Hoi Iwanius,quote:Op dinsdag 15 april 2014 19:00 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Beste Johannes. Dank voor je mooie woorden,wordt geapprecieerd.
Kritiek op deze versie van nasi-goreng verwacht ik ook omdat ik weet dat je niet een ieder tevreden kan stellen. In dit geval heb ik mij inderdaad beperkt tot de meest simpele basis. Vlees en allerlei schaaldieren die men her en der opmerkte of andere groentes heb ik deze bewust weggelaten omdat iedereen zo zijn eigen voorkeur heeft hoe hij zijn nasi-goreng wil optuigen.
Mij ging het erom dat ik kon aantonen dat er meer wegen zijn die naar nasi-goreng land leiden dan alleen wat ik dan noem de Hollandse nasi-goreng. Bijna elk land heeft tegenwoordig zijn eigen nasi-goreng en het is maar net welke je smaak is. Of het nu een Javaanse nasi-goreng of een nasi-goreng uit Singapore: Allemaal hebben ze wel hun eigen liefhebbers en het is maar net welke je het lekkerst vindt.
Nogmaals: In deze wilde ik eigenlijk het gezegde. "less is more" eer aan doen door te laten zien hoe weinig je nodig hebt om toch een hele lekkere en smaakvolle nasi-goreng op tafel neer te zetten voor heel weinig geld.
V.w.b. de uitwijking was dit eenmalig omdat ik al eerder uitlegde waarom ik dat voor deze keer deed en bijvoorbeeld deze niet zelf thuis maak. Bij bepaalde Aziatische gerechten wil je die specifieke smaak proeven die je ook in het restaurant proeft en daar is soms een hele hoge temperatuur voor nodig om alle smaken op het juiste moment bij elkaar te laten komen waardoor het bereide gerecht helemaal tot zijn recht komt. Dat klinkt voor een leek als piet leuterig gedrag maar voor een echte rechtgeaarde liefhebber van lekker eten (culinaire fanatici?)zijn juist dit soort kleine details heel erg belangrijk. Daarbij zie ik geen enkele reden om mij op deze leeftijd voor dit soort simpele dingen zelf te gaan inspannen achter het fornuis als ik het ook gewoon kan bestellen en betalen ondanks dat ik al jaren door mijn persoonlijke omgeving gepusht wordt om wat meer in de keuken te gaan staan omdat ik dat veel te weinig doe.![]()
Enige keren dat ik mij nog wel wil inspannen is wanneer naaste familie met aanhang langskomt en ik een BBQ houd zoals een tijdje geleden toen het zulk mooi weer was.
Bert was gewoon een wat kinderachtige flauwe gimmick die bekend staat dat hij overal op let en altijd wel wat te mekkeren heeft op Ernie. In deze was hij een soort extra stok achter de deur die moest zorgen dat ik op dit moment suprêmeniet verslapte.
M.b.t.de verrassing kan ik kort zijn: Dat houdt direct verband met deze trip.
gemengde soja = lichte sojasaus + zware sojasaus.quote:Op dinsdag 15 april 2014 20:59 schreef Ruif het volgende:
[..]
ik ben eigenlijk vooral nieuwsgierig wat je gebruikt als smaakversterkers en wat je verstaat onder gemengde Soja?
Dat is zijn keuken niet, dat zie je toch wel. Ik denk ook niet dat hij aan het fornuis staat, eerlijk gezegd.quote:Op woensdag 16 april 2014 04:46 schreef Mint_Clansell het volgende:
Had je dat fornuis niet eerst even kunnen poetsen? Kolere.
Jij hebt het begrepen. Jij bent zeker een aziaat? Voor chineze variant; voeg naar keuze toe mais, doperwten, noordzee garnalen.quote:Op woensdag 16 april 2014 09:37 schreef wiskundenoob het volgende:
Zoveel smaakversterkers en dark sojasaus...
Basis gebakken rijst is m.i. gewoon oude rijst, geklutst ei, bosuien(aan het einde toevoegen), zout, en beetje of helemaal niet light sojasaus.
Wat een prutser.quote:Op woensdag 16 april 2014 09:38 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dat is zijn keuken niet, dat zie je toch wel. Ik denk ook niet dat hij aan het fornuis staat, eerlijk gezegd.
Ik zie toch duidelijke aanwijzingen dat dit de keuken van een restaurant of afhaalchinees is.quote:Op woensdag 16 april 2014 10:04 schreef Mint_Clansell het volgende:
[..]
Wat een prutser.Het ziet eruit alsof het in één of andere studentenhok is gemaakt.
Yep, Chinese afkomst.quote:Op woensdag 16 april 2014 09:51 schreef Tarbot het volgende:
[..]
Jij hebt het begrepen. Jij bent zeker een aziaat? Voor chineze variant; voeg naar keuze toe mais, doperwten, noordzee garnalen.
Lijkt mij sterk... wie ben ik dan...quote:Op woensdag 16 april 2014 10:29 schreef Tarbot het volgende:
Als jij wiskundenoob bent dan hoop ik niet dat jij bijna afgestudeerd bent. Want anders ken ik jou
vissaus en sesamoliequote:Op woensdag 16 april 2014 09:37 schreef wiskundenoob het volgende:
Zoveel smaakversterkers en dark sojasaus...
Basis gebakken rijst is m.i. gewoon oude rijst, geklutst ei, bosuien(aan het einde toevoegen), zout, en beetje of helemaal niet light sojasaus.
Is ook sterk. Was maar een geintje...quote:Op woensdag 16 april 2014 10:31 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Lijkt mij sterk... wie ben ik dan...
Ja als je de Thaise variant wilt maken ja. Niet als je de Nederlandse Indische versie wilt maken.quote:
nee chinesequote:Op woensdag 16 april 2014 13:19 schreef Tarbot het volgende:
[..]
Ja als je de Thaise variant wilt maken ja. Niet als je de Nederlandse Indische versie wilt maken.
wat praat je elke keer onzin?quote:
Een Surinamer op de Albert Cuyp gok ik.quote:Op donderdag 17 april 2014 00:02 schreef golfer het volgende:
Ben nog steeds benieuwd welke uitbater van een restaurant z'n vieze keuken beschikbaar stelde voor dit.
Ja, in wat obscure delen van Zuid China wordt het in de soep gedaan ja. Bravo.quote:Op woensdag 16 april 2014 22:59 schreef AMAR420 het volgende:
[..]
wat praat je elke keer onzin?
In parts of southern China, it is used as an ingredient for soups and casseroles.
http://en.wikipedia.org/wiki/Fish_sauce
Precies mijn eerste gedachtequote:Op donderdag 17 april 2014 00:13 schreef Specularium het volgende:
Ik snap die handschoen wel, uit zo'n keuken wil je niks oplopen.
Helemaal mee eens. Mainstream chinees gebruikt geen vissaus. En in de Canto keuken is het niet standaard. En zeker niet bij iets normaals als gebakken rijst. Als ik aan vissaus denk, denk ik aan Thais.quote:Op donderdag 17 april 2014 07:34 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, in wat obscure delen van Zuid China wordt het in de soep gedaan ja. Bravo.
Zal ik je nog iets vertellen wat verder irrelevant is voor dit onderwerp: vissaus is sowieso een Chinese uitvinding. Overgenomen in Thailand en Vietnam, daar groot geworden en de wereld over verspreid en ondertussen in China vergeten. De woorden ketchup en ketjap komen van die originele, Chinese vissaus. En nu, nu is de Thaise vissaus weer terug naar China gegaan en heeft het daar een andere naam dan hoe het eeuwen terug heette toen het naar Thailand ging en is de cirkel rond.
Je kunt er lang en kort over lullen, maar in China doet helemaal niemand vissaus door de nasi. En in Nederlands Chinese restaurants ook niet. Punt.
Ditquote:Op dinsdag 15 april 2014 19:03 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind alles goed hoor, maar geen nasi zonder trassi!
quote:Op donderdag 17 april 2014 04:04 schreef Nafi het volgende:
Ziet er gewoon lekker uit hoor, wat is jullie probleem?
Je reist altijd heel Rotterdam door zie ik Iwanius, probeer eens de nasi van Palloe's afhaal op Nieuwe Binneweg. Ben benieuwd wat je daarvan vindt. 2,50 voor een heel bakje, ik vind het in ieder geval heerlijk.
http://www.iens.nl/restau(...)taanse-afhaalcentrum
Oh wtf, ik was er gister toevalligquote:
het ging om de eerste instantie om de sesamolie voor de chinese fried ricequote:Op donderdag 17 april 2014 07:34 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, in wat obscure delen van Zuid China wordt het in de soep gedaan ja. Bravo.
Zal ik je nog iets vertellen wat verder irrelevant is voor dit onderwerp: vissaus is sowieso een Chinese uitvinding. Overgenomen in Thailand en Vietnam, daar groot geworden en de wereld over verspreid en ondertussen in China vergeten. De woorden ketchup en ketjap komen van die originele, Chinese vissaus. En nu, nu is de Thaise vissaus weer terug naar China gegaan en heeft het daar een andere naam dan hoe het eeuwen terug heette toen het naar Thailand ging en is de cirkel rond.
Je kunt er lang en kort over lullen, maar in China doet helemaal niemand vissaus door de nasi. En in Nederlands Chinese restaurants ook niet. Punt.
Nee, meestal van sardinesquote:Op donderdag 17 april 2014 16:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Volgens mij komt vissaus van de romeinen ( Garum )
Yeah, sure. En daarom kwam je met een kwoot over vissaus en een link naar wikipedia/fishsauce/quote:Op donderdag 17 april 2014 16:54 schreef AMAR420 het volgende:
[..]
het ging om de eerste instantie om de sesamolie voor de chinese fried rice
maar goed jij bent blijkbaar de orientaalse expert hier, leuk voor je/ braveau
jezus man, beetje geobsedeerd door nasi?quote:Op donderdag 17 april 2014 18:25 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Yeah, sure. En daarom kwam je met een kwoot over vissaus en een link naar wikipedia/fishsauce/
Pffffffff
Nee, vrouw en bezeten van de Aziatische keuken.quote:Op donderdag 17 april 2014 20:20 schreef AMAR420 het volgende:
jezus man, beetje geobsedeerd door nasi?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |