quote:Op zondag 13 juli 2014 16:42 schreef minilot het volgende:
Ik kook vandaag de keuken van de nieuwe wereldkampioen voetbal!
Begonnen met iets voor bij de koffie, te weten een Baumkuchen:
[ afbeelding ]
Superleuk om te maken maar wel een flink werk! Elk laagje wordt bovenop de volgende gebakken, zoals bij spekkoek, en de donkere lijntjes (die maken dat de taart eruit ziet als de jaarringen van een boom, vandaar de naam) krijg je door het amandel-bischuitdeeg telkens heel donkerbruin te bakken onder een loeihete grill.
Niet alleen leuk om te zien, maar ik heb net een flink stuk op en het is nog hartstikke lekker ook!
Ik gebruikte dit recept:
http://globaltableadventure.com/2011/04/28/recipe-german-tree-cake-baumtorte/
(+ in het beslag nog een extra theelepel amandelextract en een flinke snuf zout)
Kijk, aan jou heb tenminste wat!quote:Op zondag 13 juli 2014 16:37 schreef minilot het volgende:
Oeee! Ik miep doorgaans dat ik vind dat ergens wel wat meer koriander in mag, dus ik ga dit zeker maken. Koriander:
En ik aan jou! Weet je wel hoe lekker een scheut van de door jou aangeraden spekkoeklikeur net was in de koffie naast de toch al spekkoekachtige laagjestaart?quote:
Mijn Duitse lief viel net ongeveer flauw bij het zien van deze foto en kon nog net Baumkuchen uitbrengen Ik vermoed dat ik binnenkort ook aan de bak moet. Had je niet iets minder bewerkelijks adembenemend op de foto kunnen zetten?quote:Op zondag 13 juli 2014 16:42 schreef minilot het volgende:
Ik kook vandaag de keuken van de nieuwe wereldkampioen voetbal!
Begonnen met iets voor bij de koffie, te weten een Baumkuchen:
[ afbeelding ]
Superleuk om te maken maar wel een flink werk! Elk laagje wordt bovenop de volgende gebakken, zoals bij spekkoek, en de donkere lijntjes (die maken dat de taart eruit ziet als de jaarringen van een boom, vandaar de naam) krijg je door het amandel-bischuitdeeg telkens heel donkerbruin te bakken onder een loeihete grill.
Niet alleen leuk om te zien, maar ik heb net een flink stuk op en het is nog hartstikke lekker ook!
Ik gebruikte dit recept:
http://globaltableadventure.com/2011/04/28/recipe-german-tree-cake-baumtorte/
(+ in het beslag nog een extra theelepel amandelextract en een flinke snuf zout)
Nou, ik weet dat het genetisch bepaald schijnt te zijn of je koriander al dan niet lust, maar mijn lief kreeg het vroeger niet weg en vond het vreselijk en naar zeep smaken, maar met voorzichtig steeds een beetje meer toedienen lust -ie het nu gewoon! Hij hoeft niet dezelfde enorme bergen die ik doorgaans over gerechten heenkieper, maar een handje gaat prima.quote:Op zondag 13 juli 2014 17:44 schreef Molo het volgende:
Ik ben overigens een echte koriander hater. Enige wat ik echt echt niet weg krijg, vers blad in ieder geval. Gedroogd zaad in kleine hoeveelheden kan ik eten, maar lekker is anders.
Schijnt een genetisch bepaald iets te zijn.
Vanavond Thais koken, met apart koriander voor mijn man, die het wel heerlijk vindt.
quote:Op zondag 13 juli 2014 17:56 schreef Clubsoda het volgende:
[..]
Mijn Duitse lief viel net ongeveer flauw bij het zien van deze foto en kon nog net Baumkuchen uitbrengen Ik vermoed dat ik binnenkort ook aan de bak moet. Had je niet iets minder bewerkelijks
Heb geen blog hè?quote:Op zondag 13 juli 2014 17:43 schreef Molo het volgende:
Minilot, die foto met recept gooi je toch wel op de echte foodgawker he?
http://www.schrokop.nl/quote:
Dat moet je uiteraard zelf weten.quote:Op zondag 13 juli 2014 17:59 schreef RobinOok het volgende:
Ik ken meerdere mensen die het vroeger naar zeep vonden smaken en er nu van smullen, dus ik geloof ook niks van dat genetische excuus. Zeurpieten zijn het, die korianderhaters. Miemels.
Mijn man heeft het na een paar jaar maar opgegeven met mij.quote:Op zondag 13 juli 2014 17:56 schreef minilot het volgende:
[..]
Nou, ik weet dat het genetisch bepaald schijnt te zijn of je koriander al dan niet lust, maar mijn lief kreeg het vroeger niet weg en vond het vreselijk en naar zeep smaken, maar met voorzichtig steeds een beetje meer toedienen lust -ie het nu gewoon! Hij hoeft niet dezelfde enorme bergen die ik doorgaans over gerechten heenkieper, maar een handje gaat prima.
Minilot, in het recept zie ik staan:quote:Op zondag 13 juli 2014 16:42 schreef minilot het volgende:
Ik kook vandaag de keuken van de nieuwe wereldkampioen voetbal!
Begonnen met iets voor bij de koffie, te weten een Baumkuchen:
[ afbeelding ]
Superleuk om te maken maar wel een flink werk! Elk laagje wordt bovenop de volgende gebakken, zoals bij spekkoek, en de donkere lijntjes (die maken dat de taart eruit ziet als de jaarringen van een boom, vandaar de naam) krijg je door het amandel-bischuitdeeg telkens heel donkerbruin te bakken onder een loeihete grill.
Niet alleen leuk om te zien, maar ik heb net een flink stuk op en het is nog hartstikke lekker ook!
Ik gebruikte dit recept:
http://globaltableadventure.com/2011/04/28/recipe-german-tree-cake-baumtorte/
(+ in het beslag nog een extra theelepel amandelextract en een flinke snuf zout)
Ik had nog goede kwaliteit marsepein liggen, dus dat heb ik gewoon gebruikt en daardoor wel de hoeveelheid suiker een tikkie naar beneden aangepast, want 'almond paste' is eigenlijk gewoon: ontvelde amandelen in de keukenmachine tot het een pasta wordt.quote:Op maandag 14 juli 2014 21:31 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Minilot, in het recept zie ik staan:
1 1/2 cups almond paste, tightly packed (12 oz)
6 Tbsp half & half
Dit zijn twee dingen die ik niet thuis kan brengen, almond paste is dat gewoon in het Nederlands vertaald amandelspijs?
De half & half kan ik niets van maken, wat is dat?
Ik hou van spätzle, maar ik weet nooit waar ik het mee moet eten. Wat heb jij er doorheen gedaan?quote:Op zondag 13 juli 2014 20:39 schreef minilot het volgende:
Avondeten in beige en groen: Königsberger Klopse, Gurkensalat en homemade Spätzle:
[ afbeelding ]
Dank je! ik weet wat ik deze vakantie ga maken!quote:Op dinsdag 15 juli 2014 13:19 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik had nog goede kwaliteit marsepein liggen, dus dat heb ik gewoon gebruikt en daardoor wel de hoeveelheid suiker een tikkie naar beneden aangepast, want 'almond paste' is eigenlijk gewoon: ontvelde amandelen in de keukenmachine tot het een pasta wordt.
Half & half is een Amerikaans zuivelproduct, vergelijkbaar met kookroom hier. Ik hou wel van volle producten, dus ik heb gewoon lekker slagroom gebruikt.
Heb je alles klein gesneden voor je het de oven in deed?quote:Op dinsdag 15 juli 2014 21:11 schreef Myraela het volgende:
Na het geweldige idee van Piet had ik ajvar gemaakt. Ga ik echt nog heel vaak maken.
[ link | afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |