Op dinsdag 15 april 2014 19:00 schreef Iwanius het volgende:[..]
Beste Johannes. Dank voor je mooie woorden,wordt geapprecieerd.
Kritiek op deze versie van nasi-goreng verwacht ik ook omdat ik weet dat je niet een ieder tevreden kan stellen. In dit geval heb ik mij inderdaad beperkt tot de meest simpele basis. Vlees en allerlei schaaldieren die men her en der opmerkte of andere groentes heb ik deze bewust weggelaten omdat iedereen zo zijn eigen voorkeur heeft hoe hij zijn nasi-goreng wil optuigen.
Mij ging het erom dat ik kon aantonen dat er meer wegen zijn die naar nasi-goreng land leiden dan alleen wat ik dan noem de Hollandse nasi-goreng. Bijna elk land heeft tegenwoordig zijn eigen nasi-goreng en het is maar net welke je smaak is. Of het nu een Javaanse nasi-goreng of een nasi-goreng uit Singapore: Allemaal hebben ze wel hun eigen liefhebbers en het is maar net welke je het lekkerst vindt.
Nogmaals: In deze wilde ik eigenlijk het gezegde. "
less is more" eer aan doen door te laten zien
hoe weinig je nodig hebt om toch een hele lekkere en smaakvolle nasi-goreng op tafel neer te zetten voor heel weinig geld.V.w.b. de uitwijking was dit eenmalig omdat ik al eerder uitlegde waarom ik dat voor deze keer deed en bijvoorbeeld deze niet zelf thuis maak. Bij bepaalde Aziatische gerechten wil je die specifieke smaak proeven die je ook in het restaurant proeft en daar is soms een hele hoge temperatuur voor nodig om alle smaken op het juiste moment bij elkaar te laten komen waardoor het bereide gerecht helemaal tot zijn recht komt. Dat klinkt voor een leek als piet leuterig gedrag maar voor een echte rechtgeaarde liefhebber van lekker eten (culinaire fanatici?)zijn juist dit soort kleine details heel erg belangrijk. Daarbij zie ik geen enkele reden om mij op deze leeftijd voor dit soort simpele dingen zelf te gaan inspannen achter het fornuis als ik het ook gewoon kan bestellen en betalen ondanks dat ik al jaren door mijn persoonlijke omgeving gepusht wordt om wat meer in de keuken te gaan staan omdat ik dat veel te weinig doe.
Enige keren dat ik mij nog wel wil inspannen is wanneer naaste familie met aanhang langskomt
en ik een BBQ houd zoals
een tijdje geleden toen het zulk mooi weer was.
Bert was gewoon een wat kinderachtige flauwe gimmick die bekend staat dat hij overal op let en altijd wel wat te mekkeren heeft op Ernie. In deze was hij een soort extra stok achter de deur die moest zorgen dat ik op dit moment suprême

niet verslapte.
M.b.t.de verrassing kan ik kort zijn: Dat houdt direct verband met deze trip.
