abonnement Unibet Coolblue
pi_140305166
Ik ben benieuwd naar de nasi van Wisheh. Een goed recept kan overal en van iedereen vandaan komen is mijn ervaring. Wanneer iemand heel stellig is, dan wordt mijn interesse juist gewekt.
pi_140305239
Waar is de trassi? Verder mooie basic nasi. K had de aromat en ve tsin eruit gelaten en smaak met iets anders gemaakt. Maar iig been conimex, waarvoor mijn complimenten!
Whatever...
pi_140306145
quote:
2s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 08:00 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Als indo.... :') Probeer je nu een beetje de IWAB type uit te hangen alsof dat een soort kwalificatie is wie de beste nasi maakt nl. dat je indo bent? Dan heb je allereerst als indo de OP niet goed gelezen wat de insteek was. Dus een lesje goed leren lezen zou goed bij je passen als indo. Of moet de blanda zoals vroeger in de koloniale tijd je weer gaan onderwijzen met aap,noot, mies op de plantage, zodat je leert goed te lezen en te begrijpen alvorens je probeert indruk te maken?

Oh en ��als indo weet je waarschijnlijk wel dat er ook in Indonesie in de verschillende regio's al allerlei variaties op "de nasi-goreng"is,dus jouw aangehaalde garnalen en spek maken geen enkele indruk dan dat je poogt een beetje interessant te doen. Maar laat gerust jouw geweldige creatie zien in een apart topic,weet ik dat ik het net zo als jij hier doet heerlijk kan fileren. }:|

Als indo...tsss alsof je een patent nog hebt op de nasi. Sodemieter toch op malloot. :r
Waarom doe je zo verheven? Daarnaast verkondig jij allerlei onzin in elke post. Je schrijft in je OP dat je even aan ons laat zien hoe lekkere gebakken rijst gemaakt dient te worden, maar vervolgens kom je met 'basis' gebakken rijst. Deceptie alom. In je OP geef je tevens een sneer naar mensen die bij de afhaalchinees hun portie gebakken rijst halen, terwijl jij exact een kopie van de afhaalchinees aan ons voorschotelt en in exact dezelfde omgeving bereid is, keuken die ontzettend ranzig is.

[ Bericht 2% gewijzigd door wiskundenoob op 24-05-2014 15:51:17 ]
pi_140306199
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 18:55 schreef Wisheh het volgende:
Ik als indo moet toch zeggen dat dit aardige slechte nasi goreng is. Ik mis ten eerste al de garnalen en spek. Ik ga ook maar eens een topic maken met hoe wij dat hier doen. En waar is de sambal? :(
Ik ben benieuwd naar jouw versie :)

Ben het er wel mee eens dat de vetsin een aromat eruit kunnen. Spek en garnalen (+trasi) kunnen dan de umami smaak geven die je mist door het weglaten van de poeders.
Whatever...
pi_140321356
quote:
2s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 08:00 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Als indo.... :') Probeer je nu een beetje de IWAB type uit te hangen alsof dat een soort kwalificatie is wie de beste nasi maakt nl. dat je indo bent? Dan heb je allereerst als indo de OP niet goed gelezen wat de insteek was. Dus een lesje goed leren lezen zou goed bij je passen als indo. Of moet de blanda zoals vroeger in de koloniale tijd je weer gaan onderwijzen met aap,noot, mies op de plantage, zodat je leert goed te lezen en te begrijpen alvorens je probeert indruk te maken?

Oh en als indo weet je waarschijnlijk wel dat er ook in Indonesie in de verschillende regio's al allerlei variaties op "de nasi-goreng"is,dus jouw aangehaalde garnalen en spek maken geen enkele indruk dan dat je poogt een beetje interessant te doen. Maar laat gerust jouw geweldige creatie zien in een apart topic,weet ik dat ik het net zo als jij hier doet heerlijk kan fileren. }:|

Als indo...tsss alsof je een patent nog hebt op de nasi. Sodemieter toch op malloot. :r
Op je teentjes getrapt? Doe normaal man, je lijkt wel een kleuter met zon reactie. Je doet zelf in de OP alsof je weet wat je doet maar als ik bijvoorbeeld al de Aromat voorbij zie komen dan kunnen we je toch helaas niet helemaal serieus nemen.
pi_140323146
Ik, als niet praktiserend Indo :') , kan zowel zwartgeblakerde nasi als nasi met spek (meerderheid van Indonesie is islamitisch) niet waarderen. Ik ben het ermee eens dat het geen kleffige zooi hoort te zijn maar met verse zilvervliesrijst heb ik dat probleem eigenlijk nooit gehad
pi_140326891
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 10:08 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ik ben benieuwd naar jouw versie :)

Ben het er wel mee eens dat de vetsin een aromat eruit kunnen. Spek en garnalen (+trasi) kunnen dan de umami smaak geven die je mist door het weglaten van de poeders.
ve-tsin is een redelijk normale smaakversterker die van nature voorkomt in westerse voedingsmiddelen zoals gerijpte kaas en zongedroogde tomaten, en tegenwoordig vaak in poedervorm in oosterse keukens gebruikt wordt. Het gekke is alleen dat dit poeder door bepaalde westerse stromingen zonder enige kennis van zaken wordt gedemoniseerd.

Verder: spek? dat hoort meer bij Chinese gebakken rijstgerechten, indonesie is grotendeels islamitisch.
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_140327751
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 22:25 schreef Sicstus het volgende:

[..]

ve-tsin is een redelijk normale smaakversterker die van nature voorkomt in westerse voedingsmiddelen zoals gerijpte kaas en zongedroogde tomaten, en tegenwoordig vaak in poedervorm in oosterse keukens gebruikt wordt. Het gekke is alleen dat dit poeder door bepaalde westerse stromingen zonder enige kennis van zaken wordt gedemoniseerd.

Verder: spek? dat hoort meer bij Chinese gebakken rijstgerechten, indonesie is grotendeels islamitisch.
Ik weet waar vetsin in voorkomt. Maar vetsin is net als vanilline, plat vergeleken met echte vanille. Smaakmakers met veel glutamaat maar ook andere smaakverstekrers verdiepen de smaak veel meer. Nucleotiden bijvoorbeeld versterken het efrect van glutamaat, en glutamyl peptiden en diverse stoffen uit gist, paddenstoelen, ui en knoflook doen dat soort dingen ook. Kokumi wordt momenteel als 6e smaak genoemd trouwens. Zoek maar eens.

Met name fermenteren, rijpen, aging zorgt voor meer umami en kokumi stoffen in het voedsel. Goudse kaas (zeer oude) bevat niet alleen veel MSG, maar ook allerlei andere stoffen die de smaak vol, diep, warm en 'mondvullend' maken.

Je kunt op zich best ergens vetsin aan toevoegen, maar alsnog gaat dat het gerecht niet maken. Dit is ook de reden dat pakjes en zakjes toch niet zo goed proeven als het echte ding. Dus ik voeg liever sojasaus toe, of spek, een uitje, knoflook, kas, ipv vetsin.

De complexiteit van een goed klaargemaakt gerecht is niet met een enkel poedertje te bereiken. Ik ben dus verder helemaal neit tegen vetsin, maar ik vind dat er betere alternatieven zijn mbt smaak.

En oja, indonesie is pas rond 1600 geislamiseerd, toen pas waren java en sumatra serieus islamitisch. Het geloof had zih overigens gemengd met de animistische religies aldaar, dus wat je zegt klopt vooral voor nu, maar niet perse voor traditionele gerechten. Overigens zou het spek ook wel eens door Nederlanders in indonesie zijn geintroduceerd.
Whatever...
pi_153933569


Daar ik ooit beloofde een verrassing in petto te hebben op nasi-goreng gebied vond ik het vandaag maar eens tijd om deze in te lossen d.m.v. mijn Thaise traditionele nasi-goreng en wel zoals deze in het uiterste noorden (Chiang Rai e.d.) van Thailand wordt bereidt (grens Laos) en hemelsbreed verschilt in smaak met het 'toeristen'voer uit Bangkok en omstreken en die de meesten in Nederland wel kennen als ze buiten de deur gaan eten in Rotterdam bij toko's zoals De Kleine Ondeugd,Warisan,Hua Hin,Suwannaphom,Lulu,See You See Me etc.

Uiteraard zoals bij mijn eerste nasi-goreng is ook hier 'Bert'weer volop aanwezig.


Dit keer een schone keuken,maar wat wil je: Het is tenslotte maandag ;)



( De basis staat klaar om te gebruiken: Fijn gesneden chili's in azijn,knoflook olie en gesneden peterselie i.c.m.Am Choi,koude oude rijst
en eigeel...en....Bert!)



Vol die vlam - 250 graden Celcius en oplopend - en knoflook olie erin)



Eieren klutsen en daarna in de wok zodat het even zoals hierboven uitziet.



Daarna gooien we er stukken gesneden ui erbij en drukken alles flink aan zodat het goed vermengd geraakt en nog steeds een volle vlam.



Teentjes knoflook erbij en daarna gelijk de koude rijst en flink te keer gaan met de grote soeplepel zodat alles goed vermengd wordt en niet aanbrand.



Alleen nog droogzout en suiker toevoegen om de basis! gereed te hebben en op smaak! Nadat dat geconstateerd is gaan we de nasi-goreng aankleden op mijn manier en dus gaan de gewassen grote garnalen er ook bij. Onderwijl blijven spelen met die grote soeplepel zodat alles met elkaar wordt vermengd en vooral niet aanbrand.



Hierna terwijl gooien we er zwarte peper bij zodat de nasi-goreng i.c.m. met de eerder gebruikte specerijen nu ook meer een kleurtje begint te krijgen. De garnalen zien er langzamerhand goed uit en dus tijd voor...



Stukjes krab! :9~ :9~ :9~ en mengen maar met die hoge vlam.



Kijk eens even...dat begint er uit uit te zien zoals ik mijn traditionele Thaise nasi-goreng wil en zie en herken zoals die in het hoge noorden wordt bereidt. MAAR... we zijn er nog niet!



Fijn gesneden peterselie erbij en er komt al iets meer kleur in...Hmmm...nog maar wat erbij maar wat.... O-)



Rode uien! *O* Ben ik gek op maar er moet nog wat bij. Oh wacht...ik had nog de restanten groenvoer ergens staan.



Boeja...alle gesneden Am Choi en resten van het overige groenvoer erbij en nog even flink mengen en op de volle vlam laten staan en dan zijn we klaar...nou ja: Wel even proeven of het geworden is zoals ik het wilde.



Zo...klaar en het ziet er goed uit! Wat een fraaie kleuren palet! Maar het is wel bloedje warm in de keuken...wil ff paffen maar dan wordt degene die de foto's naast mij schiet en van wie de keuken is boos,dus dat doen we maar niet. Daarbij is een rooksmaak in je mond erg vies als je zo een goddelijke traditionele nasi-goreng gaat proeven.



Even proeven....g o d d e l i j k ! :Y :Y :Y johannes_vermeer en consorten eat ur heart out.. ;) *grapje*



Bert heeft het ook goed gekeurd en i.c.m. de fijn gesneden chili's gaat mij dit heerlijk smaken.



En zo ziet het eruit i.c.m. een frisje. Noord-Thaise traditionele nasi-goreng die zelfs de goedkeuring kreeg van degene die dit keer niet zelf achter het fornuis stond maar mijn foto-camera vasthield en de foto's maakte en die ook wonderwel bijna allemaal goed gelukt zijn.


[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 29-06-2015 19:43:42 ]
pi_153933773
Ziet er goed uit voor een beginner. Nog een jaartje oefenen en je kan de nasi a la johannes bereiden. ^O^
pi_153933856
quote:
3s.gif Op dinsdag 15 april 2014 18:07 schreef Iwanius het volgende:
Nadat ik als een van de weinigen binnen CUL de nasi van CUL collega Johannes en consorten aan de kaak stelde en aangaf dat dit niet mijn idee van een echt lekkere nasi-goreng is, gewoon omdat ik een betere en veel smakelijke nasi-goreng gewend ben en dit onder de "Hollandse"zondagschinees (flauw en smaakloos = Indische nasi imitatie) nasi-goreng schaarde,beloofde ik eenmalig een eigen nasi-goreng naar FOK! te loodsen die voor mij het voorbeeld is van hoe een hele simpele nasi-goreng eruit behoort te zien en vooral behoort te smaken. :s)

En omdat ik erbij blijf dat een echte goede nasi-goreng zoals ik dat ken het beste bereid kan worden in een diepe metalen wok,bijbehorende branders en hoge vlam (en temperaturen van boven de 250 graden) is voor deze ene keer uitgeweken naar een professionele horeca-keuken alwaar ik voor deze ene keer de simpele receptuur laat zien. Mijn dank gaat ook uit naar de eigenaar en kok die mij gebruik lieten maken van hun keuken. Het is immers bekend dat elke goede restaurateur en kok mensen van buiten, en zelfs eigen personeel, niet in in hun keuken laat,laat staan gebruik laat maken van hun eigen apparatuur. In deze werd voor mij een uitzondering gemaakt.

Opvallende toeschouwer bij dit alles is Bert die menigeen zal kennen van kinderserie Sesamstraat. _O-

Als laatste: Er bestaat geen definitieve nasi-goreng mocht iemand dat denken!

Nasi-goreng is van oudsher niets anders dan oude rijst die met allerlei specerijen weer wordt opgefleurd ten einde geen eten te verspillen.Niet voor niets is nasi-goreng ook van oudsher een armen mensen gerechtje. Daarbij zijn er bijvoorbeeld al +/- 26 verschillende nasi-goreng variaties over de gehele wereld.

Daarom laat ik hier niets anders zien dan de basis! van een goede nasi-goreng. Dus alleen het meest noodzakelijke. Allerlei vleessoorten en schaaldieren erbij is allemaal smuk en kan je naar eigen behoeven later toevoegen.M.a.w. dit is in principe thuis makkelijk na te maken en kost qua ingrediënten amper wat! :Y

Bruine Nasi-goreng.

[ afbeelding ]
Zout & Ajinamoto (smaakversterker) & Aromat (knor smaakversterker) geklutste eieren,prei,kouseband,knoflook & uien en vooraan een sojasaus mix van lichte & zware sojasaus.


[ afbeelding ]
Sojaolie erin en daar de wok al behoorlijk heet is wachten tot de olie gaat knetteren en met je spatel ondertussen wat roeren om de boel te versnellen.


[ afbeelding ]
Geklutste eieren er in en een lage vlam even aanhouden.


[ afbeelding ]
Bakje met knoflook en uitjes erin en roeren maar. Nog steeds lage vlam.


[ afbeelding ]
Bakje kousenband erin en flink roeren. Hoge vlam nu omdat dit snel en kortstondig gaar moet worden en omdat zo meteen de rijst erbij komt.


[ afbeelding ]
Oude & koude rijst erbij en hoogste stand qua vlam en flink aanzetten om de rijst snel los en goed gegaard en vermengd te krijgen met de eerder ingebrachte specerijen en nu ook de prei. Kortom aanpoten met die spatel. :{


[ afbeelding ]
Nu gooien we het bakje met het zout en de verschillende smaakversterkers erbij.

Ondertussen gewoon doorgaan met het spelen met die spatel want het geheel moet lekker knapperig worden,de smaken van de verschillende ingredienten moeten goed met elkaar vermengt geraken en niet aanbranden, want anders krijgt de gebakken rijst een rokerige(aangebrande) smaak en is alles voor niets geweest!


[ afbeelding ]
Nu is het tijd voor het bakje gemengde sojasaus die mijn nasi dus die mooie bruine kleur geeft waar ik altijd op doelde.En ondertussen gewoon door blijven spelen met die spatel want ik zie nog voldoende 'witte' rijstkorrels. :Y


[ afbeelding ]
Kijk eens wat al dat spelen met die spatel heeft opgeleverd *) (ook omdat ik nog wat extra van die soja-mix erbij heb gedaan om het kleuringsproces te versnellen.).


Maar! ik mis nog wat omdat door het continue op een hoge vlam te bereiden de kans bestaat dat de rijstkorrel te droog wordt. Dus?

[ afbeelding ]
Sesam olie erbij om de rijstkorrel wat vetter (natter) te maken en waardoor de kruidige smaak bewaart blijft!


[ afbeelding ]
En zo ziet het eruit. Een doodsimpele en smaakvolle nasi-goreng zonder allerlei poespas.
Niet te droge rijstkorrel,geen overdadigheid aan allerlei groenten maar wel vol gekruid in smaak! M.a.w.gewoon simpel,eenvoudig en vooral lekker! :s)

Allemachtig, wat ziet dat er verschrikkelijk slecht uit
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_153933996
quote:
0s.gif Op maandag 29 juni 2015 19:49 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Allemachtig, wat ziet dat er verschrikkelijk slecht uit
Lekker makkelijk, een beginner afzeiken. :{w Of denk je soms dat iedereen zo goed kan koken als Johannes?
pi_153934282
quote:
0s.gif Op maandag 29 juni 2015 19:54 schreef gargamelnl het volgende:

[..]

Lekker makkelijk, een beginner afzeiken. :{w Of denk je soms dat iedereen zo goed kan koken als Johannes?
sorry.

Ik kan zelfs niet zo goed koken.

Maar ik heb zijn tweede poging gezien, en dat zag er al een stuk beter uit. ^O^
Spijt me, ik had meer moeten lezen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_153937707
quote:
0s.gif Op maandag 29 juni 2015 19:37 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]

Daar ik ooit beloofde een verrassing in petto te hebben op nasi-goreng gebied vond ik het vandaag maar eens tijd om deze in te lossen d.m.v. mijn Thaise traditionele nasi-goreng en wel zoals deze in het uiterste noorden (Chiang Rai e.d.) van Thailand wordt bereidt (grens Laos) en hemelsbreed verschilt in smaak met het 'toeristen'voer uit Bangkok en omstreken en die de meesten in Nederland wel kennen als ze buiten de deur gaan eten in Rotterdam bij toko's zoals De Kleine Ondeugd,Warisan,Hua Hin,Suwannaphom,Lulu,See You See Me etc.

Uiteraard zoals bij mijn eerste nasi-goreng is ook hier 'Bert'weer volop aanwezig.

[ afbeelding ]
Dit keer een schone keuken,maar wat wil je: Het is tenslotte maandag ;)


[ afbeelding ]
( De basis staat klaar om te gebruiken: Fijn gesneden chili's in azijn,knoflook olie en gesneden peterselie i.c.m.Am Choi,koude oude rijst
en eigeel...en....Bert!)


[ afbeelding ]
Vol die vlam - 250 graden Celcius en oplopend - en knoflook olie erin)


[ afbeelding ]
Eieren klutsen en daarna in de wok zodat het even zoals hierboven uitziet.


[ afbeelding ]
Daarna gooien we er stukken gesneden ui erbij en drukken alles flink aan zodat het goed vermengd geraakt en nog steeds een volle vlam.


[ afbeelding ]
Teentjes knoflook erbij en daarna gelijk de koude rijst en flink te keer gaan met de grote soeplepel zodat alles goed vermengd wordt en niet aanbrand.


[ afbeelding ]
Alleen nog droogzout en suiker toevoegen om de basis! gereed te hebben en op smaak! Nadat dat geconstateerd is gaan we de nasi-goreng aankleden op mijn manier en dus gaan de gewassen grote garnalen er ook bij. Onderwijl blijven spelen met die grote soeplepel zodat alles met elkaar wordt vermengd en vooral niet aanbrand.


[ afbeelding ]
Hierna terwijl gooien we er zwarte peper bij zodat de nasi-goreng i.c.m. met de eerder gebruikte specerijen nu ook meer een kleurtje begint te krijgen. De garnalen zien er langzamerhand goed uit en dus tijd voor...


[ afbeelding ]
Stukjes krab! :9~ :9~ :9~ en mengen maar met die hoge vlam.


[ afbeelding ]
Kijk eens even...dat begint er uit uit te zien zoals ik mijn traditionele Thaise nasi-goreng wil en zie en herken zoals die in het hoge noorden wordt bereidt. MAAR... we zijn er nog niet!


[ afbeelding ]
Fijn gesneden peterselie erbij en er komt al iets meer kleur in...Hmmm...nog maar wat erbij maar wat.... O-)


[ afbeelding ]
Rode uien! *O* Ben ik gek op maar er moet nog wat bij. Oh wacht...ik had nog de restanten groenvoer ergens staan.


[ afbeelding ]
Boeja...alle gesneden Am Choi en resten van het overige groenvoer erbij en nog even flink mengen en op de volle vlam laten staan en dan zijn we klaar...nou ja: Wel even proeven of het geworden is zoals ik het wilde.


[ afbeelding ]
Zo...klaar en het ziet er goed uit! Wat een fraaie kleuren palet! Maar het is wel bloedje warm in de keuken...wil ff paffen maar dan wordt degene die de foto's naast mij schiet en van wie de keuken is boos,dus dat doen we maar niet. Daarbij is een rooksmaak in je mond erg vies als je zo een goddelijke traditionele nasi-goreng gaat proeven.


[ afbeelding ]
Even proeven....g o d d e l i j k ! :Y :Y :Y johannes_vermeer en consorten eat ur heart out.. ;) *grapje*


[ afbeelding ]
Bert heeft het ook goed gekeurd en i.c.m. de fijn gesneden chili's gaat mij dit heerlijk smaken.


[ afbeelding ]
En zo ziet het eruit i.c.m. een frisje. Noord-Thaise traditionele nasi-goreng die zelfs de goedkeuring kreeg van degene die dit keer niet zelf achter het fornuis stond maar mijn foto-camera vasthield en de foto's maakte en die ook wonderwel bijna allemaal goed gelukt zijn.

Sjezus man, bij de commando´s...
Ik zwaai naar dieren.
  Forum Admin maandag 29 juni 2015 @ 22:07:29 #165
54263 crew  Pharkus
eeuwig vader, deeltijd autist
pi_153937936
Neem maar een bakje voor me mee ;)
Een vel leeg papier kan altijd nog een mooie tekening worden.
pi_153938116
Ziet er goed uit Iwanius, lekker koud pilsje er bij tis tenslotte maandag :7
blablablabla
  maandag 29 juni 2015 @ 22:25:42 #167
325896 Thezappa
Fok!dealer
pi_153938522
Lijkt me goed te vreten
aandeel Fok! hier te krijgen , pm voor vraagprijs
  Knapste mannelijke user 2022 maandag 29 juni 2015 @ 23:21:44 #168
206731 Mortaxx
Doomer
pi_153940692
Ik ben benieuwd hoe johannes dit gaat overtreffen
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
pi_153941855
Herken je onderstaande clip van mijn meest favoriete tv kok?


Als Johannes deze nasi gaat proberen na te maken in mijn nabijzijn (en ik heb hem een pm gestuurd met link) ben ik die mevrouw... :D

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 29-06-2015 23:54:41 ]
  Knapste mannelijke user 2022 maandag 29 juni 2015 @ 23:57:35 #170
206731 Mortaxx
Doomer
pi_153942041
Een masterclass nasi bereiden. Daar zou ik graag bij zijn
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
pi_153942306
Een jury van 3-5 personen heb ik zo samengesteld en dan geen amateurs maar mensen die er echt toedoen in de horeca-wereld en de traditioneelheid van de gerechten tot in hun vingers kennen. :Y Die plezier je echt niet met fantasie 'yosti' nasi-goreng's. Die serveren je bij een eerste aanblik van je gerecht al af met zinnen als: "Was je dronken?"..."Wat moet dit voorstellen?" ..."Denk je dat wij een grapje zijn?"...Wil je niet een andere hobby zoeken dan dit?"...

[ Bericht 32% gewijzigd door #ANONIEM op 30-06-2015 00:10:12 ]
  Trouwste user 2022 dinsdag 30 juni 2015 @ 08:56:35 #172
7889 tong80
Spleenheup
pi_153946433
Briljant topic :D _O_

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_153950991
quote:
2s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 00:07 schreef Iwanius het volgende:
'yosti' nasi-goreng's
Het is trouwens josti ipv yosti :')
Dat weet zelfs een josti :D
  Redactie Frontpage donderdag 2 juli 2015 @ 12:07:40 #174
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_154000997
Vetsin :r
Ta mère
El Coño
ウイスキー
  donderdag 2 juli 2015 @ 13:09:39 #175
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_154002428
Bij welk restaurant heb je nou staan koken?
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_159938428
Eentje waar het kon DU. ;)
  maandag 15 februari 2016 @ 16:38:42 #177
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_159938788
"Nasi" gemaakt door belanda's :')
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
  dinsdag 16 februari 2016 @ 19:07:53 #178
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_159970506
Wat een hoop interessantdoenerij met een wok en een beetje rijst :')

Dit doe je in een half uurtje, max. Iedere downie kan dit.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  Forum Admin dinsdag 16 februari 2016 @ 19:13:04 #179
54263 crew  Pharkus
eeuwig vader, deeltijd autist
pi_159970653
quote:
15s.gif Op dinsdag 16 februari 2016 19:07 schreef fathank het volgende:
Wat een hoop interessantdoenerij met een wok en een beetje rijst :')

Dit doe je in een half uurtje, max. Iedere downie kan dit.
Waar is jouw topic dan?
Een vel leeg papier kan altijd nog een mooie tekening worden.
  dinsdag 16 februari 2016 @ 19:20:54 #180
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_159970880
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 februari 2016 19:13 schreef Pharkus het volgende:

[..]

Waar is jouw topic dan?
Ik voel niet de drang om een reportage te maken over iets simpels als nasi om er vervolgens hoogdravend mee te koop mee te lopen op een forum voor een stel vreemden. Dat narcistische trekje heb ik denk ik niet meegekregen.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_159979405
Prachtige dag weer in CUL!

Eerst lopen de gemoederen hoog op over zalm en nu begint het weer over nasi _O_
Op donderdag 12 maart 2009 22:55 schreef Adelante het volgende:
Welkom vader renwan ^O^
Uw zoon is een modeluser in KLB, waar velen een voorbeeld aan zouden moeten nemen.
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 17 februari 2016 @ 01:36:29 #182
414785 sirdanilot
pi_159982906
quote:
2s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 08:00 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Als indo.... :') Probeer je nu een beetje de IWAB type uit te hangen alsof dat een soort kwalificatie is wie de beste nasi maakt nl. dat je indo bent? Dan heb je allereerst als indo de OP niet goed gelezen wat de insteek was. Dus een lesje goed leren lezen zou goed bij je passen als indo. Of moet de blanda zoals vroeger in de koloniale tijd je weer gaan onderwijzen met aap,noot, mies op de plantage, zodat je leert goed te lezen en te begrijpen alvorens je probeert indruk te maken?

Oh en als indo weet je waarschijnlijk wel dat er ook in Indonesie in de verschillende regio's al allerlei variaties op "de nasi-goreng"is,dus jouw aangehaalde garnalen en spek maken geen enkele indruk dan dat je poogt een beetje interessant te doen. Maar laat gerust jouw geweldige creatie zien in een apart topic,weet ik dat ik het net zo als jij hier doet heerlijk kan fileren. }:|

Als indo...tsss alsof je een patent nog hebt op de nasi. Sodemieter toch op malloot. :r
Heerlijk dit soort opgefokte posts over een onbenullig onderwerp als wie de beste nasi maakt _O-
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_159983186
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2016 01:36 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Heerlijk dit soort opgefokte posts over een onbenullig onderwerp als wie de beste nasi maakt _O-
Ben al jaren bezig om die Surinaams te krijgen maar lukt nog steeds niet.
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 17 februari 2016 @ 02:32:53 #184
414785 sirdanilot
pi_159983249
quote:
9s.gif Op woensdag 17 februari 2016 02:13 schreef Piet_Piraat het volgende:

[..]

Ben al jaren bezig om die Surinaams te krijgen maar lukt nog steeds niet.
Die wat? Je bedoelt dat je surinaamse nasi wil?

Voor zover ik weet is nasi gewoon indonesisch en niet suri, maar goed als je het suri wil knal er je er toch lekker surinaams kerriepoeder, kouseband en kip doorheen, wordt alles surinaams van.

Overigens is waar ik nu zit (noord brazilie) helemaal niet zo ver van Suriname maar de cultuur in suriname is compleet anders dan in brazilie, het zijn bijna andere werelden. Maar kouseband zag ik hier dan wel weer in de winkel liggen. Alleen eet bijna niemand het hier, tenminste ik zie mensen het niet pakken en het ligt een beetje verstopt in de koelafdeling.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_159983504
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 april 2014 18:18 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Mijn vriendin maakt de lekkerste nasi die ik ken en ook die ziet er heel saai uit, maar is me toch lèkker :9~
Soms gaat smaak echt boven looks hoor :Y
Pics van je vriendin.
Children of the night. What music they make.
  woensdag 17 februari 2016 @ 09:50:58 #186
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_159985198
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2016 02:32 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Die wat? Je bedoelt dat je surinaamse nasi wil?

Voor zover ik weet is nasi gewoon indonesisch en niet suri, maar goed als je het suri wil knal er je er toch lekker surinaams kerriepoeder, kouseband en kip doorheen, wordt alles surinaams van.

Overigens is waar ik nu zit (noord brazilie) helemaal niet zo ver van Suriname maar de cultuur in suriname is compleet anders dan in brazilie, het zijn bijna andere werelden. Maar kouseband zag ik hier dan wel weer in de winkel liggen. Alleen eet bijna niemand het hier, tenminste ik zie mensen het niet pakken en het ligt een beetje verstopt in de koelafdeling.
Nasi is gewoon rijst.
Nasi goreng is gebakken rijst.

:s)
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
  woensdag 17 februari 2016 @ 09:51:37 #187
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_159985207
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 februari 2016 19:20 schreef fathank het volgende:

[..]

Ik voel niet de drang om een reportage te maken over iets simpels als nasi om er vervolgens hoogdravend mee te koop mee te lopen op een forum voor een stel vreemden. Dat narcistische trekje heb ik denk ik niet meegekregen.
Jij hebt duidelijk nog nooit nasi a la johannes gegeten.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  woensdag 17 februari 2016 @ 10:29:40 #188
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_159985762
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2016 09:51 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Jij hebt duidelijk nog nooit nasi a la johannes gegeten.
Ik heb het dan ook niet over Johannes die hier een beetje interessant zichzelf op de borst loopt te kloppen
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_159986279
quote:
9s.gif Op woensdag 17 februari 2016 02:13 schreef Piet_Piraat het volgende:

[..]

Ben al jaren bezig om die Surinaams te krijgen maar lukt nog steeds niet.
Gedroogde garnaaltjes en fa chong worst erdoorheen
pi_159986738
surinaamse 'bami' :') Is gewoon gore spaghetti.
Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
pi_159987150
quote:
10s.gif Op maandag 15 februari 2016 16:25 schreef Iwanius het volgende:
Eentje waar het kon DU. ;)
Mooie kick na een half jaar.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_159987927
Ik ben benieuwd hoe ze dat vroeger aten in Nasi-Duitsland....
  woensdag 17 februari 2016 @ 13:46:11 #193
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_159990139
quote:
10s.gif Op woensdag 17 februari 2016 11:35 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Mooie kick na een half jaar.
Hij moet zijn posthistorierijtjes wel OCD-waardig houden hè? ;)
Snobs have more fun!
KLIK!
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 17 februari 2016 @ 16:49:38 #194
414785 sirdanilot
pi_159994351
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2016 09:50 schreef jpg97 het volgende:

[..]

Nasi is gewoon rijst.
Nasi goreng is gebakken rijst.

:s)
Ja in het maleis ja, gefeliciteerd captain obvious.

Met nasi bedoelen we in het nederlands het gerecht, niet puur de rijst.

Dat een woord in taal a X betekent betekent niet dat het in taal b het zelfde betekent, ook al is het een leenwoord. Een shirt is in het Engels ook een overhemd, en in het Nederlands alleen een t-shirt en nooit een overhemd.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 17 februari 2016 @ 17:00:00 #195
414785 sirdanilot
pi_159994579
Ik maak mijn nasi trouwens zo, zonder pakjes of zakjes, en het wordt altijd erg lekker.

- Gekookte rijst (kan vers gekookt zijn of een dag oud. Meestal heb ik niet zó veel restjes over dat ik een volledige maaltijd kan maken van het restje oude rijst, dus bij mij is het meestal vers gekookt).
- Vlees. Kan in blokjes gesneden kip zijn (liefst dij, borst kan ook), kan in blokjes gesneden varkenshaas zijn, kan spek zijn (niet erg indonesisch maar wel lekker), spek + gehakt, of andere combi's.
- Groenten die ik in huis heb. Kan wortel zijn, paprika, bok choi, chinese kool, taugé, of zelfs gewoon een kant en klare groente mix uit de supermarkt. In dat geval liever wel diepvries, want dat is verser dan de groenten van de 'vers' afdeling. Maar het liefst snijd ik zelf mijn groenten.

Als kruiden gebruik ik:
- trassi (heel belangrijk voor een goede umami smaak)
- vissaus (kan als je geen trassi in huis hebt)
- gedroogde chinese garnaaltjes (kan ook bovenstaande vervangen)
- kurkuma
- komijnpoeder
- korianderzaad
- fijngesneden gember, knoflook en ui
- een lekkere sambal uit pot, en/of chilipoeder, en/of gedroogde chilis.
- ketjap (of gewone soyasaus met suiker want ik heb niet altijd ketjap in huis)

Maak er een lekkere pindasaus bij, frituur er wat kroepoek bij, gebakken eitje erbij, pot atjar, heerlijk.

Als je voldoende van bovenstaande vissige' smaken gebruikt, heb je geen Conimex nodig, omdat de 'vissige' producten juist de natuurlijke MSG bevatten, en je dus geen kunstmatige MSG moet toevoegen. Dat de MSG an sich dezelfde stof is is natuulijk evident, maar het is veel beter om de natuurlijke producten te gebruiken, omdat je dan ook heel veel ándere smaakmakers erbij hebt dan alleen puur de MSG en je dus uiteindelijk minder MSG toe zult voegen aan het gerecht. Vergelijk het met kunstmatige vanillesuiker vs echte vanille peulen/ echt extract.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  Moderator woensdag 17 februari 2016 @ 18:51:59 #196
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_159997072
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2016 17:00 schreef sirdanilot het volgende:
Vergelijk het met kunstmatige vanillesuiker vs echte vanille peulen/ echt extract.
Die Nederlandse 'vanillesuiker' wordt daarom in D ook verkocht als vanilline suiker. Echte vanillesuiker is lekkerder :9
Kranplätze müssen verdichtet sein
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 17 februari 2016 @ 21:40:29 #197
414785 sirdanilot
pi_160003411
Ik heb nu overigens een enorme berg gekookte rijst over, dus misschien maak ik morgen wel nas *O*

Alleen weet ik niet of ik de juiste kruiden hier kan krijgen. Komijnpoeder zal wel lukken, gember ook wel, maar kurkuma en korianderpoeder wordt lastig. Dingen als trassi zijn al helemaal niet te krijgen maar gedroogde garnalen zijn er in overvloed.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 18 februari 2016 @ 08:44:59 #198
131800 Tarado
capô de fusca
pi_160010337
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2016 21:40 schreef sirdanilot het volgende:
Ik heb nu overigens een enorme berg gekookte rijst over, dus misschien maak ik morgen wel nas *O*

Alleen weet ik niet of ik de juiste kruiden hier kan krijgen. Komijnpoeder zal wel lukken, gember ook wel, maar kurkuma en korianderpoeder wordt lastig. Dingen als trassi zijn al helemaal niet te krijgen maar gedroogde garnalen zijn er in overvloed.
Dat is het leuke aan nasi, het is uiteindelijk gewoon kliek op rijst basis.
Je hebt niet veel nodig om het lekker te maken, tenzij je overal ter wereld vast wil houden aan 1 recept
pi_160013566
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2016 12:03 schreef pietbier het volgende:
Ik ben benieuwd hoe ze dat vroeger aten in Nasi-Duitsland....
Kleine SS-jes erin , heerlijk
aandeel Fok! hier te krijgen , pm voor vraagprijs
pi_160018714
quote:
1s.gif Op donderdag 18 februari 2016 11:54 schreef Thezappa het volgende:

[..]

Kleine SS-jes erin , heerlijk
Geen nasi zonder traSSi.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')