnen we allemaal.
pi_140150204
Prima. Ik zal je een receptje geven knul. Geen foto's want geen zin:

Nodig, pastamachine of geduld om reepjes te snijden. Een grote koekenpan (30 cm) of wok voor de saus, pan om pasta in te koken.

Maak verse pasta van ca 250g. harde pastabloem en twee eitjes. Laat rusten en maak en fetuccine van met een machientje. Neem ca 150-200 gram spekjes, bak dit licht krokant, voeg dan een gesnipperd uitje, drie tenen gesnipperde knoflook toe en smoor. Voeg twee paprika's toe, of drie. Liefst rode puntpaprika's, maar gele en oranje ook prima. Blus af met een glas witte wijn als alles samen heeft kunnen smoren. Voeg een laurierblaadje toe terwijl de wijn kookt. Neem 500 gram goed rijpe tomaten, iets van tasty tom ofzo, die je een week in het raamkozijn laat rijpen, snijd ze even in vieren en knijp de pitjes er even uit.

Laat even pruttelen tot de tomaat de saus stevigheid geeft en kook de pasta in gezouten water in 1 a twee minuten halfgaar.

Proef je saus en voeg verse salie, peper en zout naar smaak toe. Voeg dan de gekookte pasta toe en meng met de saus. Zet nog even goed aan in de pan zodat de saus goed pakt op je pasta en serveer. Bestrooi rijkelijk met grana padano in vlokken, of parmezaan.

Veel plezier ermee, net zo snel klaar als jouw receptje, alleen de pasta kun je het beste even vooraf maken.

P.S. dit is als je het handig doet net zo snel klaar als jouw recept.
Whatever...
pi_140154405
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 22:25 schreef Spanky78 het volgende:
Prima. Ik zal je een receptje geven knul. Geen foto's want geen zin:

Nodig, pastamachine of geduld om reepjes te snijden. Een grote koekenpan (30 cm) of wok voor de saus, pan om pasta in te koken.

Maak verse pasta van ca 250g. harde pastabloem en twee eitjes. Laat rusten en maak en fetuccine van met een machientje. Neem ca 150-200 gram spekjes, bak dit licht krokant, voeg dan een gesnipperd uitje, drie tenen gesnipperde knoflook toe en smoor. Voeg twee paprika's toe, of drie. Liefst rode puntpaprika's, maar gele en oranje ook prima. Blus af met een glas witte wijn als alles samen heeft kunnen smoren. Voeg een laurierblaadje toe terwijl de wijn kookt. Neem 500 gram goed rijpe tomaten, iets van tasty tom ofzo, die je een week in het raamkozijn laat rijpen, snijd ze even in vieren en knijp de pitjes er even uit.

Laat even pruttelen tot de tomaat de saus stevigheid geeft en kook de pasta in gezouten water in 1 a twee minuten halfgaar.

Proef je saus en voeg verse salie, peper en zout naar smaak toe. Voeg dan de gekookte pasta toe en meng met de saus. Zet nog even goed aan in de pan zodat de saus goed pakt op je pasta en serveer. Bestrooi rijkelijk met grana padano in vlokken, of parmezaan.

Veel plezier ermee, net zo snel klaar als jouw receptje, alleen de pasta kun je het beste even vooraf maken.

P.S. dit is als je het handig doet net zo snel klaar als jouw recept.
anders dan die verse tomaten, zie ik niet meer groenten.
verder; waar zijn het gehakt, de oregano en italiaanse kruiden?
ik zie niet hoe een glas wijn, een laurierblaadje en een stukje kaas, meer smaak geven dan de kruiden in mijn saus.

en dan ook nog de mensen die net van de pakjes en zakjes af zijn, gaan wegjagen met zelfgemaakte pasta :')
pi_140155466
Zelfgemaakte pasta heeft niet heel veel meerwaarde boven het gebruik van een GOED MERK kant en klare pasta. Ik zou het vooral maken omdat het leuk is om pasta te maken (en goedkoper dan een GOED MERK pasta), meer niet.

Verder vind ik dit basisrecept echt prima voor de beginnende koker. Nog wat tips:

- idd ingeblikte tomaat gebruiken ipv een deel van de tomatenpuree
- er kunnen allerlei groenten in. voorgesneden, maar ook vers, b.v. wortel, selderij, courgette, verse tomaat...
- geraspte kaas op het eind maakt het wel echt beter
- gebruik een KOEKENPAN of WOK voor het gehakt !
- als je verse kruiden hebt, is dat beter. vooral basilicum en/of peterselie. Met het gebruik van gedroogde oregano/ital kruiden is niks mis want die behouden hun smaak als ze gedroogd worden, maar gedroogde peterselie/basilicum is smakeloos.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_140155594
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 00:26 schreef sirdanilot het volgende:
Met het gebruik van gedroogde oregano/ital kruiden is niks mis want die behouden hun smaak als ze gedroogd worden, maar gedroogde peterselie/basilicum is smakeloos.
Goh, en wat denk je dat er in gedroogde Italiaanse kruiden zit? O.a. peterselie en bascilicum. :')

En definieer GOED MERK eens? Bertolli, Grand Italia, random supermarkt huismerk, Barilla, DeCecco, Vioello, etc.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 20-05-2014 00:36:29 ]
pi_140155634
Ital kruiden is voornamelijk oregano. Ik zou idd ook eerder alleen oregano gebruiken en niet de ital kruiden
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_140155776
Ziet er goed uit. Een goede basis om mij ook maar eens in de Italiaanse school te verdiepen.
pi_140155897
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 00:40 schreef johannes_vermeer het volgende:
Ziet er goed uit. Een goede basis om mij ook maar eens in de Italiaanse school te verdiepen.
aaah!! johannes in mijn topic.
nou heb ik het gemaakt, hoor.

enne, doen ^O^
pi_140155977
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 00:33 schreef sirdanilot het volgende:
Ital kruiden is voornamelijk oregano. Ik zou idd ook eerder alleen oregano gebruiken en niet de ital kruiden
Neu... je moet niet lullen over dingen waar je niets van weet. Dit zijn Italiaanse kruiden:

Alloro, Basilico, Dragoncello, Ginepro, Origano, Peperoncino, Prezzemolo, Rosmarino, Salvia, Sedano & Timo.
pi_140156522
Ziet er appetijtelijk uit :9
pi_140156954
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 01:18 schreef marc0871 het volgende:

[..]

[..]

tips?
Babymais en een scheutje rode wijn.
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
  dinsdag 20 mei 2014 @ 02:37:46 #63
244933 trovey
Nachtoele
pi_140157194
Niets mis mee ^O^ en iedereen heeft nou eenmaal een andere manier van dit soort dingen maken en ieders smaak is anders maar als basisidee is dit prima....kun je zelf nog van alles toevoegen of weglaten. :P
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
  dinsdag 20 mei 2014 @ 03:45:54 #64
415718 TheLostArtofGivingaFuck
The King of Trolling
pi_140157473
knal er bijv meer champignons/gewone paddestoelen in ..
Doe ook de oregano pas in de laatste minuut bij
  dinsdag 20 mei 2014 @ 09:19:00 #65
292060 TimeJumper
Jumping around ;)
pi_140159365
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 22:11 schreef marc0871 het volgende:

[..]

ja, natuurlijk kan je dit gewoon maken.
ik doe het ook.
simpel, makkelijk, goedkoop en lekker.
het hoeft allemaal niet zo moeilijk.

de volgende wordt net zo eenvoudig.
hou je van chili con carne?
Jazeker!!!! normaal maakte ik dat altijd met een pakje, maar ik wil daar eens vanaf, al die toevoegingen die daarin zitten.
Nou ik ben benieuwd.

quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 21:27 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Heb je de nasi a la johannes en de macaroni a la kano al geprobeerd?
Nee maar ga ik zeker proberen :Y
Rayen 2½ jaar!
pi_140159379
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 02:05 schreef hottentot het volgende:

[..]

Babymais
:')
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 20 mei 2014 @ 14:15:46 #67
120235 skippy22
Potente kangoeroe
pi_140167476
quote:
1s.gif Op zondag 18 mei 2014 19:38 schreef FutureFairytale het volgende:
Waar is de kaas?
En was je handen eens.
pi_140170950
quote:
9s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 14:15 schreef skippy22 het volgende:

[..]

En was je handen eens.
en lees jij de rest van het topic eens.
daar staat het uitgelegd.
we hebben niet allemaal een kantoorbaantje.
  dinsdag 20 mei 2014 @ 16:50:09 #69
120235 skippy22
Potente kangoeroe
pi_140171767
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 16:21 schreef marc0871 het volgende:

[..]

en lees jij de rest van het topic eens.
daar staat het uitgelegd.
we hebben niet allemaal een kantoorbaantje.
Je bent dus een arbeider die zijn handen niet wast ?
  dinsdag 20 mei 2014 @ 16:50:58 #70
120235 skippy22
Potente kangoeroe
pi_140171791
Een topic door lezen om te kijken waarom iemand zijn handen niet wast :') Fokkers :')
pi_140172229
quote:
9s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 16:50 schreef skippy22 het volgende:

[..]

Je bent dus een arbeider die zijn handen niet wast ?
en ga nou maar weer met je vriendjes spelen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_140172420
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 09:19 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

:')
Smaak is persoonlijk.

(En niet die dingen in een potje zuur van de supermarkt.)
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
pi_140172775
quote:
0s.gif Op zondag 18 mei 2014 23:13 schreef Dandilion het volgende:
Halve rode paprika 2 uien en teentje knoflook, man wat weinig groente zeg! Mag best meer in vind ik.
Oef, dit is gewoon mannen hap. Groente is een ingrediënt geen doel op zich. Er had wel wat meer vlees in gemogen :).
pi_140180069
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 23:51 schreef marc0871 het volgende:

[..]

anders dan die verse tomaten, zie ik niet meer groenten.
verder; waar zijn het gehakt, de oregano en italiaanse kruiden?
ik zie niet hoe een glas wijn, een laurierblaadje en een stukje kaas, meer smaak geven dan de kruiden in mijn saus.

en dan ook nog de mensen die net van de pakjes en zakjes af zijn, gaan wegjagen met zelfgemaakte pasta :')
Een ui, 3 paprika's en 500gr. verse tomaten.
En ja, dat glas wijn en de laurier geven smaak. Sterker nog, dordat je een beetje laurier voor warmte gebruikt en salie met het varkensvlees krijg je veel duidelijkere smaak, ipv de mengelmoes van italiaanse' kruiden. Italianen flikkeren zelden alles dwars door elkaar; men kiest zorgvuldig een paar ingredienten die duidelijk te proeven zijn. Maargoed. Je hoeft het niet te proberen, je hoeft het ook niet aan te nemen.

Je vroeg mij hoe het beter kan; dit is een manier. En er zijn er nog vele anderen. De pasta die jij hebt gemaakt is 'hollandse pasta' de gemiddelde italiaan zal het iet lusten, maar eerder in huilen uitbarsten.
Whatever...
  dinsdag 20 mei 2014 @ 20:33:46 #75
325896 Thezappa
Fok!dealer
pi_140180461
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 13:16 schreef marc0871 het volgende:

[..]

waarom zou 'basic' niet lekker kunnen zijn?
zelfs meneer oliver kreeg in italie te horen, dat hij te veel in zijn 'italiaanse' gerechten deed.
beetje onder het mom van 'less is more'.

en of dit een grap is?
nee. dit is geen grap.
dit is om te laten zien hoe ik (IK) mijn pastasaus maak, en om mensen misschien te inspireren om de potjes en de pakjes eens te laten staan.
culinesse a gogo leek mij daar een goede plaats voor.
ga jij me nou vertellen dat ik daar helemaal fout in zit?
Nee je basis is goed

Echter gebruiken die Italianen dan verse kruiden , lekker tomaten, en verse pasta..dan smaakt het al meteen goed
aandeel Fok! hier te krijgen , pm voor vraagprijs
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')