quote:
Op zondag 8 juni 2014 16:20 schreef Sandous het volgende:Minilot oow wauw je popcorn. Heb zeker al 6 keer geprobeerd zoete popcorn te maken (dat je zo een caramel of suikerlaag hebt). Maar het lukt hier niet.. suiker blijft onderaan.. vele youtubefilmpjes gekeken.
Heb jij een recept?
quote:
Op zondag 8 juni 2014 16:39 schreef Bortecinem het volgende:[..]
Hoe maak jij popcorn dan? Ik maakte vroeger regelmatig zoete popcorn maar heb dat probleem nooit gehad. Ik doe altijd olie in de pan, maiskorrels erbij, suiker naar smaak en dan op het vuur zetten met een deksel er op en wanneer de maiskorrels beginnen te sissen/bakken/net op ploffen staan de pan om de paar seconden schudden/bewegen.
Als ik zoete popcorn maakt doe ik dat eigenlijk altijd door in een apart pannetje karamel te maken met suiker, een klontje boter en een snuf zout. Als de popcorn dan klaar is gooi ik die direct vanuit de pan waarin ze gepopt zijn uit over een bakplaat (met een bakpapiertje erop).
Daar giet ik dan de hete karamel overheen, ik schep de popcorn en de karamel een beetje door elkaar en dan laat ik het uitharden.
Op die manier krijg je altijd een mooi, hard en egaal suiker/karamellaagje over je popcorn.
Suiker er direct in de pan bij de maiskorrels, werkt dat? Mij lijkt het dat de suiker zich dan niet goed verdeelt, en verbrandt het dan niet heel snel?
Nou ja, in elk geval is de sriracha-karamelpopcorn een tikje bewerkelijker. Maar wel héél lekker!
Dit is het recept:
Sriracha Caramel Corn(..al gebruikte ik 'golden syrup' in plaats van rijststroop in het recept. Honing kan ook, desnoods ook schenkstroop)
Ook hier maak je de karamelsaus in een aparte pan om later over versgebakken popcorn te gieten, maar daarna gaat de popcorn nog vijfenveertig minuten de oven in, en dan elk kwartier omscheppen. Dit zorgt voor een nóg betere verdeling van de karamel over de popcorn, het verdiept de smaak en als het eenmaal is afgekoeld is de popcorn zeer krokant en niet-plakkerig.
Aanrader!