Mijn vriendin maakt de lekkerste nasi die ik ken en ook die ziet er heel saai uit, maar is me toch lèkkerquote:Op dinsdag 15 april 2014 18:15 schreef Fok-it het volgende:
ziet er doodsaai uit zonder vlees, pinda of chilisaus en groentes
Hwt hoeft er ook niet bijzonder uit te zien. Maar een beetje rijst en een geklutst eitje zonder saus is wel heel karig.quote:Op dinsdag 15 april 2014 18:18 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Mijn vriendin maakt de lekkerste nasi die ik ken en ook die ziet er heel saai uit, maar is me toch lèkker
Soms gaat smaak echt boven looks hoor
Dit doet mij denken aan de nasi van Paxcon, maar dat geheel terzijde!quote:Op dinsdag 15 april 2014 18:29 schreef Etsu het volgende:
Op de laatste foto lijken het net mini-wormen.![]()
Inderdaad. Maar die opmerking durfde ik jegens hem niet te maken, want je kent zijn persoonlijkheid, hij zou woedend worden en me ter plekke vermoorden.quote:Op dinsdag 15 april 2014 18:35 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Dit doet mij denken aan de nasi van Paxcon, maar dat geheel terzijde!
(grapje Paxje)
quote:Op dinsdag 15 april 2014 18:35 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Dit doet mij denken aan de nasi van Paxcon, maar dat geheel terzijde!
(grapje Paxje)
Dat was een heerlijke nasiquote:Op dinsdag 15 april 2014 18:36 schreef Etsu het volgende:
[..]
Inderdaad. Maar die opmerking durfde ik jegens hem niet te maken, want je kent zijn persoonlijkheid, hij zou woedend worden en me ter plekke vermoorden.
Ik zal binnenkort jullie beide nasi's bereiden en proeven. Uiteraard zal ik een gedetailleerde verslag publiceren op FOK!.quote:Op dinsdag 15 april 2014 18:39 schreef Paxcon het volgende:
[..]
[..]
Dat was een heerlijke nasiZowel qua uiterlijk als smaak.
quote:Op dinsdag 15 april 2014 18:40 schreef Etsu het volgende:
[..]
Ik zal binnenkort jullie beide nasi's bereiden en proeven. Uiteraard zal ik een gedetailleerde verslag publiceren op FOK!.
Speciaal voor jou zal ik een oost-Indische variant maken.quote:Op dinsdag 15 april 2014 18:40 schreef Etsu het volgende:
[..]
Ik zal binnenkort jullie beide nasi's bereiden en proeven. Uiteraard zal ik een gedetailleerde verslag publiceren op FOK!.
CUL / Nasi a la Johannes #3 smullenquote:
quote:Op dinsdag 15 april 2014 18:41 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Speciaal voor jou zal ik een oost-Indische variant maken.
quote:
Al raad ik je ten zeerste af om naar Paxcon's bereiding en foto's te kijken. Zoals gezegd, lijken het net wormen.quote:Op dinsdag 15 april 2014 18:46 schreef Paxcon het volgende:
[..]
CUL / Nasi a la Johannes #3 smullen
Deze is ook erg goed, waar al vele users hun nasi hebben laten zien. Zie de OP voor de linkjes.
Wil jij even stoppen met altijd zo hatelijk tegen mij te doen?quote:Op dinsdag 15 april 2014 18:46 schreef Etsu het volgende:
[..]
[..]
Al raad ik je ten zeerste af om naar Paxcon's bereiding en foto's te kijken. Zoals gezegd, lijken het net wormen.
Ik kan het niet helpen dat je je nasi zo smerig laat overkomen. Ik weet niet hoe de smaak is, daarover heb ik dan ook niets geïnsinueerd.quote:Op dinsdag 15 april 2014 18:47 schreef Paxcon het volgende:
[..]
Wil jij even stoppen met altijd zo hatelijk tegen mij te doen?
Dan is het goedquote:Op dinsdag 15 april 2014 18:48 schreef Etsu het volgende:
[..]
Ik kan het niet helpen dat je je nasi zo smerig laat overkomen. Ik weet niet hoe de smaak is, daarover heb ik dan ook niets geïnsinueerd.
Nasi met gehaktquote:Op dinsdag 15 april 2014 18:46 schreef Etsu het volgende:
[..]
[..]
Al raad ik je ten zeerste af om naar Paxcon's bereiding en foto's te kijken. Zoals gezegd, lijken het net wormen.
Mijn tante uit Groningen ook. Je kon zien of je bami of spaghetti had aan de kaasquote:Op dinsdag 15 april 2014 18:53 schreef Paxcon het volgende:
[..]
Dat doen ze zelfs bij de befaamde Jumbo!
quote:Op dinsdag 15 april 2014 18:55 schreef SpotlessMind00 het volgende:
[..]
Mijn tante uit Groningen ook. Je kon zien of je bami of spaghetti had aan de kaas
Wot? Tomatenketchup er door heen?quote:Op dinsdag 15 april 2014 18:53 schreef Paxcon het volgende:
[..]
Dat doen ze zelfs bij de befaamde Jumbo!
Oh bahquote:Op dinsdag 15 april 2014 18:58 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Wot? Tomatenketchup er door heen?
Beste Johannes. Dank voor je mooie woorden,wordt geapprecieerd.quote:Op dinsdag 15 april 2014 18:34 schreef johannes_vermeer het volgende:
Hey Iwanius,
Ik wil je allereerst bedanken voor de tijd en moeite die je hebt gestoken in het onderwijzen van je mede chefs. De mensen in dit topic hebben duidelijk niet gelezen dat je slechts de basis wil tonen en dat vlees of vis naar eigen behoefte toegevoegd dient te worden. Toch wil ik je vragen niet al te boos op diegenen te worden, hier zitten namelijk ook beginnende chefs tussen. Om dit te voorkomen had je misschien wel gewoon vlees toe kunnen voegen, nu wordt er wel erg ingespeeld op het inlevingsvermogen van menig chef.
Ook had ik met die schijf van vijf elitisten gekozen voor een nasi met wat meer groente dan alleen wat prei en ui, maar laat je niet uit het veld slaan door mijn persoonlijke voorkeur, zoals je al zegt is er geen definitieve goede versie van nasi (alhoewel jij na lang onderzoek hebt geconcludeerd dat er slechts 26 juiste versies zijn, dus dat zal ik dan maar voor waarheid aannemen).
Ook vind ik de toevoeging van Bert in je gerecht een aardige touch, ik heb even gemist op welk moment hij dient te worden toegevoegd aan het gerecht, maar ik heb er in elk geval smakelijk (of smadelijk) om moeten lachen. Zeker toen ik mij realiseerde waar ik deze jeugdheld ook al weer van kende, verdraaid, Sesamstraat, dat was het!
Toch zit ik nog met een paar vragen, ik hoop dat ik zo vrij mag zijn die te stellen. Je stelt aan de ene kant dat dit gerecht gemakkelijk thuis te bereiden is, aan de andere kant stel je dat je uit hebt moeten wijken naar een keuken waar de temperaturen gemakkelijk boven de 250 graden komen. Ik wil niet je nasi gaan uitproberen in mijn huis-tuin-en-keuken keukentje om dan tot de conclusie te komen dat ik toch uit had moeten wijken naar één van de professionele keukens die tot mijn beschikking staan.
Of Rob Geus vrolijk zou worden van deze keuken dat weet ik niet, maar dat vind ik ook niet zo rullevant, want het gaat natuurlijk om de smaak. Ik ben in deze waarschijnlijk je natuurlijke tegenhanger, vandaar mijn licht kritische ondertoon, aangezien mijn voorkeur toch echt uitgaat naar de door jou verafschuwde "hollandse" variant. Desondanks wil ik je de credits geven voor het vakkundig verwijderen van alle witte korrels tussen de bruine korrels, ik weet hoezeer dit nadelige gevolgen kan hebben op de "sfeer in de pan" zoals dit in het culinaire wereldje ook wel wordt genoemd.
Ten slotte, ik hoorde in de wandelgangen iets over een "verrassing" die je voor ons in petto hebt, ben je al bereid die met ons te delen?
Groeten van je mede chef en nasi liefhebber,
Johannes
Gehakt en tomatenketchup horen in de macaroni.quote:Op dinsdag 15 april 2014 18:58 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Wot? Tomatenketchup er door heen?
Eensquote:Op dinsdag 15 april 2014 19:03 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind alles goed hoor, maar geen nasi zonder trassi!
Me threequote:
Ik denk dat het stiekem de keuken van Iwanius zelf is, aangezien hij al aangaf niet vaak zelf in de keuken te staanquote:
Dat dus en liefst ook wat vleesch erbij.quote:Op dinsdag 15 april 2014 19:03 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind alles goed hoor, maar geen nasi zonder trassi!
Hoi Iwanius,quote:Op dinsdag 15 april 2014 19:00 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Beste Johannes. Dank voor je mooie woorden,wordt geapprecieerd.
Kritiek op deze versie van nasi-goreng verwacht ik ook omdat ik weet dat je niet een ieder tevreden kan stellen. In dit geval heb ik mij inderdaad beperkt tot de meest simpele basis. Vlees en allerlei schaaldieren die men her en der opmerkte of andere groentes heb ik deze bewust weggelaten omdat iedereen zo zijn eigen voorkeur heeft hoe hij zijn nasi-goreng wil optuigen.
Mij ging het erom dat ik kon aantonen dat er meer wegen zijn die naar nasi-goreng land leiden dan alleen wat ik dan noem de Hollandse nasi-goreng. Bijna elk land heeft tegenwoordig zijn eigen nasi-goreng en het is maar net welke je smaak is. Of het nu een Javaanse nasi-goreng of een nasi-goreng uit Singapore: Allemaal hebben ze wel hun eigen liefhebbers en het is maar net welke je het lekkerst vindt.
Nogmaals: In deze wilde ik eigenlijk het gezegde. "less is more" eer aan doen door te laten zien hoe weinig je nodig hebt om toch een hele lekkere en smaakvolle nasi-goreng op tafel neer te zetten voor heel weinig geld.
V.w.b. de uitwijking was dit eenmalig omdat ik al eerder uitlegde waarom ik dat voor deze keer deed en bijvoorbeeld deze niet zelf thuis maak. Bij bepaalde Aziatische gerechten wil je die specifieke smaak proeven die je ook in het restaurant proeft en daar is soms een hele hoge temperatuur voor nodig om alle smaken op het juiste moment bij elkaar te laten komen waardoor het bereide gerecht helemaal tot zijn recht komt. Dat klinkt voor een leek als piet leuterig gedrag maar voor een echte rechtgeaarde liefhebber van lekker eten (culinaire fanatici?)zijn juist dit soort kleine details heel erg belangrijk. Daarbij zie ik geen enkele reden om mij op deze leeftijd voor dit soort simpele dingen zelf te gaan inspannen achter het fornuis als ik het ook gewoon kan bestellen en betalen ondanks dat ik al jaren door mijn persoonlijke omgeving gepusht wordt om wat meer in de keuken te gaan staan omdat ik dat veel te weinig doe.![]()
Enige keren dat ik mij nog wel wil inspannen is wanneer naaste familie met aanhang langskomt en ik een BBQ houd zoals een tijdje geleden toen het zulk mooi weer was.
Bert was gewoon een wat kinderachtige flauwe gimmick die bekend staat dat hij overal op let en altijd wel wat te mekkeren heeft op Ernie. In deze was hij een soort extra stok achter de deur die moest zorgen dat ik op dit moment suprêmeniet verslapte.
M.b.t.de verrassing kan ik kort zijn: Dat houdt direct verband met deze trip.
gemengde soja = lichte sojasaus + zware sojasaus.quote:Op dinsdag 15 april 2014 20:59 schreef Ruif het volgende:
[..]
ik ben eigenlijk vooral nieuwsgierig wat je gebruikt als smaakversterkers en wat je verstaat onder gemengde Soja?
Dat is zijn keuken niet, dat zie je toch wel. Ik denk ook niet dat hij aan het fornuis staat, eerlijk gezegd.quote:Op woensdag 16 april 2014 04:46 schreef Mint_Clansell het volgende:
Had je dat fornuis niet eerst even kunnen poetsen? Kolere.
Jij hebt het begrepen. Jij bent zeker een aziaat? Voor chineze variant; voeg naar keuze toe mais, doperwten, noordzee garnalen.quote:Op woensdag 16 april 2014 09:37 schreef wiskundenoob het volgende:
Zoveel smaakversterkers en dark sojasaus...
Basis gebakken rijst is m.i. gewoon oude rijst, geklutst ei, bosuien(aan het einde toevoegen), zout, en beetje of helemaal niet light sojasaus.
Wat een prutser.quote:Op woensdag 16 april 2014 09:38 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dat is zijn keuken niet, dat zie je toch wel. Ik denk ook niet dat hij aan het fornuis staat, eerlijk gezegd.
Ik zie toch duidelijke aanwijzingen dat dit de keuken van een restaurant of afhaalchinees is.quote:Op woensdag 16 april 2014 10:04 schreef Mint_Clansell het volgende:
[..]
Wat een prutser.Het ziet eruit alsof het in één of andere studentenhok is gemaakt.
Yep, Chinese afkomst.quote:Op woensdag 16 april 2014 09:51 schreef Tarbot het volgende:
[..]
Jij hebt het begrepen. Jij bent zeker een aziaat? Voor chineze variant; voeg naar keuze toe mais, doperwten, noordzee garnalen.
Lijkt mij sterk... wie ben ik dan...quote:Op woensdag 16 april 2014 10:29 schreef Tarbot het volgende:
Als jij wiskundenoob bent dan hoop ik niet dat jij bijna afgestudeerd bent. Want anders ken ik jou
vissaus en sesamoliequote:Op woensdag 16 april 2014 09:37 schreef wiskundenoob het volgende:
Zoveel smaakversterkers en dark sojasaus...
Basis gebakken rijst is m.i. gewoon oude rijst, geklutst ei, bosuien(aan het einde toevoegen), zout, en beetje of helemaal niet light sojasaus.
Is ook sterk. Was maar een geintje...quote:Op woensdag 16 april 2014 10:31 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Lijkt mij sterk... wie ben ik dan...
Ja als je de Thaise variant wilt maken ja. Niet als je de Nederlandse Indische versie wilt maken.quote:
nee chinesequote:Op woensdag 16 april 2014 13:19 schreef Tarbot het volgende:
[..]
Ja als je de Thaise variant wilt maken ja. Niet als je de Nederlandse Indische versie wilt maken.
wat praat je elke keer onzin?quote:
Een Surinamer op de Albert Cuyp gok ik.quote:Op donderdag 17 april 2014 00:02 schreef golfer het volgende:
Ben nog steeds benieuwd welke uitbater van een restaurant z'n vieze keuken beschikbaar stelde voor dit.
Ja, in wat obscure delen van Zuid China wordt het in de soep gedaan ja. Bravo.quote:Op woensdag 16 april 2014 22:59 schreef AMAR420 het volgende:
[..]
wat praat je elke keer onzin?
In parts of southern China, it is used as an ingredient for soups and casseroles.
http://en.wikipedia.org/wiki/Fish_sauce
Precies mijn eerste gedachtequote:Op donderdag 17 april 2014 00:13 schreef Specularium het volgende:
Ik snap die handschoen wel, uit zo'n keuken wil je niks oplopen.
Helemaal mee eens. Mainstream chinees gebruikt geen vissaus. En in de Canto keuken is het niet standaard. En zeker niet bij iets normaals als gebakken rijst. Als ik aan vissaus denk, denk ik aan Thais.quote:Op donderdag 17 april 2014 07:34 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, in wat obscure delen van Zuid China wordt het in de soep gedaan ja. Bravo.
Zal ik je nog iets vertellen wat verder irrelevant is voor dit onderwerp: vissaus is sowieso een Chinese uitvinding. Overgenomen in Thailand en Vietnam, daar groot geworden en de wereld over verspreid en ondertussen in China vergeten. De woorden ketchup en ketjap komen van die originele, Chinese vissaus. En nu, nu is de Thaise vissaus weer terug naar China gegaan en heeft het daar een andere naam dan hoe het eeuwen terug heette toen het naar Thailand ging en is de cirkel rond.
Je kunt er lang en kort over lullen, maar in China doet helemaal niemand vissaus door de nasi. En in Nederlands Chinese restaurants ook niet. Punt.
Ditquote:Op dinsdag 15 april 2014 19:03 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind alles goed hoor, maar geen nasi zonder trassi!
quote:Op donderdag 17 april 2014 04:04 schreef Nafi het volgende:
Ziet er gewoon lekker uit hoor, wat is jullie probleem?
Je reist altijd heel Rotterdam door zie ik Iwanius, probeer eens de nasi van Palloe's afhaal op Nieuwe Binneweg. Ben benieuwd wat je daarvan vindt. 2,50 voor een heel bakje, ik vind het in ieder geval heerlijk.
http://www.iens.nl/restau(...)taanse-afhaalcentrum
Oh wtf, ik was er gister toevalligquote:
het ging om de eerste instantie om de sesamolie voor de chinese fried ricequote:Op donderdag 17 april 2014 07:34 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, in wat obscure delen van Zuid China wordt het in de soep gedaan ja. Bravo.
Zal ik je nog iets vertellen wat verder irrelevant is voor dit onderwerp: vissaus is sowieso een Chinese uitvinding. Overgenomen in Thailand en Vietnam, daar groot geworden en de wereld over verspreid en ondertussen in China vergeten. De woorden ketchup en ketjap komen van die originele, Chinese vissaus. En nu, nu is de Thaise vissaus weer terug naar China gegaan en heeft het daar een andere naam dan hoe het eeuwen terug heette toen het naar Thailand ging en is de cirkel rond.
Je kunt er lang en kort over lullen, maar in China doet helemaal niemand vissaus door de nasi. En in Nederlands Chinese restaurants ook niet. Punt.
Nee, meestal van sardinesquote:Op donderdag 17 april 2014 16:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Volgens mij komt vissaus van de romeinen ( Garum )
Yeah, sure. En daarom kwam je met een kwoot over vissaus en een link naar wikipedia/fishsauce/quote:Op donderdag 17 april 2014 16:54 schreef AMAR420 het volgende:
[..]
het ging om de eerste instantie om de sesamolie voor de chinese fried rice
maar goed jij bent blijkbaar de orientaalse expert hier, leuk voor je/ braveau
jezus man, beetje geobsedeerd door nasi?quote:Op donderdag 17 april 2014 18:25 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Yeah, sure. En daarom kwam je met een kwoot over vissaus en een link naar wikipedia/fishsauce/
Pffffffff
Nee, vrouw en bezeten van de Aziatische keuken.quote:Op donderdag 17 april 2014 20:20 schreef AMAR420 het volgende:
jezus man, beetje geobsedeerd door nasi?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |