Mijn vriendin maakt de lekkerste nasi die ik ken en ook die ziet er heel saai uit, maar is me toch lèkkerquote:Op dinsdag 15 april 2014 18:15 schreef Fok-it het volgende:
ziet er doodsaai uit zonder vlees, pinda of chilisaus en groentes
Hwt hoeft er ook niet bijzonder uit te zien. Maar een beetje rijst en een geklutst eitje zonder saus is wel heel karig.quote:Op dinsdag 15 april 2014 18:18 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Mijn vriendin maakt de lekkerste nasi die ik ken en ook die ziet er heel saai uit, maar is me toch lèkker
Soms gaat smaak echt boven looks hoor
Dit doet mij denken aan de nasi van Paxcon, maar dat geheel terzijde!quote:Op dinsdag 15 april 2014 18:29 schreef Etsu het volgende:
Op de laatste foto lijken het net mini-wormen.
Inderdaad. Maar die opmerking durfde ik jegens hem niet te maken, want je kent zijn persoonlijkheid, hij zou woedend worden en me ter plekke vermoorden.quote:Op dinsdag 15 april 2014 18:35 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Dit doet mij denken aan de nasi van Paxcon, maar dat geheel terzijde!
(grapje Paxje)
quote:Op dinsdag 15 april 2014 18:35 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Dit doet mij denken aan de nasi van Paxcon, maar dat geheel terzijde!
(grapje Paxje)
Dat was een heerlijke nasi Zowel qua uiterlijk als smaak.quote:Op dinsdag 15 april 2014 18:36 schreef Etsu het volgende:
[..]
Inderdaad. Maar die opmerking durfde ik jegens hem niet te maken, want je kent zijn persoonlijkheid, hij zou woedend worden en me ter plekke vermoorden.
Ik zal binnenkort jullie beide nasi's bereiden en proeven. Uiteraard zal ik een gedetailleerde verslag publiceren op FOK!.quote:Op dinsdag 15 april 2014 18:39 schreef Paxcon het volgende:
[..]
[..]
Dat was een heerlijke nasi Zowel qua uiterlijk als smaak.
quote:Op dinsdag 15 april 2014 18:40 schreef Etsu het volgende:
[..]
Ik zal binnenkort jullie beide nasi's bereiden en proeven. Uiteraard zal ik een gedetailleerde verslag publiceren op FOK!.
Speciaal voor jou zal ik een oost-Indische variant maken.quote:Op dinsdag 15 april 2014 18:40 schreef Etsu het volgende:
[..]
Ik zal binnenkort jullie beide nasi's bereiden en proeven. Uiteraard zal ik een gedetailleerde verslag publiceren op FOK!.
CUL / Nasi a la Johannes #3 smullenquote:
dat luistert erg nauw.quote:Op dinsdag 15 april 2014 18:41 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Speciaal voor jou zal ik een oost-Indische variant maken.
quote:
Al raad ik je ten zeerste af om naar Paxcon's bereiding en foto's te kijken. Zoals gezegd, lijken het net wormen.quote:Op dinsdag 15 april 2014 18:46 schreef Paxcon het volgende:
[..]
CUL / Nasi a la Johannes #3 smullen
Deze is ook erg goed, waar al vele users hun nasi hebben laten zien. Zie de OP voor de linkjes.
Wil jij even stoppen met altijd zo hatelijk tegen mij te doen?quote:Op dinsdag 15 april 2014 18:46 schreef Etsu het volgende:
[..]
[..]
Al raad ik je ten zeerste af om naar Paxcon's bereiding en foto's te kijken. Zoals gezegd, lijken het net wormen.
Ik kan het niet helpen dat je je nasi zo smerig laat overkomen. Ik weet niet hoe de smaak is, daarover heb ik dan ook niets geïnsinueerd.quote:Op dinsdag 15 april 2014 18:47 schreef Paxcon het volgende:
[..]
Wil jij even stoppen met altijd zo hatelijk tegen mij te doen?
Dan is het goedquote:Op dinsdag 15 april 2014 18:48 schreef Etsu het volgende:
[..]
Ik kan het niet helpen dat je je nasi zo smerig laat overkomen. Ik weet niet hoe de smaak is, daarover heb ik dan ook niets geïnsinueerd.
Nasi met gehaktquote:Op dinsdag 15 april 2014 18:46 schreef Etsu het volgende:
[..]
[..]
Al raad ik je ten zeerste af om naar Paxcon's bereiding en foto's te kijken. Zoals gezegd, lijken het net wormen.
Dat doen ze zelfs bij de befaamde Jumbo!quote:
Mijn tante uit Groningen ook. Je kon zien of je bami of spaghetti had aan de kaasquote:Op dinsdag 15 april 2014 18:53 schreef Paxcon het volgende:
[..]
Dat doen ze zelfs bij de befaamde Jumbo!
quote:Op dinsdag 15 april 2014 18:55 schreef SpotlessMind00 het volgende:
[..]
Mijn tante uit Groningen ook. Je kon zien of je bami of spaghetti had aan de kaas
Wot? Tomatenketchup er door heen?quote:Op dinsdag 15 april 2014 18:53 schreef Paxcon het volgende:
[..]
Dat doen ze zelfs bij de befaamde Jumbo!
Oh bahquote:Op dinsdag 15 april 2014 18:58 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Wot? Tomatenketchup er door heen?
Beste Johannes. Dank voor je mooie woorden,wordt geapprecieerd.quote:Op dinsdag 15 april 2014 18:34 schreef johannes_vermeer het volgende:
Hey Iwanius,
Ik wil je allereerst bedanken voor de tijd en moeite die je hebt gestoken in het onderwijzen van je mede chefs. De mensen in dit topic hebben duidelijk niet gelezen dat je slechts de basis wil tonen en dat vlees of vis naar eigen behoefte toegevoegd dient te worden. Toch wil ik je vragen niet al te boos op diegenen te worden, hier zitten namelijk ook beginnende chefs tussen. Om dit te voorkomen had je misschien wel gewoon vlees toe kunnen voegen, nu wordt er wel erg ingespeeld op het inlevingsvermogen van menig chef.
Ook had ik met die schijf van vijf elitisten gekozen voor een nasi met wat meer groente dan alleen wat prei en ui, maar laat je niet uit het veld slaan door mijn persoonlijke voorkeur, zoals je al zegt is er geen definitieve goede versie van nasi (alhoewel jij na lang onderzoek hebt geconcludeerd dat er slechts 26 juiste versies zijn, dus dat zal ik dan maar voor waarheid aannemen).
Ook vind ik de toevoeging van Bert in je gerecht een aardige touch, ik heb even gemist op welk moment hij dient te worden toegevoegd aan het gerecht, maar ik heb er in elk geval smakelijk (of smadelijk) om moeten lachen. Zeker toen ik mij realiseerde waar ik deze jeugdheld ook al weer van kende, verdraaid, Sesamstraat, dat was het!
Toch zit ik nog met een paar vragen, ik hoop dat ik zo vrij mag zijn die te stellen. Je stelt aan de ene kant dat dit gerecht gemakkelijk thuis te bereiden is, aan de andere kant stel je dat je uit hebt moeten wijken naar een keuken waar de temperaturen gemakkelijk boven de 250 graden komen. Ik wil niet je nasi gaan uitproberen in mijn huis-tuin-en-keuken keukentje om dan tot de conclusie te komen dat ik toch uit had moeten wijken naar één van de professionele keukens die tot mijn beschikking staan.
Of Rob Geus vrolijk zou worden van deze keuken dat weet ik niet, maar dat vind ik ook niet zo rullevant, want het gaat natuurlijk om de smaak. Ik ben in deze waarschijnlijk je natuurlijke tegenhanger, vandaar mijn licht kritische ondertoon, aangezien mijn voorkeur toch echt uitgaat naar de door jou verafschuwde "hollandse" variant. Desondanks wil ik je de credits geven voor het vakkundig verwijderen van alle witte korrels tussen de bruine korrels, ik weet hoezeer dit nadelige gevolgen kan hebben op de "sfeer in de pan" zoals dit in het culinaire wereldje ook wel wordt genoemd.
Ten slotte, ik hoorde in de wandelgangen iets over een "verrassing" die je voor ons in petto hebt, ben je al bereid die met ons te delen?
Groeten van je mede chef en nasi liefhebber,
Johannes
Gehakt en tomatenketchup horen in de macaroni.quote:Op dinsdag 15 april 2014 18:58 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Wot? Tomatenketchup er door heen?
Eensquote:Op dinsdag 15 april 2014 19:03 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind alles goed hoor, maar geen nasi zonder trassi!
Me threequote:
Ik denk dat het stiekem de keuken van Iwanius zelf is, aangezien hij al aangaf niet vaak zelf in de keuken te staanquote:
Dat dus en liefst ook wat vleesch erbij.quote:Op dinsdag 15 april 2014 19:03 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind alles goed hoor, maar geen nasi zonder trassi!
Hoi Iwanius,quote:Op dinsdag 15 april 2014 19:00 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Beste Johannes. Dank voor je mooie woorden,wordt geapprecieerd.
Kritiek op deze versie van nasi-goreng verwacht ik ook omdat ik weet dat je niet een ieder tevreden kan stellen. In dit geval heb ik mij inderdaad beperkt tot de meest simpele basis. Vlees en allerlei schaaldieren die men her en der opmerkte of andere groentes heb ik deze bewust weggelaten omdat iedereen zo zijn eigen voorkeur heeft hoe hij zijn nasi-goreng wil optuigen.
Mij ging het erom dat ik kon aantonen dat er meer wegen zijn die naar nasi-goreng land leiden dan alleen wat ik dan noem de Hollandse nasi-goreng. Bijna elk land heeft tegenwoordig zijn eigen nasi-goreng en het is maar net welke je smaak is. Of het nu een Javaanse nasi-goreng of een nasi-goreng uit Singapore: Allemaal hebben ze wel hun eigen liefhebbers en het is maar net welke je het lekkerst vindt.
Nogmaals: In deze wilde ik eigenlijk het gezegde. "less is more" eer aan doen door te laten zien hoe weinig je nodig hebt om toch een hele lekkere en smaakvolle nasi-goreng op tafel neer te zetten voor heel weinig geld.
V.w.b. de uitwijking was dit eenmalig omdat ik al eerder uitlegde waarom ik dat voor deze keer deed en bijvoorbeeld deze niet zelf thuis maak. Bij bepaalde Aziatische gerechten wil je die specifieke smaak proeven die je ook in het restaurant proeft en daar is soms een hele hoge temperatuur voor nodig om alle smaken op het juiste moment bij elkaar te laten komen waardoor het bereide gerecht helemaal tot zijn recht komt. Dat klinkt voor een leek als piet leuterig gedrag maar voor een echte rechtgeaarde liefhebber van lekker eten (culinaire fanatici?)zijn juist dit soort kleine details heel erg belangrijk. Daarbij zie ik geen enkele reden om mij op deze leeftijd voor dit soort simpele dingen zelf te gaan inspannen achter het fornuis als ik het ook gewoon kan bestellen en betalen ondanks dat ik al jaren door mijn persoonlijke omgeving gepusht wordt om wat meer in de keuken te gaan staan omdat ik dat veel te weinig doe.
Enige keren dat ik mij nog wel wil inspannen is wanneer naaste familie met aanhang langskomt en ik een BBQ houd zoals een tijdje geleden toen het zulk mooi weer was.
Bert was gewoon een wat kinderachtige flauwe gimmick die bekend staat dat hij overal op let en altijd wel wat te mekkeren heeft op Ernie. In deze was hij een soort extra stok achter de deur die moest zorgen dat ik op dit moment suprême niet verslapte.
M.b.t.de verrassing kan ik kort zijn: Dat houdt direct verband met deze trip.
gemengde soja = lichte sojasaus + zware sojasaus.quote:Op dinsdag 15 april 2014 20:59 schreef Ruif het volgende:
[..]
ik ben eigenlijk vooral nieuwsgierig wat je gebruikt als smaakversterkers en wat je verstaat onder gemengde Soja?
Dat is zijn keuken niet, dat zie je toch wel. Ik denk ook niet dat hij aan het fornuis staat, eerlijk gezegd.quote:Op woensdag 16 april 2014 04:46 schreef Mint_Clansell het volgende:
Had je dat fornuis niet eerst even kunnen poetsen? Kolere.
Jij hebt het begrepen. Jij bent zeker een aziaat? Voor chineze variant; voeg naar keuze toe mais, doperwten, noordzee garnalen.quote:Op woensdag 16 april 2014 09:37 schreef wiskundenoob het volgende:
Zoveel smaakversterkers en dark sojasaus...
Basis gebakken rijst is m.i. gewoon oude rijst, geklutst ei, bosuien(aan het einde toevoegen), zout, en beetje of helemaal niet light sojasaus.
Wat een prutser. Het ziet eruit alsof het in één of ander studentenhok is gemaakt.quote:Op woensdag 16 april 2014 09:38 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dat is zijn keuken niet, dat zie je toch wel. Ik denk ook niet dat hij aan het fornuis staat, eerlijk gezegd.
Ik zie toch duidelijke aanwijzingen dat dit de keuken van een restaurant of afhaalchinees is.quote:Op woensdag 16 april 2014 10:04 schreef Mint_Clansell het volgende:
[..]
Wat een prutser. Het ziet eruit alsof het in één of andere studentenhok is gemaakt.
Yep, Chinese afkomst.quote:Op woensdag 16 april 2014 09:51 schreef Tarbot het volgende:
[..]
Jij hebt het begrepen. Jij bent zeker een aziaat? Voor chineze variant; voeg naar keuze toe mais, doperwten, noordzee garnalen.
Lijkt mij sterk... wie ben ik dan...quote:Op woensdag 16 april 2014 10:29 schreef Tarbot het volgende:
Als jij wiskundenoob bent dan hoop ik niet dat jij bijna afgestudeerd bent. Want anders ken ik jou
vissaus en sesamoliequote:Op woensdag 16 april 2014 09:37 schreef wiskundenoob het volgende:
Zoveel smaakversterkers en dark sojasaus...
Basis gebakken rijst is m.i. gewoon oude rijst, geklutst ei, bosuien(aan het einde toevoegen), zout, en beetje of helemaal niet light sojasaus.
Is ook sterk. Was maar een geintje... woensdagochtend humor noem ik het maar.quote:Op woensdag 16 april 2014 10:31 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Lijkt mij sterk... wie ben ik dan...
Ja als je de Thaise variant wilt maken ja. Niet als je de Nederlandse Indische versie wilt maken.quote:
nee chinesequote:Op woensdag 16 april 2014 13:19 schreef Tarbot het volgende:
[..]
Ja als je de Thaise variant wilt maken ja. Niet als je de Nederlandse Indische versie wilt maken.
wat praat je elke keer onzin?quote:
Een Surinamer op de Albert Cuyp gok ik.quote:Op donderdag 17 april 2014 00:02 schreef golfer het volgende:
Ben nog steeds benieuwd welke uitbater van een restaurant z'n vieze keuken beschikbaar stelde voor dit.
Ja, in wat obscure delen van Zuid China wordt het in de soep gedaan ja. Bravo.quote:Op woensdag 16 april 2014 22:59 schreef AMAR420 het volgende:
[..]
wat praat je elke keer onzin?
In parts of southern China, it is used as an ingredient for soups and casseroles.
http://en.wikipedia.org/wiki/Fish_sauce
Precies mijn eerste gedachte !quote:Op donderdag 17 april 2014 00:13 schreef Specularium het volgende:
Ik snap die handschoen wel, uit zo'n keuken wil je niks oplopen.
Helemaal mee eens. Mainstream chinees gebruikt geen vissaus. En in de Canto keuken is het niet standaard. En zeker niet bij iets normaals als gebakken rijst. Als ik aan vissaus denk, denk ik aan Thais.quote:Op donderdag 17 april 2014 07:34 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, in wat obscure delen van Zuid China wordt het in de soep gedaan ja. Bravo.
Zal ik je nog iets vertellen wat verder irrelevant is voor dit onderwerp: vissaus is sowieso een Chinese uitvinding. Overgenomen in Thailand en Vietnam, daar groot geworden en de wereld over verspreid en ondertussen in China vergeten. De woorden ketchup en ketjap komen van die originele, Chinese vissaus. En nu, nu is de Thaise vissaus weer terug naar China gegaan en heeft het daar een andere naam dan hoe het eeuwen terug heette toen het naar Thailand ging en is de cirkel rond.
Je kunt er lang en kort over lullen, maar in China doet helemaal niemand vissaus door de nasi. En in Nederlands Chinese restaurants ook niet. Punt.
Ditquote:Op dinsdag 15 april 2014 19:03 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind alles goed hoor, maar geen nasi zonder trassi!
quote:Op donderdag 17 april 2014 04:04 schreef Nafi het volgende:
Ziet er gewoon lekker uit hoor, wat is jullie probleem?
Je reist altijd heel Rotterdam door zie ik Iwanius, probeer eens de nasi van Palloe's afhaal op Nieuwe Binneweg. Ben benieuwd wat je daarvan vindt. 2,50 voor een heel bakje, ik vind het in ieder geval heerlijk.
http://www.iens.nl/restau(...)taanse-afhaalcentrum
Oh wtf, ik was er gister toevalligquote:
het ging om de eerste instantie om de sesamolie voor de chinese fried ricequote:Op donderdag 17 april 2014 07:34 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, in wat obscure delen van Zuid China wordt het in de soep gedaan ja. Bravo.
Zal ik je nog iets vertellen wat verder irrelevant is voor dit onderwerp: vissaus is sowieso een Chinese uitvinding. Overgenomen in Thailand en Vietnam, daar groot geworden en de wereld over verspreid en ondertussen in China vergeten. De woorden ketchup en ketjap komen van die originele, Chinese vissaus. En nu, nu is de Thaise vissaus weer terug naar China gegaan en heeft het daar een andere naam dan hoe het eeuwen terug heette toen het naar Thailand ging en is de cirkel rond.
Je kunt er lang en kort over lullen, maar in China doet helemaal niemand vissaus door de nasi. En in Nederlands Chinese restaurants ook niet. Punt.
Nee, meestal van sardinesquote:Op donderdag 17 april 2014 16:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Volgens mij komt vissaus van de romeinen ( Garum )
Yeah, sure. En daarom kwam je met een kwoot over vissaus en een link naar wikipedia/fishsauce/quote:Op donderdag 17 april 2014 16:54 schreef AMAR420 het volgende:
[..]
het ging om de eerste instantie om de sesamolie voor de chinese fried rice
maar goed jij bent blijkbaar de orientaalse expert hier, leuk voor je/ braveau
jezus man, beetje geobsedeerd door nasi?quote:Op donderdag 17 april 2014 18:25 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Yeah, sure. En daarom kwam je met een kwoot over vissaus en een link naar wikipedia/fishsauce/
Pffffffff
Nee, vrouw en bezeten van de Aziatische keuken.quote:Op donderdag 17 april 2014 20:20 schreef AMAR420 het volgende:
jezus man, beetje geobsedeerd door nasi?
ben je soms haar schoothondje?quote:Op donderdag 17 april 2014 20:34 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee, vrouw en bezeten van de Aziatische keuken.
Heb jij ook ergens verstand van?
Ik wacht jouw reportage met smart af.quote:
keep waitingquote:Op donderdag 17 april 2014 20:45 schreef Pharkus het volgende:
[..]
Ik wacht jouw reportage met smart af.
..quote:Op donderdag 17 april 2014 21:13 schreef gargamelnl het volgende:
Ziet er lekker uit man!! Nu alleen nog een pot chicken tonight er doorheen en smullen maar.
DAT STAAT TOCH IN DE OP.quote:Op donderdag 17 april 2014 23:00 schreef AMAR420 het volgende:
kleur is wel goed maar dit is heel erg basic, mogen best wel meer ingredienten bij
quote:Op donderdag 17 april 2014 21:13 schreef gargamelnl het volgende:
Ziet er lekker uit man!! Nu alleen nog een pot chicken tonight er doorheen en smullen maar.
wiens keuken was het nou waarin het gemaakt werd? En wie maakte de nasi?quote:Op vrijdag 18 april 2014 20:17 schreef Iwanius het volgende:
Jullie vergeten allemaal dat nas-goreng in de basis gewoon gebakken oude rijst is en een arme mensen hap. Dus hoe meer smuk''(vlees/groenten en alles wat er in de basis niet bij hoort) hoe verder weg je geraakt van het origine. En dan kan je wel aankomen met: "ja maar wij hier in Holland zijn dat gewend van de Chinees om de hoek of die Indo bij mij in de straat die er doperwten,garnalen e.d. er doorheen mikt en er een ei op legt en ham en soms gebakken banaan" dat wil niet zeggen dat je dan ook van een echte basis nasi-goreng meer spreekt.
Je denkt toch niet dat in Indonesie die arme moeder met dat kindje aan de kant van de weg met dat kookstelletje vervolgens met al die luxe toevoegingen haar nasi-goreng maakt?
Schopje.quote:Op vrijdag 18 april 2014 22:43 schreef Molo het volgende:
[..]
wiens keuken was het nou waarin het gemaakt werd? En wie maakte de nasi?
quote:Op donderdag 17 april 2014 00:02 schreef golfer het volgende:
Ben nog steeds benieuwd welke uitbater van een restaurant z'n vieze keuken beschikbaar stelde voor dit.
quote:Op vrijdag 18 april 2014 22:43 schreef Molo het volgende:
wiens keuken was het nou waarin het gemaakt werd? En wie maakte de nasi?
beter een gebruikte als een schone wok.... schoon heeft geen smaak.quote:Op donderdag 22 mei 2014 10:54 schreef Piet_Piraat het volgende:
Een mooie schone wok is ook uit den boze gok ik?
Wat is dit nou weer voor een opmerking? Ik dacht dat we Nasi vrienden waren?quote:Op donderdag 22 mei 2014 10:26 schreef Iwanius het volgende:
Btw: Weet je waarom men in de basis voor een echte nasi-goreng oude( 1 dag meestal) koude rijst gebruikt en ik dus dat bereiden van rijst,vervolgens laten afkoelen en dan als rijst gebruiken voor het bereiden van de nasi zoals in Johannes zijn topics vervloek? Omdat je als je het op hun manier doet een hele natte,kleffe waterachtige rijstkorrel krijgt waardoor je dus niet meer spreekt van een echte nasi-goreng maar van wat ik noem een bijna rijst-pap achtig iets.
Sesamolie kan je toch juist op hogere temperaturen gebruiken?quote:Op dinsdag 15 april 2014 18:22 schreef Angel-Joy het volgende:
Sesam olie in de wok pan terwijl alles nog heet is? Dan verpest je de smaak.
Het slaat ook nergens op, als je pap krijgt is de rijst niet goed gekooktquote:Op donderdag 22 mei 2014 12:41 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Wat is dit nou weer voor een opmerking? Ik dacht dat we Nasi vrienden waren?
Ja precies, het is lekker als je het vorige gerecht er nog een beetje in kan herkennen.quote:Op donderdag 22 mei 2014 11:05 schreef vats het volgende:
[..]
beter een gebruikte als een schone wok.... schoon heeft geen smaak.
Ik chargeerde een beetje maar de strekking van mijn antwoord was dat door juist verse rijst te gebruiken verknal je juist waar een goede basis nasi aan behoort te voldoen nl. dat de rijstkorrel niet slap is. Natuurlijk merk je er weinig van als je er allerlei groentes en andere smuk doorheen gooit maar het fijne van een goed bereide nasi zoals ik die ken is dat je met name de stevige rijstkorrel proeft die als het goed is alle smaken die je in de basis gebruikt hebt ook bevat. Wanneer deze waterig en slap is dan proef je dus...dat nou net niet.quote:Op donderdag 22 mei 2014 12:56 schreef Tarado het volgende:
Het slaat ook nergens op, als je pap krijgt is de rijst niet goed gekookt
Heb je mij anders horen beweren beste Johannes.quote:Op donderdag 22 mei 2014 12:41 schreef johannes_vermeer het volgende:
Wat is dit nou weer voor een opmerking? Ik dacht dat we Nasi vrienden waren?
Dat is al een stuk beter jaquote:Op donderdag 22 mei 2014 16:33 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Heb je mij anders horen beweren beste Johannes.
Misschien was mijn reactie iets te sterk aangezet met het woord "vervloek". Bij deze sorry dan, maken we er van "niet mijn ding is." Zo beter?
Fijn dat ik je van dienst kon zijn en ik denk dat dat ook voor Johannes geldt.quote:Op donderdag 22 mei 2014 17:24 schreef TanteMordecai het volgende:
Review: Ik heb onlangs zowel de nasi van Johannes als die van Iwanius gemaakt.
Als niet-objectieve liefhebber van Surinaamse nasi moet ik eerlijk toegeven dat die van Iwanius qua smaak, structuur en zelfs qua inhoud het dichtste bij de nasi komt die ik ken van 'omoe Snesi' , oftwel Surinaamse afhaalzaakjes.
Niettemin vind ik de nasi van Johannes net zo goed smaken. Mijn tafelgenoten vonden dat ook. Het is alleen anders; waarschijnlijk een meer Indisch-Hollandse smaak. En ja, door de rijst maar zeker ook door de verse groenten uit Johannes' recept smaakt het geheel wat 'gezonder'. Maar die vn Iwanius brings back memories. Ik heb het in dit geval alleen over de smaak.
In ieder geval heb ik veel gehad aan beide recepten. Dat ik nog meer van jullie recepten mag blijven zien en maken.
Als nasi-fan denk ik dat inderdaad, de nasi van Iwanius meer 'authentiek' is en de nasi van Johannes meer, wat ze in culinaire kringen noemen, 'Fusion' is.quote:Op donderdag 22 mei 2014 17:24 schreef TanteMordecai het volgende:
Review: Ik heb onlangs zowel de nasi van Johannes als die van Iwanius gemaakt.
Als niet-objectieve liefhebber van Surinaamse nasi moet ik eerlijk toegeven dat die van Iwanius qua smaak, structuur en zelfs qua inhoud het dichtste bij de nasi komt die ik ken van 'omoe Snesi' , oftwel Surinaamse afhaalzaakjes.
Niettemin vind ik de nasi van Johannes net zo goed smaken. Mijn tafelgenoten vonden dat ook. Het is alleen anders; waarschijnlijk een meer Indisch-Hollandse smaak. En ja, door de rijst maar zeker ook door de verse groenten uit Johannes' recept smaakt het geheel wat 'gezonder'. Maar die vn Iwanius brings back memories. Ik heb het in dit geval alleen over de smaak.
In ieder geval heb ik veel gehad aan beide recepten. Dat ik nog meer van jullie recepten mag blijven zien en maken.
Met beide recepten kun je nog alle kanten op.quote:Op donderdag 22 mei 2014 22:59 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Als nasi-fan denk ik dat inderdaad, de nasi van Iwanius meer 'authentiek' is en de nasi van Johannes meer, wat ze in culinaire kringen noemen, 'Fusion' is.
En uiteindelijk zijn beiden zalig.
Nee, nasi=rijstquote:Op vrijdag 23 mei 2014 16:59 schreef Iwanius het volgende:
Nee,nasi is oude,koude, witte rijst van sowieso een dag oud die opgefleurd wordt met allerlei specerijen ten einde iets eetbaars te hebben.
Zal ik ook gaan muggenziften? Nasi bestaat uit rijst...quote:
Jij was aan het ziften, nasi is maleis voor rijst.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 17:03 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Zal ik ook gaan muggenziften? Nasi bestaat uit rijst...
De naam is gewoon gegeven om het beestje een naam te geven.Meer niet Piet.
Ja,Piet je vertelt mij niets nieuws. Zal ik ook een rijtje opsommen want zoals je wel zal weten zijn er veel meer variaties met bijbehorende benamingen.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 17:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Nasi Goreng, gebakken rijst
Nasi Koening, rijst, geel gekleurd met koenjit
Wat Piet stelt valt geen speld tussen te krijgen, over de "juiste" bereiding van nasi de te meer maar dat maakt het toch ook interessantquote:Op vrijdag 23 mei 2014 17:10 schreef Iwanius het volgende:
Maar was dat de vraag dan? of heb ik iets gemist. Ik geef aan de bereidingswijze terwijl jij doorgaat over de benaming.
[..]
Ja,Piet je vertelt mij niets nieuws. Zal ik ook een rijtje opsommen want zoals je wel zal weten zijn er veel meer variaties met bijbehorende benamingen.
Graag!quote:Op vrijdag 23 mei 2014 18:55 schreef Wisheh het volgende:
... Ik ga ook maar eens een topic maken met hoe wij dat hier doen. En waar is de sambal?
Als indo.... Probeer je nu een beetje de IWAB type uit te hangen alsof dat een soort kwalificatie is wie de beste nasi maakt nl. dat je indo bent? Dan heb je allereerst als indo de OP niet goed gelezen wat de insteek was. Dus een lesje goed leren lezen zou goed bij je passen als indo. Of moet de blanda zoals vroeger in de koloniale tijd je weer gaan onderwijzen met aap,noot, mies op de plantage, zodat je leert goed te lezen en te begrijpen alvorens je probeert indruk te maken?quote:Op vrijdag 23 mei 2014 18:55 schreef Wisheh het volgende:
Ik als indo moet toch zeggen dat dit aardige slechte nasi goreng is. Ik mis ten eerste al de garnalen en spek. Ik ga ook maar eens een topic maken met hoe wij dat hier doen. En waar is de sambal?
Waarom doe je zo verheven? Daarnaast verkondig jij allerlei onzin in elke post. Je schrijft in je OP dat je even aan ons laat zien hoe lekkere gebakken rijst gemaakt dient te worden, maar vervolgens kom je met 'basis' gebakken rijst. Deceptie alom. In je OP geef je tevens een sneer naar mensen die bij de afhaalchinees hun portie gebakken rijst halen, terwijl jij exact een kopie van de afhaalchinees aan ons voorschotelt en in exact dezelfde omgeving bereid is, keuken die ontzettend ranzig is.quote:Op zaterdag 24 mei 2014 08:00 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Als indo.... Probeer je nu een beetje de IWAB type uit te hangen alsof dat een soort kwalificatie is wie de beste nasi maakt nl. dat je indo bent? Dan heb je allereerst als indo de OP niet goed gelezen wat de insteek was. Dus een lesje goed leren lezen zou goed bij je passen als indo. Of moet de blanda zoals vroeger in de koloniale tijd je weer gaan onderwijzen met aap,noot, mies op de plantage, zodat je leert goed te lezen en te begrijpen alvorens je probeert indruk te maken?
Oh en ��als indo weet je waarschijnlijk wel dat er ook in Indonesie in de verschillende regio's al allerlei variaties op "de nasi-goreng"is,dus jouw aangehaalde garnalen en spek maken geen enkele indruk dan dat je poogt een beetje interessant te doen. Maar laat gerust jouw geweldige creatie zien in een apart topic,weet ik dat ik het net zo als jij hier doet heerlijk kan fileren.
Als indo...tsss alsof je een patent nog hebt op de nasi. Sodemieter toch op malloot.
Ik ben benieuwd naar jouw versiequote:Op vrijdag 23 mei 2014 18:55 schreef Wisheh het volgende:
Ik als indo moet toch zeggen dat dit aardige slechte nasi goreng is. Ik mis ten eerste al de garnalen en spek. Ik ga ook maar eens een topic maken met hoe wij dat hier doen. En waar is de sambal?
Op je teentjes getrapt? Doe normaal man, je lijkt wel een kleuter met zon reactie. Je doet zelf in de OP alsof je weet wat je doet maar als ik bijvoorbeeld al de Aromat voorbij zie komen dan kunnen we je toch helaas niet helemaal serieus nemen.quote:Op zaterdag 24 mei 2014 08:00 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Als indo.... Probeer je nu een beetje de IWAB type uit te hangen alsof dat een soort kwalificatie is wie de beste nasi maakt nl. dat je indo bent? Dan heb je allereerst als indo de OP niet goed gelezen wat de insteek was. Dus een lesje goed leren lezen zou goed bij je passen als indo. Of moet de blanda zoals vroeger in de koloniale tijd je weer gaan onderwijzen met aap,noot, mies op de plantage, zodat je leert goed te lezen en te begrijpen alvorens je probeert indruk te maken?
Oh en als indo weet je waarschijnlijk wel dat er ook in Indonesie in de verschillende regio's al allerlei variaties op "de nasi-goreng"is,dus jouw aangehaalde garnalen en spek maken geen enkele indruk dan dat je poogt een beetje interessant te doen. Maar laat gerust jouw geweldige creatie zien in een apart topic,weet ik dat ik het net zo als jij hier doet heerlijk kan fileren.
Als indo...tsss alsof je een patent nog hebt op de nasi. Sodemieter toch op malloot.
ve-tsin is een redelijk normale smaakversterker die van nature voorkomt in westerse voedingsmiddelen zoals gerijpte kaas en zongedroogde tomaten, en tegenwoordig vaak in poedervorm in oosterse keukens gebruikt wordt. Het gekke is alleen dat dit poeder door bepaalde westerse stromingen zonder enige kennis van zaken wordt gedemoniseerd.quote:Op zaterdag 24 mei 2014 10:08 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ik ben benieuwd naar jouw versie
Ben het er wel mee eens dat de vetsin een aromat eruit kunnen. Spek en garnalen (+trasi) kunnen dan de umami smaak geven die je mist door het weglaten van de poeders.
Ik weet waar vetsin in voorkomt. Maar vetsin is net als vanilline, plat vergeleken met echte vanille. Smaakmakers met veel glutamaat maar ook andere smaakverstekrers verdiepen de smaak veel meer. Nucleotiden bijvoorbeeld versterken het efrect van glutamaat, en glutamyl peptiden en diverse stoffen uit gist, paddenstoelen, ui en knoflook doen dat soort dingen ook. Kokumi wordt momenteel als 6e smaak genoemd trouwens. Zoek maar eens.quote:Op zaterdag 24 mei 2014 22:25 schreef Sicstus het volgende:
[..]
ve-tsin is een redelijk normale smaakversterker die van nature voorkomt in westerse voedingsmiddelen zoals gerijpte kaas en zongedroogde tomaten, en tegenwoordig vaak in poedervorm in oosterse keukens gebruikt wordt. Het gekke is alleen dat dit poeder door bepaalde westerse stromingen zonder enige kennis van zaken wordt gedemoniseerd.
Verder: spek? dat hoort meer bij Chinese gebakken rijstgerechten, indonesie is grotendeels islamitisch.
Allemachtig, wat ziet dat er verschrikkelijk slecht uitquote:Op dinsdag 15 april 2014 18:07 schreef Iwanius het volgende:
Nadat ik als een van de weinigen binnen CUL de nasi van CUL collega Johannes en consorten aan de kaak stelde en aangaf dat dit niet mijn idee van een echt lekkere nasi-goreng is, gewoon omdat ik een betere en veel smakelijke nasi-goreng gewend ben en dit onder de "Hollandse"zondagschinees (flauw en smaakloos = Indische nasi imitatie) nasi-goreng schaarde,beloofde ik eenmalig een eigen nasi-goreng naar FOK! te loodsen die voor mij het voorbeeld is van hoe een hele simpele nasi-goreng eruit behoort te zien en vooral behoort te smaken.
En omdat ik erbij blijf dat een echte goede nasi-goreng zoals ik dat ken het beste bereid kan worden in een diepe metalen wok,bijbehorende branders en hoge vlam (en temperaturen van boven de 250 graden) is voor deze ene keer uitgeweken naar een professionele horeca-keuken alwaar ik voor deze ene keer de simpele receptuur laat zien. Mijn dank gaat ook uit naar de eigenaar en kok die mij gebruik lieten maken van hun keuken. Het is immers bekend dat elke goede restaurateur en kok mensen van buiten, en zelfs eigen personeel, niet in in hun keuken laat,laat staan gebruik laat maken van hun eigen apparatuur. In deze werd voor mij een uitzondering gemaakt.
Opvallende toeschouwer bij dit alles is Bert die menigeen zal kennen van kinderserie Sesamstraat.
Als laatste: Er bestaat geen definitieve nasi-goreng mocht iemand dat denken!
Nasi-goreng is van oudsher niets anders dan oude rijst die met allerlei specerijen weer wordt opgefleurd ten einde geen eten te verspillen.Niet voor niets is nasi-goreng ook van oudsher een armen mensen gerechtje. Daarbij zijn er bijvoorbeeld al +/- 26 verschillende nasi-goreng variaties over de gehele wereld.
Daarom laat ik hier niets anders zien dan de basis! van een goede nasi-goreng. Dus alleen het meest noodzakelijke. Allerlei vleessoorten en schaaldieren erbij is allemaal smuk en kan je naar eigen behoeven later toevoegen.M.a.w. dit is in principe thuis makkelijk na te maken en kost qua ingrediënten amper wat!
Bruine Nasi-goreng.
[ afbeelding ]
Zout & Ajinamoto (smaakversterker) & Aromat (knor smaakversterker) geklutste eieren,prei,kouseband,knoflook & uien en vooraan een sojasaus mix van lichte & zware sojasaus.
[ afbeelding ]
Sojaolie erin en daar de wok al behoorlijk heet is wachten tot de olie gaat knetteren en met je spatel ondertussen wat roeren om de boel te versnellen.
[ afbeelding ]
Geklutste eieren er in en een lage vlam even aanhouden.
[ afbeelding ]
Bakje met knoflook en uitjes erin en roeren maar. Nog steeds lage vlam.
[ afbeelding ]
Bakje kousenband erin en flink roeren. Hoge vlam nu omdat dit snel en kortstondig gaar moet worden en omdat zo meteen de rijst erbij komt.
[ afbeelding ]
Oude & koude rijst erbij en hoogste stand qua vlam en flink aanzetten om de rijst snel los en goed gegaard en vermengd te krijgen met de eerder ingebrachte specerijen en nu ook de prei. Kortom aanpoten met die spatel.
[ afbeelding ]
Nu gooien we het bakje met het zout en de verschillende smaakversterkers erbij.
Ondertussen gewoon doorgaan met het spelen met die spatel want het geheel moet lekker knapperig worden,de smaken van de verschillende ingredienten moeten goed met elkaar vermengt geraken en niet aanbranden, want anders krijgt de gebakken rijst een rokerige(aangebrande) smaak en is alles voor niets geweest!
[ afbeelding ]
Nu is het tijd voor het bakje gemengde sojasaus die mijn nasi dus die mooie bruine kleur geeft waar ik altijd op doelde.En ondertussen gewoon door blijven spelen met die spatel want ik zie nog voldoende 'witte' rijstkorrels.
[ afbeelding ]
Kijk eens wat al dat spelen met die spatel heeft opgeleverd (ook omdat ik nog wat extra van die soja-mix erbij heb gedaan om het kleuringsproces te versnellen.).
Maar! ik mis nog wat omdat door het continue op een hoge vlam te bereiden de kans bestaat dat de rijstkorrel te droog wordt. Dus?
[ afbeelding ]
Sesam olie erbij om de rijstkorrel wat vetter (natter) te maken en waardoor de kruidige smaak bewaart blijft!
[ afbeelding ]
En zo ziet het eruit. Een doodsimpele en smaakvolle nasi-goreng zonder allerlei poespas.
Niet te droge rijstkorrel,geen overdadigheid aan allerlei groenten maar wel vol gekruid in smaak! M.a.w.gewoon simpel,eenvoudig en vooral lekker!
Lekker makkelijk, een beginner afzeiken. Of denk je soms dat iedereen zo goed kan koken als Johannes?quote:Op maandag 29 juni 2015 19:49 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Allemachtig, wat ziet dat er verschrikkelijk slecht uit
sorry.quote:Op maandag 29 juni 2015 19:54 schreef gargamelnl het volgende:
[..]
Lekker makkelijk, een beginner afzeiken. Of denk je soms dat iedereen zo goed kan koken als Johannes?
Sjezus man, bij de commando´s...quote:Op maandag 29 juni 2015 19:37 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
Daar ik ooit beloofde een verrassing in petto te hebben op nasi-goreng gebied vond ik het vandaag maar eens tijd om deze in te lossen d.m.v. mijn Thaise traditionele nasi-goreng en wel zoals deze in het uiterste noorden (Chiang Rai e.d.) van Thailand wordt bereidt (grens Laos) en hemelsbreed verschilt in smaak met het 'toeristen'voer uit Bangkok en omstreken en die de meesten in Nederland wel kennen als ze buiten de deur gaan eten in Rotterdam bij toko's zoals De Kleine Ondeugd,Warisan,Hua Hin,Suwannaphom,Lulu,See You See Me etc.
Uiteraard zoals bij mijn eerste nasi-goreng is ook hier 'Bert'weer volop aanwezig.
[ afbeelding ]
Dit keer een schone keuken,maar wat wil je: Het is tenslotte maandag
[ afbeelding ]
( De basis staat klaar om te gebruiken: Fijn gesneden chili's in azijn,knoflook olie en gesneden peterselie i.c.m.Am Choi,koude oude rijst
en eigeel...en....Bert!)
[ afbeelding ]
Vol die vlam - 250 graden Celcius en oplopend - en knoflook olie erin)
[ afbeelding ]
Eieren klutsen en daarna in de wok zodat het even zoals hierboven uitziet.
[ afbeelding ]
Daarna gooien we er stukken gesneden ui erbij en drukken alles flink aan zodat het goed vermengd geraakt en nog steeds een volle vlam.
[ afbeelding ]
Teentjes knoflook erbij en daarna gelijk de koude rijst en flink te keer gaan met de grote soeplepel zodat alles goed vermengd wordt en niet aanbrand.
[ afbeelding ]
Alleen nog droogzout en suiker toevoegen om de basis! gereed te hebben en op smaak! Nadat dat geconstateerd is gaan we de nasi-goreng aankleden op mijn manier en dus gaan de gewassen grote garnalen er ook bij. Onderwijl blijven spelen met die grote soeplepel zodat alles met elkaar wordt vermengd en vooral niet aanbrand.
[ afbeelding ]
Hierna terwijl gooien we er zwarte peper bij zodat de nasi-goreng i.c.m. met de eerder gebruikte specerijen nu ook meer een kleurtje begint te krijgen. De garnalen zien er langzamerhand goed uit en dus tijd voor...
[ afbeelding ]
Stukjes krab! en mengen maar met die hoge vlam.
[ afbeelding ]
Kijk eens even...dat begint er uit uit te zien zoals ik mijn traditionele Thaise nasi-goreng wil en zie en herken zoals die in het hoge noorden wordt bereidt. MAAR... we zijn er nog niet!
[ afbeelding ]
Fijn gesneden peterselie erbij en er komt al iets meer kleur in...Hmmm...nog maar wat erbij maar wat....
[ afbeelding ]
Rode uien! Ben ik gek op maar er moet nog wat bij. Oh wacht...ik had nog de restanten groenvoer ergens staan.
[ afbeelding ]
Boeja...alle gesneden Am Choi en resten van het overige groenvoer erbij en nog even flink mengen en op de volle vlam laten staan en dan zijn we klaar...nou ja: Wel even proeven of het geworden is zoals ik het wilde.
[ afbeelding ]
Zo...klaar en het ziet er goed uit! Wat een fraaie kleuren palet! Maar het is wel bloedje warm in de keuken...wil ff paffen maar dan wordt degene die de foto's naast mij schiet en van wie de keuken is boos,dus dat doen we maar niet. Daarbij is een rooksmaak in je mond erg vies als je zo een goddelijke traditionele nasi-goreng gaat proeven.
[ afbeelding ]
Even proeven....g o d d e l i j k ! johannes_vermeer en consorten eat ur heart out.. *grapje*
[ afbeelding ]
Bert heeft het ook goed gekeurd en i.c.m. de fijn gesneden chili's gaat mij dit heerlijk smaken.
[ afbeelding ]
En zo ziet het eruit i.c.m. een frisje. Noord-Thaise traditionele nasi-goreng die zelfs de goedkeuring kreeg van degene die dit keer niet zelf achter het fornuis stond maar mijn foto-camera vasthield en de foto's maakte en die ook wonderwel bijna allemaal goed gelukt zijn.
Waar is jouw topic dan?quote:Op dinsdag 16 februari 2016 19:07 schreef fathank het volgende:
Wat een hoop interessantdoenerij met een wok en een beetje rijst
Dit doe je in een half uurtje, max. Iedere downie kan dit.
Ik voel niet de drang om een reportage te maken over iets simpels als nasi om er vervolgens hoogdravend mee te koop mee te lopen op een forum voor een stel vreemden. Dat narcistische trekje heb ik denk ik niet meegekregen.quote:
Heerlijk dit soort opgefokte posts over een onbenullig onderwerp als wie de beste nasi maaktquote:Op zaterdag 24 mei 2014 08:00 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Als indo.... Probeer je nu een beetje de IWAB type uit te hangen alsof dat een soort kwalificatie is wie de beste nasi maakt nl. dat je indo bent? Dan heb je allereerst als indo de OP niet goed gelezen wat de insteek was. Dus een lesje goed leren lezen zou goed bij je passen als indo. Of moet de blanda zoals vroeger in de koloniale tijd je weer gaan onderwijzen met aap,noot, mies op de plantage, zodat je leert goed te lezen en te begrijpen alvorens je probeert indruk te maken?
Oh en als indo weet je waarschijnlijk wel dat er ook in Indonesie in de verschillende regio's al allerlei variaties op "de nasi-goreng"is,dus jouw aangehaalde garnalen en spek maken geen enkele indruk dan dat je poogt een beetje interessant te doen. Maar laat gerust jouw geweldige creatie zien in een apart topic,weet ik dat ik het net zo als jij hier doet heerlijk kan fileren.
Als indo...tsss alsof je een patent nog hebt op de nasi. Sodemieter toch op malloot.
Ben al jaren bezig om die Surinaams te krijgen maar lukt nog steeds niet.quote:Op woensdag 17 februari 2016 01:36 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Heerlijk dit soort opgefokte posts over een onbenullig onderwerp als wie de beste nasi maakt
Die wat? Je bedoelt dat je surinaamse nasi wil?quote:Op woensdag 17 februari 2016 02:13 schreef Piet_Piraat het volgende:
[..]
Ben al jaren bezig om die Surinaams te krijgen maar lukt nog steeds niet.
Pics van je vriendin.quote:Op dinsdag 15 april 2014 18:18 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Mijn vriendin maakt de lekkerste nasi die ik ken en ook die ziet er heel saai uit, maar is me toch lèkker
Soms gaat smaak echt boven looks hoor
Nasi is gewoon rijst.quote:Op woensdag 17 februari 2016 02:32 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Die wat? Je bedoelt dat je surinaamse nasi wil?
Voor zover ik weet is nasi gewoon indonesisch en niet suri, maar goed als je het suri wil knal er je er toch lekker surinaams kerriepoeder, kouseband en kip doorheen, wordt alles surinaams van.
Overigens is waar ik nu zit (noord brazilie) helemaal niet zo ver van Suriname maar de cultuur in suriname is compleet anders dan in brazilie, het zijn bijna andere werelden. Maar kouseband zag ik hier dan wel weer in de winkel liggen. Alleen eet bijna niemand het hier, tenminste ik zie mensen het niet pakken en het ligt een beetje verstopt in de koelafdeling.
Jij hebt duidelijk nog nooit nasi a la johannes gegeten.quote:Op dinsdag 16 februari 2016 19:20 schreef fathank het volgende:
[..]
Ik voel niet de drang om een reportage te maken over iets simpels als nasi om er vervolgens hoogdravend mee te koop mee te lopen op een forum voor een stel vreemden. Dat narcistische trekje heb ik denk ik niet meegekregen.
Ik heb het dan ook niet over Johannes die hier een beetje interessant zichzelf op de borst loopt te kloppenquote:Op woensdag 17 februari 2016 09:51 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Jij hebt duidelijk nog nooit nasi a la johannes gegeten.
Gedroogde garnaaltjes en fa chong worst erdoorheenquote:Op woensdag 17 februari 2016 02:13 schreef Piet_Piraat het volgende:
[..]
Ben al jaren bezig om die Surinaams te krijgen maar lukt nog steeds niet.
Hij moet zijn posthistorierijtjes wel OCD-waardig houden hè?quote:
Ja in het maleis ja, gefeliciteerd captain obvious.quote:Op woensdag 17 februari 2016 09:50 schreef jpg97 het volgende:
[..]
Nasi is gewoon rijst.
Nasi goreng is gebakken rijst.
Die Nederlandse 'vanillesuiker' wordt daarom in D ook verkocht als vanilline suiker. Echte vanillesuiker is lekkerderquote:Op woensdag 17 februari 2016 17:00 schreef sirdanilot het volgende:
Vergelijk het met kunstmatige vanillesuiker vs echte vanille peulen/ echt extract.
Dat is het leuke aan nasi, het is uiteindelijk gewoon kliek op rijst basis.quote:Op woensdag 17 februari 2016 21:40 schreef sirdanilot het volgende:
Ik heb nu overigens een enorme berg gekookte rijst over, dus misschien maak ik morgen wel nas
Alleen weet ik niet of ik de juiste kruiden hier kan krijgen. Komijnpoeder zal wel lukken, gember ook wel, maar kurkuma en korianderpoeder wordt lastig. Dingen als trassi zijn al helemaal niet te krijgen maar gedroogde garnalen zijn er in overvloed.
Kleine SS-jes erin , heerlijkquote:Op woensdag 17 februari 2016 12:03 schreef pietbier het volgende:
Ik ben benieuwd hoe ze dat vroeger aten in Nasi-Duitsland....
Ik denk dat ze het bakten op gasquote:Op woensdag 17 februari 2016 12:03 schreef pietbier het volgende:
Ik ben benieuwd hoe ze dat vroeger aten in Nasi-Duitsland....
Het staat je vrij om vanavond bami te maken en ons te laten meegenieten .quote:Op donderdag 18 februari 2016 16:46 schreef Bramito het volgende:
Briljante Nasi-Duitsland grappen!
Verder een schande dat er geen gelijkwaardig babipangang topic is.
Niet op dit niveau... Het zou niet hetzelfde zijn... een soort "Star Wars - The phantom Menace". Dat moet je niet willen...quote:Op donderdag 18 februari 2016 17:03 schreef Ludachrist het volgende:
[..]
Het staat je vrij om vanavond bami te maken en ons te laten meegenieten .
Dit topic is een imitataie, he. Voor dit topic had je CUL / Nasi a la Johannes #4 lekker .quote:Op donderdag 18 februari 2016 17:07 schreef Bramito het volgende:
[..]
Niet op dit niveau... Het zou niet hetzelfde zijn... een soort "Star Wars - The phantom Menace". Dat moet je niet willen...
Ook mij is dat toendertijd gelukt.quote:Op vrijdag 19 februari 2016 14:07 schreef Ludachrist het volgende:
[..]
Dit topic is een imitataie, he. Voor dit topic had je CUL / Nasi a la Johannes #4 lekker .
Daar wordt weliswaar ook op een absurd hoog niveau gekookt, zeker door johannes_vermeer zelf, maar wordt het toch heel begrijpelijk uitgelegd en is het voor de leek prima te behappen. Dat is ook een mogelijke insteek voor een prachtige bami-reeks.
Oh, ik dacht dat iedereen onderling afgesproken had om maar te doen alsof het een succesvolle replica van johannes_vermeer zijn meesterwerk was.quote:Op vrijdag 19 februari 2016 14:10 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Ook mij is dat toendertijd gelukt.
CUL / Nasi a la Johannes
quote:Op woensdag 6 april 2016 16:17 schreef Iwanius het volgende:
Dit is mijn eigen nasi-topic en geen Johannes_Verneer replica topic want zijn versie of van wie dan ook,heb ik niet nodig om de beste traditionele nasi-goreng op zijn Surinaams-Chinees of Thais op tafel te zetten. De echte kenners hebben het al goedgekeurd! Ik wacht nog steeds op die beloofde evenaring van de Vermeer nasi-clan van wat ik op tafel neerzet in al zijn traditioneelheid en zonder die feestaankleding die de meesten zo geweldig vinden en zo roemen. 'Hollandse"nasi is het en blijft het aka de zondagchinees nasi waar 70% van Nederland meer wegloopt en gewoon 'nep' is.
En anders laat ik Golfer eens een Nasi-goreng bereiden aangezien die ook erg goed op dit gebied is en wel wat weet van smaken en zuivere bereidingen.
Haha, ondanks dit compliment (en de knowhow) ga ik deze uitdaging niet aan, dat laat ik dan weer liever over aan onze Oosters eten-expert, RobinOok.quote:Op woensdag 6 april 2016 16:17 schreef Iwanius het volgende:
.
En anders laat ik Golfer eens een Nasi-goreng bereiden aangezien die ook erg goed op dit gebied is en wel wat weet van smaken en zuivere bereidingen.
Op wie doel je?quote:Op woensdag 6 april 2016 16:40 schreef kanovinnie het volgende:
Jouw post staat zo vol met onwaarheden dat ik er geeneens op in ga. Tjongejonge zeg, ik had beter van je verwacht.
In een goede nasi proef je persoonlijkheid, de aandacht voor het gerecht, kortom: een soort ongrijpbare energie. Dat heeft niet iedereen. De nasi van johannes_vermeer kenmerkt zich door een ongekende finesse. Hij weet in het gerecht een soort magische bovenlaag van elementen aan te brengen.quote:Op woensdag 6 april 2016 16:17 schreef Iwanius het volgende:
Dit is mijn eigen nasi-topic en geen Johannes_Verneer replica topic want zijn versie of van wie dan ook,heb ik niet nodig om de beste traditionele nasi-goreng op zijn Surinaams-Chinees of Thais op tafel te zetten. De echte kenners hebben het al goedgekeurd! Ik wacht nog steeds op die beloofde evenaring van de Vermeer nasi-clan van wat ik op tafel neerzet in al zijn traditioneelheid en zonder die feestaankleding die de meesten zo geweldig vinden en zo roemen. 'Hollandse"nasi is het en blijft het aka de zondagchinees nasi waar 70% van Nederland meer wegloopt en gewoon 'nep' is.
En anders laat ik Golfer eens een Nasi-goreng bereiden aangezien die ook erg goed op dit gebied is en wel wat weet van smaken en zuivere bereidingen.
die van Iwanius. Ik geloof wel dat robin wat van oosters eten weet.quote:
Onwaarheden? Voorlopig heb ik laten zien hoe je het best een nasi-goreng bereidt zonder al die hoempapa aankleding en aangepaste smaak. Ik ben een beetje klaar dat jullie mijn nasi topic gebruiken voor promotie van vooral je eigen feest nasi ongeacht hoeveel lui het wel lekker vinden. Blijf dan gewoon in je eigen topic en loop daar jezelf verder op te hemelen.quote:Op woensdag 6 april 2016 16:40 schreef kanovinnie het volgende:
Jouw post staat zo vol met onwaarheden dat ik er geeneens op in ga. Tjongejonge zeg, ik had beter van je verwacht.
Zolang ik niet minstens een bereiding zie zoals ik het heb laten zien en hoe het hoort qua basis bereiding in al zijn zuiverheid,beschouw ik alles wat hierboven staat gehypte BS van de bovenste orde en leuk studentenvoer voor leken die denken dat ze een echte nasi-goreng eten en wat voorstellen. Zo wel dan neem je de uitdaging zoals ik eerder memoreerde aan en wel dat ik drie gespecialiseerde koks jullie gerechten laat proeven en beoordelen. Ik weet al wat ze zullen zeggen bij de bereiding ervan.quote:Op woensdag 6 april 2016 16:46 schreef Paxcon het volgende:
In een goede nasi proef je persoonlijkheid gelul, de aandacht voor het gerecht flikker er van alles in om een smaak te creeren, kortom: een soort ongrijpbare energie Ja lekker zweverig lullen na 40 pilsjes kan ik ook.. Dat heeft wil niet iedereen. De nasi van johannes_vermeer kenmerkt zich door een ongekende finesse. Voor de leken onder ons zeker. Hij weet in het gerecht een soort magische bovenlaag van elementen aan te brengen.
Hij weet het een zelfgemaakt brouwsel tot iets geweldigs te hypen met veel toevoegingen om een een smaak te krijgen en zodat het lekker is.
Zie hier de onbetwiste nasi kenner, deze man verkondigd het woord van nasi als een ware dictator. Geen nasi is waardig zonder goedkeuring van Iwaniusquote:Op woensdag 6 april 2016 17:15 schreef Iwanius het volgende:
Op de BBQ bereide steak- drumsticks met zelfgemaakte bonensalade en mais en cola. Jij haalt zeker bij die Marokkaan afhaalshop met die voorgeprepareerde rommel ¤ 14,95 vette rommel.
[..]
Onwaarheden? Voorlopig heb ik laten zien hoe je het best een nasi-goreng bereidt zonder al die hoempapa aankleding en aangepaste smaak. Ik ben een beetje klaar dat jullie mijn nasi topic gebruiken voor promotie van vooral je eigen feest nasi ongeacht hoeveel lui het wel lekker vinden. Blijf dan gewoon in je eigen topic en loop daar jezelf verder op te hemelen.
[..]
Zolang ik niet minstens een bereiding zie zoals ik het heb laten zien en hoe het hoort qua basis bereiding in al zijn zuiverheid,beschouw ik alles wat hierboven staat gehyote BS van de bovenste orde en leuk studentenvoer voor leken die denken dat ze een echte nasi-goreng eten.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op donderdag 12 maart 2009 22:55 schreef Adelante het volgende:
Welkom vader renwan ^O^
Uw zoon is een modeluser in KLB, waar velen een voorbeeld aan zouden moeten nemen.
Dat is toch geen salade? Dat is gewoon smerige bagger.quote:Op woensdag 6 april 2016 17:15 schreef Iwanius het volgende:
Op de BBQ bereide steak- drumsticks met zelfgemaakte bonen-aardappel salade en mais en cola. Jij haalt zeker bij die Marokkaan afhaalshop met die voorgeprepareerde rommel ¤ 14,95 die je dan braaf opeet.
[..]
Onwaarheden? Voorlopig heb ik laten zien hoe je het best een nasi-goreng bereidt zonder al die hoempapa aankleding en aangepaste smaak. Ik ben een beetje klaar dat jullie mijn nasi topic gebruiken voor promotie van vooral je eigen feest nasi ongeacht hoeveel lui het wel lekker vinden. Blijf dan gewoon in je eigen topic en loop daar jezelf verder op te hemelen.
[..]
Zolang ik niet minstens een bereiding zie zoals ik het heb laten zien en hoe het hoort qua basis bereiding in al zijn zuiverheid,beschouw ik alles wat hierboven staat gehypte BS van de bovenste orde en leuk studentenvoer voor leken die denken dat ze een echte nasi-goreng eten en wat voorstellen. Zo wel dan neem je de uitdaging zoals ik eerder memoreerde aan en wel dat ik drie gespecialiseerde koks jullie gerechten laat proeven en beoordelen. Ik weet al wat ze zullen zeggen bij de bereiding ervan.
quote:Op woensdag 6 april 2016 17:18 schreef renwan het volgende:
[..]
Zie hier de onbetwiste nasi kenner, deze man verkondigd het woord van nasi als een ware dictator. Geen nasi is waardig zonder goedkeuring van IwaniusNasi-Nazi, Seinfeld zelf zou er van onder de indruk zijn.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Siesta & Fiesta!
Dit kan ik beamen.quote:Op woensdag 6 april 2016 16:46 schreef Paxcon het volgende:
[..]
In een goede nasi proef je persoonlijkheid, de aandacht voor het gerecht, kortom: een soort ongrijpbare energie. Dat heeft niet iedereen. De nasi van johannes_vermeer kenmerkt zich door een ongekende finesse. Hij weet in het gerecht een soort magische bovenlaag van elementen aan te brengen.
Die jury kan nog niet eens een pakje conimex van knorr onderscheiden.quote:Op maandag 11 april 2016 14:40 schreef Ludachrist het volgende:
Het lijkt mij eigenlijk hoog tijd dat er een beslissende nasi-cookoff plaats gaat vinden tussen johannes_vermeer en Iwanius. Uiteraard beiden op eigen terrein, dus de eigen keuken. Een panel van onafhankelijke waarnemers (ik stel Paxcon, Kanovinnie en KnutDeIjsbeer voor) zal beoordelen welke nasi nu echt het beste is.
Dat lijkt mij ook!quote:
Ik herken gelukkig wel een hansworst als ik er 1 zie.quote:Op maandag 11 april 2016 14:55 schreef Pharkus het volgende:
[..]
Die jury kan nog niet eens een pakje conimex van knorr onderscheiden.
Ik kan me geen onafhankelijker jury voorstellen dan deze drie. Bovendien hebben zij al vaker met het spreekwoordelijke nasi-bijltje gehakt, dus zijn zij goed op de hoogte van de nuances die komen kijken bij een geslaagde nasi.quote:
Ik heb anders ook hard moeten lachen om die fantastische barbecue van je.quote:Op maandag 11 april 2016 20:07 schreef Iwanius het volgende:
Die nuances zijn voor vakmensen die echt van smaken en smaakverhoudingen afweten en diens originaliteit. En dat zijn jullie sowieso niet als ik alle zelfgemaakte 'Polletje Horlepiep' nasi's erop naloop die er gepost zijn. Leuk voor studenten huis-tuin en keuken niveau maar verder niks van doen met het echte werk. En ik heb de basis aangetoond,uit twee verschillende keukens en zoals het in het land van oorsprong wordt bereidt. Dus geen aangepaste 'Hollandse' prut.
En als ik een echte vak-jury samenstel dat zijn het vakmensen van gerenomeerde restaurants/deli's die niet alleen uit het land van oorsprong komen maar ook zelf als kok hun sporen meer dan verdiend hebben. M.a.w geen huis-tuin en keuken speeltuin nasi maar gewoon het echte werk. M.a.w meedoen met de grote jongens en hypen hoe geweldig je nasi is wordt direct getorpedeerd want ze willen je het zien bereiden en dan gelijk proeven en reken maar dat je met de grond wordt gelijk gemaakt als het kut is.( en dat begint al met de ingredienten die je laat zien)
Dus ik zeg: Doen als je echt zoveel voorstelt want ik wil graag lachen en ik weet met mij veel vakmensen...
Hou op met jezelf voor schut zetten manquote:Op maandag 11 april 2016 20:07 schreef Iwanius het volgende:
Die nuances zijn voor vakmensen die echt van smaken en smaakverhoudingen afweten en diens originaliteit. En dat zijn jullie sowieso niet als ik alle zelfgemaakte 'Polletje Horlepiep' nasi's erop naloop die er gepost zijn. Leuk voor studenten huis-tuin en keuken niveau maar verder niks van doen met het echte werk. En ik heb de basis aangetoond,uit twee verschillende keukens en zoals het in het land van oorsprong wordt bereidt. Dus geen aangepaste 'Hollandse' prut.
En als ik een echte vak-jury samenstel dat zijn het vakmensen van gerenomeerde restaurants/deli's die niet alleen uit het land van oorsprong komen maar ook zelf als kok hun sporen meer dan verdiend hebben. M.a.w geen huis-tuin en keuken speeltuin nasi maar gewoon het echte werk. M.a.w meedoen met de grote jongens en hypen hoe geweldig je nasi is wordt direct getorpedeerd want ze willen je het zien bereiden en dan gelijk proeven en reken maar dat je met de grond wordt gelijk gemaakt als het kut is.( en dat begint al met de ingredienten die je laat zien)
Dus ik zeg: Doen als je echt zoveel voorstelt want ik wil graag lachen en ik weet met mij veel vakmensen...
Dus een cookoff tussen levensmiddelenfabrikanten en Iwanius.quote:Op maandag 11 april 2016 14:40 schreef Ludachrist het volgende:
Het lijkt mij eigenlijk hoog tijd dat er een beslissende nasi-cookoff plaats gaat vinden tussen johannes_vermeer en Iwanius. Uiteraard beiden op eigen terrein, dus de eigen keuken. Een panel van onafhankelijke waarnemers (ik stel Paxcon, Kanovinnie en KnutDeIjsbeer voor) zal beoordelen welke nasi nu echt het beste is.
quote:Op maandag 11 april 2016 20:07 schreef Iwanius het volgende:
Die nuances zijn voor vakmensen die echt van smaken en smaakverhoudingen afweten en diens originaliteit. En dat zijn jullie sowieso niet als ik alle zelfgemaakte 'Polletje Horlepiep' nasi's erop naloop die er gepost zijn. Leuk voor studenten huis-tuin en keuken niveau maar verder niks van doen met het echte werk. En ik heb de basis aangetoond,uit twee verschillende keukens en zoals het in het land van oorsprong wordt bereidt. Dus geen aangepaste 'Hollandse' prut.
En als ik een echte vak-jury samenstel dat zijn het vakmensen van gerenomeerde restaurants/deli's die niet alleen uit het land van oorsprong komen maar ook zelf als kok hun sporen meer dan verdiend hebben. M.a.w geen huis-tuin en keuken speeltuin nasi maar gewoon het echte werk. M.a.w meedoen met de grote jongens en hypen hoe geweldig je nasi is wordt direct getorpedeerd want ze willen je het zien bereiden en dan gelijk proeven en reken maar dat je met de grond wordt gelijk gemaakt als het kut is.( en dat begint al met de ingredienten die je laat zien)
Dus ik zeg: Doen als je echt zoveel voorstelt want ik wil graag lachen en ik weet met mij veel vakmensen...
quote:Op woensdag 16 april 2014 10:34 schreef nietzman het volgende:
Geen Amerikaans stopcontact te bekennen dus dit topic is waar bevonden.
+10 voor je tipoc.
Alsof johannes_vermeer een pakje nodig heeft om nasi te kunnen maken . De beste man heeft het praktisch uitgevonden. Ik kan je vertellen, en dat is een feit, dat hij zeker twintig minuten foto's van Indonesië, Thailand en Chili aan het bekijken is geweest. Dan ga je mij niet vertellen dat hij niet genoeg weet over die Aziatische landen om een goede nasi neer te zetten.quote:Op maandag 11 april 2016 20:47 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Dus een cookoff tussen levensmiddelenfabrikanten en Iwanius.
Dezelfde vakmensen die je eerst niet eens in de keuken lieten? Nou, ik kan over een half jaar wel een gaatje vrijmaken als het op hetzelfde tempo gaat dit keer!quote:Op maandag 11 april 2016 20:07 schreef Iwanius het volgende:
Die nuances zijn voor vakmensen die echt van smaken en smaakverhoudingen afweten en diens originaliteit. En dat zijn jullie sowieso niet als ik alle zelfgemaakte 'Polletje Horlepiep' nasi's erop naloop die er gepost zijn. Leuk voor studenten huis-tuin en keuken niveau maar verder niks van doen met het echte werk. En ik heb de basis aangetoond,uit twee verschillende keukens en zoals het in het land van oorsprong wordt bereidt. Dus geen aangepaste 'Hollandse' prut.
En als ik een echte vak-jury samenstel dat zijn het vakmensen van gerenomeerde restaurants/deli's die niet alleen uit het land van oorsprong komen maar ook zelf als kok hun sporen meer dan verdiend hebben. M.a.w geen huis-tuin en keuken speeltuin nasi maar gewoon het echte werk. M.a.w meedoen met de grote jongens en hypen hoe geweldig je nasi is wordt direct getorpedeerd want ze willen je het zien bereiden en dan gelijk proeven en reken maar dat je met de grond wordt gelijk gemaakt als het kut is.( en dat begint al met de ingredienten die je laat zien)
Dus ik zeg: Doen als je echt zoveel voorstelt want ik wil graag lachen en ik weet met mij veel vakmensen...
Oh oke. In het topic nasi a la Johannes zie ik veel pakjes vandaar mijn aanname.quote:Op maandag 11 april 2016 21:09 schreef Ludachrist het volgende:
[..]
Alsof johannes_vermeer een pakje nodig heeft om nasi te kunnen maken . De beste man heeft het praktisch uitgevonden. Ik kan je vertellen, en dat is een feit, dat hij zeker twintig minuten foto's van Indonesië, Thailand en Chili aan het bekijken is geweest. Dan ga je mij niet vertellen dat hij niet genoeg weet over die Aziatische landen om een goede nasi neer te zetten.
Is ook zo. Ik ging ook maar eens kijken en wat een getroll met pakjes knorr.quote:Op maandag 11 april 2016 21:40 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Oh oke. In het topic nasi a la Johannes zie ik veel pakjes vandaar mijn aanname.
Is dat chili in azie zou moeten liggen een grap die ik niet snap?quote:Op maandag 11 april 2016 21:09 schreef Ludachrist het volgende:
[..]
Alsof johannes_vermeer een pakje nodig heeft om nasi te kunnen maken . De beste man heeft het praktisch uitgevonden. Ik kan je vertellen, en dat is een feit, dat hij zeker twintig minuten foto's van Indonesië, Thailand en Chili aan het bekijken is geweest. Dan ga je mij niet vertellen dat hij niet genoeg weet over die Aziatische landen om een goede nasi neer te zetten.
Amen.quote:Op maandag 11 april 2016 21:09 schreef Ludachrist het volgende:
[..]
Alsof johannes_vermeer een pakje nodig heeft om nasi te kunnen maken . De beste man heeft het praktisch uitgevonden.
amenquote:Op dinsdag 12 april 2016 00:38 schreef johannes_vermeer het volgende:
Ik geniet nog regelmatig, niet alleen van mijn eigen aan perfectie grenzende nasi, maar ook van de vele varianten die het bijzonder toegankelijke en diverse Nasi a la Johannes topic hebben opgeleverd.
Die inclusiviteit is het ingrediënt dat ik een beetje mis in de pan van Iwanius.
Aldus zegt johannes .quote:Op dinsdag 12 april 2016 00:38 schreef johannes_vermeer het volgende:
Ik geniet nog regelmatig, niet alleen van mijn eigen aan perfectie grenzende nasi, maar ook van de vele varianten die het bijzonder toegankelijke en diverse Nasi a la Johannes topic hebben opgeleverd.
Die inclusiviteit is het ingrediënt dat ik een beetje mis in de pan van Iwanius.
Iedereen mag meedoen Piet, de inclusiviteit is wat de nasi van johannes zo mooi maakt.quote:
Ik ga de Surinaamse variant doen.quote:Op dinsdag 12 april 2016 08:47 schreef Ludachrist het volgende:
[..]
Iedereen mag meedoen Piet, de inclusiviteit is wat de nasi van johannes zo mooi maakt.
Niks mis mee.Ik zou volgende keer alleen wel ook een keer nasi a la Johannes maken.Persoonlijk vind ik die nóg authentieker en lekkerderquote:Op maandag 12 februari 2018 02:55 schreef Fokpop het volgende:
Nou ik ben gisteren lekker aan de slag gegaan met nasi a la iwanius!
En ik mag wel zeggen dat we nog nooit zo lekker hebben gesmuld als bij deze nasi (nu moet ik ook wel bekennen dat gewone nasi ook al een favoriet was bij Karin en de kids). Je hebt werkelijk geen woord teveel gezegd wbt de "Hollandse" zondagschinees nasi-goreng van johannes (en ook niet over "Haat"vana Simons maar dat terzijde). Dat is een slap aftreksel van het autentieke basisrecept.
Voortaan alleen nog maar Nasi a la Iwanius
Hierbij de foto's:
[ afbeelding ]
Zoals je ziet heb ik een nasi-mix van kania gebruikt ipv het zout en de smaakversterkers, de nasi-mix bestaat ook grotendeels uit zout en smaakversterkers, en we hebben het verschil niet geproefd!
In plaats van de losse groenten heb ik een pakketje van de AH gekocht waar alles al in zat plus wat extra's.
Ook zelf nog kip toegevoegd daar jij zelf al aangaf dat het slechts een basisrecept betrof.
Sojasaus had ik helaas niet meer in huis, maar ook niet echt gemist hoor dus dat kun je misschien zelf ook wel weglaten.
[ afbeelding ]
Wokolie goed heet laten worden.
[ afbeelding ]
Gezien ik helaas niet kon beschikken over een professionele keuken met een wokbrander welke tot temperaturen boven de 250 graden reikt, heb ik de eitjes in een pannetje apart van de groente gebakken.
[ afbeelding ]
Dit is het dan. Nasi a la Iwanius. Een beetje van fokpop en een beetje van Iwanius dus.
Eindelijk een echte kenner die de nasi van Iwanius op waarde weet te schatten . Prachtig hoe je zo'n authentiek recept als Nasi a la Iwanius een eigen twist geeft ( kip!!! hoe kom je erop! ), zonder juist die elementen uit het oog te verliezen die het zo'n goed gerecht maken.quote:Op maandag 12 februari 2018 02:55 schreef Fokpop het volgende:
Nou ik ben gisteren lekker aan de slag gegaan met nasi a la iwanius!
En ik mag wel zeggen dat we nog nooit zo lekker hebben gesmuld als bij deze nasi (nu moet ik ook wel bekennen dat gewone nasi ook al een favoriet was bij Karin en de kids). Je hebt werkelijk geen woord teveel gezegd wbt de "Hollandse" zondagschinees nasi-goreng van johannes (en ook niet over "Haat"vana Simons maar dat terzijde). Dat is een slap aftreksel van het autentieke basisrecept.
Voortaan alleen nog maar Nasi a la Iwanius
Hierbij de foto's:
[ afbeelding ]
Zoals je ziet heb ik een nasi-mix van kania gebruikt ipv het zout en de smaakversterkers, de nasi-mix bestaat ook grotendeels uit zout en smaakversterkers, en we hebben het verschil niet geproefd!
In plaats van de losse groenten heb ik een pakketje van de AH gekocht waar alles al in zat plus wat extra's.
Ook zelf nog kip toegevoegd daar jij zelf al aangaf dat het slechts een basisrecept betrof.
Sojasaus had ik helaas niet meer in huis, maar ook niet echt gemist hoor dus dat kun je misschien zelf ook wel weglaten.
[ afbeelding ]
Wokolie goed heet laten worden.
[ afbeelding ]
Gezien ik helaas niet kon beschikken over een professionele keuken met een wokbrander welke tot temperaturen boven de 250 graden reikt, heb ik de eitjes in een pannetje apart van de groente gebakken.
[ afbeelding ]
Dit is het dan. Nasi a la Iwanius. Een beetje van fokpop en een beetje van Iwanius dus.
quote:Op dinsdag 15 april 2014 18:07 schreef Iwanius het volgende:
Nadat ik als een van de weinigen binnen CUL de nasi van CUL collega Johannes en consorten aan de kaak stelde
Wat een unieke foto’s!quote:Op maandag 12 februari 2018 02:55 schreef Fokpop het volgende:
Nou ik ben gisteren lekker aan de slag gegaan met nasi a la iwanius!
En ik mag wel zeggen dat we nog nooit zo lekker hebben gesmuld als bij deze nasi (nu moet ik ook wel bekennen dat gewone nasi ook al een favoriet was bij Karin en de kids). Je hebt werkelijk geen woord teveel gezegd wbt de "Hollandse" zondagschinees nasi-goreng van johannes (en ook niet over "Haat"vana Simons maar dat terzijde). Dat is een slap aftreksel van het autentieke basisrecept.
Voortaan alleen nog maar Nasi a la Iwanius
Hierbij de foto's:
[ afbeelding ]
Zoals je ziet heb ik een nasi-mix van kania gebruikt ipv het zout en de smaakversterkers, de nasi-mix bestaat ook grotendeels uit zout en smaakversterkers, en we hebben het verschil niet geproefd!
In plaats van de losse groenten heb ik een pakketje van de AH gekocht waar alles al in zat plus wat extra's.
Ook zelf nog kip toegevoegd daar jij zelf al aangaf dat het slechts een basisrecept betrof.
Sojasaus had ik helaas niet meer in huis, maar ook niet echt gemist hoor dus dat kun je misschien zelf ook wel weglaten.
[ afbeelding ]
Wokolie goed heet laten worden.
[ afbeelding ]
Gezien ik helaas niet kon beschikken over een professionele keuken met een wokbrander welke tot temperaturen boven de 250 graden reikt, heb ik de eitjes in een pannetje apart van de groente gebakken.
[ afbeelding ]
Dit is het dan. Nasi a la Iwanius. Een beetje van fokpop en een beetje van Iwanius dus.
quote:Op zaterdag 24 mei 2014 08:00 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Als indo.... Probeer je nu een beetje de IWAB type uit te hangen alsof dat een soort kwalificatie is wie de beste nasi maakt nl. dat je indo bent? Dan heb je allereerst als indo de OP niet goed gelezen wat de insteek was. Dus een lesje goed leren lezen zou goed bij je passen als indo. Of moet de blanda zoals vroeger in de koloniale tijd je weer gaan onderwijzen met aap,noot, mies op de plantage, zodat je leert goed te lezen en te begrijpen alvorens je probeert indruk te maken?
Oh en als indo weet je waarschijnlijk wel dat er ook in Indonesie in de verschillende regio's al allerlei variaties op "de nasi-goreng"is,dus jouw aangehaalde garnalen en spek maken geen enkele indruk dan dat je poogt een beetje interessant te doen. Maar laat gerust jouw geweldige creatie zien in een apart topic,weet ik dat ik het net zo als jij hier doet heerlijk kan fileren.
Als indo...tsss alsof je een patent nog hebt op de nasi. Sodemieter toch op malloot.
Liek wel een bak met meelwurmenquote:Op donderdag 15 februari 2018 18:13 schreef habitue het volgende:
[ afbeelding]afbeelding ]
Ik krijg al een droge bek als ik hier naar kijk!
Uh ja. Gatver. Nu blijft dat beeld in mijn hoofd. Bedankt hè.quote:Op donderdag 15 februari 2018 18:23 schreef fathank het volgende:
[..]
Liek wel een bak met meelwurmen
Gatverdamme, wat ziet dat er smerig uit.quote:Op donderdag 15 februari 2018 17:50 schreef Iwanius het volgende:
Leuk om te zien dat dit oude topic weer eens naar boven kwam. Maar als een echte "opper" van het traditionele werk doe ik het niet 1 keer om te laten zien hoe het "heurt" maar gewoon nog een keer en dan op de Noord-Thaise manier.
Tot nu toe heeft die andere vermeende "nasi"kenner en zijn volgers nog steeds dit niet weten te overtreffen met iets beters, ondanks mijn uitdaging eerder in dit topic. Hell... een "golfer" zou hun "nasi" nog kunnen overtreffen. Maar geeft niet. Er moet verschil zijn tussen amateurs en de beste! .
[ afbeelding ]
&
[ afbeelding ]
Wat een aanfluiting is dit Je bent zeker nooit in Vietnam ofzo geweestquote:Op donderdag 15 februari 2018 17:50 schreef Iwanius het volgende:
Leuk om te zien dat dit oude topic weer eens naar boven kwam. Maar als een echte "opper" van het traditionele werk doe ik het niet 1 keer om te laten zien hoe het "heurt" maar gewoon nog een keer en dan op de Noord-Thaise manier.
Tot nu toe heeft die andere vermeende "nasi"kenner en zijn volgers nog steeds dit niet weten te overtreffen met iets beters, ondanks mijn uitdaging eerder in dit topic. Hell... een "golfer" zou hun "nasi" nog kunnen overtreffen. Maar geeft niet. Er moet verschil zijn tussen amateurs en de beste! .
[ afbeelding ]
&
[ afbeelding ]
Noem eens 3 van je vakmensen dan? Ik werk al 25 jaar in de Rotterdamse horeca en heb al regelmatig je bullshit gelezen, maar met deze arrogantie mag je het ook eens bewijzen. En kom niet met je zogenaamde makker FG aan.quote:Op maandag 11 april 2016 20:07 schreef Iwanius het volgende:
Die nuances zijn voor vakmensen die echt van smaken en smaakverhoudingen afweten en diens originaliteit. En dat zijn jullie sowieso niet als ik alle zelfgemaakte 'Polletje Horlepiep' nasi's erop naloop die er gepost zijn. Leuk voor studenten huis-tuin en keuken niveau maar verder niks van doen met het echte werk. En ik heb de basis aangetoond,uit twee verschillende keukens en zoals het in het land van oorsprong wordt bereidt. Dus geen aangepaste 'Hollandse' prut.
En als ik een echte vak-jury samenstel dat zijn het vakmensen van gerenomeerde restaurants/deli's die niet alleen uit het land van oorsprong komen maar ook zelf als kok hun sporen meer dan verdiend hebben. M.a.w geen huis-tuin en keuken speeltuin nasi maar gewoon het echte werk. M.a.w meedoen met de grote jongens en hypen hoe geweldig je nasi is wordt direct getorpedeerd want ze willen je het zien bereiden en dan gelijk proeven en reken maar dat je met de grond wordt gelijk gemaakt als het kut is.( en dat begint al met de ingredienten die je laat zien)
Dus ik zeg: Doen als je echt zoveel voorstelt want ik wil graag lachen en ik weet met mij veel vakmensen...
quote:Op donderdag 15 februari 2018 20:52 schreef lighted het volgende:
[..]
Noem eens 3 van je vakmensen dan? Ik werk al 25 jaar in de Rotterdamse horeca en heb al regelmatig je bullshit gelezen, maar met deze arrogantie mag je het ook eens bewijzen. En kom niet met je zogenaamde makker FG aan.
Die Thaise nasi ook maar eens gemaakt.quote:Op donderdag 15 februari 2018 17:50 schreef Iwanius het volgende:
Leuk om te zien dat dit oude topic weer eens naar boven kwam. Maar als een echte "opper" van het traditionele werk doe ik het niet 1 keer om te laten zien hoe het "heurt" maar gewoon nog een keer en dan op de Noord-Thaise manier.
Tot nu toe heeft die andere vermeende "nasi"kenner en zijn volgers nog steeds dit niet weten te overtreffen met iets beters, ondanks mijn uitdaging eerder in dit topic. Hell... een "golfer" zou hun "nasi" nog kunnen overtreffen. Maar geeft niet. Er moet verschil zijn tussen amateurs en de beste! .
[ afbeelding ]
&
[ afbeelding ]
Hier ga je geen reactie op krijgen.quote:Op donderdag 15 februari 2018 20:52 schreef lighted het volgende:
[..]
Noem eens 3 van je vakmensen dan? Ik werk al 25 jaar in de Rotterdamse horeca en heb al regelmatig je bullshit gelezen, maar met deze arrogantie mag je het ook eens bewijzen. En kom niet met je zogenaamde makker FG aan.
Die vond ik zelf ook lekkerder. Wel meer werk maar veel lekkerder.quote:Op zaterdag 17 februari 2018 15:02 schreef Plompzakker het volgende:
Die Thaise nasi ook maar eens gemaakt.
Die is zo mogelijk nog beter
Whuat?quote:Op zaterdag 17 februari 2018 18:30 schreef Iwanius het volgende:
Wel, achter de schermen om het topic schoon te houden maar mijnheer geeft niet thuis met zijn grote wafel en zijn 25 jaar Rotterdamse horeca ervaring die ik graag wil komen testen in persoon.
[..]
Die vond ik zelf ook lekkerder. Wel meer werk maar veel lekkerder.
’Met zijn grote wafel.’quote:Op zaterdag 17 februari 2018 18:30 schreef Iwanius het volgende:
Wel, achter de schermen om het topic schoon te houden maar mijnheer geeft niet thuis met zijn grote wafel en zijn 25 jaar Rotterdamse horeca ervaring die ik graag wil komen testen in persoon.
[..]
Die vond ik zelf ook lekkerder. Wel meer werk maar veel lekkerder.
Jij hebt die 3 juryleden aan hem gedmd? Anders ben jij degene die niet thuis geeft.quote:Op zaterdag 17 februari 2018 18:30 schreef Iwanius het volgende:
Wel, achter de schermen om het topic schoon te houden maar mijnheer geeft niet thuis met zijn grote wafel en zijn 25 jaar Rotterdamse horeca ervaring die ik graag wil komen testen in persoon.
Exact.quote:Op zondag 18 februari 2018 08:29 schreef Chai het volgende:
[..]
Jij hebt die 3 juryleden aan hem gedmd? Anders ben jij degene die niet thuis geeft.
Je bent wel heel selectief in topic schoonhouden.quote:Op zaterdag 17 februari 2018 18:30 schreef Iwanius het volgende:
Wel, achter de schermen om het topic schoon te houden maar mijnheer geeft niet thuis met zijn grote wafel en zijn 25 jaar Rotterdamse horeca ervaring die ik graag wil komen testen in persoon.
[..]
Die vond ik zelf ook lekkerder. Wel meer werk maar veel lekkerder.
Ik ben overtuigd, ik blijf bij mijn eerdere statement dat je nooit antwoord op je vraag gaat krijgen van Iwanius.quote:Op zondag 18 februari 2018 10:05 schreef lighted het volgende:
[..]
Je bent wel heel selectief in topic schoonhouden.
Wat ik je ook per DM schreef, het gaat hier niet om mij maar om jou. Jij bent de expert en ik ben nieuwsgierig naar je zogenaamde netwerk waar je continu mee zit te pochen.
Maar de vraag ontwijken beantwoordt hem al en denk dat de Fokker dat ook wel begrijpt, waarvoor dank.
We hebben het hier ook over iemand die foto's hergebruikt en alles bij elkaar loopt te verzinnen, iets dat al meermaals bewezen is.quote:Op zondag 18 februari 2018 10:05 schreef lighted het volgende:
[..]
Je bent wel heel selectief in topic schoonhouden.
Wat ik je ook per DM schreef, het gaat hier niet om mij maar om jou. Jij bent de expert en ik ben nieuwsgierig naar je zogenaamde netwerk waar je continu mee zit te pochen.
Maar de vraag ontwijken beantwoordt hem al en denk dat de Fokker dat ook wel begrijpt, waarvoor dank.
Lees de OP zou ik zeggen, dit topic is uit haat geborenquote:Op maandag 19 februari 2018 10:49 schreef rmrt2010 het volgende:
Kunnen jullie niet gewoon lekker optiefen uit dit topic als haters. Het is jullie er ook om te doen elke keer vetes uitvechten in zijn topics en de boel te vergallen voor anderen. Dit topic ging volgens mij om zijn nasibereiding, niet hoe erg sommigen hem haten.
1. De nasi van Johannes is superieur aan die van Iwanius, feit.quote:Op maandag 19 februari 2018 10:49 schreef rmrt2010 het volgende:
Kunnen jullie niet gewoon lekker optiefen uit dit topic als haters. Het is jullie er ook om te doen elke keer vetes uitvechten in zijn topics en de boel te vergallen voor anderen. Dit topic ging volgens mij om zijn nasibereiding, niet hoe erg sommigen hem haten.
12 pagina's waarvan 1 over nasi bereiding.quote:Op maandag 19 februari 2018 10:49 schreef rmrt2010 het volgende:
Kunnen jullie niet gewoon lekker optiefen uit dit topic als haters. Het is jullie er ook om te doen elke keer vetes uitvechten in zijn topics en de boel te vergallen voor anderen. Dit topic ging volgens mij om zijn nasibereiding, niet hoe erg sommigen hem haten.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |