Ziet er goed uit!quote:Op zaterdag 17 mei 2014 11:33 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]
Broodpudding met frambozen.
Was voor het eerst dat ik het maakte/ heb gegeten. Was lekker, maar wel echt enorm machtig.
Bohh dit klinkt lekker!quote:Op zaterdag 17 mei 2014 11:33 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]
Broodpudding met frambozen.
Was voor het eerst dat ik het maakte/ heb gegeten. Was lekker, maar wel echt enorm machtig.
Tnx! Heb het hier ook speciaal voor moeten kopen .quote:Op zaterdag 24 mei 2014 22:50 schreef Dragonberry het volgende:
Wouw! Ziet er echt super goed uit. Ik wil echt weer een keer wentelteefjes maken, maar ik heb nooit gewoon witbrood in huis
Heel klef was hij inderdaad helaas niet, het leek meer op normaal brood. Maar ik smeer er altijd graag boter op, dus mij maakte het niet zoveel uitquote:Op donderdag 29 mei 2014 19:41 schreef Myraela het volgende:
Was die lekker?
Ik hou stiekem altijd van het hele kleffe suikerbrood. Deze ziet er een beetje droog uit.
Nice, al kijkt die voorste vis me wat eng aan.quote:
quote:Op woensdag 4 juni 2014 12:38 schreef Myraela het volgende:
Deze wilde ik even delen omdat dit echt ultiem lekker is.
Een simpele tarte tatin van ui, met geitenkaas.
[ [url=http://i.imgur.com/HgKDHtc.png]afbeelding ][/url]
Die wil ik ooookquote:Op woensdag 4 juni 2014 12:38 schreef Myraela het volgende:
Deze wilde ik even delen omdat dit echt ultiem lekker is.
Een simpele tarte tatin van ui, met geitenkaas.
[ [url=http://i.imgur.com/HgKDHtc.png]afbeelding ][/url]
Geit + ui is altijd lekker! Mooie ui-rondjes Myra!quote:Op woensdag 4 juni 2014 12:38 schreef Myraela het volgende:
Deze wilde ik even delen omdat dit echt ultiem lekker is.
Een simpele tarte tatin van ui, met geitenkaas.
[ [url=http://i.imgur.com/HgKDHtc.png]afbeelding ][/url]
Ziet er lekker uit.quote:Op donderdag 5 juni 2014 17:34 schreef Lonaa het volgende:
Crappy phone-pic met:
Bouillon getrokken van het karkas van mijn zelfgemaakte pekingeend van laatst met dumplings met daarin stukjes pekingeend, shiitake, gember, sojasaus.
[ afbeelding ]
Bouillon van dezelfde eend die in de dumplings zit! Woah, tof!quote:Op donderdag 5 juni 2014 17:34 schreef Lonaa het volgende:
Crappy phone-pic met:
Bouillon getrokken van het karkas van mijn zelfgemaakte pekingeend van laatst met dumplings met daarin stukjes pekingeend, shiitake, gember, sojasaus.
[ afbeelding ]
Ik vind het altijd mooi alles te gebruiken.quote:Op donderdag 5 juni 2014 17:47 schreef minilot het volgende:
[..]
Bouillon van dezelfde eend die in de dumplings zit! Woah, tof!
En leuk hè, dat vouwen van de deegvelletjes? Vind ik dan.
Leuk zeg Ik ga dat boek ook bestellenquote:Op donderdag 5 juni 2014 11:49 schreef minilot het volgende:
Vanavond eiiiiindelijk beginnen aan seizoen vier van Game of Thrones!
We eten er veertiende-eeuwse preisoep uit A Feast of Ice & Fire bij, en ik bakte voor ernaast zojuist een bierbrood, met stukjes varkensspek en Westmalle Tripel.
[ afbeelding ]
Hoe maak jij popcorn dan? Ik maakte vroeger regelmatig zoete popcorn maar heb dat probleem nooit gehad. Ik doe altijd olie in de pan, maiskorrels erbij, suiker naar smaak en dan op het vuur zetten met een deksel er op en wanneer de maiskorrels beginnen te sissen/bakken/net op ploffen staan de pan om de paar seconden schudden/bewegen.quote:Op zondag 8 juni 2014 16:20 schreef Sandous het volgende:
Minilot oow wauw je popcorn. Heb zeker al 6 keer geprobeerd zoete popcorn te maken (dat je zo een caramel of suikerlaag hebt). Maar het lukt hier niet.. suiker blijft onderaan.. vele youtubefilmpjes gekeken.
Heb jij een recept?
quote:Op zondag 8 juni 2014 16:20 schreef Sandous het volgende:
Minilot oow wauw je popcorn. Heb zeker al 6 keer geprobeerd zoete popcorn te maken (dat je zo een caramel of suikerlaag hebt). Maar het lukt hier niet.. suiker blijft onderaan.. vele youtubefilmpjes gekeken.
Heb jij een recept?
Als ik zoete popcorn maakt doe ik dat eigenlijk altijd door in een apart pannetje karamel te maken met suiker, een klontje boter en een snuf zout. Als de popcorn dan klaar is gooi ik die direct vanuit de pan waarin ze gepopt zijn uit over een bakplaat (met een bakpapiertje erop).quote:Op zondag 8 juni 2014 16:39 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Hoe maak jij popcorn dan? Ik maakte vroeger regelmatig zoete popcorn maar heb dat probleem nooit gehad. Ik doe altijd olie in de pan, maiskorrels erbij, suiker naar smaak en dan op het vuur zetten met een deksel er op en wanneer de maiskorrels beginnen te sissen/bakken/net op ploffen staan de pan om de paar seconden schudden/bewegen.
Ja, maar heel veel Australiërs vinden dat het Australisch is en ik vind het bovendien verschrikkelijk lekker, dus ik vond het wel prima zoquote:
ik ook, en je kan australiers en nieuw zeelanders er heerlijk mee op de kast krijgen.quote:Op woensdag 18 juni 2014 20:08 schreef minilot het volgende:
[..]
Ja, maar heel veel Australiërs vinden dat het Australisch is en ik vind het bovendien verschrikkelijk lekker, dus ik vond het wel prima zo
Precies! Daarom hebben ze net verloren natuurlijk, onbewuste ergernis over mijn toetje.quote:Op woensdag 18 juni 2014 20:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
ik ook, en je kan australiers en nieuw zeelanders er heerlijk mee op de kast krijgen.
Kangoeroevlees Waar heb je dat gehaald dan. Verder ziet het er weer heerlijk uit zoals altijd!quote:Op woensdag 18 juni 2014 19:59 schreef minilot het volgende:
We hebben Australië vanavond opgegeten! Nou ja, we hebben Australisch gegeten.
'Pie floaters', pasteitjes van homemade bladerdeeg en kangoeroevlees (!) erin, dobberend op erwtensoep en met flink wat ketchup:
[ afbeelding ]
Pavlova (éénpersoonsporties gemaakt) met sinaasappelslagroom en erop zat aardbei, veel mango en wat passievrucht:
[ afbeelding ]
Bij de Sligro. Horecagroothandelpasjes zijn handig! En het enige dat je ervoor nodig hebt is iemand in je kennisenkring met een KvK-nummer.quote:Op woensdag 18 juni 2014 22:25 schreef Amarantha het volgende:
Kangoeroevlees Waar heb je dat gehaald dan.
heb ik gemaakt voor mijn Nieuw Zeeland week omdat ik niets anders kon vinden dat echt Nieuw Zeelands was.quote:
Eerlijk gezegd had ik er vooral al een week lang vreselijk veel trek in, en toen ik er iets over ging opzoeken kwam ik er pas achter dat het nogal een bron van heftig culinair debat is en dat hoewel Nieuw-Zeeland officieel de bakermat is voor de Pavlova, nogal wat Australiërs dat onterecht vinden en er de pest over in hebben. Vond ik voldoende voor een bij een wedstrijd tegen Australië passend toetje.quote:Op donderdag 19 juni 2014 08:28 schreef Isabeau het volgende:
[..]
heb ik gemaakt voor mijn Nieuw Zeeland week omdat ik niets anders kon vinden dat echt Nieuw Zeelands was.
http://www.dekooktips.com/recepten/chil-mais.htmquote:Op donderdag 19 juni 2014 08:42 schreef minilot het volgende:
Wat maakte jij toen Chili aan de beurt was Isa?
Ha, lollig! Pastel de Choclo was al precies wat bovenaan mijn shortlist stond!quote:Op donderdag 19 juni 2014 10:37 schreef Isabeau het volgende:
[..]
http://www.dekooktips.com/recepten/chil-mais.htm
En ze zijn daar natuurlijk ook dol op dulce de leche
Die "floaters" zal je in Rdam wel eens in de haven zienquote:Op donderdag 19 juni 2014 11:15 schreef RobinOok het volgende:
Bij floaters denk ik aan wat anders. Misschien dat ze me daarom ook helemaal niet lekker lijken. Uhuh.
Pastel de chocloquote:Op donderdag 19 juni 2014 10:37 schreef Isabeau het volgende:
[..]
http://www.dekooktips.com/recepten/chil-mais.htm
En ze zijn daar natuurlijk ook dol op dulce de leche
Maar niet alle quickbreads zijn 'soda bread'. Naja.quote:
Recept pleasequote:Op zaterdag 21 juni 2014 20:35 schreef minilot het volgende:
[..]
Maar niet alle quickbreads zijn 'soda bread'. Naja.
Lekker was het in elk geval wel ja!
quote:Op zondag 22 juni 2014 00:30 schreef MariaEtcetera het volgende:
Oe en receptje van de moqueca als het kan! Ziet er lekker uit!
quote:
That's it! Ik word lesbisch!!quote:Op zondag 22 juni 2014 13:56 schreef minilot het volgende:
Zondagslunch was zojuist een DIY-BLT met versgebakken platbrood en mayo met diverse kruiden uit eigen tuin:
[ afbeelding ]
..en dat ziet er na assemblage dan ongeveer zo uit:
[ afbeelding ]
Ok, vanavond damper ipv stokbrood bij de salade en kip, ben benieuwd!quote:Op zondag 22 juni 2014 13:52 schreef minilot het volgende:
[..]
[..]
Moqueca: http://www.nrcnext.nl/koken/2010/02/25/moqueca/
Damper: http://www.manusmenu.com/damper
Dacht eerst aan damper maar kon niet want dat is (meestal een) brood (stick) wat op de barbecue wordt gebakken.quote:
Het is wachten op de bloaters en stiffiesquote:Op zondag 22 juni 2014 21:47 schreef RobinOok het volgende:
Eerst floaters, nu dampers. Nou, lekker hoor....
Heftig ontbijt!quote:Op zondag 22 juni 2014 21:23 schreef Lucky_Strike het volgende:
Laat ik hier ook maar eens posten naar aanleiding van mijn day of international cuisine.
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Een beetje te snel genomen (honger ) maar een Amerikaanse, Mexicaanse en Griekse burger
Ik kan het aanraden!quote:
Het was meer een brunch, flink vullend inderdaad maar zo lekker voor een keertje! Alleen de combo met 's avonds een paar flinke burgers was niet zo'n succes. Ik voelde me echt even flink beroerd na het eten.quote:Op maandag 23 juni 2014 10:27 schreef minilot het volgende:
[..]
Heftig ontbijt!
Enneh, wat waren de exacte verschillen tussen de burgers?
[..]
Ik kan het aanraden!
Hee, ook aan de pavlova!quote:Op maandag 23 juni 2014 11:35 schreef regnavetto het volgende:
Pavlova!
[ afbeelding ]
Empanadas!
[ afbeelding ]
Klinkt goed zeg! Ga ik ook eens maken. Maar dan mét tofu.quote:
Op maandag 23 juni 2014 12:28 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Ketoprak, maar dan zonder tofu. Een van mijn favoriete groentegerechten.
Toch vind ik dat het niet kan, ketoprak zonder tahoe...quote:Op maandag 23 juni 2014 12:28 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Ketoprak, maar dan zonder tofu. Een van mijn favoriete groentegerechten.
Die wat ik had was niet goed meer, anders zat het er wel in. Vorige keer wel met tofu gegeten, miste het nu niet echt.quote:Op maandag 23 juni 2014 20:45 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Toch vind ik dat het niet kan, ketoprak zonder tahoe...
Geloof wel dat het lekker was.
Wat een schattige eierkoekjesquote:Op maandag 23 juni 2014 20:36 schreef minilot het volgende:
Chileens gegeten tijdens de wedstrijd!
Pastel de Choclo - ovenschotel met gehakt, olijven, rozijnen, ei en maïspuree:
[ afbeelding ]
Hier een recept, maar ik gebruikte verse maïs in plaats van blikmaïs en koffiemelk in plaats van gewone melk en een tikkie meer specerijen (paprika en kaneel erbij).
Ernaast nog wat simpele Ensalada Chilena.
Toetje was empolvados, een soort eierkoekjes met dulce de leche ertussen. Ik maakte er een piepkleine versie van:
[ afbeelding ]
[..]
Hee, ook aan de pavlova!
[..]
Klinkt goed zeg! Ga ik ook eens maken. Maar dan mét tofu.
Krap drie centimeter in doorsnee! Ik vond ze ook wel snoezig zo.quote:
wat n leuke blog ik ben je gaan volgen op fb!quote:Op maandag 23 juni 2014 12:28 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Ketoprak, maar dan zonder tofu. Een van mijn favoriete groentegerechten.
Dank jequote:Op dinsdag 24 juni 2014 14:35 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
wat n leuke blog ik ben je gaan volgen op fb!
Nog een pavlova! En wat een bijzondere!quote:Op dinsdag 24 juni 2014 19:37 schreef _Loki het volgende:
Als we dan toch met pavlova bezig zijn
[ afbeelding ]
Chocolate, chocolate chip and balsamic pav!
Met slagroom en aardbeien, uiteraard.
Ik zou dat hele bord zo opeten. Jalapenos met kaasquote:Op zondag 29 juni 2014 16:07 schreef minilot het volgende:
Semi-Mexicaanse middagsnack waar verder niks traditioneels aan is:
[ afbeelding ]
Verse jalapeños met drie soorten kaas + bosui (en wat panko), uit de oven.
Ja, dat krijg ik ook wel oneindig weg ja.quote:Op zondag 29 juni 2014 17:13 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ik zou dat hele bord zo opeten. Jalapenos met kaas
Dank je!quote:Op zondag 29 juni 2014 22:59 schreef Nezhi het volgende:
Dat eten ziet er lekker uit! Hoe krijg je zo'n soort 'wazig' licht effect op je foto?
Hoe maak je de kaassaus en de salsa?quote:Op zondag 29 juni 2014 19:02 schreef minilot het volgende:
[..]
Ja, dat krijg ik ook wel oneindig weg ja.
Opstelling net bij start van de wedstrijd was warme zachte kaassaus + salsa van geroosterde groenten (chilipeper, tomaten, uien, knoflook) waar ook flink wat limoen en koriander in zat.
[ afbeelding ]
*burp*
Morgen maar salade eten.
Nope, de (niet door mijzelf gekochte) avocado's wilde qua rijpheid niet echt meewerken.quote:Op zondag 29 juni 2014 19:18 schreef MariaEtcetera het volgende:
Lekkerrrr mini! Geen guacamole?
Geïnspireerd door jou eet ik vandaag weer eens pastel de choclo, it's been a while
Supersimpel, allebei. Het doel was weinig culinair.quote:
Knusse foto hoor!quote:Op zondag 29 juni 2014 22:46 schreef dahippieunicorn het volgende:
Gehaktballetjes in tomatensaus met paprika's Er gaat ook flink wat rode wijn in dus zelf ben ik in ieder geval fan van dit gerecht.
[ afbeelding ]
Dank!!quote:Op maandag 30 juni 2014 07:17 schreef minilot het volgende:
[..]
Nope, de (niet door mijzelf gekochte) avocado's wilde qua rijpheid niet echt meewerken.
En tof, die pastel de choclo. Dat is nou echt iets dat ik uit mezelf niet zo gauw gegeten zou hebben. Maar ik vond het veel lekkerder dan verwacht!
[..]
Supersimpel, allebei. Het doel was weinig culinair.
- Voor de kaassaus eerst een heel klein beetje roux gemaakt. Eetlepel boter laten smelten in een pannetje, eetlepel bloem erbij, minuutje bakken, kopje melk erbij en roeren tot sausje. Daaarna een handje geraspte belegen Goudse kaas en een handje geraspte Cheddar erdoor, en een half pakje roomkaas (100 gram). Opgeleukt met wat cayennepeper en voor het ultieme oranjegevoel een snuf kukurma. Goed doorroeren en warmhouden op een rechaud.
- Voor de salsa, oven voorverwarmd op 240 graden. Drie uien en zes flinke trostomaten in kwarten gesneden, samen met een rode chilipeper en een paar ongepelde teentjes knoflook in een kom gedaan. Dat alles omgehusseld met wat olie, zout en een snuf suiker. Vervolgens alles uitspreiden over een bakplaat waar je een bakpapiertje op hebt gelegd en de boel een half uurtje roosteren in de oven. Dan de groenten een beetje laten afkoelen, de knoflookteentjes pellen/uitknijpen en alles samen met een blender/keukenmachine/staafmixer tot salsa fijnmalen. Daarna naar smaak fijngehakte koriander (veel erin is lekker ), vers limoensap, komijn en zout toevoegen tot het lekker is. Dan koud wegzetten en de boel een paar uur op smaak laten komen.
Ziet er heerlijk uitquote:Op dinsdag 1 juli 2014 16:29 schreef Dragonberry het volgende:
Dat was vast een heerlijk diner rhubarb
Ik had laatst aarbei-rabarber( ) galette
[ afbeelding ]
Erg lekker lijkt me, maar die portie zou mij te klein zijnquote:Op woensdag 2 juli 2014 18:53 schreef regnavetto het volgende:
Kabeljauw met Pastinaakpuree
[ afbeelding ]
Pesto <3 Moet ik ook weer eens maken. Wel bijzonder, van cress. Waarschijnlijk een overbodige vraag, maar was het lekker?quote:
Ziet er heerlijk uit, maar die textuur van die noedels lijkt me helemaal niks. Is het een beetje glibberig, of hoe moet ik me dat voorstellen?quote:Op vrijdag 4 juli 2014 18:03 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Liang Fen
Koude, homemade mungbonennoedels met een simpele dressing van sojasaus, zwarte rijstazijn en chili olie. Echt zooooooo lekker met dit warme weer.
Jummie, jouw tosti´s zien er altijd zoo lekker uit!quote:Op zondag 6 juli 2014 14:03 schreef RobinOok het volgende:
Zeker doen! :-)
(al is mungbonenzetmeel niet echt heeeeel makkelijk te vinden)
Mijn lunch vandaag, tosti geitenkaas, sambal, rode ui.
Dat gaat echt never nooit vervelen!
[ link | afbeelding ]Tosti Geitenkaas
Boh, dat zou ik ook wel eens willen eten! Gauw eens op zoek naar dat zetmeelquote:Op vrijdag 4 juli 2014 18:03 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Liang Fen
Koude, homemade mungbonennoedels met een simpele dressing van sojasaus, zwarte rijstazijn en chili olie. Echt zooooooo lekker met dit warme weer.
Nu je het zegt!quote:
Dat geloof ik.quote:Op zondag 6 juli 2014 17:19 schreef minilot het volgende:
[..]
Nu je het zegt!
Nou ja, het was wel heel, heel erg lekker.
Vind het helemaal geen prutfoto.quote:Op zondag 6 juli 2014 17:16 schreef minilot het volgende:
(Stikdonkerbewolkt buiten, daarom prutfoto. )
(Het bereiden van) aziatische gerechten spreekt me meestal niet zo aan, maar deze ziet er goed uit!quote:Op vrijdag 4 juli 2014 18:03 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Liang Fen
Koude, homemade mungbonennoedels met een simpele dressing van sojasaus, zwarte rijstazijn en chili olie. Echt zooooooo lekker met dit warme weer.
Mmmm ziet er heel erg lekker uit!quote:Op zondag 6 juli 2014 17:12 schreef minilot het volgende:
[..]
Boh, dat zou ik ook wel eens willen eten! Gauw eens op zoek naar dat zetmeel
En een voortreffelijk uitziende tosti, zoals gewoonlijk.
Hier net al een toetje achter de kiezen (na spaghetti met gehaktballen ):
[ afbeelding ]
Meringue met limoen-passievruchtcurd (en met palmsuiker, vandaar een beetje donker) + een erg rijpe galiameloen
Jouw tosti's maken mij altijd jaloersquote:Op zondag 6 juli 2014 14:03 schreef RobinOok het volgende:
Zeker doen! :-)
(al is mungbonenzetmeel niet echt heeeeel makkelijk te vinden)
Mijn lunch vandaag, tosti geitenkaas, sambal, rode ui.
Dat gaat echt never nooit vervelen!
[ link | afbeelding ]Tosti Geitenkaas
Cool. Wat voor Jam is het in dit geval?quote:Op zondag 6 juli 2014 20:51 schreef dahippieunicorn het volgende:
[..]
Mmmm ziet er heel erg lekker uit!
Ik heb Jam en Quiche gemaakt!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Frambozenjam en het achterste potje is bosbessenjam, van zelf geplukte (wilde) bosbessenquote:Op maandag 7 juli 2014 14:02 schreef regnavetto het volgende:
[..]
Cool. Wat voor Jam is het in dit geval?
Eenschquote:Op maandag 7 juli 2014 15:31 schreef Nezhi het volgende:
Ik stel voor dat er een FOK!-thuisafgehaald komt zodat ik ook mijn mond/maag kan laten genieten in plaats van alleen de ogen die steak sandwich En die jam ziet er uit als iets wat ik gewoon uit de pot zou eten.
Goed idee, ga ik onthouden voor de volgende keer!quote:Op maandag 7 juli 2014 22:11 schreef FutureFairytale het volgende:
Lekker! Ik had door de puree of zelfs nog door de aardappelsalade wat mosterd gedaan .
Ziet er lekker uit. Welke saus heb je erbij?quote:
At je die steak alleen of met zn 2? Voor 2 zijn het nml normale maatjes.quote:Op woensdag 9 juli 2014 20:01 schreef minilot het volgende:
Nogal een lap vlees zeg! Eet ik niet zo vaak.
Hierna maar weer even een paar dagen vegetarisch..
Nou ja tot zondag, want dan Duits koken natuurlijk!
quote:Op woensdag 9 juli 2014 14:25 schreef minilot het volgende:
Ennnnnn it's on!
Argentijns vreetdagje is van start gegaan met sándwiches de miga als ontbijt/lunch!
[ afbeelding ]
Wit (met deegroller geplet) casinobrood met ertussen onder andere gerookte ham, zelfgemaakte eiersalade, gezouten tomaatjes en paprikaroomkaas.
Omgquote:Op woensdag 9 juli 2014 19:53 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]
Niet bijster origineel, wel lekker: steak en chimichurri
Haha, een restaurant runnen lijkt me echt afschuwelijk! Maar bedankt!quote:Op woensdag 9 juli 2014 21:21 schreef Amarantha het volgende:
Minilot als je ooit een restaurant begint (*hint* *hint* haha) dan kom ik bij je eten
Nu ook wel! Damnquote:Op woensdag 9 juli 2014 21:21 schreef Amarantha het volgende:
Minilot als je ooit een restaurant begint (*hint* *hint* haha) dan kom ik bij je eten
Oh god, dit lijkt me echt onwijs lekker.quote:Op woensdag 9 juli 2014 21:20 schreef minilot het volgende:
Eerlijk gezegd wat dit de portie voor mijn lief, die van mij was iets kleiner. Maar het viel mee hoor, iets meer dan tweehonderd gram per lap. Oogt groter op de foto denk ik.
Eindhap!
[ afbeelding ]
Bolas, ook wel: 'donut holes'
Gefrituurd, gerold in kaneelsuiker en zoals op de doorsnede rechtsboven te zien is: gevold met dulce de leche
Restaurant?? Ik ga gewoon bij haar in wonenquote:Op woensdag 9 juli 2014 21:21 schreef Amarantha het volgende:
Minilot als je ooit een restaurant begint (*hint* *hint* haha) dan kom ik bij je eten
quote:Op woensdag 9 juli 2014 21:20 schreef minilot het volgende:
Eerlijk gezegd wat dit de portie voor mijn lief, die van mij was iets kleiner. Maar het viel mee hoor, iets meer dan tweehonderd gram per lap. Oogt groter op de foto denk ik.
Eindhap!
[ afbeelding ]
Bolas, ook wel: 'donut holes'
Gefrituurd, gerold in kaneelsuiker en zoals op de doorsnede rechtsboven te zien is: gevold met dulce de leche
Kijk wie het zegtquote:Op woensdag 9 juli 2014 21:27 schreef Molo het volgende:
[..]
Restaurant?? Ik ga gewoon bij haar in wonen
had ik ook vanavond! Opgegeten voordat ik aan een foto dacht.quote:Op woensdag 9 juli 2014 19:53 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]
Niet bijster origineel, wel lekker: steak en chimichurri
quote:Op woensdag 9 juli 2014 21:41 schreef minilot het volgende:
Aanstellers zijn jullie! Gewoon zelf maken, het bleek best makkelijk te zijn.
Dulce de Lechequote:Op woensdag 9 juli 2014 21:20 schreef minilot het volgende:
Eerlijk gezegd wat dit de portie voor mijn lief, die van mij was iets kleiner. Maar het viel mee hoor, iets meer dan tweehonderd gram per lap. Oogt groter op de foto denk ik.
Eindhap!
[ afbeelding ]
Bolas, ook wel: 'donut holes'
Gefrituurd, gerold in kaneelsuiker en zoals op de doorsnede rechtsboven te zien is: gevold met dulce de leche
Ik mik het altijd in een grote kom, dan nuken in de magnetron. Steeds een paar minuten en als het omhoog borrelt roeren.quote:Op woensdag 9 juli 2014 22:23 schreef Sorella het volgende:
Ik neem aan dat je dulche de lette van gecondenseerde melk hebt gemaakt minilot ? heb je het blik een paar uur in warm water gezet of de inhoud in een pan gedaan en dan maar roeren tot het bruin is of op een andere manier ?
Niet zo knorrig, met het linken naar het recept bedoelde ik niet meteen per se dat ik afwijzend tegenover een nieuw huisgenootje sta!quote:
Dito! Die kunnen namelijk gewoon zo terug de kast in. Zijn nog langer houdbaar dan wat er al op het blik stond. Altijd dulce de leche in huis.quote:Op woensdag 9 juli 2014 22:57 schreef minilot het volgende:
Ik maak dulce de leche inderdaad gewoon door (ongeopende) blikken gecondenseerde melk die uur te koken in een grote pan vol water. Meestal maak ik meteen een paar blikken tegelijk, zoveel er in de pan passen.
Misschien... Foodgawker?!quote:Op woensdag 9 juli 2014 22:56 schreef Sorella het volgende:
Die ben ik nog niet tegen gekomen , wel het maken met de oven.
Ff offtopic, vroeger voordat mijn pc crashte had ik een site gevonden met allemaal plaatjes van dulce leche recepten, klikte je daarop werd je doorverwezen naar de site waar het recept stond en ik kan die site toch nergens meer vinden ( was een amerikaanse site volgens mij) iemand enig idee ?
That,s the one, dank je erg veelquote:Op woensdag 9 juli 2014 23:01 schreef minilot het volgende:
[..]
Misschien.. Foodgawker?!
http://foodgawker.com/?s=dulce+de+leche
Hmmm, das wel een slim ideequote:Op woensdag 9 juli 2014 23:01 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dito! Die kunnen namelijk gewoon zo terug de kast in. Zijn nog langer houdbaar dan wat er al op het blik stond. Altijd dulce de leche in huis.
Echt briljant om snel bananenijs mee te maken. Blik dulce de leche, bevroren bananen, blender, klaar! Misschien wat drank erbij, kokosmelk, maar het hoeft niet.
Ik heb mijn koffers alvast ingepaktquote:Op woensdag 9 juli 2014 22:57 schreef minilot het volgende:
Ik heb geen magnetron. Ik maak dulce de leche inderdaad gewoon door (ongeopende) blikken gecondenseerde melk drie uur te koken in een grote pan vol water. Meestal maak ik meteen een paar blikken tegelijk, zoveel er in de pan passen. Gaat altijd perfect zo!
[..]
Niet zo knorrig, met het linken naar het recept bedoelde ik niet meteen per se dat ik afwijzend tegenover een nieuw huisgenootje sta!
Wat een goed idee! Ik maak regelmatig bananenijs, eventueel met wat pindakaas of chocolade, maar dit is ook een lekker alternatiefquote:Op woensdag 9 juli 2014 23:01 schreef RobinOok het volgende:
Dito! Die kunnen namelijk gewoon zo terug de kast in. Zijn nog langer houdbaar dan wat er al op het blik stond. Altijd dulce de leche in huis.
Echt briljant om snel bananenijs mee te maken. Blik dulce de leche, bevroren bananen, blender, klaar! Misschien wat drank erbij, kokosmelk, maar het hoeft niet.
Ooh, heerlijk! Ik ben jaloersquote:Op donderdag 10 juli 2014 09:36 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Chocolade brownie wafels van Kitchen meets Girl. Wafels smaken goed, maar het deeg is niet fijn.
[ afbeelding ]
Parmezaanse kaas wafels van Kayotic Kitchen. Erg lekker en hartig .
Nermnermnerm!quote:Op donderdag 10 juli 2014 19:26 schreef Lonaa het volgende:
Crappy telefoonfoto buikspek:
[ afbeelding ]
receptje ?quote:Op donderdag 10 juli 2014 19:26 schreef Lonaa het volgende:
Crappy telefoonfoto buikspek:
[ afbeelding ]
Uhm. Buikspek kopen, eventueel ontdooien. In ruitpatroon het zwoerd insnijden. Zwoerd insmeren met zout, 5 spice op de rest, de hele nacht in de koelkast. Buikspek afdrogen, oven aanzetten, eerst op de kop in de oven (dus zwoerd naar beneden) een uurtje op 220 graden ofzo. En daarna omdraaien en dan nog 2 uurtjes. Wel halverwege wat lager zetten.quote:
Ziet er lekker uit! Die ga ik ook eens proberen!quote:Op vrijdag 11 juli 2014 17:34 schreef Myraela het volgende:
Heel erg simpel, maar om één of andere reden nooit aan gedacht om eens zelf te maken. Nu dus wel. Foe yong hai, recept komt van kayotic kitchen.
[ link | afbeelding ]
Ik doe de marinade juist aan de vlees kant en nadat de zwoerd glazig wordt doe ik er grof zout op.quote:Op vrijdag 11 juli 2014 20:57 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Uhm. Buikspek kopen, eventueel ontdooien. In ruitpatroon het zwoerd insnijden. Zwoerd insmeren met zout, 5 spice op de rest, de hele nacht in de koelkast. Buikspek afdrogen, oven aanzetten, eerst op de kop in de oven (dus zwoerd naar beneden) een uurtje op 220 graden ofzo. En daarna omdraaien en dan nog 2 uurtjes. Wel halverwege wat lager zetten.
Ik doe ook m'n 5 spice aan de vleeskant.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 09:25 schreef n0a het volgende:
[..]
Ik doe de marinade juist aan de vlees kant en nadat de zwoerd glazig wordt doe ik er grof zout op.
Ah verkeerd gelezen . Heb je het ook wel eens gestoofd? Ook zo lekker.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 09:51 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik doe ook m'n 5 spice aan de vleeskant.
Nee, nog nooit! Hoe doe je dat?quote:Op zaterdag 12 juli 2014 12:39 schreef n0a het volgende:
[..]
Ah verkeerd gelezen . Heb je het ook wel eens gestoofd? Ook zo lekker.
Ik doe het zo > recept. Je moet wel van een beetje zacht vet houden. Maar makkelijk om te maken en ik vind het erg lekker.quote:
Oeee! Ik miep doorgaans dat ik vind dat ergens wel wat meer koriander in mag, dus ik ga dit zeker maken. Koriander:quote:Op zaterdag 12 juli 2014 20:05 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Tiger Salad
Hier moet ik vaak aan denken als mensen miepen over "teveel of te overheersende" koriander in een gerecht: tijger salade. De koriander is een beetje als de sla.
quote:Op zondag 13 juli 2014 16:42 schreef minilot het volgende:
Ik kook vandaag de keuken van de nieuwe wereldkampioen voetbal!
Begonnen met iets voor bij de koffie, te weten een Baumkuchen:
[ afbeelding ]
Superleuk om te maken maar wel een flink werk! Elk laagje wordt bovenop de volgende gebakken, zoals bij spekkoek, en de donkere lijntjes (die maken dat de taart eruit ziet als de jaarringen van een boom, vandaar de naam) krijg je door het amandel-bischuitdeeg telkens heel donkerbruin te bakken onder een loeihete grill.
Niet alleen leuk om te zien, maar ik heb net een flink stuk op en het is nog hartstikke lekker ook!
Ik gebruikte dit recept:
http://globaltableadventure.com/2011/04/28/recipe-german-tree-cake-baumtorte/
(+ in het beslag nog een extra theelepel amandelextract en een flinke snuf zout)
Kijk, aan jou heb tenminste wat!quote:Op zondag 13 juli 2014 16:37 schreef minilot het volgende:
Oeee! Ik miep doorgaans dat ik vind dat ergens wel wat meer koriander in mag, dus ik ga dit zeker maken. Koriander:
En ik aan jou! Weet je wel hoe lekker een scheut van de door jou aangeraden spekkoeklikeur net was in de koffie naast de toch al spekkoekachtige laagjestaart?quote:
Mijn Duitse lief viel net ongeveer flauw bij het zien van deze foto en kon nog net Baumkuchen uitbrengen Ik vermoed dat ik binnenkort ook aan de bak moet. Had je niet iets minder bewerkelijks adembenemend op de foto kunnen zetten?quote:Op zondag 13 juli 2014 16:42 schreef minilot het volgende:
Ik kook vandaag de keuken van de nieuwe wereldkampioen voetbal!
Begonnen met iets voor bij de koffie, te weten een Baumkuchen:
[ afbeelding ]
Superleuk om te maken maar wel een flink werk! Elk laagje wordt bovenop de volgende gebakken, zoals bij spekkoek, en de donkere lijntjes (die maken dat de taart eruit ziet als de jaarringen van een boom, vandaar de naam) krijg je door het amandel-bischuitdeeg telkens heel donkerbruin te bakken onder een loeihete grill.
Niet alleen leuk om te zien, maar ik heb net een flink stuk op en het is nog hartstikke lekker ook!
Ik gebruikte dit recept:
http://globaltableadventure.com/2011/04/28/recipe-german-tree-cake-baumtorte/
(+ in het beslag nog een extra theelepel amandelextract en een flinke snuf zout)
Nou, ik weet dat het genetisch bepaald schijnt te zijn of je koriander al dan niet lust, maar mijn lief kreeg het vroeger niet weg en vond het vreselijk en naar zeep smaken, maar met voorzichtig steeds een beetje meer toedienen lust -ie het nu gewoon! Hij hoeft niet dezelfde enorme bergen die ik doorgaans over gerechten heenkieper, maar een handje gaat prima.quote:Op zondag 13 juli 2014 17:44 schreef Molo het volgende:
Ik ben overigens een echte koriander hater. Enige wat ik echt echt niet weg krijg, vers blad in ieder geval. Gedroogd zaad in kleine hoeveelheden kan ik eten, maar lekker is anders.
Schijnt een genetisch bepaald iets te zijn.
Vanavond Thais koken, met apart koriander voor mijn man, die het wel heerlijk vindt.
quote:Op zondag 13 juli 2014 17:56 schreef Clubsoda het volgende:
[..]
Mijn Duitse lief viel net ongeveer flauw bij het zien van deze foto en kon nog net Baumkuchen uitbrengen Ik vermoed dat ik binnenkort ook aan de bak moet. Had je niet iets minder bewerkelijks
Heb geen blog hè?quote:Op zondag 13 juli 2014 17:43 schreef Molo het volgende:
Minilot, die foto met recept gooi je toch wel op de echte foodgawker he?
http://www.schrokop.nl/quote:
Dat moet je uiteraard zelf weten.quote:Op zondag 13 juli 2014 17:59 schreef RobinOok het volgende:
Ik ken meerdere mensen die het vroeger naar zeep vonden smaken en er nu van smullen, dus ik geloof ook niks van dat genetische excuus. Zeurpieten zijn het, die korianderhaters. Miemels.
Mijn man heeft het na een paar jaar maar opgegeven met mij.quote:Op zondag 13 juli 2014 17:56 schreef minilot het volgende:
[..]
Nou, ik weet dat het genetisch bepaald schijnt te zijn of je koriander al dan niet lust, maar mijn lief kreeg het vroeger niet weg en vond het vreselijk en naar zeep smaken, maar met voorzichtig steeds een beetje meer toedienen lust -ie het nu gewoon! Hij hoeft niet dezelfde enorme bergen die ik doorgaans over gerechten heenkieper, maar een handje gaat prima.
Minilot, in het recept zie ik staan:quote:Op zondag 13 juli 2014 16:42 schreef minilot het volgende:
Ik kook vandaag de keuken van de nieuwe wereldkampioen voetbal!
Begonnen met iets voor bij de koffie, te weten een Baumkuchen:
[ afbeelding ]
Superleuk om te maken maar wel een flink werk! Elk laagje wordt bovenop de volgende gebakken, zoals bij spekkoek, en de donkere lijntjes (die maken dat de taart eruit ziet als de jaarringen van een boom, vandaar de naam) krijg je door het amandel-bischuitdeeg telkens heel donkerbruin te bakken onder een loeihete grill.
Niet alleen leuk om te zien, maar ik heb net een flink stuk op en het is nog hartstikke lekker ook!
Ik gebruikte dit recept:
http://globaltableadventure.com/2011/04/28/recipe-german-tree-cake-baumtorte/
(+ in het beslag nog een extra theelepel amandelextract en een flinke snuf zout)
Ik had nog goede kwaliteit marsepein liggen, dus dat heb ik gewoon gebruikt en daardoor wel de hoeveelheid suiker een tikkie naar beneden aangepast, want 'almond paste' is eigenlijk gewoon: ontvelde amandelen in de keukenmachine tot het een pasta wordt.quote:Op maandag 14 juli 2014 21:31 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Minilot, in het recept zie ik staan:
1 1/2 cups almond paste, tightly packed (12 oz)
6 Tbsp half & half
Dit zijn twee dingen die ik niet thuis kan brengen, almond paste is dat gewoon in het Nederlands vertaald amandelspijs?
De half & half kan ik niets van maken, wat is dat?
Ik hou van spätzle, maar ik weet nooit waar ik het mee moet eten. Wat heb jij er doorheen gedaan?quote:Op zondag 13 juli 2014 20:39 schreef minilot het volgende:
Avondeten in beige en groen: Königsberger Klopse, Gurkensalat en homemade Spätzle:
[ afbeelding ]
Dank je! ik weet wat ik deze vakantie ga maken!quote:Op dinsdag 15 juli 2014 13:19 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik had nog goede kwaliteit marsepein liggen, dus dat heb ik gewoon gebruikt en daardoor wel de hoeveelheid suiker een tikkie naar beneden aangepast, want 'almond paste' is eigenlijk gewoon: ontvelde amandelen in de keukenmachine tot het een pasta wordt.
Half & half is een Amerikaans zuivelproduct, vergelijkbaar met kookroom hier. Ik hou wel van volle producten, dus ik heb gewoon lekker slagroom gebruikt.
Heb je alles klein gesneden voor je het de oven in deed?quote:Op dinsdag 15 juli 2014 21:11 schreef Myraela het volgende:
Na het geweldige idee van Piet had ik ajvar gemaakt. Ga ik echt nog heel vaak maken.
[ link | afbeelding ]
Gewoon simpel gehouden: flinke klont zoute boter & fijngehakte peterselie en dille. Volgens mij is spätzle in boter + verse kruiden al gauw erg lekker.quote:Op dinsdag 15 juli 2014 21:07 schreef Aspergermeisje het volgende:
[..]
Ik hou van spätzle, maar ik weet nooit waar ik het mee moet eten. Wat heb jij er doorheen gedaan?
Geweldig spul is dat ja! Ik maak het ook graag, maar dan met verse chilipepers in plaats van sambal. Verder hetzelfde recept als jij.quote:Op dinsdag 15 juli 2014 21:11 schreef Myraela het volgende:
Na het geweldige idee van Piet had ik ajvar gemaakt. Ga ik echt nog heel vaak maken.
[ link | afbeelding ]
Ha! Die kleuren zijn super!quote:Op woensdag 16 juli 2014 16:00 schreef minilot het volgende:
Soms gaat er niks boven de eenvoud van een 'quick pickle'
Rode ui en verse jalapeño, in afwachting van het avondeten:
[ afbeelding ]
(Schoon potje zoeken, voor de helft vullen met rijstazijn, lepel suiker, twee theelepels zout, deksel erop, schudden tot opgelost, deksel eraf, de te pickelen groenten erin proppen, afvullen met water, deksel erop, in de koelkast zetten, paar uur erin laten staan en dan opeten )
Ok, bedankt! Wat ik nu soms doe is zelf een champignonsausje maken. Ik had ook een keer een Duits recept gevonden met kaas, maar dat was niet te eten. Ik wilde namelijk de käsespätzle namaken die ik ooit in een restaurant had gegeten. Tot op heden niet gelukt...quote:Op woensdag 16 juli 2014 11:49 schreef minilot het volgende:
[..]
Gewoon simpel gehouden: flinke klont zoute boter & fijngehakte peterselie en dille. Volgens mij is spätzle in boter + verse kruiden al gauw erg lekker.
Oe dat vlees ziet er echt heerlijk uitquote:Op woensdag 16 juli 2014 16:44 schreef regnavetto het volgende:
Super simpele Bo Luc Lac
[ afbeelding ]
quote:Op woensdag 16 juli 2014 16:00 schreef minilot het volgende:
Soms gaat er niks boven de eenvoud van een 'quick pickle'
Rode ui en verse jalapeño, in afwachting van het avondeten:
[ afbeelding ]
(Schoon potje zoeken, voor de helft vullen met rijstazijn, lepel suiker, twee theelepels zout, deksel erop, schudden tot opgelost, deksel eraf, de te pickelen groenten erin proppen, afvullen met water, deksel erop, in de koelkast zetten, paar uur erin laten staan en dan opeten )
Lekker hoor! Wat zit er linksboven als groenteprutje bij?quote:Op woensdag 16 juli 2014 16:44 schreef regnavetto het volgende:
Super simpele Bo Luc Lac
[ afbeelding ]
Sla gesmoord met wat gember. Zacht maar niet zover dat et babyvoedig was. Zat nog wat beet aan.quote:Op woensdag 16 juli 2014 21:17 schreef minilot het volgende:
Hawaïesk avondeten: 'kālua pig' op zelfgemaakte stoombroodjes en erbij salade met ananas:
[ afbeelding ]
Gebruikte recepten:
http://thirstyfortea.com/2014/05/13/kalua-pork-buns/
http://www.seasaltwithfood.com/2014/07/chinese-steamed-buns.html
http://julesfood.blogspot.nl/2014/07/spicy-pineapple-pepper-slaw.html
http://julesfood.blogspot.nl/2014/05/pickled-jalapenos.html
[..]
Lekker hoor! Wat zit er linksboven als groenteprutje bij?
Die broodjes lijken me trouwens heel lekker. Zit er nog saus op?quote:Op woensdag 16 juli 2014 21:17 schreef minilot het volgende:
Hawaïesk avondeten: 'kālua pig' op zelfgemaakte stoombroodjes en erbij salade met ananas:
[ afbeelding ]
Gebruikte recepten:
http://thirstyfortea.com/2014/05/13/kalua-pork-buns/
http://www.seasaltwithfood.com/2014/07/chinese-steamed-buns.html
http://julesfood.blogspot.nl/2014/07/spicy-pineapple-pepper-slaw.html
http://julesfood.blogspot.nl/2014/05/pickled-jalapenos.html
[..]
Lekker hoor! Wat zit er linksboven als groenteprutje bij?
Nope, varken + gepicklede rode ui waren al sappig genoeg.quote:Op woensdag 16 juli 2014 21:43 schreef regnavetto het volgende:
[..]
Die broodjes lijken me trouwens heel lekker. Zit er nog saus op?
Ja eens! Die momofuku pork buns zijn echt te lekker,.quote:Op woensdag 16 juli 2014 21:46 schreef minilot het volgende:
[..]
Nope, varken + gepicklede rode ui waren al sappig genoeg.
(Ik snap wat je bedoelt hoor, want als ik zo'n zacht stoombroodje zie denk ik automatisch aan een flinke klodder hoisinsaus )
Die had ik vorige week nog.quote:Op woensdag 16 juli 2014 22:05 schreef regnavetto het volgende:
[..]
Ja eens! Die momofuku pork buns zijn echt te lekker,.
Omnomnomquote:Op woensdag 16 juli 2014 16:44 schreef regnavetto het volgende:
Super simpele Bo Luc Lac
[ afbeelding ]
Die wil ik ook nog eens maken. Viel mee om te doen?quote:Op zaterdag 19 juli 2014 23:12 schreef megamandy het volgende:
[ afbeelding ]
Dakgangjeong naar een recept van Maangchi, ^_^
Ja via dit recept is het super makkelijk. Schijnbaar heeft ze nog een andere online staan wat meer werk is, misschien eens bekijken voor een volgende keer. Want dit is zeker voor herhaling vatbaarquote:Op zondag 20 juli 2014 00:45 schreef n0a het volgende:
[..]
Die wil ik ook nog eens maken. Viel mee om te doen?
Cool!quote:Op zaterdag 19 juli 2014 23:12 schreef megamandy het volgende:
[ afbeelding ]
Dakgangjeong naar een recept van Maangchi, ^_^
Dit dus, en dat is waar voor alle foto's op je blog. Ze worden niet voor niets gejatquote:Op zondag 20 juli 2014 18:46 schreef Lonaa het volgende:
Ik vind het er lekker uitzien hoor Robin! Zou het zo opeten.
Eens.quote:Op zondag 20 juli 2014 18:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Robin. Je foto's zijn prachtig omdat het zo natuurlijk is, je wilt het zo opeten. Foodstyling laat het er vaak zo kunstmatige uitzien, dat is eten om naar te kijken, niet om het op te eten.
Gewoon een simpel standard deeg voor wit brood gebruikt (zijn er talloze van online te vinden), en daar een paar zongedroogde tomaten van goede kwaliteit (in stukjes) doorgekneed, evenals twee lepels van de tomatenolie uit het potje.quote:Op zondag 20 juli 2014 18:05 schreef Lonaa het volgende:
Ziet er lekker uit mini! Receptje? En bij welke soep?
Oeee, dat ziet er lekker uit voor bij dit warme weer zeg!quote:
Komt omdat ze voor het bakken, net als snickerdoodles, door de suiker gerold zijn.quote:Op donderdag 24 juli 2014 20:08 schreef Bortecinem het volgende:
Yum.
Die koekjes lijken een beetje op snickerdoodles ook.
Wederomquote:Op donderdag 24 juli 2014 15:50 schreef minilot het volgende:
Happie! Gefrituurde knoflookolijven met spicy aioli:
[ afbeelding ]
Fraaie foto!quote:Op donderdag 24 juli 2014 22:14 schreef dahippieunicorn het volgende:
[ afbeelding ]
Ik maakte een slushie want het was heet
Nou, dat dus! Ik wilde vroeger nog wel eens een boterhammetje toasten en dan daar gebakken champignons op doen, maar dat doe ik nooit meer.quote:Op zaterdag 26 juli 2014 21:11 schreef FutureFairytale het volgende:
Robin en mini; jullie champignongerechten zien en klinken beide geweldig. Ik ben echt gek op champignons alleen eet ze bijna nooit. Wat stom...
Deeg maken geeft honderd keer meer rommel!quote:Op zondag 27 juli 2014 17:41 schreef emmyemmy het volgende:
Dat wil ik nu supergraag maken alleen worden ze hier al spastisch als ik deeg maak
Ik ken dat als patatas bravasquote:Op zondag 27 juli 2014 16:10 schreef minilot het volgende:
Het ging er eerder deze week al over op CUL: de Syracuse Salt Potatoes!
[ afbeelding ]
Nieuwe- of krielaardappelen gekookt in bremzout pekelwater, en dan geserveerd met gesmolten boter.
oeh.quote:Op zaterdag 26 juli 2014 22:33 schreef emmyemmy het volgende:
Wij hadden vroeger een champignonbedrijf Ben dus opgegroeid met megaveel champignons
Ik ken patatas bravas vanuit Spanje vooral als jonge gefrituurde aardappelen (voorgekookt in normaal gezouten water), met een tomatensaus.quote:
Ik van de canarische eilanden in bremzout water gekookt zodat ze een zoutlaagje hebben.quote:Op zondag 27 juli 2014 18:05 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik ken patatas bravas vanuit Spanje vooral als jonge gefrituurde aardappelen (voorgekookt in normaal gezouren water), met een tomatensaus.
Gebakken champignons kunnen gruwelijk lekker zijn. Denk niet dat het de boter is, heb ze ook wel eens met ghee ontzettend lekker gekregen, en dan probeer je het de volgende keer weer zo, en dan is het toch minder.quote:Op zaterdag 26 juli 2014 16:16 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Gebakken champignons
Champignons, hard gebakken in wat olie met zout en vetsin. Dan klont boter (van rauwe melk, nog uit Frankrijk) erbij, fijngehakt knoflookje. Even doorwarmen. Ieniemienie scheutje sherry azijn, verse koriander en peper. Op een geroosterde maisboterham. God, wat was dat lekker. Geen idee waarom. Ik denk die boter.
Google zegt dat die op de Canarische eiladen papas arrugadas heten Ziet er verder inderdaad hetzelfde uit als de Ierse versie.quote:Op zondag 27 juli 2014 18:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik van de canarische eilanden in bremzout water gekookt zodat ze een zoutlaagje hebben.
quote:Op zondag 20 juli 2014 18:37 schreef RobinOok het volgende:
Soms, als ik de foto's download en bekijk heb ik wel eens spijt dat ik nooit aan foodstyling doe. Ik denk wel een beetje na over hoe ik iets opschep, maar let niet op de details. En dan zie ik deze en denk "nah, het heeft ook wel iets onsmakelijks. Als ik nu gewoon de mooiste stukken bij elkaar had gezocht was dat voor de foto toch wel beter geweest.":-)
Maar ja, het kost allemaal al zoveel tijd. Dus uiteindelijk is het een geval van jammer dan.
[ link | afbeelding ]Naan with Lamb shoulder
Overgebleven lamsvlees van een langzaam gegaarde lamsschouder van vrijdag. Op eigengemaakte naan met een yoghurtsausje van Turkse yoghurt, koriander, mint, groene chiliepeper, zwarte peper, zout, komijn en limoen. Was lekker!
Canarische aardappeltjes met mojo sausquote:Op zondag 27 juli 2014 19:10 schreef minilot het volgende:
[..]
Google zegt dat die op de Canarische eiladen papas arrugadas heten Ziet er verder inderdaad hetzelfde uit als de Ierse versie.
Ga ik binnenkort eens maken op die manierquote:Op zondag 20 juli 2014 21:26 schreef RobinOok het volgende:
Oh, ik zat niet te vissen naar complimentjes, maar dank je!!
En Molo, je moet daar niet bang voor zijn. Ik zorg altijd dat de ovenschaal met lamsschouder goed "enigzins" luchtdicht is ingepakt met alufolu. En leg de schouder bijvoorbeeld op een laagje gesneden ui. Dan flink zout en peper, kruiden als thijm en/of rozemarijn, veel knoflookjes (als ik zin heb er ook in gepropt). Dan een scheutje drank erbij om een beginnetje met het stomen te maken. Goed dichtvouwen met alufolu dus. In een op 220C voorverwarmde oven waarbij je de thermostaat dan meteen terugdraait naar 170C. En dat 4-6 uur. Komt niet zo nauw. Echt nog nooit droog lam gehad!
En je kunt variëeren met de kruiden wat je wilt. Meer marokkaans, of Chinees, allemaal en altijd lekker! Zo simpel en zo leuk om te maken. Eigenlijk is het altijd teveel voor ons tweeen, maar dat kan me niet schelen. Volgende dag broodjes eten. En je kunt het ook invriezen.
Vanmiddag kwam ik Fazer chocola tegen, moest aan jou denkenquote:Op zondag 27 juli 2014 20:55 schreef Molo het volgende:
[..]
Canarische aardappeltjes met mojo saus
Hmmmm heerlijk!
Ik kan me trouwens echt niet indenken dat iemand aardappelen koken in zout water al teveel troep vindt geven, ik word er een beetje treurig van bij de gedachte eigenlijk
Omnomnom goeie koekjes!quote:Op zondag 27 juli 2014 21:07 schreef megamandy het volgende:
[..]
Vanmiddag kwam ik Fazer chocola tegen, moest aan jou denken
[ afbeelding ]
Zandkoekjes en ik kwam nog kokossnippers tegen en stukjes chocola dus die zitten er ook in (ja lelijke foto maar geen zin om ze fatsoenlijk neer te leggen )
Iets dat waar ik nog nooit van heb gehoord! En dat is heel akelig, want dan heb ik direct een 'moetikmaken!!'-Pavlovreactie.quote:Op woensdag 30 juli 2014 17:52 schreef regnavetto het volgende:
Turón de Banana, oftewel Filipijnse Bananen loempias
[ afbeelding ]
Je kan er ook een karamel dipsaus bij maken als je van zoet houdt. Wat mijn familie dan doet is room vervangen door kokosmelkquote:Op woensdag 30 juli 2014 18:15 schreef minilot het volgende:
[..]
Iets dat waar ik nog nooit van heb gehoord! En dat is heel akelig, want dan heb ik direct een 'moetikmaken!!'-Pavlovreactie.
Lijkt me lekker, mits ik ergens goede mango's kan krijgen want dat vind ik altijd nogal een opgave. Recept zit er wel héél makkelijk uit, dus ik vrees dat ik zelf het deeg voor de loempiavellen moet gaan maken.
Ik zou wel opteren voor een karamelsaus erbij ja. Wat voor recept gebruikt de gemiddelde Filipijn daar precies voor?quote:Op woensdag 30 juli 2014 18:17 schreef regnavetto het volgende:
[..]
Je kan er ook een karamel dipsaus bij maken als je van zoet houdt. Wat mijn familie dan doet is room vervangen door kokosmelk
Oh.. YUM!quote:Op woensdag 30 juli 2014 20:56 schreef dahippieunicorn het volgende:
Salted Caramel ijs
[ afbeelding ]
Eigenlijk gewoon zoals de meeste standaard karamel sauzen. Suiker, boter en room. Maar in plaats van de room kokosmelkquote:Op woensdag 30 juli 2014 18:19 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik zou wel opteren voor een karamelsaus erbij ja. Wat voor recept gebruikt de gemiddelde Filipijn daar precies voor?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |