snakelady | zondag 9 maart 2014 @ 20:24 |
![]() Hoe kan je in vredesnaam over de 300 euro per week wegvreten? ik doe iedere week voor tussen de 50 en 70 euro aan boodschappen we we hebben geen een dag honger, iedere dag verse groentes, fruit en vlees op tafel. Ik zou het nog niet weg kunnen eten met mijn gezin al zouden we het proberen. ![]() | |
BlauweTijger | zondag 9 maart 2014 @ 20:27 |
Onterechte klacht want eten ![]() ![]() | |
Spatieloos | zondag 9 maart 2014 @ 20:28 |
Waarom komt Duitsland zo laag uit voor zo'n rijk land? | |
vera166 | zondag 9 maart 2014 @ 20:28 |
![]() ![]() Maar dat is wel erg veel geld ja. Heb niet alles aandachtig bekeken, maar wow ![]() | |
hoas | zondag 9 maart 2014 @ 20:28 |
Wij komen op 200 euro p/w en met de kerst, pasen pinksteren of een flinke bbq op 350 euro | |
mujentas | zondag 9 maart 2014 @ 20:29 |
Zegt niet zo heel veel omdat het prijsniveau in elk land verschillend is en je voor 10 dollar in Mongolië veel meer koopt dan in de VS. | |
Spatieloos | zondag 9 maart 2014 @ 20:29 |
Ik eet elke dag 10 euro aan pistache nootjes ![]() Dat is al 70 per week! | |
Mickytjuh | zondag 9 maart 2014 @ 20:29 |
Pff, gezin met drieen, we doen luxe boodschappen en halen voor 50 euro per week bij de supermarkt en groentewinkel en daarnaast nog voor 10 euro brood bij de bakker, dus voor 60 euro per week boodschappen... | |
snakelady | zondag 9 maart 2014 @ 20:32 |
Hier dus ook een gezin van 3 maar vaak ook 4 als mijn vriend in Nederland is, | |
znarch | zondag 9 maart 2014 @ 20:33 |
Hoeveel cola zuipen mexicanen wel niet? | |
nightsleeper | zondag 9 maart 2014 @ 20:34 |
Zoveel is dat toch niet voor een gezin van 4? Voedseluitgaven voor mij en mijn vrouw zijn iets van 600 per maand en dat is dus maar voor twee personen. Dat zou natuurlijk veel goedkoper kunnen als we concessies zouden doen op de kwaliteit van ons eten. Maar dat willen we sowieso niet. Gezond eten is ontzettend belangrijk, en dat is nou een keer veel duurder dan de standaard rommel uit de supermarkt. | |
Frozen-assassin | zondag 9 maart 2014 @ 20:35 |
Favoriete eten van de Engelsen.. ![]() ![]() | |
Adelante | zondag 9 maart 2014 @ 20:36 |
Noorwegen ![]() ![]() | |
lady-wrb | zondag 9 maart 2014 @ 20:36 |
maar noorwegen is duur | |
Mickytjuh | zondag 9 maart 2014 @ 20:36 |
Wij eten minstens 6 van de 7 dagen groente, aardappels/rijst en vlees. Dat noem ik gezond. Daarnaast brood van de bakker, fruit, snacks zoals snoeptomaatjes. Ik zie niet waar dit ongezond is. Ik drink voornamelijk water en de heren in huis drinken ijsthee, zelfgemaakt | |
Yiha | zondag 9 maart 2014 @ 20:37 |
Blijkbaar eten negers in hun natuurlijke habitat gezonder. | |
DonnieDarkno | zondag 9 maart 2014 @ 20:38 |
Hou je bek gewoon en ga vingeren. | |
THEFXR | zondag 9 maart 2014 @ 20:38 |
ik kom op 75 euro p/w uit voor mijzelf en ik ken er die op 100+ zitten. | |
lady-wrb | zondag 9 maart 2014 @ 20:38 |
het valt me op dat de families die minder geld aan eten besteden veel meer verse groenten en fruit hebben liggen maar wat een hoeveelheden bij sommige families ![]() en zo'n hoeveelheid kopen ze elke week als ik het goed begrijp? | |
Mickytjuh | zondag 9 maart 2014 @ 20:39 |
Ik zal ook niet ontkennen dat het kan. Ik zeg alleen dat het niet hoeft. En dat je voor de prijs geen consessies hoeft te doen op kwaliteit. | |
Yi-Long | zondag 9 maart 2014 @ 20:39 |
In sommige landen ga je veel vaker uit eten. In Nederland geef ik ook zeer zeker niet meer dan 70 euro uit per week aan voedsel, maar in Hong Kong at ik minstens 3x per dag buiten, en hield ik een budget aan van zo'n 15 euro per dag, dus tja, reken het dan maar uit als je met meerdere personen bent... Met zijn 2'en is dat dan dus al snel (2x 7 dagen x15euro = ) 210 euro euro per week. | |
THEFXR | zondag 9 maart 2014 @ 20:40 |
eten is eerste levensbehoefte, daar ga ik dus niet op bezuinigen of stad en land afrijden voor aanbiedingen. | |
Mickytjuh | zondag 9 maart 2014 @ 20:41 |
Doen wij ook niet. Een supermarkt, markt voor groente, bakker voor brood. | |
deadprez | zondag 9 maart 2014 @ 20:41 |
gwn alles aan drugs uitgeven | |
THEFXR | zondag 9 maart 2014 @ 20:41 |
zo lang je er geen stress van hebt is het oke, toch | |
THEFXR | zondag 9 maart 2014 @ 20:42 |
lol speed en geen honger hebben | |
deadprez | zondag 9 maart 2014 @ 20:42 |
deze boi snapt. al is dat helaas ook niet al te lang vol te houden. | |
wise | zondag 9 maart 2014 @ 20:42 |
dit dus, goed eten is nou eenmaal prijzig. En zo te zien hebben die afrikanen het helemaal niet slecht. | |
snakelady | zondag 9 maart 2014 @ 20:43 |
Dat is nu juist het gekke, wij eten haast geen rommel, ik kook zelden met pakjes, normaal gezien altijd gewoon verse ingrediënten. Er gaat hier heel veel fruit doorheen, 5x in de week vlees bij het avondeten. Nu zijn wij geen snoepers, dus ik koop zelden chips, koekjes en snoep, alleen soms voor de kinderen. Wel koop ik mijn verse groentes op de markt of bij de Lidl. Ook koop ik daar mijn vlees omdat het gewoon goed vlees is, kip van de markt is heerlijk, ook brood, kaas en andere verse dingen. | |
Mickytjuh | zondag 9 maart 2014 @ 20:44 |
Zeker, maar ik denk dat ons financieel voordeel zit in ons drinken... Kijk maar hoe veel het zou kosten als wij alle drie anderhalve liter frisdrank van een A merk zouden drinken per dag. 3*7*1,5= ¤31,50 | |
THEFXR | zondag 9 maart 2014 @ 20:44 |
in de meeste landen, kan je toch gewoon zelf op vlees en vis jagen, dus dat hoeft je dan niet uit de super te halen. | |
Mickytjuh | zondag 9 maart 2014 @ 20:46 |
Wij ook vrijwel altijd verse groente, in de winter winter groente, in de zomer zomergroente. Nu bijvoorbeeld Pastinaak en wortels vaak in de kast liggen. Voorgesneden groenten zijn veel duurder dan wanneer je het zelf snijd, daar haal je veel voordeel mee zonder dat je het door hebt. De meeste voorgesneden groentemixen zijn gebaseerd op Prei, dat is erg goedkoop maar betaal je veel meer voor in zo'n groente pakketje. | |
Fokkingvet | zondag 9 maart 2014 @ 20:46 |
Eigenlijk wel grappig, hoe armer het land des te meer groente. Afgezonderd daar in Afrika. Daar in Noorwegen eten ze veel bananen trouwens ![]() | |
john-hert | zondag 9 maart 2014 @ 20:51 |
Sommige mensen kopen veel duur biologisch eten omdat ze zo naïef zijn om te denken dat het beter voor ze is ![]() | |
trovey | zondag 9 maart 2014 @ 20:51 |
met al die gezinnen die ijsbeer eten blijft er inderdaad geen ijsbeer meer over. ![]() | |
Peunage | zondag 9 maart 2014 @ 21:03 |
Interessante shit TS, dit soort vergelijkingsplaatjes. Mag je vaker posten ![]() Maar inderdaad, al die ijsberen die wekelijks opgevroten worden ![]() | |
THEFXR | zondag 9 maart 2014 @ 21:05 |
eerder andersom | |
klawie | zondag 9 maart 2014 @ 21:05 |
Meestal 2 keer in de week boodschappen van de super a 100 euro | |
Peunage | zondag 9 maart 2014 @ 21:06 |
Worden ze andersom opgegeten? ![]() | |
Geelman | zondag 9 maart 2014 @ 21:06 |
Gewoon lekker voedselbankje joh, kost je geen euro! | |
Leafeon672 | zondag 9 maart 2014 @ 21:06 |
tl;dr | |
THEFXR | zondag 9 maart 2014 @ 21:07 |
ijsberen eten ons op | |
Twiitch | zondag 9 maart 2014 @ 21:10 |
Niet als een wildeman je eten bij elkaar stropen ![]() favourite foods: kippen, fazanten, katten | |
BadSnoopy | zondag 9 maart 2014 @ 21:14 |
Je hoeft geen winkeltje op de Breidjing camp te beginnen. Daar valt weinig te verdienen. ![]() | |
datismijnmening | zondag 9 maart 2014 @ 21:39 |
Voor 50 euro in de week eten? Knaag je alleen maar VAG ofzo? Met blikgroente? ![]() | |
Hyaenidae | zondag 9 maart 2014 @ 21:42 |
VAG? Volkswagen Audi Group? | |
datismijnmening | zondag 9 maart 2014 @ 21:43 |
Ik denk dat er bij mij thuis per dag 50 euro aan boodschappen uitgaan. En bij mijn vriendin thuis denk ik het dubbele | |
krioro | zondag 9 maart 2014 @ 21:43 |
Brb moving to Chad. Lekker goedkoop bulken. ![]() | |
datismijnmening | zondag 9 maart 2014 @ 21:43 |
Vlees, aardappelen en groente ![]() | |
eend112 | zondag 9 maart 2014 @ 21:44 |
Van die dingen word je toch schijtziek Elke keer weer vette handen | |
Hyaenidae | zondag 9 maart 2014 @ 21:44 |
Aha!! Dat is nog eens een verhelderend antwoord. Teringjantje! ![]() ![]() ![]() | |
Spinosaurus | zondag 9 maart 2014 @ 21:45 |
Dit plaatje komt uit 300 v. Chr. ofzo ![]() Onterechte klacht, het is allemaal relatief. Voor ons: een goede maaltijd zorgt voor goede prestaties. Ik krijg een hele energie-kick als ik heerlijk eten krijg. ![]() | |
Hyaenidae | zondag 9 maart 2014 @ 21:46 |
Elke keer je klauwen openhalen aan die schillen, die dingen halen letterlijk het bloed onder je nagels vandaan. ![]() | |
antfukker | zondag 9 maart 2014 @ 21:48 |
50 euro per week is nog veel | |
Peunage | zondag 9 maart 2014 @ 21:49 |
Dat gebeurt praktisch nooit. | |
Morrigan | zondag 9 maart 2014 @ 21:55 |
Maar ja, in Hong Kong kun je dan ook voor weinig geld ergens goed eten. Dat zal je in Nederland, zeker niet in steden, tegenkomen. | |
snakelady | zondag 9 maart 2014 @ 22:00 |
Juist niet, ik denk twee dagen AVG, voor de rest rijst, pasta, wraps enz. En ook zowat altijd verse groenten, of het moet een keer erwtjes zijn, dat vinden de kinderen lekkerder uit pot. | |
De_Dorstige | zondag 9 maart 2014 @ 22:04 |
Geen 200,- per week aan drank besteden. ![]() | |
snakelady | zondag 9 maart 2014 @ 22:04 |
Per dag 100 euro? Dus zo'n 3000 euro per maand? Waar maak je dat in vredesnaam aan op of woont je vriendin met 20 man in een huis en roken ze allen en zijn het alcoholisten? | |
Yi-Long | zondag 9 maart 2014 @ 22:18 |
Klopt, maar dat bedoel ik dus ook. Hier in NL eten we eigenlijk zelden buiten, dus eigenlijk halen we alles gewoon via de supermarkt in huis, en dan kun je het redelijk goedkoop redden. In Hong Kong hebben de meeste mensen erg kleine keukens, en loont het eigenlijk nauwelijks om het eerst in de winkel te kopen, en dan thuis klaar maken, en daarna weer afwassen enzo. Heel veel moeite, terwijl je overal voor een paar euro prima even kunt eten, inclusief drinken. Aan boodschappen waren ik en mijn vriendin dus eigenlijk vrijwel niets kwijt, behalve wc-papier en soms Yakult ofzo. Als we even honger hadden, dan liepen we naar buiten, en als we dorst hadden, dan gewoon water koken. Blikjes hadden we in huis, maar meer voor het geval er gasten kwamen ofzo. | |
DuvelDuvel | zondag 9 maart 2014 @ 22:24 |
13 jaar aan het scrollen joh. | |
capricia | zondag 9 maart 2014 @ 22:24 |
Ik denk hier toch ook wel 200 euro of meer in de week. Twee volwassenen en een peuter. Verse tonijn, zalm etc vind ik erg lekker. Ik let eigenlijk nooit zo op wat het kost en of de groente wel seizoensgroente, dus goedkoop, is. Ben ook niet zo van de standaard aardappelen (of pasta/rijst), groente, vlees. Vind het wel vaak leuk om uitgebreider te koken, en daar hoort voor mij ook goede wijn bij. ![]() We variëren graag: niet te vaak brood als lunch. Maar bijv eens een bento-box, of een lekkere salade met bijv avocado en noten enzo. Ook halen we regelmatig kaasjes bij de landwinkel, die zo heerlijk gekruid zijn. Aan verse vis was ik deze week alleen al 40 euro kwijt. Ik vraag me altijd af hoe je dat kunt doen, die variatie, met 75 euro in de week. [ Bericht 11% gewijzigd door capricia op 09-03-2014 22:44:15 ] | |
datismijnmening | zondag 9 maart 2014 @ 22:43 |
Gewoon eten, zonder drank En ze zijn met 5(vier plus haar beste vriendin die daar woont) en dan blijven er in het weekend wel regelmatig een paar mensen eten | |
datismijnmening | zondag 9 maart 2014 @ 22:44 |
Maar dat wordt toch hartstikke eentonig? ![]() | |
deadprez | zondag 9 maart 2014 @ 22:45 |
Vast ![]() | |
-Buttercup | zondag 9 maart 2014 @ 22:50 |
Ligt daar nou een dooie pinguin? ![]() | |
capricia | zondag 9 maart 2014 @ 22:50 |
snakelady: 'S middags standaard brood? En eten jullie ook andere granen dan alleen tarwe en rijst? Want zoals ik het lees is het best eenzijdig. En vijf dagen in de week vlees, lees ik. Is ook wat eenzijdig. Mss wat vaker vis of andere eiwit-bronnen als variatie zoeken? Ik denk dat als je echt gevarieerd wilt eten, je budget omhoog zal moeten. [ Bericht 26% gewijzigd door capricia op 09-03-2014 22:57:29 ] | |
Woestijnvos | zondag 9 maart 2014 @ 22:55 |
Je moet de schuld aan die indianen geven. ![]() | |
datismijnmening | zondag 9 maart 2014 @ 22:56 |
Want? ![]() | |
deadprez | zondag 9 maart 2014 @ 22:57 |
Lijkt me niet echt normaal. ![]() | |
datismijnmening | zondag 9 maart 2014 @ 22:59 |
Ligt aan jouw perceptie van normaal natuurlijk. Bij ons thuis houdt iedereen van lekker, goed, gezond, gevarieerd en "bijzonder" eten, dus dat mag best wat kosten ![]() | |
deadprez | zondag 9 maart 2014 @ 23:00 |
Rijkeluiskindje ![]() | |
datismijnmening | zondag 9 maart 2014 @ 23:00 |
Niet van geld komen ![]() | |
Aiciu | zondag 9 maart 2014 @ 23:07 |
Hier 150 per week voor 5 personen. | |
Biekuh | zondag 9 maart 2014 @ 23:07 |
idd. wat een kutOP | |
Peunage | zondag 9 maart 2014 @ 23:08 |
Wat praten jullie. TopOP. | |
snakelady | zondag 9 maart 2014 @ 23:34 |
's ochtends havermout of brood en 's middags bruin brood met kaas, ham, vlees of iets zoets als ze op school zijn in de middag, als ze thuis zijn wentelteefjes, salade, tosti, gekookt of gebakken ei of iets anders lekkers. Op zondag vaak 's ochtends wafels. Van granen mais, pasta, rijst, couscous, pasta enz. Vis eten we regelmatig ( 1 a 2 keer in de week, ik schaarde het even onder vlees), vooral zalm en witvis maar ook bv tonijn, garnalen of ansjovis door de salade of pasta of haring voor de lekker. Meest gegeten groentes zijn spinazie, boontjes, erwtjes, broccoli, bloemkool,prei, worteltjes en sla. Daarnaast iedere dag twee keer fruit, ze mogen na school een snoepje of een koekje en krijgen yoghurt als toetje na het avondeten. Verdere tussendoortjes zijn walnoten, snoeptomaatjes, komkommer, paprika of een kaasblokje. Drinken is voornamelijk melk (2 glazen per dag) water, (ijs)thee, ranja, appelsap of versgeperst sap. En een keer in de week eten we pizza, frietjes of pannenkoeken, ook allemaal zelf gemaakt. Ik heb als de tijd van het jaar er voor is ook een groentetuintje en ik heb altijd diverse verse kruiden in de keuken naast de gedroogde collectie. Daarnaast bak ik ook regelmatig een taart, koekjes, cakejes of iets anders zoetigs gewoon omdat dat lekker is. Ik zou dus niet weten waarom het budget omhoog zou moeten gaan. ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door snakelady op 10-03-2014 00:15:00 ] | |
snakelady | zondag 9 maart 2014 @ 23:39 |
Hoe is dat in vredesnaam eentonig? Je kan ten eerste met aardappelen veel meer doen dan alleen koken, je kan het ook bakken, poffen, grillen enz. Met pasta kan je zoveel doen en met rijst ook, ligt er maar net aan wat je er bij doet. Zo ook met wraps overigens. Van pasta, rijst, aardappelen en wraps kan je echt wel meer dan 4 eentonige gerechten maken hoor. ![]() Maar ook bv hartige taart, quiche of iets dergelijk. Ik hou juist erg van gevarieerd eten en probeer zeker 2x in de week een nieuw recept uit. [ Bericht 3% gewijzigd door snakelady op 09-03-2014 23:46:44 ] | |
snakelady | zondag 9 maart 2014 @ 23:59 |
Ik vind het overigens frappant dat mensen denken dat gezond eten duur zou moeten zijn, terwijl het in mijn ervaring juist andersom is, als je weet waar je je goederen moet halen is het een stuk goedkoper dan ongezond eten. | |
Le_Professeur | maandag 10 maart 2014 @ 00:03 |
En dan jezelf afvragen waarom je een fatty bent ja. ![]() | |
#ANONIEM | maandag 10 maart 2014 @ 00:04 |
Kaas van de marktwinkel, groente en fruit bij de groenteboer, yoghurt, brood en dat soort crap uit de biowinkel, vis vers tussen de ijsblokkies vandaan, vlees (biologisch) gewoon uit de supermarkt. Twee personen. Het verschilt heel erg wat we per week uitgeven, de ene week makkelijke gerechten en de andere week volop vis. Rijst haal ik per 30 kilo voor een euro of 30-40 maar daar doe ik dan wel echt vier maanden mee dus dat compenseert weer. De ene week is het 30 euro en de andere week is het 60 euro maar we eten altijd gezond en heel gevarieerd. | |
deadprez | maandag 10 maart 2014 @ 00:04 |
vis moet je niet eten man is radioactief jatog | |
Cinderellaaa | maandag 10 maart 2014 @ 00:05 |
Ik kom uit een typisch buitenlands gezin, waarbij er voor 6 personen wordt gekookt, terwijl we eigenlijk een 3 personen-gezin zijn.. zo kunnen eventuele gasten ook mee eten enzo.. Ook hebben wij altijd ontzettend veel groente- en fruitsoorten en snacks in huis, dus bij ons lopen de bedragen wel behoorlijk op qua voedsel. Ik denk dat er wekelijks toch zo'n 200 a 250 euro wordt uitgegeven aan eten. Als ik in mijn eigen huisje ben is 50 euro per week voldoende, maar dan kook ik dus alleen voor mezelf. | |
#ANONIEM | maandag 10 maart 2014 @ 00:05 |
Haha jij bent radioactief maat. ![]() | |
deadprez | maandag 10 maart 2014 @ 00:06 |
fukushima jwt | |
#ANONIEM | maandag 10 maart 2014 @ 00:07 |
Wat over blijft gaat naar je ooms, nichten en neven zeker? ![]() Althans, toen ik bij m'n schoonmoeder woonde hetzelfde verhaal (alleen dan geen 200 euro), en alles dat overbleef na de tweede dag ging in plastic bakken de straat door. | |
#ANONIEM | maandag 10 maart 2014 @ 00:07 |
Eten ![]() | |
Cinderellaaa | maandag 10 maart 2014 @ 00:18 |
Klopt ja, er wordt geen eten weggegooid in ieder geval. Het gaat of naar familie of naar de buren ![]() Maar aangezien er ook veel bezoek langskomt, blijft er vaak niet eens iets over ![]() | |
Bram_van_Loon | maandag 10 maart 2014 @ 02:35 |
Mwah, 50-70 Euro voor het hele gezin is wel weer erg weinig. Ik kijk niet zo naar het bedrag maar meer naar wat je eet (gezond of niet qua samenstelling) en of dat het aantal calorieën in verdhouding is tot het activiteitsniveau en de lengte (dat kan een factor 3-4 schelen). Bepaalde keuzes zijn wat duurder dan andere terwijl ze niet per se ongezonder zijn. Zo vallen mijn broodmaaltijden wat duurder uit aangezien ik twee duurdere ingrediënten gebruik (hagelslag met een relatief hoge cacao-concentratie en sesamzaadpasta). Als je vegetarisch eet dan ben je ook wat extra geld kwijt aangezien vleesvervangers relatief duur zijn en je ook meer andere eiwitbronnen (in mijn geval bijv. magere kwark (1 pot per dag wat zeker niet teveel is) nodig hebt en je ook nog wat extra eiëren moet eten. Als ik een schatting maak op basis van een servetberekening dan kom ik uit op ongeveer 2,5-3 Euro voor de broodmaaltijd en 4-4,5 Euro voor de warme maaltijd (2 Euro voor de vleesvervangers, 1-1,5 voor de groenten en 0,5 Euro voor de rijst/deeg/aardappelen, 0,27 Euro voor een ei), ik kom dus op 6,5-7,5 Euro per dag uit, dat is 45,5-52,5 Euro per week uit. Dat is natuurlijk exclusief scheermesjes, toiletpapier, vaatdoekjes, wasmiddel etc. wat je ook in de supermarkt koopt (valt onder het boodschappenbudget n.m.m.). Ik verbruik best veel calorieën per dag aangezien ik veel beweeg en ik ben meer geld kwijt aan mijn voeding omdat ik vegetarisch eet. Ik zou iets goedkoper kunnen eten (minder pindakaas en hagelslag en minder groenten (nu best overdadig) maar dan kom ik uit op 1-2 Euro minder aan kosten per dag of zo. Houd er ook rekening mee dat zilvervliesrijst nu eenmaal duurder is dan witte rijst, een goed brood (voedzamer en minder toegevoegde stoffen) duurder is dan een matig brood (alles wat je niet kan vastpakken zonder dat je het platdrukt), volkorenspaghetti duurder is dan lichtgekleurde spaghetti etc. Edit: ik ben vergeten het fruit mee te rekenen, dat kost snel minstens 0,5 Euro extra per dag. [ Bericht 4% gewijzigd door Bram_van_Loon op 10-03-2014 02:43:28 ] | |
wenfer2 | maandag 10 maart 2014 @ 02:55 |
Omdat één gezin niet representatief hoeft te zijn voor een heel land. | |
wenfer2 | maandag 10 maart 2014 @ 02:56 |
Dan zou ik stoppen met koken als ik 50¤/p.d. aan eten kon verbrassen. ![]() | |
HSG | maandag 10 maart 2014 @ 09:57 |
Hoe krijg je het in godsnaam voor elkaar om $700,- per week aan eten uit te geven (Noordwegen)? ![]() ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door HSG op 10-03-2014 10:15:56 ] | |
nietzman | maandag 10 maart 2014 @ 10:02 |
Echt kut man, welvaart. De pijn, de pijn. | |
HSG | maandag 10 maart 2014 @ 10:08 |
Echt wel, die mensen moeten de gevangenis in. | |
#ANONIEM | maandag 10 maart 2014 @ 10:13 |
![]() | |
snakelady | maandag 10 maart 2014 @ 10:13 |
Dat beweer ik nergens, maar als je leest dat zeker 30 tot 50% van het eten wat we produceren weggegooid wordt, is dat toch erg zonde en bovendien nergens voor nodig. Dat er jaarlijks 1,2 tot 2 miljard ton eten op de vuilnisbelt belandt terwijl er 870 miljoen mensen honger lijden. | |
videonatic | maandag 10 maart 2014 @ 10:14 |
Hoevaak het woord gezond in dit topic valt ![]() | |
#ANONIEM | maandag 10 maart 2014 @ 10:14 |
Goed lezen, per week. ![]() | |
adnapekkid | maandag 10 maart 2014 @ 10:16 |
Heeft niemand door dat dit gewoon een ordinaire picdump is ![]() Derhalve onterechte klacht | |
snakelady | maandag 10 maart 2014 @ 10:16 |
Dat is per week. Maar in dit topic is iemand die beweerd voor 50 euro per dag aan eten te kopen voor een gezin, en zijn vriendin het dubbele..... Dat is voor 3000 euro per maand. ![]() | |
HaywoodJablome | maandag 10 maart 2014 @ 10:17 |
Die foto in je op zien is als een oude vriend die je al jaren niet meer gezien hebt weer eens ontmoeten ![]() | |
Frank_Drebin | maandag 10 maart 2014 @ 10:18 |
Dat is wel bijzonder weinig, en dan heb jij nog kinderen ook. | |
HSG | maandag 10 maart 2014 @ 10:20 |
Je moet eens kijken hoeveel gezinnen op de wereld het dubbele koken in tegenstelling tot wat ze op kunnen. "want zo kan er altijd wel iemand mee-eten" en als er niemand mee-eet dan vind ik dat verspilling (is overigens ook al eerder gezegd in deze topic). Aangepast. ![]() Dagelijks bizonvlees en kaviaar op z'n bord? ![]() | |
snakelady | maandag 10 maart 2014 @ 10:20 |
Ja, twee dochters van 5 en 8 jaar. Dat is wel alleen voor voedsel, ik heb nu niet de haarproducten, wasmiddel enz er bijgeteld, echt alleen eten tussen de 50 en 70 euro, makkelijk. Ik kook nooit voor meer dan 10 euro per avondmaal, meestal rond de 5 'a 6 euro. En dat is een volwaardige gezonde maaltijd zonder pakjes of potjes. | |
Frank_Drebin | maandag 10 maart 2014 @ 10:22 |
Ik doe nooit de boodschappen, dus ik weet het niet precies, maar we zitten aan iets meer dan het dubbele geloof ik. Maar goed, het is natuurlijk ook afhankelijk van waar je je prioriteiten legt. Jij hebt 2 kinderen die van alles nodig hebben, dadelijk ook nog gaan studeren en noem het maar op. Dan bespaar je denk ik toch al sneller op dingen als voedsel, denk ik. | |
snakelady | maandag 10 maart 2014 @ 10:24 |
Inderdaad, nu kook ik ook wel eens te veel, vooral met pasta of een wokschotel wil dat meer dan eens gebeuren, dan vries is wat over is gewoon in. Dat moet toch haast wel. ![]() | |
snakelady | maandag 10 maart 2014 @ 10:26 |
Ik kook nu zowat hetzelfde als toen ik nog geld genoeg had te besteden, het enige verschil is, ik haal het nu ergens anders waar het voordeliger is. Dus in plaats van de AH naar de lidl en in plaats van de bakker, slager, kaasboer de markt. Gelukkig woon ik midden in het dorp en zit alles op loopafstand. ![]() Ook kijk ik naar de restanten in de koelkast, heb ik bv nog een half bakje champignons liggen, nog wat vlees als kip/kam/spek dan gebruik ik dat in een pastagerecht waar ik alleen nog roomkaas, uitjes en kruiden aan hoef toe te voegen. Heb ik diverse soorten ander vlees dan wordt dat een eenpansgerecht waar alleen nog groenten en kruiden bij hoeven met wat aardappelen, rijst of mie. Ik denk dat ik het meeste bespaar op het drinken en het zelf kruiden in plaats van pakjes te gebruiken en zelf vlees en groenten snijden. [ Bericht 11% gewijzigd door snakelady op 10-03-2014 10:34:30 ] | |
HSG | maandag 10 maart 2014 @ 10:29 |
Dat kan ook heel makkelijk met pasta - en wokschotels. ![]() | |
snakelady | maandag 10 maart 2014 @ 10:37 |
Dat ook ja, komen er onverwachte mee-eters dan is dat geen probleem, ik woon tegenover de supermarkt, haal ik gewoon wat extra bij. ![]() | |
#ANONIEM | maandag 10 maart 2014 @ 10:38 |
Ik vind wel dat je vrij weinig uitgeeft. je zegt niet te snappen waardoor mensen veel geld uitgeven maar het ligt denk ik in ook aan t type gerecht dat iemand maakt. Ik maak bijv geen standaard salade maar gooi er van alles in dan word het snel duur. Daar probeer ik nu dusdanig mee te minderen hehe. En die mensen kopen mss ook duurdere merken, luxere producten en ttussendoortjes. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 10-03-2014 10:46:03 ] | |
#ANONIEM | maandag 10 maart 2014 @ 10:39 |
Ik probeer nu in mijn eentje niet meer dan 40 euro per week uit te geven, maar daar moet ik dan wel moeite voor doen. | |
HostiMeister | maandag 10 maart 2014 @ 10:41 |
Precies. De boodschappen die ik voor het weekend had gehaald waren alleen al 60 euro ofzo. Goede shit is duur. ![]() | |
HSG | maandag 10 maart 2014 @ 10:45 |
Waar doe jij dan je boodschappen want ik kan goede shit voor weinig krijgen. ![]() | |
snakelady | maandag 10 maart 2014 @ 10:45 |
Een voorverpakte salade is duurder dan zelf een salade maken. ![]() En als je de dressing zelf maakt in plaats van een pakje ben je ook een stuk goedkoper uit. Salade met gegrilde peer bv, 3 euro.Waldorfsalade 2 euro, Mexicaanse salade 2 euro. die gebruik ik als bijgerechten. In de zomer vind ik een maaltijdsalade wel lekker, bv een couscoussalade en die kan je maken voor 4 euro of een linzensalade met chorizo voor 6 euro. Tussendoortjes kosten denk ik ook veel als je niet uitkijkt, als je voor gezonde tussendoortjes gaat is het juist goedkoop | |
H.FR | maandag 10 maart 2014 @ 10:47 |
Denken dat je de onderlinge bedragen maar zomaar kunt vergelijken ![]() | |
HostiMeister | maandag 10 maart 2014 @ 10:51 |
C1000 en Appie. FF denken, ik had; varkenshaas, kip, pesto, room, avocado's, pepers, paprika's, rucola, tasty toms, limoenen, stokbrood, brood, ham, nootjes, verse koriander en bieslook, tortilla wraps, sour creme, mozarella, 2 sixpacks HJ, sinaasappelsap en nog wat bbq vlees. Niet veel meer denk ik en ik was zeker 60 euro kwijt dit weekend (met avondeten voor vrijdag dus). Shit is gewoon duur. | |
HSG | maandag 10 maart 2014 @ 10:53 |
Je kunt ook naar de Lidl gaan of de markt. | |
fluffy2 | maandag 10 maart 2014 @ 10:54 |
Echt alleen het eten zijn wij als gezin van 4 ook 70/80 euro pw kwijt. Maar dan de rest nog ![]() | |
HostiMeister | maandag 10 maart 2014 @ 10:56 |
Lidl ![]() ![]() ![]() | |
#ANONIEM | maandag 10 maart 2014 @ 11:00 |
ja jij gebruikt gewoon minder producten om mee te koken. En de tussendoortjes idd. | |
HSG | maandag 10 maart 2014 @ 11:03 |
Haten op de Lidl. ![]() ![]() | |
#ANONIEM | maandag 10 maart 2014 @ 11:06 |
ik hou er niet van om naar meerdere winkels te gaan. Daarom ga ik nooit naar lidl haha. Want lidl heeft niet alles. | |
HostiMeister | maandag 10 maart 2014 @ 11:10 |
Niet mijn winkel, c1000 ligt (letterlijk) op een steenworp afstand van mijn appartement, tja dan ga ik niet de hele stad af omdat ik dan misschien 2 euro bespaar. Zelfde geldt eigenlijk voor (bulk) groente kopen op de markt, plus dat ik dan toch de helft moet weggooien omdat het rot wordt. Dit ook trouwens, plus het is zo'n Duitse palletkoopschuur, lang geleden dat ik er iig ben geweest. | |
#ANONIEM | maandag 10 maart 2014 @ 11:13 |
Stop dan met debiele onzin uitkramen als je er blijkbaar zolang niet geweest bent. | |
HostiMeister | maandag 10 maart 2014 @ 11:14 |
Debiele onzin? Zoals? | |
HSG | maandag 10 maart 2014 @ 11:14 |
Ga je met je fiets naar de Lidl. ![]() ![]() | |
#ANONIEM | maandag 10 maart 2014 @ 11:14 |
Dat jouw verouderde beeld van Lidl allang niet meer klopt. Top supermarkt, met veel diversiteit! | |
Sapstengel | maandag 10 maart 2014 @ 11:15 |
Ik ben alleen en zit al aan 10 euro per dag minimaal. Snap het dus wel als je een gezin hebt. | |
BlueMage | maandag 10 maart 2014 @ 11:16 |
Duitsland is zeer goedkoop om te wonen/leven. | |
HostiMeister | maandag 10 maart 2014 @ 11:17 |
Best, ik zal vanavond eens voor de gein mijn avondinkopen bij de lidl doen, kijken of ze dezelfde (goede) shit hebben dan mijn c1000. Ik heb er iig een hard hoofd in. | |
#ANONIEM | maandag 10 maart 2014 @ 11:17 |
Geldt voor lang niet alle producten in de supermarkt overigens. Bovendien liggen de lonen lager en moeten supermarkten harder met elkaar concurreren daar omdat discounters zo invloedrijk zijn. | |
HSG | maandag 10 maart 2014 @ 11:18 |
Hun groenten en fruit is in ieder geval samen met de AH uitgeroepen tot de beste groenten en fruit van Nederland. Al een aantal keren achter elkaar. | |
#ANONIEM | maandag 10 maart 2014 @ 11:18 |
Hunnie ![]() | |
HostiMeister | maandag 10 maart 2014 @ 11:19 |
Mooi, want bij de C1000 is het (op een paar groentes na) huilen met de pet op. Slager daarentegen is wel onovertroffen. | |
H.FR | maandag 10 maart 2014 @ 11:23 |
Groentes en fruit zijn meestal niet echt top inderdaad. Maar verder wel prima supermarkt met goede aanbiedingen enz. | |
HSG | maandag 10 maart 2014 @ 11:24 |
Aanbiedingen zijn vaak wel erg aantrekkelijk. Als je voor 6 euro een tas vol vlees mee kan krijgen dan is dat mooi meegenomen. | |
BlueMage | maandag 10 maart 2014 @ 11:27 |
Tsja en in Noorwegen betaal je bijv nauwelijks loonbelasting, daar wordt de meeste belasting met al je boodschappen verrekend vandaar dat zo'n gezin dan makkelijk aan $700/week komt voor alleen eten. | |
trovey | maandag 10 maart 2014 @ 11:28 |
Geëmigreerde ijsberen? ![]() | |
BlueMage | maandag 10 maart 2014 @ 11:28 |
Groente en fruit van de Lidl is echt goed. ![]() ![]() | |
HSG | maandag 10 maart 2014 @ 11:30 |
Wat moet iemand per maand verdienen om al 700 euro per week aan eten aan te kunnen schaffen. | |
H.FR | maandag 10 maart 2014 @ 11:32 |
Dichtsbijzijnde Lidl is 20 minuten fietsen, en ik heb een C1000 op 4 minuten lopen. Keuze is dan snel gemaakt.. | |
BlueMage | maandag 10 maart 2014 @ 11:33 |
Ja dat snap ik ook wel zeker omdat C1000 en Jumbo ook niet zo duur zijn. Bij mij zit de Jumbo en de Lidl ongeveer even ver van m'n huis maar bij de Lidl moet ik echt 'n rotstuk bergop fietsen, tsja ook ik ga zeker nu ik wat ruimer financieel zit dan naar Jumbo, idd. ![]() | |
snakelady | maandag 10 maart 2014 @ 11:35 |
In Noorwegen betaal je maximum 47.8% belasting en standaard VAT 25% (verlaagde tarief van 15% voor boodschappen ). http://en.wikipedia.org/wiki/Tax_rates_of_Europe Zouden ze hier ook mogen doen, en net als Denemarken dat de ziektekosten bij de belasting is inbegrepen. | |
snakelady | maandag 10 maart 2014 @ 11:36 |
Wat dat betreft heb ik gewoon geluk met waar ik woon, een nieuwe Lidl schuin tegenover me en een markt achter me, daarnaast nog de MCD op loopafstand mocht ik iets willen hebben wat ik daar niet kan krijgen. | |
HostiMeister | maandag 10 maart 2014 @ 11:36 |
Alleen heeft Noorwegen zoveel poen dat iedereen daar (letterlijk) miljonair is. Kun je hier weer niet zeggen. | |
Deshain | maandag 10 maart 2014 @ 11:37 |
Wij zijn met z'n tweeën thuis en doen zo'n 300 euro per week aan boodschappen in totaal. Ik denk dat er dus zo'n 225,- aan voedsel bijzit, en een groot deel daarvan gaat naar goede vis en goed vlees. Ik betaal gewoon liever een tientje voor een moot vis/ribeye die ik echt lekker vind dan een knaak voor een supermarkt stukje..In Denemarken is ook 99,9% van de bevolking ambtenaar met alle gevolgen van dien, bijna iedereen werkt daar zo traag als stront door een trechter. | |
HostiMeister | maandag 10 maart 2014 @ 11:37 |
Toch maar eens een keertje proberen dan. | |
HSG | maandag 10 maart 2014 @ 11:37 |
Gek dat ze dan de belasting zo hoog houden. | |
niels0 | maandag 10 maart 2014 @ 11:38 |
Dat is zuiniger dan ik. Ik zit op 5 EUR p/d. Ik haal wel elke dag vers brood en ik heb een dure smaak met kaas. Groenten altijd uit het seizoen. | |
snakelady | maandag 10 maart 2014 @ 11:39 |
Een vriendin van mij komt uit Noorwegen, blijkbaar is alcohol daar heel duur, we gingen voor het eerst stappen en ze bleef maar rondjes geven en roepen dat het zo goedkoop is. ![]() | |
snakelady | maandag 10 maart 2014 @ 11:40 |
Ik kom regelmatig in Denemarken maar heb daar nooit iets van gemerkt moet ik zeggen. | |
trovey | maandag 10 maart 2014 @ 11:40 |
Wow, kom ik aan met mijn 50 euro per week ![]() ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 10 maart 2014 @ 11:41 |
Die kip van de markt zal wel plofkip zijn, daarom is het zo goedkoop. | |
niels0 | maandag 10 maart 2014 @ 11:42 |
Het aantal ambtenaren in Denemarken is het dubbele ten opzichte van de rest van de wereld. Normaal is 1 op de 10, in DK dus 1 op de 5 mensen. | |
HSG | maandag 10 maart 2014 @ 11:42 |
Neen de reden waarom kip van de markt zo goedkoop is is omdat een marktkraam minder kosten heeft dan een grote supermarktketen. Denk maar aan gas, water, elektriciteit, belastingen, personeelskosten ect ect. | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 10 maart 2014 @ 11:43 |
Is het biologische kip dan? | |
Deshain | maandag 10 maart 2014 @ 11:44 |
Ik wordt helemaal gek als ik in de rij sta bij de supermarkt (vaak achter iemand met 3(!) karren vol) en die bliepmiep scant alles in een derde van het tempo uit Nederland. Je merkt in vrij veel dingen dat ze gewoon langzamer zijn en veel waarde hechten aan protocollen en shit. Ze lijken in vrij veel zaken op Fransen imo. 1 op 6,5 eigenlijk. | |
HSG | maandag 10 maart 2014 @ 11:44 |
Biologische kip wordt sowieso duur gehouden wat overigens helemaal nergens op slaat. Als ik de prijzen vergelijk, wat letterlijk tig Euro's verschilt, dan ga ik liever voor de plofkip. | |
snakelady | maandag 10 maart 2014 @ 11:45 |
Nee, juist bij de marktpolier heb je veel minder kans op plofkip. | |
niels0 | maandag 10 maart 2014 @ 11:45 |
Zit ik er toch niet ver naast. | |
Deshain | maandag 10 maart 2014 @ 11:46 |
Sinds wanneer maakt dat kip beter? Het label 'biologisch' is nog waardelozer dan de claim dat iets op zichzelf 'gezond' is. Het is een marketingterm zonder enige betekenis en goede controle. Grootste voedselscam die er bestaat. | |
capricia | maandag 10 maart 2014 @ 11:46 |
Ik let eigenlijk ook altijd op het dierenwelzijn bij het kopen van vlees. Het scheelt wel geld, is gewoon duurder. Maar dan maar wat minder vaak vlees. | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 10 maart 2014 @ 11:46 |
Dat is een ander verhaal, en je verhaal klopt ook niet, maar reken er maar op dat ze op de gewone markt plofkip verkopen, dus je eerdere bewering klopt ook al niet. | |
HSG | maandag 10 maart 2014 @ 11:47 |
Dit dus. Als er soms letterlijk 3 á 4 euro verschil in de prijs zit dan is mijn keuze snel gemaakt. | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 10 maart 2014 @ 11:48 |
Nou, zeg dat dan gewoon i.p.v. te beweren dat het goedkoper is omdat het bij een marktstal wordt verkocht. | |
snakelady | maandag 10 maart 2014 @ 11:48 |
Bij de Føtex en Lidl zijn ze daar altijd wel gewoon op normale snelheid, alleen bij de Bilka moet ik wel vaak lang wachten. | |
HSG | maandag 10 maart 2014 @ 11:49 |
Dat geldt voor zo wel op de markt als in een supermarkt. | |
niels0 | maandag 10 maart 2014 @ 11:50 |
9 EUR (seks ti fem NOK) voor een pint in het café, supermarkt 3 EUR dacht ik.. Ik heb 'r 6 maanden gewerkt in 2012. Stavanger, Trondheim, Jelsa, Bergen en Sandnessjøen. | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 10 maart 2014 @ 11:51 |
Je kan er niet altijd van op aan dat wat er op het label staat ook werkelijk in de verpakking zit, dat is waar, denk maar eens aan het paardenvlees wat verkocht werd als rundvlees, maar als het je toch niet uitmaakt of je Biologisch vlees eet of vlees uit de Bio Industrie dan heb je geen probleem toch? | |
HSG | maandag 10 maart 2014 @ 11:52 |
Je hebt misschien mensen die niet tegen paardenvlees kunnen dus dat is een ander verhaal. | |
Deshain | maandag 10 maart 2014 @ 11:52 |
Ik ga altijd naar de Bilka in Field's en dat is echt kut (maar wel dichtbij). Hoezo dat dan? | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 10 maart 2014 @ 11:54 |
Ik kan niet tegen de Bio Industrie, misdadige industrie vind ik dat, maar daar zal ik jullie verder niet mee lastig vallen. | |
snakelady | maandag 10 maart 2014 @ 11:56 |
Natuurlijk is er altijd een kans dat het plofkip is, maar een polier is vaak wel erg trots op zijn vlees, en die wil goede kwaliteit meegeven aan de klanten. Maar er zijn zelfs slagerijen die tegenwoordig plofkip verkopen. Maar dan nog, de kans dat je in de supermarkt plofkip vind is hoger dan bij de (markt)polier of bij de slager. | |
Woestijnvos | maandag 10 maart 2014 @ 11:57 |
Die mens zou al in het parlement moeten zitten om dat te kunnen betalen. ![]() | |
Deshain | maandag 10 maart 2014 @ 11:59 |
Daar ben ik het volledig mee eens, dat de biologische industrie echter de bio industrie gebruikt als argument vind ik minstens zo schandalig. Mensen die zeggen dat biologisch voedsel lekkerder en/of gezonder is neem ik sowieso niet serieus. Ik denk, nee ik weet zeker, dat het toezicht over de oorsprong en de juiste voorlichting aan de klanten bij supermarkten veel beter geborgd is dan bij poeliers en marktlieden. | |
HostiMeister | maandag 10 maart 2014 @ 12:03 |
Noorwegen is het 4 na rijkste land van de wereld zo'n beetje, dan is het niet zo raar dat ze zo veel verdienen. http://en.wikipedia.org/w(...)ominal%29_per_capita | |
niels0 | maandag 10 maart 2014 @ 12:05 |
Ze hebben wel een slechte werkmentaliteit vind ik. | |
HostiMeister | maandag 10 maart 2014 @ 12:07 |
Tja, als je land zo kakrijk is dat je eigenlijk geen reet hoeft uit te voeren kan ik me er wel wat bij voorstellen. ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 10 maart 2014 @ 12:09 |
Ik weet niet waar je die wetenschap vandaan haalt hoor, maar de kans dat je op de markt een plofkippetje in je handen gedouwd krijgt is vele malen groter dan in de supermarkt. Op de markt krijgt je je kip waarschijnlijk in een stukkie papier gerold, dat kan dus onmogelijk gecontroleerd vlees zijn. Daarom wordt Biologisch vlees altijd verpakt verkocht, dan is het ook te controleren op stempels.
Of je moet je kip rechtstreeks bij de boer gaan halen dan weet je het ook wel zeker, een boer die op Biologische wijze zijn stal runt dan ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 10 maart 2014 @ 12:11 |
Als je het over fruit of groente hebt, dan heb je een beetje gelijk, maar wat vlees betreft zeker niet... | |
Deshain | maandag 10 maart 2014 @ 12:12 |
Vertel.. | |
niels0 | maandag 10 maart 2014 @ 12:14 |
Zonder olie/gas zouden ze in 1 klap het armste land van Europa zijn. Niet vooruit te branden die gasten. Schepen kunnen ze wel bouwen trouwens. De noren hebben de beste boten. Militaire electronica hebben ze ook verstand van. Van eten dan weer niet. Kies maar. | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 10 maart 2014 @ 12:17 |
Dan zou je het verschil moeten gaan proeven tussen een kip die ingespoten is met water en eentje die dat niet is. Hebben we het niet eens over alle antibiotica die die dieren in de Bio Indusrie preventief krijgen, dat proef jij niet, maar je merkt het pas als je antibiotica kuurtje ineens niet meer helpt omdat je teveel van die zooi naar binnen hebt gekregen door het vlees dat je eet. Heb ik het niet eens over diervriendelijkheid, want dat boeit de meeste mensen geen drol, dat weet ik ook wel. | |
Deshain | maandag 10 maart 2014 @ 12:28 |
Spetter/waterkip is heel iets anders dan plofkip, je proeft het verschil niet tussen een bio en een biologische karbonade indien van hetzelfde varkensras/leeftijd/bouw. Zelfde geldt voor eieren, vlees, vis,zuivel, groente etc etc. Indien de regels worden nageleefd en er ten minste 6 weken voor de slacht niet geënt wordt is er in bio vlees net zo weinig antibiotica te vinden als in biologisch vlees. Het enige verschil ten aanzien van antibiotica is trouwens dat in het geval van biologisch vlees pas geënt wordt bij noodzaak (wat een zeer arbitrair begrip is) ipv preventief. Stellen dus per definitie vrij is van antibiotica is onjuist. Ik eet overigens vlees waarvan ik de herkomst wel ken maar geen labels als biologisch draagt, dat is goed vlees omdat er goede rassen geselecteerd zijn. goed voor de dieren gezorgd wordt, er goede voeding aangeboden wordt en het goed verwerkt wordt. Mensen die claimen dat biologisch voedsel beter smaakt hebben last van cognitieve dissonantie, blinde tests wijzen keer op keer uit dat dit nonsense is. Groente en fruit is helemaal een lachertje, het is niet bestrijdingsmiddelenvrij. Enkel de basis van de gebruikte middelen is anders, het volume is echter veel groter want minder effectief. Per saldo compleet (zelf)bedrog. Ik ken iemand die tot een paar jaar geleden appels verbouwde (pesticiden, veredeling, kunstmest alles) en daar gingen gewoon de appels met lelijke plekjes in de bak 'biologisch' en werden de gave exemplaren voor minder geld verkocht. ![]() | |
-0- | maandag 10 maart 2014 @ 12:30 |
Die tafels in de VS en het VK. ![]() Alleen maar pakjes instant zooi. Die tafel in Egypte ziet er stukken beter uit. Niets overtreft overigens marktgroenten. Niet in kwaliteit en niet in prijs. Altijd top kwaliteit, 1 maal per week naar de markt en je weet zeker dat je de hele week vooruit kan, meestal voor zo'n 30 euro een week lang groenten en fruit. Waarbij we dan met 4 zijn en allemaal 2 stuks fruit per dag eten en toch wel 5 dagen groenten eten die op de markt gekocht is. Laatst 1,50 voor een rode kool. Ding woog 5 kilo en een maand later was de kwaliteit van een overgebleven deel nog uitstekend. ![]() Maar moet eerlijk toegeven dat er veel verschil zitten tussen marktkramen onderling. Ken een behoorlijk slechte, waar we nu heen gaan is echter uitstekend. Komt ook regelmatig voor dat hij een groente niet heeft omdat de kwaliteit niet hoog genoeg was. | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 10 maart 2014 @ 12:34 |
Groente en fruit zei ik zelf al dat je weinig of geen verschil proeft, al is er wel heel veel rotzooi te koop, tomaten waar totaal geen smaak aanzitten bijvoorbeeld, als je een lekkere tomaat wil eten moet je echt de verschillen gaan proeven, of dit nou wel of niet biologisch is maakt niet uit, maar er zit wel degelijk verschil tussen. Vlees is een ander verhaal, niet alleen de smaak maar ook de herkomst van het vlees zou je moeten interesseren, maar ik zei al, dat boeit de meeste mensen geen drol en ik zei ook al dat ik dat wist. dus..... | |
HSG | maandag 10 maart 2014 @ 12:38 |
Ik heb laatst gehoord van iemand dat je naar de dozen moet kijken waar die groenten in zitten. Er staat een code op dat de kwaliteit aangeeft. | |
Deshain | maandag 10 maart 2014 @ 12:52 |
Er is idd nagenoeg geen verschil tussen een wintertomaat uit een gaskas en eentje uit een knuffelboerderij, in de basis is het gewoon op zich al een inferieur product. Maar toch dreun je het standaard argument over de antibiotica op? Dat wist je dan vast ook al. Die morele superioriteit altijd over dierenleed heeft ook een duidelijke schaduwkant, hier steeds meer verplichtingen aanhangen maakt gezonde en gevarieerde voeding voor steeds meer mensen onbereikbaar want het is significant duurder. Dierenwelzijn boven mensenwelzijn stellen zal ik nooit begrijpen, sorry | |
capricia | maandag 10 maart 2014 @ 12:54 |
![]() Helemaal mee eens. Geen plofkip hier. Die extra euro's is geen probleem, en anders eet je maar wat minder vlees. | |
-0- | maandag 10 maart 2014 @ 12:55 |
Let eigenlijk nooit op de dozen. Meeste spul wat verkocht wordt komt overigens van de eigen kwekerij. In de zomer gebeurt het niet zelden dat je 's middags groenten koopt die 's ochtends van het land gehaald zijn. | |
capricia | maandag 10 maart 2014 @ 12:56 |
Bij de AH staat duidelijk aangegeven hoe het met het dierenwelzijn gesteld is, per stukje vlees. Je kunt dus gewoon kiezen uit ellendig, minder ellendig, beter etc. En als je je vis graag duurzaam koopt, kun je ook op die keurmerken letten. Kost wel wat meer. | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 10 maart 2014 @ 13:00 |
![]() Volgens mij snap je het nog steeds niet, jij blijft beweren dat er geen antibiotica wordt gebruikt in de veeteelt 6 weken voor de slacht, dus dan zouden er geen sporen van te vinden zijn. Volgens mij zit je fout... http://nos.nl/artikel/580(...)ticaresistentie.html . Als jij dat dan ziet dat als dierenwelzijn boven mensenwelzijn dan zit je ook fout
| |
JaniesBrownie | maandag 10 maart 2014 @ 13:06 |
![]() Goh zeg, is elke dag iets anders eten geen variatie dan? ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 10 maart 2014 @ 13:06 |
Als je mij nog steeds niet geloof, dan moet je het zelf maar weten...http://www.rijksoverheid.(...)en-voedselveiligheid
| |
Deshain | maandag 10 maart 2014 @ 13:09 |
Hehe nog zo'n uitgeholde term 'duurzaam', vlees (en vis) is per definitie niet duurzaam gezien de disproportionele hoeveelheid grondstoffen die noodzakelijk zijn voor de groei en het afval wat hier mee gepaard gaat. Duurzaam in het kader van het in standhouden van de populatie is heel iets anders dan wat zo'n term lijkt te impliceren. Dat artikel heeft betrekking op menselijk gebruik van antibiotica. http://www.rijksoverheid.(...)ie-in-de-veehouderij Voor de aangescherpte regels (dus ook voor bioindustrie). Nee, een vergroting van het aandeel biologische veeteelt leidt 1:1 tot een verslechtering van de situatie van de allerarmsten op de wereld. Dat is resistentie door gebruik tijdens de veeteelt, niet waar je het over had dat antibiotica niet werkt doordat je met medicijnen besmet vlees hebt gegeten... | |
snakelady | maandag 10 maart 2014 @ 13:09 |
Blijkbaar mag je niet meer dan 1 keer in de week aardappelen eten op andere wijze bereid, dat is al te weinig variatie. ![]() En pasta is ook te eentonig, ook al kan je er minimaal 100 diverse gerechten mee maken. Oosters, he bah, hoe doen die oosterse mensen dat toch om dat iedere dag te eten? ![]() Daarnaast is er natuurlijk ook maar een soort vlees, een soort fruit en een soort groente | |
Deshain | maandag 10 maart 2014 @ 13:12 |
Variatie is bij Aziaten helemaal niet van belang, dat zie je al aan dat ze er allemaal hetzelfde uitzien. | |
JaniesBrownie | maandag 10 maart 2014 @ 13:12 |
Ik snap dat nooit zo goed. Brood is slecht, aardappelen ook, groente uit een pot is slecht en het meeste vlees ook. ![]() Eten is gewoon veel minder leuk tegenwoordig ![]() | |
niels0 | maandag 10 maart 2014 @ 13:12 |
Doe je mij anders wel een plezier mee. Chinees, thais, indiaas. Lekker hoor. Telkens als ik in Azië ben, ben ik de hele dag met eten bezig. 1 groot eetfestijn. | |
snakelady | maandag 10 maart 2014 @ 13:12 |
![]() ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 10 maart 2014 @ 13:12 |
zie maar wat je doet..... ![]() De Bio Industrie is nergens goed voor, niet voor de dieren, niet voor de mensen en niet voor het milieu. lege weilanden en volle Megastallen daar gaan we heen. | |
Deshain | maandag 10 maart 2014 @ 13:14 |
Compleet mee eens, voor de volle 100%. Alleen het alternatief is niet beter voor de mensen en het milieu, dat is alles wat ik zeg. | |
snakelady | maandag 10 maart 2014 @ 13:14 |
Was ook sarcastisch. ![]() Ik vind oosters voer heerlijk en kook het ook regelmatig. Het gaat er meer om dat ik nu al meerdere keren in dit topic heb gelezen dat het niet genoeg variatie heeft, wat ik nogal vreemd vind aangezien ik uit zeer 4 verschillende werelddelen gerechten kook. ![]() | |
snakelady | maandag 10 maart 2014 @ 13:16 |
Je kan niks meer eten. ![]() | |
niels0 | maandag 10 maart 2014 @ 13:18 |
Oh je kookt het zelf ook? Ik ben er nog een beetje mee aan het oefenen. Indiaas is wel lastig vind ik. | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 10 maart 2014 @ 13:19 |
Elke dag vlees eten is nergens voor nodig en zelfs ongezond. Je hoeft echt niet meteen vegetariër te worden hoor... | |
niels0 | maandag 10 maart 2014 @ 13:21 |
Dat vind ik nou ook. Ik eet 3 of 4 keer per week vegetarisch en mensen denken dan vaak gelijk dat je een extreme veganist bent ofzo. Je kunt echt veel kanten op met vegetarische gerechten. | |
JaniesBrownie | maandag 10 maart 2014 @ 13:22 |
Ik had één dag in de week vegetarisch voedsel ingevoerd hier thuis. Best lang volgehouden nog, maar ik kreeg steeds het commentaar: Dit zou lekkerder zijn met spekjes ![]() Dus nu kook ik nog wel af en toe vegetarisch, maar wel minder dan eens per week, helaas ![]() | |
MrBanaan1 | maandag 10 maart 2014 @ 13:23 |
Niet gelezen, maar ik besteed er veel te veel geld aan. Maccie was dan wel weer lekker zaterdag ![]() | |
niels0 | maandag 10 maart 2014 @ 13:25 |
Nou wat eet iedereen hier vanaaf? I ga voor de pasta tricolore met 3 kleuren paprika, tomaat en strooikaas. Gerechtje van nog niet eens 2 euro zoiets. | |
trovey | maandag 10 maart 2014 @ 13:25 |
Bij mij gaat het eigenlijk automatisch, kom je er aan het einde van de dag achter dat je die dag gewoon geen vlees hebt gegeten. ![]() | |
trovey | maandag 10 maart 2014 @ 13:26 |
We stoppen er gewoon mee ![]() ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 10 maart 2014 @ 13:27 |
Dat bedoel ik, een beetje minder kan best... Elke minuut wordt een stuk bos ter grootte van 36 voetbalvelden gekapt, vooral om runderen te laten grazen en soja voor veevoer te telen, dat kan natuurlijk nooit zo doorgaan. Ik hoor al roepen, ja maar al die sojamelk en sojaburgers dan? Maar dat is maar 10 % van alle soja die wordt gebruikt, de rest is allemaal voor veevoer. Sojaburgers zijn trouwens ook niet nodig zéker als je al een paar keer per week vlees kan eten. Ik eet zelf trouwens weleens gehakt van de Vega slager en ik drink sojamelk, ik geloof namelijk niet dat melk zo gezond is als altijd werd beweerd. | |
niels0 | maandag 10 maart 2014 @ 13:28 |
Ik ga me soms wel eens te buiten aan zeevoedsel. Daar kun je aardig wat geld aan uitgeven. Reuze garnalen bijvoorbeeld of krab. Dat is gewoon duur spul. Af en toe mag dat gewoon vind ik, niet te vaak. | |
trovey | maandag 10 maart 2014 @ 13:30 |
Vis en datgene wat jij noemt lust ik nou net niet (ik lust veel maar dat nou net niet ![]() ![]() | |
snakelady | maandag 10 maart 2014 @ 13:31 |
Gehakt parmentier, rond de 7 euro voor 4 personen. | |
Deshain | maandag 10 maart 2014 @ 13:32 |
Precies mijn punt, veeteelt is per definitie niet duurzaam. http://nl.wikipedia.org/wiki/Fyto-oestrogenen Als ik zie hoe snel een kalfje aankomt op alleen melk kan ik het me ook niet voorstellen. Dat weet ik zo vroeg op de dag nooit, behalve als ik aan het bbq' en ben geslagen. | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 10 maart 2014 @ 13:37 |
Pasta met paddenstoelen, knoflook, pepertje, peterselie en nog wat dingetjes... geen vlees in elk geval. ![]() | |
niels0 | maandag 10 maart 2014 @ 13:38 |
Ik lust er wel pap van. ![]() | |
PietPossum | maandag 10 maart 2014 @ 13:38 |
2004 belde.. ze willen hun onderwerp terug. Wat een loze klacht. Afrikaantjes gooien hun geld liever over de balk aan mobiele telefoonopladers op zonne-energie, Thaien gebruiken meer geld voor tijgers , Nederlanders voor accijns etc etc. | |
niels0 | maandag 10 maart 2014 @ 13:40 |
Begin trek te krijgen. ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 10 maart 2014 @ 13:41 |
Ik geef liever mijn geld uit aan goed eten dan aan kasten vol met kleding, 20 paar laarzen en tassen vol make-up en die rotzooi... | |
trovey | maandag 10 maart 2014 @ 13:41 |
Brrrr ![]() ![]() | |
Yi-Long | maandag 10 maart 2014 @ 13:49 |
![]() | |
niels0 | maandag 10 maart 2014 @ 13:50 |
Eet je helemaal geen vis? Kabeljauw of koolvis is wel geschikt voor 'beginners'. Daarna wat tonijn proberen. Ik heb zelfs m'n zus aan de vis gekregen. Giant king lobster of giant tiger prawns zijn voor de wat meer gevorderden. ![]() | |
Yi-Long | maandag 10 maart 2014 @ 13:51 |
Sushi ![]() | |
niels0 | maandag 10 maart 2014 @ 13:55 |
Daar kun je ook wel aardig wat geld aan uitgeven. Volgens mij ook het duurste wat ik ooit heb gegeten. 100 EUR voor een gerecht is best wel decadent. Daar eet je in India een hele maand van. ![]() | |
Yi-Long | maandag 10 maart 2014 @ 13:59 |
In Hong Kong ging ik regelmatig naar de Sushi Express, dus dat is low-budget sushi, maar was wel heerlijk ![]() Ik zou ook nooit die hele dure sushi eten, of in dat soort restaurants komen. Dan scoor ik liever ergens een steak en fries. | |
capricia | maandag 10 maart 2014 @ 15:33 |
Nee. Maar in dit geval schreef iemand 5 dagen in de week vlees te eten en nogal eenzijdig maar 2 soorten graan te gebruiken. Vandaar dat ik verder vroeg. Het antwoord nuanceerde het eerder geposte bericht gelukkig. | |
trovey | maandag 10 maart 2014 @ 19:49 |
Nee, tig keren geprobeerd maar ik ga elke keer over m'n nek van die smaak. ![]() ![]() | |
Mickytjuh | maandag 10 maart 2014 @ 20:36 |
Voor meer personen koken is altijd goedkoper per persoon dan voor 1 persoon koken... | |
MadJackthePirate | maandag 10 maart 2014 @ 20:38 |
kapsalon is duur swa | |
LXIV | maandag 10 maart 2014 @ 21:53 |
Die Engelsen eten gewoon snoep. En nog wat andere totaal voorbewerkte rommel. Geen wonder dat ze zo lelijk zijn. Het is dus niet alleen de inteelt! | |
Bram_van_Loon | dinsdag 11 maart 2014 @ 00:06 |
Vergeet ook niet dat jouw gezin uit minstens 3 personen bestaat die weinig voeding nodig hebben: twee kindjes en een meisje (jij). Dat scheelt al in vergelijking met een gezin met 1 man van 2m groot die intensief sport, een vrouw van 1m85 die intensief sport en 2 athletische kinderen van een jaar of 15 oud. Als jullie dan ook nog eens vlees/vis eten, witte rijst en goedkoop maar weinig voedzaam brood, licht gekleurde spaghetti (niet-volkoren) etc. eten dan ben je ook heel wat goedkoper uit. Verder weten wij natuurlijk niet ofdat jullie voldoende groenten (minstens 200 gram per dag voor een gemiddeld grote persoon en voldoende variatie) en vruchten (minstens 2 stuks voor een gemiddeld grote persoon per dag) eten en hoe goed of slecht de rest van jullie voeding is qua samenstelling. Het is niet alleen het kopen van hyperbewerkt voedsel waardoor de kosten voor voeding stijgen. Een normaal budget ligt tussen de 30 en de 60 Euro per week per volwassen persoon afhankelijk van je fysiek. | |
Bram_van_Loon | dinsdag 11 maart 2014 @ 00:54 |
In België doen ze het ook trager. Bedenk dat in Nederland vooral veel leerlingen en studenten in de supermarkt werken en in het buitenland vooral veel mensen die onderaan de ladder van de arbeidsmarkt staan, dat zou wel eens het verschil kunnen verklaren. | |
Eenskijken | dinsdag 11 maart 2014 @ 01:20 |
what the fuck noorwegen ![]() | |
NieuweNier | dinsdag 11 maart 2014 @ 01:26 |
¤300 per week voor een hele familie is toch best weinig? Ik geef iets van ¤400 per maand uit, voor mezelf ![]() | |
Bram_van_Loon | dinsdag 11 maart 2014 @ 03:21 |
Maar dat is dan weer bijna zo extreem veel als dat Slangendame extreem weinig uitgeeft. ![]() | |
NieuweNier | dinsdag 11 maart 2014 @ 03:34 |
Het ergste is nog dat ik niet heel hoge kwaliteit eet. Het is niet alsof het zo duur is door goed wild, lekkere wijn, en hoge kwaliteit groente en fruit. Nee ik koop alles voorgekookt en gesneden. Zelfs mijn rijst is voorgekookt ![]() Ik heb wel respect voor mensen die echt uren in de keuken staan. Zowel om het goedkoper te maken als om het beter te maken. | |
snakelady | dinsdag 11 maart 2014 @ 08:49 |
Dan klopt dat ongeveer, wij zitten tussen de 50 en 70 euro, die twee meiden van me eten samen ongeveer net zo veel als 1 volwassenen, dus je zou dan twee volwassenen kunnen rekenen. Ik ben maar 1.63. ik eet niet veel maar zeker wel voldoende. Maar ik ben met mijn 32 jaar toch echt wel al een vrouw hoor. ![]() En zoals je eerder kon lezen in dit topic, genoeg groente, fruit en granen. | |
Ludachrist | dinsdag 11 maart 2014 @ 08:49 |
![]() | |
snakelady | dinsdag 11 maart 2014 @ 08:51 |
Ik heb gewoon geluk dat ik het heerlijk vind om te koken, dus een uur in de keuken staan om te koken is geen probleem voor me. En ik snij inderdaad alles zelf en koop haast niks voorgesneden of voorgekookt. | |
Peunage | dinsdag 11 maart 2014 @ 08:53 |
Ik vind het wel grappig om te zien dat mensen (Nederlanders) meestal maximaal een kwartier in de keuken bezig willen zijn, en daarna 3 kwartier gaan zitten eten ![]() Ik ben opgegroeid met de Arabische keuken en daar is het net andersom. Langer dan een uur koken is stamdaard, maar het is binnen 10 minuten op ![]() | |
Robophatt | dinsdag 11 maart 2014 @ 08:59 |
Volgens mij is dat hyperbewerkte voedsel vaak juist relatief goedkoop. En het is ook maar en beetje waar je prioriteiten liggen. Ik heb wel eens achter de kassa gewerkt - er zijn genoeg mensen die hun kar volladen met van die euroshopper saté uit de diepvries, yoghurtdrink, chips en snoep en al hun groenten in een pot hebben zitten. Die geven niet veel uit, maar hebben vrijwel alleen maar bewerkte rommel mee. | |
snakelady | dinsdag 11 maart 2014 @ 09:14 |
Groente uit pot is overigens net zo gezond als verse groentes, alleen zit er meer zout is, maar er zitten net zoveel voedingsstoffen in als in verse groentes. De enige reden waarom ik het niet koop is omdat ik vers gewoon lekkerder vind over het algemeen. | |
Robophatt | dinsdag 11 maart 2014 @ 09:19 |
Het gaat me niet alleen om de voeddingsstoffen, het smaakt ook nergens naar en er zit inderdaad meer zout in wat ik zelf zo veel mogelijk vermijd. Als dat de enige groenten zijn die je eet naast een dieet van bewerkte rommel dan denk ik niet dat die paar voedingsstoffen in die groenten daar nog veel aan toevoegen. | |
snakelady | dinsdag 11 maart 2014 @ 09:24 |
Natuurlijk, maar nogmaals, ik besteed vaak niet meer dan 5 'a 6 euro aan een avondmaal, dan heb ik de benodigde groente, het vlees/vis en de aardappels/rijst/pasta/mie/wraps/enz. Bij roti bv maak ik echt alles zelf, zo ook de rotivellen. Er zit veel meer werk in maar het is net zo duur als wanneer ik een pakje roti van Knorr zou kopen, alleen is het vers veel lekkerder en gezonder. | |
trovey | dinsdag 11 maart 2014 @ 10:26 |
3 kwartier aan tafel zitten ![]() ![]() | |
MonkeyBall | dinsdag 11 maart 2014 @ 11:32 |
2 personen gemiddeld 100euro per twee weken. Altijd wel vlees en groenten, aardappels bijna nooit (niet te eten ook), rijst etc etc [ Bericht 0% gewijzigd door MonkeyBall op 11-03-2014 18:07:07 ] | |
very | dinsdag 11 maart 2014 @ 12:06 |
Bij ons gaat er 360 euro per maand doorheen aan boodschappen | |
FANNvanhetlaatsteuur | dinsdag 11 maart 2014 @ 12:15 |
![]() ![]() | |
Bram_van_Loon | dinsdag 11 maart 2014 @ 13:28 |
Er is niet een magische leeftijdsgrens waarvoorbij je ineens een man of vrouw wordt. ![]() Je hebt nog wel wat meer nodig dan alleen dat. Niets persoonlijks maar of dat het genoeg is kunnen wij pas weten als jij hier een uitgebreide lijst zou plaatsen, de meeste mensen hebben ruimschoots onvoldoende kennis over voeding om dit accuraat in te kunnen schatten. | |
snakelady | dinsdag 11 maart 2014 @ 14:54 |
Klopt, maar dan nog ben ik een vrouw. ![]() En die kennis heb jij wel? Waarom denk jij meer over die kennis te bezitten? Maar het GGD heeft er naar gekeken ivm mijn oudste dochter die iets onder de gewichtscurve zit, de uitslag was dat ze ruim voldoende alle benodigde stoffen binnen krijgt die een kind nodig heeft op haar leeftijd. Dat ze dun is gewoon genetisch, had ik ook op die leeftijd en haar vader hetzelfde, ze is dat ook altijd al geweest. | |
HSG | dinsdag 11 maart 2014 @ 14:58 |
Dus eigenlijk wel. | |
FANNvanhetlaatsteuur | dinsdag 11 maart 2014 @ 15:01 |
bijna nooit niet te eten is dus eigenlijk meestal lekker ![]() | |
HSG | dinsdag 11 maart 2014 @ 15:02 |
Wij koken efficiënt en gaan gezellig sociaal samen aan tafel eten en daar nemen wij graag de tijd voor. | |
capricia | dinsdag 11 maart 2014 @ 15:19 |
Ik betwijfel serieus of je gezond en gevarieerd kunt eten voor 50 euro per week met een gezin. Mij lijkt dat zo ongeveer onder bijstandsniveau. | |
HostiMeister | dinsdag 11 maart 2014 @ 15:22 |
Dan heb je mij nog nooit zien koken of eten ![]() ![]() Ik ben 's werelds langzaamste kok, en snelste eter. ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | dinsdag 11 maart 2014 @ 15:27 |
Ik spendeer denk ik al bijna 50 euro in mijn eentje aan eten denk ik ![]() | |
Peunage | dinsdag 11 maart 2014 @ 15:42 |
Smoesjes. | |
HSG | dinsdag 11 maart 2014 @ 15:46 |
Want? | |
Bram_van_Loon | dinsdag 11 maart 2014 @ 16:56 |
Ach, dat is maar een semantische kwestie. ![]() Ik heb die kennis, ik heb er erg veel over gelezen (waaronder dictaten die voor universitaire studenten zijn geschreven). Ik heb niet gesteld dat ik denk dat ik over meer kennis over voeding beschik dan jij. Ik heb slechts aangegeven dat ik het niet aanneem wanneer iemand die ik niet goed genoeg ken stelt dat ze van alle voedingsstoffen voldoende inneemt aangezien ik dan onvoldoende die kennis die die ander over voeding heeft kan beoordelen. Ruim meer dan 95% van de mensen heeft weinig verstand van voeding. Eerlijk gezegd, ik zou niet weten hoe ik met een budget van minder dan 20 Euro per week gezond kan eten en van alle voedingsstoffen voldoende binnen kan krijgen maar ik heb dan wellicht ook 3 keer zo veel nodig als jij. Misschien dat het met een familie van dunne kleinduimpjes inderdaad wel kan. Mijn punt was natuurlijk dat de invloed van de lengte, het gewicht en het activiteitsniveau niet onderschat mag worden. Verder is gezond eten ook duurder dan ongezond eten. Ik stel niet dat jij ongezond eet maar gezien jouw budget lijkt het mij sterk dat jij altijd voor het goede brood (hoge voedingswaarde en geen hulpstoffen, dus niet dat sponsbrood in de supermarkt wat je samenknijpt zo gauw je het oppakt), zilvervliesrijst, volkorenspaghetti etc. kiest. Zeg het maar als dat jou wel lukt met dit budget. Zelf groenten snijden die je koopt bij de Lidl is inderdaad fors goedkoper dan die groentenpakketten, ik heb ervaring met beide en momenteel snijd ik bijna elke dag groenten. Als je echt gezond wil eten dan zou je echter al die groenten en vruchten biologisch moeten kopen (minder gifstoffen). Dat de gifwetgeving maar snel veel strenger wordt. | |
capricia | dinsdag 11 maart 2014 @ 17:02 |
En wat denk je van 2x verse vis in de week? Dat haal je toch niet met dat budget? | |
Bram_van_Loon | dinsdag 11 maart 2014 @ 17:03 |
Dat is onder bijstandsniveau! ![]() Ze hebben namelijk een berekening gemaakt om de hoogte van die uitkering vast te stellen en voor voeding een hoger bedrag gebudgetteerd dan de 50 Euro per gezin met kleine en dunne mensen. Gelukkig maar, want er zijn bijv. ook grote en gespierde mannen die intensief sporten, die hebben wat meer voedingsbudget nodig. ![]() | |
Bram_van_Loon | dinsdag 11 maart 2014 @ 17:05 |
Voor de essentiële vetzuren kan dat goed zijn als je de juiste vissen uitzoekt, wel opletten met het gif. Vissen stapelen relatief veel gif op, vette vissen meer dan magere vissen. Het best zoek je dat dus eens een keer op. ![]() Andere goede bronnen voor essentiële vetzuren: advocado (jammer dat ik het niet graag eet) en lijnzaad. Die lijnzaad kan je bij een doorsnee supermarkt kopen (ligt tussen de producten van Zonnatura), je kan dat doorheen kwark of yoghurt doen. | |
capuchon_jongen | dinsdag 11 maart 2014 @ 17:12 |
Ik spendeer wel 450 euro per week, amateurs | |
housesoftheholy | dinsdag 11 maart 2014 @ 17:15 |
Hierover opscheppen ![]() Is je vet je naar het hoofd gestegen | |
snakelady | dinsdag 11 maart 2014 @ 17:21 |
Er staat 50 tot 70 euro, als de vis wat duurder uitvalt kom ik dus aan 70 euro. ![]() | |
capuchon_jongen | dinsdag 11 maart 2014 @ 17:21 |
Dit heb ik al achter de kiezen: Maandag: 's morgens: 4 worstenbroodjes 's middags: groot pak friet, 4 frikandellen, 8 bitterballen een dikke hamburger 2 soeplepels mayonaise 's avonds:2 grote pizza's besteld vandaag: s morgens: 5 gebakken eieren, met worst. 's middags: gebakken aardappelen in boter met mayonaise en 2 worsten Vanavond eet ik : 2 dikke pitta's van de snackbar | |
eend112 | dinsdag 11 maart 2014 @ 17:22 |
kk ![]() | |
ElizabethR | dinsdag 11 maart 2014 @ 17:23 |
Gezien je ondertitel..... Waar probeer jij dan je best mee te doen? Een vette hartklep kweken ofzo? Jemig ![]() | |
chroestjov | dinsdag 11 maart 2014 @ 17:27 |
Dikke speklap. | |
snakelady | dinsdag 11 maart 2014 @ 17:29 |
http://www.stofzuigerzen.(...)goedkoop-5-tips.html http://www.paulienvissche(...)-2-met-tips-6-tm-10/ http://rubriek.nl/gezondheid/gezond_eten_duur.php | |
Bram_van_Loon | dinsdag 11 maart 2014 @ 17:30 |
Ik zal eens kijken naar die links maar biologische groenten en vruchten zijn helaas toch wel erg duur en zoals ik al aangaf koop ik bijna niets van voeding wat bewerkt is buiten een aantal basisproducten (brood, geitenkaas, kwark, sambal). ![]() | |
housesoftheholy | dinsdag 11 maart 2014 @ 17:31 |
Ik word misselijk bij de gedachte aan je zweterige vetrollen ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 11 maart 2014 @ 17:32 |
Ik ook. | |
housesoftheholy | dinsdag 11 maart 2014 @ 17:34 |
boksss | |
#ANONIEM | dinsdag 11 maart 2014 @ 17:35 |
ok ![]() | |
housesoftheholy | dinsdag 11 maart 2014 @ 17:36 |
![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 11 maart 2014 @ 17:37 |
Ik kom naar je toe voor een echte boks, puur voor deze gif. | |
housesoftheholy | dinsdag 11 maart 2014 @ 17:38 |
ok ik wacht | |
capuchon_jongen | dinsdag 11 maart 2014 @ 17:43 |
Dan nog zwijgen van mijn onsmakelijke geuren bij het boeren. | |
snakelady | dinsdag 11 maart 2014 @ 17:54 |
Wij eten ook echt wel eens ongezond, het is niet altijd gezond puur en alleen omdat iets wat lekker is ook wel eens ongezond kan zijn, we willen natuurlijk geen orthorexia nervosa gaan creëren. Maar brood uit de supermarkt is helemaal niet ongezond, dat is een fabeltje. En wij eten volkorenbrood van de supermarkt of de markt. Het beste en gezondste brood is zelf brood maken. | |
FANNvanhetlaatsteuur | dinsdag 11 maart 2014 @ 17:56 |
Heb je die pagina's zelf wel gelezen? In de eerste link lees ik al meteen Kies voor minder vlees (en vis) voor een gezonder lichaam, een gezonde planeet en een hele gezonde bankrekening! En jij bent er juist zo trots op dat je iedere dag goedkoop vlees eet, dat goedkope vlees zal écht niet het beste vlees zijn hoor en die kip van de markt, geloof me nou maar, écht geen biologisch kippetje zoals jij zo stellig beweert. Verder lees ik Biologische groente en Fruit, dat is zéker al duurder. En in de laatste link hebben ze het zelfs over kokosolie, producten als chiazaad of rauwe cacao, gebruik je die dan? Als jij voor Biologische melk, eieren, groente en Fruit kiest, plus nog al die andere tips dan heb je echt niet genoeg aan die 50 euro voor 3 personen. Logisch dat het bij mij duurder uitvalt ![]() Waarschijnlijk eet je gewoon Plofkip en scharreleieren, maar misschien besef je dat niet eens als je denkt dat dat goedkope kippetje van de markt Biologische is zou zijn. ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | dinsdag 11 maart 2014 @ 18:01 |
Ach, je bent gewoon een troll, is wel weer leuk geweest ![]() | |
snakelady | dinsdag 11 maart 2014 @ 18:01 |
Dan heb je niet goed gelezen, wij eten 5 keer in de week vlees/vis en 2 dagen vegetarisch. |k heb alleen beweerd dat het geen plofkip is, maar ook de Lidl heeft tegenwoordig biologisch vlees en dat valt in prijs zeker mee. Ik heb ook nergens beweerd dat ik alleen biologisch eet, ik probeer er wel op te letten en doe dat zoveel mogelijk. Ja, maar zoals er ook staat, als je elders op bezuinigd dan is dat geen probleem, zo eet ik geen snoep, koek en chips. kokosolie gebruik ik wel eens ja en ik heb ook rauwe cacao in de kast staan, moet eerlijk zeggen dat ik die minder vaak gebruik. 2 personen daarvan zijn twee meisjes van 5 en 8 jaar, die eten niet zo denderend veel. ( wel voldoende) daarnaast ben ik ook geen grote eter maar ik eet ook voldoende. Nee, want ik ben achterlijk en jij bent de enige op de hele wereld die weet hoe het echt in elkaar zit. ![]() | |
Bram_van_Loon | dinsdag 11 maart 2014 @ 18:04 |
Ik ben het met je eens dat het niet per se beter is bij de bakker maar bij nogal wat broden zitten er flink wat E-stoffen in die je echt niet nodig hebt om brood te maken. Ik eet liever stevig brood dan sponzig brood. | |
snakelady | dinsdag 11 maart 2014 @ 18:05 |
Daar ben ik het mee eens. | |
FANNvanhetlaatsteuur | dinsdag 11 maart 2014 @ 18:05 |
Dat zeg ik niet, dus je hoeft niet meteen zo te gaan doen, maar je hebt toch écht beweerd dat dat kippetje van de markt vast Biologisch zou zijn en je hebt zelfs beweert dat je op de markt grotere kans maakte dat je kip Biologisch zou zijn, lees maar terug als je me niet geloofd... | |
Thezappa | dinsdag 11 maart 2014 @ 18:07 |
Slappe gelul over bio en bla bla..gewoon normaal eten ..nix ant handje | |
FANNvanhetlaatsteuur | dinsdag 11 maart 2014 @ 18:08 |
Ik zou effe het hele topic doorlezen als ik jou was ![]() | |
MonkeyBall | dinsdag 11 maart 2014 @ 18:09 |
Hahaha netjes ge-edit speciaal voor jouw... ![]()
| |
FANNvanhetlaatsteuur | dinsdag 11 maart 2014 @ 18:11 |
Het was mij niet eerder opgevallen hoor... dat was een ander, en toe zag ik het pas, ik vond het wel grappig, dus voor mij hij je het hoeven doen ![]() | |
snakelady | dinsdag 11 maart 2014 @ 18:11 |
Dit zei ik, ik kan niks terugvinden over biologisch, of ik moet er overheen hebben gelezen. Het wil niet persé zeggen dat als een kip geen plofkip is het biologisch is. | |
FANNvanhetlaatsteuur | dinsdag 11 maart 2014 @ 18:12 |
Nou zelfs dat geloof ik niet, ik denk juist dat je op de markt eerder kans hebt op plofkip. | |
snakelady | dinsdag 11 maart 2014 @ 18:19 |
Dat kan je denken, maar geen een onderzoek bewijst dat je gelijk heb, van wat ik kan vinden wordt het grote merendeel van de plofkip in de supermarken verkocht, zelfs wakker dier is het daar mee eens. En van wat ik kan vinden wordt er erg weinig plofkip bij de poelier en de slager verkocht. Daarnaast krijgen poeliers ook gewoon keuringen, nee niet elkde kip wordt gekeurd maar ze krijgen onverwachtse periodieke keuringen om te kijken of wat ze beweren te verkopen dat ook echt zo is. | |
Bram_van_Loon | dinsdag 11 maart 2014 @ 18:21 |
Een belangrijk puntje waar helaas erg weinig aandacht aan wordt besteed, supermarkten (en wellicht ook bakkers) maken zelfs het brood bewust ongezonder door er spul aan toe te voegen wat het brood bruiner kleurt omdat mensen denken dat hoe bruiner het is des te gezonder het is. Zolang de meeste mensen dit niet doorhebben doen ze dit bij de meeste broden. Zelf koop ik bij voorkeur Allisonbrood of anders Waldkornbrood ('beschermde' recepten dus hopelijk betrouwbaarder). Helaas wordt dat altijd te weinig besteld door de supermarkten. | |
FANNvanhetlaatsteuur | dinsdag 11 maart 2014 @ 18:21 |
Nou ja, als je daar van overtuigd bent houdt het op, dan zal ik je verder niet lastig vallen, ik denk er anders over, zonder verpakking, geen stempels, geen controle, helemaal niks. | |
Bram_van_Loon | dinsdag 11 maart 2014 @ 18:23 |
Ook leuk om te weten, biologische groenten in de supermarkt zijn maar voor X% biologisch. ![]() Het is een beetje zoals met die groene stroom, je krijgt geen duurzamer geproduceerde stroom maar je betaalt een extra heffing die wordt gebruikt om meer windmolens of iets dergelijks aan te sluiten op het netwerk. | |
snakelady | dinsdag 11 maart 2014 @ 18:24 |
Je praat dus gewoon uit onderbuikgevoelens. ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | dinsdag 11 maart 2014 @ 18:25 |
Nee Aan de keurmerken zoals EKO, Scharrel en France Limousin is te zien hoe het dier heeft geleefd. Zonder verpakking weet je niets... niet eens een houdbaarheidsdatum. |