abonnement Unibet Coolblue
pi_138913601
Nadat ik als een van de weinigen binnen CUL de nasi van CUL collega Johannes en consorten aan de kaak stelde en aangaf dat dit niet mijn idee van een echt lekkere nasi-goreng is, gewoon omdat ik een betere en veel smakelijke nasi-goreng gewend ben en dit onder de "Hollandse"zondagschinees (flauw en smaakloos = Indische nasi imitatie) nasi-goreng schaarde,beloofde ik eenmalig een eigen nasi-goreng naar FOK! te loodsen die voor mij het voorbeeld is van hoe een hele simpele nasi-goreng eruit behoort te zien en vooral behoort te smaken. :s)

En omdat ik erbij blijf dat een echte goede nasi-goreng zoals ik dat ken het beste bereid kan worden in een diepe metalen wok,bijbehorende branders en hoge vlam (en temperaturen van boven de 250 graden) is voor deze ene keer uitgeweken naar een professionele horeca-keuken alwaar ik voor deze ene keer de simpele receptuur laat zien. Mijn dank gaat ook uit naar de eigenaar en kok die mij gebruik lieten maken van hun keuken. Het is immers bekend dat elke goede restaurateur en kok mensen van buiten, en zelfs eigen personeel, niet in in hun keuken laat,laat staan gebruik laat maken van hun eigen apparatuur. In deze werd voor mij een uitzondering gemaakt.

Opvallende toeschouwer bij dit alles is Bert die menigeen zal kennen van kinderserie Sesamstraat. _O-

Als laatste: Er bestaat geen definitieve nasi-goreng mocht iemand dat denken!

Nasi-goreng is van oudsher niets anders dan oude rijst die met allerlei specerijen weer wordt opgefleurd ten einde geen eten te verspillen.Niet voor niets is nasi-goreng ook van oudsher een armen mensen gerechtje. Daarbij zijn er bijvoorbeeld al +/- 26 verschillende nasi-goreng variaties over de gehele wereld.

Daarom laat ik hier niets anders zien dan de basis! van een goede nasi-goreng. Dus alleen het meest noodzakelijke. Allerlei vleessoorten en schaaldieren erbij is allemaal smuk en kan je naar eigen behoeven later toevoegen.M.a.w. dit is in principe thuis makkelijk na te maken en kost qua ingrediënten amper wat! :Y

Bruine Nasi-goreng.


Zout & Ajinamoto (smaakversterker) & Aromat (knor smaakversterker) geklutste eieren,prei,kouseband,knoflook & uien en vooraan een sojasaus mix van lichte & zware sojasaus.



Sojaolie erin en daar de wok al behoorlijk heet is wachten tot de olie gaat knetteren en met je spatel ondertussen wat roeren om de boel te versnellen.



Geklutste eieren er in en een lage vlam even aanhouden.



Bakje met knoflook en uitjes erin en roeren maar. Nog steeds lage vlam.



Bakje kousenband erin en flink roeren. Hoge vlam nu omdat dit snel en kortstondig gaar moet worden en omdat zo meteen de rijst erbij komt.



Oude & koude rijst erbij en hoogste stand qua vlam en flink aanzetten om de rijst snel los en goed gegaard en vermengd te krijgen met de eerder ingebrachte specerijen en nu ook de prei. Kortom aanpoten met die spatel. :{



Nu gooien we het bakje met het zout en de verschillende smaakversterkers erbij.

Ondertussen gewoon doorgaan met het spelen met die spatel want het geheel moet lekker knapperig worden,de smaken van de verschillende ingredienten moeten goed met elkaar vermengt geraken en niet aanbranden, want anders krijgt de gebakken rijst een rokerige(aangebrande) smaak en is alles voor niets geweest!



Nu is het tijd voor het bakje gemengde sojasaus die mijn nasi dus die mooie bruine kleur geeft waar ik altijd op doelde.En ondertussen gewoon door blijven spelen met die spatel want ik zie nog voldoende 'witte' rijstkorrels. :Y



Kijk eens wat al dat spelen met die spatel heeft opgeleverd *) (ook omdat ik nog wat extra van die soja-mix erbij heb gedaan om het kleuringsproces te versnellen.).


Maar! ik mis nog wat omdat door het continue op een hoge vlam te bereiden de kans bestaat dat de rijstkorrel te droog wordt. Dus?


Sesam olie erbij om de rijstkorrel wat vetter (natter) te maken en waardoor de kruidige smaak bewaart blijft!



En zo ziet het eruit. Een doodsimpele en smaakvolle nasi-goreng zonder allerlei poespas.
Niet te droge rijstkorrel,geen overdadigheid aan allerlei groenten maar wel vol gekruid in smaak! M.a.w.gewoon simpel,eenvoudig en vooral lekker! :s)


[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 17-04-2014 01:43:43 ]
pi_138913763
Waar is het vlees ;(
  Forum Admin dinsdag 15 april 2014 @ 18:13:57 #3
54263 crew  Pharkus
eeuwig vader, deeltijd autist
pi_138913795
Ziet er smakelijk uit. De groetjes aan Bert
Een vel leeg papier kan altijd nog een mooie tekening worden.
pi_138913808
had er meer van verwacht na je geblaat

nee, dit is geen haar beter dan de andere recepten
  Beste/leukste mod 2022 dinsdag 15 april 2014 @ 18:15:52 #5
319979 Fok-it
All is well
pi_138913863
ziet er doodsaai uit zonder vlees, pinda of chilisaus en groentes
“And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair.”
pi_138913872
Smaakversterkers :')
pi_138913888
dit is gewoon oude bruine rijst met een beetje rare groente en een potje knorr :{
pi_138913903
waar is de pindasaus? geen nasi zonder pindasaus
pi_138913940
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 april 2014 18:15 schreef Fok-it het volgende:
ziet er doodsaai uit zonder vlees, pinda of chilisaus en groentes
Mijn vriendin maakt de lekkerste nasi die ik ken en ook die ziet er heel saai uit, maar is me toch lèkker :9~
Soms gaat smaak echt boven looks hoor :Y
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  Beste/leukste mod 2022 dinsdag 15 april 2014 @ 18:20:04 #10
319979 Fok-it
All is well
pi_138913989
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 april 2014 18:18 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Mijn vriendin maakt de lekkerste nasi die ik ken en ook die ziet er heel saai uit, maar is me toch lèkker :9~
Soms gaat smaak echt boven looks hoor :Y
Hwt hoeft er ook niet bijzonder uit te zien. Maar een beetje rijst en een geklutst eitje zonder saus is wel heel karig.
“And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair.”
  dinsdag 15 april 2014 @ 18:21:03 #11
264415 Jahr00n
Fakkelteit
pi_138914015
WOAR IS DE SAUS!?!?!?!?
pi_138914032
Ziet er echt nasty uit
pi_138914078
Sesam olie in de wok pan terwijl alles nog heet is? Dan verpest je de smaak.
  dinsdag 15 april 2014 @ 18:23:58 #14
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_138914131
quote:
10s.gif Op dinsdag 15 april 2014 18:23 schreef Snakey het volgende:

[..]

Nasty Gooreng. :')
:D
pi_138914135
een bord en bestek noem ik geen poespas
  dinsdag 15 april 2014 @ 18:26:21 #17
264415 Jahr00n
Fakkelteit
pi_138914180
Welk restaurant is dit man? Hoef ik hier zeker nooit heen te gaan. Wat een baggerzooi die keuken.
pi_138914257
Op de laatste foto lijken het net mini-wormen. :') :r
  dinsdag 15 april 2014 @ 18:33:33 #19
341323 MsMessy
Fok jou, dikke doei
pi_138914352
Smaakversterkers :') Gebruik dan trassi
Waar zijn de normale kruiden?
Dit is fast food nasi. :')
pi_138914379
Hey Iwanius,

Ik wil je allereerst bedanken voor de tijd en moeite die je hebt gestoken in het onderwijzen van je mede chefs. De mensen in dit topic hebben duidelijk niet gelezen dat je slechts de basis wil tonen en dat vlees of vis naar eigen behoefte toegevoegd dient te worden. Toch wil ik je vragen niet al te boos op diegenen te worden, hier zitten namelijk ook beginnende chefs tussen. Om dit te voorkomen had je misschien wel gewoon vlees toe kunnen voegen, nu wordt er wel erg ingespeeld op het inlevingsvermogen van menig chef.

Ook had ik met die schijf van vijf elitisten gekozen voor een nasi met wat meer groente dan alleen wat prei en ui, maar laat je niet uit het veld slaan door mijn persoonlijke voorkeur, zoals je al zegt is er geen definitieve goede versie van nasi (alhoewel jij na lang onderzoek hebt geconcludeerd dat er slechts 26 juiste versies zijn, dus dat zal ik dan maar voor waarheid aannemen).

Ook vind ik de toevoeging van Bert in je gerecht een aardige touch, ik heb even gemist op welk moment hij dient te worden toegevoegd aan het gerecht, maar ik heb er in elk geval smakelijk (of smadelijk) om moeten lachen. Zeker toen ik mij realiseerde waar ik deze jeugdheld ook al weer van kende, verdraaid, Sesamstraat, dat was het!

Toch zit ik nog met een paar vragen, ik hoop dat ik zo vrij mag zijn die te stellen. Je stelt aan de ene kant dat dit gerecht gemakkelijk thuis te bereiden is, aan de andere kant stel je dat je uit hebt moeten wijken naar een keuken waar de temperaturen gemakkelijk boven de 250 graden komen. Ik wil niet je nasi gaan uitproberen in mijn huis-tuin-en-keuken keukentje om dan tot de conclusie te komen dat ik toch uit had moeten wijken naar één van de professionele keukens die tot mijn beschikking staan.

Of Rob Geus vrolijk zou worden van deze keuken dat weet ik niet, maar dat vind ik ook niet zo rullevant, want het gaat natuurlijk om de smaak. Ik ben in deze waarschijnlijk je natuurlijke tegenhanger, vandaar mijn licht kritische ondertoon, aangezien mijn voorkeur toch echt uitgaat naar de door jou verafschuwde "hollandse" variant. Desondanks wil ik je de credits geven voor het vakkundig verwijderen van alle witte korrels tussen de bruine korrels, ik weet hoezeer dit nadelige gevolgen kan hebben op de "sfeer in de pan" zoals dit in het culinaire wereldje ook wel wordt genoemd.

Ten slotte, ik hoorde in de wandelgangen iets over een "verrassing" die je voor ons in petto hebt, ben je al bereid die met ons te delen?

Groeten van je mede chef en nasi liefhebber,
Johannes
pi_138914395
quote:
15s.gif Op dinsdag 15 april 2014 18:29 schreef Etsu het volgende:
Op de laatste foto lijken het net mini-wormen. :') :r
Dit doet mij denken aan de nasi van Paxcon, maar dat geheel terzijde!

(grapje Paxje)
pi_138914442
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 april 2014 18:35 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Dit doet mij denken aan de nasi van Paxcon, maar dat geheel terzijde!

(grapje Paxje)
Inderdaad. Maar die opmerking durfde ik jegens hem niet te maken, want je kent zijn persoonlijkheid, hij zou woedend worden en me ter plekke vermoorden.
pi_138914522
Wat een enorm ranzige keuken
pi_138914537
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 april 2014 18:35 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Dit doet mij denken aan de nasi van Paxcon, maar dat geheel terzijde!

(grapje Paxje)
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 april 2014 18:36 schreef Etsu het volgende:

[..]

Inderdaad. Maar die opmerking durfde ik jegens hem niet te maken, want je kent zijn persoonlijkheid, hij zou woedend worden en me ter plekke vermoorden.
Dat was een heerlijke nasi :) Zowel qua uiterlijk als smaak.
pi_138914561
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 april 2014 18:39 schreef Paxcon het volgende:

[..]

[..]

Dat was een heerlijke nasi :) Zowel qua uiterlijk als smaak.
Ik zal binnenkort jullie beide nasi's bereiden en proeven. Uiteraard zal ik een gedetailleerde verslag publiceren op FOK!.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')