ben je soms haar schoothondje?quote:Op donderdag 17 april 2014 20:34 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee, vrouw en bezeten van de Aziatische keuken.
Heb jij ook ergens verstand van?
Ik wacht jouw reportage met smart af.quote:
keep waitingquote:Op donderdag 17 april 2014 20:45 schreef Pharkus het volgende:
[..]
Ik wacht jouw reportage met smart af.
..quote:Op donderdag 17 april 2014 21:13 schreef gargamelnl het volgende:
Ziet er lekker uit man!! Nu alleen nog een pot chicken tonight er doorheen en smullen maar.![]()
DAT STAAT TOCH IN DE OP.quote:Op donderdag 17 april 2014 23:00 schreef AMAR420 het volgende:
kleur is wel goed maar dit is heel erg basic, mogen best wel meer ingredienten bij
quote:Op donderdag 17 april 2014 21:13 schreef gargamelnl het volgende:
Ziet er lekker uit man!! Nu alleen nog een pot chicken tonight er doorheen en smullen maar.![]()
wiens keuken was het nou waarin het gemaakt werd? En wie maakte de nasi?quote:Op vrijdag 18 april 2014 20:17 schreef Iwanius het volgende:
Jullie vergeten allemaal dat nas-goreng in de basis gewoon gebakken oude rijst is en een arme mensen hap. Dus hoe meer smuk''(vlees/groenten en alles wat er in de basis niet bij hoort) hoe verder weg je geraakt van het origine. En dan kan je wel aankomen met: "ja maar wij hier in Holland zijn dat gewend van de Chinees om de hoek of die Indo bij mij in de straat die er doperwten,garnalen e.d. er doorheen mikt en er een ei op legt en ham en soms gebakken banaan" dat wil niet zeggen dat je dan ook van een echte basis nasi-goreng meer spreekt.
Je denkt toch niet dat in Indonesie die arme moeder met dat kindje aan de kant van de weg met dat kookstelletje vervolgens met al die luxe toevoegingen haar nasi-goreng maakt?
Schopje.quote:Op vrijdag 18 april 2014 22:43 schreef Molo het volgende:
[..]
wiens keuken was het nou waarin het gemaakt werd? En wie maakte de nasi?
quote:Op donderdag 17 april 2014 00:02 schreef golfer het volgende:
Ben nog steeds benieuwd welke uitbater van een restaurant z'n vieze keuken beschikbaar stelde voor dit.
quote:Op vrijdag 18 april 2014 22:43 schreef Molo het volgende:
wiens keuken was het nou waarin het gemaakt werd? En wie maakte de nasi?
beter een gebruikte als een schone wok.... schoon heeft geen smaak.quote:Op donderdag 22 mei 2014 10:54 schreef Piet_Piraat het volgende:
Een mooie schone wok is ook uit den boze gok ik?
Wat is dit nou weer voor een opmerking? Ik dacht dat we Nasi vrienden waren?quote:Op donderdag 22 mei 2014 10:26 schreef Iwanius het volgende:
Btw: Weet je waarom men in de basis voor een echte nasi-goreng oude( 1 dag meestal) koude rijst gebruikt en ik dus dat bereiden van rijst,vervolgens laten afkoelen en dan als rijst gebruiken voor het bereiden van de nasi zoals in Johannes zijn topics vervloek? Omdat je als je het op hun manier doet een hele natte,kleffe waterachtige rijstkorrel krijgt waardoor je dus niet meer spreekt van een echte nasi-goreng maar van wat ik noem een bijna rijst-pap achtig iets.![]()
Sesamolie kan je toch juist op hogere temperaturen gebruiken?quote:Op dinsdag 15 april 2014 18:22 schreef Angel-Joy het volgende:
Sesam olie in de wok pan terwijl alles nog heet is? Dan verpest je de smaak.
Het slaat ook nergens op, als je pap krijgt is de rijst niet goed gekooktquote:Op donderdag 22 mei 2014 12:41 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Wat is dit nou weer voor een opmerking? Ik dacht dat we Nasi vrienden waren?
Ja precies, het is lekker als je het vorige gerecht er nog een beetje in kan herkennen.quote:Op donderdag 22 mei 2014 11:05 schreef vats het volgende:
[..]
beter een gebruikte als een schone wok.... schoon heeft geen smaak.
Ik chargeerde een beetje maar de strekking van mijn antwoord was dat door juist verse rijst te gebruiken verknal je juist waar een goede basis nasi aan behoort te voldoen nl. dat de rijstkorrel niet slap is. Natuurlijk merk je er weinig van als je er allerlei groentes en andere smuk doorheen gooit maar het fijne van een goed bereide nasi zoals ik die ken is dat je met name de stevige rijstkorrel proeft die als het goed is alle smaken die je in de basis gebruikt hebt ook bevat. Wanneer deze waterig en slap is dan proef je dus...dat nou net niet.quote:Op donderdag 22 mei 2014 12:56 schreef Tarado het volgende:
Het slaat ook nergens op, als je pap krijgt is de rijst niet goed gekookt
Heb je mij anders horen beweren beste Johannes.quote:Op donderdag 22 mei 2014 12:41 schreef johannes_vermeer het volgende:
Wat is dit nou weer voor een opmerking? Ik dacht dat we Nasi vrienden waren?
Dat is al een stuk beter jaquote:Op donderdag 22 mei 2014 16:33 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Heb je mij anders horen beweren beste Johannes.
Misschien was mijn reactie iets te sterk aangezet met het woord "vervloek". Bij deze sorry dan, maken we er van "niet mijn ding is." Zo beter?
Fijn dat ik je van dienst kon zijn en ik denk dat dat ook voor Johannes geldt.quote:Op donderdag 22 mei 2014 17:24 schreef TanteMordecai het volgende:
Review: Ik heb onlangs zowel de nasi van Johannes als die van Iwanius gemaakt.
Als niet-objectieve liefhebber van Surinaamse nasi moet ik eerlijk toegeven dat die van Iwanius qua smaak, structuur en zelfs qua inhoud het dichtste bij de nasi komt die ik ken van 'omoe Snesi' , oftwel Surinaamse afhaalzaakjes.
Niettemin vind ik de nasi van Johannes net zo goed smaken. Mijn tafelgenoten vonden dat ook. Het is alleen anders; waarschijnlijk een meer Indisch-Hollandse smaak. En ja, door de rijst maar zeker ook door de verse groenten uit Johannes' recept smaakt het geheel wat 'gezonder'. Maar die vn Iwanius brings back memories. Ik heb het in dit geval alleen over de smaak.
In ieder geval heb ik veel gehad aan beide recepten. Dat ik nog meer van jullie recepten mag blijven zien en maken.
Als nasi-fan denk ik dat inderdaad, de nasi van Iwanius meer 'authentiek' is en de nasi van Johannes meer, wat ze in culinaire kringen noemen, 'Fusion' is.quote:Op donderdag 22 mei 2014 17:24 schreef TanteMordecai het volgende:
Review: Ik heb onlangs zowel de nasi van Johannes als die van Iwanius gemaakt.
Als niet-objectieve liefhebber van Surinaamse nasi moet ik eerlijk toegeven dat die van Iwanius qua smaak, structuur en zelfs qua inhoud het dichtste bij de nasi komt die ik ken van 'omoe Snesi' , oftwel Surinaamse afhaalzaakjes.
Niettemin vind ik de nasi van Johannes net zo goed smaken. Mijn tafelgenoten vonden dat ook. Het is alleen anders; waarschijnlijk een meer Indisch-Hollandse smaak. En ja, door de rijst maar zeker ook door de verse groenten uit Johannes' recept smaakt het geheel wat 'gezonder'. Maar die vn Iwanius brings back memories. Ik heb het in dit geval alleen over de smaak.
In ieder geval heb ik veel gehad aan beide recepten. Dat ik nog meer van jullie recepten mag blijven zien en maken.
Met beide recepten kun je nog alle kanten op.quote:Op donderdag 22 mei 2014 22:59 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Als nasi-fan denk ik dat inderdaad, de nasi van Iwanius meer 'authentiek' is en de nasi van Johannes meer, wat ze in culinaire kringen noemen, 'Fusion' is.
En uiteindelijk zijn beiden zalig.
Nee, nasi=rijstquote:Op vrijdag 23 mei 2014 16:59 schreef Iwanius het volgende:
Nee,nasi is oude,koude, witte rijst van sowieso een dag oud die opgefleurd wordt met allerlei specerijen ten einde iets eetbaars te hebben.
Zal ik ook gaan muggenziften? Nasi bestaat uit rijst...quote:
Jij was aan het ziften, nasi is maleis voor rijst.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 17:03 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Zal ik ook gaan muggenziften? Nasi bestaat uit rijst...
De naam is gewoon gegeven om het beestje een naam te geven.Meer niet Piet.
Ja,Piet je vertelt mij niets nieuws. Zal ik ook een rijtje opsommen want zoals je wel zal weten zijn er veel meer variaties met bijbehorende benamingen.quote:Op vrijdag 23 mei 2014 17:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Nasi Goreng, gebakken rijst
Nasi Koening, rijst, geel gekleurd met koenjit
Wat Piet stelt valt geen speld tussen te krijgen, over de "juiste" bereiding van nasi de te meer maar dat maakt het toch ook interessantquote:Op vrijdag 23 mei 2014 17:10 schreef Iwanius het volgende:
Maar was dat de vraag dan? of heb ik iets gemist. Ik geef aan de bereidingswijze terwijl jij doorgaat over de benaming.
[..]
Ja,Piet je vertelt mij niets nieuws. Zal ik ook een rijtje opsommen want zoals je wel zal weten zijn er veel meer variaties met bijbehorende benamingen.![]()
Graag!quote:Op vrijdag 23 mei 2014 18:55 schreef Wisheh het volgende:
... Ik ga ook maar eens een topic maken met hoe wij dat hier doen. En waar is de sambal?
Als indo....quote:Op vrijdag 23 mei 2014 18:55 schreef Wisheh het volgende:
Ik als indo moet toch zeggen dat dit aardige slechte nasi goreng is. Ik mis ten eerste al de garnalen en spek. Ik ga ook maar eens een topic maken met hoe wij dat hier doen. En waar is de sambal?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |