Waarom doe je zo verheven? Daarnaast verkondig jij allerlei onzin in elke post. Je schrijft in je OP dat je even aan ons laat zien hoe lekkere gebakken rijst gemaakt dient te worden, maar vervolgens kom je met 'basis' gebakken rijst. Deceptie alom. In je OP geef je tevens een sneer naar mensen die bij de afhaalchinees hun portie gebakken rijst halen, terwijl jij exact een kopie van de afhaalchinees aan ons voorschotelt en in exact dezelfde omgeving bereid is, keuken die ontzettend ranzig is.quote:Op zaterdag 24 mei 2014 08:00 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Als indo....Probeer je nu een beetje de IWAB type uit te hangen alsof dat een soort kwalificatie is wie de beste nasi maakt nl. dat je indo bent? Dan heb je allereerst als indo de OP niet goed gelezen wat de insteek was. Dus een lesje goed leren lezen zou goed bij je passen als indo. Of moet de blanda zoals vroeger in de koloniale tijd je weer gaan onderwijzen met aap,noot, mies op de plantage, zodat je leert goed te lezen en te begrijpen alvorens je probeert indruk te maken?
Oh en ��als indo weet je waarschijnlijk wel dat er ook in Indonesie in de verschillende regio's al allerlei variaties op "de nasi-goreng"is,dus jouw aangehaalde garnalen en spek maken geen enkele indruk dan dat je poogt een beetje interessant te doen. Maar laat gerust jouw geweldige creatie zien in een apart topic,weet ik dat ik het net zo als jij hier doet heerlijk kan fileren.![]()
Als indo...tsss alsof je een patent nog hebt op de nasi. Sodemieter toch op malloot.
Ik ben benieuwd naar jouw versiequote:Op vrijdag 23 mei 2014 18:55 schreef Wisheh het volgende:
Ik als indo moet toch zeggen dat dit aardige slechte nasi goreng is. Ik mis ten eerste al de garnalen en spek. Ik ga ook maar eens een topic maken met hoe wij dat hier doen. En waar is de sambal?
Op je teentjes getrapt? Doe normaal man, je lijkt wel een kleuter met zon reactie. Je doet zelf in de OP alsof je weet wat je doet maar als ik bijvoorbeeld al de Aromat voorbij zie komen dan kunnen we je toch helaas niet helemaal serieus nemen.quote:Op zaterdag 24 mei 2014 08:00 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Als indo....Probeer je nu een beetje de IWAB type uit te hangen alsof dat een soort kwalificatie is wie de beste nasi maakt nl. dat je indo bent? Dan heb je allereerst als indo de OP niet goed gelezen wat de insteek was. Dus een lesje goed leren lezen zou goed bij je passen als indo. Of moet de blanda zoals vroeger in de koloniale tijd je weer gaan onderwijzen met aap,noot, mies op de plantage, zodat je leert goed te lezen en te begrijpen alvorens je probeert indruk te maken?
Oh en als indo weet je waarschijnlijk wel dat er ook in Indonesie in de verschillende regio's al allerlei variaties op "de nasi-goreng"is,dus jouw aangehaalde garnalen en spek maken geen enkele indruk dan dat je poogt een beetje interessant te doen. Maar laat gerust jouw geweldige creatie zien in een apart topic,weet ik dat ik het net zo als jij hier doet heerlijk kan fileren.![]()
Als indo...tsss alsof je een patent nog hebt op de nasi. Sodemieter toch op malloot.
ve-tsin is een redelijk normale smaakversterker die van nature voorkomt in westerse voedingsmiddelen zoals gerijpte kaas en zongedroogde tomaten, en tegenwoordig vaak in poedervorm in oosterse keukens gebruikt wordt. Het gekke is alleen dat dit poeder door bepaalde westerse stromingen zonder enige kennis van zaken wordt gedemoniseerd.quote:Op zaterdag 24 mei 2014 10:08 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ik ben benieuwd naar jouw versie![]()
Ben het er wel mee eens dat de vetsin een aromat eruit kunnen. Spek en garnalen (+trasi) kunnen dan de umami smaak geven die je mist door het weglaten van de poeders.
Ik weet waar vetsin in voorkomt. Maar vetsin is net als vanilline, plat vergeleken met echte vanille. Smaakmakers met veel glutamaat maar ook andere smaakverstekrers verdiepen de smaak veel meer. Nucleotiden bijvoorbeeld versterken het efrect van glutamaat, en glutamyl peptiden en diverse stoffen uit gist, paddenstoelen, ui en knoflook doen dat soort dingen ook. Kokumi wordt momenteel als 6e smaak genoemd trouwens. Zoek maar eens.quote:Op zaterdag 24 mei 2014 22:25 schreef Sicstus het volgende:
[..]
ve-tsin is een redelijk normale smaakversterker die van nature voorkomt in westerse voedingsmiddelen zoals gerijpte kaas en zongedroogde tomaten, en tegenwoordig vaak in poedervorm in oosterse keukens gebruikt wordt. Het gekke is alleen dat dit poeder door bepaalde westerse stromingen zonder enige kennis van zaken wordt gedemoniseerd.
Verder: spek? dat hoort meer bij Chinese gebakken rijstgerechten, indonesie is grotendeels islamitisch.
Allemachtig, wat ziet dat er verschrikkelijk slecht uitquote:Op dinsdag 15 april 2014 18:07 schreef Iwanius het volgende:
Nadat ik als een van de weinigen binnen CUL de nasi van CUL collega Johannes en consorten aan de kaak stelde en aangaf dat dit niet mijn idee van een echt lekkere nasi-goreng is, gewoon omdat ik een betere en veel smakelijke nasi-goreng gewend ben en dit onder de "Hollandse"zondagschinees (flauw en smaakloos = Indische nasi imitatie) nasi-goreng schaarde,beloofde ik eenmalig een eigen nasi-goreng naar FOK! te loodsen die voor mij het voorbeeld is van hoe een hele simpele nasi-goreng eruit behoort te zien en vooral behoort te smaken.![]()
En omdat ik erbij blijf dat een echte goede nasi-goreng zoals ik dat ken het beste bereid kan worden in een diepe metalen wok,bijbehorende branders en hoge vlam (en temperaturen van boven de 250 graden) is voor deze ene keer uitgeweken naar een professionele horeca-keuken alwaar ik voor deze ene keer de simpele receptuur laat zien. Mijn dank gaat ook uit naar de eigenaar en kok die mij gebruik lieten maken van hun keuken. Het is immers bekend dat elke goede restaurateur en kok mensen van buiten, en zelfs eigen personeel, niet in in hun keuken laat,laat staan gebruik laat maken van hun eigen apparatuur. In deze werd voor mij een uitzondering gemaakt.
Opvallende toeschouwer bij dit alles is Bert die menigeen zal kennen van kinderserie Sesamstraat.![]()
Als laatste: Er bestaat geen definitieve nasi-goreng mocht iemand dat denken!
Nasi-goreng is van oudsher niets anders dan oude rijst die met allerlei specerijen weer wordt opgefleurd ten einde geen eten te verspillen.Niet voor niets is nasi-goreng ook van oudsher een armen mensen gerechtje. Daarbij zijn er bijvoorbeeld al +/- 26 verschillende nasi-goreng variaties over de gehele wereld.
Daarom laat ik hier niets anders zien dan de basis! van een goede nasi-goreng. Dus alleen het meest noodzakelijke. Allerlei vleessoorten en schaaldieren erbij is allemaal smuk en kan je naar eigen behoeven later toevoegen.M.a.w. dit is in principe thuis makkelijk na te maken en kost qua ingrediënten amper wat!![]()
Bruine Nasi-goreng.
[ afbeelding ]
Zout & Ajinamoto (smaakversterker) & Aromat (knor smaakversterker) geklutste eieren,prei,kouseband,knoflook & uien en vooraan een sojasaus mix van lichte & zware sojasaus.
[ afbeelding ]
Sojaolie erin en daar de wok al behoorlijk heet is wachten tot de olie gaat knetteren en met je spatel ondertussen wat roeren om de boel te versnellen.
[ afbeelding ]
Geklutste eieren er in en een lage vlam even aanhouden.
[ afbeelding ]
Bakje met knoflook en uitjes erin en roeren maar. Nog steeds lage vlam.
[ afbeelding ]
Bakje kousenband erin en flink roeren. Hoge vlam nu omdat dit snel en kortstondig gaar moet worden en omdat zo meteen de rijst erbij komt.
[ afbeelding ]
Oude & koude rijst erbij en hoogste stand qua vlam en flink aanzetten om de rijst snel los en goed gegaard en vermengd te krijgen met de eerder ingebrachte specerijen en nu ook de prei. Kortom aanpoten met die spatel.![]()
[ afbeelding ]
Nu gooien we het bakje met het zout en de verschillende smaakversterkers erbij.
Ondertussen gewoon doorgaan met het spelen met die spatel want het geheel moet lekker knapperig worden,de smaken van de verschillende ingredienten moeten goed met elkaar vermengt geraken en niet aanbranden, want anders krijgt de gebakken rijst een rokerige(aangebrande) smaak en is alles voor niets geweest!
[ afbeelding ]
Nu is het tijd voor het bakje gemengde sojasaus die mijn nasi dus die mooie bruine kleur geeft waar ik altijd op doelde.En ondertussen gewoon door blijven spelen met die spatel want ik zie nog voldoende 'witte' rijstkorrels.![]()
[ afbeelding ]
Kijk eens wat al dat spelen met die spatel heeft opgeleverd(ook omdat ik nog wat extra van die soja-mix erbij heb gedaan om het kleuringsproces te versnellen.).
Maar! ik mis nog wat omdat door het continue op een hoge vlam te bereiden de kans bestaat dat de rijstkorrel te droog wordt. Dus?
[ afbeelding ]
Sesam olie erbij om de rijstkorrel wat vetter (natter) te maken en waardoor de kruidige smaak bewaart blijft!
[ afbeelding ]
En zo ziet het eruit. Een doodsimpele en smaakvolle nasi-goreng zonder allerlei poespas.
Niet te droge rijstkorrel,geen overdadigheid aan allerlei groenten maar wel vol gekruid in smaak! M.a.w.gewoon simpel,eenvoudig en vooral lekker!![]()
Lekker makkelijk, een beginner afzeiken.quote:Op maandag 29 juni 2015 19:49 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Allemachtig, wat ziet dat er verschrikkelijk slecht uit
sorry.quote:Op maandag 29 juni 2015 19:54 schreef gargamelnl het volgende:
[..]
Lekker makkelijk, een beginner afzeiken.Of denk je soms dat iedereen zo goed kan koken als Johannes?
Sjezus man, bij de commando´s...quote:Op maandag 29 juni 2015 19:37 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
Daar ik ooit beloofde een verrassing in petto te hebben op nasi-goreng gebied vond ik het vandaag maar eens tijd om deze in te lossen d.m.v. mijn Thaise traditionele nasi-goreng en wel zoals deze in het uiterste noorden (Chiang Rai e.d.) van Thailand wordt bereidt (grens Laos) en hemelsbreed verschilt in smaak met het 'toeristen'voer uit Bangkok en omstreken en die de meesten in Nederland wel kennen als ze buiten de deur gaan eten in Rotterdam bij toko's zoals De Kleine Ondeugd,Warisan,Hua Hin,Suwannaphom,Lulu,See You See Me etc.
Uiteraard zoals bij mijn eerste nasi-goreng is ook hier 'Bert'weer volop aanwezig.
[ afbeelding ]
Dit keer een schone keuken,maar wat wil je: Het is tenslotte maandag![]()
[ afbeelding ]
( De basis staat klaar om te gebruiken: Fijn gesneden chili's in azijn,knoflook olie en gesneden peterselie i.c.m.Am Choi,koude oude rijst
en eigeel...en....Bert!)
[ afbeelding ]
Vol die vlam - 250 graden Celcius en oplopend - en knoflook olie erin)
[ afbeelding ]
Eieren klutsen en daarna in de wok zodat het even zoals hierboven uitziet.
[ afbeelding ]
Daarna gooien we er stukken gesneden ui erbij en drukken alles flink aan zodat het goed vermengd geraakt en nog steeds een volle vlam.
[ afbeelding ]
Teentjes knoflook erbij en daarna gelijk de koude rijst en flink te keer gaan met de grote soeplepel zodat alles goed vermengd wordt en niet aanbrand.
[ afbeelding ]
Alleen nog droogzout en suiker toevoegen om de basis! gereed te hebben en op smaak! Nadat dat geconstateerd is gaan we de nasi-goreng aankleden op mijn manier en dus gaan de gewassen grote garnalen er ook bij. Onderwijl blijven spelen met die grote soeplepel zodat alles met elkaar wordt vermengd en vooral niet aanbrand.
[ afbeelding ]
Hierna terwijl gooien we er zwarte peper bij zodat de nasi-goreng i.c.m. met de eerder gebruikte specerijen nu ook meer een kleurtje begint te krijgen. De garnalen zien er langzamerhand goed uit en dus tijd voor...
[ afbeelding ]
Stukjes krab!![]()
![]()
en mengen maar met die hoge vlam.
[ afbeelding ]
Kijk eens even...dat begint er uit uit te zien zoals ik mijn traditionele Thaise nasi-goreng wil en zie en herken zoals die in het hoge noorden wordt bereidt. MAAR... we zijn er nog niet!
[ afbeelding ]
Fijn gesneden peterselie erbij en er komt al iets meer kleur in...Hmmm...nog maar wat erbij maar wat....![]()
[ afbeelding ]
Rode uien!Ben ik gek op maar er moet nog wat bij. Oh wacht...ik had nog de restanten groenvoer ergens staan.
[ afbeelding ]
Boeja...alle gesneden Am Choi en resten van het overige groenvoer erbij en nog even flink mengen en op de volle vlam laten staan en dan zijn we klaar...nou ja: Wel even proeven of het geworden is zoals ik het wilde.
[ afbeelding ]
Zo...klaar en het ziet er goed uit! Wat een fraaie kleuren palet! Maar het is wel bloedje warm in de keuken...wil ff paffen maar dan wordt degene die de foto's naast mij schiet en van wie de keuken is boos,dus dat doen we maar niet. Daarbij is een rooksmaak in je mond erg vies als je zo een goddelijke traditionele nasi-goreng gaat proeven.
[ afbeelding ]
Even proeven....g o d d e l i j k !![]()
![]()
johannes_vermeer en consorten eat ur heart out..
*grapje*
[ afbeelding ]
Bert heeft het ook goed gekeurd en i.c.m. de fijn gesneden chili's gaat mij dit heerlijk smaken.
[ afbeelding ]
En zo ziet het eruit i.c.m. een frisje. Noord-Thaise traditionele nasi-goreng die zelfs de goedkeuring kreeg van degene die dit keer niet zelf achter het fornuis stond maar mijn foto-camera vasthield en de foto's maakte en die ook wonderwel bijna allemaal goed gelukt zijn.
Waar is jouw topic dan?quote:Op dinsdag 16 februari 2016 19:07 schreef fathank het volgende:
Wat een hoop interessantdoenerij met een wok en een beetje rijst
Dit doe je in een half uurtje, max. Iedere downie kan dit.
Ik voel niet de drang om een reportage te maken over iets simpels als nasi om er vervolgens hoogdravend mee te koop mee te lopen op een forum voor een stel vreemden. Dat narcistische trekje heb ik denk ik niet meegekregen.quote:
Heerlijk dit soort opgefokte posts over een onbenullig onderwerp als wie de beste nasi maaktquote:Op zaterdag 24 mei 2014 08:00 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Als indo....Probeer je nu een beetje de IWAB type uit te hangen alsof dat een soort kwalificatie is wie de beste nasi maakt nl. dat je indo bent? Dan heb je allereerst als indo de OP niet goed gelezen wat de insteek was. Dus een lesje goed leren lezen zou goed bij je passen als indo. Of moet de blanda zoals vroeger in de koloniale tijd je weer gaan onderwijzen met aap,noot, mies op de plantage, zodat je leert goed te lezen en te begrijpen alvorens je probeert indruk te maken?
Oh en als indo weet je waarschijnlijk wel dat er ook in Indonesie in de verschillende regio's al allerlei variaties op "de nasi-goreng"is,dus jouw aangehaalde garnalen en spek maken geen enkele indruk dan dat je poogt een beetje interessant te doen. Maar laat gerust jouw geweldige creatie zien in een apart topic,weet ik dat ik het net zo als jij hier doet heerlijk kan fileren.![]()
Als indo...tsss alsof je een patent nog hebt op de nasi. Sodemieter toch op malloot.
Ben al jaren bezig om die Surinaams te krijgen maar lukt nog steeds niet.quote:Op woensdag 17 februari 2016 01:36 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Heerlijk dit soort opgefokte posts over een onbenullig onderwerp als wie de beste nasi maakt
Die wat? Je bedoelt dat je surinaamse nasi wil?quote:Op woensdag 17 februari 2016 02:13 schreef Piet_Piraat het volgende:
[..]
Ben al jaren bezig om die Surinaams te krijgen maar lukt nog steeds niet.
Pics van je vriendin.quote:Op dinsdag 15 april 2014 18:18 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Mijn vriendin maakt de lekkerste nasi die ik ken en ook die ziet er heel saai uit, maar is me toch lèkker
Soms gaat smaak echt boven looks hoor
Nasi is gewoon rijst.quote:Op woensdag 17 februari 2016 02:32 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Die wat? Je bedoelt dat je surinaamse nasi wil?
Voor zover ik weet is nasi gewoon indonesisch en niet suri, maar goed als je het suri wil knal er je er toch lekker surinaams kerriepoeder, kouseband en kip doorheen, wordt alles surinaams van.
Overigens is waar ik nu zit (noord brazilie) helemaal niet zo ver van Suriname maar de cultuur in suriname is compleet anders dan in brazilie, het zijn bijna andere werelden. Maar kouseband zag ik hier dan wel weer in de winkel liggen. Alleen eet bijna niemand het hier, tenminste ik zie mensen het niet pakken en het ligt een beetje verstopt in de koelafdeling.
Jij hebt duidelijk nog nooit nasi a la johannes gegeten.quote:Op dinsdag 16 februari 2016 19:20 schreef fathank het volgende:
[..]
Ik voel niet de drang om een reportage te maken over iets simpels als nasi om er vervolgens hoogdravend mee te koop mee te lopen op een forum voor een stel vreemden. Dat narcistische trekje heb ik denk ik niet meegekregen.
Ik heb het dan ook niet over Johannes die hier een beetje interessant zichzelf op de borst loopt te kloppenquote:Op woensdag 17 februari 2016 09:51 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Jij hebt duidelijk nog nooit nasi a la johannes gegeten.
Gedroogde garnaaltjes en fa chong worst erdoorheenquote:Op woensdag 17 februari 2016 02:13 schreef Piet_Piraat het volgende:
[..]
Ben al jaren bezig om die Surinaams te krijgen maar lukt nog steeds niet.
Ja in het maleis ja, gefeliciteerd captain obvious.quote:Op woensdag 17 februari 2016 09:50 schreef jpg97 het volgende:
[..]
Nasi is gewoon rijst.
Nasi goreng is gebakken rijst.
Die Nederlandse 'vanillesuiker' wordt daarom in D ook verkocht als vanilline suiker. Echte vanillesuiker is lekkerderquote:Op woensdag 17 februari 2016 17:00 schreef sirdanilot het volgende:
Vergelijk het met kunstmatige vanillesuiker vs echte vanille peulen/ echt extract.
Dat is het leuke aan nasi, het is uiteindelijk gewoon kliek op rijst basis.quote:Op woensdag 17 februari 2016 21:40 schreef sirdanilot het volgende:
Ik heb nu overigens een enorme berg gekookte rijst over, dus misschien maak ik morgen wel nas![]()
Alleen weet ik niet of ik de juiste kruiden hier kan krijgen. Komijnpoeder zal wel lukken, gember ook wel, maar kurkuma en korianderpoeder wordt lastig. Dingen als trassi zijn al helemaal niet te krijgen maar gedroogde garnalen zijn er in overvloed.
Kleine SS-jes erin , heerlijkquote:Op woensdag 17 februari 2016 12:03 schreef pietbier het volgende:
Ik ben benieuwd hoe ze dat vroeger aten in Nasi-Duitsland....
Ik denk dat ze het bakten op gasquote:Op woensdag 17 februari 2016 12:03 schreef pietbier het volgende:
Ik ben benieuwd hoe ze dat vroeger aten in Nasi-Duitsland....
Het staat je vrij om vanavond bami te maken en ons te laten meegenietenquote:Op donderdag 18 februari 2016 16:46 schreef Bramito het volgende:
Briljante Nasi-Duitsland grappen!![]()
Verder een schande dat er geen gelijkwaardig babipangang topic is.
Niet op dit niveau... Het zou niet hetzelfde zijn... een soort "Star Wars - The phantom Menace". Dat moet je niet willen...quote:Op donderdag 18 februari 2016 17:03 schreef Ludachrist het volgende:
[..]
Het staat je vrij om vanavond bami te maken en ons te laten meegenieten.
Dit topic is een imitataie, he. Voor dit topic had je CUL / Nasi a la Johannes #4 lekker .quote:Op donderdag 18 februari 2016 17:07 schreef Bramito het volgende:
[..]
Niet op dit niveau... Het zou niet hetzelfde zijn... een soort "Star Wars - The phantom Menace". Dat moet je niet willen...
Ook mij is dat toendertijd gelukt.quote:Op vrijdag 19 februari 2016 14:07 schreef Ludachrist het volgende:
[..]
Dit topic is een imitataie, he. Voor dit topic had je CUL / Nasi a la Johannes #4 lekker .
Daar wordt weliswaar ook op een absurd hoog niveau gekookt, zeker door johannes_vermeer zelf, maar wordt het toch heel begrijpelijk uitgelegd en is het voor de leek prima te behappen. Dat is ook een mogelijke insteek voor een prachtige bami-reeks.
Oh, ik dacht dat iedereen onderling afgesproken had om maar te doen alsof het een succesvolle replica van johannes_vermeer zijn meesterwerk was.quote:Op vrijdag 19 februari 2016 14:10 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Ook mij is dat toendertijd gelukt.
CUL / Nasi a la Johannes
quote:Op woensdag 6 april 2016 16:17 schreef Iwanius het volgende:
Dit is mijn eigen nasi-topic en geen Johannes_Verneer replica topic want zijn versie of van wie dan ook,heb ik niet nodig om de beste traditionele nasi-goreng op zijn Surinaams-Chinees of Thais op tafel te zetten. De echte kenners hebben het al goedgekeurd! Ik wacht nog steeds op die beloofde evenaring van de Vermeer nasi-clan van wat ik op tafel neerzet in al zijn traditioneelheid en zonder die feestaankleding die de meesten zo geweldig vinden en zo roemen. 'Hollandse"nasi is het en blijft het aka de zondagchinees nasi waar 70% van Nederland meer wegloopt en gewoon 'nep' is.
En anders laat ik Golfer eens een Nasi-goreng bereiden aangezien die ook erg goed op dit gebied is en wel wat weet van smaken en zuivere bereidingen.
Haha, ondanks dit compliment (en de knowhow) ga ik deze uitdaging niet aan, dat laat ik dan weer liever over aan onze Oosters eten-expert, RobinOok.quote:Op woensdag 6 april 2016 16:17 schreef Iwanius het volgende:
.
En anders laat ik Golfer eens een Nasi-goreng bereiden aangezien die ook erg goed op dit gebied is en wel wat weet van smaken en zuivere bereidingen.
Op wie doel je?quote:Op woensdag 6 april 2016 16:40 schreef kanovinnie het volgende:
Jouw post staat zo vol met onwaarheden dat ik er geeneens op in ga. Tjongejonge zeg, ik had beter van je verwacht.
In een goede nasi proef je persoonlijkheid, de aandacht voor het gerecht, kortom: een soort ongrijpbare energie. Dat heeft niet iedereen. De nasi van johannes_vermeer kenmerkt zich door een ongekende finesse. Hij weet in het gerecht een soort magische bovenlaag van elementen aan te brengen.quote:Op woensdag 6 april 2016 16:17 schreef Iwanius het volgende:
Dit is mijn eigen nasi-topic en geen Johannes_Verneer replica topic want zijn versie of van wie dan ook,heb ik niet nodig om de beste traditionele nasi-goreng op zijn Surinaams-Chinees of Thais op tafel te zetten. De echte kenners hebben het al goedgekeurd! Ik wacht nog steeds op die beloofde evenaring van de Vermeer nasi-clan van wat ik op tafel neerzet in al zijn traditioneelheid en zonder die feestaankleding die de meesten zo geweldig vinden en zo roemen. 'Hollandse"nasi is het en blijft het aka de zondagchinees nasi waar 70% van Nederland meer wegloopt en gewoon 'nep' is.
En anders laat ik Golfer eens een Nasi-goreng bereiden aangezien die ook erg goed op dit gebied is en wel wat weet van smaken en zuivere bereidingen.
die van Iwanius. Ik geloof wel dat robin wat van oosters eten weet.quote:
Onwaarheden? Voorlopig heb ik laten zien hoe je het best een nasi-goreng bereidt zonder al die hoempapa aankleding en aangepaste smaak. Ik ben een beetje klaar dat jullie mijn nasi topic gebruiken voor promotie van vooral je eigen feest nasi ongeacht hoeveel lui het wel lekker vinden. Blijf dan gewoon in je eigen topic en loop daar jezelf verder op te hemelen.quote:Op woensdag 6 april 2016 16:40 schreef kanovinnie het volgende:
Jouw post staat zo vol met onwaarheden dat ik er geeneens op in ga. Tjongejonge zeg, ik had beter van je verwacht.
Zolang ik niet minstens een bereiding zie zoals ik het heb laten zien en hoe het hoort qua basis bereiding in al zijn zuiverheid,beschouw ik alles wat hierboven staat gehypte BS van de bovenste orde en leuk studentenvoer voor leken die denken dat ze een echte nasi-goreng eten en wat voorstellen. Zo wel dan neem je de uitdaging zoals ik eerder memoreerde aan en wel dat ik drie gespecialiseerde koks jullie gerechten laat proeven en beoordelen. Ik weet al wat ze zullen zeggen bij de bereiding ervan.quote:Op woensdag 6 april 2016 16:46 schreef Paxcon het volgende:
In een goede nasi proef je persoonlijkheid gelul, de aandacht voor het gerecht flikker er van alles in om een smaak te creeren, kortom: een soort ongrijpbare energie Ja lekker zweverig lullen na 40 pilsjes kan ik ook.. Dat heeft wil niet iedereen. De nasi van johannes_vermeer kenmerkt zich door een ongekende finesse.![]()
Voor de leken onder ons zeker. Hij weet in het gerecht een soort magische bovenlaag van elementen aan te brengen.
Hij weet het een zelfgemaakt brouwsel tot iets geweldigs te hypen met veel toevoegingen om een een smaak te krijgen en zodat het lekker is.
Zie hier de onbetwiste nasi kenner, deze man verkondigd het woord van nasi als een ware dictator. Geen nasi is waardig zonder goedkeuring van Iwaniusquote:Op woensdag 6 april 2016 17:15 schreef Iwanius het volgende:
Op de BBQ bereide steak- drumsticks met zelfgemaakte bonensalade en mais en cola. Jij haalt zeker bij die Marokkaan afhaalshop met die voorgeprepareerde rommel ¤ 14,95 vette rommel.
[..]
Onwaarheden? Voorlopig heb ik laten zien hoe je het best een nasi-goreng bereidt zonder al die hoempapa aankleding en aangepaste smaak. Ik ben een beetje klaar dat jullie mijn nasi topic gebruiken voor promotie van vooral je eigen feest nasi ongeacht hoeveel lui het wel lekker vinden. Blijf dan gewoon in je eigen topic en loop daar jezelf verder op te hemelen.
[..]
Zolang ik niet minstens een bereiding zie zoals ik het heb laten zien en hoe het hoort qua basis bereiding in al zijn zuiverheid,beschouw ik alles wat hierboven staat gehyote BS van de bovenste orde en leuk studentenvoer voor leken die denken dat ze een echte nasi-goreng eten.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op donderdag 12 maart 2009 22:55 schreef Adelante het volgende:
Welkom vader renwan ^O^
Uw zoon is een modeluser in KLB, waar velen een voorbeeld aan zouden moeten nemen.
Dat is toch geen salade? Dat is gewoon smerige bagger.quote:Op woensdag 6 april 2016 17:15 schreef Iwanius het volgende:
Op de BBQ bereide steak- drumsticks met zelfgemaakte bonen-aardappel salade en mais en cola. Jij haalt zeker bij die Marokkaan afhaalshop met die voorgeprepareerde rommel ¤ 14,95 die je dan braaf opeet.
[..]
Onwaarheden? Voorlopig heb ik laten zien hoe je het best een nasi-goreng bereidt zonder al die hoempapa aankleding en aangepaste smaak. Ik ben een beetje klaar dat jullie mijn nasi topic gebruiken voor promotie van vooral je eigen feest nasi ongeacht hoeveel lui het wel lekker vinden. Blijf dan gewoon in je eigen topic en loop daar jezelf verder op te hemelen.
[..]
Zolang ik niet minstens een bereiding zie zoals ik het heb laten zien en hoe het hoort qua basis bereiding in al zijn zuiverheid,beschouw ik alles wat hierboven staat gehypte BS van de bovenste orde en leuk studentenvoer voor leken die denken dat ze een echte nasi-goreng eten en wat voorstellen. Zo wel dan neem je de uitdaging zoals ik eerder memoreerde aan en wel dat ik drie gespecialiseerde koks jullie gerechten laat proeven en beoordelen. Ik weet al wat ze zullen zeggen bij de bereiding ervan.
quote:Op woensdag 6 april 2016 17:18 schreef renwan het volgende:
[..]
Zie hier de onbetwiste nasi kenner, deze man verkondigd het woord van nasi als een ware dictator. Geen nasi is waardig zonder goedkeuring van IwaniusNasi-Nazi, Seinfeld zelf zou er van onder de indruk zijn.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Siesta & Fiesta!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |