abonnement Unibet Coolblue
  roze donderdag 5 juni 2014 @ 02:24:38 #26
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_140733575
quote:
14s.gif Op woensdag 4 juni 2014 12:38 schreef Myraela het volgende:
Deze wilde ik even delen omdat dit echt ultiem lekker is. O+

Een simpele tarte tatin van ui, met geitenkaas.
[ [url=http://i.imgur.com/HgKDHtc.png]afbeelding
][/url]
:9~
Your beauty never ever scared me.
pi_140737618
quote:
14s.gif Op woensdag 4 juni 2014 12:38 schreef Myraela het volgende:
Deze wilde ik even delen omdat dit echt ultiem lekker is. O+

Een simpele tarte tatin van ui, met geitenkaas.
[ [url=http://i.imgur.com/HgKDHtc.png]afbeelding
][/url]
Die wil ik ooook :9
pi_140737907
Ik ga de aardappel- en tonijnkoekjes ook eens maken, lijkt me lekker!!
pi_140739866
quote:
14s.gif Op woensdag 4 juni 2014 12:38 schreef Myraela het volgende:
Deze wilde ik even delen omdat dit echt ultiem lekker is. O+

Een simpele tarte tatin van ui, met geitenkaas.
[ [url=http://i.imgur.com/HgKDHtc.png]afbeelding
][/url]
Geit + ui is altijd lekker! :Y :9 Mooie ui-rondjes Myra!
Let me see you stripped down to the bone
pi_140739933
Vanavond eiiiiindelijk beginnen aan seizoen vier van Game of Thrones! *O*
We eten er veertiende-eeuwse preisoep uit A Feast of Ice & Fire bij, en ik bakte voor ernaast zojuist een bierbrood, met stukjes varkensspek en Westmalle Tripel.
:+

Let me see you stripped down to the bone
pi_140746777
Dat brood klinkt goed. :9
pi_140751849
Crappy phone-pic met:
Bouillon getrokken van het karkas van mijn zelfgemaakte pekingeend van laatst met dumplings met daarin stukjes pekingeend, shiitake, gember, sojasaus.
Sterkheidsbaas van alles.
  donderdag 5 juni 2014 @ 17:36:52 #33
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_140751928
Nice!
pi_140752064
Thanks!

Het was mijn eerste dumplingavontuur. Zowel maken als eten. :9
Sterkheidsbaas van alles.
  donderdag 5 juni 2014 @ 17:42:01 #35
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_140752075
quote:
2s.gif Op donderdag 5 juni 2014 17:34 schreef Lonaa het volgende:
Crappy phone-pic met:
Bouillon getrokken van het karkas van mijn zelfgemaakte pekingeend van laatst met dumplings met daarin stukjes pekingeend, shiitake, gember, sojasaus.
[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_140752125
Gaaf hoor Lonaa! Vond je het lekker?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_140752186
Ja. :Y
Sterkheidsbaas van alles.
pi_140752194
Ziet er heerlijk uit :9
Mokkel met stuntstok
pi_140752240
quote:
2s.gif Op donderdag 5 juni 2014 17:34 schreef Lonaa het volgende:
Crappy phone-pic met:
Bouillon getrokken van het karkas van mijn zelfgemaakte pekingeend van laatst met dumplings met daarin stukjes pekingeend, shiitake, gember, sojasaus.
[ afbeelding ]
Bouillon van dezelfde eend die in de dumplings zit! Woah, tof! ^O^ O+

En leuk hè, dat vouwen van de deegvelletjes? Vind ik dan. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_140753355
quote:
0s.gif Op donderdag 5 juni 2014 17:47 schreef minilot het volgende:

[..]

Bouillon van dezelfde eend die in de dumplings zit! Woah, tof! ^O^ O+

En leuk hè, dat vouwen van de deegvelletjes? Vind ik dan. :)
Ik vind het altijd mooi alles te gebruiken. O+
We hebben er 1 avond pekingeendpannenkoekjes van gegeten en nu dus bouillon en dumplings.

Oh, de organen zaten er niet meer in, maar de nek zat er wel los in, die gaf ik aan Sally. :Y
Sterkheidsbaas van alles.
pi_140753396
Krijg er wel zin van om ook eens pekingeend te maken, al was het maar om het gezicht van mijn lief te zien als -ie er ineens eentje ziet hangen in de badkamer. :+
Let me see you stripped down to the bone
pi_140753474
:D

Het is een mooi gezicht. :Y
Sterkheidsbaas van alles.
pi_140758497
quote:
0s.gif Op donderdag 5 juni 2014 11:49 schreef minilot het volgende:
Vanavond eiiiiindelijk beginnen aan seizoen vier van Game of Thrones! *O*
We eten er veertiende-eeuwse preisoep uit A Feast of Ice & Fire bij, en ik bakte voor ernaast zojuist een bierbrood, met stukjes varkensspek en Westmalle Tripel.
:+

[ afbeelding ]
Leuk zeg :D Ik ga dat boek ook bestellen ;)
  zondag 8 juni 2014 @ 16:20:07 #44
260253 Sandous
*+*+*+*+*+
pi_140834583
Minilot oow wauw je popcorn. Heb zeker al 6 keer geprobeerd zoete popcorn te maken (dat je zo een caramel of suikerlaag hebt). Maar het lukt hier niet.. suiker blijft onderaan.. vele youtubefilmpjes gekeken.

Heb jij een recept?
pi_140835243
quote:
0s.gif Op zondag 8 juni 2014 16:20 schreef Sandous het volgende:
Minilot oow wauw je popcorn. Heb zeker al 6 keer geprobeerd zoete popcorn te maken (dat je zo een caramel of suikerlaag hebt). Maar het lukt hier niet.. suiker blijft onderaan.. vele youtubefilmpjes gekeken.

Heb jij een recept?
Hoe maak jij popcorn dan? Ik maakte vroeger regelmatig zoete popcorn maar heb dat probleem nooit gehad. Ik doe altijd olie in de pan, maiskorrels erbij, suiker naar smaak en dan op het vuur zetten met een deksel er op en wanneer de maiskorrels beginnen te sissen/bakken/net op ploffen staan de pan om de paar seconden schudden/bewegen.
  maandag 9 juni 2014 @ 15:49:00 #46
221912 minilot
Nancy boy
pi_140873080
quote:
0s.gif Op zondag 8 juni 2014 16:20 schreef Sandous het volgende:
Minilot oow wauw je popcorn. Heb zeker al 6 keer geprobeerd zoete popcorn te maken (dat je zo een caramel of suikerlaag hebt). Maar het lukt hier niet.. suiker blijft onderaan.. vele youtubefilmpjes gekeken.

Heb jij een recept?
quote:
0s.gif Op zondag 8 juni 2014 16:39 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

Hoe maak jij popcorn dan? Ik maakte vroeger regelmatig zoete popcorn maar heb dat probleem nooit gehad. Ik doe altijd olie in de pan, maiskorrels erbij, suiker naar smaak en dan op het vuur zetten met een deksel er op en wanneer de maiskorrels beginnen te sissen/bakken/net op ploffen staan de pan om de paar seconden schudden/bewegen.
Als ik zoete popcorn maakt doe ik dat eigenlijk altijd door in een apart pannetje karamel te maken met suiker, een klontje boter en een snuf zout. Als de popcorn dan klaar is gooi ik die direct vanuit de pan waarin ze gepopt zijn uit over een bakplaat (met een bakpapiertje erop).
Daar giet ik dan de hete karamel overheen, ik schep de popcorn en de karamel een beetje door elkaar en dan laat ik het uitharden.
Op die manier krijg je altijd een mooi, hard en egaal suiker/karamellaagje over je popcorn.

Suiker er direct in de pan bij de maiskorrels, werkt dat? Mij lijkt het dat de suiker zich dan niet goed verdeelt, en verbrandt het dan niet heel snel?

Nou ja, in elk geval is de sriracha-karamelpopcorn een tikje bewerkelijker. Maar wel héél lekker! :9
Dit is het recept:
Sriracha Caramel Corn
(..al gebruikte ik 'golden syrup' in plaats van rijststroop in het recept. Honing kan ook, desnoods ook schenkstroop)

Ook hier maak je de karamelsaus in een aparte pan om later over versgebakken popcorn te gieten, maar daarna gaat de popcorn nog vijfenveertig minuten de oven in, en dan elk kwartier omscheppen. Dit zorgt voor een nóg betere verdeling van de karamel over de popcorn, het verdiept de smaak en als het eenmaal is afgekoeld is de popcorn zeer krokant en niet-plakkerig.

Aanrader! :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_140875989
Ik doe voortaan ook de karamel apart, gisteren twee keer met suiker direct erbij en beide keren gewoon verbrand voordat alle popcorn gepoft is.

Drie maal is scheepsrecht, dus toen heb ik na het poffen een beetje suiker en roomboter erbij gedaan en even laten karamelliseren. Die waren wel lekker. :9
pi_140876132
Ik hoor jullie manier voor de eerste keer. :D De manier waarop ik het doe is altijd goed gegaan eigenlijk, nooit last gehad van verbrande suiker. Vraag me af wat we anders doen..

Ik ga binnenkort maar weer eens gesuikerde popcorn proberen te maken, het is best lang geleden. :P
pi_141200830
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_141258933
We hebben Australië vanavond opgegeten! Nou ja, we hebben Australisch gegeten. :+

'Pie floaters', pasteitjes van homemade bladerdeeg en kangoeroevlees (!) erin, dobberend op erwtensoep en met flink wat ketchup:


Pavlova (éénpersoonsporties gemaakt) met sinaasappelslagroom en erop zat aardbei, veel mango en wat passievrucht:
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')