abonnement bol.com Unibet Coolblue
  zaterdag 26 juli 2014 @ 21:44:34 #276
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_142760847
Lekker Robin!

Hier gaan er sowieso wel 4 bakken van 400 gram doorheen per week. Ben echt champignonverslaafd :@
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_142760864
Nu heb ik nog zo'n bakje staan *) Dat wordt dus lunch morgen. Helaas heb ik niet zulke lekkere boter ;)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_142762373
Wij hadden vroeger een champignonbedrijf :D Ben dus opgegroeid met megaveel champignons
  zondag 27 juli 2014 @ 16:10:55 #279
221912 minilot
Nancy boy
pi_142780906
Het ging er eerder deze week al over op CUL: de Salt Potatoes!



Nieuwe- of krielaardappelen gekookt in bremzout pekelwater, en dan geserveerd met gesmolten boter. :9

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 27-07-2014 21:01:31 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_142783498
Dat wil ik nu supergraag maken alleen worden ze hier al spastisch als ik deeg maak
  zondag 27 juli 2014 @ 17:49:56 #281
221912 minilot
Nancy boy
pi_142783715
quote:
0s.gif Op zondag 27 juli 2014 17:41 schreef emmyemmy het volgende:
Dat wil ik nu supergraag maken alleen worden ze hier al spastisch als ik deeg maak
Deeg maken geeft honderd keer meer rommel! :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_142784101
Misschien toch een keer proberen dan!
  zondag 27 juli 2014 @ 18:03:44 #283
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142784142
quote:
0s.gif Op zondag 27 juli 2014 16:10 schreef minilot het volgende:
Het ging er eerder deze week al over op CUL: de Syracuse Salt Potatoes!

[ afbeelding ]

Nieuwe- of krielaardappelen gekookt in bremzout pekelwater, en dan geserveerd met gesmolten boter. :9
Ik ken dat als patatas bravas
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 27 juli 2014 @ 18:04:26 #284
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142784169
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juli 2014 22:33 schreef emmyemmy het volgende:
Wij hadden vroeger een champignonbedrijf :D Ben dus opgegroeid met megaveel champignons
oeh.
Lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 27 juli 2014 @ 18:05:44 #285
221912 minilot
Nancy boy
pi_142784210
quote:
1s.gif Op zondag 27 juli 2014 18:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik ken dat als patatas bravas
Ik ken patatas bravas vanuit Spanje vooral als jonge gefrituurde aardappelen (voorgekookt in normaal gezouten water), met een tomatensaus.

[ Bericht 2% gewijzigd door minilot op 27-07-2014 21:01:55 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_142784516
Gister gevulde xxl champignons gemaakt met geitenkaas tomaat pijnboompit balsamicoglaze en bieslook. Met honing balsamico en verse frambozen dressing. Gepofte aardappel en een salade erbij. Damn wat was dat lekker. Helaas geen foto. :P
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  zondag 27 juli 2014 @ 18:24:19 #287
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142784888
quote:
1s.gif Op zondag 27 juli 2014 18:05 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik ken patatas bravas vanuit Spanje vooral als jonge gefrituurde aardappelen (voorgekookt in normaal gezouren water), met een tomatensaus.
Ik van de canarische eilanden in bremzout water gekookt zodat ze een zoutlaagje hebben.
Met idd een rode of groene saus als optie, ik neem wat olijfolie of boter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142785819
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juli 2014 16:16 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Gebakken champignons

Champignons, hard gebakken in wat olie met zout en vetsin. Dan klont boter (van rauwe melk, nog uit Frankrijk) erbij, fijngehakt knoflookje. Even doorwarmen. Ieniemienie scheutje sherry azijn, verse koriander en peper. Op een geroosterde maisboterham. God, wat was dat lekker. Geen idee waarom. Ik denk die boter.
Gebakken champignons kunnen gruwelijk lekker zijn. Denk niet dat het de boter is, heb ze ook wel eens met ghee ontzettend lekker gekregen, en dan probeer je het de volgende keer weer zo, en dan is het toch minder.

Misschien is het wel juist als ze niet zo vers meer zijn? Ik bak ze ook regelmatig terwijl ze er niet meer mooi uitzien.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 27 juli 2014 @ 19:10:45 #289
221912 minilot
Nancy boy
pi_142786168
quote:
1s.gif Op zondag 27 juli 2014 18:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik van de canarische eilanden in bremzout water gekookt zodat ze een zoutlaagje hebben.
Google zegt dat die op de Canarische eiladen papas arrugadas heten ;) Ziet er verder inderdaad hetzelfde uit als de Ierse versie. :)
Let me see you stripped down to the bone
  roze zondag 27 juli 2014 @ 19:50:43 #290
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_142787587
quote:
0s.gif Op zondag 20 juli 2014 18:37 schreef RobinOok het volgende:
Soms, als ik de foto's download en bekijk heb ik wel eens spijt dat ik nooit aan foodstyling doe. Ik denk wel een beetje na over hoe ik iets opschep, maar let niet op de details. En dan zie ik deze en denk "nah, het heeft ook wel iets onsmakelijks. Als ik nu gewoon de mooiste stukken bij elkaar had gezocht was dat voor de foto toch wel beter geweest.":-)
Maar ja, het kost allemaal al zoveel tijd. Dus uiteindelijk is het een geval van jammer dan.

[ link | afbeelding ]Naan with Lamb shoulder

Overgebleven lamsvlees van een langzaam gegaarde lamsschouder van vrijdag. Op eigengemaakte naan met een yoghurtsausje van Turkse yoghurt, koriander, mint, groene chiliepeper, zwarte peper, zout, komijn en limoen. Was lekker!
:9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~
Your beauty never ever scared me.
  zondag 27 juli 2014 @ 20:55:10 #291
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_142790667
quote:
1s.gif Op zondag 27 juli 2014 19:10 schreef minilot het volgende:

[..]

Google zegt dat die op de Canarische eiladen papas arrugadas heten ;) Ziet er verder inderdaad hetzelfde uit als de Ierse versie. :)
Canarische aardappeltjes met mojo saus :9
Hmmmm heerlijk!

Ik kan me trouwens echt niet indenken dat iemand aardappelen koken in zout water al teveel troep vindt geven, ik word er een beetje treurig van bij de gedachte eigenlijk ;(
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 27 juli 2014 @ 20:57:23 #292
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_142790767
quote:
0s.gif Op zondag 20 juli 2014 21:26 schreef RobinOok het volgende:
Oh, ik zat niet te vissen naar complimentjes, maar dank je!!

En Molo, je moet daar niet bang voor zijn. Ik zorg altijd dat de ovenschaal met lamsschouder goed "enigzins" luchtdicht is ingepakt met alufolu. En leg de schouder bijvoorbeeld op een laagje gesneden ui. Dan flink zout en peper, kruiden als thijm en/of rozemarijn, veel knoflookjes (als ik zin heb er ook in gepropt). Dan een scheutje drank erbij om een beginnetje met het stomen te maken. Goed dichtvouwen met alufolu dus. In een op 220C voorverwarmde oven waarbij je de thermostaat dan meteen terugdraait naar 170C. En dat 4-6 uur. Komt niet zo nauw. Echt nog nooit droog lam gehad!

En je kunt variëeren met de kruiden wat je wilt. Meer marokkaans, of Chinees, allemaal en altijd lekker! Zo simpel en zo leuk om te maken. Eigenlijk is het altijd teveel voor ons tweeen, maar dat kan me niet schelen. Volgende dag broodjes eten. En je kunt het ook invriezen.
Ga ik binnenkort eens maken op die manier :)
Indiase stijl kruiden denk ik :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 27 juli 2014 @ 21:07:36 #293
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_142791231
quote:
1s.gif Op zondag 27 juli 2014 20:55 schreef Molo het volgende:

[..]

Canarische aardappeltjes met mojo saus :9
Hmmmm heerlijk!

Ik kan me trouwens echt niet indenken dat iemand aardappelen koken in zout water al teveel troep vindt geven, ik word er een beetje treurig van bij de gedachte eigenlijk ;(
Vanmiddag kwam ik Fazer chocola tegen, moest aan jou denken :D


Zandkoekjes en ik kwam nog kokossnippers tegen en stukjes chocola dus die zitten er ook in :) (ja lelijke foto maar geen zin om ze fatsoenlijk neer te leggen :9 )
吴 曼 迪
  maandag 28 juli 2014 @ 17:24:52 #294
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_142819070
quote:
17s.gif Op zondag 27 juli 2014 21:07 schreef megamandy het volgende:

[..]

Vanmiddag kwam ik Fazer chocola tegen, moest aan jou denken :D

[ afbeelding ]
Zandkoekjes en ik kwam nog kokossnippers tegen en stukjes chocola dus die zitten er ook in :) (ja lelijke foto maar geen zin om ze fatsoenlijk neer te leggen :9 )
Omnomnom goeie koekjes!

En nerm Fazer :9
Vriend van me werkt sinds kort bij bedrijf wat Freia chocolade maakt (net zo lekker als Fazer), heeeeeeel vervelend O-)


Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 30 juli 2014 @ 18:15:50 #296
221912 minilot
Nancy boy
pi_142890858
quote:
Iets dat waar ik nog nooit van heb gehoord! En dat is heel akelig, want dan heb ik direct een 'moetikmaken!!'-Pavlovreactie.

Lijkt me lekker, mits ik ergens goede mango's kan krijgen want dat vind ik altijd nogal een opgave. :) Recept zit er wel héél makkelijk uit, dus ik vrees dat ik zelf het deeg voor de loempiavellen moet gaan maken. :+
Let me see you stripped down to the bone
pi_142890911
quote:
0s.gif Op woensdag 30 juli 2014 18:15 schreef minilot het volgende:

[..]

Iets dat waar ik nog nooit van heb gehoord! En dat is heel akelig, want dan heb ik direct een 'moetikmaken!!'-Pavlovreactie.

Lijkt me lekker, mits ik ergens goede mango's kan krijgen want dat vind ik altijd nogal een opgave. :) Recept zit er wel héél makkelijk uit, dus ik vrees dat ik zelf het deeg voor de loempiavellen moet gaan maken. :+
Je kan er ook een karamel dipsaus bij maken als je van zoet houdt. Wat mijn familie dan doet is room vervangen door kokosmelk
  woensdag 30 juli 2014 @ 18:19:54 #298
221912 minilot
Nancy boy
pi_142890969
quote:
0s.gif Op woensdag 30 juli 2014 18:17 schreef regnavetto het volgende:

[..]

Je kan er ook een karamel dipsaus bij maken als je van zoet houdt. Wat mijn familie dan doet is room vervangen door kokosmelk
Ik zou wel opteren voor een karamelsaus erbij ja. :Y Wat voor recept gebruikt de gemiddelde Filipijn daar precies voor? *)
Let me see you stripped down to the bone
pi_142897174
quote:
Oh.. YUM! :9~
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')