abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_139947268
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes!
Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen. :Y) Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten! En nu zijn we zijn alweer toe aan het zeventiende deel!

Het idee:

- Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten!
- Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld.
- Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc.
- Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles.
- Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten!
- We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geïnspireerd raken om eens een beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten!

Enkele (willekeurige) foto's uit deel 17:

Minilot:






RobinOok:






DarkElf:



Zo-is-dat



PdeHoog



N0a



Bluezz


Xuryah


Bortecinem


Nezhi


Myraela:


Game on! :Y)

[ Bericht 32% gewijzigd door Myraela op 14-05-2014 15:24:28 ]
pi_139947302
Ik had niet door dat het de laatste post was. Zal even wat foto's uit het vorige deel in de OP plakken. :D

De laatste post:



Aardappel/tonijn koekjes, goede manier om een restje aardappelpuree op te maken. O+
pi_139947926
Omg, ik krijg altijd zo'n honger van dit topic :')

Viskoekjes zien er lekker uit :) die maak ik ook wel eens, maar dan met zalm. Ook erg lekker!
Leuk je nieuwe naam trouwens!
pi_139950556
Lekker die viskoekjes :9
  woensdag 14 mei 2014 @ 17:20:33 #5
425665 TravelRose
Keep on dreaming
pi_139951835
Die viskoekjes zien er heerlijk uit!
pi_140049530


Broodpudding met frambozen.

Was voor het eerst dat ik het maakte/ heb gegeten. Was lekker, maar wel echt enorm machtig. :D
pi_140049751
Viskoekjes! :9
  zaterdag 17 mei 2014 @ 11:47:33 #8
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_140049809
Die viskoekjes zien er heerlijk uit! Binnenkort maar eens maken :9.
pi_140052572
quote:
14s.gif Op zaterdag 17 mei 2014 11:33 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]

Broodpudding met frambozen.

Was voor het eerst dat ik het maakte/ heb gegeten. Was lekker, maar wel echt enorm machtig. :D
Ziet er goed uit! :9
pi_140167072


Bitterballen met asperges en ham.
Ik kan ondertussen echt geen asperges meer zien (of ruiken :') ) Maar dit was nog wel een leuk uitprobeersel.
pi_140168745
Die broodpudding ziet er superlekker uit!
  † In Memoriam † dinsdag 20 mei 2014 @ 19:13:30 #12
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_140176349
quote:
14s.gif Op zaterdag 17 mei 2014 11:33 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]

Broodpudding met frambozen.

Was voor het eerst dat ik het maakte/ heb gegeten. Was lekker, maar wel echt enorm machtig. :D
Bohh dit klinkt lekker!
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  zaterdag 24 mei 2014 @ 16:40:39 #13
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_140315476
Varkenshaasreepjes met paprika

Had er geloof ik een fotoreportage van moeten maken, dat schijnt het helemaal te zijn tegenwoordig. :-)
Al was ik dan snel klaar geweest, want het stelt echt niks voor, zo weinig ingrediënten en zo makkelijk te maken.
pi_140327977


Wentelteefjes gevuld met mascarpone en kersenjam.

Wilde ze eigenlijk vullen met verse stukjes aardbei, maar kon geen aardbeien kopen.
pi_140328264
Wouw! Ziet er echt super goed uit. Ik wil echt weer een keer wentelteefjes maken, maar ik heb nooit gewoon witbrood in huis :')
pi_140328359
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 22:50 schreef Dragonberry het volgende:
Wouw! Ziet er echt super goed uit. Ik wil echt weer een keer wentelteefjes maken, maar ik heb nooit gewoon witbrood in huis :')
Tnx! Heb het hier ook speciaal voor moeten kopen :D.
  zondag 25 mei 2014 @ 18:52:00 #17
221912 minilot
Nancy boy
pi_140352921
Mooie wentelteefjes :Y O+

En hoezee, een nieuw topic! *O*

Zojuist gemaakt, voor in de bios:


Sriracha-butterscotchpopcorn van versgepofte maïs :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_140352946
Die wentelteefjes zien er echt goddelijk uit.
En die popcorn ook :9 :9
Mokkel met stuntstok
pi_140515324
Een tijdje terug heb ik suikerbrood gebakken :9
pi_140515706
Was die lekker?

Ik hou stiekem altijd van het hele kleffe suikerbrood. Deze ziet er een beetje droog uit. :@
pi_140515973
quote:
14s.gif Op donderdag 29 mei 2014 19:41 schreef Myraela het volgende:
Was die lekker?

Ik hou stiekem altijd van het hele kleffe suikerbrood. Deze ziet er een beetje droog uit. :@
Heel klef was hij inderdaad helaas niet, het leek meer op normaal brood. Maar ik smeer er altijd graag boter op, dus mij maakte het niet zoveel uit :P

Lees net ergens dat je het rondom kan insmeren met een mengsel van boter en gembersiroop om het kleffer te krijgen. Dat ga ik onthouden. Er mocht sowieso ook wel meer suiker in.

[ Bericht 9% gewijzigd door Dragonberry op 29-05-2014 20:00:49 ]
pi_140518334
Sardientjes :P


[ Bericht 46% gewijzigd door regnavetto op 30-05-2014 00:36:55 ]
  vrijdag 30 mei 2014 @ 00:29:05 #24
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_140526981
quote:
Nice, al kijkt die voorste vis me wat eng aan. :P
pi_140702339
Deze wilde ik even delen omdat dit echt ultiem lekker is. O+

Een simpele tarte tatin van ui, met geitenkaas.
  roze donderdag 5 juni 2014 @ 02:24:38 #26
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_140733575
quote:
14s.gif Op woensdag 4 juni 2014 12:38 schreef Myraela het volgende:
Deze wilde ik even delen omdat dit echt ultiem lekker is. O+

Een simpele tarte tatin van ui, met geitenkaas.
[ [url=http://i.imgur.com/HgKDHtc.png]afbeelding
][/url]
:9~
Your beauty never ever scared me.
pi_140737618
quote:
14s.gif Op woensdag 4 juni 2014 12:38 schreef Myraela het volgende:
Deze wilde ik even delen omdat dit echt ultiem lekker is. O+

Een simpele tarte tatin van ui, met geitenkaas.
[ [url=http://i.imgur.com/HgKDHtc.png]afbeelding
][/url]
Die wil ik ooook :9
pi_140737907
Ik ga de aardappel- en tonijnkoekjes ook eens maken, lijkt me lekker!!
pi_140739866
quote:
14s.gif Op woensdag 4 juni 2014 12:38 schreef Myraela het volgende:
Deze wilde ik even delen omdat dit echt ultiem lekker is. O+

Een simpele tarte tatin van ui, met geitenkaas.
[ [url=http://i.imgur.com/HgKDHtc.png]afbeelding
][/url]
Geit + ui is altijd lekker! :Y :9 Mooie ui-rondjes Myra!
Let me see you stripped down to the bone
pi_140739933
Vanavond eiiiiindelijk beginnen aan seizoen vier van Game of Thrones! *O*
We eten er veertiende-eeuwse preisoep uit A Feast of Ice & Fire bij, en ik bakte voor ernaast zojuist een bierbrood, met stukjes varkensspek en Westmalle Tripel.
:+

Let me see you stripped down to the bone
pi_140746777
Dat brood klinkt goed. :9
pi_140751849
Crappy phone-pic met:
Bouillon getrokken van het karkas van mijn zelfgemaakte pekingeend van laatst met dumplings met daarin stukjes pekingeend, shiitake, gember, sojasaus.
Sterkheidsbaas van alles.
  donderdag 5 juni 2014 @ 17:36:52 #33
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_140751928
Nice!
pi_140752064
Thanks!

Het was mijn eerste dumplingavontuur. Zowel maken als eten. :9
Sterkheidsbaas van alles.
  donderdag 5 juni 2014 @ 17:42:01 #35
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_140752075
quote:
2s.gif Op donderdag 5 juni 2014 17:34 schreef Lonaa het volgende:
Crappy phone-pic met:
Bouillon getrokken van het karkas van mijn zelfgemaakte pekingeend van laatst met dumplings met daarin stukjes pekingeend, shiitake, gember, sojasaus.
[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_140752125
Gaaf hoor Lonaa! Vond je het lekker?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_140752186
Ja. :Y
Sterkheidsbaas van alles.
pi_140752194
Ziet er heerlijk uit :9
Mokkel met stuntstok
pi_140752240
quote:
2s.gif Op donderdag 5 juni 2014 17:34 schreef Lonaa het volgende:
Crappy phone-pic met:
Bouillon getrokken van het karkas van mijn zelfgemaakte pekingeend van laatst met dumplings met daarin stukjes pekingeend, shiitake, gember, sojasaus.
[ afbeelding ]
Bouillon van dezelfde eend die in de dumplings zit! Woah, tof! ^O^ O+

En leuk hè, dat vouwen van de deegvelletjes? Vind ik dan. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_140753355
quote:
0s.gif Op donderdag 5 juni 2014 17:47 schreef minilot het volgende:

[..]

Bouillon van dezelfde eend die in de dumplings zit! Woah, tof! ^O^ O+

En leuk hè, dat vouwen van de deegvelletjes? Vind ik dan. :)
Ik vind het altijd mooi alles te gebruiken. O+
We hebben er 1 avond pekingeendpannenkoekjes van gegeten en nu dus bouillon en dumplings.

Oh, de organen zaten er niet meer in, maar de nek zat er wel los in, die gaf ik aan Sally. :Y
Sterkheidsbaas van alles.
pi_140753396
Krijg er wel zin van om ook eens pekingeend te maken, al was het maar om het gezicht van mijn lief te zien als -ie er ineens eentje ziet hangen in de badkamer. :+
Let me see you stripped down to the bone
pi_140753474
:D

Het is een mooi gezicht. :Y
Sterkheidsbaas van alles.
pi_140758497
quote:
0s.gif Op donderdag 5 juni 2014 11:49 schreef minilot het volgende:
Vanavond eiiiiindelijk beginnen aan seizoen vier van Game of Thrones! *O*
We eten er veertiende-eeuwse preisoep uit A Feast of Ice & Fire bij, en ik bakte voor ernaast zojuist een bierbrood, met stukjes varkensspek en Westmalle Tripel.
:+

[ afbeelding ]
Leuk zeg :D Ik ga dat boek ook bestellen ;)
  zondag 8 juni 2014 @ 16:20:07 #44
260253 Sandous
*+*+*+*+*+
pi_140834583
Minilot oow wauw je popcorn. Heb zeker al 6 keer geprobeerd zoete popcorn te maken (dat je zo een caramel of suikerlaag hebt). Maar het lukt hier niet.. suiker blijft onderaan.. vele youtubefilmpjes gekeken.

Heb jij een recept?
pi_140835243
quote:
0s.gif Op zondag 8 juni 2014 16:20 schreef Sandous het volgende:
Minilot oow wauw je popcorn. Heb zeker al 6 keer geprobeerd zoete popcorn te maken (dat je zo een caramel of suikerlaag hebt). Maar het lukt hier niet.. suiker blijft onderaan.. vele youtubefilmpjes gekeken.

Heb jij een recept?
Hoe maak jij popcorn dan? Ik maakte vroeger regelmatig zoete popcorn maar heb dat probleem nooit gehad. Ik doe altijd olie in de pan, maiskorrels erbij, suiker naar smaak en dan op het vuur zetten met een deksel er op en wanneer de maiskorrels beginnen te sissen/bakken/net op ploffen staan de pan om de paar seconden schudden/bewegen.
  maandag 9 juni 2014 @ 15:49:00 #46
221912 minilot
Nancy boy
pi_140873080
quote:
0s.gif Op zondag 8 juni 2014 16:20 schreef Sandous het volgende:
Minilot oow wauw je popcorn. Heb zeker al 6 keer geprobeerd zoete popcorn te maken (dat je zo een caramel of suikerlaag hebt). Maar het lukt hier niet.. suiker blijft onderaan.. vele youtubefilmpjes gekeken.

Heb jij een recept?
quote:
0s.gif Op zondag 8 juni 2014 16:39 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

Hoe maak jij popcorn dan? Ik maakte vroeger regelmatig zoete popcorn maar heb dat probleem nooit gehad. Ik doe altijd olie in de pan, maiskorrels erbij, suiker naar smaak en dan op het vuur zetten met een deksel er op en wanneer de maiskorrels beginnen te sissen/bakken/net op ploffen staan de pan om de paar seconden schudden/bewegen.
Als ik zoete popcorn maakt doe ik dat eigenlijk altijd door in een apart pannetje karamel te maken met suiker, een klontje boter en een snuf zout. Als de popcorn dan klaar is gooi ik die direct vanuit de pan waarin ze gepopt zijn uit over een bakplaat (met een bakpapiertje erop).
Daar giet ik dan de hete karamel overheen, ik schep de popcorn en de karamel een beetje door elkaar en dan laat ik het uitharden.
Op die manier krijg je altijd een mooi, hard en egaal suiker/karamellaagje over je popcorn.

Suiker er direct in de pan bij de maiskorrels, werkt dat? Mij lijkt het dat de suiker zich dan niet goed verdeelt, en verbrandt het dan niet heel snel?

Nou ja, in elk geval is de sriracha-karamelpopcorn een tikje bewerkelijker. Maar wel héél lekker! :9
Dit is het recept:
Sriracha Caramel Corn
(..al gebruikte ik 'golden syrup' in plaats van rijststroop in het recept. Honing kan ook, desnoods ook schenkstroop)

Ook hier maak je de karamelsaus in een aparte pan om later over versgebakken popcorn te gieten, maar daarna gaat de popcorn nog vijfenveertig minuten de oven in, en dan elk kwartier omscheppen. Dit zorgt voor een nóg betere verdeling van de karamel over de popcorn, het verdiept de smaak en als het eenmaal is afgekoeld is de popcorn zeer krokant en niet-plakkerig.

Aanrader! :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_140875989
Ik doe voortaan ook de karamel apart, gisteren twee keer met suiker direct erbij en beide keren gewoon verbrand voordat alle popcorn gepoft is.

Drie maal is scheepsrecht, dus toen heb ik na het poffen een beetje suiker en roomboter erbij gedaan en even laten karamelliseren. Die waren wel lekker. :9
pi_140876132
Ik hoor jullie manier voor de eerste keer. :D De manier waarop ik het doe is altijd goed gegaan eigenlijk, nooit last gehad van verbrande suiker. Vraag me af wat we anders doen..

Ik ga binnenkort maar weer eens gesuikerde popcorn proberen te maken, het is best lang geleden. :P
pi_141200830
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_141258933
We hebben Australië vanavond opgegeten! Nou ja, we hebben Australisch gegeten. :+

'Pie floaters', pasteitjes van homemade bladerdeeg en kangoeroevlees (!) erin, dobberend op erwtensoep en met flink wat ketchup:


Pavlova (éénpersoonsporties gemaakt) met sinaasappelslagroom en erop zat aardbei, veel mango en wat passievrucht:
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')