abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_139947268
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes!
Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen. :Y) Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten! En nu zijn we zijn alweer toe aan het zeventiende deel!

Het idee:

- Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten!
- Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld.
- Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc.
- Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles.
- Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten!
- We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geīnspireerd raken om eens een beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten!

Enkele (willekeurige) foto's uit deel 17:

Minilot:






RobinOok:






DarkElf:



Zo-is-dat



PdeHoog



N0a



Bluezz


Xuryah


Bortecinem


Nezhi


Myraela:


Game on! :Y)

[ Bericht 32% gewijzigd door Myraela op 14-05-2014 15:24:28 ]
pi_139947302
Ik had niet door dat het de laatste post was. Zal even wat foto's uit het vorige deel in de OP plakken. :D

De laatste post:



Aardappel/tonijn koekjes, goede manier om een restje aardappelpuree op te maken. O+
pi_139947926
Omg, ik krijg altijd zo'n honger van dit topic :')

Viskoekjes zien er lekker uit :) die maak ik ook wel eens, maar dan met zalm. Ook erg lekker!
Leuk je nieuwe naam trouwens!
pi_139950556
Lekker die viskoekjes :9
  woensdag 14 mei 2014 @ 17:20:33 #5
425665 TravelRose
Keep on dreaming
pi_139951835
Die viskoekjes zien er heerlijk uit!
pi_140049530


Broodpudding met frambozen.

Was voor het eerst dat ik het maakte/ heb gegeten. Was lekker, maar wel echt enorm machtig. :D
pi_140049751
Viskoekjes! :9
  zaterdag 17 mei 2014 @ 11:47:33 #8
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_140049809
Die viskoekjes zien er heerlijk uit! Binnenkort maar eens maken :9.
pi_140052572
quote:
14s.gif Op zaterdag 17 mei 2014 11:33 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]

Broodpudding met frambozen.

Was voor het eerst dat ik het maakte/ heb gegeten. Was lekker, maar wel echt enorm machtig. :D
Ziet er goed uit! :9
pi_140167072


Bitterballen met asperges en ham.
Ik kan ondertussen echt geen asperges meer zien (of ruiken :') ) Maar dit was nog wel een leuk uitprobeersel.
pi_140168745
Die broodpudding ziet er superlekker uit!
  † In Memoriam † dinsdag 20 mei 2014 @ 19:13:30 #12
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_140176349
quote:
14s.gif Op zaterdag 17 mei 2014 11:33 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]

Broodpudding met frambozen.

Was voor het eerst dat ik het maakte/ heb gegeten. Was lekker, maar wel echt enorm machtig. :D
Bohh dit klinkt lekker!
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  zaterdag 24 mei 2014 @ 16:40:39 #13
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_140315476
Varkenshaasreepjes met paprika

Had er geloof ik een fotoreportage van moeten maken, dat schijnt het helemaal te zijn tegenwoordig. :-)
Al was ik dan snel klaar geweest, want het stelt echt niks voor, zo weinig ingrediënten en zo makkelijk te maken.
pi_140327977


Wentelteefjes gevuld met mascarpone en kersenjam.

Wilde ze eigenlijk vullen met verse stukjes aardbei, maar kon geen aardbeien kopen.
pi_140328264
Wouw! Ziet er echt super goed uit. Ik wil echt weer een keer wentelteefjes maken, maar ik heb nooit gewoon witbrood in huis :')
pi_140328359
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 22:50 schreef Dragonberry het volgende:
Wouw! Ziet er echt super goed uit. Ik wil echt weer een keer wentelteefjes maken, maar ik heb nooit gewoon witbrood in huis :')
Tnx! Heb het hier ook speciaal voor moeten kopen :D.
  zondag 25 mei 2014 @ 18:52:00 #17
221912 minilot
Nancy boy
pi_140352921
Mooie wentelteefjes :Y O+

En hoezee, een nieuw topic! *O*

Zojuist gemaakt, voor in de bios:


Sriracha-butterscotchpopcorn van versgepofte maīs :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_140352946
Die wentelteefjes zien er echt goddelijk uit.
En die popcorn ook :9 :9
Mokkel met stuntstok
pi_140515324
Een tijdje terug heb ik suikerbrood gebakken :9
pi_140515706
Was die lekker?

Ik hou stiekem altijd van het hele kleffe suikerbrood. Deze ziet er een beetje droog uit. :@
pi_140515973
quote:
14s.gif Op donderdag 29 mei 2014 19:41 schreef Myraela het volgende:
Was die lekker?

Ik hou stiekem altijd van het hele kleffe suikerbrood. Deze ziet er een beetje droog uit. :@
Heel klef was hij inderdaad helaas niet, het leek meer op normaal brood. Maar ik smeer er altijd graag boter op, dus mij maakte het niet zoveel uit :P

Lees net ergens dat je het rondom kan insmeren met een mengsel van boter en gembersiroop om het kleffer te krijgen. Dat ga ik onthouden. Er mocht sowieso ook wel meer suiker in.

[ Bericht 9% gewijzigd door Dragonberry op 29-05-2014 20:00:49 ]
pi_140518334
Sardientjes :P


[ Bericht 46% gewijzigd door regnavetto op 30-05-2014 00:36:55 ]
  vrijdag 30 mei 2014 @ 00:29:05 #24
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_140526981
quote:
Nice, al kijkt die voorste vis me wat eng aan. :P
pi_140702339
Deze wilde ik even delen omdat dit echt ultiem lekker is. O+

Een simpele tarte tatin van ui, met geitenkaas.
  roze donderdag 5 juni 2014 @ 02:24:38 #26
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_140733575
quote:
14s.gif Op woensdag 4 juni 2014 12:38 schreef Myraela het volgende:
Deze wilde ik even delen omdat dit echt ultiem lekker is. O+

Een simpele tarte tatin van ui, met geitenkaas.
[ [url=http://i.imgur.com/HgKDHtc.png]afbeelding
][/url]
:9~
Your beauty never ever scared me.
pi_140737618
quote:
14s.gif Op woensdag 4 juni 2014 12:38 schreef Myraela het volgende:
Deze wilde ik even delen omdat dit echt ultiem lekker is. O+

Een simpele tarte tatin van ui, met geitenkaas.
[ [url=http://i.imgur.com/HgKDHtc.png]afbeelding
][/url]
Die wil ik ooook :9
pi_140737907
Ik ga de aardappel- en tonijnkoekjes ook eens maken, lijkt me lekker!!
pi_140739866
quote:
14s.gif Op woensdag 4 juni 2014 12:38 schreef Myraela het volgende:
Deze wilde ik even delen omdat dit echt ultiem lekker is. O+

Een simpele tarte tatin van ui, met geitenkaas.
[ [url=http://i.imgur.com/HgKDHtc.png]afbeelding
][/url]
Geit + ui is altijd lekker! :Y :9 Mooie ui-rondjes Myra!
Let me see you stripped down to the bone
pi_140739933
Vanavond eiiiiindelijk beginnen aan seizoen vier van Game of Thrones! *O*
We eten er veertiende-eeuwse preisoep uit A Feast of Ice & Fire bij, en ik bakte voor ernaast zojuist een bierbrood, met stukjes varkensspek en Westmalle Tripel.
:+

Let me see you stripped down to the bone
pi_140746777
Dat brood klinkt goed. :9
pi_140751849
Crappy phone-pic met:
Bouillon getrokken van het karkas van mijn zelfgemaakte pekingeend van laatst met dumplings met daarin stukjes pekingeend, shiitake, gember, sojasaus.
Sterkheidsbaas van alles.
  donderdag 5 juni 2014 @ 17:36:52 #33
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_140751928
Nice!
pi_140752064
Thanks!

Het was mijn eerste dumplingavontuur. Zowel maken als eten. :9
Sterkheidsbaas van alles.
  donderdag 5 juni 2014 @ 17:42:01 #35
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_140752075
quote:
2s.gif Op donderdag 5 juni 2014 17:34 schreef Lonaa het volgende:
Crappy phone-pic met:
Bouillon getrokken van het karkas van mijn zelfgemaakte pekingeend van laatst met dumplings met daarin stukjes pekingeend, shiitake, gember, sojasaus.
[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
pi_140752125
Gaaf hoor Lonaa! Vond je het lekker?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_140752186
Ja. :Y
Sterkheidsbaas van alles.
pi_140752194
Ziet er heerlijk uit :9
Mokkel met stuntstok
pi_140752240
quote:
2s.gif Op donderdag 5 juni 2014 17:34 schreef Lonaa het volgende:
Crappy phone-pic met:
Bouillon getrokken van het karkas van mijn zelfgemaakte pekingeend van laatst met dumplings met daarin stukjes pekingeend, shiitake, gember, sojasaus.
[ afbeelding ]
Bouillon van dezelfde eend die in de dumplings zit! Woah, tof! ^O^ O+

En leuk hč, dat vouwen van de deegvelletjes? Vind ik dan. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_140753355
quote:
0s.gif Op donderdag 5 juni 2014 17:47 schreef minilot het volgende:

[..]

Bouillon van dezelfde eend die in de dumplings zit! Woah, tof! ^O^ O+

En leuk hč, dat vouwen van de deegvelletjes? Vind ik dan. :)
Ik vind het altijd mooi alles te gebruiken. O+
We hebben er 1 avond pekingeendpannenkoekjes van gegeten en nu dus bouillon en dumplings.

Oh, de organen zaten er niet meer in, maar de nek zat er wel los in, die gaf ik aan Sally. :Y
Sterkheidsbaas van alles.
pi_140753396
Krijg er wel zin van om ook eens pekingeend te maken, al was het maar om het gezicht van mijn lief te zien als -ie er ineens eentje ziet hangen in de badkamer. :+
Let me see you stripped down to the bone
pi_140753474
:D

Het is een mooi gezicht. :Y
Sterkheidsbaas van alles.
pi_140758497
quote:
0s.gif Op donderdag 5 juni 2014 11:49 schreef minilot het volgende:
Vanavond eiiiiindelijk beginnen aan seizoen vier van Game of Thrones! *O*
We eten er veertiende-eeuwse preisoep uit A Feast of Ice & Fire bij, en ik bakte voor ernaast zojuist een bierbrood, met stukjes varkensspek en Westmalle Tripel.
:+

[ afbeelding ]
Leuk zeg :D Ik ga dat boek ook bestellen ;)
  zondag 8 juni 2014 @ 16:20:07 #44
260253 Sandous
*+*+*+*+*+
pi_140834583
Minilot oow wauw je popcorn. Heb zeker al 6 keer geprobeerd zoete popcorn te maken (dat je zo een caramel of suikerlaag hebt). Maar het lukt hier niet.. suiker blijft onderaan.. vele youtubefilmpjes gekeken.

Heb jij een recept?
pi_140835243
quote:
0s.gif Op zondag 8 juni 2014 16:20 schreef Sandous het volgende:
Minilot oow wauw je popcorn. Heb zeker al 6 keer geprobeerd zoete popcorn te maken (dat je zo een caramel of suikerlaag hebt). Maar het lukt hier niet.. suiker blijft onderaan.. vele youtubefilmpjes gekeken.

Heb jij een recept?
Hoe maak jij popcorn dan? Ik maakte vroeger regelmatig zoete popcorn maar heb dat probleem nooit gehad. Ik doe altijd olie in de pan, maiskorrels erbij, suiker naar smaak en dan op het vuur zetten met een deksel er op en wanneer de maiskorrels beginnen te sissen/bakken/net op ploffen staan de pan om de paar seconden schudden/bewegen.
  maandag 9 juni 2014 @ 15:49:00 #46
221912 minilot
Nancy boy
pi_140873080
quote:
0s.gif Op zondag 8 juni 2014 16:20 schreef Sandous het volgende:
Minilot oow wauw je popcorn. Heb zeker al 6 keer geprobeerd zoete popcorn te maken (dat je zo een caramel of suikerlaag hebt). Maar het lukt hier niet.. suiker blijft onderaan.. vele youtubefilmpjes gekeken.

Heb jij een recept?
quote:
0s.gif Op zondag 8 juni 2014 16:39 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

Hoe maak jij popcorn dan? Ik maakte vroeger regelmatig zoete popcorn maar heb dat probleem nooit gehad. Ik doe altijd olie in de pan, maiskorrels erbij, suiker naar smaak en dan op het vuur zetten met een deksel er op en wanneer de maiskorrels beginnen te sissen/bakken/net op ploffen staan de pan om de paar seconden schudden/bewegen.
Als ik zoete popcorn maakt doe ik dat eigenlijk altijd door in een apart pannetje karamel te maken met suiker, een klontje boter en een snuf zout. Als de popcorn dan klaar is gooi ik die direct vanuit de pan waarin ze gepopt zijn uit over een bakplaat (met een bakpapiertje erop).
Daar giet ik dan de hete karamel overheen, ik schep de popcorn en de karamel een beetje door elkaar en dan laat ik het uitharden.
Op die manier krijg je altijd een mooi, hard en egaal suiker/karamellaagje over je popcorn.

Suiker er direct in de pan bij de maiskorrels, werkt dat? Mij lijkt het dat de suiker zich dan niet goed verdeelt, en verbrandt het dan niet heel snel?

Nou ja, in elk geval is de sriracha-karamelpopcorn een tikje bewerkelijker. Maar wel héél lekker! :9
Dit is het recept:
Sriracha Caramel Corn
(..al gebruikte ik 'golden syrup' in plaats van rijststroop in het recept. Honing kan ook, desnoods ook schenkstroop)

Ook hier maak je de karamelsaus in een aparte pan om later over versgebakken popcorn te gieten, maar daarna gaat de popcorn nog vijfenveertig minuten de oven in, en dan elk kwartier omscheppen. Dit zorgt voor een nķg betere verdeling van de karamel over de popcorn, het verdiept de smaak en als het eenmaal is afgekoeld is de popcorn zeer krokant en niet-plakkerig.

Aanrader! :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_140875989
Ik doe voortaan ook de karamel apart, gisteren twee keer met suiker direct erbij en beide keren gewoon verbrand voordat alle popcorn gepoft is.

Drie maal is scheepsrecht, dus toen heb ik na het poffen een beetje suiker en roomboter erbij gedaan en even laten karamelliseren. Die waren wel lekker. :9
pi_140876132
Ik hoor jullie manier voor de eerste keer. :D De manier waarop ik het doe is altijd goed gegaan eigenlijk, nooit last gehad van verbrande suiker. Vraag me af wat we anders doen..

Ik ga binnenkort maar weer eens gesuikerde popcorn proberen te maken, het is best lang geleden. :P
pi_141200830
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_141258933
We hebben Australië vanavond opgegeten! Nou ja, we hebben Australisch gegeten. :+

'Pie floaters', pasteitjes van homemade bladerdeeg en kangoeroevlees (!) erin, dobberend op erwtensoep en met flink wat ketchup:


Pavlova (éénpersoonsporties gemaakt) met sinaasappelslagroom en erop zat aardbei, veel mango en wat passievrucht:
Let me see you stripped down to the bone
pi_141259107
Pavlova is Nieuw-Zeelands!

Ziet er verder wel jummie uit. :9
  woensdag 18 juni 2014 @ 20:02:23 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141259127
Psssst Pavlova is Nieuw Zeelands
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141259491
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juni 2014 20:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Psssst Pavlova is Nieuw Zeelands
Ja, maar heel veel Australiërs vinden dat het Australisch is en ik vind het bovendien verschrikkelijk lekker, dus ik vond het wel prima zo :)
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 18 juni 2014 @ 20:11:43 #54
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141259716
quote:
1s.gif Op woensdag 18 juni 2014 20:08 schreef minilot het volgende:

[..]

Ja, maar heel veel Australiërs vinden dat het Australisch is en ik vind het bovendien verschrikkelijk lekker, dus ik vond het wel prima zo :)
ik ook, en je kan australiers en nieuw zeelanders er heerlijk mee op de kast krijgen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141260119
quote:
1s.gif Op woensdag 18 juni 2014 20:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

ik ook, en je kan australiers en nieuw zeelanders er heerlijk mee op de kast krijgen.
Precies! Daarom hebben ze net verloren natuurlijk, onbewuste ergernis over mijn toetje. ;)
Let me see you stripped down to the bone
pi_141261787
Oeh pavlova O+
  roze woensdag 18 juni 2014 @ 22:25:04 #57
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_141267273
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juni 2014 19:59 schreef minilot het volgende:
We hebben Australië vanavond opgegeten! Nou ja, we hebben Australisch gegeten. :+

'Pie floaters', pasteitjes van homemade bladerdeeg en kangoeroevlees (!) erin, dobberend op erwtensoep en met flink wat ketchup:
[ afbeelding ]

Pavlova (éénpersoonsporties gemaakt) met sinaasappelslagroom en erop zat aardbei, veel mango en wat passievrucht:
[ afbeelding ]
Kangoeroevlees :o Waar heb je dat gehaald dan. Verder ziet het er weer heerlijk uit zoals altijd! :9~
Your beauty never ever scared me.
pi_141277778
quote:
2s.gif Op woensdag 18 juni 2014 22:25 schreef Amarantha het volgende:
Kangoeroevlees :o Waar heb je dat gehaald dan.
Bij de Sligro. :) Horecagroothandelpasjes zijn handig! En het enige dat je ervoor nodig hebt is iemand in je kennisenkring met een KvK-nummer. ^O^
Let me see you stripped down to the bone
pi_141277945
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juni 2014 20:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Psssst Pavlova is Nieuw Zeelands
:Y heb ik gemaakt voor mijn Nieuw Zeeland week omdat ik niets anders kon vinden dat echt Nieuw Zeelands was.

En kangoeroe heeft de Lidl wel eens, ik heb nog wat in de diepvries liggen.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_141278074
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 08:28 schreef Isabeau het volgende:

[..]

:Y heb ik gemaakt voor mijn Nieuw Zeeland week omdat ik niets anders kon vinden dat echt Nieuw Zeelands was.
Eerlijk gezegd had ik er vooral al een week lang vreselijk veel trek in, en toen ik er iets over ging opzoeken kwam ik er pas achter dat het nogal een bron van heftig culinair debat is en dat hoewel Nieuw-Zeeland officieel de bakermat is voor de Pavlova, nogal wat Australiërs dat onterecht vinden en er de pest over in hebben. Vond ik voldoende voor een bij een wedstrijd tegen Australië passend toetje. ;)

Wat maakte jij toen Chili aan de beurt was Isa?
Let me see you stripped down to the bone
pi_141279213
Zag dat bij My Kitchen Rules dat NZ pavlova maakte voor Aussies. Die gezichten _O-

Maar is het zeker dat het uit NZ komt dan?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_141279857
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 08:42 schreef minilot het volgende:

Wat maakte jij toen Chili aan de beurt was Isa?
http://www.dekooktips.com/recepten/chil-mais.htm

En ze zijn daar natuurlijk ook dol op dulce de leche :9
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_141279923
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 10:37 schreef Isabeau het volgende:

[..]

http://www.dekooktips.com/recepten/chil-mais.htm

En ze zijn daar natuurlijk ook dol op dulce de leche :9
Ha, lollig! Pastel de Choclo was al precies wat bovenaan mijn shortlist stond! ^O^

Goed, terug naar de foto's.
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 19 juni 2014 @ 11:15:45 #64
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_141280729
Bij floaters denk ik aan wat anders. Misschien dat ze me daarom ook helemaal niet lekker lijken. Uhuh.
  donderdag 19 juni 2014 @ 11:17:55 #65
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141280787
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 11:15 schreef RobinOok het volgende:
Bij floaters denk ik aan wat anders. Misschien dat ze me daarom ook helemaal niet lekker lijken. Uhuh.
Die "floaters" zal je in Rdam wel eens in de haven zien
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 19 juni 2014 @ 20:03:27 #66
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_141298846
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 10:37 schreef Isabeau het volgende:

[..]

http://www.dekooktips.com/recepten/chil-mais.htm

En ze zijn daar natuurlijk ook dol op dulce de leche :9
Pastel de choclo O+
Empanadas O+
Casuela O+
Porotos con mazamorra O+

Of gewoon brood met avocado-ui-prutje :D
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_141380386
Een beetje WK-esk gefusion vanavond!



Braziliaanse 'moqueca' (vissoep) + Australische 'damper' (vlugbrood)
Let me see you stripped down to the bone
pi_141380605
O, en ik heb 'vlugbrood' net geGoogled. Nul resultaten. En 'snelbrood' ook maar zesenzeventig. Nou weet ik dat we in Nederlandse keuken geen eigen quick bread-traditie hebben, maar is er dan echt geen gebruikelijke vaderlandse term voor? Enfin, ik vind vlugbrood leuk klinken, dus nou ja, je weet waar je het voor het eerst gelezen hebt. ;)

[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 22-06-2014 00:55:46 ]
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 21 juni 2014 @ 20:30:09 #69
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_141381633
Sodabread?

Ziet er weer heerlijk uit Minilot O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_141381839
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 juni 2014 20:30 schreef Molo het volgende:
Sodabread?
Maar niet alle quickbreads zijn 'soda bread'. Naja.

Lekker was het in elk geval wel ja! :)
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 21 juni 2014 @ 20:36:50 #71
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_141381891
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 juni 2014 20:35 schreef minilot het volgende:

[..]

Maar niet alle quickbreads zijn 'soda bread'. Naja.

Lekker was het in elk geval wel ja! :)
Recept please :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 22 juni 2014 @ 00:30:36 #72
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_141394012
Oe en receptje van de moqueca als het kan! O+ Ziet er lekker uit!
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
  zondag 22 juni 2014 @ 13:52:41 #73
221912 minilot
Nancy boy
pi_141405178
quote:
0s.gif Op zondag 22 juni 2014 00:30 schreef MariaEtcetera het volgende:
Oe en receptje van de moqueca als het kan! O+ Ziet er lekker uit!
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 juni 2014 20:36 schreef Molo het volgende:

[..]

Recept please :9
^O^

Moqueca: http://www.nrcnext.nl/koken/2010/02/25/moqueca/
Damper: http://www.manusmenu.com/damper
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 22 juni 2014 @ 13:56:22 #74
221912 minilot
Nancy boy
pi_141405324
Zondagslunch was zojuist een DIY-BLT met versgebakken platbrood en mayo met diverse kruiden uit eigen tuin:


..en dat ziet er na assemblage dan ongeveer zo uit:


:9
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 22 juni 2014 @ 17:15:36 #75
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_141412431
quote:
0s.gif Op zondag 22 juni 2014 13:56 schreef minilot het volgende:
Zondagslunch was zojuist een DIY-BLT met versgebakken platbrood en mayo met diverse kruiden uit eigen tuin:
[ afbeelding ]

..en dat ziet er na assemblage dan ongeveer zo uit:
[ afbeelding ]

:9
That's it! Ik word lesbisch!!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 22 juni 2014 @ 17:29:32 #76
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_141412821
quote:
Ok, vanavond damper ipv stokbrood bij de salade en kip, ben benieuwd!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 22 juni 2014 @ 21:23:33 #77
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_141424438
Laat ik hier ook maar eens posten naar aanleiding van mijn day of international cuisine.




Een beetje te snel genomen (honger :+ ) maar een Amerikaanse, Mexicaanse en Griekse burger :9
Spoilers!
pi_141425358
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 juni 2014 19:58 schreef minilot het volgende:
Australische 'damper' (vlugbrood)
Dacht eerst aan damper maar kon niet want dat is (meestal een) brood (stick) wat op de barbecue wordt gebakken.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 22 juni 2014 @ 21:47:56 #79
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_141426172
Eerst floaters, nu dampers. Nou, lekker hoor....
  zondag 22 juni 2014 @ 21:57:16 #80
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_141426877
quote:
0s.gif Op zondag 22 juni 2014 21:47 schreef RobinOok het volgende:
Eerst floaters, nu dampers. Nou, lekker hoor....
Het is wachten op de bloaters en stiffies :P
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_141442099
quote:
0s.gif Op zondag 22 juni 2014 21:23 schreef Lucky_Strike het volgende:
Laat ik hier ook maar eens posten naar aanleiding van mijn day of international cuisine.

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]
Een beetje te snel genomen (honger :+ ) maar een Amerikaanse, Mexicaanse en Griekse burger :9
Heftig ontbijt! :)

Enneh, wat waren de exacte verschillen tussen de burgers?

quote:
1s.gif Op zondag 22 juni 2014 17:15 schreef Molo het volgende:

[..]

That's it! Ik word lesbisch!!
Ik kan het aanraden! :Y *)
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 23 juni 2014 @ 10:41:25 #82
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_141442439
quote:
0s.gif Op maandag 23 juni 2014 10:27 schreef minilot het volgende:

[..]

Heftig ontbijt! :)

Enneh, wat waren de exacte verschillen tussen de burgers?

[..]

Ik kan het aanraden! :Y *)
Het was meer een brunch, flink vullend inderdaad maar zo lekker voor een keertje! Alleen de combo met 's avonds een paar flinke burgers was niet zo'n succes. Ik voelde me echt even flink beroerd na het eten.

Het is jammer dat ik niet meer mijn best heb gedaan op de foto's van de burgers, ze waren erg verschillend. Ze waren allemaal anders gekruid natuurlijk. Op de Amerikaanse zat cheddar, sla, tomaat, gele ui, augurk en bbq saus. Op de Griekse sla, tomaat, rode ui en tzaziki. Op de Mexicaanse creme fraiche, guacamole, cheddar, mais en tomaat.
Spoilers!
pi_141445552

Ketoprak, maar dan zonder tofu. Een van mijn favoriete groentegerechten.
pi_141464592
Chileens gegeten tijdens de wedstrijd! :+

Pastel de Choclo - ovenschotel met gehakt, olijven, rozijnen, ei en maīspuree:

Hier een recept, maar ik gebruikte verse maīs in plaats van blikmaīs en koffiemelk in plaats van gewone melk en een tikkie meer specerijen (paprika en kaneel erbij).
Ernaast nog wat simpele Ensalada Chilena.

Toetje was empolvados, een soort eierkoekjes met dulce de leche ertussen. Ik maakte er een piepkleine versie van:


quote:
Hee, ook aan de pavlova! ^O^ :9
quote:
0s.gif

Op maandag 23 juni 2014 12:28 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Ketoprak, maar dan zonder tofu. Een van mijn favoriete groentegerechten.
Klinkt goed zeg! Ga ik ook eens maken. :Y Maar dan mét tofu.

[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 24-06-2014 11:56:10 ]
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 23 juni 2014 @ 20:45:19 #86
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_141465063
quote:
0s.gif Op maandag 23 juni 2014 12:28 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Ketoprak, maar dan zonder tofu. Een van mijn favoriete groentegerechten.
Toch vind ik dat het niet kan, ketoprak zonder tahoe...
Geloof wel dat het lekker was. :)
pi_141471189
quote:
1s.gif Op maandag 23 juni 2014 20:45 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Toch vind ik dat het niet kan, ketoprak zonder tahoe...
Geloof wel dat het lekker was. :)
Die wat ik had was niet goed meer, anders zat het er wel in. Vorige keer wel met tofu gegeten, miste het nu niet echt.
pi_141484297
quote:
1s.gif Op maandag 23 juni 2014 20:36 schreef minilot het volgende:
Chileens gegeten tijdens de wedstrijd! :+

Pastel de Choclo - ovenschotel met gehakt, olijven, rozijnen, ei en maīspuree:
[ afbeelding ]
Hier een recept, maar ik gebruikte verse maīs in plaats van blikmaīs en koffiemelk in plaats van gewone melk en een tikkie meer specerijen (paprika en kaneel erbij).
Ernaast nog wat simpele Ensalada Chilena.

Toetje was empolvados, een soort eierkoekjes met dulce de leche ertussen. Ik maakte er een piepkleine versie van:
[ afbeelding ]

[..]

Hee, ook aan de pavlova! ^O^ :9

[..]

Klinkt goed zeg! Ga ik ook eens maken. :Y Maar dan mét tofu.
Wat een schattige eierkoekjes :D
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
In the end all you can hope for. Is the love you felt to equal the pain you've gone through.
pi_141488283
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 juni 2014 12:01 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Wat een schattige eierkoekjes :D
Krap drie centimeter in doorsnee! Ik vond ze ook wel snoezig zo. :Y
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 24 juni 2014 @ 14:35:16 #90
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_141489439
quote:
0s.gif Op maandag 23 juni 2014 12:28 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Ketoprak, maar dan zonder tofu. Een van mijn favoriete groentegerechten.
wat n leuke blog O+ ik ben je gaan volgen op fb!
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_141490681
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 juni 2014 14:35 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

wat n leuke blog O+ ik ben je gaan volgen op fb!
Dank je *O*
pi_141500760
Als we dan toch met pavlova bezig zijn :D


Chocolate, chocolate chip and balsamic pav!
Met slagroom en aardbeien, uiteraard.
pi_141565562
Simpel ontbijt: knäckebröd (niet zelfgemaakt), whipped feta, oregano uit de tuin en druiven.



quote:
0s.gif Op dinsdag 24 juni 2014 19:37 schreef _Loki het volgende:
Als we dan toch met pavlova bezig zijn :D

[ afbeelding ]
Chocolate, chocolate chip and balsamic pav!
Met slagroom en aardbeien, uiteraard.
Nog een pavlova! *O* En wat een bijzondere! O+
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 29 juni 2014 @ 10:04:24 #94
221912 minilot
Nancy boy
pi_141674259
Wedstrijdje tegen Mexico vandaag! *O* Wat maken jullie?

Ik bakte vanmorgen pan de muerto (dit recept + een lepeltje anijszaad). Deed mijn best om erbij te denken aan geliefden die mij ontvallen zijn, maar in plaats daarvan zat ik de hele ochtend met het Botjeslied van Graaf Tel in mijn hoofd. }:| :D

"Jaaaaaaa, eerrrr ist bot bot bot bot bot in ieder mensch"



:9
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 29 juni 2014 @ 11:23:03 #95
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_141675470
Geweldig weer Minilot!

Al zit ik nu met het telliedje in mijn hoofd :P
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 29 juni 2014 @ 13:20:12 #96
221912 minilot
Nancy boy
pi_141677936
Meeerrrrr Mexicaans!



Horchata, van versgemaakte rijstmelk, gewone melk, vanille, kruidnagel, kaneel, suikersiroop en een scheutje rum. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_141678666
En vind je het wat?
Lijkt me niet lekker alhoewel het er super uitziet!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 29 juni 2014 @ 13:59:10 #98
221912 minilot
Nancy boy
pi_141679014
Het is even wennen. Smaak is wel erg lekker, textuur is een tikje slijmerig maar het heeft wel wat. Beetje als rijstepap, maar dan veel vloeibaarder. Ik had er anderhalve liter van gemaakt, maar dat komt wel op hoor. :)

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 30-06-2014 07:22:55 ]
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 29 juni 2014 @ 16:07:20 #99
221912 minilot
Nancy boy
pi_141683022
Semi-Mexicaanse middagsnack waar verder niks traditioneels aan is:



Verse jalapeņos met drie soorten kaas + bosui (en wat panko), uit de oven. :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_141684276
Drankjes met kruidnagel. :D die sla ik over. Rest klinkt goed!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')