Myraela | woensdag 14 mei 2014 @ 15:06 |
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes! Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen. Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten! En nu zijn we zijn alweer toe aan het zeventiende deel! Het idee: - Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten! - Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld. - Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc. - Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles. - Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten! - We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geïnspireerd raken om eens een beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten! Enkele (willekeurige) foto's uit deel 17: Minilot: RobinOok: DarkElf: Zo-is-dat PdeHoog N0a Bluezz Xuryah Bortecinem Nezhi Myraela: Game on! [ Bericht 32% gewijzigd door Myraela op 14-05-2014 15:24:28 ] | |
Myraela | woensdag 14 mei 2014 @ 15:08 |
Ik had niet door dat het de laatste post was. Zal even wat foto's uit het vorige deel in de OP plakken. De laatste post: Aardappel/tonijn koekjes, goede manier om een restje aardappelpuree op te maken. | |
xuryah | woensdag 14 mei 2014 @ 15:27 |
Omg, ik krijg altijd zo'n honger van dit topic Viskoekjes zien er lekker uit die maak ik ook wel eens, maar dan met zalm. Ook erg lekker! Leuk je nieuwe naam trouwens! | |
Selestha | woensdag 14 mei 2014 @ 16:43 |
Lekker die viskoekjes | |
TravelRose | woensdag 14 mei 2014 @ 17:20 |
Die viskoekjes zien er heerlijk uit! | |
Myraela | zaterdag 17 mei 2014 @ 11:33 |
Broodpudding met frambozen. Was voor het eerst dat ik het maakte/ heb gegeten. Was lekker, maar wel echt enorm machtig. | |
Blues | zaterdag 17 mei 2014 @ 11:44 |
Viskoekjes! | |
Helsinki | zaterdag 17 mei 2014 @ 11:47 |
Die viskoekjes zien er heerlijk uit! Binnenkort maar eens maken . | |
Dragonberry | zaterdag 17 mei 2014 @ 14:04 |
Ziet er goed uit! | |
Myraela | dinsdag 20 mei 2014 @ 14:01 |
Bitterballen met asperges en ham. Ik kan ondertussen echt geen asperges meer zien (of ruiken ) Maar dit was nog wel een leuk uitprobeersel. | |
Grutsk | dinsdag 20 mei 2014 @ 14:59 |
Die broodpudding ziet er superlekker uit! | |
Skaai | dinsdag 20 mei 2014 @ 19:13 |
Bohh dit klinkt lekker! | |
RobinOok | zaterdag 24 mei 2014 @ 16:40 |
Varkenshaasreepjes met paprika Had er geloof ik een fotoreportage van moeten maken, dat schijnt het helemaal te zijn tegenwoordig. :-) Al was ik dan snel klaar geweest, want het stelt echt niks voor, zo weinig ingrediënten en zo makkelijk te maken. | |
n0a | zaterdag 24 mei 2014 @ 22:44 |
Wentelteefjes gevuld met mascarpone en kersenjam. Wilde ze eigenlijk vullen met verse stukjes aardbei, maar kon geen aardbeien kopen. | |
Dragonberry | zaterdag 24 mei 2014 @ 22:50 |
Wouw! Ziet er echt super goed uit. Ik wil echt weer een keer wentelteefjes maken, maar ik heb nooit gewoon witbrood in huis | |
n0a | zaterdag 24 mei 2014 @ 22:52 |
Tnx! Heb het hier ook speciaal voor moeten kopen . | |
minilot | zondag 25 mei 2014 @ 18:52 |
Mooie wentelteefjes En hoezee, een nieuw topic! Zojuist gemaakt, voor in de bios: Sriracha-butterscotchpopcorn van versgepofte maïs | |
Mord_Sith | zondag 25 mei 2014 @ 18:52 |
Die wentelteefjes zien er echt goddelijk uit. En die popcorn ook | |
regnavetto | dinsdag 27 mei 2014 @ 22:13 |
Dragonberry | donderdag 29 mei 2014 @ 19:28 |
Een tijdje terug heb ik suikerbrood gebakken | |
Myraela | donderdag 29 mei 2014 @ 19:41 |
Was die lekker? Ik hou stiekem altijd van het hele kleffe suikerbrood. Deze ziet er een beetje droog uit. | |
Dragonberry | donderdag 29 mei 2014 @ 19:51 |
Heel klef was hij inderdaad helaas niet, het leek meer op normaal brood. Maar ik smeer er altijd graag boter op, dus mij maakte het niet zoveel uit Lees net ergens dat je het rondom kan insmeren met een mengsel van boter en gembersiroop om het kleffer te krijgen. Dat ga ik onthouden. Er mocht sowieso ook wel meer suiker in. [ Bericht 9% gewijzigd door Dragonberry op 29-05-2014 20:00:49 ] | |
regnavetto | donderdag 29 mei 2014 @ 21:02 |
Sardientjes [ Bericht 46% gewijzigd door regnavetto op 30-05-2014 00:36:55 ] | |
egeltje1985 | vrijdag 30 mei 2014 @ 00:29 |
Nice, al kijkt die voorste vis me wat eng aan. | |
Myraela | woensdag 4 juni 2014 @ 12:38 |
Deze wilde ik even delen omdat dit echt ultiem lekker is. Een simpele tarte tatin van ui, met geitenkaas. | |
Ama | donderdag 5 juni 2014 @ 02:24 |
| |
Selestha | donderdag 5 juni 2014 @ 10:30 |
Die wil ik ooook | |
Vlinder09 | donderdag 5 juni 2014 @ 10:39 |
Ik ga de aardappel- en tonijnkoekjes ook eens maken, lijkt me lekker!! | |
minilot | donderdag 5 juni 2014 @ 11:47 |
Geit + ui is altijd lekker! Mooie ui-rondjes Myra! | |
minilot | donderdag 5 juni 2014 @ 11:49 |
Vanavond eiiiiindelijk beginnen aan seizoen vier van Game of Thrones! We eten er veertiende-eeuwse preisoep uit A Feast of Ice & Fire bij, en ik bakte voor ernaast zojuist een bierbrood, met stukjes varkensspek en Westmalle Tripel. | |
Myraela | donderdag 5 juni 2014 @ 15:13 |
Dat brood klinkt goed. | |
Lonaa | donderdag 5 juni 2014 @ 17:34 |
Crappy phone-pic met: Bouillon getrokken van het karkas van mijn zelfgemaakte pekingeend van laatst met dumplings met daarin stukjes pekingeend, shiitake, gember, sojasaus. | |
RobinOok | donderdag 5 juni 2014 @ 17:36 |
Nice! | |
Lonaa | donderdag 5 juni 2014 @ 17:41 |
Thanks! Het was mijn eerste dumplingavontuur. Zowel maken als eten. | |
golfer | donderdag 5 juni 2014 @ 17:42 |
Ziet er lekker uit. | |
FutureFairytale | donderdag 5 juni 2014 @ 17:43 |
Gaaf hoor Lonaa! Vond je het lekker? | |
Lonaa | donderdag 5 juni 2014 @ 17:45 |
Ja. | |
Mord_Sith | donderdag 5 juni 2014 @ 17:45 |
Ziet er heerlijk uit | |
minilot | donderdag 5 juni 2014 @ 17:47 |
Bouillon van dezelfde eend die in de dumplings zit! Woah, tof! En leuk hè, dat vouwen van de deegvelletjes? Vind ik dan. | |
Lonaa | donderdag 5 juni 2014 @ 18:28 |
Ik vind het altijd mooi alles te gebruiken. We hebben er 1 avond pekingeendpannenkoekjes van gegeten en nu dus bouillon en dumplings. Oh, de organen zaten er niet meer in, maar de nek zat er wel los in, die gaf ik aan Sally. | |
minilot | donderdag 5 juni 2014 @ 18:30 |
Krijg er wel zin van om ook eens pekingeend te maken, al was het maar om het gezicht van mijn lief te zien als -ie er ineens eentje ziet hangen in de badkamer. | |
Lonaa | donderdag 5 juni 2014 @ 18:32 |
Het is een mooi gezicht. | |
Selestha | donderdag 5 juni 2014 @ 20:49 |
Leuk zeg Ik ga dat boek ook bestellen | |
Sandous | zondag 8 juni 2014 @ 16:20 |
Minilot oow wauw je popcorn. Heb zeker al 6 keer geprobeerd zoete popcorn te maken (dat je zo een caramel of suikerlaag hebt). Maar het lukt hier niet.. suiker blijft onderaan.. vele youtubefilmpjes gekeken. Heb jij een recept? | |
Bortecinem | zondag 8 juni 2014 @ 16:39 |
Hoe maak jij popcorn dan? Ik maakte vroeger regelmatig zoete popcorn maar heb dat probleem nooit gehad. Ik doe altijd olie in de pan, maiskorrels erbij, suiker naar smaak en dan op het vuur zetten met een deksel er op en wanneer de maiskorrels beginnen te sissen/bakken/net op ploffen staan de pan om de paar seconden schudden/bewegen. | |
minilot | maandag 9 juni 2014 @ 15:49 |
Als ik zoete popcorn maakt doe ik dat eigenlijk altijd door in een apart pannetje karamel te maken met suiker, een klontje boter en een snuf zout. Als de popcorn dan klaar is gooi ik die direct vanuit de pan waarin ze gepopt zijn uit over een bakplaat (met een bakpapiertje erop). Daar giet ik dan de hete karamel overheen, ik schep de popcorn en de karamel een beetje door elkaar en dan laat ik het uitharden. Op die manier krijg je altijd een mooi, hard en egaal suiker/karamellaagje over je popcorn. Suiker er direct in de pan bij de maiskorrels, werkt dat? Mij lijkt het dat de suiker zich dan niet goed verdeelt, en verbrandt het dan niet heel snel? Nou ja, in elk geval is de sriracha-karamelpopcorn een tikje bewerkelijker. Maar wel héél lekker! Dit is het recept: Sriracha Caramel Corn (..al gebruikte ik 'golden syrup' in plaats van rijststroop in het recept. Honing kan ook, desnoods ook schenkstroop) Ook hier maak je de karamelsaus in een aparte pan om later over versgebakken popcorn te gieten, maar daarna gaat de popcorn nog vijfenveertig minuten de oven in, en dan elk kwartier omscheppen. Dit zorgt voor een nóg betere verdeling van de karamel over de popcorn, het verdiept de smaak en als het eenmaal is afgekoeld is de popcorn zeer krokant en niet-plakkerig. Aanrader! | |
Myraela | maandag 9 juni 2014 @ 17:17 |
Ik doe voortaan ook de karamel apart, gisteren twee keer met suiker direct erbij en beide keren gewoon verbrand voordat alle popcorn gepoft is. Drie maal is scheepsrecht, dus toen heb ik na het poffen een beetje suiker en roomboter erbij gedaan en even laten karamelliseren. Die waren wel lekker. | |
Bortecinem | maandag 9 juni 2014 @ 17:21 |
Ik hoor jullie manier voor de eerste keer. De manier waarop ik het doe is altijd goed gegaan eigenlijk, nooit last gehad van verbrande suiker. Vraag me af wat we anders doen.. Ik ga binnenkort maar weer eens gesuikerde popcorn proberen te maken, het is best lang geleden. | |
Discombobulate | dinsdag 17 juni 2014 @ 15:03 |
Wat voor jullie http://www.reddit.com/r/foodporn | |
minilot | woensdag 18 juni 2014 @ 19:59 |
We hebben Australië vanavond opgegeten! Nou ja, we hebben Australisch gegeten. 'Pie floaters', pasteitjes van homemade bladerdeeg en kangoeroevlees (!) erin, dobberend op erwtensoep en met flink wat ketchup: Pavlova (éénpersoonsporties gemaakt) met sinaasappelslagroom en erop zat aardbei, veel mango en wat passievrucht: | |
Bortecinem | woensdag 18 juni 2014 @ 20:02 |
Pavlova is Nieuw-Zeelands! Ziet er verder wel jummie uit. | |
Pietverdriet | woensdag 18 juni 2014 @ 20:02 |
Psssst Pavlova is Nieuw Zeelands | |
minilot | woensdag 18 juni 2014 @ 20:08 |
Ja, maar heel veel Australiërs vinden dat het Australisch is en ik vind het bovendien verschrikkelijk lekker, dus ik vond het wel prima zo | |
Pietverdriet | woensdag 18 juni 2014 @ 20:11 |
ik ook, en je kan australiers en nieuw zeelanders er heerlijk mee op de kast krijgen. | |
minilot | woensdag 18 juni 2014 @ 20:19 |
Precies! Daarom hebben ze net verloren natuurlijk, onbewuste ergernis over mijn toetje. | |
Dragonberry | woensdag 18 juni 2014 @ 20:55 |
Oeh pavlova | |
Ama | woensdag 18 juni 2014 @ 22:25 |
Kangoeroevlees Waar heb je dat gehaald dan. Verder ziet het er weer heerlijk uit zoals altijd! | |
minilot | donderdag 19 juni 2014 @ 08:10 |
Bij de Sligro. Horecagroothandelpasjes zijn handig! En het enige dat je ervoor nodig hebt is iemand in je kennisenkring met een KvK-nummer. | |
Isabeau | donderdag 19 juni 2014 @ 08:28 |
heb ik gemaakt voor mijn Nieuw Zeeland week omdat ik niets anders kon vinden dat echt Nieuw Zeelands was. En kangoeroe heeft de Lidl wel eens, ik heb nog wat in de diepvries liggen. | |
minilot | donderdag 19 juni 2014 @ 08:42 |
Eerlijk gezegd had ik er vooral al een week lang vreselijk veel trek in, en toen ik er iets over ging opzoeken kwam ik er pas achter dat het nogal een bron van heftig culinair debat is en dat hoewel Nieuw-Zeeland officieel de bakermat is voor de Pavlova, nogal wat Australiërs dat onterecht vinden en er de pest over in hebben. Vond ik voldoende voor een bij een wedstrijd tegen Australië passend toetje. Wat maakte jij toen Chili aan de beurt was Isa? | |
FutureFairytale | donderdag 19 juni 2014 @ 10:06 |
Zag dat bij My Kitchen Rules dat NZ pavlova maakte voor Aussies. Die gezichten Maar is het zeker dat het uit NZ komt dan? | |
Isabeau | donderdag 19 juni 2014 @ 10:37 |
http://www.dekooktips.com/recepten/chil-mais.htm En ze zijn daar natuurlijk ook dol op dulce de leche | |
minilot | donderdag 19 juni 2014 @ 10:39 |
Ha, lollig! Pastel de Choclo was al precies wat bovenaan mijn shortlist stond! Goed, terug naar de foto's. | |
RobinOok | donderdag 19 juni 2014 @ 11:15 |
Bij floaters denk ik aan wat anders. Misschien dat ze me daarom ook helemaal niet lekker lijken. Uhuh. | |
Pietverdriet | donderdag 19 juni 2014 @ 11:17 |
Die "floaters" zal je in Rdam wel eens in de haven zien | |
MariaEtcetera | donderdag 19 juni 2014 @ 20:03 |
Pastel de choclo Empanadas Casuela Porotos con mazamorra Of gewoon brood met avocado-ui-prutje | |
minilot | zaterdag 21 juni 2014 @ 19:58 |
Een beetje WK-esk gefusion vanavond! Braziliaanse 'moqueca' (vissoep) + Australische 'damper' (vlugbrood) | |
minilot | zaterdag 21 juni 2014 @ 20:03 |
O, en ik heb 'vlugbrood' net geGoogled. Nul resultaten. En 'snelbrood' ook maar zesenzeventig. Nou weet ik dat we in Nederlandse keuken geen eigen quick bread-traditie hebben, maar is er dan echt geen gebruikelijke vaderlandse term voor? Enfin, ik vind vlugbrood leuk klinken, dus nou ja, je weet waar je het voor het eerst gelezen hebt. [ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 22-06-2014 00:55:46 ] | |
Molo | zaterdag 21 juni 2014 @ 20:30 |
Sodabread? Ziet er weer heerlijk uit Minilot | |
minilot | zaterdag 21 juni 2014 @ 20:35 |
Maar niet alle quickbreads zijn 'soda bread'. Naja. Lekker was het in elk geval wel ja! | |
Molo | zaterdag 21 juni 2014 @ 20:36 |
Recept please | |
MariaEtcetera | zondag 22 juni 2014 @ 00:30 |
Oe en receptje van de moqueca als het kan! Ziet er lekker uit! | |
minilot | zondag 22 juni 2014 @ 13:52 |
Moqueca: http://www.nrcnext.nl/koken/2010/02/25/moqueca/ Damper: http://www.manusmenu.com/damper | |
minilot | zondag 22 juni 2014 @ 13:56 |
Zondagslunch was zojuist een DIY-BLT met versgebakken platbrood en mayo met diverse kruiden uit eigen tuin: ..en dat ziet er na assemblage dan ongeveer zo uit: | |
Molo | zondag 22 juni 2014 @ 17:15 |
That's it! Ik word lesbisch!! | |
Molo | zondag 22 juni 2014 @ 17:29 |
Ok, vanavond damper ipv stokbrood bij de salade en kip, ben benieuwd! | |
Lucky_Strike | zondag 22 juni 2014 @ 21:23 |
Laat ik hier ook maar eens posten naar aanleiding van mijn day of international cuisine. Een beetje te snel genomen (honger ) maar een Amerikaanse, Mexicaanse en Griekse burger | |
FutureFairytale | zondag 22 juni 2014 @ 21:36 |
Dacht eerst aan damper maar kon niet want dat is (meestal een) brood (stick) wat op de barbecue wordt gebakken. | |
RobinOok | zondag 22 juni 2014 @ 21:47 |
Eerst floaters, nu dampers. Nou, lekker hoor.... | |
Molo | zondag 22 juni 2014 @ 21:57 |
Het is wachten op de bloaters en stiffies | |
minilot | maandag 23 juni 2014 @ 10:27 |
Heftig ontbijt! Enneh, wat waren de exacte verschillen tussen de burgers? Ik kan het aanraden! | |
Lucky_Strike | maandag 23 juni 2014 @ 10:41 |
Het was meer een brunch, flink vullend inderdaad maar zo lekker voor een keertje! Alleen de combo met 's avonds een paar flinke burgers was niet zo'n succes. Ik voelde me echt even flink beroerd na het eten. Het is jammer dat ik niet meer mijn best heb gedaan op de foto's van de burgers, ze waren erg verschillend. Ze waren allemaal anders gekruid natuurlijk. Op de Amerikaanse zat cheddar, sla, tomaat, gele ui, augurk en bbq saus. Op de Griekse sla, tomaat, rode ui en tzaziki. Op de Mexicaanse creme fraiche, guacamole, cheddar, mais en tomaat. | |
regnavetto | maandag 23 juni 2014 @ 11:35 |
Pavlova! Empanadas! | |
n0a | maandag 23 juni 2014 @ 12:28 |
Ketoprak, maar dan zonder tofu. Een van mijn favoriete groentegerechten. | |
minilot | maandag 23 juni 2014 @ 20:36 |
Chileens gegeten tijdens de wedstrijd! Pastel de Choclo - ovenschotel met gehakt, olijven, rozijnen, ei en maïspuree: Hier een recept, maar ik gebruikte verse maïs in plaats van blikmaïs en koffiemelk in plaats van gewone melk en een tikkie meer specerijen (paprika en kaneel erbij). Ernaast nog wat simpele Ensalada Chilena. Toetje was empolvados, een soort eierkoekjes met dulce de leche ertussen. Ik maakte er een piepkleine versie van: Hee, ook aan de pavlova! Klinkt goed zeg! Ga ik ook eens maken. Maar dan mét tofu. [ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 24-06-2014 11:56:10 ] | |
RobinOok | maandag 23 juni 2014 @ 20:45 |
Toch vind ik dat het niet kan, ketoprak zonder tahoe... Geloof wel dat het lekker was. | |
n0a | maandag 23 juni 2014 @ 22:39 |
Die wat ik had was niet goed meer, anders zat het er wel in. Vorige keer wel met tofu gegeten, miste het nu niet echt. | |
4EverBlackEyed | dinsdag 24 juni 2014 @ 12:01 |
Wat een schattige eierkoekjes | |
minilot | dinsdag 24 juni 2014 @ 14:02 |
Krap drie centimeter in doorsnee! Ik vond ze ook wel snoezig zo. | |
littledrummergirl | dinsdag 24 juni 2014 @ 14:35 |
wat n leuke blog ik ben je gaan volgen op fb! | |
n0a | dinsdag 24 juni 2014 @ 15:13 |
Dank je | |
_Loki | dinsdag 24 juni 2014 @ 19:37 |
Als we dan toch met pavlova bezig zijn Chocolate, chocolate chip and balsamic pav! Met slagroom en aardbeien, uiteraard. | |
minilot | donderdag 26 juni 2014 @ 09:05 |
Simpel ontbijt: knäckebröd (niet zelfgemaakt), whipped feta, oregano uit de tuin en druiven.Nog een pavlova! En wat een bijzondere! | |
minilot | zondag 29 juni 2014 @ 10:04 |
Wedstrijdje tegen Mexico vandaag! Wat maken jullie? Ik bakte vanmorgen pan de muerto (dit recept + een lepeltje anijszaad). Deed mijn best om erbij te denken aan geliefden die mij ontvallen zijn, maar in plaats daarvan zat ik de hele ochtend met het Botjeslied van Graaf Tel in mijn hoofd. "Jaaaaaaa, eerrrr ist bot bot bot bot bot in ieder mensch" | |
Molo | zondag 29 juni 2014 @ 11:23 |
Geweldig weer Minilot! Al zit ik nu met het telliedje in mijn hoofd | |
minilot | zondag 29 juni 2014 @ 13:20 |
Meeerrrrr Mexicaans! Horchata, van versgemaakte rijstmelk, gewone melk, vanille, kruidnagel, kaneel, suikersiroop en een scheutje rum. | |
FutureFairytale | zondag 29 juni 2014 @ 13:48 |
En vind je het wat? Lijkt me niet lekker alhoewel het er super uitziet! | |
minilot | zondag 29 juni 2014 @ 13:59 |
Het is even wennen. Smaak is wel erg lekker, textuur is een tikje slijmerig maar het heeft wel wat. Beetje als rijstepap, maar dan veel vloeibaarder. Ik had er anderhalve liter van gemaakt, maar dat komt wel op hoor. [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 30-06-2014 07:22:55 ] | |
minilot | zondag 29 juni 2014 @ 16:07 |
Semi-Mexicaanse middagsnack waar verder niks traditioneels aan is: Verse jalapeños met drie soorten kaas + bosui (en wat panko), uit de oven. | |
Myraela | zondag 29 juni 2014 @ 16:34 |
Drankjes met kruidnagel. die sla ik over. Rest klinkt goed! | |
FutureFairytale | zondag 29 juni 2014 @ 17:13 |
Ik zou dat hele bord zo opeten. Jalapenos met kaas | |
minilot | zondag 29 juni 2014 @ 19:02 |
Ja, dat krijg ik ook wel oneindig weg ja. Opstelling net bij start van de wedstrijd was warme zachte kaassaus + salsa van geroosterde groenten (chilipeper, tomaten, uien, knoflook) waar ook flink wat limoen en koriander in zat. *burp* Morgen maar salade eten. | |
MariaEtcetera | zondag 29 juni 2014 @ 19:18 |
Lekkerrrr mini! Geen guacamole? Geïnspireerd door jou eet ik vandaag weer eens pastel de choclo, it's been a while | |
dahippieunicorn | zondag 29 juni 2014 @ 22:46 |
Gehaktballetjes in tomatensaus met paprika's Er gaat ook flink wat rode wijn in dus zelf ben ik in ieder geval fan van dit gerecht. | |
Nezhi | zondag 29 juni 2014 @ 22:59 |
Dat eten ziet er lekker uit! Hoe krijg je zo'n soort 'wazig' licht effect op je foto? | |
dahippieunicorn | zondag 29 juni 2014 @ 23:11 |
Dank je! Ik denk dat ik weet wat je bedoeld, ik heb de foto 'mat' bewerkt. Dus het zwart is niet echt meer vol zwart waardoor het een beetje een vintage look krijgt. | |
Ansu | zondag 29 juni 2014 @ 23:12 |
Hoe maak je de kaassaus en de salsa? | |
minilot | maandag 30 juni 2014 @ 07:17 |
Nope, de (niet door mijzelf gekochte) avocado's wilde qua rijpheid niet echt meewerken. En tof, die pastel de choclo. Dat is nou echt iets dat ik uit mezelf niet zo gauw gegeten zou hebben. Maar ik vond het veel lekkerder dan verwacht! Supersimpel, allebei. Het doel was weinig culinair. - Voor de kaassaus eerst een heel klein beetje roux gemaakt. Eetlepel boter laten smelten in een pannetje, eetlepel bloem erbij, minuutje bakken, kopje melk erbij en roeren tot sausje. Daaarna een handje geraspte belegen Goudse kaas en een handje geraspte Cheddar erdoor, en een half pakje roomkaas (100 gram). Opgeleukt met wat cayennepeper en voor het ultieme oranjegevoel een snuf kukurma. Goed doorroeren en warmhouden op een rechaud. - Voor de salsa, oven voorverwarmd op 240 graden. Drie uien en zes flinke trostomaten in kwarten gesneden, samen met een rode chilipeper en een paar ongepelde teentjes knoflook in een kom gedaan. Dat alles omgehusseld met wat olie, zout en een snuf suiker. Vervolgens alles uitspreiden over een bakplaat waar je een bakpapiertje op hebt gelegd en de boel een half uurtje roosteren in de oven. Dan de groenten een beetje laten afkoelen, de knoflookteentjes pellen/uitknijpen en alles samen met een blender/keukenmachine/staafmixer tot salsa fijnmalen. Daarna naar smaak fijngehakte koriander (veel erin is lekker ), vers limoensap, komijn en zout toevoegen tot het lekker is. Dan koud wegzetten en de boel een paar uur op smaak laten komen. [ Bericht 12% gewijzigd door minilot op 30-06-2014 07:25:07 ] | |
minilot | maandag 30 juni 2014 @ 07:20 |
Knusse foto hoor! | |
Ansu | maandag 30 juni 2014 @ 08:32 |
Dank!! | |
dahippieunicorn | maandag 30 juni 2014 @ 09:31 |
Dank je! Foodgawker vond van niet Jouw dipjes zien er ook heerlijk uit | |
dahippieunicorn | maandag 30 juni 2014 @ 21:52 |
Kleine update Een andere foto is geaccepteerd op Foodgawker. | |
rhubarb | dinsdag 1 juli 2014 @ 10:20 |
Afgelopen weekend een eetclub gehouden, dit hebben we geserveerd. Voorgerecht: Coquilles met een citroen-peterselie botersaus, krokant spek en ovenroasted cherrytomaten Tussengerecht: Rotolo gevuld met o.a. garnalen, spinazie en sjalotjes. Witte wijn saus en rivierkreeft. Hoofdgerecht: Lamskogel met dukkahkorst (ongezouten pinda's, komijn-, sesam- en korianderzaad, zout en peperkorrels), salade met vijgen, dadels en granaatappelpitjes, knoflookpuree. Nagerecht: Chocolatefudgebrownies met frambozencoulis, stukjes fudge, frambozen en aardbeien. | |
Dragonberry | dinsdag 1 juli 2014 @ 16:29 |
Dat was vast een heerlijk diner rhubarb Ik had laatst aarbei-rabarber( ) galette | |
dahippieunicorn | woensdag 2 juli 2014 @ 10:29 |
Ziet er heerlijk uit | |
regnavetto | woensdag 2 juli 2014 @ 18:53 |
Kabeljauw met Pastinaakpuree | |
Pietverdriet | woensdag 2 juli 2014 @ 18:55 |
Erg lekker lijkt me, maar die portie zou mij te klein zijn | |
regnavetto | donderdag 3 juli 2014 @ 14:44 |
Pesto van cress | |
RobinOok | vrijdag 4 juli 2014 @ 18:03 |
Liang Fen Koude, homemade mungbonennoedels met een simpele dressing van sojasaus, zwarte rijstazijn en chili olie. Echt zooooooo lekker met dit warme weer. | |
dahippieunicorn | zaterdag 5 juli 2014 @ 22:40 |
Pesto <3 Moet ik ook weer eens maken. Wel bijzonder, van cress. Waarschijnlijk een overbodige vraag, maar was het lekker? Ziet er heerlijk uit, maar die textuur van die noedels lijkt me helemaal niks. Is het een beetje glibberig, of hoe moet ik me dat voorstellen? | |
RobinOok | zaterdag 5 juli 2014 @ 22:51 |
Als stevige jelly. Agar agar achtige stevigheid. Ik vind glibberig niet het goede woord, maar dat zijn ze natuurlijk wel. Ik vind ze echt superlekker. | |
dahippieunicorn | zaterdag 5 juli 2014 @ 22:52 |
Misschien toch eens proberen dan. Nu ben ik benieuwd | |
RobinOok | zondag 6 juli 2014 @ 14:03 |
Zeker doen! :-) (al is mungbonenzetmeel niet echt heeeeel makkelijk te vinden) Mijn lunch vandaag, tosti geitenkaas, sambal, rode ui. Dat gaat echt never nooit vervelen! Tosti Geitenkaas | |
Cici | zondag 6 juli 2014 @ 14:41 |
Jummie, jouw tosti´s zien er altijd zoo lekker uit! Ben alleen niet zo van de sambal (zegt deze Indo...) | |
minilot | zondag 6 juli 2014 @ 17:12 |
Boh, dat zou ik ook wel eens willen eten! Gauw eens op zoek naar dat zetmeel En een voortreffelijk uitziende tosti, zoals gewoonlijk. Hier net al een toetje achter de kiezen (na spaghetti met gehaktballen ): Meringue met limoen-passievruchtcurd (en met palmsuiker, vandaar een beetje donker) + een erg rijpe galiameloen | |
minilot | zondag 6 juli 2014 @ 17:16 |
(Stikdonkerbewolkt buiten, daarom prutfoto. ) | |
Pietverdriet | zondag 6 juli 2014 @ 17:18 |
Als je zegt, broodje pindasaus met avocado... | |
minilot | zondag 6 juli 2014 @ 17:19 |
Nu je het zegt! Nou ja, het was wel heel, heel erg lekker. | |
Pietverdriet | zondag 6 juli 2014 @ 17:20 |
Dat geloof ik. | |
FutureFairytale | zondag 6 juli 2014 @ 17:28 |
Vind het helemaal geen prutfoto. Ziet er gewoon lekker uit. Liever zo dan bewerkte foto's . | |
PM-girl | zondag 6 juli 2014 @ 20:18 |
(Het bereiden van) aziatische gerechten spreekt me meestal niet zo aan, maar deze ziet er goed uit! | |
dahippieunicorn | zondag 6 juli 2014 @ 20:51 |
Mmmm ziet er heel erg lekker uit! Ik heb Jam en Quiche gemaakt! | |
megamandy | zondag 6 juli 2014 @ 20:59 |
Jouw tosti's maken mij altijd jaloers Chocolat chip cookies met walnoten inclusief kitsch-servet. Foto is met mijn gsm gemaakt dus een beetje wazig | |
regnavetto | maandag 7 juli 2014 @ 14:01 |
Steaksandwich. | |
regnavetto | maandag 7 juli 2014 @ 14:02 |
Cool. Wat voor Jam is het in dit geval? | |
dahippieunicorn | maandag 7 juli 2014 @ 14:05 |
Frambozenjam en het achterste potje is bosbessenjam, van zelf geplukte (wilde) bosbessen Die steak-sandwich zou ik nu ook wel willen | |
Nezhi | maandag 7 juli 2014 @ 15:31 |
Ik stel voor dat er een FOK!-thuisafgehaald komt zodat ik ook mijn mond/maag kan laten genieten in plaats van alleen de ogen die steak sandwich En die jam ziet er uit als iets wat ik gewoon uit de pot zou eten. | |
dahippieunicorn | maandag 7 juli 2014 @ 16:30 |
Eensch Er staan nog een stuk of 4 potten in de koelkast. | |
egeltje1985 | maandag 7 juli 2014 @ 16:41 |
bezorg je ook? | |
Helsinki | maandag 7 juli 2014 @ 17:35 |
Ziet er heerlijk uit! | |
#ANONIEM | maandag 7 juli 2014 @ 20:58 |
De opdracht van mijn ouders was: kook iets... Dit is het geworden... Een erwtencrème met yoghurt, roomkaas en wat zwarte peper. Een tatertje met een snufje zout en peper, gebakken in roomboter met wat verse knoflook. Verder nog een aardappelsalade (aardappel met schil) met Zaanse mayonaise, peterselie, dille, selderie, bieslook, paprikapoeder, knoflookpoeder en wat zwarte peper. De worteltjes even gekookt en wat besprenkeld met azijn. Was erg goed te pruimen ! [ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 07-07-2014 21:02:30 ] | |
FutureFairytale | maandag 7 juli 2014 @ 22:11 |
Lekker! Ik had door de puree of zelfs nog door de aardappelsalade wat mosterd gedaan . | |
#ANONIEM | maandag 7 juli 2014 @ 22:12 |
Goed idee, ga ik onthouden voor de volgende keer! | |
Myraela | maandag 7 juli 2014 @ 22:19 |
Klinkt wel lekker. Beetje bleek vleesje. | |
Moass | dinsdag 8 juli 2014 @ 12:45 |
Lucky_Strike | dinsdag 8 juli 2014 @ 12:50 |
Ziet er lekker uit. Welke saus heb je erbij? | |
Moass | dinsdag 8 juli 2014 @ 13:02 |
Heel simpele, maar lekkere piccalilly! | |
minilot | woensdag 9 juli 2014 @ 14:25 |
Ennnnnn it's on! Argentijns vreetdagje is van start gegaan met sándwiches de miga als ontbijt/lunch! Wit (met deegroller geplet) casinobrood met ertussen onder andere gerookte ham, zelfgemaakte eiersalade, gezouten tomaatjes en paprikaroomkaas. | |
minilot | woensdag 9 juli 2014 @ 14:35 |
En alvast gemaakt voor bij het avondeten vanavond: Argentijnse bonensalade Bonen, zelfgerookte paprika, gerookt paprikapoeder, bleekselderij, rode ui, knoflook, pittige worst, peterselie, koriander, oregano, olie en sherryazijn. | |
minilot | woensdag 9 juli 2014 @ 19:53 |
Niet bijster origineel, wel lekker: steak en chimichurri | |
Molo | woensdag 9 juli 2014 @ 19:55 |
minilot | woensdag 9 juli 2014 @ 20:01 |
Nogal een lap vlees zeg! Eet ik niet zo vaak. Hierna maar weer even een paar dagen vegetarisch.. Nou ja tot zondag, want dan Duits koken natuurlijk! | |
Lonaa | woensdag 9 juli 2014 @ 20:03 |
Das een flinke steak mini! | |
FutureFairytale | woensdag 9 juli 2014 @ 21:18 |
At je die steak alleen of met zn 2? Voor 2 zijn het nml normale maatjes. | |
Ama | woensdag 9 juli 2014 @ 21:19 |
Omg | |
minilot | woensdag 9 juli 2014 @ 21:20 |
Eerlijk gezegd was dit de portie voor mijn lief, die van mij was iets kleiner. Maar het viel mee hoor, iets meer dan tweehonderd gram per lap. Oogt groter op de foto denk ik. Eindhap! Bolas, ook wel: 'donut holes' Gefrituurd, gerold in kaneelsuiker en zoals op de doorsnede rechtsboven te zien is: gevuld met dulce de leche [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 10-07-2014 08:02:22 ] | |
Ama | woensdag 9 juli 2014 @ 21:21 |
Minilot als je ooit een restaurant begint (*hint* *hint* haha) dan kom ik bij je eten | |
minilot | woensdag 9 juli 2014 @ 21:22 |
Haha, een restaurant runnen lijkt me echt afschuwelijk! Maar bedankt! | |
uniekhoorn | woensdag 9 juli 2014 @ 21:25 |
Nu ook wel! Damn | |
Myraela | woensdag 9 juli 2014 @ 21:26 |
Oh god, dit lijkt me echt onwijs lekker. | |
Molo | woensdag 9 juli 2014 @ 21:27 |
Restaurant?? Ik ga gewoon bij haar in wonen | |
megamandy | woensdag 9 juli 2014 @ 21:27 |
Kijk wie het zegt | |
Blues | woensdag 9 juli 2014 @ 21:29 |
Maxifood hoor | |
Ama | woensdag 9 juli 2014 @ 21:30 |
Wat zal haar vriend gelukkig zijn zeg | |
FutureFairytale | woensdag 9 juli 2014 @ 21:30 |
*bijt een stukje scherm af | |
egeltje1985 | woensdag 9 juli 2014 @ 21:31 |
had ik ook vanavond! Opgegeten voordat ik aan een foto dacht. | |
minilot | woensdag 9 juli 2014 @ 21:41 |
Aanstellers zijn jullie! Gewoon zelf maken, het bleek best makkelijk te zijn. Ik volgde min of meer dit recept: http://www.garnishandglaz(...)-churro-donut-holes/ ..maar ik heb het deeg in plaats van een half uur een uur laten rijzen. En ik had geen kleine uitsteker, dus ik heb gewoon balletjes gedraaid, en die heb ik voorafgaand aan het frituren nog een half uurtje extra laten rijzen onder een theedoek. Ik had het idee dat ze van langer rijzen nog wat luchtiger en smaakvoller zouden worden, en luchtig en smaakvol waren ze zeker! [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 10-07-2014 08:02:55 ] | |
Molo | woensdag 9 juli 2014 @ 21:55 |
| |
Sorella | woensdag 9 juli 2014 @ 22:23 |
Ik neem aan dat je dulche de lette van gecondenseerde melk hebt gemaakt minilot ? heb je het blik een paar uur in warm water gezet of de inhoud in een pan gedaan en dan maar roeren tot het bruin is of op een andere manier ? | |
dahippieunicorn | woensdag 9 juli 2014 @ 22:23 |
Dulce de Leche Er staat nu een Kersen clafoutis in de oven... maar ja.... het is avond dus slecht licht | |
Molo | woensdag 9 juli 2014 @ 22:50 |
Ik mik het altijd in een grote kom, dan nuken in de magnetron. Steeds een paar minuten en als het omhoog borrelt roeren. Als het dikker (en klonterig) wordt stoppen en even glad kloppen met mixer. Dan is het in een minuut of 10 klaar zonder kans op aanfikken | |
Sorella | woensdag 9 juli 2014 @ 22:56 |
Die ben ik nog niet tegen gekomen , wel het maken met de oven. Ff offtopic, vroeger voordat mijn pc crashte had ik een site gevonden met allemaal plaatjes van dulce leche recepten, klikte je daarop werd je doorverwezen naar de site waar het recept stond en ik kan die site toch nergens meer vinden ( was een amerikaanse site volgens mij) iemand enig idee ? | |
minilot | woensdag 9 juli 2014 @ 22:57 |
Ik heb geen magnetron. Ik maak dulce de leche inderdaad gewoon door (ongeopende) blikken gecondenseerde melk drie uur te koken in een grote pan vol water. Meestal maak ik meteen een paar blikken tegelijk, zoveel er in de pan passen. Gaat altijd perfect zo!Niet zo knorrig, met het linken naar het recept bedoelde ik niet meteen per se dat ik afwijzend tegenover een nieuw huisgenootje sta! | |
RobinOok | woensdag 9 juli 2014 @ 23:01 |
Dito! Die kunnen namelijk gewoon zo terug de kast in. Zijn nog langer houdbaar dan wat er al op het blik stond. Altijd dulce de leche in huis. Echt briljant om snel bananenijs mee te maken. Blik dulce de leche, bevroren bananen, blender, klaar! Misschien wat drank erbij, kokosmelk, maar het hoeft niet. | |
minilot | woensdag 9 juli 2014 @ 23:01 |
Misschien... Foodgawker?! http://foodgawker.com/?s=dulce+de+leche [ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 10-07-2014 00:16:47 ] | |
Sorella | woensdag 9 juli 2014 @ 23:48 |
That,s the one, dank je erg veel | |
Molo | donderdag 10 juli 2014 @ 00:14 |
Hmmm, das wel een slim idee | |
Molo | donderdag 10 juli 2014 @ 00:15 |
Ik heb mijn koffers alvast ingepakt | |
Isabeau | donderdag 10 juli 2014 @ 06:22 |
Wat een goed idee! Ik maak regelmatig bananenijs, eventueel met wat pindakaas of chocolade, maar dit is ook een lekker alternatief | |
n0a | donderdag 10 juli 2014 @ 09:36 |
Chocolade brownie wafels van Kitchen meets Girl. Wafels smaken goed, maar het deeg is niet fijn. Parmezaanse kaas wafels van Kayotic Kitchen. Erg lekker en hartig . | |
FutureFairytale | donderdag 10 juli 2014 @ 10:19 |
Noa! Wat ziet dat er beide super uit! | |
Selestha | donderdag 10 juli 2014 @ 10:59 |
Ooh, heerlijk! Ik ben jaloers | |
regnavetto | donderdag 10 juli 2014 @ 17:45 |
Broccoli Erwten Risotto | |
Lonaa | donderdag 10 juli 2014 @ 19:26 |
Crappy telefoonfoto buikspek: | |
Molo | donderdag 10 juli 2014 @ 19:40 |
Nermnermnerm! | |
Myraela | vrijdag 11 juli 2014 @ 17:34 |
Heel erg simpel, maar om één of andere reden nooit aan gedacht om eens zelf te maken. Nu dus wel. Foe yong hai, recept komt van kayotic kitchen. | |
littledrummergirl | vrijdag 11 juli 2014 @ 20:38 |
receptje ? | |
Lonaa | vrijdag 11 juli 2014 @ 20:57 |
Uhm. Buikspek kopen, eventueel ontdooien. In ruitpatroon het zwoerd insnijden. Zwoerd insmeren met zout, 5 spice op de rest, de hele nacht in de koelkast. Buikspek afdrogen, oven aanzetten, eerst op de kop in de oven (dus zwoerd naar beneden) een uurtje op 220 graden ofzo. En daarna omdraaien en dan nog 2 uurtjes. Wel halverwege wat lager zetten. | |
dahippieunicorn | vrijdag 11 juli 2014 @ 21:28 |
Brownies Dit is echt al een aantal jaar mijn favoriete recept en nu heb ik het eindelijk gefotografeerd. | |
Myraela | vrijdag 11 juli 2014 @ 21:31 |
Die zien er echt perfect uit. | |
dahippieunicorn | vrijdag 11 juli 2014 @ 21:46 |
Dat waren ze ook. Zó ontzettend makkelijk en ze lukken iedere keer! Echt een aanrader | |
Bienelientjee | vrijdag 11 juli 2014 @ 22:06 |
Ziet er lekker uit! Die ga ik ook eens proberen! | |
n0a | zaterdag 12 juli 2014 @ 09:25 |
Ik doe de marinade juist aan de vlees kant en nadat de zwoerd glazig wordt doe ik er grof zout op. | |
Lonaa | zaterdag 12 juli 2014 @ 09:51 |
Ik doe ook m'n 5 spice aan de vleeskant. | |
n0a | zaterdag 12 juli 2014 @ 12:39 |
Ah verkeerd gelezen . Heb je het ook wel eens gestoofd? Ook zo lekker. | |
Lonaa | zaterdag 12 juli 2014 @ 13:14 |
Nee, nog nooit! Hoe doe je dat? | |
n0a | zaterdag 12 juli 2014 @ 15:10 |
Ik doe het zo > recept. Je moet wel van een beetje zacht vet houden. Maar makkelijk om te maken en ik vind het erg lekker. | |
RobinOok | zaterdag 12 juli 2014 @ 20:05 |
Tiger Salad Hier moet ik vaak aan denken als mensen miepen over "teveel of te overheersende" koriander in een gerecht: tijger salade. De koriander is een beetje als de sla. Ik at dit voor het eerst 13 jaar terug in China, in een hip/modern restaurant. Ik wist toen niet eens de koriander te benoemen, ik wist alleen dat ik het briljaaaaant lekker vond. Fris en pittig en licht en kruidig. Perfect op warme zomerdagen. Je krijgt meestal maar een gebaksbordje vol, dat je dus nog dient te delen met je tafelgenoten ook, maar als je het zelf maakt kunt het uiteraard groter maken. Sommige / steeds meer Chinese restaurantjes in Nederland hebben het ook de kaart. Ik at het bij Bij Bao in Rotterdam. Restaurantje in de pannenkoekstraat, dat dicht ging maar naar ik hoorde een doorstart maakte. Klikken voor het recept, maar ik kan verklappen, het is: koriander, komkommer, lente-ui, chilipeper (!) en een simpele dressing obv rijstazijn. | |
minilot | zondag 13 juli 2014 @ 16:37 |
Aaaaah, wat een heerlijk topic is dit toch! Puike brownies, hartige wafels, buikspek is altijd goed en ik hou niet van foe yong hai, maar zo zelfgemaakt krijg ik er toch wel trek van!Oeee! Ik miep doorgaans dat ik vind dat ergens wel wat meer koriander in mag, dus ik ga dit zeker maken. Koriander: | |
minilot | zondag 13 juli 2014 @ 16:42 |
Ik kook vandaag de keuken van de nieuwe wereldkampioen voetbal! Begonnen met iets voor bij de koffie, te weten een Baumkuchen: Superleuk om te maken maar wel een flink werk! Elk laagje wordt bovenop de volgende gebakken, zoals bij spekkoek, en de donkere lijntjes (die maken dat de taart eruit ziet als de jaarringen van een boom, vandaar de naam) krijg je door het amandel-bischuitdeeg telkens heel donkerbruin te bakken onder een loeihete grill. Niet alleen leuk om te zien, maar ik heb net een flink stuk op en het is nog hartstikke lekker ook! Ik gebruikte dit recept: http://globaltableadventure.com/2011/04/28/recipe-german-tree-cake-baumtorte/ (+ in het beslag nog een extra theelepel amandelextract en een flinke snuf zout) | |
Bienelientjee | zondag 13 juli 2014 @ 16:48 |
| |
RobinOok | zondag 13 juli 2014 @ 17:09 |
Kijk, aan jou heb tenminste wat! | |
minilot | zondag 13 juli 2014 @ 17:10 |
En ik aan jou! Weet je wel hoe lekker een scheut van de door jou aangeraden spekkoeklikeur net was in de koffie naast de toch al spekkoekachtige laagjestaart? | |
RobinOok | zondag 13 juli 2014 @ 17:13 |
Ah, cool! Leuk te horen. :-) | |
Molo | zondag 13 juli 2014 @ 17:43 |
Minilot, die foto met recept gooi je toch wel op de echte foodgawker he? | |
Molo | zondag 13 juli 2014 @ 17:44 |
Ik ben overigens een echte koriander hater. Enige wat ik echt echt niet weg krijg, vers blad in ieder geval. Gedroogd zaad in kleine hoeveelheden kan ik eten, maar lekker is anders. Schijnt een genetisch bepaald iets te zijn. Vanavond Thais koken, met apart koriander voor mijn man, die het wel heerlijk vindt. | |
Clubsoda | zondag 13 juli 2014 @ 17:56 |
Mijn Duitse lief viel net ongeveer flauw bij het zien van deze foto en kon nog net Baumkuchen uitbrengen Ik vermoed dat ik binnenkort ook aan de bak moet. Had je niet iets minder bewerkelijks adembenemend op de foto kunnen zetten? En salade met superveel koriander! Hemel * Clubsoda lurkt hier graag | |
minilot | zondag 13 juli 2014 @ 17:56 |
Nou, ik weet dat het genetisch bepaald schijnt te zijn of je koriander al dan niet lust, maar mijn lief kreeg het vroeger niet weg en vond het vreselijk en naar zeep smaken, maar met voorzichtig steeds een beetje meer toedienen lust -ie het nu gewoon! Hij hoeft niet dezelfde enorme bergen die ik doorgaans over gerechten heenkieper, maar een handje gaat prima. | |
RobinOok | zondag 13 juli 2014 @ 17:59 |
Ik ken meerdere mensen die het vroeger naar zeep vonden smaken en er nu van smullen, dus ik geloof ook niks van dat genetische excuus. Zeurpieten zijn het, die korianderhaters. Miemels. | |
minilot | zondag 13 juli 2014 @ 18:13 |
En het valt wel mee hoor! Ja, je hebt er even wat tijd voor nodig en je moet in de buurt van de oven blijven maar moeilijk is het absoluut niet en het is leuk om te doen, al die laagjes. | |
minilot | zondag 13 juli 2014 @ 18:13 |
Heb geen blog hè? | |
z80 | zondag 13 juli 2014 @ 18:22 |
http://www.schrokop.nl/ | |
minilot | zondag 13 juli 2014 @ 18:24 |
Ssst | |
Molo | zondag 13 juli 2014 @ 19:10 |
Dat moet je uiteraard zelf weten. | |
Molo | zondag 13 juli 2014 @ 19:12 |
Mijn man heeft het na een paar jaar maar opgegeven met mij. Avonden dat ik niet thuis ben kookt hij vaak Indiaas, met veel koriander, maar ik blijf het echt helemaal niks vinden. Hij en vrienden hebben vaak genoeg geintjes uitgehaald en klein beetje koriander door mijn eten gedaan, maar ik kan het echt niet weg krijgen. Ach, als dat het enige ter wereld zo'n beetje is, kan ik daar prima mee leven | |
minilot | zondag 13 juli 2014 @ 20:39 |
Avondeten in beige en groen: Königsberger Klopse, Gurkensalat en homemade Spätzle: | |
minilot | zondag 13 juli 2014 @ 20:42 |
Wedstrijd begint een uur eerder dan ik dacht, dus de zelfgemaakte minipretzels met mieriksworteldip ga ik niet meer redden. Snif. [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 14-07-2014 00:12:19 ] | |
Zo-is-dat | zondag 13 juli 2014 @ 20:46 |
Jeetje minilot wat ben je goed bezig geweest vandaag! | |
minilot | zondag 13 juli 2014 @ 21:04 |
Ja, beter nog als ik tijd had gehad voor de pretzels. Nou ja, nu Duitse biertjes en voetbal kijken [ Bericht 10% gewijzigd door minilot op 15-07-2014 13:20:36 ] | |
SV-tje | maandag 14 juli 2014 @ 21:31 |
Minilot, in het recept zie ik staan: 1 1/2 cups almond paste, tightly packed (12 oz) 6 Tbsp half & half Dit zijn twee dingen die ik niet thuis kan brengen, almond paste is dat gewoon in het Nederlands vertaald amandelspijs? De half & half kan ik niets van maken, wat is dat? | |
minilot | dinsdag 15 juli 2014 @ 13:19 |
Ik had nog goede kwaliteit marsepein liggen, dus dat heb ik gewoon gebruikt en daardoor wel de hoeveelheid suiker een tikkie naar beneden aangepast, want 'almond paste' is eigenlijk gewoon: ontvelde amandelen in de keukenmachine tot het een pasta wordt. Half & half is een Amerikaans zuivelproduct, vergelijkbaar met kookroom hier. Ik hou wel van volle producten, dus ik heb gewoon lekker slagroom gebruikt. | |
BlauwePhlox | dinsdag 15 juli 2014 @ 21:07 |
Ik hou van spätzle, maar ik weet nooit waar ik het mee moet eten. Wat heb jij er doorheen gedaan? | |
Myraela | dinsdag 15 juli 2014 @ 21:11 |
Na het geweldige idee van Piet had ik ajvar gemaakt. Ga ik echt nog heel vaak maken. | |
SV-tje | dinsdag 15 juli 2014 @ 22:15 |
Dank je! ik weet wat ik deze vakantie ga maken! | |
Johnfuckinmayer | woensdag 16 juli 2014 @ 10:41 |
Heb je alles klein gesneden voor je het de oven in deed? | |
Myraela | woensdag 16 juli 2014 @ 11:33 |
Nee, alles in z'n geheel zodat je makkelijk alle vellen in één keer eraf kan trekken. Daarna zaadlijsten eruit en puree ervan maken. | |
minilot | woensdag 16 juli 2014 @ 11:49 |
Gewoon simpel gehouden: flinke klont zoute boter & fijngehakte peterselie en dille. Volgens mij is spätzle in boter + verse kruiden al gauw erg lekker. | |
minilot | woensdag 16 juli 2014 @ 11:55 |
Geweldig spul is dat ja! Ik maak het ook graag, maar dan met verse chilipepers in plaats van sambal. Verder hetzelfde recept als jij. Tip voor nu je de smaak te pakken hebt: je kunt paprikas en aubergines heel snel gaar en aan de buitenkant zwartgeblakerd krijgen als je ze gewoon los op een gaspit van je fornuis roostert op hoog vuur. Is bovendien leuk om te doen! Verder gewoon hetzelfde: laten afkoelen in een plastic zak en je trekt de vellen er zo vanaf. Aubergines en paprika's in de gloeiende kolen leggen als er toch al een barbecue aanstaan gaat ook als een speer. | |
minilot | woensdag 16 juli 2014 @ 16:00 |
Soms gaat er niks boven de eenvoud van een 'quick pickle' Rode ui en verse jalapeño, in afwachting van het avondeten: (Schoon potje zoeken, voor de helft vullen met rijstazijn, lepel suiker, twee theelepels zout, deksel erop, schudden tot opgelost, deksel eraf, de te pickelen groenten erin proppen, afvullen met water, deksel erop, in de koelkast zetten, paar uur erin laten staan en dan opeten ) | |
regnavetto | woensdag 16 juli 2014 @ 16:43 |
Ha! Die kleuren zijn super! | |
regnavetto | woensdag 16 juli 2014 @ 16:44 |
Super simpele Bo Luc Lac | |
BlauwePhlox | woensdag 16 juli 2014 @ 18:46 |
Ok, bedankt! Wat ik nu soms doe is zelf een champignonsausje maken. Ik had ook een keer een Duits recept gevonden met kaas, maar dat was niet te eten. Ik wilde namelijk de käsespätzle namaken die ik ooit in een restaurant had gegeten. Tot op heden niet gelukt... | |
Molo | woensdag 16 juli 2014 @ 19:46 |
Oe dat vlees ziet er echt heerlijk uit | |
Molo | woensdag 16 juli 2014 @ 19:46 |
| |
minilot | woensdag 16 juli 2014 @ 21:17 |
Hawaïesk avondeten: 'kālua pig' op zelfgemaakte stoombroodjes en erbij salade met ananas: Gebruikte recepten: http://thirstyfortea.com/2014/05/13/kalua-pork-buns/ http://www.seasaltwithfood.com/2014/07/chinese-steamed-buns.html http://julesfood.blogspot.nl/2014/07/spicy-pineapple-pepper-slaw.html http://julesfood.blogspot.nl/2014/05/pickled-jalapenos.html Lekker hoor! Wat zit er linksboven als groenteprutje bij? | |
regnavetto | woensdag 16 juli 2014 @ 21:43 |
Sla gesmoord met wat gember. Zacht maar niet zover dat et babyvoedig was. Zat nog wat beet aan. | |
regnavetto | woensdag 16 juli 2014 @ 21:43 |
Die broodjes lijken me trouwens heel lekker. Zit er nog saus op? | |
minilot | woensdag 16 juli 2014 @ 21:46 |
Nope, varken + gepicklede rode ui waren al sappig genoeg. (Ik snap wat je bedoelt hoor, want als ik zo'n zacht stoombroodje zie denk ik automatisch aan een flinke klodder hoisinsaus ) | |
regnavetto | woensdag 16 juli 2014 @ 22:05 |
Ja eens! Die momofuku pork buns zijn echt te lekker,. | |
Lonaa | donderdag 17 juli 2014 @ 01:03 |
Die had ik vorige week nog. | |
4EverBlackEyed | vrijdag 18 juli 2014 @ 12:22 |
Omnomnom Ik overweeg om dit volgende week te maken. | |
megamandy | zaterdag 19 juli 2014 @ 23:12 |
Dakgangjeong naar een recept van Maangchi, ^_^ | |
n0a | zondag 20 juli 2014 @ 00:45 |
Die wil ik ook nog eens maken. Viel mee om te doen? | |
megamandy | zondag 20 juli 2014 @ 01:10 |
Ja via dit recept is het super makkelijk. Schijnbaar heeft ze nog een andere online staan wat meer werk is, misschien eens bekijken voor een volgende keer. Want dit is zeker voor herhaling vatbaar | |
RobinOok | zondag 20 juli 2014 @ 05:20 |
Cool! | |
minilot | zondag 20 juli 2014 @ 18:00 |
Oooo, die kip! Hierzo een zongedroogdetomatenbrood gemaakt, met vulling van boter, knoflook en venkelpluis. Voor bij de soep van straks. | |
Lonaa | zondag 20 juli 2014 @ 18:05 |
Ziet er lekker uit mini! Receptje? En bij welke soep? | |
RobinOok | zondag 20 juli 2014 @ 18:37 |
Soms, als ik de foto's download en bekijk heb ik wel eens spijt dat ik nooit aan foodstyling doe. Ik denk wel een beetje na over hoe ik iets opschep, maar let niet op de details. En dan zie ik deze en denk "nah, het heeft ook wel iets onsmakelijks. Als ik nu gewoon de mooiste stukken bij elkaar had gezocht was dat voor de foto toch wel beter geweest.":-) Maar ja, het kost allemaal al zoveel tijd. Dus uiteindelijk is het een geval van jammer dan. Naan with Lamb shoulder Overgebleven lamsvlees van een langzaam gegaarde lamsschouder van vrijdag. Op eigengemaakte naan met een yoghurtsausje van Turkse yoghurt, koriander, mint, groene chiliepeper, zwarte peper, zout, komijn en limoen. Was lekker! | |
Pietverdriet | zondag 20 juli 2014 @ 18:44 |
Robin. Je foto's zijn prachtig omdat het zo natuurlijk is, je wilt het zo opeten. Foodstyling laat het er vaak zo kunstmatige uitzien, dat is eten om naar te kijken, niet om het op te eten. | |
Lonaa | zondag 20 juli 2014 @ 18:46 |
Ik vind het er lekker uitzien hoor Robin! Zou het zo opeten. | |
Pietverdriet | zondag 20 juli 2014 @ 18:47 |
Dit dus, en dat is waar voor alle foto's op je blog. Ze worden niet voor niets gejat | |
Molo | zondag 20 juli 2014 @ 19:38 |
Eens. Ziet er heerlijk uit. Ik durf lamsschouder niet zo te maken omdat ik bang ben dat het te droog wordt. Moet toch maar eens over die angst heen komen, gewoon proberen, want een van de lekkerste dingen die er zijn | |
RobinOok | zondag 20 juli 2014 @ 21:26 |
Oh, ik zat niet te vissen naar complimentjes, maar dank je!! En Molo, je moet daar niet bang voor zijn. Ik zorg altijd dat de ovenschaal met lamsschouder goed "enigzins" luchtdicht is ingepakt met alufolu. En leg de schouder bijvoorbeeld op een laagje gesneden ui. Dan flink zout en peper, kruiden als thijm en/of rozemarijn, veel knoflookjes (als ik zin heb er ook in gepropt). Dan een scheutje drank erbij om een beginnetje met het stomen te maken. Goed dichtvouwen met alufolu dus. In een op 220C voorverwarmde oven waarbij je de thermostaat dan meteen terugdraait naar 170C. En dat 4-6 uur. Komt niet zo nauw. Echt nog nooit droog lam gehad! En je kunt variëeren met de kruiden wat je wilt. Meer marokkaans, of Chinees, allemaal en altijd lekker! Zo simpel en zo leuk om te maken. Eigenlijk is het altijd teveel voor ons tweeen, maar dat kan me niet schelen. Volgende dag broodjes eten. En je kunt het ook invriezen. | |
minilot | maandag 21 juli 2014 @ 13:55 |
Ik snap wel wat Robin bedoelt hoor: de druiperigheid van haar tosti's en sommige Aziatische vleesgerechten hebben tegelijkertijd iets waanzinnig lekkers en iets waarzinnig kledderigs of druiperigs, op een eerlijke manier die je niet zo snel in professionele voedselfotografie tegen zal komen. Het heeft juist wel wat. En ik ga mijn dorpsTurk eens vragen om een lamsschouder. Heb ik nog nooit klaargemaakt, dus wel zin in. | |
minilot | maandag 21 juli 2014 @ 14:34 |
Gewoon een simpel standard deeg voor wit brood gebruikt (zijn er talloze van online te vinden), en daar een paar zongedroogde tomaten van goede kwaliteit (in stukjes) doorgekneed, evenals twee lepels van de tomatenolie uit het potje. Na het rijzen heb ik het deeg uitgerold tot een rechthoekige plak. Venkelpluis fijngehakt, knoflook gepureerd en dit allebei door zachte gezouten roomboter heengeprakt. Dit prutje uitgesmeerd over het deeg, deeg opgerold en nog een poosje verder laten rijzen tot ongeveer verdubbeld en in een half uurtje op 220 graden gebakken in de oven. Soep was een rommeltje van restjes: eerst boullion getrokken van kippenpoten en diverse kontjes knolgroenten. Bouillon gezeefd en soep van gemaakt met het kippenvlees, spinazie, koolrabi, groene kool en blokjes uitgebakken hongaarse paprikaworst. Niet echt een recept dus, meer een geval van koelkast leegmaken. | |
minilot | woensdag 23 juli 2014 @ 19:12 |
Warm genoeg buiten voor opnieuw Hawaiiaans. Niet fraai, wel lekker: loco moco! Rijst, hamburgers, heel veel pittige gravy en een spiegeleitje. Erbij nog salsa van mango, komkommer, koriander en limoen. | |
minilot | donderdag 24 juli 2014 @ 15:50 |
Happie! Gefrituurde knoflookolijven met spicy aioli: | |
Myraela | donderdag 24 juli 2014 @ 16:11 |
Cool! Lijkt me lekker. | |
regnavetto | donderdag 24 juli 2014 @ 18:37 |
Goi Cuon | |
minilot | donderdag 24 juli 2014 @ 19:59 |
Oeee, dat ziet er lekker uit voor bij dit warme weer zeg! | |
minilot | donderdag 24 juli 2014 @ 20:00 |
Tevens verkoelend... Ik had net dit: Versgebakken mojito-koekjes (met rietsuiker, rum en munt) + zelfgemaakt limoen-roomijs. | |
Bortecinem | donderdag 24 juli 2014 @ 20:08 |
Yum. Die koekjes lijken een beetje op snickerdoodles ook. | |
minilot | donderdag 24 juli 2014 @ 20:09 |
Komt omdat ze voor het bakken, net als snickerdoodles, door de suiker gerold zijn. | |
dahippieunicorn | donderdag 24 juli 2014 @ 20:35 |
Kom je even wat langsbrengen? | |
Lonaa | donderdag 24 juli 2014 @ 20:40 |
Oooh, die koekjes! | |
uniekhoorn | donderdag 24 juli 2014 @ 21:36 |
Wederom En waarom woon jij zo knetterver weg? Regna, dat ziet er ook heerllijk uit! En Robin, die lamsschouder!!!!!! Ik zou er bijna van vloeken zo lekker ziet dat er uit! | |
dahippieunicorn | donderdag 24 juli 2014 @ 22:14 |
Ik maakte een slushie want het was heet | |
minilot | zaterdag 26 juli 2014 @ 11:07 |
Fraaie foto! En het ziet eruit als iets dat nog extra lekker is met een scheut wodka erdoor. | |
RobinOok | zaterdag 26 juli 2014 @ 16:16 |
Gebakken champignons Champignons, hard gebakken in wat olie met zout en vetsin. Dan klont boter (van rauwe melk, nog uit Frankrijk) erbij, fijngehakt knoflookje. Even doorwarmen. Ieniemienie scheutje sherry azijn, verse koriander en peper. Op een geroosterde maisboterham. God, wat was dat lekker. Geen idee waarom. Ik denk die boter. | |
minilot | zaterdag 26 juli 2014 @ 16:32 |
Retro. Lekker. En ja, alles smaakt natuurlijk als engeltjes met een dergelijk soort boter! | |
minilot | zaterdag 26 juli 2014 @ 16:32 |
Beetje milkshake gemaakt van amandelmelk en een restje zelfgemaakt limoenroomijs. | |
minilot | zaterdag 26 juli 2014 @ 20:55 |
Vegetarische avondhap (er waren kaaskroketjes naast): piepkleine anijschampignons, ofwel Agaricus arvensis, kort gebakken in boter en een beetje marsala, met radijskers en flink wat zwarte peper. Wat een geweldige paddenstoeltjes! | |
FutureFairytale | zaterdag 26 juli 2014 @ 21:11 |
Robin en mini; jullie champignongerechten zien en klinken beide geweldig. Ik ben echt gek op champignons alleen eet ze bijna nooit. Wat stom... | |
Isabeau | zaterdag 26 juli 2014 @ 21:24 |
Nou, dat dus! Ik wilde vroeger nog wel eens een boterhammetje toasten en dan daar gebakken champignons op doen, maar dat doe ik nooit meer. | |
RobinOok | zaterdag 26 juli 2014 @ 21:38 |
Mijn Turk verkoopt losse, grote champignons en dat nodigt uit om er soms een paar mee te nemen. Meestal zonder plan. En tsja, vandaag zag ik ze in mijn ijskast en kon ze of weggooien of bakken. Ben blij dat ik ze bakte. :-) Ik ben ook dol op champignons en eet ze ook veel te weinig. In mijn herinnering stond zo'n blauw bakje champignons vroeger standaard in onze/mijn koelkast. Maar al jaaaaaaren niet meer. | |
uniekhoorn | zaterdag 26 juli 2014 @ 21:44 |
Lekker Robin! Hier gaan er sowieso wel 4 bakken van 400 gram doorheen per week. Ben echt champignonverslaafd | |
Isabeau | zaterdag 26 juli 2014 @ 21:45 |
Nu heb ik nog zo'n bakje staan Dat wordt dus lunch morgen. Helaas heb ik niet zulke lekkere boter | |
emmyemmy | zaterdag 26 juli 2014 @ 22:33 |
Wij hadden vroeger een champignonbedrijf Ben dus opgegroeid met megaveel champignons | |
minilot | zondag 27 juli 2014 @ 16:10 |
Het ging er eerder deze week al over op CUL: de Salt Potatoes! Nieuwe- of krielaardappelen gekookt in bremzout pekelwater, en dan geserveerd met gesmolten boter. [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 27-07-2014 21:01:31 ] | |
emmyemmy | zondag 27 juli 2014 @ 17:41 |
Dat wil ik nu supergraag maken alleen worden ze hier al spastisch als ik deeg maak | |
minilot | zondag 27 juli 2014 @ 17:49 |
Deeg maken geeft honderd keer meer rommel! | |
emmyemmy | zondag 27 juli 2014 @ 18:02 |
Misschien toch een keer proberen dan! | |
Pietverdriet | zondag 27 juli 2014 @ 18:03 |
Ik ken dat als patatas bravas | |
Pietverdriet | zondag 27 juli 2014 @ 18:04 |
oeh. Lekker | |
minilot | zondag 27 juli 2014 @ 18:05 |
Ik ken patatas bravas vanuit Spanje vooral als jonge gefrituurde aardappelen (voorgekookt in normaal gezouten water), met een tomatensaus. [ Bericht 2% gewijzigd door minilot op 27-07-2014 21:01:55 ] | |
habitue | zondag 27 juli 2014 @ 18:14 |
Gister gevulde xxl champignons gemaakt met geitenkaas tomaat pijnboompit balsamicoglaze en bieslook. Met honing balsamico en verse frambozen dressing. Gepofte aardappel en een salade erbij. Damn wat was dat lekker. Helaas geen foto. | |
Pietverdriet | zondag 27 juli 2014 @ 18:24 |
Ik van de canarische eilanden in bremzout water gekookt zodat ze een zoutlaagje hebben. Met idd een rode of groene saus als optie, ik neem wat olijfolie of boter | |
Weltschmerz | zondag 27 juli 2014 @ 18:58 |
Gebakken champignons kunnen gruwelijk lekker zijn. Denk niet dat het de boter is, heb ze ook wel eens met ghee ontzettend lekker gekregen, en dan probeer je het de volgende keer weer zo, en dan is het toch minder. Misschien is het wel juist als ze niet zo vers meer zijn? Ik bak ze ook regelmatig terwijl ze er niet meer mooi uitzien. | |
minilot | zondag 27 juli 2014 @ 19:10 |
Google zegt dat die op de Canarische eiladen papas arrugadas heten Ziet er verder inderdaad hetzelfde uit als de Ierse versie. | |
Ama | zondag 27 juli 2014 @ 19:50 |
| |
Molo | zondag 27 juli 2014 @ 20:55 |
Canarische aardappeltjes met mojo saus Hmmmm heerlijk! Ik kan me trouwens echt niet indenken dat iemand aardappelen koken in zout water al teveel troep vindt geven, ik word er een beetje treurig van bij de gedachte eigenlijk | |
Molo | zondag 27 juli 2014 @ 20:57 |
Ga ik binnenkort eens maken op die manier Indiase stijl kruiden denk ik | |
megamandy | zondag 27 juli 2014 @ 21:07 |
Vanmiddag kwam ik Fazer chocola tegen, moest aan jou denken Zandkoekjes en ik kwam nog kokossnippers tegen en stukjes chocola dus die zitten er ook in (ja lelijke foto maar geen zin om ze fatsoenlijk neer te leggen ) | |
Molo | maandag 28 juli 2014 @ 17:24 |
Omnomnom goeie koekjes! En nerm Fazer Vriend van me werkt sinds kort bij bedrijf wat Freia chocolade maakt (net zo lekker als Fazer), heeeeeeel vervelend | |
regnavetto | woensdag 30 juli 2014 @ 17:52 |
Turón de Banana, oftewel Filipijnse Bananen loempias | |
minilot | woensdag 30 juli 2014 @ 18:15 |
Iets dat waar ik nog nooit van heb gehoord! En dat is heel akelig, want dan heb ik direct een 'moetikmaken!!'-Pavlovreactie. Lijkt me lekker, mits ik ergens goede mango's kan krijgen want dat vind ik altijd nogal een opgave. Recept zit er wel héél makkelijk uit, dus ik vrees dat ik zelf het deeg voor de loempiavellen moet gaan maken. | |
regnavetto | woensdag 30 juli 2014 @ 18:17 |
Je kan er ook een karamel dipsaus bij maken als je van zoet houdt. Wat mijn familie dan doet is room vervangen door kokosmelk | |
minilot | woensdag 30 juli 2014 @ 18:19 |
Ik zou wel opteren voor een karamelsaus erbij ja. Wat voor recept gebruikt de gemiddelde Filipijn daar precies voor? | |
dahippieunicorn | woensdag 30 juli 2014 @ 20:56 |
Salted Caramel ijs | |
Selestha | woensdag 30 juli 2014 @ 21:00 |
Oh.. YUM! | |
regnavetto | donderdag 31 juli 2014 @ 13:59 |
Eigenlijk gewoon zoals de meeste standaard karamel sauzen. Suiker, boter en room. Maar in plaats van de room kokosmelk |