abonnement Unibet Coolblue
  zondag 20 juli 2014 @ 18:47:59 #251
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142521805
quote:
2s.gif Op zondag 20 juli 2014 18:46 schreef Lonaa het volgende:
Ik vind het er lekker uitzien hoor Robin! Zou het zo opeten. :9
Dit dus, en dat is waar voor alle foto's op je blog. Ze worden niet voor niets gejat
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 20 juli 2014 @ 19:38:51 #252
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_142523919
quote:
0s.gif Op zondag 20 juli 2014 18:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Robin. Je foto's zijn prachtig omdat het zo natuurlijk is, je wilt het zo opeten. Foodstyling laat het er vaak zo kunstmatige uitzien, dat is eten om naar te kijken, niet om het op te eten.
Eens.

Ziet er heerlijk uit. Ik durf lamsschouder niet zo te maken omdat ik bang ben dat het te droog wordt. Moet toch maar eens over die angst heen komen, gewoon proberen, want een van de lekkerste dingen die er zijn :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 20 juli 2014 @ 21:26:54 #253
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_142529180
Oh, ik zat niet te vissen naar complimentjes, maar dank je!!

En Molo, je moet daar niet bang voor zijn. Ik zorg altijd dat de ovenschaal met lamsschouder goed "enigzins" luchtdicht is ingepakt met alufolu. En leg de schouder bijvoorbeeld op een laagje gesneden ui. Dan flink zout en peper, kruiden als thijm en/of rozemarijn, veel knoflookjes (als ik zin heb er ook in gepropt). Dan een scheutje drank erbij om een beginnetje met het stomen te maken. Goed dichtvouwen met alufolu dus. In een op 220C voorverwarmde oven waarbij je de thermostaat dan meteen terugdraait naar 170C. En dat 4-6 uur. Komt niet zo nauw. Echt nog nooit droog lam gehad!

En je kunt variëeren met de kruiden wat je wilt. Meer marokkaans, of Chinees, allemaal en altijd lekker! Zo simpel en zo leuk om te maken. Eigenlijk is het altijd teveel voor ons tweeen, maar dat kan me niet schelen. Volgende dag broodjes eten. En je kunt het ook invriezen.
  maandag 21 juli 2014 @ 13:55:17 #254
221912 minilot
Nancy boy
pi_142551763
Ik snap wel wat Robin bedoelt hoor: de druiperigheid van haar tosti's en sommige Aziatische vleesgerechten hebben tegelijkertijd iets waanzinnig lekkers en iets waarzinnig kledderigs of druiperigs, op een eerlijke manier die je niet zo snel in professionele voedselfotografie tegen zal komen. :)
Het heeft juist wel wat. >:)

En ik ga mijn dorpsTurk eens vragen om een lamsschouder. :Y Heb ik nog nooit klaargemaakt, dus wel zin in.
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 21 juli 2014 @ 14:34:28 #255
221912 minilot
Nancy boy
pi_142553221
quote:
2s.gif Op zondag 20 juli 2014 18:05 schreef Lonaa het volgende:
Ziet er lekker uit mini! Receptje? En bij welke soep?
Gewoon een simpel standard deeg voor wit brood gebruikt (zijn er talloze van online te vinden), en daar een paar zongedroogde tomaten van goede kwaliteit (in stukjes) doorgekneed, evenals twee lepels van de tomatenolie uit het potje.

Na het rijzen heb ik het deeg uitgerold tot een rechthoekige plak. Venkelpluis fijngehakt, knoflook gepureerd en dit allebei door zachte gezouten roomboter heengeprakt. Dit prutje uitgesmeerd over het deeg, deeg opgerold en nog een poosje verder laten rijzen tot ongeveer verdubbeld en in een half uurtje op 220 graden gebakken in de oven.

Soep was een rommeltje van restjes: eerst boullion getrokken van kippenpoten en diverse kontjes knolgroenten. Bouillon gezeefd en soep van gemaakt met het kippenvlees, spinazie, koolrabi, groene kool en blokjes uitgebakken hongaarse paprikaworst.
Niet echt een recept dus, meer een geval van koelkast leegmaken. :)
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 23 juli 2014 @ 19:12:32 #256
221912 minilot
Nancy boy
pi_142649658
Warm genoeg buiten voor opnieuw Hawaiiaans. Niet fraai, wel lekker: loco moco!



Rijst, hamburgers, heel veel pittige gravy en een spiegeleitje. Erbij nog salsa van mango, komkommer, koriander en limoen.
Let me see you stripped down to the bone
pi_142682934
Happie! Gefrituurde knoflookolijven met spicy aioli:
Let me see you stripped down to the bone
pi_142683639
Cool! Lijkt me lekker.
pi_142692184
quote:
Oeee, dat ziet er lekker uit voor bij dit warme weer zeg! :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_142692225
Tevens verkoelend... Ik had net dit:



Versgebakken mojito-koekjes (met rietsuiker, rum en munt) + zelfgemaakt limoen-roomijs. *O*
Let me see you stripped down to the bone
pi_142692599
Yum. :9

Die koekjes lijken een beetje op snickerdoodles ook.
pi_142692623
quote:
0s.gif Op donderdag 24 juli 2014 20:08 schreef Bortecinem het volgende:
Yum. :9

Die koekjes lijken een beetje op snickerdoodles ook.
Komt omdat ze voor het bakken, net als snickerdoodles, door de suiker gerold zijn. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_142693832
quote:
:9~ Kom je even wat langsbrengen?
pi_142694022
Oooh, die koekjes!
Sterkheidsbaas van alles.
  donderdag 24 juli 2014 @ 21:36:51 #266
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_142696929
quote:
0s.gif Op donderdag 24 juli 2014 15:50 schreef minilot het volgende:
Happie! Gefrituurde knoflookolijven met spicy aioli:
[ afbeelding ]
Wederom O+
En waarom woon jij zo knetterver weg? :6

Regna, dat ziet er ook heerllijk uit!

En Robin, die lamsschouder!!!!!! Ik zou er bijna van vloeken zo lekker ziet dat er uit!
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_142698870


Ik maakte een slushie :9~ want het was heet
  zaterdag 26 juli 2014 @ 11:07:59 #268
221912 minilot
Nancy boy
pi_142744030
quote:
0s.gif Op donderdag 24 juli 2014 22:14 schreef dahippieunicorn het volgende:
[ afbeelding ]

Ik maakte een slushie :9~ want het was heet
Fraaie foto! ^O^
En het ziet eruit als iets dat nog extra lekker is met een scheut wodka erdoor. 8-)
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 26 juli 2014 @ 16:16:07 #269
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_142751576
Gebakken champignons

Champignons, hard gebakken in wat olie met zout en vetsin. Dan klont boter (van rauwe melk, nog uit Frankrijk) erbij, fijngehakt knoflookje. Even doorwarmen. Ieniemienie scheutje sherry azijn, verse koriander en peper. Op een geroosterde maisboterham. God, wat was dat lekker. Geen idee waarom. Ik denk die boter.
  zaterdag 26 juli 2014 @ 16:32:03 #270
221912 minilot
Nancy boy
pi_142751994
Retro. Lekker. :)
En ja, alles smaakt natuurlijk als engeltjes met een dergelijk soort boter! :Y
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 26 juli 2014 @ 16:32:47 #271
221912 minilot
Nancy boy
pi_142752018


Beetje milkshake gemaakt van amandelmelk en een restje zelfgemaakt limoenroomijs. :+
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 26 juli 2014 @ 20:55:17 #272
221912 minilot
Nancy boy
pi_142759250


Vegetarische avondhap (er waren kaaskroketjes naast): piepkleine anijschampignons, ofwel Agaricus arvensis, kort gebakken in boter en een beetje marsala, met radijskers en flink wat zwarte peper.
Wat een geweldige paddenstoeltjes! O+ :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_142759830
Robin en mini; jullie champignongerechten zien en klinken beide geweldig. Ik ben echt gek op champignons alleen eet ze bijna nooit. Wat stom...
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_142760230
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 juli 2014 21:11 schreef FutureFairytale het volgende:
Robin en mini; jullie champignongerechten zien en klinken beide geweldig. Ik ben echt gek op champignons alleen eet ze bijna nooit. Wat stom...
Nou, dat dus! Ik wilde vroeger nog wel eens een boterhammetje toasten en dan daar gebakken champignons op doen, maar dat doe ik nooit meer.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 26 juli 2014 @ 21:38:55 #275
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_142760659
Mijn Turk verkoopt losse, grote champignons en dat nodigt uit om er soms een paar mee te nemen. Meestal zonder plan. En tsja, vandaag zag ik ze in mijn ijskast en kon ze of weggooien of bakken.
Ben blij dat ik ze bakte. :-)

Ik ben ook dol op champignons en eet ze ook veel te weinig. :Y
In mijn herinnering stond zo'n blauw bakje champignons vroeger standaard in onze/mijn koelkast. Maar al jaaaaaaren niet meer.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')